A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Sziasztok!

Nem mentem el szülni, csak ctg-n voltam. A helyzet ugyanaz, mint tegnap. :cry: Mondta a csaj, hogy lassan törzskártyát is kaphatok a ctg-re. Ádámka ficánkol, a has keményedik. Éjszak fájt a hasam, de lehet, hogy csak a vizsgálattól. Pár csepp barnás folyás azóta is van. A ctg-n megkérdeztem, azt mondták, lehet a vizsgálattól van az is.
Most javasoltak egy homeopátiás szert. Van valami tapasztalatotok róla? Cimicifuga 9 ch. Hát vettem, hátha.... Szedett ilyet valamelyőtök? Napi 5 golyó, igaz?

Katuska, Bartika látom még ti is vagytok. Rita? Neked is szülnöd kéne már.
Picuranyu: az én dokim csak egy héttel később indít, addig vár, hogy beinduljon magától.

Ja, még egy. Kocsival mentem az SZTK-ba. (itt van nem messze) Egyszer csak leállt a drágaság alattam. Szépen lehúzódtam. Tesómat SOS hívtam (még jó, hogy autószerelő, de 200 km-re innen) Viccesen nézhetem ki az út szélén, kinyitott motorháztetővel, nagy hassal, telefonnal, matatva a motorházban. Szerencsére csak az akkumulátor sarka rázódott le. Megjavítottam a telefonos instrukciók alapján. Mi jön még????

Na, sok voltam. Pá.

krisz78

Poszaninak óriási gratuláció.

krisz78

Krisz! gondolom vagy 10-en megálltak egyből segíteni! :evil: :evil:
ÉN délután megyek ctg-re...rutinosak leszünk, simán beadnám az adatokat már a számítógépbe de nem hagyják...

Anyám mennyien voltak a laborban reggel!!!!! Ilyet még nem éltem! Már ott voltam az ajtóban mikor kijött az asszisztens, rámnézett, hogy atyám ekkora pocakkal mit ácsorog itt? Mars be! Mögöttem állt egy pasi egyfolytában köhögött! Tök szarul voltam mert a szemem előtt láttam ahogy repkednek a bacillusok....
katuska79

Úgy néztem Mágnes hordta legtovább a babát....szerintem hagyjuk meg neki ezt a helyezést :lol: :lol: :lol: :lol:
katuska79

Ó, én nem lepődök meg már azon, hogy nem segítenek. Meg azon se, hogy nem adják át a helyet, (tisztelet a kivételnek) meg azon se, hogy simán neked tolják a bevásárlókocsit az áruházakban.

Mágnes mennyivel hordta túl? És Kata?

Én már bánatomban megettem egy 4-es csomagolású Danette pudingot. (mindet)

krisz78

Poszanina gratulálok!!!! :D

Igyekszem a képeket feltölteni

Kép
Kép
cs_erika

Kép Kép

Akkor gyors voltam?

Enikő, szüléstörténetem az előző oldalon:))

Egyébként mindenki azon szórakozik, hogy én még mikre nem voltam képes szülés előtt közvetlenül:)

Kép
Kép
cs_erika

Krisz! Én szedtem a cimicifugát a 40 hét után, de nem tudom használt-e valamire. Én is napi 1x5-öt

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Erika! húúú micsoda boxkesztű :lol: :lol: :lol: :lol:

Krisz! ha jól emlékszem (nem volt kedvem visszalapozni a táblához) akkor Mágnes 41+4, Kata 41+2 meg Enikő is valahogy itt súrolta a számokat.... de majd jön Bartika az új táblával és megnézzük.

Máté meg folyamatosan kifiguráz! Direkt ő is nyögve kel fel az ágyról meg úgy áll, hogy támasztja a derekát hátul....meg fogja a hasát vigyorogva. Csapnivaló! :lol: :lol: :lol:
katuska79

Csöre, jó, nem aggódom, hogy kiszárad a kisasszony.

És képzeld Csöre, megdöbbentően alacsony vércukrokat mérek. Reggeli után volt 5.9, de a többi étkezésnél meg 5.5 és 5.0-k :shock:

Ja és a vizesedésem is elmúlt, egy kilóval vagyok kevesebb, mint a hét elején.

Szóval a szervezetemben valami nagyon kezd változni :)

Kép
gombócmakka

Nagy-nagy gratula Poszaninak!

Kép
gombócmakka

Erika: micsoda csókos száj- a kiscsajnak nem kell rúzs, tuti :D Szépséges!

Krissz: wow, te autót is tudsz szerelni! :shock: :D

Máté: :D :D nagyon uncsi lenne az életed nélküle... :D

Ezeknek a homeobogyóknak mind olyan vicces neve van... nem tudom őket komolyan venni :? :roll:

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Katuska: jó fej Máté!!! :D
Neked hány telefonod jött ma? Nekem eddig 4. Az agyvizem kezd forrni. De szépen elmondom ugyanazt mindenkinek. Imádom ezt: "hú, de rossz lehet most neked!" IGEN K..... rossz anélkül is, hogy tudatosítják bennem. :twisted:

Erika: édes baba!

Maszatmanó: eddig én is így voltam ezekkel a szerekkel, de már mindennel próbálkozok. Ártani nem árt.

krisz78

Ó engem már nem zaklatnak miután tudatosítottam mindenkiben, hogy hagyjanak békén!
Most a páromat kérdezgetik az utcán, boltban stb helyeken....most már belátja miért borultam ki és igazat ad. Most neki van ki a hócipője mikor kérdezik tőle, hogy na az asszony egybe van még???? Ő meg mondja, hogy amíg nem darabol fel.... :twisted: mintha mi tehetnénk róla....

Én a gyógyszertárba úgy megyek homeós bogyót venni, hogy felírom egy cetlire és odaadom...mert tényleg olyan röhejes a nevük.

AZ biztos, hogy szétunnám az agyam Máté nélkül, de most jó lenne ha egy két napra elvinné valaki. Iszonyat kimerültség lett úrrá rajtam. Az előbb már elbőgtem magam mert fizikailag nem volt erőm a krumplit összepaszírozni a püréhez
katuska79

Sziasztok, en meg egyben vagyok, ja nekem is ma van a nagy nap. Csak el ne felejtsek megszulni :lol: na de ezzel nem vagyok egyedul. Azt hiszem ez tulhordas nagyon nem elkerulheto dolog. :roll:
Tegnap este igaz voltak pici fajasaim kemenyedes sokszor, de nem lett belole semmi. Szoval ennyit errol.
Ja engem is nagyon motivalnak a suzlestortenetek
Levegoztetes: Itt mar elso naptol hurcoljak jobbra balra a babakat, fodrasz, bevasarlo kozpont, tengerpart, es nem okvetlenul van mindig 15 fok. Szoval megkotest az orvos sem mond. Azt mondja, vihetem ki, be ahova akarom mar az elso heten is. Vegul is nem kell karantenba tartani. Na majd meglatjuk, mert nalunk meg ugye teljesen mas nezet van mint itt :lol: legalabbra is nagyik es anyuk nagyon aggodnak :wink:
na megyek apolom a beeteg ferjemet, persze csak ovatosan, nem hogy elkapok valami nyavajat en is. Csak az lenne jo, ha megyogyuni a suzlesig, szoval nagyon sietni kellene neki :roll:

Kép
brestovsky

csak gyors bekukk.

Poszaninak gratula!!!!!!!!!!!!

Kicsit dicsekszem, éjszaka egyszer keltünk, és most reggel fél 10 óta alszik :lol: futok is gyorsan ebédelni, míg fel nem kel (eddig itt volt a védőnéni...)

Egy tegnapi fotó, már ilyen nagyok vagyunk (tegnap 4,3 kg és tiszta hurkagyurka mindenhol :lol: )
Kép

Kép
vickybabe

Picuranyu, az indítást én sem értem... :roll: szerintem én nem egyeznék bele... :roll: drukk, hogy addigra kibújjon Kristóf és ne kelljen ezen gondolkodnod!

Kép
vickybabe

Sziasztok!

Csak gyors bekukk, hogy tudjátok még nem szülök. :D

Poszaninak óriási gratula Zolikához ;)

Szüléstörténetek nagyon jók, remélem én majd jövök egy olyannal, ami a nagykönyvben megvan írva, semmi kavarás, meg nehézség... :roll:

Csodaszép babákat is láttam ;)

Más reakciót most ne várjatok, visszatért a babavárás eleji álomkórság, húz az ágy, szóval megyek aludni... :oops:

biga.csiga

Sziasztok, én is egyetlen sorra jöttem, vagy babázom vagy APEH ügyintézek megállás nélkül. :(

Poszani, hatalmas gratula!
kisbogacs

Viki: hú, mekkora már Levente :D
Irigy az egyszer kelésre... mi 3x keltünk... és szerintem az éjszakai kelésektől fázott meg a derekam :( az ágyikóban kimelegszem, éjszaka meg nem megy a fűtés, 18-19 fok van, és túlmelegedett testtel ülök a hidegben :( a többi alkatrészem be tudom takarni, de a derekamra még nem találtam ki semmit :( most rohadtul fáj :cry:

Erika: gyönyörű a kislányod :)

Krisz: ügyes vagy, hogy összehoztad, nem semmi, hogy senki sem állt meg segíteni.

Biga.csiga: jó pihenést :)

Gombócmakka: de jó, hogy alakul a cukrod :D ez szuper :) biztos hamar rendbejön szülés után :wink:
A pocakodat nem mérted? Nekem szülés előtt 8 cm-t ment össze :)

Itt volt a mosogatógép szerelő is, megjavította a masinát ... ez már a második kínja, szerencsére olcsóbb, mint az első volt. Persze, pont akkor jöttek, amikor Sacit szoptattam :? ezért a kiscsaj eszméletlen nyűgös volt... most végre alszik, úgyhogy én is rástart az ebédre :)

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Poszani gratulálok, szép nagy baba lett!:)

Picuranyu: akkor találkozunk hétfőn a kórházban? Én is akkor fekszem be.

Mióta megtudtam, hogy jövő héten kedden lesz a császár, azóta megnyugodtam, valahogy "kézzel foghatóbb", ha meg van, hogy legkésőbb mikor jön világra Anna. Igaz tegnap ennek örömére gyorsan kitakarítottam az egész lakás, hogy csak egy gyors porszívózás és felmosás legyen, ha hazajövünk. Ma pedig a kisruháit pakolgattam el. Anyukám mondta is, hogy ma kitakarítok, mindent elrendezek, tuti beindul a szülés holnap:) Ha úgy kell lennie...:)

M

csmoni

Nagy-nagy gratula Poszaninak Zolikához!

Maszatmanó, nálunk is így néz ki az ébredés, nagyon vicces mutatvány 8)

Levegőztetés témában egyetértek Veletek, nincsen cukorbor egyetlen kisbaba sem, így szép óvatosan a héten már mi is szellőztetünk, persze csak ha nem jönnek vissza a mínuszok.

Erika, ez a kesztyű csudamókás, na és a baba pedig gyönyörű, még 1x nagy gratula hozzá!!!

Csöre, nekem is mindig a derekam fázott, és kitaláltam, hogy felveszem a terhesség alatt beszerzett bandázst, az pont jól melegen tartja a derekat. Ha van otthon bandázsod, szerintem próbáld ki (na jó, éjszakáéra nem olyan jó megoldás, én nappalra alkalmazom)

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

csmoni: ha ez így lenne, már hetek óta babáznék! Naponta teszem rendbe a lakást, hajtogatom a ruhákat. Nem mintha kosz lenne, de le kell foglalnom magam. Mindennap meleg kaja, sőt kétnaponta süti is. Baba meg sehol....

Csöre: azért nem volt olyan forgalmas útszakasz, alig jött autó, meg tesóm gyorsan tudta a "tünetekből", mi baja lehet az én kis autómnak. Onnantól kezdve adta az instrukciókat a telefonban. Na, ha nagyobb baj lett volna, gőzöm se lett volna, hogyan oldjam meg.

krisz78

Biga.csiga: erre gondoltál, amikor azt kérdezted, mikor kap Mesi zöld utat? :)
Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csöre74 2009.01.26 17:20-kor.

Csöre
csöre74

Értem, Krisz :)

Edit: nincs bandázsom :( pokrócon gondolkodom... csak macera... de inkább, mint valami jó kis gyulladás :? bár asszem, már bebuktam :cry:

Csöre
csöre74

Mi lehet Batkatával? Remélem, minden ok

Csöre
csöre74

Sziasztok, köszönöm szépen a gratulációkat:)) Hát mégsem maradt bent. :D

Tegnap du. jöhettünk haza.

Szüléstörténet:

Szóval csütörtökön este történt minden.

Totálisan nagy nyugalomban ültem itthon, épen a Klinikát néztem, amit anno nagyon szerettem. Férjuram focizni volt, csak este jött haza.
Amikor megérkezett egyáltalán nem volt kedvem felkelni, gondoltam majd feljön, ha látni szeretne. Miután megvacsizott fel is jött, és közölte velem, hogy lent van a hasam.(mindez történt gyakolatilag 12 óra alatt, mert reggel még normális helyen volt) Ekkor felálltam, hogy úgyis akarok menni szokásos wc körútamra, amikor éreztem, hogy valami folyik. Na nem szóltam neki, hanem bemasíroztam a wc-re, és igazából valami véres nyákos bigyó távozott belőlem(ez volt kb 21.30-kor) Gondoltam csak a nyákdugó lehet, de azért egy kicsit megrémültem, hogy most akkor mi van.
Utána jöttek olyan menstruációs jellegű fájdalmak. Nem igazán tulajdonítottam neki jelentőséget, mert már addig is volt. Kb fél óra múlva elmentem megint wc-re, gondoltam megnézem mi újság. Betettem egy betétet, és vártam. Elkezdtem vérezni, és azt hittem szivárog a magzatvíz. Közben a férjem és az öccse elkezdett dvd-t nézni. Hát naná, hogy betársultam. Andris közben kérdezgette, hogy minden rendben van-e. Én mondtam, hogy lehet, hogy mennünk kell.
Közben kb 10 percenként kezdtek jönni a fájások. Este 11-kor úgy döntöttem, hogy nekem akkor éppen muszály hajat mosnom, szóval elkezdtem eme műveletet. Közben dvd véget ért, majdnem éjfél volt. Miközben szárítottam a hajam, egyre erősödtek a fájások, szóval gondoltam ennek fele sem tréfa. Persze férjuram befeküdt, hogy akkor ő most olvasni folg, mikor is közöltem vele, hogy akkor talán menni kéne.
Nézett rám nagy szemekkel, mert előtte ott poénkodtam velük. Éjfélkor elindultunk, már nem volt olyan kellemes a dolog, de tartottam magam. Kb 20 perc alatt voltunk a kórházban. Megvizsgáltak, bő két ujjnyi volt a méhszáj, és nem folyt a vizem. Megkaptam a beöntést, zuhany, akkor már tényleg eléggé fájt, kb 2 percenként voltak fájásaim. 2 kor fektettek fel a szülőágyra rámnyomták a ctg-t, és jött a szülésznő, hogy akkor megvizsgálna. Vizsgálat alatt megrepedt a burok, és akkor jött a neheze. Majdnem császár lett a vége, mert fájások alatt rosszak lettek a szívhangok. Utána rendeződött, de elkezdtek gyülni az orvosok. Férjem nem tudta mi van, nem mondtak semmit, ő valami banális dolognak hitte a sok orvost. Én mint szakmabeli tudtam mi van, de akkor már nem is bántam volna. Megváltás lett volna, ha kimondják. Végül rendeződtek a dolgok, eltünt a méhszáj fél 3-ra, és utána 1 órás kitolási szak jött. Persze könnyű mondani a szülőnőknek, hogy mit csináljanak, de ha te vagy ott, akkor már rájössz, hogy nem is olyan könnyű jól csinálni. A lényeg, hogy a végén már rájöttem én is mégis hogyan kell nyomni, és onnantól kezdve 3 fájásra megvolt Zsófi.

És mindjárt itt lesznek a képek is. :D

Kép
Kép
cs_erika

Én azt hiszem tiszta bolond vagyok, ezt éppen nem ide szántam :lol: Ti már megkaptátok:))

Kép
Kép
cs_erika

ERika 8) :lol: 8) :lol:

Csöre! Ó de szépek a csajok!!!!!

Remélem én is, hogy Batkatáéknál minden ok!
És Moffliéknál?????

Krisz! mintha csak én írtam volna...csak én már tojok a takarításra...

Most voltam ctg-n. Matahari mér megint küzdött ezerrel, nem győztem koncentrálni, hogy kicsit maradjon nyugton és ne riszálja a fenekét.

Pénteken meg szépen feküdhetek be a kórházba...de indítás még nem lesz, oxitocin próba is csak akkor ha két újnyi a méhszáj mert abból már ki lehet indulni. Szóval varázsolnom kell még magamba egy újnyi hézagot:)
katuska79

Erika :D

Mindig elámulok Mesi milyen szép lány...
Saci meg egy angyal természetesen! :)
kisbogacs

A legjobb, hogy ma már háromszor kaptam meg, hogy Úristen de nagy a pocak mikorra várod???? (én meg válaszolom, hogy mikorra VÁRTAM??? :lol: :lol: )

Ez azért van mert Mátéval bolhafing volt a pocakom csak.
katuska79

Hú, Katuska. Nálam még nem volt szó befektetésről. Lehet, hogy még nem akart sokkolni a doki? Nem lesz rá szükségünk, oké? Addig megszületnek a babócák. Csak nem "tolnak ki" velünk. Neked nem néznek magzatvizet? Nekem holnap is menni kell. Már hisztis vagyok tőle.

krisz78

Csöre: De helyesek a lányaid:-):-)

Megjártam a dokit, reggel volt a varratszedés. Kb másfél másodpercig tartott, nem volt egy nagy szám, ha ezt tudom kihúzom én itthon a cérnát:-). Kár volt ezért útra kelni.

Lányok volt már valakinek spirálja közületek? Mondtam a dokinak hogy találjon ki nekem valami tuti fogamzásgátlást mert bár nagyon boldog vagyok, hogy van két gyönyörű fiam, most egy darabig ELÉG (a második nekünk tök véletlenül jött össze :wink: ). És persze imádom de több véletlenke most nem kéne :wink: .
Erre javasolta ő a Miréna spirált....amit a 6 hetes kontrollon fel is tenne, fel is írta receptre. Azt mondta, hogy ez nyugodtan mehet szoptatás mellett is, nagyon biztonságos és jelenleg nagyon modern fogamzásgátló eszköznek számít....
Van valami tapasztalatotok? Elég húzós ára van....bár ha belegondolok,hogy 5 évig egyébként meg kajálnám a fogamzásgátló tablettát, ugyanott lennék sőt......
A neten olvastam pro-contra mindenfélét....asszem anyukámnak is ilyen van vagy volt de őt meg nem érem utol.
Van esetleg tapasztalatotok? Nekem sosem volt méhen belüli fogamzásgátló eszközöm......
Tablettát szedtem, terhes is lettem mellette :lol: .

Zétény fiam nagyon jó gyerek, eszik-alszik, néha bőgizik max 2 percet...ennyi a cirkusz, de ma éjjel folyamatosan ordított szegénykém 2 órán át.....nem tudom mi történt, fájhtott a hasa talán.........
Ettem egy narancsot napközben ez volt az újdonság ezt nem ettem amióta szoptatok, lehet hogy rossz a narancs szoptatáskor a babának? SZerintetek?

KépKép
peni

Sziasztok!

:) ja-ja, Hétfőn befektetés. Hogy miért nem várunk 1-2 hetet ne kérdezzétek, biztos így tartja jónak a doki.
De reménykedek abban, hogy addig Kristóf megérkezik magától.
Meg legalább van egy biztos pontom most már. :)

csmoni: nagy valószínűséggel össze fogunk futni, sőt lehet, egy szobában is leszünk, fogalmam sincs hogy működik ez az egész a kórházban. Gondolom Csütörtökön okosabb leszek, utolsó CTG a magánrendelőben, és akkor beszéljük meg a befektetést is.
Vendég

Bartika hol van? Elment szülni nélkülem?
Katuska: Mátéra ki vigyáz, ha befektetnek?

krisz78

Erika! Nagyon édes a kislányod!Tényleg mókás az a nagy kesztyű.

Vickybabe! Szépen nő Levente! Igazi kis pasi!

Csöre! Így könnyű! Ügyes a nagylányod!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Nem nem néznek. Gondolom ha romlana a ctg akkor egyből megnéznék...
én nem bánom ha pénteken be kell feküdnöm....csak akkor szüljek is aznap:) Gondolom neked is ha nem lesz változás akkor hétfőn biztosan befektet...de még csak kedd van fölösleges is, hogy ezzel sokkoljon! Én is majd csak a csütörtök délutáni ctg után kapnám meg a beutalót..

Vickybabe! Csini pasas!!! Gyönyörűen gyarapszik!!!!

Hmmm csókokat kell osztanom Máténak:) imádom ahogy csücsörít és kéri a csókot...legszívesebben megzabálnám :D
katuska79

Csöre: Én sálat kötök a derekamra, mert az itthoni felsőim rövidek, és mindig kint van a derekam, na meg a hasam. Férjem szerint úgy nézek ki, mint Véres Jack, a kalózkapitány. De jó meleg !!!

krisz78

Kesztyű első napon volt rajta, aztán leszedtem, mert amúg is leszedte magáról.
Kicsit összekarmolta magát, de hát ez van.

Nekiállok babás vonalzót gyártani.

Pocakos kismamik. Ne aggódjatok tényleg nem marad bent. :D Én is azt hittem a végén.

Kép
Kép
cs_erika

Peni! igen a narancs bánthatja Zétény pocakját!

Krisz! fogalmam sincs mi lesz Mátéval....ha csak hétvége lenne akkor elvan apával de hétközben....
Holnap reggel jönnek anyósomék mer kicsit szükségem van segítségre, pihenésre. Majd valahogy felváltva anyukámmal jönnek csak Ő meg apukámat gondozza így nem tudja csak egy két napot magára hagyni... szóval valahogy majdcsak megoldódik, mint mindig minden az életben.
katuska79

Kicsit el vagyok keseredve! Segítséggel is alig bírom ellátni a 2 gyereket, hogy lehet ezt megoldani egyedül?
Ma reggel is egyszerre ébredtek! Az egyiket cicire kellene tennem, persze olyan lusta, hogy bealszik, nem lakik jól, de ha leteszem rögtön sír, a másiknak is kellene odaadnom a reggeli tejét, picit hozzábújnom.
Tegnap délben is egyszerre ébredtek, mindkettőt etetnem kellene, de egyszerre nem megy, a kicsinek meg ha nem adok tápszert min. 1 óra az etetése, a nagy mikor látja, hogy már megint etetek már meg is vissza a szobájába. Az esti fürdetésnél is elkezdem időben, de a pici tuti nem alszik el, most vagy hagyom sírni és fürdetem a másikat, vagy felveszem őt és akkor csúszik a nagyobb fürdése.
Az éjszakai együtt ébredésről nem is beszélve!

Segítség tapasztaltak! Hogy kell ezt jól csinálni? Lehet egyáltalán?
Ha most segítségem nem lenne, enne se tudnék egész nap.
Mit csinálok rosszul?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Köszi Lányok :) Mesi tényleg nagy segítség lesz pár hét múlva :D addig is gyakorol :)

Katuska: nekem Zazával volt nagy pocakom :) ha nem az volt a kérdés, hogy mindjárt szülök-e (a 6-ik hónaptól :shock:), akkor az, hogy ikrek-e :lol: :lol:
(a lányokkal sokkal kisebb volt, Sacival a végén meglepően kicsi)
Csajócád nagyon elvan a pocakban, ha még mindig ilyen élénk :wink: Azért csak beindul péntek előtt, nem? Drukkolunk (továbbra is, bár nem valami hatékony :?)

Tényleg, Moffliról sincs hír :roll: remélem, minden ok velük is.

Enikő: nem tudom :( de ez így valóban rosszul hangzik :( fürdetésnél Apa nem vethető be? én nélküle neki sem állok, igaz, ő a szakértő :D meg azért nekem könnyű, mert a 2 nagy szinte teljesen önálló...
És ha Mikánt magadra kötödm amíg Levit rendezed? lehet, testközelben jobban elvan...

Bartitól még nem jött sms, azt írta, nekem küld :roll: én meg figyelem ezerrel :) a többiek miatt is :wink: :lol:

Csöre
csöre74

Krisz: ja, egy széles sál, az jó ötlet :)

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Poszani:
Hatalmas gratula nektek! Szép nagy babácskátok van! : )

Enikő:
Nálunk is egyenlőre csak az esti fürdetés állt be normálisan, az Apáva legyütt csináljuk. Először Bence fürdik fél 8-8 között, Anna pedig segít. Amígyén Benit öltöztetem, etetem, addig Apa fürdeti Annát.
A reggel még káosz, de nekem abból a szempontból szerencsém van, hogy Anna , ha nem hívom enni, magától ugyan meg nem éhezne... Így Ap elkészíti a reggeli kakaójét, kikészítem este a ruháját, Apa kicseréli a pelust, amíg én Bencét intézem, addig Anna Elmot néz, utána felöltöztetem, és együtt megreggelizünk..

levegőztetés:
Nekünk 2 hetes kort mondtak, de, ha holnap is ilyen enyhe lesz az idő, én bizony kiviszem a gyereket! Jesszusom! Most jut eszembe, hogy a babakocsink még Anyóséknál van! :evil:

Túlhordás: én, ha jól számolom, 41+3-mal szültem. 31-re voltam kiírva és8-án született Bence.

Anna lebetegedett, most szegénykém nem érti, hogy miért nem mehet oda Benihez, amikor eddig úgy örültünk neki, amikor megsimogatta... Úgy sajnálom... :cry:

Kép
Kép
Kép
mágnes

sziasztok.egyenlöre csak egy gyors bekukk mert ma jöttünk haza majd még visszaolvasok Kép ő Maja :)

Kép
gizella82

Hello Lányok!

Itt vagyok, de még csak most tértem magamhoz. Reggel visszaájultam, ahogy elment a család, aztán rohanás UH és NST-re, majd annyi erőm volt csak, hogy megebédeltem és visszaájultam aludni. Pedig most éjjel is aludtam éjféltől 5-ig... nem tom mi bajom... szerintem a hülye meleg front. :roll:

Még nem szülünk... tegnap este megint nagyon erős fájásaim voltak, további nyákdugó távozott, doki szerint megint tágultam. Még a végén basszus itthon kiesik a gyerek... :shock:

Krisz! Én ismerem a Cimicifugát, már be is szereztem. Szülésznőm szerint csak akkor érdemes elkezdeni, amikor már jönnek a rendszeres fájások, szóval nekem a szülőszobás csomagomban van. De már láttam olyan alkalmazást, ahol a Caullofyliummal együtt a 37. héttől ajánlották. Ebből is a CH5-öst és 2x5. Szülésznőm szerint ha elkezdődnek a rendszeres fájások, akkor felváltva negyedóránként kell szedni a kettőt, 5db-t... Hát nekem szerintem nem lesz már erre időm.
Holnap fél 9re megyek, te mikorra is? Talizunk? Be akarok ugrani Andihoz is, mert ma még az őrzőben volt, amikor arra jártam. Még nem jött sms sem tőle, szóval tutti nincs magánál.

Katuska, legalább pihennél egy kicsit a kórházban, nem? :wink: Rád férne, ahogy olvaslak.

Engem vasárnap fektetne csak be a dokim, mert UH alapján is minden ok, áramlás is, és nem is túl nagy szerencsére töki: 3600g, de Pötyit is fölé lőtte. A méhlepény sem túl érett, nem is értem, ki gondolta volna, hogy a RENNIE ilyen tápláló... :shock: Nézett köldökzsinór áramlást, és még azt is, hogy elég oxigént kap-e az agya. Hihetetlen mit meg nem tudnak már nézni egy ilyen géppel. De a legnagyobb élmény az volt, hogy noha 3D volt csak, tisztán kivehető volt a pici pufók arca, a szemei, az orra, annyira kis szabályos volt és én majdnem bőgtem, hogy bárcsak megsimogathatnám már. :roll:

Enikő, nagyon sajnálom, hogy ilyen nehezen boldogulsz. Én is be vagyok parázva, de nekem annyi a szerencse, hogy addig lesz segítségem amíg csak akarom, és nappal ugye Pötyi oviban van, éjjel meg Apa csak segít. A fürdetést én együtt tervezem majd, a kicsit állványon, Pötyi a kádban egyedül. Biztos elképzelhetetlennek tűnik most, de bele fogsz jönni. Mindenki azt mondja, hogy az első 3 hónap a kritikus. Nem tudsz segítséget kérni?

Rita, de bazi irigy vagyok a 15 fokért!!!!!!!!

Vicky, egyáltalán nem 3 hónaposnak néz ki a kislegényed! Jól tartod, látszik. :wink: :lol:

Móni, neked miért is lesz császár?

Gizella! Maja baba is csodaszép!!!!
Na megyek visszadőlök, nem tom mi bajom... alig élek.

Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Sziasztok!

Maszatmanó, tökjó, hogy így reagál a pici az éneklésre. Nekünk ha hangversenyen, koncerten voltunk, éppen ellenkezőleg reagált. Nem tudom, hogy azért ugrabugrált-e mert tetszett neki, vagy fordítva, de remélem, az előző.
Egyet-egyet nekünk is csipogott már a légzésfigyelő, de a riasztásig soha nem jutott. Kicsit idegesítő, mert mindig nagyon megijedek, de inkább vállalom ezt.
Gratulálok a nagylánnyá váláshoz! Remélem, mi is hamarosan követünk.

Akik még egyben, azoknak kitartás! Azért szerintem többeteknek kezdeti tüneteitek vannak, hamarosan újabb babák fognak születni.

Kata, nagyon helyes Martin!! És hogy cumizik!!!

Szoptatás: nekem is nehezen indult meg, de most már megvagyunk tápszer nélkül is. A bal mellem sokkal gyengébb, azt a jobból pótoljuk, és minden alkalommal kifejem a maradékot, hogy ösztönözzem a cicit a termelésre. Reméljük, növekszik a mennyiség az igénnyel.

NST értékek: nekem azt mondta a szülésznőm, hogy az érték önmagában semmit nem jelent, mert függ attól, mennyire van megszorítva. A fájások egymáshoz mérve és időben jelentenek csak valamit.

Csöre, Saci is nagyon édes… még ordítva is. Mesi nagyon ügyes kislány, segít anyának.

Erika, üdv újra itt. Gyönyörű Zsófi!

Poszani, gratulálok Zolikához! Sok boldogságot, és tejcit kívánok!

Katuska, szerintem már eddig is le a kalappal előtted, hogy Mátéval végig tudtad csinálni. Én nem csodálkozom, ha már fáradsz.

Vickybabe, milyen nagy már Levente!!!!

Gizella, Maja nagyon szép baba.

Kép
petne

Bartika: 8:15-re megyek, úgyhogy biztos találkozunk. Utána keresnem kell a dokimat, a fincsi kis vizsgálathoz. :cry: Miről ismerlek meg? Piros-szürke csíkos felsőben leszek. Barna vállig érő hajam van.

krisz78

Gizella: gyönyörű Maja!!!

Bal mell: tök furi, nekem is az a gyengébb- pedig nem így volt. A kórházban azzal volt a kevesebb gond, azt fogadta el könnyen a baba, a jobb oldaliban meg csak jöttek a csomók, Manó kiköpdöste. Most bezzeg a bal cici után mindig nasizni kell a jobb oldaliból!

Több gyerkőcös mamik: fú, csajok minden tiszteletem! Nem is tudom, hogy tudtok boldogulni! Én már a terhesség alatt kibuktam volna, most még jobb lenne, mert van segítség.

Narancs: Én mostanában rengeteget eszem, de úgy látom, Manó pociját nem bántja. Legalábbis úgy látom... olyan jó lenne tudni, legalább utólag, hogy mi volt az a kaja, ami végül megviseli őket! Egyesek szerint teljesen mindegy, mit csinálunk, mit eszünk, a kis emésztőrendszernek meg kell tanulni működni, és ez eleinte nem megy tökéletesen :cry: Attól még a szívem szakad meg és kínoz a lelkiismeret, hogy hátha mégis valami kaja.

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Gratulálok a babákhoz!! A szüléstörténeteket is köszi, nagyon meghatóak!!!

akik még előtte: Kitartás, egyszer kibukkannak, nem maradnak bent!!! :lol: :lol: :lol:

puszi, anna

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?