A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

stelly: köszi a táblázatot

millye: azért nem irigyellek hogy dolgozol. Én melóhelyből adódóan 5 hónapig dolgoztam azóta itthon vagyok. Nálunk a csajok ahogy megtudják hogy terhesek pucolnak, mert simán veszélyeztetett terhesek vagyunk. Én elvoltam 5 hónapig, de utána már úgy döntöttem hogy jöhet a pihi. Aztán pihi nem lett de itthon voltam :D

Kép
budabo

Sziasztok!

Megjöttünk a dokitól! Megint összefutottunk Gerendai Zsuzsival! :lol:
Helyzetjelentés: méhszáj zárt, de szépen felpuhult, volt uh is, becsült súly 3400 g, ctg szinte alig mutatott valamit, 20-nál nem ment feljebb, akkor ment fel 50-re egyszer, amikor megmozgatták a pocimat, hogy felébresszék Bencust, hát ez nem jött be nekik! :)
Hiába csokiztam, kóláztam is előtte! :D
És negatív lett a tenyésztésem, megúsztam a kókuszokat, úgy örülök! :)

Férjemről is vannak hírek, ma reggel volt egy másik dokinál, elintézte az egyik ismerősünk, hogy fogadja, ő nem tartja indokoltnak a tükrözést, hanem valami táplálékallergiára gyanakszanak! Most meg kell várnunk míg kiürül a gyógyszer a szervezetéből, 1 hónap, és utána csinálnak nála, valami kilégzéses tesztet (3 órás vizsgálat)! Most megkönnyebbültem, hogy nem megy csütörtökön erre a vizsgálatra!

Elif: Továbbra is jobbulást Neked, és a férjednek! Megy a sok-sok ++++++++++++++++++++!!!!!!!!!!!!!

Millye: Reméljük bejön a trükk, és a kisfiad meghálálja a palacsintát! :wink:
Drukk, hogy szépen beforduljon!

Gjéti: Február 2. még odébb van, addig simán befordulhat még Oli! Mennek a drukkok! :)

Háfi: Nagyon belehúztatok! Azért még 2 hetet jó lenne ha bent maradna Ádám baba! :)

Kreiszi: Férjed hogy van?

Andabella: Örülök, hogy jelentkeztél, és hogy minden ok! :)

Zsufi: Sok sikert a vizsgához! Drukkolunk nagyon! :wink:

Ikverus, Babanyul: Nagyon szépek a pocakok! :lol:

Ikverus: Továbbra is mennek a pozitív energiák! ++++++++++++

Eszter: Nekem is voltam este jóslóim, fél órán keresztül, aztán semmi! Dokinak ma megemlítettem, azt mondta, lehet simán a megerőltetéstől is, hogy többet mászkáltam, mozogtam! :roll:
Köszi a táblázatot! :)

Zümis: Én nem a kórházba járok ctg-re, hanem a magánrendelőbe! :(
pedig nagyon szíves megismerkednék Veled is! :)
Várjuk az uh után a híreket! :wink:

Bogi: Örülök, hogy rendeződött a vérnyomid! Biztos csak a melegfront kavart be! :?

Zétivera: Örülök, hogy jelentkeztél, és hogy még bent van Oli! Nagyon ügyesek vagytok!
zsu83

Crocus: gratulálok a baba befordulásához! :) A magzatvízzel kapcsolatban én is azt olvastam, hogy ilyenkor már elkezd csökkeni a mennyisége....

Málnalevéltea - hát nekem kezd egy kicsit "zavaros" lenni... Ugyanis a zacskóra az van írva ( és a neten is olvastam) hogy hasmenés esetén javasolt, ugyanakkor meg hasmenést okoz??? Nemigazán egyértelmű számomra.... :?

Gjéti: sajnálom én is, hogy nem jöttek be neked a trükkök! :( De legalább te már tudod a biztos időpontot! :) Olyan jó lenne tudni, hogy mikor jön Kismanó! Ez a várakozás kezd egy kicsit feszülté tenni...

Zsufi: egy nagy kalappal a mai vizsgához! Aztán most már tessék pihenni!! :)

Stelly: engem is teljesen megnyugtat a tudat, hogy a párom bent lesz a szülésnél. Úgy érzem, hogy akkor nem történhet baj... Erre a barátnőm azt mondta, hogy persze mert ő orvos (ő ugyanis nem akarja, hogy a párja bent legyen)... de ez nem igaz, hiszen szakorvos egyébként is van minden szülésnél, hanem mert pusztán a jelenléte biztonságérzetet jelent számomra...
Hideg nózi - ezt még nem is hallottam... mindig tanulok valami újat... :)

Panna
pandusika

Olyan szép nagy pelyhekben havazik kint... Ez egy ideális nap lenne... :D
Na, megpróbálok kevésbé türelmetlen lenni..... Csak olyan nehéz.... :oops:

Panna
pandusika

Zsu: NAGYON TUTI hogy nincs kókuszod :D . Akkor Bence nálad is makacskodott, de gondolom előtte és utána is mocorgott. A doki azt mondta nem szeretik a gépeket a babák. Az is tök jó hogy férjednek nem kell menni tükrözésre, a kilégzéses teszt a helikobakter nevű bacit ki tudja mutatni, nekem is a MORA gép simán kimutatta és teljesen fájdalom mentes vizsgálat. Neked ez egy pompás nap. Azóta mértem mégegyszer vérnyomást és most is elmegy. Hát Bence jó súlyban van. Nekem már ilyet nem mérnek, majd a szülésnél megtudom mekkora lett Füge baba. :D

pandusika: kicsit irigykedem, itt szutyi eső esik.

Kép
budabo

budabo: na hallod, úgy könnyű... Összerakva kapni, mi? :D
Mostanra már hosszú küzdelmek után én is összeszereltem... Nagyon cuki! Játszottam is a zenéjét Esztikének, hátha felismeri idekint is!

Közben arra is rájöttem, hogy akár mehetnék busszal is a kórházba! Mivel még mindig esik. Pedig nem akartam annyira eltunyulni, hogy a 20 perces séta helyett busszal menjek! De majd bepótolom pénteken, akkor kell még csak az első CTG-re mennem.

Megyek, betolom a túrógombócom aztán irány a kórház!

ladmon

Zsu83: szép nagy babátok lesz, ezek szerint. Bár ki tudja, tudnak ezek tévedni... csalnak a babák!!!! :lol: És elvileg még 15 nap hátra, szóval szerintem tökre jók vagytok!!!! Apának meg kitartást, azért ezek nagyon jó hírek, nem?

Na, jó kis sztori ez a családi pótlék!!! Persze még csak ijesztgetnek, hogy megvonják, de azért nem jó ilyeneket hallani. Még amikor dolgozik az ember, akkor is jól jön egy kis plussz. Legalábbis nálunk mindenképpen. Mondom, mi "nagy" jövedelműeknél igenis számít!!! :oops:

Mi meg ma reggel megejtettük első sétánkat! Lementünk a dokinénihez egy kis méreckedésre. 2900g lett, és 50 cm. :lol: :lol: Születéskor 54cm volt!!! :lol: :lol: :lol: Persze, tudom, máshogy mérik, de akkor is vicces. A súllyával sem volt megelégedve a dokinéni, de szerintem nem rossz. Azt mondják kb 2 hét kell, hogy visszanyerje a születési súlyát, akkor meg egészen jók vagyunk.
Viszont nem javult a sárgaságunk, de úgy néz ki, nem is romlott. Azért a biztonság kedvéért holnapra beutalót kaptunk a Bethesdába, majd ott megszúrják :cry: :cry: és kiderül mi a helyzet.
Nálunk úgy néz ki, ez meg hagyomány lesz. Majának szüléskor eltört a kulcscsontja, és akkor is 12 naposan a Bethesdába landoltunk, mert a doki nénink túlaggódta a dolgot. És holnap Erik is 12 napos lesz. :lol: :lol: Reméljük, megint csak túlaggódásról van szó, de azért kicsit gondoljatok ránk holnap. Szegény kisfiam, megint megszúrják!!!! :cry: :cry: :cry:

pandusika
: esik a hó!!! Hmmmm!!! De jó is az!!!! Tényleg ideális nap.... :lol:

szép napot, vigyázzatok magatokra!!!!!!!

Kép

Kép
b79andi

Zsu, de jó, hogy férjed úgy néz ki, könnyebben megússza a dolgot! :) meg hogy megúsztad a kókusz-partyt :lol:

B79Andi, szegény Erik :( olyan rossz, hogy ezeket a kis védtelen manókákat kell szurkálni :( gondolunk rátok holnap, hogy jó legyen az eredmény, ha már muszáj piszkálni a kisfiad!!!
Hehe, azért az aranyos, hogy összement négy centit :lol: :lol: :lol:
Tényleg, Maja mit szól a picurhoz? Játszik vele, érdekli, hogy ott van valaki teljesen új?

Ladmon, pár napja én is túrógombócoztam :wink:

Panna, abszolút egyetértünk - és az én párom nem orvos :D

KépKép

KépKép
stelly

Én úgy hallottam a családipótlék dolgot leghamarabb július 1-től lehet bevezetni :( A jövedelemhatárokat most dolgozzák ki, de az elv az, hogy aki dolgozik, ne kaphasson segélyt. Tök logikus nem?! Ha anyuka-apuka feketén dolgozik v. otthon lógatja a lábát jutalmazzuk meg!!! :twisted: Reméljük a felcseperedő gyermek is sokat tanul majd a szülei életszemléletéből :evil:

Jó ötlet a babócával már most megszerettetni a forgó-zenéjét! Hallottam egy olyan felmérésről, ahol anyukák rendszeresen néztek egy "szappanoperát" teljesen ellazulva-boldogan. Amikor a babák megszülettek, a szappanopera zenéje megnyugtatólag hatott rájuk. Úgyhogy irány egy kényelmes fotel, ellazulás és a forgó "bömböltetése"

Kép
kangu

Yve: Hogyan oldjátok meg a rácsoságy-dolgot? Ricsi kap "felnőttes" ágyat, v. marad a rácsosban és vesztek még egy rácsosat? Nekem sikerült végre kiszoktatnom a kisbosszancsot a rácsosból- nem volt könnyű. Egy ideig folyamatosan mutogatta, hogy oda akar bemászni. A "felnőttes" ágyból folyton kimászott, még hálózsákban is, és áttotyogott hozzánk a másik szobába :? De úgy tűnik, mostanra megszokta....

Kép
kangu

elif jobbulást neked! nem lesz ám akkor sem semmi baja a bébinek, ha mostantól bármikor megszületik, emiatt ne aggódj. inkább csak az influenza vacak, nem jó betegen szülni...

crocus de jó, hogy végre megtalálta a helyes irányt a bébid :D

millye nagyon drukkolok, hogy a te babód is rájöjjön, jobb neki fejjel előre!

kreiszi hogy van a férjed?

gjéti ne keseredj el, legalább tudod, mire számíthass :)

háfi drukkolok, hogy minden rendben legyen! a dokik szeretnek ilyeneket mondani, hogy hamarabb jön a gyerek. de te már ott tartassz, hogy akkor sem lesz gond, ha mégis kibújna...

lkverus, kangu, ha nem jön a pisi, akkor segíthet egy kis négykézlábazás, és ha az volt a baj, hogy a babó elfekszi a vezetékeket, akkor el tud onnan mozdulni...

zetibebi örülök, hogy végülis egyben vagytok még, pihenj, amennyit csak tudsz! kívánom, hogy végül minden a legjobban alakuljon! :)

Kép
Kép
Kép
iricc

Zsu83:
-Jó nagybaba lesz Bencus?Hosszát nem tudták megmondani?
-3órás vizsgálat alatt mit fognak csinálni a férjednél?De azért jó hogy meguszta a tükrözést.
b79Andi:
-Szegény Erik!Jobbulást neki,remélem jó eredményei lesznek.Azt hittem nönek a babák és nem pedig össze mennek
:wink:
Stelly Panna:
-Szerintem is jó dolog ha bent van a szülésnél a párunk,hisz az eröt add.Persze csak a kezemet fogja fogni,és nem premierbe nézi az egészet.De azokat az apucikat is megértem akik nem akarnak bemenni.

Nálunk most süt a nap,olyan tavasziasnak tünik az idö...persze innen bentröl.Sz.tem ezt éreztem én 2napig,az idö változást.
Ma már úgymond semmi bajom.Takaritótam,föztem,most egy kicsit pihizek.
Holnap megyünk mi is apával orvoshoz...drukkoljatok nekünk is hogy jó eredményeket mondjanak.
Számomra is újdonság a nozi nézése...de mindig tanul az ember.
Kicsit félek....úgyanis nekem nem nagyon van höérzékelésem.Ami másnak égetö érzés a börén, azt én még simán el viselem.
Szerintetek ez örökölhetö?

Családi pótlékhoz nem tudok hozzá szólni,mert minket nem érint a dolog.Csak nézünk mindig nagy szemekel mi megy otthon mikor nézzük a tv-t.De nem értek evvel az egészel egyet,az a baj ha már igy "ijesztegetik"az embert abból tuti lesz valami.Nem véletlen hogy elöre beharangozák az egészet.Föleg még ezt a kis pluszt is elveszik amikor annyi ember került válságba mert megszünt a munkája.Nem most kéne támogatni az embereket????
Legyetek jók!
További szép napot mindenkinek!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
zsancy

Csajok, még egy családi pótlékos kérdés (most töltöttem le az igénylőlapokat, és igyekszem előkészíteni mindent, hogy férjemnek már gyakorlatilag csak dátumozni kelljen, és irány a MÁK):
Elvileg ugye bármelyikünknek meg lehet igényelni, ezt ti mi alapján döntitek el? Mármint gondolom, a jövedelemhatárt úgyis a kettőnk összesen jövedelméből számítják, tehát ez nem szempont, a támogatás összege meg úgy nézem, fix, a gyerekek számától függ. Akkor gyakorlatilag mindegy? Vagy van valami okosság, amire még nem jöttem rá?

KépKép

KépKép
stelly

Én valahogy nem tudom megérteni azokat a kispapákat, akik nem akarnak bent lenni a szülésnél. Fél, hogy rossz élmény lesz?! Mert a vajúdó nőnek olyan kellemes az élmény! Tessék mondani, én is kint maradhatok, hogy az érzékeny lelkem meg ne sérüljön?! :evil:
Ha már én szenvedek meg a közös gyerekért, az a minimum, hogy fogja ezalatt kezem. Bocs, de ez kibukott belőlem.

Kép
kangu

SZiasztok.
Szégyen, de én könyvelőként sem vagyok otthon ezekben a téppénzes meg családtámogatási dolgokban, olyan kusza minden.
Szülés előtt 28 nappal már lehet táppénz helyett TGYÁS-t igényelni, az több, mint a táppénz valamennyivel, van aki már megigényelte?
Családit általában az anyuka nevére szokták igényelni. Nem egy nagy összeg 12 ezer ft.
Utána akinek jó volt a fizuja, 2 év GYED, aztán 1 év GYES.
Na, ennyit tudok az egészről, :oops: én is vért fogok izzadni, mire kitöltöm a papírokat.

Papás szülés... tegnap a tanfolyam után Hugic-al és párjával sétáltunk a parkoló felé, a két apuka is jól elbeszélgetett, és pont ez volt a téma :lol: hallom ám, hogy az én uram mondja Hugic párjának, hogy nem tudod még, hogy bent leszel-e? Ezt nem szabad kihagyni, akkora élmény!
Mondtam neki a kocsiban, hogy persze őt biztosan nem zavarja, hogy én szenvedek.. erre az volt a válasza, hogy de neki is rossz, hogy látja, hogy mennyire fáj, de ennek ez a módja, ilyen a szülés, és sajnos nem tud úgysem segíteni, de akkor már legalább annyiban segítsen, hogy ott van velem, és fogja a kezemet, és nem hagy egyedül.
Teljesen meghatódtam tőle :)

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Panna: Én is olvastam, hogy hasmenés ellen is jó, hát elég érdekes! :?

Bogi: Igen, természetesen előtte nyomogatta a popsiját, lábát, a ctg alatt semmi, aztán a kocsiba hazafele megint bulizott! :?
A helikobaktert is nézni fogják nála, mondták!
Most ő is nagyon boldog, hogy megúszta a tükrözést! Szerintem ehhez a dokihoz fog most már járni, mert nagyon rendes, érti a dolgát! Igaz magándoki, de inkább fizetünk neki, mint hogy a kórházba mindenféle hülyeséget csináljanak vele! Meg vissza tudjuk igényelni egészségpénztártól!

B79andi: Hát én se nagyon bízom ezekbe a tippekbe, mert sokszor tévednek a gépek, barátnőmnek 3900g-ra mondták a kisfiát, és csak 3300 g lett! Én is megelégednék 3 kiló körüli súllyal! :)
Tényleg nagy kő esett le a szívemről, hogy holnap nem kell itthon Apáért izgulnom! :)
Szerintem se rossz Erik súlya, majd beindul a gyarapodás nemsokára!
Mennek holnapra a drukkok Nektek is, úgy sajnálom Erik babát, hogy megszúrják! :cry:

Eszter: pedig már rá voltam készülve, hogy tuti van kókuszom, mert a vizeletembe bacit találtak! De azt mondta a doktornő, hogy ha belekeveredik hüvelyváladék, már az is téves eredményt mutathat! Múltkor ugyanez volt a laphámsejtekkel, akkor is jól rámijesztettek! :?
A családi pótlékot bármelyikőtök megigényelheti, az összeg az pedig fix. Tegnap mi is szórakoztunk a papírokkal! :?

Zsancy: Hosszát nem mondták meg! :?
Állítólag negyedóránként kell neki fújkálnia levegőt egy csőbe, és ebből nagyon sok mindent ki lehet szűrni, hát jobban hangzik mint a tükrözés! :?
Örülök, hogy jól vagy, és ne aggódj, biztos minden ok lesz holnap a dokinál! Várjuk a híreket! :wink:

Ja, és köszöni a férjem a drukkokat! Azt mondta, hogy biztos a sok drukknak köszönheti, hogy megúszta a vizsgálatot! :lol:
Mondtam, hogy eddig mindenkinek nagyon jól hatottak a pozitív energiák, úgyhogy van benne valami! :wink:
zsu83

Zsu: Egyetértek hogy inkább magán doki aki foglalkozik veled...lehet hogy egy kis étrend változtatással helyre lehet hozni a dolgot. Bence is huncut kiskölyök, na meglátjuk hétfőn Füge lány produkál-e valamit.

B79andi: biztos hamar fel rendbe fog Erik jönni, stramm kiskölyök.

kaangu: az én kicsi férjecském azt mondta hogy ő azért nem akar bejönni mert fél hogy az én szenvedésemet nem fogja tudni elviselni. Idáig úgy voltam vele hogy nem győzködöm, majd meglátjuk, de belül én is az éreztem amit te hogy basszus én szenvedek igenis legyen ott mellettem, ne egy vadidegen. Na most ott tartunk hogy bejön, de azt mondta az utolsó percben is még meggondolhatja magát. Na akkor aztán kapni fog :evil:

Nekem ez a családi pótlék, meg eleve mindenféle papírügyintézésmagas. Majd apácska intézi.

Kép
budabo

Sziasztok!

Bogyesz ma sem annyira akarta az igazságot, de hosszas jobbról pofozgatás közepette azért sikerült a ctg. :) Persze aki hajnalban kánkánozik, mikor aludjon, ha nem délelőtt? :lol: Melllettünk rosszul lett egy terhes anyuci, elég rémes élmény volt, szegényt fel is vitték osztályra (Valami szívbetegség, vérnyomása 170/100 volt... :( )
Strepptococcus pozitív, szóval én sem úszom meg. Kaptam antibiotikumot, és szülés közben is fogok, az, hogy Bogyesz fog-e, azt majd a vizsgálata alapján eldöntik. :cry: nem örülök, de az orvos szerint jobbára teljesen ártalmatlan. Amit én hüvelyi fertőzésnek hittem, az kókuszfertőzés, ez is okozhat jó kis viszketős tüneteket... :? :( Kérdeztem: honnan? Válasz: akárhonnan. :(
Vizsgálat jól fájt, de szerinte gyakorlatilag zárt a méhszáj, és garantálni tudja, hogy a 27-ei uh-ig marad bent a Bogyó. Most ehhez képest jó kis barna folyadék folyik belőlem azóta... :( Asszem nem a nyákdugó, de nem vagyok benne biztos. :? Annak ugye nem kell barnának lennie?
Gyomrom is ég, furán vagyok...

Zsufi: Ahogyan Stelly mondja, tulajdonképpen megéri szerintem a tanfolyam, ha belefér Neked, menjetek el szerintem. :)

Háfi: Kitartást, hogy még húzzátok kicsit :)! Végül Szabó lett az orvosod?

Zetivera: Nagyon felnézek még Rád, hogy még mindig húzzátok, pedig mi mindent mondtak Neked is. Pihi, pihi, pihi, Zétinek szüksége van a nagyszüleire is. :)
Ja, mellettem volt egy anyuci, neki a 7 ével ezelőtti császár hege miatt lesz császár újra. Szóval ezek szerint azért van ilyen, legalábbis a mi kórházunkban. :roll:

Csp: Én valamilyen éves szinten 3.200000 összkeresetet hallotttam, de lehet, hogy ez még csak kacsa.

Zsu: Szuper hírek, én mindenképpen felkeresnék a férjed esetében egy homós orvost is... Ártani nem árthat.

Julcsi

KépKép
julcsi-79

vera: örülök h jobban vagy.
budabo: jobbulást nekde
elif: drukkolok h efe még azért egy darabig bennt maradjon a kis fészkében. férjed is gyogyuljon meg
ladmon: ezt nagyon jonak tartom párodtol h leszokik a cigiröl.
panna: nekünk azt mondták a hömérséklettel kapcsolatban h annyi legyen amennyi eddig is vol amikr ti aludtatok.
kangu: az ananász beindithatja a szülést???
crocus: nagyon szupi h befordult babo. gratulálok
kreiszi: mennek a férjednek a pozitiv energiák.
háfi: ne izgulj, meglátod minden rendben lesz
zsu: örülök h minden rendben van és h a férjedröl is ilyen jo hirek vannak
zsancy: én is mindig csak csodálkozom mi van otthon, ilyenkor mindig anyukámék jutnak eszembe, mennyire nehéz a helyzet.

ma lehet egyedül kell mennem az orvoshoz, hát mit ne mondjak nem is sok kedvem van igy menni.
vigyázzatok magatokra, sok pihenést

Kép
Kép
nicko

Andus, én is pénzügyes vagyok, mégis síkhülye vagyok ezekhez :D
A TGYÁS-t azért nem érdemes előbb igényelni, mint a szülés időpontja, mert azt csak max fél évig kaphatod, tehát ha előbb kezded meg, akkor előbb kell megkezdened a GYED-et is, ami meg ugye kisebb pénz. Szóval nekem most ahogy utánanéztem, az jött le, hogy célszerű amíg lehet, sima táppénzen lenni, utána TGYÁS szüléstől fél évig, utána GYED a gyerek két éves koráig. Aztán nekünk remélhetőleg kistesó :D (bízom benne, hogy ő nem fog két évig töprengeni rajta, hogy akarjon-e jönni)

CTG-n az én törpömnek az a mániája, hogy megpróbál megszabadulni az érzékelő tappancsoktól :) így az első CTG-nknek a fele totál értelmezhetetlen volt :lol:

KépKép

KépKép
stelly

Julcsi, nyákdugó elvileg lehet barnás is, de van, akinek tök áttetsző. De állítólag az állaga alapján látod, hogy az-e az. A barnás cucc lehet attól is, hogy beturkált a doki. Azért ha sok, vagy sokáig, vagy pirosas, akkor szerintem hívd fel a dokid, biztos ami tuti alapon.

KépKép

KépKép
stelly

Persze jó érzés a nönek ha bent a párja a szülésnél és úgymond segit neki.Nálunk apa döntöte el hogy bent lesz...persze biztam benne mi a véleménye erröl.
De más apukákra visszont én nem tudok haragudni, ha valaki meséli hogy az ö párja nem volt bent...igaz furcsálom de nem az én dolgom.Mondjuk az egyik ismerösöm ö azt mondta a feleségének hogy ö még be is megy dolgozni ha jön a baba...és majd az anyos ott lesz a párjával a vajudáskor és a szülésnél...
Itt egy kicsit leeset az állam(bese kiséri a korházba???)...csak néztem nagyokat,de bele szólni az ö döntésükbe nem akartam...

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
zsancy

stelly: remélem, te is jól agyoncukroztad azt a túrógombócot! :D Mert én igen !! Diétázók ne olvassák tovább! Amennyi cukrot én már elfogyasztottam a terhességem alatt, az már kitenné a Magyar Cukor Zrt egy napi termelését, az tuti.... Pedig korábban.....

Most mehetek is fogorvoshoz, ahonnan nemrég hívtak, hogy nem a mellettünk levő rendelőben rendel ma, hanem a tök messziben. Így most döcöghetek el oda is... Pedig még beutalókat is szereztem a kórházból! Sok lesz ez mára!!

Ja, és stelly: a csp-t tök mindegy, kinek a nevére igénylitek meg! Csak egy szokás, hogy a gyermekek után járó ellátások anyuka nevén futnak, jelentősége nincs.

Kangu:
te, én tálcán nyújtom át kispapámnak a soraidat este!! Mert annak aztán esze ágában sincs bejönni!! Szerinte csak összevesznénk az első órában 3x és ő lenne a hibás még a kék égért is.... Persze ez így is van! :D

Most tényleg egyedül vagyok, akinek a férje nem akaródzik bejönni???
Hát ez tényleg szomorú!! Hmmm....A fogorvosnál elő is készítem az esti hisztit! :lol:

ladmon

Bogi: Igen, azt mondták, hogy utána egy dietetikus fog neki összeállítani egy étrendet! De megígérte Apa, hogy be fogja tartani rendesen! :D
Szerintem tuti, hogy végig bent fog maradni a férjed a szülésnél! :wink:

Julcsi: Sajnálom a kókuszt! :cry: :?
Ahogy Eszter is írta lehet a turka-piszkától is a barnás váladék! :?
De ha nem múlik, vagy változik, tényleg hívd fel a dokidat!
Tervezzük a homeós dokit is!

Nicko: Doki után várjuk a híreket!
zsu83

Zsancy: Anyós a szülésnél, brrrr... Ezt egyszerűen el sem tudom képzelni... :? :oops:

AMY, ERIKA????? Te Erika, Neked nem jövő hétre tervezték a császárodat? Jól vagy?

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Az orvos azt mondta, h többször is megnéz majd minket,
és ha Oli addig befordul, és más gond nem lesz, akkor
elmarad a február 2-i császár. Tényleg van olyan, h a kicsi a szülés
napján fordul be, vagy pár nappal előtte... Változó.
Ki tudja, h mi lesz még addig... Simán megindulhat a szülés is,
bár a méhszájam még mindig teljesen zárt. :D

Vera, jó h még ti is egyben vagytok Olivérrel, várjuk a pocakfotót! :wink:

Verus, nagy kérés lenne, h ide is feltedd a pici lakhelyét?
Nekem valamiért nem működik a gmail, de olyan kíváncsi lennék rá... :D (Vera pocakfotóját is szívesen megnézném itt) :lol:

Kép

Kép
gjéti

Julcsi: sajnálom a kókuszt, nekem a doki múlt héten vette le a mintát, remélem negatív lesz.

Zsu: szuper, hogy a férjednek nem csinálnak tükrözést, kíváncsi vagyok menni fog-e neki a diéta. :)

ZetiVera: nagyon ügyes vagy, hogy még egyben vagytok!

Lkvera: örülök, hogy kezd rendbe jönni az állad.

Kangu: végül anyukáméktól kértük el a kiságyat, amiben Ricsi aludt vidéken, úgyhogy mindkét fütykös kiságyban lesz. Megpróbáljuk a kicsit rögtön Ricsivel egy szobába tenni, hátha hamarabb megszokják egymást.

Nekem a férjem ki nem hagyná semmi pénzért, hogy a szülésnél jelen legyen. Élete legcsodálatosabb élménye volt a kisfiunk születése és az, hogy ő vághatta el a köldökzsinórt. Nekem pedig borzasztó sokat jelentett, hogy ott van mellettem, és nem egyedül kell megbirkóznom az ismeretlennel. A közösen átélt csoda még szorosabbá tette a kapcsolatunkat.

Képzeljétek, ma véletlenszerűen beállított a védőnő. Oké telefonált előtte 10 perccel. Utoljára november elején találkoztunk. Kicsit se lepődtem meg. Egyébként elég aranyos volt. Igaz ő csak a helyettes védőnő, mert az illetékes védőnő pályát váltott (pénzügyi tanácsadás). Szóval valszínű kapunk egy pályakezdőt.

Én is pont ma írtam meg a tgyást igénylő papíromat, igaz ehhez előtte le kell mondanom a gyedről. Szerencsére nekem a melőhely egyben kifizetőhely is, úgyhogy elintéznek mindenféle ellátást.
yve

crocus! Nagyon ügyik vagytok a bukfenc miatt! A tegnapi jógán tanultunk egy -számomra- eddig új baba megfordítót, hátha jó lesz nektek Gjéti és Millye (az oktató csak úgy sorolta a lányokat, akiknek így fordult meg a picijük az utosó időben) szóval: tenyértámasz a földön, egyik láb hátra nyújtva, másik egész elöl, a tenyér külső éle mellett. és így kell előre hátra hintáztatni magadat kicsit.

Zsu:Szuper, h nem kell holnap agyon izgulni magadat, és talán mégsincs olyan komoly baja Apának.

Julcsi: Nem irigyellek a kókusz miatt :? , én nagyon féltem tőle, de szerencsére nem kaptam meghívót a kókusz partyba. :lol:
Asztalos elkészült az új előszoba szekrénnyel?

Vera! De jó, h írtál végre, és h kicsit jobb a helyzet! Nagy dolog, h a nagypapa gondoskodik Zétiről, és te pedig becsületesen pihizel! Minden elismerésem aTiéd! Meglásd, ilyen szuper hozzáállással minden rendben lesz :wink:

Túrógombóc? Lecsó? Ne kínozzatok, mindkettő a kedvencem!!!ÁÁÁÁÁ!

Kreiszi: szorítok én is a férjednek!

Erik babaának is nagyon szorítok, h rendben legyen az eredmény a szuri után. Várjuk a jó híreket!!!

Csp: Én most ébredtem, hála nektek! Szóval le kell tölteni az igénylő lapot, kitölteni és születés után Apa elviszi a MÁKnak? Mindenkinél így kell, vagy a vidékieknek másképp? És mi van még, amiról egyáltalán nem tudok?!

És készülj Debrecen, vasárnap megyünk! Amy, és ki a másikótok ott? Mi van Amyval tényleg??? És Erika? Macsek?

Megvolt ma az első nst, végig semmi, 1x egy 40-es kilengés. Méhszáj zárt, minden ok. Jövő héten szerdán újra, és akkor lesz a megmérős uh. Hiába a megbízhatatlan eredmények, én mégis várom az adatokat a kislányomról :D Én 10.30-ra megyek. Zsu, te?

Zsufi: hogy ment a vizsga? Remélem kezdheted elfelejteni az egész suli-dolgot :wink: .

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Yve! Vigyázat, attól még, hogy a munkahely tb kifizetőhely (tudod, az enyém is az) szerintem már nem intézik. Az előző babácskád óta sajnos változott a törvény. Nézz utána, de velem ezt már a multkor közölték a munkaügyön, és a védőnő is felhívta rá a figyelmet. Engem tájékoztattak volna félre?
:roll: Annak most örülnék :?

A barnás folyás lehet a vizsgálattól, a nyákdugónak nagyon jellegzetes az állaga, azt fel lehet ismerni. A szine annak is lehet enyhén véres, de semmiképp nem folyékony...

Apa a szülőszobán: Az első gyereknél bizony megharaptam vajúdás közben :oops: A másodiknál már tudta, mire számíthat :roll:

Kép
kangu

Köszönöm megvagyok, legtöbbször olvasó üzemmódban, volt egy csomó leadandó házi feladatom, de már túl vagyok rajta.

Azon kívül, hogy nagyon dagad a lábam (estére egész duda lesz, érzékeny és piros, még a papucsom is alig jön fel,) más bajom nem nagyon van. A lábdagadás is elmúlik sétáláskor, úgyhogy napi kétszer-háromszor teszek pár kört a környéken :) Igazából csak a toxémiától tartok.

Jobbulást kívánok a gyengélkedőknek (Elif, ZétiVera, Lkverus, férjecskék...)!!!!!!!

Én 99%, hogy jövő hét szerdán bevonulok a kórházba és remélem Lili is világra jön vasárnapig, már tényleg szeretnék túllenni rajta... :)

Gjéti: neked miért csinálják ennyivel korábban a császárt? Eredetileg nem 12.-re vagy kiírva?

Kép
cserkészkolbász

Ladmon: Hú, milyen műsort rendezel este Apának! :D Drukkolok, hogy meggondolja magát, és bemenjen! :wink:

Yve: Hát ha nem tartja be Apa a diétát, akkor nagyon összeakasztjuk a bajszunkat Vele! :?

Zsuzsi: Én 10.15-re megyek, na akkor megint tali, ha addig még egybe leszek! :lol: :wink:

Erika: Örülök, hogy minden ok Veletek! :)

Zümis, Bogi: Küldök privit!
zsu83

Nicko: köszi jobban vagyun, bár hulla fáradtak az éjszakai műsortól.

Julcsi: üdv a kókusz táborba

Ladmon: nekem is mondta a férjem hogy attól tart hogy a szülőszobán őt fogom csesztetni, hát vérmérsékletem alapján lehet.

Zsu: a betartott diéta ténleg csodákra képes, meg persze a stresszmentesség.

Kép
budabo

Köszi Csajok, ez szerintem csak a vizsgálattól volt és nem a nyákdugó... Bocs, még soha nem szültem, fogalmam sincs néhány dologról.... :lol:

Huhh, Erika, akkor aztán már közel a nap! :) Izgulunk Érted!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Zsu!Sajnálom....de reméljük a babás talin már talizunk...

Julcsi sanja a kokusz miatt...Nekem meg még nincs kész pedig több mint 1 hete leadtuk :(

uh is megvolt....hát szomorú vagyok...:-( sajna a máján lévő echondens a duplája lett....
De az vigasztal hogy a mérteti megfelelnek a korának sőt...
Pl a BPD88mm,Hc:315mm,AC:320mm,FL:73mm
és kb 2800gr.uh szerint már 37+5 vagyok :roll:
lepén 2-3 fokban érett...
Jó a flowmertia is ....

délelőtt megjött a jogsim!!Ma már meg is kergettem a pacikat...

Kép
zümis

Zsu Köszi!Nagyon hasznos!!

Julcsi elárulok neked vmit...3 terességen vagyok túl és én még sohasem találkoztam a nyákdugommal :oops: :oops: :oops: :oops:
most szeretnék!! :D

Kép
zümis

De igen Cserkészkolbász, az első időpont 12 volt,
de a 4D után 99%-ra mondták biztosnak, h Oli kb. 2 héttel idősebb.
Ezért lesz előbb a császár...

Kép

Kép
gjéti

Sziasztok!

Köszönjük a poz energiákat, férjem jobban van. Para csak attól van, kiderült nem gyomorrontás. Reggel telefonált, h nem megy dolgozni, erre kiderült, h ő volt az 5. betelefonáló :? . Remélem, én nem kapom el! A héten itthon van, én meg ápolgatom.

Bogi: örülök, h rendben a vérnyomid.

Crocus: nekem is kicsit kevesebb a magzatvíz, de doki mondta, ez ilyenkor már nem baj.

Zsufi: remélem, h sikerült a mai vizsgád!

Stelly: ha zárlat lesz, majd hálóinget adunk apára és teszünk egy párnát a hasára, mintha ő is szülni menne :lol: !

Julcsi: bizti a vizsgálattól van a barnás váladék. A 2 héttel ezelőtti vizsg. nekem is fájt és utána volt is barnázás nekem is. Múlt héten, meg ma észre sem vettem, h vizsgál :lol: , nincs is semmi. Sajnálom, h csatlakoztál a kókusz táborba :( !

Zétivera: jó, h jelentkeztél! Pihizz, pihizz! A végén még túlhordod Olivért!
„Bírom” az ilyen orvosokat, akik totál hülyének nézik a pácienst :evil: . Nyilván jobban tudja, mint te, hiszen annyi császáros hege van a dr-nak, és olyan sokszor volt már várandós is. (feltételezem, férfiak voltak)

Zsu: jó, h nincs csőnyelés! Gratula a kókuszmentességhez!
Én holnapra terveztem a papírok előkészítését, akkor úgy néz ki elleszek velük.

B79andi: szegény Erik, remélem ügyes lesz, aki megszúrja és hamar túl lesz rajta.
A bőréből lassabban tűnik el a sárgaság és a legvégén a szemfehérjéből.

Andus: ez nagyon ari volt a férjedtől. Én is tök meghatódtam, amikor kiderült, h a férjem ott akar lenni.

Zümis: sajnálom az echodens dolgot :( , mondtak rá valamit? Képzeld ugyan ennyi idősen szinte ugyanezeket az adatokat mérték nálunk is. Gratula a jogsidhoz! Zsónak van már étvágya?

Ma is voltam NST-n, vizsgálaton. Fájás max. 15-ös, külső méhszáj jóindulattal 1 ujjnyi, vizelet fehérje neg, vérnyomi jó. Áramlás jó, lepény II. fokú. Alex becsült súlya 3500 gramm. Még nincs jele, h szülnék :D . Nálunk is érzékelő rugdosás volt :lol: .
Ja, a nap csúcsa, h miután a dokim megvizsgált hívták a műtőbe, de mondta, h szól egy kollégájának, h UH-ozzon meg és ha ok, mehetek haza, ne várjam meg. A kedves másik dr-nál jelentkezem, mondja kicsit várjak, mindjárt visszajön. Azóta is jön :evil: .
A dokimat meg állandóan a műtőbe hívták, így több, mint 3 órát vártam rá. Jól el is fáradtam.

Nagyregényt írtam nektek, ha uncsi, csak ugorjátok át :D !
kreiszi

Az én lányom is begurul az NST-től, mindig össze-vissza recseg a gép hangja, ahogy ugrál :)

A múltkori 10-es fájásértékek azért felmentek 25 körüli értékre, kíváncsi vagyok, hogy hétfőn mit mutat majd.

Nekem eddig nem említettek semmit a méhlepény érettségével kapcsolatosan. Mindenkinek figyelik , csak esetleg azért nem mondtak ezzel kapcsolatban semmit, mert nem láttak különösebb elváltozást?

Kép
cserkészkolbász

Erika: elvileg minden UH-nál nézik, h hol helyezkedik el. Ilyenkor már nézik az érettségét is, mert ha ideje korán túlérett, meszesedik, akkor már nem látja el rendesen a babát. Biztos rendben van, ha nem mondták az ellenkezőjét.
kreiszi

Verus: lányodnak boldog névnapot kívánok!
kreiszi

[quote="kangu"] írta:kangun valahogy nem tudom megérteni azokat a kispapákat, akik nem akarnak bent lenni a szülésnél. Fél, hogy rossz élmény lesz?! Mert a vajúdó nőnek olyan kellemes az élmény! Tessék mondani, én is kint maradhatok, hogy az érzékeny lelkem meg ne sérüljön?! :evil:
Ha már én szenvedek meg a közös gyerekért, az a minimum, hogy fogja ezalatt kezem. Bocs, de ez kibukott belőlem.

Kangu! Nem értek veled egyet. Nem minden kismama szeretné h a gyermeke apukája bent legyen vele a szülésnél, az mindegy h milyen okból. A kispapák nem tehetnek róla h az élet ezt a szerepet nem nekik osztotta. És amíg én otthon vagyok a babámmal, addig ő robotol majd, h nekünk jó legyen otthon.

Eleinte szerettem volna h bent legyen velem, de aztán rájöttem, h ha erőszakolom akkor jó nem fog kisülni belőle. egyáltalán nem tartom olyan fontosnak ezt az egészet, de ha végül mégis ott akar lenni azt is elfogadom. a lényeg h a tempót én diktálom. én olyan fajta vagyok aki nem szereti ha tutujgatják miközben fáj valamim, és bizonyára nekem sem lesz leányálom a szülés. de ki fogom bírni, mint minden anyuka. az h fogja vki a kezem nem múlasztja el a fájdalmat, akkor inkább had szenvedjek csendben.

Szal én elfogadom és megértem mind a két oldalt.

A lényeg, h a PÁR egyezségre jusson!

KépKép
hugic

Kreiszi: köszi. Nekem a méhlepény dolgot sosem mondják. Kétszer voltunk NTS-n utána doki megnézte, megvizsgált, és annyit ír a kiskönyvember hogy zárt méhszáj, jó magzatmozgás, és szívhang. Sose kapok értéket...ez mitől lehet????????? Mondjuk egy tök csövi UH-ja van, mondta is a 36. héten hogy többen nem UH-z mert úgysem látni semmit. NA én ezt jól nem érztem. Méhlepényt hogy nézik? csacska vagyok. Nem értem én ezt :oops:

Kép
budabo

Lányok, kiműveltem magam tgyás / gyed témában, mert nagyon rá voltam szorulva.
Aki be van rendesen jelentve a munkahelyén, annak tulképp mindegy mi történik. Lássuk, miért is?

Elmehetünk táppénzre a vége felé, ez a bruttó bérünk 70%-a, melyet a TB v OEP -ezt nem tudom pontosan - (lényeg h nem a munkáltató) fizet ki (ez ugye akkor áll fenn ha a munkáltatónál már kihasználtuk az évi 15 nap betegszabadságot, akkor a 16. naptól fogva vagyunk jogosultak erre a 70%os táppénzre). Ez nincs maximalizálva (mint a gyed). Ha be vagyunk jelentve pl. bruttó 350.000,- HUF-al, akkor annak a 70%-a. Egy dolog van ami az átlagot lejjebb viheti, mégpedig, hogy az állam így számol: NAPI ÁTLAGBÉR 70%-a, bruttó bért a NAPTÁRI NAPOKKKAL osztja le DE MUNKANAPOKKAL szorozza fel. Adóvonzata persze ennek is van, tehát az is levonódik. De aki jól be van jelentve az azért nem jár olyan rosszul (ez így kb. mint a TGYÁS, picit talán kevesebb, de nem jelentősen).

TGYÁS-t a szülés tervezett időpontjától max. 28 nappal korábban lehet igényelni. A terhességi gyermekágyi segély a 168 napos szülési szabadság időtartamára jár, mértéke az igénylő jövedelme napi átlagának 70%-a. - tehát amikortól elkezded igénybe venni onnan 168 nap! De nem több. Hiába h nincs plafon és aki be van jelentve jól jár, de mindenki 168 napig kapja.

A 169. naptól kezdve jár a GYED, a gyermek 2 azaz KETTŐ ÉVES KORÁIG! Tehát a TGYÁS lejárta után NEM két éven keresztül. A gyermekgondozási díj a figyelembe vehető jövedelem naptári napi átlagának 70 %-a, azzal, hogy a gyed maximálisan megállapítható összege igazodik a mindenkori minimálbérhez, a gyed legfeljebb havonta a mindenkori minimálbér kétszeresének 70 százaléka lehet. Ennek megfelelően a gyermekgondozási díj 2008. évi felső határa havi bruttó 96.600 Ft.
A gyermekgondozási díj összegéből az adókedvezmények figyelembevételével a személyi jövedelemadó-előleget, a biztosítottat terhelő nyugdíjjárulékot, magánnyugdíjpénztári tag esetén a magánnyugdíjpénztári tagdíjat a folyósító levonja.

Ehhez jön még a családi pótlék... ami most lehet h nem fog jönni. De én már erre is találtam megoldást, mert már elegem van, h mindig megszívom az ilyen rendelkezéseket. Pont olyan határ eset vagyunk akik mindig beleesnek a "reformokba", de nem vagyunk milliomosok és minden fillérért keményen meg kell dolgoznunk. És amikor ezeket a verejtékkel szerzett filléreket is mind elveszik és olyannak adják aki lábat lógat akkor bizony el tudok ám keskenyedni rendesen. Régen nem érdekeltek az állami támogatások. Mert abban hittem/hiszünk a párommal, h az van nekünk amit magunk megtermelünk. Most már én is azt mondom, h megállj! Még más otthon lábat lógat, segélyért áll sorba minden hónap elsején, amiből cigarettát, alkoholt vesz, az miért kap, és mi akik dolgozunk és tisztességesen élünk és adózunk, mi miért nem?

Az újraélesztős tanfolyam ha hosszú is, de a lényege az valóban hasznos volt. Én most sokkal magabiztosabb vagyok, mint előtte.

Ügyes kislány voltam ma és reggel elintéztem végre az új TAJ kártyámat (8 éve vagyok házas és még mindig a lánykori nevemen volt, és féltem h gondot okoz majd a TGYÁS, GYED intézésében ha kavarodnak a nevek :roll: ) Képzeljétek! 8:42-kor kaptam a sorszámot és 9:03-kor már kint voltam az új kártyával a kezemben. Teljesen meglepődtem, h vmi műxik normálisan ebben az országban, amit az állam igazgat! :shock:

Utána bementem a munkahelyemre, és du. 3ig dolgoztam, majd összepakoltam a még bent hagyott holmijaimat. Az egyik munkatársnőm pedig hazahozott. Jött a kisfia is! Most 2 éves és 3 hónapos! Olyan nagyon édes! Minden autómárkát ismer és a színeket és nagyon aranyos, kedves okos!

Jövő héten hétfőn megyek laborba, aztán este uh és az első magzati szívhang vizsgálat. Már kíváncsi vagyok h milyen lesz, mert nekem ilyen még sosem volt.

Még el kell intéznem a házassági anyakönyvi kivonatot, meg néhány piperecikket megvenni (képtelen vok megvásárolni a betétet, mert annyira félek tőle h ilyet kell hordanom és kényelmetlen lesz :roll: :oops: ezt hagyom uccsónak :)) Ha ezekkel megvok akkor összepakolom végre én is a pakkomat. A kispapám minden este kérdőre von h hogy állok.... de csak pironkodom h sehogy :oops:

Na bocs a novelláért. Pénzügyekben remélem tudtam segíteni akinek esetleg kellett, akinek nem, remélem átugrotta a száraz részt :)

Jó éjt mindenkinek :)

KépKép
hugic

Hugic: Köszi az infót. Majd intézi helyettem a férjem. Nekem sincs új tajkártyám amitó házas vagyok, de én nem foglakozom vele. Van egyéb igazolványom amin asszonynéven vagyok és azon is rajta van a tajszámom, tehát fogadják el azt. Ja új adókártyám sincs és új jogsim sincs, meg útlevelem. Személyim van :D
Na szép jó éjszakát mindenkinek.

Kép
budabo

sziasztok

Sajnos nekem sem megy az éjszakai alvás és igy döntöttem lábdagadás ide agy oda kicsit olvaslak beneteket és irok.
Nálunk is menek a ctg nagyon kis fürge pocaklakonk van odabent de méhtevékenysgünk a 20 éri csak el!
Nekünk is csak nagyon nehezen megy a mozgás megy vannak medence és deréktáji fájdalom, de sokótoknál olvasom ugyan ezt, ebből gondolom h ez természetes. :wink:

Hugic szinte a számból vetted ki a szavakat ezzel a családi pótlék kapcsán emlitetted, h sokan kapnak pénzt miközben lábat lógatnak és ami szerintem még egy negatív dolog h még csak nem is a gyerekeikre költik mert sokan éheznek otthon és lassan már az ovodában és az iskolában is mert a szüleik be sem fizetik a z étkezéseiket, mert elköltik cigire meg alkoholra. De mi ezt támogatjuk és az aki tisztességesen dolgozik annak már nem kell egy kis plussz és legalább a babájára költené.
:twisted:
Zsu : Annyira egyforma eredményeink vannak és olyan jó érzéssel tölt el már csak arra leszek kíváncsi mennyi időközzel fognak születni?:-)
Nagyon sajnálom h a férjednek most ennyi huza vonán kell átesnie de inkább világítsanak rá a dolgokra mint sem!!!

Szegény Elif remélem hamarosan elér titeket a jobbulás!!!!

Épp ma is mikor bemondták a hirekben h az influenza nagyából jan végére ér ide aggódni kezdtem h tinyleg fenyegető h látogatási tilalom lesz a kórházban, én nem szeretném :cry:

Hugic nagyon jó a megfogalmazásod h a szülészobában való bentléten a pároknak kell megegyezniük. Nálunk például mikor csak ábrándozás volt a pocaklakó apa azt mondta, h Ő nem lesz bent biztosan. Én nem kezdtem rábeszélni és mikor megtudtuk, h kisbabánk lesz egyből mondta, h Ő ott lesz a gyermeke születésénél. Magától döntött igy . Nem szabad Őket rábeszélni mert az rosszul sülhet el.......

Andi sok sok pozitiv energia a kis Eriknek és olyan jó neked h már a karodban tarthatod. Nem tudom lányok ti h vagytok evvel de nekem ezek az utolsóknak vélt napok lassaban telnek el mint az eddigi hónapok.

Bocsánat h kicsit hosszu lettem :oops:

Mindenkinek sok drukkk és kitartás!!!!!!!!!

Mónika
url=http://www.nagyonbaba.hu]Kép[/url]
pmonika

Jó reggelt!!!!

Először is, köszönöm, hogy hiányoltatok!!!! Jelentem, még egyben vagyunk....

Elif: mihamarabbi gyógyulást Neked, és nagyon szorítok, hogy Efe baba még benn maradjon, bár szerintem lassan már te sem bánnád, ha idekinn lenne.... :wink: :D

Zétivera: Igazán ügyesek vagytok, már nálatok sem lenne semmi gond, ha Oli mégis kibújik!!!

Crocus: gratula az irányváltáshoz!!! :lol:

Gjéti: mi is másodikára vagyunk kiírva, de Neked ez legalább már biztos!!! Nekünk semmi sem az... 8). Pont tegnap beszéltük Apával, hogy milyen jó is lenne valami biztosat tudni... Csak, hogy lehessen tervezni...

Hugic: köszi ezt a kis összefoglalót, nekem nagyon hasznos volt, hogy így leírtad, talán kezd valami körvonalazódni bennem... Egyébként, ha a munkahely kifizetőhely is, akkor oda kell bevinni ezeket a papírokat? Mert akkor az én Férjecskémnek nagyon nagy szerencséje van ám!!! Anyóssal egy helyen dolgozunk, ő fogja akkor ezeket elintézni... 8) :lol:

Gerendai Zsuzsi: tényleg jöttök Db-be???? Jujjjjjjjjjj, de jó lenne talizni!!!! Valami kis cukrászdába beüléshez lenne kedved???? Remélem addig még mindenképp kihúzom egyben!!! :lol:

Egyébként is azt mondta Apa, hogy a jövő pénteken még lesz egy vizsgája, szeretné, ha addig még nem szülnénk... Mondom jó, akkor addig még szorítom!!! :lol:

Nico: már kérdezni akartam, hogy volt időd olvasni a könyvet, amit küldtem? Találtál benne valami használható dolgot???

Verus: jó hallani, hogy már jobban vagy!! Minden elismerésem, nagyon kemény csaj vagy, hogy így viseled ezt az egész tortúrát!!!!!!

Ja, egyébként kedden voltunk NST-n minden ok volt, Vendi csillagos ötöst kapott a dokitól, olyan szépen viselkedett... :lol:
Hétfőn megyünk megint. És már csak 11 nap van........... Kicsit furcsa.... Nem igazán tudom felfogni, de már nagyon várom a nagy találkozást...

Kép

Veronika:
Kép
amy81

szia Mindenki!
Gondoltam bekukkantok néhány percre, aztán továbbítom magam a vasaló elé csücsülve.... :cry: nem sok kedvem van ,de baromira idegesít a sok ruha.... :shock:
Tegnap megvettük végre a légzésfigyelőt, megnyugodtam, angelcare lett belőle + ajándék bűzelzárós pelustartó...mindez 20 eFt -ért, országosan a legolcsóbb.
Sajnálom Julcsi a kókuszbacikat, sajnos jól érezted akkor.. :cry: de legalább odafigyelnek majd és kaptuk antibiot és minden ok lesz. Én ma megyek ctg-re,+ talizom a dokival, kiderül nálam is, h van vmi vagy nincs.....remélem nincs.
Egy pocis ismerősömnek tegnap mértek 80as fájásokat, a doki szerint a 7en szülni fog, kíváncsi leszek, h jön be a jóslás, egyébként szintén febr.6-7 v 8 ra van kiírva eredetileg.

tegnap wellnesseztem: elugrottam még gyorsan kozmetikába, egy kis tépkedés után beneveztem egy sokkal jobb arcmasszázsra, olyaaaaaaaaaan baromi jó volt.... aztán kora este sógornőm átugrott ő meg rendbe vágta a lábam,pedikürös:) :lol:
SZóval 2 hete haj beszínezve, arc, szemöldök, láb ok,tehát lassan jöhet a mehet :wink: ma még gyorsan elintézem a vasalást, aztán szülés a jövő 7en pénteken.... :wink: ?

Jobbulást kívánok minden gyengélkedő kismamának és kispapának!
Kreiszi, akkor ezek szerint rendbe jöttetek?!!! :lol: Hál istennek visszaállt a vérnyomid is, ami miatt aggódtál!! :wink: jut eszembe megyek gyorsan ill lassan megmérem én is.
puszi nektek

Kép
kaandi

kaandi: Hol sikerült ilyen jó áron légzésfigyelőt venned? Szorítok, hogy minden rendben legyen az orvosnál!

hugic: Köszi az infót tgyás / gyed témában!

budabo: Nekem is el kellene intéznem az új adókártyát mert még a régi nevem van a mostanin... :?

zsu83: Nagyon örülök, hogy nem kell a férjednek tükrözésre mennie... nálunk a családban anyukának és apukának is csináltak és állítólag nagyon kellemetlen... :roll: Ezek szerint sokat jelent,, hogy szorítottunk neki :lol:

zümis: Gratulálok a jogsihoz! Aztán óvatosan döngessél!!! Az mit jelent, hogy echondens? Bocs ha ilyet kérdezek! :cry: Viszont a többi eredménye jó a babának!!!

gerendai zsuzsi: Köszi az új baba megfordító gyakorlatot! :wink:

julcsi-79: Sajnálom a Strepococcust... lehet, hogy jövőhéten én is csatlakozom hozzátok mert nekem holnap veszik le... :oops:

Kép

Kép

Kép
millye

Stelly köszi a táblát :)

Andi gratulálok a babához!!! :D Olvasok majd vissza, biztos írtál róla! Van ám egy irigyed :wink:

Stelly a családi pótlékot mi az én nevemre kértük és postán, nem bankszámlára, mert így én kaptam kézhez, és nem kellett leszedegetni a bankkártyáról. Mióta elköltöztünk azóta átkértem az én bankkártyámra mert ahol lakunk még nincs kapucsnegő és a postás kiabálhatna :lol: mi azért kértük az én nevemre, mert úgyis én járok vásárolni úgyhogy az a praktikus ha én kapom.

Kangu azt hiszem egyetértek veled, szerintem is úgy "fair" ha apa is ott van a szülésnél, hacsak nincs valami speciális oka arra hogy kint maradjon, pl rosszullét, ilyesmi :) viszont tényleg van olyan kismama, aki nem szeretné hogy apa ott legyen. Én szeretném :)

Ezt az oldalt is elolvastam, úgy látom Verus javul, jobbulást neki! Meg hogy Elif beteg, neki is jobbulást! Meg Zsu férje megúszott egy türközést, ez nagy megkönnyebbülés! Szóval jobbulást mindenkinek!

Jaj lányok nekem akkora cikis helyzetem van, nincs dokim, vagyis van egy fél ami még rosszabb mintha nem lenne! :roll: Mikor bekerültem felhítvam a kezelődokimat hogy mondjon egy nevet akit felkérhetek, mondott, de az nem vállalt mert túlzsúfolt. Úgyhogy felkértünk egy másikat egy ismerős ajánlására, az elvállalt, de az meg folyton rohan, két hét alatt nem volt kettő perce egybefüggően rám...ráadásul félreértések sorozataként totál tévhitben van rólam, nem is részletezem, a lényeg, hogy nem akarom őt mert sosem ér rá, viszont kórházon belül baromi ciki orvost váltani. Úgyhogy most az van, hogy délután felhívom megint a kezelődokimat hogy mondjon egy nevet a másik kórházban... :roll: olyan rossz hogy bármikor jöhet a baba és nincs egy bizalmasom aki komolyan venne, ha pl most kéne menni nem tom mit csinálnék, a felfogadott dokim rögeszmésen meg akar szüleszteni hiába mondom hogy érzem a hegvonalamat...hát csak a rögeszméi miatt ne fussunk már neki a vajúdásnak... azt mondta ha baj van pikk pakk elaltat (anesztes is...) és kitapintja a hegvonalat. Hát kösz. Na az egyetlen amitől a hideg kiráz az altatásban szülés, ahogy Verus mondta. Akkor inkább prog császár, akkor legalább ébren lehetek. Hát, remélem a kezelődokim megoldja mert ez most így nagyon gáz, lógni a levegőben.
De legalább lelkileg kezdek helyre billenni, kezdem feldolgozni a kórházas bulit, és újra örömmel várni a babát. Csak az éjszakák...olyanokat álmodok, rettenetes. Nektek nincsenek rémálmaitok? Remélem elmúlnak.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Jó reggelt Lányok!

Gerendai Zsuzsi: Remélem e hét hétvégéjén hozzák az előszobaszekrényt, majd elmesélem, milyen. Nálatok mikorra lesz kész a bölcső? Hogy álltok egyébként a berendezéssel?

Kaandi: Mi is 19 ezerért vettünk angelcaret és kaptuk pelusszemetest. Végülis praktikus dolog, de magamtól biztosan nem fizettem volna érte...
Millye: A bolt a Soroksári úton, nem messze a Brendon outlettől van. www.astikids.com (Ahol mi vettük.)

Lányok, jövő héten akkor már biztosan lesz két kisbabánk (már bocs a többesszámért..., csak mi is úgy várjuk Őket!) Egy Botink és egy Lilink+ esetleg, akik még meglepetésből megérkeznek... :) Huhh, de izgi!:D Ugya nem felejtettem ki senkit? :oops:

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?