A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

csajok: ugy irigyellek titeket hogy ilyen jó alvó babáitok vannak

000kata

Jöttem dicsekedni! :oops: :lol: Képzeljétek Léna első átaludt éjszakáján vagyunk túl! 10-7.15-ig durmolt!-és és ma a dévényes gyógytornász keze elől menekülve kétszer hasról hátra vágta magát!!! :lol: 1 hete is már próbált menekülni előle, de akkor még nem sikerült.
A jóalvás titka az volt h. volt napközbeni lefejt tejem és megtömtem vele este+szopi és így totál bezabizva aludt.
Kata neked gondolom még minídíg sok a tejcsid így ezzel nem lehet a gond ugyi? Nem próbáltál még olyan napot h. délutántól mondjuk nem hagyod aludni és akkor estére elájul?

Kép
katica_75

Katica: tejcim van,probálom azt hogy 4 után már nem nagyon hagyom aludni de hát akkor is ugyanugy felekl max 2 óránként enni :cry: Van hogy csak 5 perceket alszik és kész.

000kata

Katica: Gratulálunk az első átaludt éjszkához,már én is ezt akarom mesélni :lol: Nagyon ügyi a kis Léna :lol:

000kata

Lányok, segítség! Elfogyott a tejem! Már két napja max 80-t tud kiszívni a drága, de este tegnap csak 50-t. Mit tegyek? Adtam neki tápszert tegnap este, mert nem tudtam már mit csinálni. Félek, hogy tápit kell adnom neki a tejci mellé. A doktornéni azt mondta, akkor adjak neki, ha heti 10 g-nál kevesebbet hízik. De mit csináljak, ha éhes?

Kép
Kép
dalminha

dalma
sört? urtica u. homeos bogyót próbáltad??? ch5-ös potenciál nekem nagyon megynyomta már 3-4óra múlva!1szer kellett bevennem. miután lefekszik horrorfejés?

Kép
katica_75

Sziasztok!

Örülök az átaludt éjszakáknak!!!! Csak így tovább!!!!

Nem tudjátok véletlenül, hogy torokfájásra mit lehet bevenni? Bár minimális a tejem, de azért a gyógyszerektől félek. Mebucain, Strepsils? Ezeket lehet?

Dalmi, Laktoherb tea? Miért félsz a tápszertől? Add neki csőrős pohárból és akkor nem szokik le a ciciről.
De semmi gond nem lesz, ha tápit is kap. Nekem 99%-ban tápit kap Lacika. És jól van. Nő, jókedvű, okos.
Én cumisüvegből adtam neki, sajna leszokott a ciciről, de nem is csodálom. Esténként csak 20-at tudok fejni. Ő meg 6-700-at eszik naponta.......
Szerintem átmeneti a zavar,gyorsan megoldódik, de ne hagyd éhezni.

Vera, Iza nagyon ari!!!!!

Kép
Kép
gabi82

Katica: sörböl milyet kell inni?alkoholosat vagy menteset.már nekem sincs annyi tejem mint régen.kevin régebben 200akat evett de most már csak 70-110 között és átált arra a mennyiségre a tejem,és ha majd többet akar enni?több lesz?

000kata

Kata
elvileg az alkohol mentest ajánlják hogy ne terheljük feleslegesen a kis májukat, DE szerintem ha 1 sört megiszik az ember naponta plusz eszik mellé rendesen akkor nem hiszem h. az az 5% ami a sörben van árthatna.Meg régen nem is volt mentes...Kőbányain szaporítottak anyáink. :lol: mégsem lett ettől senkinek baja.A barnára mondják hogy hatékonyabb, de én nem vettem észre különbséget. Igen pár nap alatt lekövetik a cicik a növekvő igényeket.
Elmondjam én mit "játszok" amikor elbizonytalanodok?? :wink: Arra ondolok h. mi lenne ha ősemberek lennénk :lol: :lol: nincs tápszer,cuclisüveg stb.. csak én és Ö...Ha kevesebb a tejcsi tovább szopizik, akár 40-50 perceken át és a másik cicivel uaz, és másfél két óra múlva újra folytatjuk. Lehet ez most nevetségesen hangzik, de a velünk történtek után úgy gondoltam a minimum amit adni tudok neki az az anyatej. És ez eddig bejött. :D

Gabi
homeós cuccokat lehet! Ha érdekel és nem találsz rá melyik az, szolj és megkeresem neked.

Kép
katica_75

Kata,Dalma,és akiknek esetleg kevesebb a tejcsi!

Már írtam ,én ha úgy érzem 2 óránkánt fejek.nem a horrorfejés,csak 1 sima,de ezt is úgy csinálom,hogy addig fejem(nekem avent elektromosom van,és nagyon jó),amí a tejleadó rexlex be nem indul,azaz elkezd spriccelni több csatornából a tej.addig szívatom,amíg semmi nem jön,közben kézzel is nyomogatom,mert van hogy a gép már nem szívja,de ha a kezemmel megnyomom,akkor még jön.nekem egy belöveléssel átlag 30ml jön le,ez 2 ciciből min 60ml.
és mi van ha lefejtem és ordít a gyerek,hogy éhes??
rárakom cicire,mert ez a legjobb tejserkentő,és megint beindul a reflex,és ha ez kevés neki,akkor odaadom az előzőleg lefejtet.fél nap után beáll az,hogy szopizás után fejek,nem fordítva.ezt 2-4napig csinálom.mindezek mellé az esti uccsó szopizás után fél órával (nem rögtön)horrorfejek .és éjszaka is muszáj fejni.mivel nekem alszik éjjel ezért ha 10 kor horrorfejek,akkor csak 1-kor fejek(éjjel nem 2 óránként).de csak 2-3 napig.
Alkoholmentes sört dél körül iszok egyet,és délután 6-7körül,fél-fél litert.
urtica urens 5 is jó,de én most a ricinus communist szedem,reggel-este 5-5 szem.ez nekem most jobb,de lehet csak hozzászoktam az urticához,mert előtte csak azt zabáltam folyamatosan.szedtem a more milket is,amitől szerintem csak a pénztárcám lett kevesebb ,a tejem nem lett több :?
mindezek mellett sokat iszok,főleg ásványvizet,másfél liter reggeltől estig,ill. reggel főzök másfeles fazékba 5 filter laktoherbet,ezt is megiszom estig:szóval ha összeadom akkor kb.min.4 litert iszok naponta.
és enni is kell rendesen,na nem pörköltet pacallal,de nem is diétázok.sok banánt eszek,állítólag ez is tejserkentő hatású.
vitamintból én az elevitet szedem.
Hát ennyi röviden :lol: .nem egyszerű,de megéri.nekem bejött.
olyan jó azoknak,akiknek nem kell ennyit kínlódni a szoptatással.

Katica!
gratula az átaludt éjszakához.nekem Betti 9 kor alszik,vagy legkésőbb 10kor,és 5-fél 6 körül ébred,akkor visszaalszik 8-9ig,utána ébred rendesen,akkor szopizik,játszunk,beszélgetünk 1 másfél órát,aztán alszik egyet,és megy az egész nap.
Tök jó,hogy átfordult,nekem még meg sem próbálta :roll:

Remélem segítettem lányok!megyek fürdeni,meg fejni :lol: :lol: :lol:
Jó éjszakát mindenkinek!

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Hát Te meg ki vagy?

Kép

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Katica,Honey: köszönöm szépen.honna lehet tudni hogy kevés a tejcsid?ha megnyomod nemjön?vagy ha ordit a gyerek.Nekem még hálistennek nemvolt olyan hogy nemjön belöle.De viszont már nem is durranak be a cicieim,olyan jo keményre.Szerintetek?
Katica leirnád nekem a pontos nevét annnak a homeopátiás bogyesznak?és hogy gogy kell szedni.hatásos ha nem fejek mellé?vagy csak azzal együtt?arranyos az ősemberes sztori és igazad van :lol:

Kevin éjszak felkelt 1kor és csak fél5 kor aludt el addig nyüglödött néha elvolt.Newmtudom mi baja lehetett mert még a cici se kellett neki pedig ő ha nyügös állandóan a cicimen lógna.Szerintetek?

000kata

Sziasztok!

Már régen írtam, de igazából semmi különös nem történik velünk....de ez jó! Jól vagyunk, tejcsi van, tegnap voltunk gyerekorvosnál, már 6400 gramm! :) Egy hónap alatt egy kiló! :)

Napirendünk is alakul, délelőtt egy óra alvás, délután ált. 1,5-2 óra, és ha ébren van is, már jól elnézelődik! Persze ölben is imád lenni még mindig! :)

Éjjelt még mi sem alusszuk át, de pl. ma éjjel ilyen volt: este 10-kor alvás, fél 3-kor, 6-kor cici, és 9-ig szundi! :) Nekem ez így tök pihentető, mert cici után rögtön beájul!

Honey, látom a kiscsaj is nagyon nézi a figurákat! :)

Nálunk most ez a kedvenc, naponta többször is álldogálunk a hűtő előtt: :lol:
Kép

Bocs, hogy nem írok mindenkinek, megyek fejni, mert délután programunk lesz, (Veronika furulya -vizsgája) így apa fogja megitatni üvegből!

D.

Kép

Kép
ditta76

Sziasztok!

Nállunk ismét helyreállt az éjszakai alvás. Este 10-től reggel 7-ig.
Már csak nekünk kell hozzászokni a gyógyszandi felhúzásához. Rossz sírni látni. :cry: :cry: :cry:
Tegnap kicsit nyűglődtünk mi is.
Kata, lehet az időváltozást érezte meg Kevin. A hétvégére havat is mondanak.
Most levegőzik Zsombi. Ilyenkor 2 óra szunya van. Ilyenkor tudok a legtöbb mindent elintézni.
Tejcsi probléma eddig nálunk sincsen. Igaz én se érzem hogy a mellem bedurranna. Asszem beállt a szükséges szintre.
Engem is érdekelne miről lehet tudni, hogy kevés esetleg.

Üdv:
Kri

Kép
Kép
kri29

Csajok:
mindenki visszament a 6 hetes kontrolra?én nem mentem,mert messze van nagyon.vonattal buszokkal metroval kéne menni ( makdnem 2óra az út)és vinnem kellene kevint is.
szerintetek baj hogy nem megyek vissza?panaszom nincs

000kata

Kri: de jó nektek hogy igy alszik,nagyon ügyes Zsombi :lol:
Lehet hogy a frontot érzi ,de már 2 honapja??? :lol:
jaj ez a gyerek sose fogja végigaludni az éjszakát, :cry: de az se lenne baj ha felkell eszik és utánna visszaalszik,de igy hogy órákat fent van :cry: :cry: :cry:

000kata

Sziasztol!!

Kata!
Sajnálom az éjszakákat, akkor én csak ne szóljak.... :D Nálunk este 9 körül van szundi, éjjel 1-2 körül kelés szopival, aztán visszaalvás és 5-kor kelés, de utána a betyár nem akar már visszaaludni :D Helyette délelőtt 11 körül alszik el és 2-ig is alszik.És ennyi a napi alvás.

Ma voltunk tanácsadáson, Marci már 6,45 kg és 61,5 cm! :D
Szerintetek ez normális dolog?Mármint a védőnő mondta, hogy lehet már hozzátáplálni, egy kis almának a levével a két szopi közt, de csak délelőtt!!!Nem korai ez még???
Vendég

Kata
Urtica urens 5ch a pontos neve a homeósnak és napi 1-2x5db-ot kell a nyelv alátéve elszopogatni, előtte és utána fél óráig nem szabad enni, inni.(Hosszú távon nem szabad alkalmazni) És tárolni elektromos cuccoktól 1m -re kell- ez minden homeósra igaz.

Igen megnyomtam és már nem jött belőle tejcsi, a gyerek meg 1 idő múlva bőgött rajta.Sztem azért nem feszül már mert beállt a kereslet kínálat! :wink:
Sztem Kevined felcseréli a napszakokat.Ha nem fáj a pocója és semmi baja, a nyügit leszámíva akkor mi lehet még?? nem próbáltál rááldozni 1 napot h. visszaállísd?? Lehet kegyetlenül hangzik de én nem hagynám aludni nappal és akkor elfáradna estére...ez így neked sem de legfőképp neki sem jó. És éjjel nem szabad játszani, dumcsizni hangosan hozzá.
(Kontrol:
nekem csaszi volt ugye, de csak megvizsgált a doki és azt mondta h. leginkább a fogamzásgátlás megbeszélése a célja a 6hetes k.-nak ha nincs panasz.)

Ditta
Ágoston nagyon édes ahogy nézi a napocskát! Szép nagyfiú már. :lol: és ügyes is ezek szerint ha már alakul a napirendje is!

Honey
olyan jó olvasni hogy nem csak én vagyok ilyen megszállott tejszaporító!! :wink: :lol: Én még csak az urtica-t vettem be 1x, de akkor ezek szerint a másik is jó.
Léna is úgy alszik alapból ahogy Bettid 4-5körül kel a tegnapi sajna ma már nem ismétlődött.(Igaz nem is volt lefejve tejem pluszba) Ne bánd h. nem forog, még nincs itt az ideje, L. amolyan mixgyerek :lol: sokmindent nem tud amit egy 4 hós már igen, de a korrigált koránál meg kicsit talán ügyesebb.

Kép
katica_75

Katica, köszi a tippet, én is elgondolkodtam már ezen, hogy mi lenne, ha tényleg nem lenne semmi egyéb szer. csak egy a baj, nem csinálhatom meg Kornéllal azt, hogy órákig szoptatok, mert neki is vannak igényei anyára, és a velem eltöltött játékra, evésre, tisztábatevésre, altatásra, stb. Ma is Panna evett már több mint fél órája, ez a szegény kisfiú meg a cumiját kereste ezerrel, mert már álmos volt, és nem tudtam neki segíteni, és lefektetni. :(
Gabi, én csináltam 5 hónapig Kornéllal, hogy szopi, aztán tápi készítés, és marha macera volt, elindulni is nehezebb volt, szóval emiatt félek a tápi témától. Neki is kb 3 hónapos koráig volt elég a tejem, azután kezdtem neki tápit adni, és ezt nem akarom most is eljátszani.
Honey, te aztán igazán szorgalmas vagy. Én is gondoltam rá, hogy felkelek éjjel fejni egyet, csak mindig nagyobb úr volt az ágy csábítása. Ma bérelek elektromos kórházi mellszívót, azzal fogom nyomatni. Szopi után fejek rendesen, és szedem az UU 5ch-t, plusz napi másfél lityó laktoherb, meg ennyi víz vagy egyéb tea.
Sensi, neked nem írtam tegnap. Panna 6x eszik átlag 100-kat, van hogy kiszopja, van hogy mellé kell a lefejt tej. Teszek majd fel fülis képet ha lesz időm letölteni a fényképezőről.
Kata, nekem sem kemény már, sőt tejleadó reflexem is csak néha van (bizsereg a másik cici) Hogyan lehet, hogy így megcsappant Kevin étvágya? De gondolom nő azért?
kri, ne aggódj, hogy fáj neki, ezzel csak a javát szolgálod. Később is mindig lesz nekik valami, ami fáj ( fogacskák kibújása, járáskor elesés, verekedés az oviban, )
Melaszka,
szép nagy baba lett Marcell

Kép
Kép
dalminha

Sziasztok!

Köszönjük a biztatást. :D

Kata, úgy sajnálom hogy Kevin nem alszik éjjel. Azt próbáltátok már, hogy nem te hanem a párod megy be hozzá? Lehet hogy csak találkozni akar veled. Mindig eszik mikor fent van? Védőnő mit mond?
Mi voltunk a 6 hetesen bár nem volt semmi bajom nekem se. A fogamzásgátlásról beszéltünk, plusz megvizsgált és rákszűrést is csinált, ill. engedélyezte a házaséletet. Mi vittük magunkkal Zsombit mert nem tudom kire hagyni.

Üdv:
Kri :D

Kép
Kép
kri29

Dalma, tudod, a múlt héten nekem is voltak tejcsi gondjaim, és a dokinő azt mondta, hogy inkább próbáljuk meg átvészelni valahogy, amíg kevés a tej, minthogy utána a tápiról kelljen visszaszokni a cicire, mert az sokkal nehezebb. Szóval én is homeoztam, söröztem meg teáztam (nekem a Fitolac vált be), gyakrabban szoptattam, meg fejtem elektromossal, így most a 60-80 helyett akár 130-at is ki tud szívni Nati, ha akar. Egyébként a védőnő szerint a 60 elég a napi folyadékpótláshoz, azon felül már itatni kell a babákat. Én egyébként cukros (aztán meg sima) forralt vizet adtam szopi után, ha éhes maradt. Panna sokat sír egyébként, éhesnek látod? Tudom, hogy nehéz tesóval, nekem is olyan rossz volt ilyenkor Lilit egyedül hagyni, hogy csak a szopira koncentrálhassunk. Hidd el, biztosan visszaáll a tejcsi. Ja, és még egy dolog, ami Kornél mellett nehezen fog menni: pihenj sokat, hagyd egy kicsit legalább a házimunkát vagy kérj segítséget.

Kép
Kép
katinka31

Dalma: kevin étvágya: nemtudom miért eszik kevesebbet ez ugy kezdödött hogy megfázott ,szürcsögött a nózija és azóta.de szépen hizik.most voltunk tanácsadáson és 5600g .Elötte meg egy honappal 4570g volt.Hizik szépen.de kevin elég sokszor eszik.

Katica: köszönöm az infokat :lol: probáltam hogy nem hagyom aludni de akkor meg azért ordit ,nyügös,álmos.Ha éjszak nem alszik nem tud fentmaradni.de 4töl már nem nagyon hagyom és igy is van hogy bealszik 6:30 fele.éjszaka meg ha nem szolok hozzá ordit ha meg beszélek vigyorog.reménytelen helyzet

kri: ha ébred csak ugy alszik vissza cicin.velünk alszik a nagyágyba ugyhogy mindig ott vagyok vele,mert a kiságyba sir,néha ha mélyen alalszik becsempészem de vagy arra ébred fel hogy felemelem vagy alszik 5 percet a kiságyba és fent van.

000kata

Most bezzeg alszik.Fél 1ig aludt evéssel megszakitva.meg most is alszik,de ha felébred már nem hagyom aludni :lol:

000kata

Katinka, ezt fogom tenni! Amúgy nem sír evés után, nem hiszem, hogy éhes, csak én tartom kevésnek.
Kata, nálunk a nappai alvástól független az éjszakai, mert ha alig alszik nappal, akkor a fáradtságtól nem tud elaludni, ha sokat alszik, ugyanakkor alszik el este is. szóval érted

Kép
Kép
dalminha

Sziasztok!

Nagyon jól alvó babák vannak itt:))) én nem tudtam ilyen jól alvókat kifogni...

Dalma

Szerintem ne mérd a súlyát, ha éhes ordít előbb-utóbb, hetente csak 2-3 szor mérd, mert előfordulhat, hogy a fordulónapon pont előtte pisilt v. kakilt egy nagyot és akkor nem lesz reális a heti súly.
Nekem sincs sok tejem, bár néha este is van 160 néha meg 40, ezért mindig van tápszer itthon, de ritkán kap, mert 30 perc szünet után újra termelődik egy kicsit a tej. Gergő nem is nagyon eszik, jóval több tejem lehetne ha erővel szívná és nem nyamnogna rajta, hiába fejem ki utána alig jön:( Heti 13-14 dkg hízik, miközben az első pár hétben napi 6-7 dkg hízott:( +Mérleg olyan becsapós tud lenni, mert +-20 g a differencia+még mozog is amikor mérem, volt amikor 30 g mutatott, pedig hajnali szopi volt és evett is aránylag rendesen.

Vera
Ti csapvizet isztok v. ásványvizet? Én most már totál ki vagyok Csepeltől (26évig Fehérváron éltem) már megint ihatatlan a víz, mindig van vmi botrány a víz körül...egy vagyonba kerül a víz vásárlás pedig olcsót veszünk, én már palackos vízzel főzök. Legrosszabb az, hogy tudott a szemétről az önkormányzat....

Bea
kumpibogar

dalminha
Ugyanigy vagyok a héten én is. :cry:
Érzem,hogy megcsapantam,de azért lenne szerintem mit szivni csak a kisaszony pár perc után órdít és nem kell neki a cici.
Tegnap lett mérleg 8 nap alatt semit sem hizott :shock:
Kétségbeestem kapott este tápit meg is ivott 100. Lehet szegény éhezett :x
éjjel viszont egy ciciböl kiszivott 110.
Napközben 60-70-nél többet nem és ezután adtam napközben szopi után tápi hát még plusz 120 amit ráeveztt.
Most 70 cicizett tápit nem adtam majd még probálkozunk cicivel de fürcsi után azt fog kapni. :cry:
Holnap végigmérem a napokat kiváncsi leszek mennyit eszik 1 nap.

Kép
Kép
s. zsófia

nekem,hogy kap egy kis potlást nyugottab
Csak nem értem miért nem akarja szivni a cicit :cry:

Kép
Kép
s. zsófia

Dalma: értem. :lol: hát igen mi s voltunk mert volt lyan hogy nappal is alig aludt én örültem hogy legalább este fog egy jo nagyot aludni.de nem :cry: :cry:

csajok ti mikortól szeretnétek mást is adni enni a babának?mert már 3 honapos kortol vannak gyümölcsös bébiételek.vagy mi otthon csinálhatnk.Nektek mi a véleményetek?mert a védőnö szerint csak 6 honapos kortól

000kata

Kata
hááát amiket leírtál azok után is azt mondom keveri :wink:

Fél évet szeretném én is kivárni, és amíg van tejcsi és hízik is a baba ez a legjobb amit kaphat! Bármi mást kap megváltoztataja a bélflórát.

Dalma
hát igen igazad van, két gyerkőccel nyilván nehezebb. :?

Katinka
akkor gyakorlatilag ha 60-at megesznek már nem éheznek?

Kép
katica_75

Melaszka!
Közel azonos méreteink vannak! :) Ágoston 6400 gramm és 61 cm!
Hozzátápi??????? :shock: :shock: Nem 100-as ez a védőnő! Én nem adnék, az biztos! Főleg, ha tejcsid van bőven!

Kata!
Én csakis 6 hónapos kortól adok, de majd akkor is csak kóstolgatás szinten....ha addig ilyen jól megy a szopi, akkor csak anyatej! Én amúgy sem teát, sem vizet nem adok neli. Csak a cicit! De nincs is másra szüksége!

Szóval védőnő és védőnő között is óriási a különbség!

D.

Kép

Kép
ditta76

Katica: és ötlet hogy forditsam meg??????

000kata

Kata
hát csak azt tudom amit már írtam. Ne játsz vele , legyen sötétben h. ne nézelődjön, ne aludjon délután már, nyilván lesz 1-2 nyűgös nappalotok.....De ha neked ez így elfogadható,és van energiád hozzá akkor ne "kínozd". Nappal mennyit alszik amúgy?

Ditta
én is ezt vallom. :D csak a cici.

Kép
katica_75

Sziasztok!

Látom, elég sokan küzdünk a tejciért. :? Sajnos nálunk is mélypont van.:( Szerintem azért, mert Ádám este 8-9 felé eszik utoljára és legközelebb csak reggel 8 és 9 között, akkor is csak azért, mert felkeltem, ő aludna 10ig.
Reggel az első két evés az mindig bőséges 160-210g, de délután szegénykém már kénytelen 2 óránként enni.
Barátkozom a gondolattal, hogy éjjel felkeljek fejni. Akkor is lesz elég reggelre? Mármint ilyen sok.

Kérdés:
Elég sok tejem van lefagyasztva, november óta gyűjtögetem. Adhatom Ádámnak, amit még novemberben fejtem le? Próbálta valaki?

Kata!
Nagyon sajnállak, hogy Kevin nem alszik éjjel. Lehet, hogy nappal nem kellene hagynod aludni és akkor hátha este kidől. Nagyon nehéz lesz, mert biztos nagyon fog sírni.
Én Ádámmal azon szenvedek, hogy igaz, éjjel sokat alszik, de nappal szinte semmit, viszont így estére nagyon fáradt lesz és csak sír és sír és sír. Képtelen vagyok elaltatni, mert semmi nem jó neki. Nappal is próbáltam altatni, de az sem megy.:(

Ditta!
Elkezdted már a szobabicózást?

Katinka!
A Fitolac teától nem fáj a babák hasa?

Kri!
Legyetek erősek, így rendben lesz Zsombi lába!

Dalma!
Gondolom, milyen nehéz két gyerkőccel, az én egyszem Ádámom egész napra leköt.

Honey!
Huu! Tényleg nagyon szorgalmas vagy! Igyekszem követni a példád!

Melaszka!
Ügyesen nődögél Marci!:)

Mi ma méreckedtünk: 5170 g (3600-zal születtünk és 3360-nal jöttünk haza)

Écikéről tud valaki valamit? Hogy van/nak?

Eszter

Kép
ske

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a bíztatást.

Ditta, én is vallom, hogy csak cici. :D :D :D

Kata,6 hónapos korától próbálkozunk majd más étellel.

Üdv:
Kri

Kép
Kép
kri29

sziasztok

na, túl vagyunk a védőnő szerinti hülyeséghen.....
délelőtt kapott marci 4 kiskanál almalevet
semmi baja nem lett tőle, de lehet, többször nem adok
én is korainak tartom.. :?
Vendég

Melaszka
ezt a védőnő javasolta??? :shock:

Ske
szerintem nyugodtan fejhetsz egyet 6-7 órával azelőtt hogy felébred Ádám és akkor biztos serkentően is hat a fejés.
Én próbáltam a lefagyasztott tajet, de nem itta meg. :? Igaz megkostóltam és tényleg sokkal rosszabb az íze mint a frissé.De gondolom nem m inden baba ilyen válogatós. De fél évig felhasználható a fagyasztot tej ha erre vonatkozott a kérdés. :wink:

Képzeljétek rávettem magam én is a horrorfejésre tegnap este.Úgy aludt el h. tudtam nem lakott jól inkább csak elájult a fáradságtól, de bíztam benne h. alszik 4-ig ahogy szokott...erre ahogy befejeztem a mindkét cici fejését+horrorfejést, és 2 percre rá felébredt. Na gondoltam most tuti kitör a 3. világháború! :evil: de csodák csodájára cicire raktam és máris lett benne, vagy nem tudom, de jóllakott mert elaludt és reggelig már fel sem kelt. Tényleg igaz lehet h. a tejcsi bizonyos része a szopi alatt termelődik... :D (és lett 120ml ma estére pluszba, juhéjj!)

Kép
katica_75

Sziaszok!
Hozzátápi: én 4 hónapos korában szeretném elkezdeni kis gyümikkel, aztán 2 hét múlva zöldséggel, majd úgy fél évesen már husival próbálkozunk. Kornéllal is így volt, és tök jól ment. A tejes dolgoktól azért is félek, mert Kornél tejallergiás, és 25%, hogy a hugija is az lesz, így egy éves koráig nrm tanácsos neki tehéntej féleséget adni. Ettől is van a tápszerparám.
Most totál meg vagyok zavarodva. Tegnap este 90-t evett és szépen elaludt 10 körül. 11-kor elkezdtem a horrorfejést (elektromossal tök jó). Lejött 60 ml. Gondoltam nyugi van 4-5-ig. Ehelyett 1-kor fennt volt. Én is megszoptattam min te Katica, de szerintem alig jött, mert háromnegyed órát cumizott, és alig nyelt. Reggel fél hétkor gondoltam most tele vagyok, de akkor is csak 90-t szívott. Aztán óránként kért, de 40-nél többet nem tudtam beleerőltetni. A lefejt sem kellett neki, nem hajlandó cumisüvegből inni, hiába volt lefejt. Délben beájult, és 3-kor evett, majd folytatta a szundit. Na, most legyek okos. Nem éhes, és elég neki ilyen kevés tej??? Akkor sír, ha etetni próbálom... :shock:
Ske, ma olvastam, hogy ha 6 órán át nem szoptatunk, csökken a szervezetben a prolaktin szint, ami a tejképzéshez kell, és ez tejcsökkenéshez vezet. Ezért én is fejni fogok éjjel ha nem ébred fel. Egyébként nagyon klassz két ilyen édes gyerkőccel, valahogy a második gyerek tudja, hogy rá keveseb idő jut, ezért tö jól elvan maga is. Szerencsére Kori is bele tud nagyon feledkezni a játékaiba, és nem követelőzik, csak édesen kér. Ez a két év különbség szerintem ideális.
Melaszka, érdekes védőnőd van. Nekik hivatalból a 6 hónapig csak szopit kell javasolniuk.

Kép
Kép
dalminha

Sziasztok!

Jó rég írtam már, csak olvasásra futotta... Meg persze képnézegetésre :D :D :D

Natasa nemrég dőlt ki, szegény ma egész nap csak sírt, semmi sem volt jó neki :( :( :(

Látom nem csak mi küzdünk az elalvással... Natasa annyira utál elaludni, hogy amikor lecsukódik a szeme, akkor állandóan kitör a sírás, sőt van, hogy már alszik de még sírdogál egy darabig... És ezt gyakorlatilag minden elalvás előtt eljátszuk... Pedig,amúgy jókedvű, sokat nevet, sőt teliszájjal vigyorog, de amint jön az alvás...

Na épp, hogy belekezdtem, és máris felébredt...

Jövök, amint tudok!

Üdv:Pipal

Kép
pipal

Sziasztok!

Sajnos visszaolvasnom esélytelen egyenlőre, épp csak átfutottam ezt az oldalt...
Gondoltam jelentkezem azért, jól vagyunk, csak sűrű az élet. Minden időmet kitöltik a gyerekek+ a háztartás, most is éjjel 1 óra...Alig várom már hogy jöjjön a tavasz és az idő nagy részét a kertben tölthessük, na meg hogy ne kelljen 4 gyereket naponta többször overállba öltöztetni... :shock: na, ez egy horror :evil:
Blanka múlt héten megkapta a 2 hós oltást+prevenar 1. részét (mi csak ezt adatjuk be a nem kötelezők közül), 5 kiló és 57 cm. Nagyon édes kislány, odavagyok érte. Türelmes, kedves és irtó mosolygós. Balázstól egy cseppet fél szegény, ugyanis Ő azért még nem igazán tudja finoman kifejezni a szeretetét... :) Egyetértek Dalmával, jó ez a 2 év korkülönbség, bár nálunk jobban bejött a 20 hónapnyi!
Átalussza az éjszakát és déltől este 6-ig kinn alszik a kertben babakocsiban. -10 fokban is...szóval nem panaszkodhatok. (Igaz, a múlt héten át is estem egy jó kis mellgyulladáson, mivel sokat alszik, nekem meg nincs időm fejni.... )Ettől eltekintve a tejem mennyisége átalában elég(pedig lazítani nem sokat tudok), ha alszom délutánonként, estére csak úgy ömlik... :shock: A citromos Nestea nekem nagyon bejön tejszaporítónak.

Nos, kicsit visszanéztem:

Katica, gratula az átaludt iccakához meg forgáshoz!!Ügyesek vagytok!

Ditta, nagyon helyes a kislegény, jól látom, hogy nagyon hasonlít a tesókra?

Melaszka, én nem pártolom az ilyen korai hozzátápit...Marci olyan jó súlyban van, tudnám miért vélekedik így a védőnőd... :shock:

Ske, a babáink méretei egy az egyben egyeznek! :) (a születési meg a hazajöveteli is)

Pipal, csodaédes Natasád van!Ti merre laktok a kerületen belül?Mi is a 18.-ban lakunk.

Dalma, meg kell hogy mondjam, bár minden baba gyömöszölnivaló drága kis csomag itt a topikon, a Te lányod az egyik kedvencem! Olyan is picike törékeny, de látszik rajta hogy nagy egyéniség! :) És nagyon szép is!!

Sclara, miért nem jelentkezel???Még Johanna születéssztoriját sem ismerjük :cry:
Akíra, Hangolka, Zsemlyécske, és a Többiek, Ti hol vagytok? (vicces, hogy ezt pont én kérdezem :oops: , de legalább életjelet adjatok!)Kornéliusz, hogy boldogulsz az ikrekkel??És egyáltalán, hol vannak az ikres anyukák??

Teszek képet...

Judit

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Kép
A Nagyok így játszanak a Kicsivel :) :
Kép

Blankát megkereszteltük karácsonykor:
Kép

Eeekkora tortával ünnepeltük:
Kép

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Sziasztok!

Lányok S.O.S.!!
Tanácsot szeretnék kérni alvásügyben.
Marci nappal egyáltalán nem akar aludni, max. egy óra az amit nyűglödve végigalszik :cry: Éjszaka meg újra előjött a 3 óránkénti kelés...mi a fene lehet ez?
A cicin elalszik, büfi és alszik tovább, de fél óra múlva megébred.Egyébként meg a kedve jó, vigyorog, de amint magára hagyjuk bömbi van :cry:
Szegénykének teljesen felborult a rendje.Ez kb. egy hete van így :cry:
Nem tudom, ti tudtok-e valamit, itt mindenkinek nagyon jó alvó babái vannak :)
Vendég

Sziasztok,

Kicsit megint lemaradtam, mostanában állandóan olvasok... úgyértem könyvet, és így kevesebb idő marad a netezésre ;-) Velünk minden rendben, Noel nagyon édes baba, most már azt hiszem egész jól kiismertem a ritmusát, így elég kiegyensúlyozott napjaink vannak. Rászokott, hogy a hajnal 5 órás szopi után is vissza tudom tenni a kiságyba, 7-8-ig ott alszik :)

Nagyon szépek a babák, jó nézegetni ezt a sok szép fotót!

Lányok: a ti babáitok megfogják már a játékokat? Noel még nem, de iszonyat édesen gügyög már és sikongatni is tud :lol:

Sensi:
horrorfejést csinálom most már minden nap, úgy tűnik van is eredménye, tegnap nem kellett neki lefejt tejcsit adnom, ma nem tudom hogy alakul, de a horrorfejéssel olyan 60 ml-t szoktam lefejni miután evett. Az eddig egy két kivétellel elég is volt. Nagyon édes Lillus baba :) (néha olvasgatom az októberi topikot is, olyan jó képeket tettél fel!) Kérdés: fagyasztott tejcsit a felolvasztás és megmelegítés után már nem szabad még1x megmelegíteni, ugye? Csak mert van, hogy 120 ml-t fagyasztok le, de 60 elég lenne neki, és akkor a másik felét ki kell önteni :(

Dalmi: jó, hogy írod ezt a 6 órás dolgot. Bár a horrorfejés miatt nem szokott nálunk több idő eltelni szopizás nélkül, de azért jó tudni. Mostanában nálunk is tejcsigondok vannak, de remélem kezdünk kimászni belőle. Nálatok rendeződött?

Judit:
jó, hogy írtál, már hiányoltalak! Nem semmi, hogy Blanka 6 órát alszik a szabadban!!! Sajnos én hiába viszem ki Noelt az erkélyre, sír ha nem mozog a babakocsi, és állandóan nézelődni akar.

Pipal:
már téged is hiányoltalak :) majd hozz képeket a gyönyörű babádról!

Melaszka:
nem lehet, hogy kevesebbet eszik? Nálunk amikor Noel kevés tejcsivel aludt el, akkor volt ilyen! Üres volt a pocak, és attól ébredt fel.

Szép napot mindenkinek!

Judit
Kép
sonny

Judit, de jó, hogy jöttél! Köszönöm, amit Pannáról írtál. Tényleg már most kis egyéniség, totál más, mint Kornél volt, kis csajos.
Nagyon édes Blanka, kis csomagocska a tesója kezében. Ő Adél, ugye? Ő is nagyon helyes! nem semmi lehet 4 gyereket rendezni. Te viszed isibe, meg oviba őket? Nem semmi, mennyit alszik délután. De akkor tényleg mikor eszik? :) Gratulálok a keresztelőhöz!!!

Melaszka, kinnt sem akar aludni?, a hideg levegő talán elnyomná.

Pipal, sajnálom, hogy Natasa sem akar aludni!

Sonny, tegyél fel képet! Mostanában egyre többször olvasom, hogy csökken a tejecske... Nálunk mélypont van.

Nekem is megy a csapba mindig a tej, mert Panna nem eszi meg cumisüvegből sem, pohárból sem, kanállal sem. csak cici, de ha nem jön annyira egy idő után, feladja, és nem szív tovább. Ezért mostanában60-70eket eszik csupán. :( Nem is hízik már egy hete. semmit.... :( nem tudom mit csináljak, mert hiába fejem le, nem kéri. A hangulata ennek ellenére jó, mosolyog, gügyög, csak alig van pisi-kaki, mert ugye nem eszik. A védőnő is tanácstalan. Hiába mondják, hogy adjak neki tápit, nem kell még a tej sem.

Kép
Kép
dalminha

Ja, horrorfejés teljesen hatástalan nálam, pedig 4 napja csinálom esténként.

Kép
Kép
dalminha

Sziasztok!

Judit, édesek a gyerkőcök :D :D :D
Itt tényleg minden baba csodaszép :D :D :D

Melaszka, sajnálom az ébrenlétet. Nállunk csak akkor ébredt fel éjszaka ha keveset evett korábban. Napközben meg 1 - 1,5 órát kint van a levegőn. Nállunk ez vált be, és így éjszaka is alszik 5-ig aztán kis szopi és alszik tovább 7-ig.

Nagyon jól telt a hétvégénk. Voltunk kirándulni nagyon élveztem :D :D :D Olyan szép idő volt és van. Remélem most már marad ez a jó idő. Képzeljétek gondoltam most már nem kell az infacol hisz lassan 3 hónaposak leszünk. Hát tévedtem szegénykémnek úgy fájt a pocija. Úgy hogy újfent infacol és minden ok :lol:

Üdv:
Kri

Kép
Kép
kri29

Sziasztok!

Judit!
Na végre! :) Adtál egy kis életjelet! Az öltözködésről én is tudnék mit írni...... :lol: Szombaton vendégségbe mentünk...apa, anya, 3 gyerek.....mire mindenkit elkészítettem, szakadt rólam a víz.... :lol: Majd a vendégeknél uez, csak vetkőztetve......
Nagyon szépek vagytok! Blanka kis dundi! :) Hát ez a 6 óra alvás kint azért szíven ütött..... :roll: Egy az, nekem csak addig alszik, amíg megy a kocsi, és max. egy órát sétáűlunk így.....Ja, és én már egy óra kintlét után parázok, nehogy megfázzon..... De gondolom, Blankád már hozzászokott ehhez, így nem fázik meg.

Kri!
Már mi is kezdjük elhagyni az infacolt, igazából el is felejtem, de nem fáj már a hasa! :) Hála Istennek!

Sonny!
Nálunk sincs még játék-fogás, de gügyögés, sikongatás ezerrel! :) És mostanában kezdte felfedezni a kezét, nézegeti, sőt újabban így alszik el:
Kép

Többiek??

D.

Kép

Kép
ditta76

de jó nektek.......
igen, kint alszik, mint akit fejbelőttek, de sajna panelben lakunk és még erkélyünk sincs :cry:
csak hát nem lehetek vele kint 2 óra hosszat :cry:
az a gond, hogy napközbe mikor nem alszik szinte semmit, akkor estére úgy elfárad, hogy már 7-kor leragad a szeme és szerintem nincs már ereje szívni
tegnap pl. du.4-től este fél 8-ig aludt, aztán fürdés és fél 10-kor szopi és alvás volt.De így ois felébredt háromnegyed 3-kor, megszoptattam és visszaaludt, de 5-kor is felébredt, viszont nem keltem fel hozzá, így csak nyöszörgött egészen 6 óráig :cry:
Csak hátilyeneket nem csinált még 2 hete!
Mondjuk, sírni nem sírós, csak nagyon éber :) se kávét, se teát nem iszom :?

Dalmi!
Sajnálom, te meg a tejjel küszködsz :cry:
én nem fejek, neked muszály?
Mi ez a horrorfejés???? :D
Kri!
Lehet, az infacol hiányzik nekünk is minden kaja előtt??
mert én is ritkán adom
Vendég

Judit!

Édes Blanka!!!!
Múlt héten volt keresztelő nekünk is :)

Ditta!
De tündérien alszik Ágoston!!! :D

Nálunk ökölszopás van, meg a gügyögés, sikongatás szintén :D
Vendég

Dalmi!
Noel sem fogadja el a cumisüveget, öklendezik tőle, úgyhogy nem egyszerű, én is ismerem a helyzetet. Tegnap vettünk Aventes csőrös poharat, de attól tartok, hogy az sem lesz a kedvence. Hiába, ilyen kis bio-babáink vannak :lol:

Kri!
Örülök, hogy jól telt a hétvégétek, mi is kirándultunk a Pilisben! Tényleg gyönyörű idő van. Remélem a pocifájás most már elmarad.

Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Az első alvós kép akkor készült, amikor Noel annyira fáradt volt, hogy letettük fürdetés előtt a pelenkázóra, és rögtön elaludt :lol:

Judit
Kép
sonny

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?