A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Ja, teszek fel képet, arról, hogy mit szólt Maja a tesóhoz. :lol:

Kép

Kép
b79andi

Úúúúúú, lapkezdet!!! Ilyen se volt még!!!! Kicsit zavarban vagyok! De leglább pozitív dolog került felülre! :wink: :wink: :lol: :lol:

Kép

Kép
b79andi

b79andi: Szegény Erik! Jól megkínozták! :cry: nagyon sajnálom, de legalább nincs nagy baj és túl van rajta. Azért a talpon annyi idegvégződés van nem is értem miért pont oda szúrtak...ráadásul nagy tűvel .... :oops:

Kép

Kép

Kép
millye

Julcsi nekem nem tudom milyen bacim van de sosem vettem volna észre ha nincs labor, semmi tünetem :?

Zsuzsi akkor még mindig az otthonszülést szeretnéd? Tegyük fel, hogy úgy alakul, akkor milyen előkészületek kellenek? Gondolok arra, hogy kit hívsz fel ha elindul, gondolom lesz veled valami szülésznő-féle, vagy doki esetleg...és milyen cuccokra van szükség? Nyugi én nem tervezek ilyesmit :) csak kíváncsi vagyok hogy csináljátok.

Kaandi én sem értem miért nem vesznek komolyan, megmérték a hegvonal vastagságát uh, 3,5 cm, azt mondják az tök jó, ehhez képest a szobatársamé ugyanennyi volt és prog császárra vitték hétfő reggel...nem is hagyták vajúdni kicsit sem. Persze a babának nem árt ha van legalább néhány összehúzódás hogy számítson arra hogy ki fogják venni.

Felhívtam a gondozó dokim, adott egy telszámot a másik kórházba, felhívtam, hétfőn randi az új dokimmal :D :D :D a hangja nagyon kellemes megnyugtató és olyan nem is tudom, rokonszenves volt, de nem ítélek előre mert még bármi lehet belőle. Nagyon kíváncsi vagyok, rossz lenne megint mellényúlni. Remélem hétfőig nem lesz esemény :) Amíg még bírok ülni gyorsan rákeresek a kórházra hogy milyen, meg megnézem hátha van topikja, sosem jártam még ott. :)

Vera
Kép
Kép
zetibebi

B79andi: Szegény Erik, így megkínozni egy kisbabát! :cry:
Örülök, hogy az eredmények jók lettek!
Olyan édes Maja, ahogy puszilja Eriket! :lol:
zsu83

Zétivera: Akkor nagyon drukkolok Neked hétfőre doki ügybe! :)
zsu83

Millye: köszi majd ha felrakod.

Kép
budabo

Sziasztok!

Bogi: ugyan a többiek már írták, így csak megerősíteni tudom, h a méhlepényt UH-on nézik. Tegnap írtam Erikának (cserkészkolbász)
[quote]E írta:rika: elvileg minden UH-nál nézik, h hol helyezkedik el. Ilyenkor már nézik az érettségét is, mert ha ideje korán túlérett, meszesedik, akkor már nem látja el rendesen a babát. Biztos rendben van, ha nem mondták az ellenkezőjét.

Bátor voltál, h idegenek ajánlására fogadtál dokit. Nekem a régi dokim a melóhelyemről volt, őt azért választottam, mert ismertem és tudtam mire számíthatok. Mostani dokimnál a barátnőm szült tavaly, anyukája is évek óta ehhez a dokihoz járt. Mivel ismerem a barátnőmet, az ízlését, így bátran vállaltam be ezt a dokit.

Zsu: III. fokban érett lepény (nagyobb mészlerakódások láthatók) ebben a korban már nem probléma, Bencus már készülődik kifelé. Biztos csináltak az UH vizsg. során áramlásmérést is. Ha az rossz, akkor valszeg indítják a szülést. Szóval, ha gond lenne, már babáznál.

Nicko: a fehér foltok meszesedés, tehát érik a lepény. Sajnálom a visszeret, de az jó, h a vese állapota nem romlott!

Magdi: köszi az infókat!

Kaandi: köszi, jobb a vérnyomim! Szóval akkor nem jött be neked a 22. Marad a 30?

Zetivera: sajnálom a doki dolgot, de biztosan ez is megoldódik. Közben látom, h alakul a dolog….

Zümis: nagyon édi lehetett Zsó!

Panna: mi volt a dokinál?

Zsuzsi: Gondolom párocskád is hajthatatlan a témában, így majd jól pofára esik a gyerekorvos. Nem értem, mit erősködik. Véleménye lehet, de ez a ti döntésetek és kész!

Julcsi: nekem semmi tünetem. Tegnap megint azt mondta a doki, h csak szülésnél kapok AB-ot.

B79andi: sajnálom szegény Eriket.
Én írtam a sárgaságról, tudod szakmám. A fejvéna szúrása meg horrornak tűnik, de hatásos, főleg ha sír is a baba. Én könyökhajlati vénát szúrtam volna, azért onnan le szokott jönni szépen a vér. Jaj de édesek a gyerkőceid így együtt.

Millye: nem a talpát szúrják, hanem a sarkát. Ott sok az ún. kapilláris ér és bő a vérellátás.

Ananász: kb. félidős voltam, amikor annyira kívántam az ananászt, h minden nap megittam 1 l 100%-os ananászlevet. Ha jól emlékszem Verus volt aki állandóan ananász konzervet evett egy időben. Mi is ellenpéldák vagyunk..
kreiszi

Andi: A gyerekeid nagyon-nagyon édesek együtt! :) Sajnálom a Kicsit a procedúráért, de remélem már tényleg javul majd a helyzet. Kapott gyógyszert?

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Kreiszi: Köszi az infót Neked is! :)
zsu83

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.23 10:15-kor.
Vendég

hát igen kreiszi, de az tudod csak az én elméletem volt, na mindegy, úgy is be vagyok rezelve az egésztől szégyenyszemre!! De azért már jó lenne túl is lenni :lol:
Nekem a strepto-val semmi,de semmi tünetem nem volt!?
Na az előbbi hsz-nál azt elfelejtettem leírni, hogy persze megint van vegyes bacim.........strepto-t nem említenek, remélem akkor tényleg eltünt. Megkaptam amiért annyit könyörögtem, egy szupi kiadós szülés előtti utolsó kúpot!, annyi a jó hír, hogy valószínű a 10 napos kúrát nem tom befejezni, ugye a 30.-a miatt :lol: este kiderül, h sikerül megbirkóznom a feladattal, az is lehet, h segítséget kell hívnom, most komolyan :cry:
Szegény kicsi Erik, de legalább nincs nagy baj, tényleg!! :D

Szorítunk Neked is ZVera, reméljük sikerül dülőre jutni az új dokival! :wink:

Kép
kaandi

Nem nagyon tudok most visszaolvasni, keményedek nagyon,
le kellene pihennem....

Eriket én is sajnálom, de legalább tudjuk, h nincs baja. :D

Kép

Kép
gjéti

Babanyul: hosszfekvésben II. állás azt jelenti, h a baba háta az anya jobb oldalán van, harántfekvésben a baba koponyája található az anya jobb oldalán. (az I. állás a bal oldalt jelenti)
kreiszi

kreiszi:

köszönöm!!!!
Vendég

gjéti: jobbulást, pihizz csak.

Kreiszi: igen olvastam tegnap és ezért is mondtam hogy nekem soha nem mondtak olyat hogy érett...stb.
Bátorság a doki miatt...hát igen, de mivel állandó dokim nem volt valahogy választanom kellett. Azt tudtam hogy ebben a kórházban szeretnék mert jókat hallottam és a neten is szimpinek tűnt. Úgy voltam vele, hogy eltelik egy kis idő mire a baba összejön és addig majd keresek dokit. Nem volt időm :D . A Margit ajánlottak még dokit, család ismerőse egy sebészorvos, de amikor felhívtam a kórházat hogy bejelentkezzek hozzá flegmán közölték hogy szabin van, nem tudják mikor jön először. Na ezt azért hagytam, meg a kórház sem annyira tetszik. Talán majd a másodikkal. :D
Na már megint regényt írok.

Kép
budabo

Szegény kicsi Erik! nagyon sírt? emélem minél hamarabb elfelejtitek azt a csúnya sárga színt! Kicsi Lénám jobbulást kíván Eriknek :D

ZVera: Otthonszülésnél, ha probléma nélkül indul a vajúdás, lehet hívni az éppen ügyeletes csapatot, 1v2 szülészorvosi végzettségű bába, 1 dúla jön. Ők hozzák a szükséges műszereket, és ha kérek labdát, szülősámlit, azt is. Én itthonra előkészítettem a többi szükséges dolgot: műa, és dekubitusz lepedő, papírvatta, forró borogatáshoz edények, illó-, és egyéb olajok, hősugárzó, gyertya, zene, ilyesmi...

Kreiszi: milyen jó, hogy vagy nekünk, annyit segítettél már, és mennyit fogsz még... :P :wink:

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Sziasztok!

Megvan a babakocsi:) Olyan mint Eliféké, csak narancssárga. Ha minden igaz, holnap tudok képet feltölteni róla:) Mi is angelcare-t vettünk + 1 digitális hőmérőt is:)

Jó éjt Mindenkinek!

Üdv.Andabella

Kép
Kép
andabella

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.23 10:16-kor.
Vendég

Sziasztok!

Nagyon sajnálom Eriket! Olyan rossz lehet látni, amikor így "megkínozzák" a piciket... Mindenesetre az jó, hogy minden eredménye jó lett!!!

Kaandi: Ezek szerint már nektek is van egy biztos dátum!!! Ez szuper! Lehet, hogy tiétek lesz a második topicbaba :wink: :lol: ????

Gerendai Zsuzsi: Végül is én itthon vagyok egész hétvégén, de gondolom Ti családoztok, úgyhogy, nekem végül is mindegy mikor talizunk. Annyi van, hogy hétfőn délre!!! :evil: kell mennem NST-re, de akár az előtt is tudunk találkozni... Utána csak azért nem ígérem, mert néha 3-4 órát is ott ülök.... Esetleg priviben tudunk számot cserélni, és akkor egyszerűbb a pontosítás! Mindenesetre nagyon örülnék, ha össze tudnánk futni!!!!

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Sziasztok!

-Gondoltam bejelentkezünk...igaz senkinek se hiányoztunk :cry:

-Nekünk Angel care légzésfigyelönk van+babyör...kiprobáltuk és apszolutra semmi nem zavarta be a babyör müködését...pedig van nálunk elég elektronikai cikk ami zavarhatná.De még nem üzemel non-stop..úgyhogy lehet zörögni fog :wink:
Használtat én alapbol nem vennék,mi a biztositék arra hogy nincs valami baja,úgyan igy vagyok a kölcsönzésel is.(nem adnék ki pénzt használt dolgokra,persze ez megint a saját véleményem)Nekünk igy a kettö egybe volt 35ezer ft.

Szegény kis Eriket megszúrják...nagyon sajnálom..
Már most félek mi lesz majd ha a mi lánykánkat is szúrni kell...ott fogok sírni vele együtt :cry:

Apa:
-Cukra még mindig nem javult...igy további kivizsgálásra küldték...máj,vese, pajzsmirigy müködést néztek nála.Feb.2-ra lesz meg az eredmény.

Annanász téma:
-Nem hinném hogy a konzerv vagy az annanász lé meginditaná a szülést...hisz ha igaz lenne tiltaná az orvos a fogyasztását.Nagyon sok babona néphiedelem van aminek a fele sem igaz...szerintem.
De persze mindenki máskép gondolja...a vélemények nem minden esetben egyeznek.

Nálunk havazik!Jó nagy pelyhekbe!Imádom a havat...

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
zsancy

Zsancy: irigyellek a havazás miatt, mitt még mindig a hülye eső esik. Nekünk is angelcare van bébiőr és légzés figyelő és ajándék kuka volt hozzá. Családban van 8 hónapos kisbaba, az ő elmondásuk alapján jól működik, riaszt ugyan néha félre - bár az övéké használt -de inkább riasszon...
Férjednek jobbulást.
Én alig várom hogy az enyém végre megjöjjön a kakaóval és vmi péksütivel :D

Kép
budabo

Sziasztok Csajok!
Jelentem, visszatértem a normálisan élők sorába!!!!!:):):)
Vége a Mária utcás buliknak, kiszedték a csíkot a pofikámból, már csak begyógyul a seb, nem fáj semmi, zabálhatok, és egy foggal kevesebbem van :( Nem akarok még szülni, mert végre rendbetehetem a lakást, meg főzhetek....meg jöhet vendég, és ma rámtört, hogy sütni akarok!!!!!!!! Végre! Szóval csinálok is egy kis Képviselőfánkot, mert az a kedvencem, aztán holnap főzök sok vadast, lefagyasztom, hogy legyen szülés utánra is, mer az meg másik kedvenc :)

Annyi sokat írtatok, hogy csak nagyjából olvasgattam vissza gyorsan!
Ananászzabáló én voltam, és mily meglepő, most újra fel vagyok tankolva, és tegnap este megin megettem egy egész konzervvel....jelent ez valamit?
Vagy csak azt, hogy újra jól vagyok :)

Tegnap voltam 2. ctg-n. a kisbébi hullámoztatta a hasam végig, olyan ábrákat kerált, hogy csak na! Tetszett is a dokinak....aki egyébként kezd parázni a szülésem miatt, mível hogy az elsőknél méhlepényletapadásom volt, mindkettőneél, és a 2. totál, és már rendeli a sok vért, meg felkészül lélekben, meg hülyeségeket kérdez....ja , májfunkcióim nagyon magasak, olyanok, hogy 2 érték a 30 as max. tartomány felett van igencsak (1035...és 910) szóval kissé magas. De nem indítunk mégse szülést, mert az a lepénytapadás kockázatát növeli :)Szóval lehet szarrámennek az epeútjaim, de nekem nem fáj odabann semmi, és amíg nem szülök, úgyse lehet biztosra menni. Én bizakodok, hogy minden ok lesz. mondtam is a dokinak, nem tom mit paráz, mert én max. 2 órás szülést tervezek, és pottyanós lepénnyel :):)

Apás szülés: Nálunk apa nélkül elképzelhetetlen...mérnök vasúttervezőként rettentően érdeklődő az orvostudomány iránt, imád minden gusztustalan beavatkozást, sőt " élvezi", és nem undorítja....(szészedett állam is tetszett neki)a szüléseimnél nagyon jól érezte magát, és hatalmas élmény volt neki. minden kis vacak részletre odafigyelt, és totál emlékszik! Már nagyon várja, hogy megin menjünk :) Ami jó ebben, hogy higadtan fog fel mindent, és totál mérnök aggyal képzeli el a zajló folyamatokat. Picifiam bélproblémájára is egyből rájött, csak hiába magyarázta annakidején a süket dokiknak...nem is értem miért nem orvosnak ment :)

Havazás nekem nagyon hiányzik!!!!! És most mennek a haverok síelni egy hétre, amire mi is mentünk volna, ha épp nem vagyok 38 hetes kismama.....:( Annyira akarok nagy havat látni! De hát itt...csak köd, és eső, és pici hó mutatóba néha... :(

na lelövöm magam, kész kisregéynt írtam.... :) majd jelentkezem, de most apa migyá hazajön, és át kell adnom a masinériát :)
Vigyázzatok magatokra! Jöhet a babaeső!!!!!!!! :):)

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Sziasztok, csak egy gyors benézésre tudok jönni.

Veráknak nagyon örülök, végre mindketten alakultok. Zétiverának szorítok, hogy a hétfői dokivizit jól alakuljon.

Lassan tényleg beindulhatnának már a babák, egyre többen érnek az utolsó 2 hétbe...

Mi megvagyunk, bár a ma éjszakám elég nehezen telt, néha úgy érzem, a hasam külön életet él, és nincs olyan testhelyzet, ami megfelelő lenne.

Andus! Szülés utánra te készülsz homeós bogyóval? Én a gátsebre tervezek vinni, és a bélműködés megindítására, vettem Arnicát és Opiumot.

Kép
mist

Zsuzsi ez jól hangzik, olyan jó lenne így szülni, nekem már eszembe jutott hogy tök jó lenne ha nekem ott lehetne Zéti a vajúdásnál, ha foghatnám a kezét megnyugtatna, meg ő tuti elterelné a figyelmem :D Nekem álom marad, remélem neked összejön, nagy felelősség de ha arra gondolunk hogy nagyanyáinknak eszükbe sem jutott kórházba menni és mégis megszülettek a babák...szóval szorítok neked hogy úgy legyen ahogy szeretnéd :wink:

Verus úgy örülök hogy visszatért a hangulatod! :D Hiányoztál
ám! :D

Zsancy apának jó eredményt kívánok!

Mist köszi, nagyon izgulok mi lesz, remélem mostmár révbe érek, meg azt is remélem hogy hétfőig már nem lesz esemény hogy legalább egyszer beszélhessek a dokival szülés előtt. Az éjszakák nekem is nyűgösek, nem jó sehogy, de már közel a megkönnyebbülés, utána meg nem lesz olyan gond hogy elfeküdjem a csontjaim mert kezdődnek az éjszakázások :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Jó reggelt!

Gjéti: Jobban vagy?

Zsancy: Attól még hiányoltunk, hogy nem kerestünk külön. Mindenki hiányzik, aki nem jön. :) Apának kitartást a kivizsgálásokhoz, reméljük semmi komoly. :wink:

Visszatért a régi Verus! Juhhééé! Azért ne vidd túlzásba házimunkát, nehogy Vince ennek örömére megszülessen. :lol:

Zetivera: Huhh, remélem bejön az orvos. :)

Amúgy nem is tudom, ki írta, hogy nem lesz fogadott orvosa... Lehet, hogy már meséltem, akkor bocs, a barátnőm a Jáhn Ferencben szült, se fogadott orvos, se szülésznő, bízott Istenben, magában, meg abban, hogy ez egy természetes folyamat, amit képes végigcsinálni (mondjuk második gyerkőc, az igaz). Mindenki aggódott érte, hogy milyen tapasztalatai lesznek. Kb hat óra alatt, gátvédelemmel, teljesen jó tapsztalatokkal éjszaka megszülte a Kisfiát. Ezt csak azért írom, mert nem lehet ezt tudni.... :D Ugyanezt kívánom mindenkinek, akinek nincs fogadott orvosa. :wink: :)

Mintha a fertőzésem enyhülne... végre valahára. Ja, és én most is jól aludtam, kezdem nagyon mázlistának érezni magam. :)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Kaandi, én most úgy olvastam, hogy a gyerek TAJ-száma kell hozzá.

Zsu, nem a váróban, a volánbuszon volt a hely-nemátadós eset, azért a terhesgondozóban szerencsére még nem volt ilyen. Csak ugye mivel vidéken lakom, elég hosszú az út, és már nagyon jólesett volna leülni...

Zsuzsi, érdekes ez a gyerekorvos... :evil: nincs választási lehetőséged? Mert azért nem hangzik valami jól, hogy már alapból "leír" titeket, és nehogy az legyen, hogy később ha bármi van, akkor jön a "ja hát maga otthon szült, nem hallgatott rám, akkor most mit vár".
Mondjuk én nem szülnék otthon, de azt gondolom, hogy ez a te dolgod, és amíg előreláthatóan nincs semmi kockázati tényező, senkinek nincs joga beleszólni.

B79Andi, szegény Erik :( de ahogy nézem, van aki megvigasztalja, nagyon édes a babapuszis kép :D ezek a szurkálások nagyon durvák, mikor a szülésfelkészítőn elmondták, hogy hogyan nézik meg, hogy átjárhatóak-e a testnyílások, meg hogy a testük melyik részeiből vesznek vért, majdnem sírtam :(

Amúgy is olyan hülye bőgős vagyok mostanában, már utálom magam miatta, de tényleg. Tegnap este még két újabb csíkot fedeztem fel magamon, úgyhogy a legújabb pityergés azon ment, hogy majd ezek után már sose nem is fogok tetszeni a férjemnek :( szegény, erre meg mit tudna mondani? de persze, tetszeni fogsz - de nem is, mert csak mondod, hogy megvigasztalj - na ebből gyere ki jól :lol: :lol: :lol: mostanra persze nevetek magamon, de tegnap komolyan el voltam keseredve. Azért remélem, nemsokára visszaáll a normál hormonháztartásom, nem szeretek ilyen hisztis lenni. :roll:

ZétiVera, remélem, hogy bejön a megérzésed, és normális lesz ez a doki!

Verus, örülök, hogy jobban vagy :D

Ezt kukucs: http://www.hirado.hu/Hirek/2009/01/23/0 ... olcon.aspx
na ők a 62-es rucikkal is ráfaragtak...........

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok!

Remélem mindenki jól van!

Én ma megyek dokihoz! Számításaim szerint olyan 3900-4000g-ot fog mondani becsült súlyra. Jó lenne ha jönne már kifelé Csenge, mert nem igazán vágyom arra, hogy szarrászakadjak! :?

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Ja és jippijeeee 38.hét is kipipálva :D ma este apa még elvisz vacsizni - utoljára babuci nélkül; aztán bármikor kopogtathat a gólya, és már semmilyen felfogás szerint nem számítanánk korababának :D

KépKép

KépKép
stelly

Dina, hajrá guggolva felmosás, ha már nagyon szeretnéd idekint látni a kisasszonyt :D végülis mostmár ti is időben lennétek :)

KépKép

KépKép
stelly

Köszönjük lányok!!! Olyan aranyosak vagytok!!!!

Kreiszi: igen, aranyos vagy. Tényleg eléggé durván nézett ki a fejszúrás, de végülis nem fájt neki, mert amint beszúrták, már nem sírt. Pedig éppen akkor kellett volna. :cry: Úgyis vissza kell majd menni, mert vérképet néznek, meg hasi uh-t és akkor is meg kell szúrni, de már elfogyott a hely a kis picin. Majd megemlítem a könyökhajlati vénát, tapintatosan, hátha nem veszik okoskodásnak. Elvileg ma mentünk volna, de párommal megegyeztünk, hogy úgy megkínozták tegnap - leginkább a várakozással, hogy elhalasztjuk jövő hétre. No meg tényleg, már hol szúrnák meg???
Köszi, a tanácsok pedig nagyon jól jönnek ám!!!!!

Kép

Kép
b79andi

Edina!Jó ,hogy jelentkeztél..már azt hittem....

Andi!
Szegény Erik!!annyira sajnálom öt...Tündériek a képek...
Szép baba nagyon....

Eszter!Gratula a 38.ik héthez...Akkor mára szép estét...tegyétek nagyon tartalmassá..legyen mire emlékezni egy darabig....Reméljük apjuk romantikussá varázsolja...
Az ,hogy meg érzékenyebb vagy...az most meg így van rendjén...csak amit te is említettél át ne ess a paci másik oldalára...
de jó ,hogy ilyenkor is megértő a párod...

Lányok akkora butaságot csináltam este!!!Alig mertem aludni...
Nagyon fájtak a lábaim... és bevettem egy fájdalomcsillapítót...attól tartottam,ha most elkezdődnének a fájások hát nembiztos ,hogy érezném....és nem biztos ,hogy beérnénk a kórházba...

Kreiszi!
Igen tündér a kis csaj ....ma sem sétálhatunk olyan pocsék idő van....

Andabella várjuk a képet a kocsiról.

Vera !Szorítok hétfőre... rendes doki legyen+++++++

Kép
zümis

Sziasztok lányok!

Voltunk tegnap vizsgálaton és hát produkáltam 40-es 60-as, sőt még egy 80-as fájást is :shock: , bár rendszertelenül.... Az ultrahangvizsgálat alatt is folyamatosan keményedtem és a méhszájam is megnyílt, az orvos azt mondta, hogy már újjal tapintható a burok... :shock: Azt mondták, hogy mindent tankönyv szerint produkálok és ezek alapján úgy néz ki, hogy már jövő héten megérkezik Hannababa, de legalábbis túlhordani valószínüleg nem fogom... :D Hát kíváncsi vagyok, hogy bejön-e ez a jóslat...
Az éjszaka sem aludtam túl sokat, 3 órán keresztül csak folyamatosan görcsölgettem.... :?
Egyébként minden eredmény jó lett, azt leszámítva, hogy a vesémben sajnos nagyon nagy tágulat van. :( Azt mondta az orvos, hogy ez a szülés után pár héttel meg fog szűnni, mert maga a terhesség okozza, de azért majd folyamatosan figyelni kell. Egyébként semmi panaszom nincs és még mindig az jut eszembe, hogy ha otthon az egyik rutinvizsgálaton nem nézték volna meg, akkor ki sem derült volna, mert itt sem nézik alapból. Remélem elmúlik majd magától... :(
Babóka értékei is jók és az orvos szerint 3000 és 3500 gr közötti súllyal fog megszületni... :D
Egyébként a fájásokkal kapcsolatban nekem is azt mondták, amit Andi is írt, hogy nem mérvadóak....

Kókusz - nálam már decemberben megcsinálták és szerencsére negatív lett, de tegnap a doki a biztonság kedvéért levett mégegy kenetet, aminek mára meglesz az eredménye...

B79andi: örülök, hogy minden ok volt a vizsgálaton! :D

Jaj és Apa ma hajnalban úgy ment el dolgozni, hogy megdícsért hogy milyen ügyes kismama voltam, mintha ma szülnék... Erre én mondtam neki, hogy még mindig az vagyok... :) Ő már tényleg azt gondolja, hogy a napokban szülni fogok... És kiokított, hogy ha beindul, akkor ne pánikoljak be, ne vegyem kapkodva a levegőt, mert arra hajlamos vagyok és az ájuláshoz vezethet... Mondtam neki, hogy ma még azért nem szülünk.... :)

Panna
pandusika

B79Andi: azért én azt gondoltam volna, hogy hiába vár több gyermek is azért egy pár napos kisbabát előre vesznek, vagy előre engednek. Megint én gondoltam rosszul. Szegény Erik babának nem lehetet túl jó élmény a várakozás, emg a többi sem. Jobbulást nektek.

Panduska: Ügyi vagy hogy ilyen jól alakulsz, nekem a második ctg-n volt egy 40-es értékem, baba a torkomban, zárt méhszáj, dokim szerint még később is szülünk mint én gondoltam.

Zümis: ne idegeskedj, szerintem egy fájdalomcsillapítótól azért megéreznéd hogy szülsz :D . Lábaidat masszíroztasd apával, vagy vegyél fürdőt, biztos jót tenne és jól is esne.

Szerintetek az vicces ha az ember csacska férje végre rááll hogy bejön a szülésre aztán ma megkérdezték tőle és lazán közölte hogy ő be nem jön. Aztán összevesztünk és mondta hogy ő csak viccelt, mert ez olyan vicces és mi a francot érzékenykedem. :evil: Nem értem én a pasikat. :roll:

Kép
budabo

budabo!Hát veled is szórakoznak a hormonok ,nah meg apjuk!!Ej-ej....

Kép
zümis

Sziasztok! :) Mi még mindig kitartunk, és már sokkal jobban is érzem magam, bár azért még van mit gyógyulni.

Stelly: köszi szépen a kórházas infókat ismét. Ezek után, hogy el tudtam magyarázni konkrétan páromnak mi hogy lesz végre eldöntöttük, hogy ő is benn lesz velem :), csak a kitolásnál megy majd ki, persze ez meg majd úgyis ott dől el.

zetibebi: Ne is mondd, ez a fekvés már teljesen kikészít, bár mostmár hagyján, hogy legalább aludni tudok... Nekem is mindenem fáj, és csak jár az agyam azon, hogy miket kéne csinálni, amiket nem lehet. Már kezd nagyon fogyni a türelmem, ezért is írtam, hogy minden erőmmel fekszem, mert ehhez tényleg erő kell. :) De persze megéri, én is már hú mióta húzom így a dolgot, és még fogom is reméljük...

b79andi: nagyon édesek a picurkák!

Tényleg közeleg a babaeső ahogy olvasgattam. :)

Kép
Kép
elif

Elif!
De jó hallani felőled....főleg ,hogy jóban vagy!!

Kép
zümis

zümis: remélem minden rendben lesz és felszivodik ez a fránya folt, ha most nem is de amikor megszületett a baba
.
budabo: ez érdekes. az én dokim sem tul böszavu de én mindig kérdezek. mondanám h probáld te is igy csinálni. de sztem
ha baj lett vna eddig akkor mondták vna.

kaandi: beirom a receptet a közösbe, lehet érdekel vkit még. akkor mégsem vok olyan feledékeny.

julcsi: azt mondták h 10mm alatt ez a tágulat ugymond normális és mivel ilyen szépen fejlödik nem hiszi h vmi is lenne vele.
hát nagyon reméljük h igy lesz.

b79andi: milyen csunya dokik vannak!szegény erik

zetibebi: örülök a jo hirnek, remélem sikerülni fog ez az orvos kérdés

elif: szuper h jobban vagy

ma nem vok a toppon. reggel amikor felkeltem végigfolyt vmi a lábamon. gyors letöröltem, láttam h kicsit sárgás, biztos egy csepp pisi volt :oops: ,de nagyon megijedtem és azota itt parázok. nem tudom mitöl de nem vok százas.

Kép
Kép
nicko

zümis: ja a hormonok, de ahhoz képest hogy elég dedósan reagáltam jött apa 1 óürával később és úgy csinált mintha misem történt volna. Húúúúúúú, ez jó, jönnek vendégek délután nem lett volna jó hisztizni.

Nicko: az én orvosomnak elég nyers stílusa van, de laza. Bármi van általában megnyugtat, hogy ez hülyeség,nem vele foglalkozni, azt csinálok amit akarok, mindent ami jól esik. A súlyommal piszkál, de amúgy szakemberileg nem tűnik rossznak, csak nekem a sítlusa nem jön be. De hátmajd szülés után. Én tőle túl sokat nem kérdezek, inkább itt tőletek amióta fórumozok.
Ne idegeskedj, biztos nincsen semmi gond!!!!!!!!!!!!!!

Elif: ügyes vagy és kitartó.

Kép
budabo

budabo: ezek a pasik tiszta gyagyák tudnak lenni... És röhögnék, ha helyzetben meg nyomulna be veled a szülőszobára!!

Zetibebi:
Remélem, most már sikerül tényleg rálelni egy jó orvosra! Már az is eredmény, hogy szimpi a hangja!!

Stelly:
Még jó, hogy az óriásbébis hírhez nem volt kép csatolva... :D Még megijedtem volna a szüléstől!

Ami nálunk nem közeleg. Teljesen meg is nyugodtam, hogy van még egy csomó időm!
Nagy boldogság volt az NST (kivéve, hogy hajnalban kellett mennem 8.20-ra), de annyira tetszett. Még maradtam volna gombot nyomogatni... :)

Persze egy nagy semmi van, a helyzet ugyanolyan, mint mindig volt: méhtevékenység szinte semmi (max 20-as), doki szerint zártabb vagyok a zártnál is, de a gyerkőci feje már 90 mm. Doki szerint kihúzzuk a 40. hétig, de addigra mekkora lesz a feje?? :shock:
Na mindegy, időm, mint a tenger... (Aztán max. a fejméret miatt én is bekerülök a hírekbe! :D )

Én egyébként egyetlen ok miatt szeretnék kicsit hamarabb szülni: ha ez a kajálás így marad, többet hízok egy hónap alatt, mint az elmúlt 3-ban!! Tegnap este a Fábry alatt csak azon járt az eszem, hogy mit fogok ma enni!! Ez normális??
El is neveztem a jelenséget pszichés éhségnek... (már csak ki kéne találnom a pszichés evés gyakorlati megvalósítását is, és akkor rendben is lenne a dolog!) :)

ladmon

b79andi szegény kismanód! :( reméljük, hogy most már rohamtempóban elmúlik ez a fránya sárgaság...

zümis kizárt, hogy egy fájdalomcsillapítótól ne éreznéd meg a szülés kezdetét, az attól sokkal jobban fáj :D

pandusika hűű, ez már nagyon izgi :D a vesetágulat miatt ne aggódj, elég gyakori, nekem is volt a lányommal. a baba elfekszi a vesevezetéket, és a vizelet pang a vesemedencében. szülés után spontán elszokott múlni,baj csak akkor van, ha elfertőződik...

Kép
Kép
Kép
iricc

Tegnap vettünk apával az intersparban vödrös narancsot. Húúúú, idén ilyen jó narancsot még nem is ettem.

Megvettük a nyugi-gumit is a babócának (én cumipárti vagyok) Annyi igényem volt, hogy végül csak a Brendonban kaptunk, ott is az őrületbe kergettem már az eladót :oops:

Tegnap egész este görcsöltem, már azt hittem...De nem :( . Az a szerencsém, hogy kinézek az ablakon és látom a kórházat. Megnyugtató érzés. :oops: Ma viszont semmi görcs :(

Kép
kangu

Sziasztok.
Csak bekukkantok.. jó hír, hogy mindenki még egyben van, akinek kell. Háfi?
Szegény Erik, pici babát, hogy megkínlasztották.
Mist, igen , viszek homeopátiás cuccokat a szüléshez és utánra is.
Annabella, lehet, hogy egyforma babakocsink lett? Nekünk is narancs színű, szürkével.

Én ma nagyon carul vagyok. Reggel óta görcsölt ahasam, olyan menszi szerűen, de csak a jobb oldalon. Délben kicsit lefeküdtem, persze felcsörgetett a telefon. Most olyan kómás vagyok, mint az őszi légy. Lehet, hogy megint ez a fránya időjárási front szórakozik velem.
Tegnap vettünk egy forgót a kiságyra, este kipróbáltam, háááááát valami szörnyű akadozós, nyekergős a hangja. Felhívtam a boltot, hogy ez nem normális, vissza akarom vinni, eléggé húzták a szájukat, pedig elköltöttünk náluk 150 ezer ft-ot, ezért az a legkevesebb, hogy visszavihessem. Majdnem 5 ezer volt, ennyit azért csak nem dobnék ki az ablakon.
A pasi azt mondta, hogy ez normális, hogy ezeknek a felhúzósoknak ilyen a hangja... :shock:
Lányok, akiknek van ilyesmi, milyen a hangja?

Most megyek, eszek egy kis mogyorós milkát, hátha attól visszatér belém az élet.....

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Nem, a miénk nem nyekergős, pedig olcsón vettük, nem is minőségi. De szépen zenél, nem akadozik, nem nyekereg. Én a boltban bizony kibontottam és kipróbáltam :oops: Tudom, hogy ciki, de én a gyerekjátékokat szeretem kipróbálni, mielőtt megveszem :oops: . Viszont a múltkor láttam egy kispapát, aki sorra bontogatta a pelenkás csomagokat, kivett belőlük egyet-egyet és nézegette :roll:

Kép
kangu

Sziasztok!

Én is itt vagyok!
Voltunk ma a Sparba vásárolni, Apa jól beparáztatott az üzlet közepén, hogy mi lenne, ha elfolyna most a magzatvizem! :shock: Na persze csak viccelt! :D Hát én nem fogtam fel olyan poénosan! :?

Babanyul: Akkor Bencusnak is fogyóznia kéne! Szép nagy lesz Szoni baba is! :D

Kaandi: Ne izgulj, minden rendben lesz!
Vegyes bacit sajnálom! :( De legalább a kókusz eltűnt!

Gjéti: Remélem már jobban vagy!? :roll:

Andabella: Gratulálok a babakocsihoz! :lol:

Zsancy: Sajnálom, hogy nem jó még Apa cukra! :( Reméljük hamar rájönnek mi okozza, és gyorsan kikezelik! Jobbulást Neki!
Havazás miatt pedig nagyon irigykedek!!!! :oops: :)

Ikverus: Nagyon örülök, hogy megszabadultál a fogorvostól véglegesen! :)
Májfunkciók tényleg jó magasak! :?

Mist: Arnicát én is viszek szülés utánra, szülésznő ajánlotta!

Julcsi: Örülök, hogy javulgatsz! :)

Eszter: Ja bocs, kicsit félreértettem a „kismama agyammal”! :oops: :oops:
Na de akkor is egy bunkó volt az az ember! :twisted:
Azta, nem semmi az óriásbébi! :shock:
Jó vacsizást Nektek, érezzétek jól Magatokat! :lol:

Edina: Hajrá, drukkolunk! :wink: :D

Zümis: Szerintem egy fájdalomcsillapító mellett simán megérzed, ha beindulnak a dolgok! Bár én még nem tudhatom, nem szültem! :)

Panna: Jól belehúztatok Hanna babával! Örülök, hogy minden ok! :)
A vesetágulatot sajnálom! :(

Bogi: Hát látom ma a te férjed is vicces kedvébe volt! :? Na persze ők ezt nem értik, hogy most mi ezekre a poénokra érzékenyek vagyunk! :?

Elif: Örülök, hogy jobban vagy! :)
Tudtam én, hogy nálatok is bent lesz Apa a szülésnél, de szerintem a végére se fog kimenni, majd meglátod! :wink: :)
Kitartás, elhiszem hogy rémes az egész napos fekvés!

Nicko: Ne idegeskedj, biztos minden ok! Próbálj meg lazítani!

Ladmon: Örülök, hogy minden ok volt az NST-n! Eszti baba úgy néz ki nem siet, de van még ideje! :)

Andus: Nekünk lágy zenéje van a forgónak, nem akadozik, mi is kb. 5ezerért vettük!
Azért pihizz le még, ha tudsz!
zsu83

Ki hinné,hogy szinte minden kismaminak az a rémálma,hogy hol és mikor folyik el a magzatvize...Én is agyaltam ma rajta....
De komolyan ez a legegyértelműbb jele a szülésnek nem???!!
Innen nincs vissza út...én azt szeretném ha elfolyna a vizem...

Kép
zümis

Pont ezt akartam én is beírni, hogy látom, mindenkit kezd foglalkoztatni ez a magzatvíz elfolyás téma...
Én azt kérdezgettem a védőnőtől, hogy mi van ha zuhanyzás vagy pisilés közben folyik el a magzatvíz, hogy fogom észrevenni? :oops:

Zümis, te még ne akard, nekünk van még időnk! Azért a 37 hetet be kell tölteni, hogy ne számítson koraszülöttnek a babóca.
Nekem is már nagyon nyűg a pocakot cipelni, meg aludni, meg a többi dolog, de azért én még minimum 2-3 hetet szeretnék egyben maradni a pocakbabóval.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

kangu: hát ezért voltam beőrülve a múlt héten én is a vödrös narancsért!
Holnap én is beszerzek még egy adaggal, remélem, lesz még!

A magzatvízelfolyással nekem az a bajom, hogy akkor elvileg rögtön fekvésbe kell vágni magad, mert előresodródhat a köldökzsinór!
De hülyén néznének rám a bevásárlóközpont kellős közepén, ha elfeküdnék, nem?
Szóval én rendszeres fájás párti maradok! :)

andus: A miénk sem nyekereg... Szóval jó, hogy visszaviszed!

ladmon

Persze,hogy én is szeretnék még együtt lenni jó sokat a babóval...de a gondolataim simán elkalandoznak...próbálom átlátni a helyzeteket mikor mit kellene tenni....de tuti akkor semmi nem fog az eszembe jutni...remélem a telcsit tudni fogom kezelni ha senki sem lesz itthon :oops:
mondjuk mi tudjuk napra percre :oops: Zolika készítésének időpontját...és ha úgy számolom ki az érkezését akkor a mostani időpont szerint túl kellene hordanom :oops: húúúúú jól meg bonyolítottam...de uh szerint meg pont annyival vagyok idősebb....
nahh mindegy...jön mikor jönnie kell...

Lassan én már nem is a szüléstől félek mert tudom 2 remek ember lesz mellettünk ..hanem utána az utófájásoktól!felér még 1 szüléssel.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zümis 2009.01.23 15:13-kor.

Kép
zümis

Sziasztok!

Ha minden igaz, feltettem a képeket a gmail fénykép albumba a kocsiról és rólam a 34-35. hétről:)
Ma voltam gyógyszertárban és vettem Tena betétet, orrszívót, éjszakai betétet stb. Megkérdeztem az Arnicat és az Ignaciat, mert a védőnő ajánlotta pl. hogy nyugodt legyek szülés előtt. De! Tök rendes volt a gyógyszertáros, mondta, hogy az édesanyja szülész-nőgyógyász és csak szülés utánra javasolja a bogyókat, mert annyira lenyugtathat szülés előtt, hogy nem érezném megfelelően a fájásokat, ami megnehezítené a szülést...hmmm...

Jó hétvégét mindenkinek, pihenjetek sokat. Mi most utazunk utoljára hosszabb útra, aztán maradunk Pesten. Nem akarom megkockáztatni, hogy más kórházban szüljek, ha már ide járok:)
Hétfőn jelentkezem!

Üdv.Andabella

Kép
Kép
andabella

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?