A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Sziasztok!

Aproo - jo utat nektek, erezzetek jol magatokat.

Boni - reszvetem, szerintem is probald kiadni magadbol.

Kedden egy seta a ligetben? Nekem 2 korul kellene bemenni a munkahelyemre, de 11 - 1/2 12 korul talalkozhatnank. Anna, Szuszu, Boni?

Jo ejszakat!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

makadu,
nem lehet, hogy kicsilevid nehézkesebben alkalmazkodik a kinti világhoz?biztos sokkal jobban érezte magát a pocidban és lassabban szokik ki onnan...én kipróbálnék esetleg piros/bordó kendővel babakocsi letakarást meg esetleg kötözd magadra kenguru vagy kendő bármi...
de lehet, hogy a nikinek van igaza én is zavarban voltam eleinte mit és hogy meg mennyit adjak rá, de kitapasztalódott.útálja, ha melege van akkor ő is ordít is azt se szereti, ha le vannak a tagjai fogva vagy akadályoztatva a mozgásban...szóval én bady+rugi majd így bele a kezeslábas "bunda"zsákba és a babakocsiban van alatta egy polár takaró mert nem igazán télies a kocsink és van egy plusz atakaró ami a hónaalá ér föl az keresztbehajtva rajta...ja és rájöttem ha teszek akezibe valami pici játékot amibe kapaszkodhat akko az se baj ha nem bírja mozdítani...olyan mint egy legóbaba :wink:
aprooka, jó pihenést!!megdolgoztál érte!! :D :D
Vendég

Jó reggelt!

Köszönöm lányok! Nekem a holnapi nap és a szerda is jó a sétához...eddig

Zs éjszaka jó sokszor felkelt 19kor már aludt, felkelt 20kor,22.kor, 00.10kor, aztán 5kor... nem tudom mi lehet..talán a fogacskája fog jönni? láza nincs..viszont a párásítót be kell kapcsolnom, mert szárazan kucog néha..

MAkadu a túlöltöztetésben is lehet valami..ZSigmond is ha melege van visít a kocsiban, ahol egyébként nagyon hamar elalszik máskor.. ugyanez van az autóban is... azért gondolom hogy melege van, mert "rétegesen van öltöztetetve.

Én így öltöztetem: body+ harisnya, kétrészes melegítő +zokni, és bele az overallba +sapka sál rá vastag pléd.

ja és kénytelen voltam rendelni egy 4 évszakos lábzsákot, mert ainm gyárilag van hozzá csak akkor jó rá, ha fel van ültetve a kocsi..

:twisted: egyébként imádom, mert könnyű

http://www.bergon.hu/tkepek.php?p_id=88&kep_id=897
Vendég

Sziasztok lányok!

Nagyon rég szóltam hozzá a topikhoz, akkor is csak egy párszor, de rendszeresen olvaslak titeket.
Makadunak szeretnék válaszolni.
Én kisfiam 3 hetes kora óta folyamatosan, egész nap karban vagy kendőben, mei tai-ban van, mivel ha leteszem, pár perc után először nyöszörög, aztán, ha nem veszem fel, elkezd sírni, és a neveléssel kapcsolatban egyetlen szabályhoz tartom magam következetesen, soha nem hagyom sem sírni, sem nyöszörögni. Szóval 5 hónapja napi nettó 5-6 órát van a karjaimban (a többit vagy szopizza, vagy alszik, mert hála jó alvó), és ezt a legkomolyabban mondom, ennél kevesebbet biztos nem. Így viszont SOHA nem sír, jókedvű, barátkozós, nyitott gyerek. Viszont a babakocsit sem szereti, úgyhogy én mei taiban viszem sétálni, és mindketten imádjuk, bátran mehetek bárhova, mert tudom, nem fog műsorozni, ha álmos, elalszik benne, ha nem, tud nézelődni. Fel tudok szállni a BKV-ra, bárhova eljutok a városban, szóval sokkal szabaddam mozgok, mint babakocsival. Könnyű felkötni, és nagyon kényelmes, még egy 7.5 kilós gyerekkel is, úgyhogy én csak ajánlani tudom. Autóban Boti is elkezd sírni egy idő után, olyankor odahajolok hozzá (persze, csak ha nem én vezetek), énekelek neki, mondókázok, játékokat adok neki, és kínkeservvel eltelik az út. Szerencsésebb esetben elalszik, ha olyankorra időzítjük az utat, amikor aludni szokott.
Lehet, hogy azért sír annyit a babát, mert nagy az igénye a testkontaktusra, állandóan igényelné az anyukáját, és a kocsiban, babakocsiban nem tud hozzád bújni. Nincs vele semmi baj, hiszen ez egy természetes, veleszületett igénye, és ha kielégíted, azzal teszed neki a legjobbat, és szó sincs elkényeztetésről. Igaz, hogy maximális önátadást igényel, de hidd el, bármit csinálhatsz mellette, hiszen ha felkötöd magadra, szabad mindkét kezed. Én jogi szakvizsgára készülök, napi egy filmet megnézek, takarítok, főzök, és még olvasni is van időm, igaz, hogy mindeközben Boti a hátamra kötve, vagy a karjaimban figyel.
Ne haragudj, hogy ilyen hosszú voltam, de ezt szerettem volna elmondani Neked, és hogy nem baj, ha nagyigényű a gyerek, hiszen a kötődés alapjait most rakjuk le. Szerintem örülj neki, hogy a gyereked nem szokott le rólad, és követel téged.:)

Egyébként minden baba nagyon édes, és nekem az anyukák is nagyon tetszenek:), szóval szép babák, szép mamák.
pajo

ja, és még annyit kiegészítésnek, hogy nem kell attól tartani, hogy visszamarad a mozgásban (ettől azért tartottam, hiába a sok ezirányú megnyugtató tapasztalata más anyukáknak), mert Boti 4,5 hónaposan egyszer csak átfordult hátról hasra, 1 hét múlva hasról hátra, és ha néha hajlandó ellenni a földön, már bőszen emelgeti a popóját, gyakorlatozik gondolom a mászásra.
Na, eldugultam.
pajo

Dia!
Most olvastam a nehézségeitekről, sajnálom.
Én nem vagyok orvos, de a mi gyerekorvosunk nem ilyen szigorú a kajamennyiséggel. Nem tudom, hogy szoptatsz-e, vagy tápszer, én szoptatok, de szerintem mi sem esszük meg a 150-et testsúlykgonként. 4 hónapig mértem, olyan 700-800 körül evett Boti, dokinak mondtam, ő meg mondta, hogy hajítsam ki a mérleget. Ha jókedvű, van elég pisiskakis pelus, akkor elég neki. Azóta nem mérem.

Átfordulás: Másik fórumon van egy anyuka, írta, hogy lánya 9 hónaposan fordult át, csak 10 hónaposan kezdett mászni, és járni is elég későn, de arra nem emlékszem, hogy mikor.
pajo

Boni! :( nagyon sajnálom a történteket. sok erőt a tragédia feldolgozásához! és szerintem is nyugodtan sírd ki magad, hátha könnyebb lesz a lelked picit tőle!

Kitti, szerintem sem egyedi eset, hogy Levi sírós baba! hidd el, hogy mindent jól csinálsz, szóval nem kell magadban keresni a hibát! egyszerűen, amit a lányok is írnak, hogy nagyobb szüksége van rád, illetve nehezebben alkalmazkodhat a külvilághoz, ennyi lehet a gond! na jó, esetleg túlöltözteted és melege van, de ezt te tudod, mert te érzed a kis hátán, ha ez az eset állna fennt!

én amúgy minden nap viszem Benit sétálni, ha esik, akkor persze nem, és hosszú ujjú body, harisnya, ha nagyon hideg van, akkor meg erre rugi, vastag sapi, esetleg plusz zokni, így bele a kezeslábasba. alatta polár takaró, felette szintén poláros takaró, és a téli lábzsák. ennyi.

sophie27

Mazska - Nekem kedden tornám van 12-1/2 1-ig, de utána szívesen csatlakozunk hozzátok, mondjuk elkísérünk a munkahelyedre :) A torna a MÁV korházban van, vagyis a Hősök tere - Állatkert környékén.

Boni - Én is nagyon sajnálom. Jó, hogy tudtok jönni sétálni, és Zsigi és Emma újra találkozhat.

Aproo - Gondolom, már el is utaztatok, jó telelést! Persze irigykedek, imádom Parádsasvárt, a gyerekkorom minden nyarát ott töltöttem egy nagyon kedves idős néninél! Érezzétek jól magatokat!

Kitti - Szerintem minden előttem szólónak igaza lehet, én csak annyit tennék hozzá, hogy nálunk Emma hason fekszik, és régen háton mindig bömbi volt a kocsiban, ott is hasra kellett fordítani. Mondjuk néhány hete már háton is elvan, mert annyira figyel, hogy elfelejt sírni. De nálunk is a kendő a kedvenc.

Szuszu - csak kíváncsi vagyok, hogy az idézet tényleg egy 1955-ös könyvből való, vagy most írta egy ilyen életre vágyakozó pasi. A nyelvezete nagyon mai.

sushy

B oni, részvétem :cry:

Kitti , sajnálom, hogy ilyen nehéz LEvivel, de remélem tudsz valamit hasznosítani a lányok tanácsaiból :wink:

Eni múlt éjjel már tök jól aludt, 9-től reggel 6-ig, aztán még majdnem 9-ig, és már nem nyöszörgött álmában, mint előtte 2 éjjel. Csak este aludt el nehezen, de nem volt nyűgös, csak játszani akart ;-)

Most megyek mosni, mert ma reggel már 2x kakilta magát össze elég rendesen.... Elsőre még az ágyban, hálózsák, minden olyan lett.... Utána pampers sleep and play adtam rá, mert azt csak akkor merek, ha már volt kaki, erre nyomott még egy adagot, ölemben ült nyugodtan, mégis egyből kifolyt.... Szóval én is óva intek mindenkit a Sleep and Play pelustól, nem ér semmit... nekem is mondta egyszer a sógornőm, hogy olyat ne vegyek, aztán mégis beugrottam :roll:

yuyu79

Sziasztok!

Akkor holnap 1/2 1 korul a tonal a Varosligetben? Nekem olyan 1/2 - 3/4 2 korul kell elindulnom a munkahelyemre, de oda mar autoval megyek majd, de egy jo oracskat tudunk setalni a ligetben elotte. Jo igy nektek?

Szep napot!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Sziasztok!

Boni,
Nagyon sajnálom, részvétem.

Pajo,
Igen, Virág még csak szopizik. Hát igen, akkor ez is doki függő, mert a miénk meg pont azt mondta, hogy méregessem a kajálásokat. Pisis/kakis pelus az van sztem elég sok, hát remélem eszik eleget! Viszont sajnos a múlt héthez képest 60g-ot fogyott Virág, de az is igaz, hogy a múlt héten nagyon rosszul evett. Most javul a helyzet, igy remélem ezen a héten hizik is!

Ja, tegnap este megvolt a rekord hami: 310g! Nem akartam hinni a mérlegnek, de többször is ezt mérte, igy gondolom nem csal! Mondjuk napközben nem evett annyira jól, nem is erőltettem, igy biztosan már jó éhes volt! Aludt is reggel 8-ig kaja nélkül! De ez már jó néhány napja igy van, hogy este rendesen eszik, alszik reggel 7-8ig, aztán meg napközben nem eszik annyikat.

Aproo,
Érezzétek jól magatokat! :)

Sniky,
Köszi az invitálást, már nagyon szeretnék veletek talizni! De sztem mi csak tavaszal bújjunk ki a barlangunkból, de az már csak néhány hónap! Már nagyon várom! De az is lehet, hogy ráveszem a barátnőmet hogy jöjjön el jógára, igy autóval tudunk menni és nem kell egyedül bkv-znom. :wink:

Yuyu,
Azt elfelejtettem írni múltkor, hogy most hogy kibújt Eni foga, készülj fel egy kis cici harapásra. Sajnos kell egy kis idő, mire megszokják a fogaikat, így néha nálunk is előfordult, hogy Virág harapott, de persze nem direkt. Ilyenkor határozottan 'NEM'-et kell mondani, ilyenkor elengedi a cici-t és nézz nagyot hogy na mi most meg mi van. A legnehezebb nekem az volt, hogy ne nevessem el magam ilyenkor, mert akkor nem ért semmit a szigor. De szerencsére már csak nagyon ritkán harap, gondolom megtanulta, hogy azt nem szabad. Viszont érdekes, mert amikor cumisüvegből iszik, akkor azt meg harapdálja ezerrel. :shock:

Kép
Kép
dia123

Mazska - jó, mi ott leszünk!

sushy

Anna - rendben, majd csorogjunk egymasra akkor :)

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

ez a harapás... bár nekünk még nincs kibújva egyetlen fogacskánk sem, de Beni legújabb szórakozása, hogy elkezd cicivel a szájában dumálgatni, és közben az ínyével szorítja azt... hát, ilyenkor csillagokat látok! :(

a másik, hogy kijött valami pötty Benin... nem tudom, hogy mi lehet, kicsit olyan a bőre, mintha ekcémás lenne, de érdekes módon csak egy helyen az egész testén, és az is a kulccsontja alatt van, szóval nem tudom, hogy mi lehet, de kentem már neki neogranormonnal, és körömvirág kenőccsel is, de nem javult. most filózom, hogy menjünk-e bőrgyógyászhoz, vagy mi legyen... :(

ezek a nyűgjeim mostanában...

sophie27

Boni, sajnálom :(

Öltöztetés: én nem szoktam túlzásba vinni az öltöztetést, hosszú újjú body, újjatlan rugi, kezeslábas, sapi és egy takaró, ha hidegebb az idő akkor vastagabb. Eddig ez elég volt. Most sajnos beteg Zsombi, de nem emiatt, mert eddig is így öltöztettem, vírusfertőzést mondott a doki, ami miatt aggódtam kicsit az az, hogy sípolva vette a levegőt, hörgött, horkolt. Doki adott hörgőtágítót, szerinte pár nap alatt rendbejön, remélem :(
Az alvásról már inkább nem is beszélek, mert a múlt héten erre a luxusra nem igen jutott idő... Ma éjféltől 5-ig dajkáltam Zsombit, nagyon nyugtalan volt, persze előtte, utánna is többször ébredtünk, sajnos Zéti miatt is amióta beteg volt.
Szerintem mais ölbebaba lesz, megyek is tovább dajkálni.
Vendég

Sziasztok!
Én is ittvagyok olvasó fázisban. Igyekszem mindenre ragálni.Mi lett a végeredmény Zsófi2 a vasárnapi Blikkel kapcsolatban?Volt nagy öröm a nagymamáknak?
Dia-nagyon sajnálom, hogy nektek is ilyen gondjaitok vannak Virággal. Remélem, hogy nem lesz igaza a dokinak és hamar rendbe jön Virág. Alma sem egy nagy evő, hiszen még mindíg 2-2,5 órákként eszik és jó ha 140-szopik egyszerre, de van, hogy csak 20ml és egy ciciből. Mégis szépen gyarapodik igaz csak 12-15 dkg-hetente ami a minimum, de az megvan. Én pl még 1évesen sem voltam 8kg. Lehet, hogy rám ütött,így nem árt észbentartani a genetikai örökletességek lehetőségét is.
bonikó-nagyon sok erőt a fájdalom elviseléséhez. A gyermekek pedig így is úgy is megérzik, ha van valami akár kimutatjuk akár nem. Szerintem jobb,ha őszinték vagyunk hozzájuk.És talán így neked is könnyebb ahogyan Cs-andi is mondta.
Kitti-egyetértek pajo val.Minden lehetőséget ki kell próbálni. Sajnos mi felnöttek már elvesztettük azt a képességünket amiből a gyermekeinknek még olyan sok van a fantáziát. Olyan dolgokat is ki kell próbálni amire nem is gondolnál pont azért mert ott van az orrod elött. Mivel nincs kézikönyv a gyermekekre sem így mindekinek más válik be, de próbálkozni kell és nem lehet sose elég nagy a találékonyságunk amit ők ne tudnának túlszárnyalni.
A testvérem kisfia most 10hónapos és ő sem marad meg babakocsiban,vagy csak nagyon rövid ideig. Korábban is babybjörnbe hordták,de mostmár abba nemfér el és a súlyánál fogva sem tudnák benne hordozni.Pedig még nem jár.
Az autós ülésben is csak akkor van meg, ha foglalkoztatva van és lekötik a figyelmét.Pedig ők még sokat is utaznak, Bp.-Bécs és Pécs-Bp. között.
Pajo-nagyon tetszett amit írtál.A háziorvosunk mondta legutobb amikor nála jártunk, hogy ezeknek a kisgyermekeknek még sokkal jobban működik a biológiai órájuk mint ahogy mi azt gondolnánk. Akár az evésröl akár a mozgásról legyen szó.
Nagyon tetszenek a képek a babákról. A sírós képet pedig igyekszem küldeni, csak még át kell méreteznem.
A betegeskedőknek jobbulást, az utazósoknak pedig jó utat kívánok.
Panna-ti hova mentek, hogy napszemcsi kell Rékunak?
Amúgy azt nézetm, most, hogy elkezdtem elölről olvasni a fórumot, hogy dec.4-én volt pont egy éve, hogy elkezdtétek írni. És aki elindította Gabi most vár kisbabát.Mennyi minden történt velünk ezalatt az egy év alatt. Nem igaz?
Ezt csak azért írtam, mert Szuszu is megjegyezte mennyire jó ez a fórum és én is csak csatlakozni szeretnék, pedig hát én aztán töredékét tudom csak közetetk eltölteni.Bár tudom, hogy nem ez a lényeg, hanem hogy jólérezzük magunkat.
Yuyu-gratulálunk Enikőnek a fogacskához. Ne felejtsd el, ha majd kiesik a párnája alá tenni éjszakára.Nehogy elvigye a fogtündér :lol: .
Ja és pont a hétvégén hallottam, hogy egy fog egy hét, de addig viszont nyügös a gyermek. Tényleg te adtál neki fájdalom csillapítót?Mert mi most ezen vitázunk a férjemmel, hogy adjunk e neki vagy sem. Ja és szuper jó a videó megnéztem.

Kép

Kép
feluca
Mezőszemere

Sziasztok!

Julcsi! Gratulálok én is a fogacskához! A videó is szuper! Nem semmi a kiscsaj!

Mi gyógyulunk rohamosan. Tegnap este óta újra van vigyorgás és dumálás is. Ma meg megint átfordult. Már csak kicsit köhög a Viki, Cintus meg ma elment oviba. Állítólag múlt hét pénteken két gyerek volt a csoportjukban. Összesen kb. 25-en vannak. :shock:

Nem reagáltatok rá, de azért én feldobom a képeket. Legalább nosztalgiázunk kicsit, mert csak most találtam rájuk. :oops:

Levi
Kép

Beni popsi
Kép

A babák is néznek valamit, de nem a gépet az tuti :D
Kép

KépKép
jazmin2005

Andi, bocsi, jogos! de szerintem Zsófit sem zavarja, hogy feltetted a fotókat! királyok! ;) örülök, hogy jobban vagytok! amúgy azóta, mióta nálatok láttam, már 3x-ra sütök olyan lidl fajta pizzát! nagyon szuper tényleg! aztán, ha itt a jobb idő, akkor megint talizhatnánk valahol! hm? persze Zsófit is bevárjuk, bár gondolom nagyon hamar elrohan ez a pár nap, amit pihizéssel töltenek! :(

Blikk, hát igen. anyukámat hívtam reggel, mert ő nem hívott, kiderült, hogy apukám még csak a 7. oldalnál jár, így lelőttem a poént, mivel mi a 41. oldalon voltunk, szóval tetszett nekik. anyósom meg elrohant megvenni, pedig direkt vettünk nekik is 1-1 példányt! na mindegy! a lényeg, hogy megmarad örök emléknek! azt nem is tudom, hogy ki nyerte a szavazást, biztosan nem mi... de nem is baj! ;)

sophie27

ZSófi én láttalak az újságban :lol: Apa vette meg... :lol: remélem elmúlik a pötty BEniről

köszi lányok

eddig ok a holnapi tali, Sushy száma megvan, ha megyünk csörgetem :lol:

Jóéjt!
Vendég

Sziasztok!

Ma megkaptuk az utolsó rotát és prevenárt egy-két jó tanácsot etetés ügyben és anyukának fogyás ügyben.
A napi menüm a következőképp alakul reggel fél liter tej aztán 2pohár víz, ebédre jó sok leves mindennel benne, uzsira sajt sonka, vacsi gyümölcs. a lényeg hogy semmi liszteset ne egyek és így még tejem is lesz . Hát kíváncsi leszek?!

Nagyon jól telt a hétvégénk, anyós sütött főzött, vasalt , babázott. Én elintéztem a GYEDet és még jól is jártam . Mivel nincs meg a 180napom vagy órám már nem emlékszem ezért nem a fizetésemet nézik alapként hanem a minimálbér 2xesének a 70%át fogom kapni mínusz az adó tb stb.... szóval kb 80körül. Ráadásul ez több mintha a fizumat számolták volna. Hát így legyen.
A szombati babauszi nagyon jó volt. Vasárnap pedig óriásit sétáltunk a ligetben.

Nálunk minden rendben. Szóval most nekilátok visszaolvasni. :wink:

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Hát igen, a harapást már tapasztaltam sajnos tegnap óta ;-) Amíg szopizik, addig nem, de mikor már kezd jóllakni, és elkezd játszani a cicivel, akkor eddig is szokott harapdálni az ínyével, csak most így sokkal fájdalmasabb... pedig még csak a hegye van kint a fognak.

Dia, Virágnak már több foga is van, vagy neki is csak egy?

Feluca, én Dentinoxszal bekentem párszor az ínyét, de akkor már túl volt a nehezén... Meg vettem ma chamomilla ch 15-t, majd legközelebb azt is kipróbálom, ha szükség lesz rá....

Enikőnek ma este nem kellett a cici :-( Kapott 60 ml anyatejet csőröspohárból, utána akartam cicire tenni, és onnantól kezdve csak sírt, nem kellett neki. Most nem tudom, hogy túlságosan fáradt volt, vagy rájött, hogy a pohárból könnyebben jön... Mindenesetre 5 perc alatt elaludt, kiváncsi vagyok, mikor kel fel enni :roll:

Dia, a 310 az nem semmi, nálunk 280 a rekord, az se mostanában volt... Most ha sokat eszik akkor 200 körül, ha keveset akkor 120, a ma esti 60 a kevésnél is kevesebb...

yuyu79

Boni! Részvétem!

Dia! 310 :shock: , de legalább ügyesen csinálja a kisasszony, mert utána kidől.

Kitti! Sajnálom, hogy nehezen telnek a napjaitok. Én csak annyit tennék hozzá, hogy a sétát próbálom úgy időzíteni, hogy tutira alvás legyen belőle, úgy ébredés után kb. két órával indulunk általában. Az autós utaknál ez nehezebben kivitelezhető. Próbálj valami kis játékot, ablakdekort stb. feltenni neki.

Zsófi! Viki ugyanezt csinálja a cicivel, most este is akkorát ugrottam amikor belekezdett. Örülök, hogy ízlik a pizza. Tervezek menni a zeneoviba az oázisba, csak még nem sikerült kiderítenem, hogy mikor kezd a mi korosztályunk. Tök hülyeség, hogy a recepción ezt nem tudják megmondani. Oda is mehetnénk együtt, ha van kedvetek. Meg majd a MüPa-ba is mennénk, na meg ott a masszázs. Csak egy gondom van az autóval, hogy Cintus ülése olyan bomba biztosan van bent, hogy nem igazán mozdítható. Nem tudom hogyan férne be a két hordozó mellé.

KépKép
jazmin2005

csütörtöktől néztem vissza irományokat

Először is minden képet egyszerre dícsérek meg , olyan jó nézegetni itt is a képeket nem csak az albumokon.

Zsófi azt mondta dokinéni krumplit pucol összevág megmos, aztán egy külön babaláboskába megfőz éppen annyi vízbe hogy ellepje.
könyvbe olvastam hogy max.15percig főzni aztán lefedve még puhitani ugyanigy a répát is. Aztán levével pépesre turmixolni vagy botmixerezni. Én bottal csinálom és nagyon jó pépes habos lesz. Ja és fontos ha főzött kaját kap akkor pici olajat kell tenni bele.

Yuyu Eni nagyon ügyi hogy lepattant apájáról nem semmi :lol: :lol:

Aproo megkérdezhetem milyen márkáj cumisüvegeket próbáltatok ki?
Én nagyon tudom ajánlani Czakker Juditot nagyon profi és kedves! HA kell akkor irányít mond mindent én mennék megint hozzá !

jajjjj én még mindig úgy irigyirigy a jógázásra! Nem tudom hogy a fenébe oldjam meg hogy Áron ne pont 11kor legyen kajás :( és ne aludjon addig.

Egy kérdés miért cumisüvegből adjátok a kaját a babáknak Panna Aproo ?? Kanállal nem fogadják el?

Dadomi én kérném a receptet!

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Az olaj miért kell bele??

yuyu79

Sziasztok!

Én vagyok a piros felsős külsős anyuci a jógáról. :) A lányok nem említették, mert nem akartak leégetni vele, hogy zugolvasó vagyok.
Ha nem bánjátok, néha írnék... :oops:

Ádám fiam 2008.08.18-án született császárral, 41+1 napon. 4540 grammal és 60 cm-rel született. Tegnap mértem, most 8800 g. Csak anyatejet kap még. Éjjel brutál sűrűn kel, ezért első keléstől velünk alszik. Holnap megyek vele könnycsatorna átmosásra, mint Szuszuék.

https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 5.1303.jpg[/img] Kép Kép
rókalány

Aproo jó pihenést nektek!!

Dia remélem Virággal biztos minden rendben lesz és ha van is valami baj tuti helyre fog jönni. Nálunk a hasonfekvés azóta élmény amióta van járóka azóta forgunk is néha. Nektek van járókátok? De amúgy ne aggódj minden gyerek más ez tény! Mindennek eljön a maga ideje.

Zsófi mi terveztünk nyaralást Tunéziába az Orient Palace szállodába ahol nászuton voltunk , de a páromnak nyáron veszik ki a vasat a kezéből és így nem fogunk tudni menni :( :( úhogy csak valami hazai nyaralás lesz üdülési csekkes megoldással.

Boni részvétem a nagybáttyád miatt! Ha sírni kell hát sírj, ha baj van úgyis megérzik a gyerekek.

Na idáig jutottam megyek megetetem a manómat és remélem ma elalszunk.

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Jellemző módon rendszerint kilépés után jut eszembe, hogy mit is akartam még írni.

Zsófi! Beni foltjára van egy Halicar nevű homeós krém. Szerintem azzal bajt nem csinálsz. Esetleg kérdezz rá a patikában.

KépKép
jazmin2005

Babakocsis sétakor én is úgy öltöztetem ahogy Boni csak annyi hogy a háta alatt van még egy polár takaró, így nem olyan kemény a fekvés és a fejénél duplába hajtom hogy picit magasabban legyen a feje, mert ugyi ált. evés után szoktunk lemenni sétizni.

Kitti fel a fejjel kitartás csatlakozom az előttem szólókhoz. Bár nekem ilyen gondom nem szokott lenni ma mégis kenguruba raktam Áront és együtt pucoltunk a leveshez zöldséget.
:)

Dia ez a 310 nagyon brutál nekem legalább is. :lol: De ha neki így esik jól hát hagyni kell, főleg hogy utánna alszik legalább rakódik is rá valami.

yuyu fogacskához gratula! Egy dolog a dentinox lidokain tartalmu ezért nem lehet sokszor adni a babáknak viszont van még egy szer ami gyógynövényes és nincs benne lidokain a dologél. Persze kinek mi a jó.
Az olajat könyvbe is olvastam hogy kell bele tenni pár cseppet, hogy ne fogja meg a hasukat. Nekem a tápszerbe is kellett eleinte rakni mert nagyon megfogta Áron hasát de már nem kell bele tennem mert már hozzászokott a szervezete.
Enyim gyerek is ma kidölt 120ml -től Várom a fejleményt tuti kelés lesz éjszaka, pedig egész hozzászoktam már az alváshoz.

sushy, mazska vagy Boni dobjatok nekem egy telefonszámot, ha
Andim nem jön velem sétálni akkor hozzátok csatlakozom.

Szia Róka üdv közöttünk ! Jó kis csapatba csatlakoztál az tuti :D :D

Na még netezek kicsit aztán besurranok apája mellé.
Kép

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Zsófi a blikkes fotópályázatra csak anyájás képet lehet küldeni ??? Én inkább apájával nevezném. Ez a gyerek nem is hasonlít rám :? :?

Kép
Kép

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Kidobott az ágy :( 5-kor fel kellett kelnem cseresznyemagzsákot melegíteni Zsombi pocakjára, ettől úgy felébredtem, hogy nem tudok tovább aludni :( Legalább Zsombi azóta alszik hason a zsákon, biztos jól esett neki, mert nagyon ordított szegény előtte.

Üdv Rókalány a fórumon :D remélem Ádámot nem viseli majd meg nagyon az átmosás. Szegény kölykök, miért is kell betegeskedniük??

Pajo, én se hagyom sose sírni a fiaimat, csak már egyre nehezebben bírom cipelni kicsikém majd 9 kilós popóját :) Tegnap sajnos elég sokat kellett, meg is fájdult a térdem meg a derekam... Gyere és írj gyakrabban!

Dia, szerintem sem kellene annyira pontosan betartani, hogy mennyit "kell" egyen a gyerek. Nagyon különböző igényeik vannak, mondjuk én nem mérem, de biztos vagyok benne, hogy Zsombi nem eszik naponta 1.35 l tejet, mert akkor ezek szerint neki ennyit kellene. 310 g az rengeteg, nem is értem hogy fér el egyszerre a gyerekben :lol:

Mecsi, gyere nyugodtan jógára, nem gond ha közben megéhezik Áron, nyugodtan megetetheted közben is, de még az is lehet, hogy annyira fog tetszeni neki a sok baba meg a mozgás, hogy eszébe se jut majd kajálni :) Dobj képet magatokról is, hogy el tudjuk dönteni, hogy hasonlít-e rád a fiad, szerintem biztos találunk hasonlóságot :) szerintem a szeme.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.01.27 06:59-kor.
Vendég

egy kép :)

Kép anya hova tettél??
Vendég

Jó reggelt!

Rókaláény nagyon szépek vagytok, remélem nem viseli meg fiadat a szemátmosás!

Mecsi valami biztos van belőled is abban a gyerekben

:lol: nálunk a szemem meg a szám minden más apája

mi is üdülési csekkel megyünk nyaralni..

:lol: eddig úgy néz ki Egerszalókra a Shirak Hotelbe :lol:

olajat én még nem tennék bele, majd csak 7 hónapos kortól... addig nem igen javasolják.. szerintem erős lenne a pocinak

én a párolt burgonyát villával nyomom össze, meg a répát is, utána felengedem azzal a lével amiben főtt és habosra keverem...

:lol:

ma szeretnék menni sétálni! remélem jó idő lesz! ilyenkor hol szoktatok találkozni? mert én a 105ös busszal mennék és az a művészetinél tesz le asszem
Vendég

Csenge hová tetted, :lol: :lol: :lol: :lol:

sajnálom a pocifájást ez a meggymagpárna jó dolog ..amikor pocifájós volt ZS. mi is bevetettük

Barbi hova tűntél?????????

Pöttöm ha olvasod irj pár sort, aggódom!
Vendég

paradicsomso burit eszik fiam KépKép Kép
Vendég

Jó reggelt Lányok!

Anna, ma lehet, hogy én is becsatlakozom hozzátok, ha úgy alakul a program, de majd hívlak. Sőt, lehet, hogy viszem a barátnőmet is.

Dia, jobbulást kívánok Virágnak, remélem nincsen semmi komoly baja. Drukkolok neki.

Zsófi, nekünk is volt már párszor itt-ott kiütés, mondjuk nem ekcéma szerű, de én 2-3 napig nem kentem, hanem vártam vele és el is múlt. Ha nem vagy biztos a dolgodban, akkor szerintem először hívd fel a védőnőt, ha meg nem tud segíteni, akkor mutasd meg dokinak. De a 2-3 napot érdemes kivárni.

Rókalány, üdv közöttünk. Ha jól emlékszem Anna a keresztneved. Ugye jól emlékszem? :oops: Remélem nektek is olyan simán megy az átmosás, mint nekünk. Nálunk csak engem viselt meg a sírás. De az valami hihetetlen jó dolog, hogy 5 hónap szenvedés után most minden rendben van Andris szemével, már úgy megszoktam, hogy naponta x-szer törölgetni kell, hogy el is felejtettem, hogy milyen az, ha nincs semmi baja a gyerek szemének. Tegnap voltunk kontrollon a szemészeten és minden rendben volt, sőt Andris nem is emlékezett az ott történt rossz dolgokra, pedig ugyanarra az ágyra tettem le, ahol a szemét átmosták. Ti hol csináltatjátok?

Mi idén nem megyünk még nyaralni, csak a nagyszülőknél tervezünk eltölteni egy-egy hetet. Nekünk az is nyaralás. Talán majd jövő nyáron elutazunk valahova máshova.

Mecsi, szerintem Áron nagyonis hasonlít rád.

Boni, Zsigi nagyon ügyesen eszik. Én nem merem még a kanalat odaadni Andrisnak. Igaz, hogy mi csak tegnap kezdtük a sütőtököt. Eddig almáztunk. Niki ti hol tartotok? :wink:

Csenge, jó ez a kép. Olyan, mintha le lenne burkolva az etetőszék, hogy ne kenje össze a fiad. Jól látom?

Na eldugulok. Csak még annyi, hogy Andrist vasárnap 7730 grammnak mértük.

Itt pedig megtekinthetitek a sikítós fátyoltáncot:
http://www.youtube.com/watch?v=NiYqyiIT7w0

szuszu

Szuszu! Ez aranyos volt!

Üdv Rókalány! Édes a kisfiad!

Csenge! Nagyon jól sikerült a zacsis kép!

Zsiginek úgy látom ízlett a hami!

Mecsi! Én eddig azt gondoltam, hogy rád hasonlít jobban Áron, de lehet, hogy mégse... :)

Nekünk meg elromlott a fényképezőnknek az a része ahová a feltöltő kábelt kell dugni. Nem tudjátok hol javíttathatnám? No name, egy német csomagküldőnél rendeltük, úgyhogy márkaszervíz kilőve. Úgyhogy az üvöltős képünk rajta ragadt.

Szép napot! Jó sétát a ligeteseknek!

KépKép
jazmin2005

Sziasztok!

Köszönöm az üdvözlést! :)

Konkrétan gyomorgörcsöm van, de már nagyon várom, hogy túl legyünk rajta és rendbe jöjjön szegény Ádi szeme. A Budai Gyermekkórházba kaptunk beutalót, oda megyünk kora du.

Még egy kép... Kép
rókalány

Sziasztok!

Köszi a drukkokat! Hát még mindig semmi hír a széklet tenyésztésről, de ma délután már felhívom a dokit hogy tud-e valamit. Már nagyon izgulok!
Hát igen, a 310g az tényleg nagyon sok, én sem értem, hogy hová fért ennyi kaja! De tegnap este sem evett sokkal kevesebbet: 270g! Úgy látszik estére betankol, de jobban is alszik mióta ennyiket eszik, 5-6 órát egyhuzamban, ami idáig nem volt jellemző! Bezzeg napközben 'csak' 130-140g-okat eszik. Hát igen, igyekszem nem komolyan venni ezeket a méréseket, de így hogy tudom valami nincsen rendben a pocival, na meg nagyon keveseket hízik így nehéz mert csak jobban aggódik az ember. Amúgy másnak is morog a baba gyomra miközben eszik??

Képek nagyon édesek mindenkiről!
Mecsi, próbáld meg elküldeni a Blikknek az apás/babás képet, nagyon édes!

Yuyu,
Virágnak két kis foga van alul. De sztem már jönnek a fentiek is, mert iszonyatosan eszi a kezeit meg nyáladzik megint. Igen, nálunk is inkább akkor van harapás, amikor már csak játszik a cicivel :?

Rókalány,
Üdv közöttünk!

Babaúszás,
Most már nagyon szeretném vinni Virágot, ki is néztem a Kalovits félét, de nagyon drágának találom: 15e/4 alkalom. Aki már jár, elküldené a linket még egyszer, hogy hová jár, mert szeretnék még jobban körbenézni. Ja, meg ide kell valami orvosi igazolás is, az mindenhová kell mielőtt visszük úszni?

Kép
Kép
dia123

Szuszu,
Nagyon édes a videó! :D

Kép
Kép
dia123

Itt látszanak a fogacskák :D
Kép

Kép
Kép
dia123

üdv rókalány közöttünk! remélem, hogy nem bántottalak meg az akkori kérdésemmel... :oops: nem volt szándékomban!

Ádám nagyon édes kisfiú, és még Beninél is nagyobb súllyal született (ő "csak" 4120g, és 60 centi volt), gratulálok hozzá! és azon a lovacskán, hogy milyen ügyesen ücsörög!

Szuszu, Andris nagyon édes a videón! már kezdtem aggódni, hogy csak az én fiam visítozik, de megnyugodtam, hogy nem! :) egyébként a kiütésre visszatérve, már vagy 1 hete ott van, csak eddig nem foglalkoztam vele... lefotózom, hogy milyen, hátha valamelyikőtök tud mondani rá valamit!

Kép

Andi, zeneovis téma érdekelne majd, ha megtudsz valamit, szólsz? köszi a krém tippet... holnapra már van időpontunk a bőrgyogyóra. viszont hallottam itt a lakóparkban 1-2 anyucit, akik azt mondták, hogy a gyerek a gyógyszertári fürdetőtől pattogott ki... pl. kíváncsi leszek, hogy mit mondanak!

Boni, nagyon ügyes Zsigi! amúgy minden kajcsit Te készítész neki? vagy szokott üvegest is kapni?

nálunk a sütőtök-alma nagyon bejött, ellenben a sütőtök-burgonya nem! :(

Mecsi, köszi a receptet krumpli ügyben, na meg a fogyis tippet is... csak tudnám megállni édesség nélkül! :( na meg kenyér nélkül! :( a blikkes fotópályázat elvileg babák és mamák versenye, de pl. a kismamában is van mostanában újfajta fotóbeküldős lehetőség, ha érdekel, szívesen írok bővebben róla, meg, hogy milyen témában lehet küldeni a fotókat!

én amúgy annyira béna vagyok, hogy nem tudom sosem megítélni, hogy ki kire hasonlít, így azt sem, hogy Beni apja, vagy anyja, mert egyáltalán nem látom benne magamat... de mindegy! most még szinte napról-napra sokat változnak, szóval nem tudok, hogy mi lesz belőle! :)

CsengeAndi, nagyon megváltozott Zsombid arocskája! most gondolnám, hogy nem kilóban nőtt nagyot, hanem inkább centiben, mert olyan kis megnyúlt az arca! és nagyon édes az a kis meglepődött fej a zacsiból kikandikálva! :) jobbulást Nektek pocak fronton is!

Dia, nem semmi ez a 310-es evés! én már régen nem méregetem Benit, amikor mértem sem hittem el, hogy csak 20-at volt képes enni pl. szóval engem csak idegesített a méregetés, persze nálatok most fontos, mert Virág nem eszik valami jól! :( kitartást! mindenképpen számolj be a fejleményekről, hogy mizújs nálatok!

azt hiszem, hogy mindenre reagáltam... vagyis remélem! majd még jövök, szép napot, és jó sétát a ligeteseknek, bár elég szürke idő van ma! :(

betegeskedőknek továbbra is jobbulást!

sophie27

Dia, Beninek is morog már kezdetek óta, erre a védőnő annó azt mondta, hogy ilyenkor indul be az emésztése, szóval elkezdenek dolgozni a belecskék, és ezért hallod úgy, mintha morogna, korogna.

jajj, nagyon édes Virág azzal a két kis egérkefoggal! :)

sophie27

[quote="jazmin2005"] írta:jazmin2005Nekünk meg elromlott a fényképezőnknek az a része ahová a feltöltő kábelt kell dugni. Nem tudjátok hol javíttathatnám? No name, egy német csomagküldőnél rendeltük, úgyhogy márkaszervíz kilőve. Úgyhogy az üvöltős képünk rajta ragadt.

Andi, anno én ugyanígy jártam a kis Pentax gépemmel. Elvittem egy szervízbe (a Balhánál van egy fényképező szervíz a Somogyi Béla utcában) és ott azt mondták, hogy 80 ezer lenne kicserélni. A gép került 120-ba. Ezért vettem egy kártyaolvasót és utána mindig azzal szedtem le a képeket. Az pár ezer ft-ból kijön és gyorsabb is. Csak meg kell nézni, hogy milyen kártya van a gépben és olyat kell venni. Vagy ha nem megy, akkor vidd magaddal a gépet pl. a media marktba és ott segítenek választani.

szuszu

Zsófi többnyire én csinálom neki...

de kapott már Univert is pl az őszibarackosat mert az nincs itthon meg a paradicsom burgonyával , alma sárgabarack ,

alma banán(naponta egy negyed lehet max)
alma burgonya utóbbi a kevesebb, fél krumpli )
alma sütőtök
sütőtök burgonya
sütőtök banán
sütőtök alma
burgonya banánnal
burgonya sárgarépa
simán sütőtök, simán sárgarépa, simán alma, és fiam simán a burgonyát is megeszi

ezeket mindig azzal a lével engedem fel,amiben pároltam ...és csak 50got adok neki (a könyvben amit vettem azt írta gyümiből ennyi a kisbaba adagja ) utána tejci ...

ja és adtam neki már Milupa tejbedarapépet banános azt is szerette, de egy héten csak egyszer mert megviseli pociját

most kezdjük a céklát Tescósban állítólag lehet kapni 100%os gesztenyepürét is illetve ea meggyet még nem próbáltam..mert magamból kiindulva nekem is gondot szokott okozni...

:roll: :wink:

bocsi ha sok voltam :oops:

Szuszu édes Andris

párom telefonált, hogy jön haza ebédre..így lehet nem jutok el Városligetbe...
Vendég

nagyon cuki Virág a 2 kis fogával!! És mennyi idő alatt nőttek meg neki ekkorára? Eninek még alig látszik, épp csak a hegye van kint...

Zsigi jól kikente magát ;-) Tupperwarés kanál? Nekünk is ilyen van, csak más színben...

Rókalány, üdv köztünk! Eddig is nyugodtan írhattál volna... Húh, jó nagy méretekkel született Ádámod :shock:

Mecsi, lehet hogy majd a dologélt is kipróbáljuk, arról még nem tudtam, mikor megvettem a Dentinoxot...Szerintem is biztos van belőled is Áronban... Én kislányom is tiszta apja volt az elején, de állítólag már rám is kezd hasonlítani, legalábbis mások ezt mondják...

Andris hogy sikongat :-) Azt hittem, ez ilyen lányos dolog, de úgy látszik, nemtől függetlenül csinálják... Eni szinte mindig sikongatva ébred reggel ;-)

Zsombi is nagyon édes a zacsiban :-)

Eni csak fél 3-kor kelt éjjel, a 60 g-os vacsi ellenére, és fekve akkor se akart szopizni, csak ülve sikerült, nem értem mi volt vele :roll: De reggel meg már nem volt gond a szopival, igaz csak 120-at evett, de ez nem zavar, mert van mikor meg a dupláját és benyomja.

yuyu79

Jó reggelt!

Rekord alvást hajtottunk végre este11től reggel 9.40ig :shock: :shock: Simán lever a fiam alvásban engem is! De sztem az oltás miatt volt.

Médiamarkban lehet kapni 3-4ezer ft körül HAMA KÁRTYAOLVASÓT 35 in 1 , nekem ilyen van és így többfajta kártyát tudok belerakni. A telefon kártyájától kezdve a nagy gépem kártyájáig. Talán ez a legpraktikusabb , ha esetleg egyszer más gépet vesztek akkor is fogjátok tudni használni.

Csenge Zsombi nagyon cuki arcot vág :)
Zsigi pedig milyen ügyesen kanalazik. Én se merem még odaadni neki a kanalat , mert akár hányszor megkaparintotta tőlem ledugta a torkáig. :?
Dia 2fog képek a legédesebbek :D
Babauszira mi ide járunk http://www.babauszas.net/ . Sajnos elég sok helyen 3000ezer forint felett van az ár. Persze vannak nagyon igényes helyek is de én inkább úgy voltam vele hogy nem azt nézem milyen csemével van kirakva a medence hanem hogy jól érezzük magunkat és ne legyünk sokan egy csoportba.

Séta kilőve naon fosi idő van :cry:

Az olaj azért kell hogy ne fogja meg totál a hasát, amolyan széklet lazítás miatt.

Szuszu Andris nagyon édi ahogy visong :D jó ötlet játékra. Labdázás nálunk se vált be sajnos. Meseolvasás is kudarcot vall már tépnénk a lapokat, a mondókákból meg kezdek kifogyni olvasni meg nem az igazi.

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Jó reggelt!

Rekord alvást hajtottunk végre este11től reggel 9.40ig :shock: :shock: Simán lever a fiam alvásban engem is! De sztem az oltás miatt volt.

Médiamarkban lehet kapni 3-4ezer ft körül HAMA KÁRTYAOLVASÓT 35 in 1 , nekem ilyen van és így többfajta kártyát tudok belerakni. A telefon kártyájától kezdve a nagy gépem kártyájáig. Talán ez a legpraktikusabb , ha esetleg egyszer más gépet vesztek akkor is fogjátok tudni használni.

Csenge Zsombi nagyon cuki arcot vág :)
Zsigi pedig milyen ügyesen kanalazik. Én se merem még odaadni neki a kanalat , mert akár hányszor megkaparintotta tőlem ledugta a torkáig. :?
Dia 2fog képek a legédesebbek :D
Babauszira mi ide járunk http://www.babauszas.net/ . Sajnos elég sok helyen 3000ezer forint felett van az ár. Persze vannak nagyon igényes helyek is de én inkább úgy voltam vele hogy nem azt nézem milyen csemével van kirakva a medence hanem hogy jól érezzük magunkat és ne legyünk sokan egy csoportba.

Séta kilőve naon fosi idő van :cry:

Az olaj azért kell hogy ne fogja meg totál a hasát, amolyan széklet lazítás miatt.

Szuszu Andris nagyon édi ahogy visong :D jó ötlet játékra. Labdázás nálunk se vált be sajnos. Meseolvasás is kudarcot vall már tépnénk a lapokat, a mondókákból meg kezdek kifogyni olvasni meg nem az igazi.

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Szia Rókalány / Kati;) üdv közöttünk! tényleg eddig miért is nem írtál??? Nagyon köszönöm a fotókat, megkaptam! Nagyon édes Ádám a képeken és milyen hatalmas méretekkel született, nem semmi!
Remélem gyorsan túl lesztek ezen az átmosásos dolgon és minden oké lesz;)

Szuszu, mi most kb. 2 hétig csak almát ettünk, Barnus nagyon rákapott, volt hogy benyomott almapüréből 140 grammot és még kért volna;) persze kapott, de cicit;) egyébként nem párolom az almát csak úgy nyersen kapta és imádja. Azt a sárga héjú fajtát vettem neki, az édesebb mint a többi;)
Tegnapelőtt őszibarackot kóstolt, de ez a tescos mélyfagyasztott nem túl édes, így inkább hanyagolom, majd ehet még bőven barackot, amikor ott lesz a szezonja. Tegnap 70gr banánt evett és nagyon ízlett neki. Utána krumplit és sütőtököt tervezem bevezetni és aztán fogok kétfélét kevergetni....

nagyon édes Andris videója, mi is hasonlóképp sikítozunk, néha mint a lányok;) Barnus nagyon élvezi, amikor hallathatja a hangját;)

dia, nem semmi az a 310-es mennyiség, tényleg csodálkozom sokszor, hogy hova fér ennyi a kis gyomrukba? Nálunk a rekord eddig 200 gr volt.

mecsi, szerintem is hasonlít rád Áronbaba, és jógára gyertek nyugodtan, ha megéhezik közben simán meg tudod etetni, mi mind így szoktuk;) szóval ez nem lehet kifogás;))

Zsigi édes, ahogy összekente magát;)

Csenge, remélem Zsombi már jobban van, ez a pocifájás elég alattomos tud lenni:( nagyon helyes a kisfiad ezen a képen;)

na megyek, mert mocorgás van;)

sniky

Na miért küldte el kétszer??

Dia van még ez a hely Andim ide jár itt ezerre jön ki egy alaklom bérlettel http://www.babauszi.hu/?babauszi_elerhetoseg

séta kilőve rámjött a hasmas :(

Ja és képzeljétek azt modta a dokinő hogy 2kor adhatok már rendes adag kaját Áronnak ha igényli utánna meg vizet.

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?