A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Nicko: az is jó ha nagyjából leírod a receptet. Remélem jobban vagy már.

Kaandi: mindegy, pár szász forint lenne az egész mint kiderült, beszéltem ma velük, nagyon készségesek és sajnálkoznak és majd valamit kitalálunk. Lehet hogy pénteken személyesen próbálok rájuk hatni és adják vissza a pár ezer forintos előleget és nézünk közelebb szőnyeget. Szegény Füge előbb meglesz mint a szőnyege a végén.

Kreiszi, Zsu: most este is jó volt a vérnyomásom, csak néha ugrál ki. MIndegy napi egy szem nem a világ vége. Kreiszi lehet hogy beelőznek minket jó páran :)
Zsu a Trófea milyen és hol van? :oops:

Kép
budabo

Hajni!
Nagy szerencse,hogy nem lett baj!!
Átérzem ami történt veled...nekünk is volt "balesetünk"a 21 ik héten....

Kreiszi!
Végtelenül sajnálom...Részvétem!!

Julcsi!Nagyon jó ,hogy így állsz a "lehet" császárhoz!!Valahol jó ,mert így van időd felkészülni rá ....

remélem ma éjjel nem kukorékolok...az elmúlt éjszaka 3 órát sikerült aludnom...

Zsu!akkor igazi meglepi volt a vacsi!!Kicsit kezdek irigykedni...de mi nem tudjuk megoldani a gyerekek felügyeletét egy "romantikus"estére.
Majd ha egyszer megnőnek a gyerekek kézen fogjuk egymást....

Gjéti nagyon szép a pelenkázótok ...milyen lesz a szivacs?
most gondolok bele nekem venni vagy varrni kellene rá vmit mert megvan szakadva...pedig olyan aranyos...jó lenne ha lenne olyan hely ahol "áthúzzák"...nahh mindegy...csak egy ötlet...

Kép
zümis

Sziasztok!

Hajni, húú de jó, hogy nem lett semmi baj, nem ütötted meg a pocidat.
Én is állandóan attól rettegk, hogy nehogy belénkjöjjön valaki.

Gerendai Zsuzsi, nem kell venni a kispapának ruhát, a barátnőm azt mondta, hogy adnak kórházi ruhát a férjnek is, és nekem is, kórházi hálóingbe szokás szülni.

Julcsi, sajnálom, hogy a normál szülésről szertefoszlott így az álmod, de az a leghelyesebb szerintem is, hogy a dokira hallgatsz. Ha ő azt mondja, hogy császár a legjobb döntés, akkor nem szabad megkérdőjelezni, de ezt te is így teszed.
Azért elképedtem, hogy mekkorának mérték Bogyeszt.

Voltam ma kókusz szűrésen, és estefelé valami barnás folyásom volt, be is paráztam.
A múlt héten írta valaki, hogy neki is volt hasonló, talán Zsu... Az is sztepto szűrés után volt? Mert arra gondolok, hogy lehet azért, mert megpiszkálták a méhszájat.... remélem nem más.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Én írtam Andus, és azért volt, mert megpiszkálták a méhszájat. Ne aggódj! :wink:

Jó éjt Nektek!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ricsibaba 2009.10.17 22:42-kor.
ricsibaba

Koszi lanyok - en is orulok, hogy nem lett semmi bajunk.
Verus - a kevedert tettem fel egy kepet a parom autojarol. Csak viszonyitaskepp az auto teteje kb. egy meterre van a foldtol. Egyebkent imadom vezetni, de pillanatnyilag total hasznalhatatlan szamomra. :roll:
Szerencsere az enyem joval nagyobb (Vauxhall/Opel Zafira), igy szerintem az is szamitott, hogy a kis Fiesta szinte lepattant rola. :shock:

Julcsi - egyetertek az elottem szolokkal, ha ilyen szakmai protokoll van naluk annak tapasztalatom szerint oka van. Az a lenyeg, hogy mindketten egeszsegesen erjetek at a masik oldalra. :wink:

Zumis - emlekeztem ra, hogy nalatok is volt ilyen, gondoltam is rad.

Hajni

KépKép
Kép
hajnski

Köszönöm a drukkokat, kezdek izgulni!! Délután még elmegyek CTG-re. Azért jó lenne ha lenne valami fájásféle, de szerintem nem lesz.

Julcsi: az a lényeg hogy veled is és a babával is minden rendben legyen! De tényleg jó nagy babát növesztettél, hallod-e!

Kreiszi: részvétem!

Csajok! Ezt a pár hetet (napot) próbáljátok meg kihúzni mostmár mindenféle baleset nélkül!!! :?

Kép
cserkészkolbász

Jó reggelt mindenkinek!

Pocsék ez a hülye eső, inkább hó esne :cry:
Egy-két nap és még több baba :D

Zsu: írj hogy mi volt a dokinál!!!!!!!

Kép
budabo

Jó reggelt!
Egy kis olvasnivaló a reggeli tejeskávé mellé :lol: :lol: :lol:
Nagyon jóóóó :D

http://velvet.hu/poronty/2009/01/27/a_terhesseg_aldatlan_allapot

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Gjéti ez a pelenkázó nagyon szép!!!

Kreiszi részvétem dédi miatt :roll: kicsit én is izgulok az én nagypapámért, elég gyenge már, nagyon szeretném ha meglátná még Olivért.
Az ikrek biztos rendben lesznek, nehéz hetek várnak rájuk de szurkolunk nekik! A topik energiája már sok mindenkinek jót tett :wink:

Tegnap valami hihetetlen sz.r estém volt :( annyira rúgott, meg feszített alul Olivér hogy elbőgtem magam :oops: :cry: azt hittem szétreped a metszésem, pokolian fájt, és nem állt meg egy perc pihenőt tartani vagy egy órán keresztül. Próbáltam tévézni, zenét hallgatni de nagyon nyilalt. Ez nincs rendjén hogy ennyire fájjon az a metszés :? Pénteken ha megyek az új szuperdokimhoz megemlítem, de ő csak annyit tud tenni hogy megméri uh-val a metszés vastagságát amiből persze semmi sem derül ki, úgyhogy remélem komolyan vesz. Sajnos rosszak a tapasztalataim, a másik kórházban nem vették komolyan mikor emlegettem. A zárómba is azt írták "norm metszés", dehát ez nem "norm" ...

Eszembe jutott egy kérdés a tapasztaltakhoz: ha elfolyik a víz, tegyük fel nem hirtelen, akkor még el lehet menni zuhanyozni? Hülye kérdés, de gondoltam bevállalom :) Ha hirtelen zúdul akkor mondtátok hogy hanyatt kell vágni magam és hívni mentőt vagy autóval berobogni ha az gyorsabb.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Andus70: a reggeli kávén már túl vagyok, de ez jó volt :D

Kép
budabo

Zetibebi: szerintem tegnap valami lehetett a levegőben, mert nekem is nagyom mocorgott Füge és pockom is fájt, nekem még ilyen nem volt, mármint poci fájás. Remélem mostmár jobban vagy.

Kép
budabo

Jó reggelt mindenkinek!

Hajni, örülök, hogy nem lett bajotok, nálunk az anyósomék pánikolnak, hogy miért vezetek még mindig, de szerintem egy ilyen helyzet pl. teljesen független attól, hogy te vezetsz, vagy az anyósülésen ülsz...

Julcsi, a tegnapelőtt megszült ismerősömnek is 100-asra mérték a baba fejét, és be is tervezték a császárt, erre rá kb. két napra spontán megszült, a körméret pedig 35-ös lett, ami egyáltalán nem mondható nagynak. Szóval szerintem van még esély!

Tegnap voltunk dokinál, a ctg rendben, de eléggé bepipultam, mert kiderült, hogy a terhesgondozóban az egyik vérvizsgálatot elfelejtették megcsináltatni, így holnap újra mehetek vérvételre. Ráadásul enélkül állítólag az anesztes nem adja be az epidurált, úgyhogy jobb lenne nem kockáztatni. Egyébként a külső méhszáj már valamennyire nyitva, a belső viszont még zárt.

Dina! Mi van veletek? Ugye nem mentél szülni nélkülem???

Kép
mist

vera! Zuhanyozni lehet, csak fürödni nem, mert az fertőzésveszélyes.

Kép
mist

Helloka,
Andus, ez jó volt :lol: :lol: és hogy mennyire igaz! :lol: jó a végén a sok nyöszörgés, mint egy nyugdíjas otthonban :lol:
Kreiszi, részvétem!

Nicko, megmondom őszintén nem tom pontosan, h hol szálltunk meg, vmi prospektust elhoztam a panzióból, na majd megnézem. A szálló volt kb 3 szintes, még lift is volt benne, jó sok szobácskával, a kicsike teraszról éppen a sífelvonót láttam. :lol: fú de elkapott a vágy..........de mennék! :lol: itt csak 1 éjszakások voltunk, előtte eltöltöttünk Filzmoosba néhány napot, na az is klasz volt! EGyszerűen gyönyörűűűűűűűűűű!
Na biliből ki a kezem :oops: vissza a valóságba!
A germknödelt valószínű majd csak később készítem el, már nincs semmihez sem türelmem :(
Egyébként én sokszor bajor rozskenyérből csinálok piritóst!? Na jó, de Te biztos arra a kimondottan fekete kenyérre gondoltál? Hóú de fincsi az a jó kis igazán savanyú kenyér, de imádom :lol:

Kép
kaandi

Andus nagyon jó a cikk! :lol:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Köszi Mist! Fürdeni már nem merek, sajna több mint egy hónapja egy ujjnyinál tartok. A zuhanyt úgy értettem, hogy van-e még rá idő (bár ez gondolom függ attól hogy milyen gyorsan folyik a magzatvíz) vagy hanyatt-homlok rohanjak és majd a kórházban úgyis elküldenek fürdeni az előkészítés során.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

zetibebi: Le lehet zuhanyozni! Amikor a lányommal voltam terhes arra ébredtem, hogy elfolyt a magzatvíz. Lezuhanyoztam és mentünk a kórházba. Ne izgulj! Minden rendben lesz! :wink:

Kép

Kép

Kép
millye

Na, nem szül senki? :wink:
Tegnap este belémnyilalt, hogy meg kéne csinálnom a párom könyvelését és az adóbevallását. ÚÚÚÚtálom!!!!!Ráadásul én az a szétteregetős fajta vagyok, körülveszem magam a papirokkal a bosszancsaim nagy örömére. :roll: Mi lesz itt!!! Utána az on-line beadás az általában lerohadós-hibás rendszerrel- ha ettől az idegbajtól nem szülök meg, akkor semmitől. :roll:

Kép
kangu

Kangu, szakmai ártalom :lol:
Én is azon agyaltam tegnap este, hogy a 01-eseket gyorsan be kell adnom, és próbáltam számbavenni, hogy mi van még februári határidő. :wink:

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Hát Andus, én az év nagy részében (ha dolgozom) akkor a "másik térfélen" állok. :oops: Ilyenkor viszont én is megszenvedek rendesen. Mint amikor a hóhért akasztják... :roll:

Kép
kangu

Hello lányok!

kösz,hogy hiányoltatok,megvagyok egyenlőre még egyben,de..........előbb azért a legfontosabbb:óriási gratuláció a babákhoz és sok tejcike és egészség és minden!!!!!!!!!!!!!!!!Bevallom nekem is kijöttek a könnyeim,de ez nem is csoda az elmúlt napok történései miatt.
Csak gyorsan írok,mert nem szabadna itt ülnöm,de a párom ma hagyott itt előszőr és nagyon kiváncsi voltam mi történt veletek a napokban,ezért átfutottam az oldalakat,ne haragudjatok,de nem regálok mindenre.
Julcsi-gombára érdemes a grepfriutmagolajat és az anticandida teát kúraszerűen alkalmazni,nekem mindig beválik.És nagyon együttérzek veled a lehetséges császár miatt és nagyon irigyellek mert ennyire erős vagy és pozitívan állsz a dolgok változásához.

Mindenkinek kitartás még az hátralévő napokra és vigyázzatok magatokra és a babákra.

Tehát magamról:múlt héten panaszkodtam nektek az aranyeremről,ami gyógyulni látszott,majd pénteken mér lufikon ültem és szörnyű fájdalmaim voltak,egész nap kínlódás és sírás,valahogy túléltem a hétvégét és elmentem hétfőn a sebészetre,a doki ott helyben ambulánsan felnyitotta mindkét kitüremkedést és kivette a belealvaldt és tokozódott gumókat.......hát azt a szörnyű fájdalmat amikor körbeinjekciózta hát azt senkinek sem kivánom senkinek,ráadásul egyedül voltam,előtte laborba,éhgyomorra-szóval isteni csoda volt hogy nem ájultam el-a sebész ész az ápolónő azt mondta,hogy ilyen bátor kismamával még nem találkoztak.aztán a barátnőm hazahozott és elmúlt az érzéstelenítő hatása,még jó,hogy párom hazajött,mert nem tudtam volna elmenni a vécére,vagy felkelni z ágyból,olyan szörnyű,iszonyatos fájdalmaim voltak és nem hittem,hogy lehet ennyi könnyet sírni-szegény kicsi fiam meg ijedtében egész nap ki akarta lukasztani a hasamat és egy pillanatra sem állt meg-fájdalomcsillpító ugye nuku,mert az algopirin nem ér semmit azért nem is vettem be,majd a legjobb még estére,mert a szorítókötés beleragadta sebbe és őrjöngtem a fájdalomtől amikor a párom ki a akarata szedni,egy órán át zokogtam és nem is sikerült kivenni,de aztán kamillával kiáztattuk,már már sokkal jobb az altájékom.Hát jól rátok raktam rémtörténetemet,ne haragudjatok érte :oops: :oops:

Aztán tegnap megvolt az első NST,és a doki nagyon aggasztónk találta Kisbalázs szívhangját,zt mondta,hogy vagy nagyon kimerült a tegnapi naptól,mert mindent átélt velem és most nagyon mélyen alszik,vagy nem kap elegendő tápanyagot és oxigént,és aztért ilyen lapos a szívverése,hát mit ne mondjak azonnal összecsuklottam és leültem-pedig tegnap még nem tudtam ülni sem,annyira fájt a sebem.Nem vizsgált meg a friss seb miatt a végbelemen,de azt mondta hogy menjek haza szigorúan feküdjek és figyeljem a babát,hogy mennyit mozog,h valami furcsát észlelek azonnal kórhár és császár,egyébként pénteken újra NST,ha a baba hasonló szívhangokat produkál akkor pénteken nálunk is megszületik a kisfiunk.Ráadásul másfél kilót fogytam egy hét alatt,aminek a doki nagyon nem örült,mert még hízni kellene a babának,ezért rámparancsolt,hogy egyek ezerrel,de hogyan amikor a sírás fojtogat és össze van állva a gyomrom egy csomóba?Hát ennyi a nem is rövid történet rólunk,nagyon félek és szörnyen levert vagyok,sehogy sem sikerül pozitívan látnom a dolgokat,pedig a babának most pont ez kellene.A párom ezerrel gyártja ma bútorokat a gyerekszobába és ahálóba, a festő ma még mázolja az ajtókat a festéssel már elkészült,annyi dolog lenne és nekem feküdnöm kell..........hát mit ne mondjak,teljesen magam alatt vagyok :oops:
Bocsi lányok,hogy elrontottam a hangulatot,de olyan jó volt mindezt leírni.................szerintem egy egész oldalt elhasználtam,de nyugi most megint nem jövök egy jó darabig. :roll:
Gondoljatok ránk és szorítsatok,hogy Kisbalász hadd maradhasson még legalább két hétig a pocimban,puszi mindenkinek és kitartás!

Kép
nilabali

Millye köszi neked is! :)

Kangu a bevallást késő akkor megcsinálni mikor már megvan a baba és apa is otthon van? Arra gondoltam hogy apa lehetne a két naggyal, és amíg a kicsi alszik szét tudnád teregeni. Én is szétteregetős vagyok mikor tanulok, tudom miről beszélsz, Z is nagyon élvezi a sok papírt szerteszét:)

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Hú Nilabali, ez nem semmi... :( én is átmentem mostanában egy mélyhullámon, ugyanilyen sötéten láttam mindent, de szerencsére túl vagyok rajta. Az idő segíteni fog, próbálj meg pihenni, rajtam az alvás segített, az húzott ki a mélyhullámból. Ki voltam én is merülve, és amíg fizikailag-szellemileg kimerült az ember addig nem is tud átlendülni. Próbálj meg arra gondolni, hogy tényleg nagyon erős voltál meg ügyes, és hogy ez amin túl vagy megerősített téged, az élet próbára tett és kiálltad. A babád biztos rendben van csak ahogy a dokid mondta ő is megérezhette a rossz napokat. Ha szépen mozog biztos nincs baj. Pár nap és te is helyrejössz meglátod, csak át kell vészelni! Megy sok-sok energia!!! Fekvés, alvás, passzív kikapcsolódás és ha teheted csokizabálás :wink:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

nilabali: Szegény min mentél keresztül! Valóban nagyon erős vagy ahogy zetibebi is írja!
Küldök neked pozitív energiát, hogy gyógyuljon a seb és hogy a baba még maradjon bent!!! +++++++++++++++++++++++
Pihenj minél többet és próbálj meg nyugodt maradni!
SZORÍTUNK NEKED!
Ugyan már...nem rontottad el a hangulatot! Örülünk, hogy jelentkeztél és megosztottad velünk a problémáidat így neked is könnyebb, hogy kiadhattad magadból!

MINDEN RENDBEN LESZ!!!!

Kép

Kép

Kép
millye

sziasztok!!!
azt hittem vagy 3-4 babópottyantás híre fogad majd....Bár ezt az undorító esős, szürke, nedves, párás időt nem hiszem hogy a babák látni szeretnék :) Biztos megvárják a napsütést!
Ó csajok! parázok a mai uszibamenéstől....de nem hátrálhatok meg....az a körforgalom, meg a folyamatosan előjövő keményedések a pocakban, meg az hogy lement a pocak látványosan....már a munkahelyen is megjegyezték ma, én is benn voltam adópapirt intézni :) Ráadásul apa se ér haza időben, mert tárgyal 1-től ki tudja meddig........tiszta para vagyok, bízom benne, hogy ezért nem fog ma kibukkanni, mejd ha nyugis leszek :)

Hajni! Király kis kocsi....jajj de beülnék! Bár én naggyon alfa mániás vagyok, de a sportkocsikból tök mindegy...imádom őket! Biztos tud jól repeszteni! Bár mostani állapotban beülni...hát igen :)

Nilabali: +++++++++++X1000!!!! Nagyon gondolok Rátok! Ez a fájdalomcsillapító nélküli lét borzalmas....az mit ki nem áll egy anya, és szegény kis pocaklakó! Nagyon átérzem...én már szerencsére túl vagyok az én borzalmamon, de azt hittem sose lesz vége! Kitartás! Ha ez vigasztal, én az utóbbi egy hónapban 5,5 kg-ot fogytam, és fog sincs, hogy a baba méretei jók e.... :( És már egy hete eszek, csak eszek...előtte én se tudtam, a gyomrom is kikészült :( Amúgy meg áll. a baba hízik ettől függetlenül, mert a Te tartalékaidat éli fel, neki nem lesz baja, nyugodj meg!!!!!!Ezért fogysz le TE!!! Pihi, meg sok nyugis zene! És tök jó, hogy mingyárt kijön a kis bébi! Akkor Te is könnyebben gyógyulsz majd!

Megyek kicsit pihizni, aztán eszek valami ebédkét! Vigyázzatok magatokra!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

ígértem egyszer, hogy felteszem ide a kis Vince helyét, csak közben apa gépet váltott, és még minden a másikon van.....De ez már megvan:

Kép

még lesz egy felsőpolc a falon az ágy felett, meg egy kis kék csillaglámpa...... a polc még mindig nincs meg...de a 7végén már apa belambériázta a plafont, és felrakta a spotlámpinyonokat, nagyon szép lett.....na meg az ágy mögött a szőnyegösszetoldás némi hiányosságot mutat, de már lesz megoldás, hogy ne legyen ily látványos...:)

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

nilabali: Borzasztó sztori, de ne aggódj, tényleg csak pár nap és visszatér a pozitivitás. És onnantól kezdve minden rendben lesz!!!
Babóca úgyis tényleg rólad eszi le a fölösleget, meg el is hiszem, hogy rá kell pihennie az ilyen eseményekre!!

julcsi:
Hallod, te meg aztán jól megnövesztetted a lurkót! De, ha így kell lennie...

hajnski: Még szerencse, hogy csak koccanás volt!

zsu: tésztasalit feltettem. Amúgy meg vigyázz, mert Gerendai Zsuzsival veszélyes mostanában találkozni!!! Lehet, szülés lesz a vége!! :D

Van egy barátnőm, aki nemrég elszórakoztatott azzal, hogy ő érzi, hogy januárban fogok szülni és csütörtökön. Én már el is felejtettem, erre ma írt emilt és eszembe juttatta... Szóval megkaptam a motivációt a portörlés-fürdőszobatakarítás-fagyasztóleengedés/hűtőtakarítás szentháromságára! Az is valami, nem? :)

ladmon

jázmin: sok sikert az államvizsgához.
panna: nekem nincs ilyen mellproblémám, de lehet h már lassan tényleg megszületik hanna baba?!
julcsi: jo nagy baba lesz, nemsokára itt a babo. aranyos a férjed h ilyen lelkes.
hajnski: sajnálom ami történt a kocsival, de szerencse te te és baba jol vok.
kreiszi: öszinte részvétem a nagypapa miatt! az ikreknek sok sok energiát!
kaandi: ne is mond ezt a sieléses dolgot! a férjem már volt párszor, ugy mentem vna én is.
én sem csinálom még meg a germknödelt, a piritos tényleg jo de azért egy jo kis fehérkenyér az igazi.
na majd jövö télen vagy utána lehet már sielni. csak szolj, talizhatunk ha erre jártok!
nilabali: kitartás, tényleg nem hangzik jol amit irtál, de öröm h megkönnyebbültél és leirhattad nekünk. szoritok
bogi: leirom nagyjábol. az egyik verzio amikor tartárt csinálok, ebbe rakok paprikát, kukoricát, vmi husi félét, virslit vagy sonkás szalámit, sajtot, fött tojást, szoval amihez kedve van az embernek. a másikra egy kis almaecetet és olivaolajat rakok és ebbe is minden félét, tojást ebbe nem szoktam, inkább zöldséget meg vmi husifélét.

ma felhivtam a korházat ismét, gondoltam kamuzok vmit, hátha kapok vmi elöbbi idöpontot. hát nem ugyanaz a hülye p...... vette fel. megprobáltam mindent de nem sikerült, 1 nappal hozta elörébb.

Kép
Kép
nicko

Nilabali: de jó hogy túl vagy már ezen, még olvasni is rossz volt, nem hogy átélni!! A babád is biztosan érezte, hogy valami nem az igazi, azért ilyen fájdalmakat kiállni...komolyan időnként szégyenlem hogy nyavalygok hogy fájdalmas fordulni az ágyban...jobbulást Nektek!!

Kép
cserkészkolbász

Úgy elkezdtem vizesedni, hogy most már fáj a kézfejem is, a zoknim helyén meg kb. 1 cm-es mélyedés van... :? Nekem már tényleg minden bajom van, de most megyek nemsokára dokihoz, kíváncsi vagyok van-e valami változás múlt hét óta... Ez lesz az utolsó alkalom és ha keddig nem érkezik meg Babóka, akkor onnantól már a kórházba kell vizsgálatokra járnom.

Kreiszi: sajnálom a dédit! Részvétem! :(

Zetibebi: mostanában nálunk is este 9 után kezdődik a "műsor" és néha olyanokat rúg meg nyújtózkodik Hannácska, mintha ki akarna bújni. Fáj és erős nyomást is érzek ilyenkor alul. Néha szokott segíteni ha oldalra fordulok, valami miatt attól egy kicsit megnyugszik... :)

Nilabi: sajnálom a történteket! Mindenesetre az jó hír, hogy már jobban vagy! Mennek a pozitív energiák, hogy még sokáig maradjon benn Babóka!

Én ma megint szilvás gombócot csináltam, úgyhogy most kb. leszakadni érzem a derekam, de sajnos pihenni nem tudok, mert indulni kell lassan az orvoshoz... :?

Na most vajon ki szül a távollévők közül??? :D

Panna
pandusika

Sziasztok!

Hú mennyi minden történt...koccanás, aranyér kezelés...kitartás lányok! Vigasztaljon mindenkit, hogy nemsokára mi is babázunk:) :D
Voltam tegnap ctg-n de dokibácsi rohant műteni, ezért a főmadám írta alá a ctg-met és adott igazolást, hogy jövő héttől betegállománybe vegyen a háziorvos. Sajnos nem tudtam meg, hogy átfordult-e már a babónk :roll:

Szép napot!

Üdv.Andabella

Kép
Kép
andabella

Nilabali: kitartás! Nem semmi amiket át kellett élned. De mostmár tényleg biztosan minden rendben lesz.

Julcsi: jól belehúztatok a babanövesztésbe, de mindennek megvan a pozitív oldala, és a lényeg hogy a picur egészséges legyen, semmi más nem számít.

Kreszi: részvétem a déditek miatt, nagyon sajnálom, hogy neki is el kellett mennie. :( A picurkákra meg sokat gondolok, remélem gyorsan megerősödnek majd.

Most jövök a Margit kórházból. Nagyon nem kéne ma szülni, nem tudom mi van a levegőben, de teljes a káosz és a nagyüzem, minden szülőszoba tele volt, ezer doki meg szülésznő rohangált ide-oda. A saját dokimmal nem is sikerült mégcsak összefutni sem, mert a műtőben ragadt. :shock:
De a ctg-t megcsináltattam, szerencsére érdekes módon a terhesgondozóban szinte senki nem volt (tényleg mindenki szülni ment :) ), olyan mint a múltkor, bár doki még nem látta, majd holnap viszem neki megmutatni, szóval eszerint még mindig nem szülnék... A méhszájamat meg ki tudja hogy áll, de a fekvésen kívül azzal úgysem tudnánk mit csinálni. Streptom meg negatív ha jól értelmeztem. :)

Kép
Kép
elif

Pandus kitartás, neked már tényleg csak napok lehetnek hátra :wink:

Nekem az oldalt fekvés nem használ, ha sétálok akkor általában abbahagyja a mocorgást, de akkor meg bekeményedik a hasam úgyhogy végülis tök mindegy hogy állok ülök vagy fekszek, mindenképp gyötör valami...idézem az egyik vizites orvost a kórházból: "ez ezzel jár" :? A kedvenc vizites beszólásom: kérdezte hogy van-e panasz, mondtam hogy ha felállok bekeményedek, ha lefekszek felpuhul, erre a doki: akkor fekszik :lol: :lol: :lol:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Nilabali, őszinte együttérzésem és tiszteletem azért, amin és ahogyan átmentetek... Jobbulást kívánok!

Elif, hát igen, úgy tűnik, ez a csodás idő kicsalogatta a babákat (csak itt a topicon nem :lol: ).

Kreiszi, részvétem. :(

Panna, szerintem te leszel a következő, kitartás!

Zétivera, ez pont olyan, mint amikor a terhesség elején mondtam a dokinak, hogy nyilall a hasam, ha felülök, erre közölte, hogy akkor ne üljek fel (azt hitte, hasizom gyakorlatokat csinálok, és olyankor fáj :shock: )...

Kép
mist

Hú lányok, nagyon sok minden történt tegnap óta!

Először is köszönöm a tippeket, Ricsi ebédjét előrehoztam délre, addig nem is aludt, ebéd után viszont aludt 1,5 órát. Rendeltem a gyerekszobába nagyon jópofa autós-repülős falimatricát, fel is raktuk, szuper lett! :D

Hajnski: sajnálom az autót, lénywg, hogy ti jól vagytok!

Kreiszi: őszinte részvétem a nagypapád miatt, biztos vagyok benne, hogyha már nme is tudtak találkozni a dédunokájával, biztos látja valahonnan, ha megszületik. Gratulálok az ikrekhez, stramm babaák, biztos, hogy gyorsan és szépen fognak fejlődni. (Én 32. hétre születtem, és semmi bajom sincs, leszámítva a hisztiket :lol: )

Julcsi: én is csak ismételni tudom, hogy le a kalappal, hogy ilyen nyugodtan és megfontoltan tudsz hozzáállni az esetleges császárhoz. Szerintem a baba és a mama egészsége a legfontosabb, mindegy hogyan születik erre a világra.

Nilabali: megy a sok pozitív energia. Még olvasni is rossz volt, hogy min mentetek keresztül a picivel. Igazi hős vagy! Biztos Kisbalázs is megnyugszik, ha érzi, hogy már te is nyugodtabb vagy, és jobban érzed magad.

Nilabali:
yve

Hát a jelek lehet, hogy arra utalnak, én mégis valami miatt úgy érzem, hogy a héten még nem szülök... Anyukám tegnap kifejtette, hogy Ő anno tudta a 2 tesómnál a fogamzás időpontját és ez alapján pontosan kiszámolta magának, hogy mikor lesz a szülés és mindkétszer aznap indult.. Megmondtam neki, hogy szerintem melyik nap volt nálunk a fogamzás és Ő ebből kihozta, hogy február 11 :shock: :shock: Mondtam, hogy ez még viccnek is rossz, de ki tudja... Ha nem indul magától, akkor itt 10 napot várnak, ami azért szerintem egy kicsit sok.... :?

Ezt az "ezzel jár" megjegyzést már én is megkaptam párszor... :x

Panna
pandusika

Én az "ezzel jár" megjegyzésre annyira nem vagyok kiváncsi, hogy amikor megkérdezik, hogy van-e v.mi panaszom, csak annyit közlök "a szokásos". :roll: Fura módon nem szokták tovább feszegetni a témát- ennyire érdekli őket a válasz :wink:

Kép
kangu

Ja, a bevallás elkészítésében az a ciki, hogy febr. végére kéne beadni, de ha várok az utolsó pillanatig-mint a legtöbben, biztos lehetek majd a számitástechnikai összeomlásban :roll:

Kép
kangu

Sziasztok!

Megjöttünk a dokitól! Hát vannak híreim! Bő egy ujjnyira nyitva a méhszáj, Bence feje nagyon lent, doktornő szerint csak a burok tartja! :shock: Ctg-n semmi extra nem volt egyszer felugrott 45-re!
Találkoztam Gerendai Zsuzsival is, a ctg-n bent volt velem, végig beszélgettünk, aztán átadtam neki a helyemet! A közös kép nem jött össze, mert közbe nekem el kellett indulnom hazafele, de azért rólam csinált Zsuzsi képet ctg közbe! Úgy jöttem el, hogy ok, megvolt Zsuzsival a tali, lehet hogy megyek szülni! :)
Na most jön a csavar, mert felhívtam a szülésznőmet, hogy szépen alakulok! De megkért, ha lehet ne ma szüljek, mert elkapott valami vírust, de megígérte holnapra összekapja magát! Szóval Bencust megint meg kellett kérnünk, hogy még legalább egy napot bírjon ki! :roll:
Ma be volt tervezve egy nagybevásárlás is, de így én kihagytam! Szülésznőm mondta, hogy pihenjek, üljek be vízbe, lazítsak!

Zsuzsi: Mondtam hogy Apa még nem látott ctg közbe, dehogynem látott, a szülésznőnél! :)
De azért köszi a képet! E-mail címemet elküldöm privibe!

Hajni: Hú, szerencse, hogy nem lett semmi bajotok! Nagyon ijesztő lehetett!

Gjéti: Remélem hamarosan megtalálják mi okozza a panaszaidat!
De jó, hogy Apa ilyen lelkesen várja Olit! :lol:
Nagyon szép a pelenkázótok! :)

Kreiszi: Sajnálom a Alex dédipapáját, részvétem! :cry:
Unokatesódnak gratulálok, remélem szépen megerősödnek az ikrek, és nem lesz semmi gond!

Ikverus: Ha hazaértetek az usziból kérünk egy bejelentkezést, hogy minden ok!

Bogi: Itt az étterem linkje: http://www.trofeagrill.hu/
Mi az Újbudai éttermükbe szoktunk járni!
Érezzétek jól magatokat nagyon a mai vacsin, jó szórakozást! :lol:

Ricsibaba: Örülök, hogy ilyen ügyes volt Bencus az NST-n! :D

Andus: Nagyon jó a cikk!!!! :lol:

Zétibébi: Péntekre drukkolok Neked a dokihoz!

Mist: Örülök, hogy a ctg-n minden ok volt! :)

Nilabali: Szegénykém, ezt még olvasni is fájdalmas volt, nemhogy átélni! :cry: Nagyon ügyesen végigcsináltad!
Remélem a következő NST-n minden rendben lesz! Drukkolunk Neked és Kisbalázsnak nagyon! +++++++++++++++++++++++

Ladmon: Köszönöm a receptet! Nagyon fincsinek tűnik! Este megcsinálom vacsira! :D

Nicko: Hát akkor ma se tudtál sokat intézni a kórházzal! :?

Panna: Doki után várjuk a híreket!
zsu83

Elif: Gratulálok a negatív kókuszhoz! :)
zsu83

Mist, szegény Tamara :( Meg kéne beszéld Natasával, hogy lassan ideje, hogy megadja magát a nővére óhajának :D

Zsancy, beírtalak.

Nyákdugóról azt olvastam, hogy van, akinek már két-három héttel szülés előtt kijön, van, akinek meg csak vajúdás közben, szóval messzemenő következtetéseket ebből se igazán lehet levonni...

Panna, cicikről: nekem is marha érzékeny, és előtej pl szinte csak a balból csöpög néha, a másikon talán egyszer láttam. Szerintem senkinek se egyforma. Hááát ahogy hallottam, a szopizás bizony eleinte nem egy leányálom, de aztán hozzászoksz, és akkor már nem olyan gáz. Szerintem azért próbálj meg nem nagyon ráaggódni, mert általában amire nagyon rá vagy görcsölve, hogy csak ez vagy az ne legyen majd, tuti, hogy épp az fog bekövetkezni.

Mi is voltunk ma UH-n:
BPD: 99 mm
súlybecslés: 4140 g
Azt hiszem, nem lesz csöpp az én kis angyalkám sem :D
UH-s néni azt mondta, hogy ő úgy nézi, akár már ma is szülhetnék :) mondtam neki, hogy szuper, amúgy is így terveztem, de hát mégiscsak a gyerek dönt, ő pedig nem úgy tűnik, hogy egyetért velünk :D

Julcsi, ekkora babánál már napi két CTG kell??? Nekem ilyesmit abszolút nem mondott senki! (pedig a méreteink nagyon hasonlóak...) nabasszus. na mindegy, holnap megyek CTG-re úgyis, akkor megkérdem doktorbácsit, mit gondol. Azért én még bizakodom, hogy kifér természetes úton... nem semmi, hogy ilyen könnyen viseled a császárt, én egyelőre nem tudok barátkozni a gondolattal, pedig lehet, hogy a buksiméret miatt kéne...
nagyon sokat gondolunk majd rád, néha azért remélem, férjed vagy tesód helyzetjelent majd :)

Hajni, sajnálom nagyon a koccanást, de azért örülök, hogy a baba is, meg te is jól vagytok, ez a legfontosabb!!!

Kreiszi, sajnálom a dédpapát :(

Nilabali, ez nagyon durván hangzik :( remélem, a pénteki NST-n jutsz egy kis megnyugváshoz, nem csodálom, hogy így nincs gyomrod rendesen enni! Kitartás, sokat gondolunk rád, és ha tudsz, gyere!!!

Elif, nocsak, lehet, hogy épp elkerültük egymást? Én is ott töltöttem a fél délelőttöm :) meg holnap is ott fogom valószínűleg a CTG miatt...

KépKép

KépKép
stelly

Nicko: köszke.

Nilababa: vigyázz magadra és pihizz

Kreiszi: részvétem.

Zsu: hát egyre kevesebb az esély a találkozásra :(. Azért sms-z ha van valami. Remélem jó lesz a vacsi, bár éjszaka óta érzékenykedik a szokásos hátsó tömött fogam :(. Voltunk kozmetikusnál először megkínzott - gyanta - aztán masszírozás és közben a pockot nézte hogy Füge miket hullámzik. Na most kicsit pihi.
Jók legyetek.

Kép
budabo

Huhh, Nilabali, szegénykém, ezt még olvasni is rossz volt... Nagyon erős vagy, hogy ezt így kibírtad, jobbulást!!! Mindenképp szólj, h mi volt az orvosnál! Lehet akkor, hogy Nálad is császár lesz?

Pandus: Soraidat olvasva nem vagyok én abban biztos, hogy beelőzlek... :wink: Üzenj mindenképpen, ha van valami, eljuttatom a többieknek valahogyan.

Mist: Köszi a bíztatást, de kedves Uram bucifejét elnézve nálunk korrektnek tűnik ez a számítás...:) Ez volt végig a félelmem, hogy nagyon nagy lesz Bogyesz feje. Hát, bejött... :? De ki tudja, dönthet úgy hétfőig, hogy ő mégis megszületik normál úton.

Erika, Kaandi: Ti is feküsztök be holnap akkor, igaz?

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Hali Megjöttem én is.
Mondom a hireket mosogépem csak 1 hét mulva lesz de az sem biztos.....Olaszországból kell az alkatrésznek érkeznie ami 6 nap. :twisted: Jó hir tegnap megvetük a babakocsit és én nagyon-nagyon örülök.... igaz hogy használt de szép és nem látszik rajta... :) Tegnap este meglett az unokatesom babája is Bence 48cm és 2,5 kg.
Hajni: jó hogy nem lett bajotok...
Nilabali: minden tiszteletem a tied a kitartásod miatt, hát bevalom én nem biztos hogy ilyen ügyesen végig csináltam volna. Nagyon bátor voltál...
Kreiszi:Elöször is részvétem. Aztán gratulálok az ikrekhez nagyon sok egézséget kivánok nekik. :)
Zétibébi: én csak annyit mondanák neked hogy minden féle képpen szólj az orvosnak hogy fáj a heg és csináljon valamit mert ez szerintem nem normális hogy ennyire fáj.Az enyém egyáltalán nem fáj és nem is érzékeny... Mondjuk én rég szültem de akkor is az én dokim azt mondta hogy jövö héten megnézi a heg vastagságot..... Kérdés azt hogy tudja megnézni :?:
Rita

Kép
háfi

Amynek nagy-nagy gratuláció Vendi babához.... :)
Nagyon sok tejcit és jó egézséget.... :)

Kép
háfi

Nilabali: :cry: :cry: :cry: Jaj, nagyon sajnálom a veled történteket. De azért fel a fejjel, ennél már csak jobb lehet!!! Kitartást!!! Szerintem mi mindannyian veled/veletek vagyunk!!!!!! És muszáj pozitívan látni a dolgokat, mert az a kicsinek is fontos!!!

Mindenkinek kitartást!!!

És Julcsi nincsen gond, ha császár, hát császár. Most mindenkinél a baba a fontos!!!

Mikor kórházban voltam, a mellettem fekvő anyukának megindultak a fájásai. Több órán keresztül vajúdott, végül megakadt a baba és császár lett a vége. Azt mondta, hogy mikor kivették a babát, olyan kis morcos képet vágott, és még másnap is. Biztosan mérges volt, hogy előbb ide paszírozzák be, aztán meg amonnét rántják ki. De délutánra megbocsájtott, és kis édes mosolygós csomagocska lett. :lol: :lol: :lol:

Mi jól vagyunk. Megjártuk a kórházat megint, de jók lettek Erik eredményei és még a sárgasága is múlóban van.

Kitartást lányok!!! Biztosan ez a bigyó idő!!! Hátmég ha a hó is leesik. riztosan megint pár babával gyarapodik majd a táblázat, ez tuti!!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
b79andi

Stelly: Ez érdekes... Nálad fel sem vetették a császárt? Mert nálam eleve úgy állt hozzá az orvos, hogy ekkora fejecskénél ez nagyon esélyes + ehhez jöttek Tesóm szülésének gondjai, közös anatómiai adottságaink, ezért született ez a döntés. :? Az pedig ebbben a kórházban protokoll, hogy 4000 gramm feletti babánál napi két ctg. Gondolom ahány kórház, annyi szokás.
Amúgy persze ma is bánkódtam még egy csomót, de Tesómmal beszélgetve ő győzködött, hogy iszonyú nehéz lenne biztosan (neki is az volt és végig ott lebegett felette a császár esélye), és az, hogy Bogyeszt veszélyeztessük, az nem éri meg... és Ő a legfontosabb, meg persze az én egészségem is.

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Andi: Szuper, hogy Erik jobban van!!! :D Remélem boldogulsz két gyerkőccel, gondolunk Rád, biztosan bele kell rázódni ebbe is. :wink:

Jazmin: Sikeres államvizsgát! Nem semmi, Szegénykém, még most is... Sok szerencsét!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

háfi: A császármetszési hegedet az orvos ultrahanggal nézi meg. (ultrahangos hegmérés) Előfordulhat az is, hogy a műtét miatti összenövések okozzák a heg fájdalmadat.... :roll:

Kép

Kép

Kép
millye

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?