A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Huuu rszg tényleg pihizzél, és mondogasd a babának, h még maradjon bent!!!

Gabi
Kép

Kép
tehuti

rszg, ez nagyon nem hangzik jól, pihenj sokat, inkább feküdj állandóan otthon, minthogy kórházba kelljen menni, vagy megszülessen Máté!

Végre meg vagy Katka!!! Már annyit gondoltam Rád!!!!

Nory. Minden utónév könyvben szerepel, fel sem merült bennem, hogy utána kell járnom.
gabka77

http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =2&whid=25

nory miénk ilyen, csak piros-türkiz színben!

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Gabka
Igen én is csodálkoztam, merthogy az anyakönyvben is olyan címen vannak ezek a nevek, hogy :TOVÁBBI ANYAKÖNYVEZHETŐ NEVEK szóval sztem csak a nővér egy segg...az am se szimpi.. :x

Tehuti
Tök jó a kocsi! 8) Azér vok rá kíváncsi, hogy kinek milyen van mert babakocsi/babaruha buzi vagyok :oops: :lol:
Vendég

nory én is tök szeretem ezeket a babacuccokat nézegetni....még most is, hogy szinte minden megvan... :lol:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

enyém: egy használt PP Venezia, de most nem találok teljes képet róla, ilyen a belseje:

Kép

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok,

egy napig nem voltam és írtatok 2 oldalt!!!

Rszg: sok sok pihenés!!! drukkolunk!!!

Bea
Maja sarok nekem is nagyon teccik !!! ;) Sajnálom ezt a pénz dolgot :(, de legalább már többet tudsz(tudom, nem vigasz :( )
Nóri Gratula a szobatársadnak, tényleg szép kis méretek :)!! Lehet, hogy ezért hányt??? valahol olvastam, h ez előfordul szülés előtt!

Szép napot!
Vica
wicca

Belelendültem a kérdezésbbe meg a keresésbe :oops:

Ilyen a bababútorunk:
http://www.brendon.hu/ProductSearch/gar ... boston.htm

szekrények+pelenkázó+polcok mindenből 1
kiságy: 2

Ilyen baldachin van a kiságyhoz (kék, rózsaszín):
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=32

Fejvédő kiságyba (kék,rózsaszín):

Ágynemű (kék,rózsaszín)

Na jó abbahagyom :oops: :lol:

Lehetséges, hogy Krisztinél ez is közrejátszott, de a férje télleg bejött betegen. :twisted:

Kérdezni pedig azt akartam, hogy van valamelyikőtök aki leveteti a köldökzsinórvért?

Babakocsikat pedig várom aki tud :P
Vendég

zazzy: Posterisan Forte aranyérre, vény nélkül kapható. Terhesek is használhatják. :roll:

marq
Kép
Kép
marqueza

Rszg: Ezek szerint könnyen táguló fajta vagy, ha ezek a rövid görcsök már ilyen tágulást csináltak nálad.
Nekem szép hosszú jóslófájásaim vannak. Na jó, nem nagyon erősek, de van hogy felébredek rájuk és továbbra is teljesen zárt vagyok. És azt mondta a doki, hogy amíg ennyire erősek addig ne is aggódjak, mert engem ez nem tágít....
Szóval nagyon vigyázz magadra, mert még tényleg kicsit korai lenne a szülés. De a doki biztos mindent adott és elmagyarázott, hogy ne legyen gond. Ha meg úgy érzed, hogy komolyabban beindul, akkor rohanás a kórházba, mert van rá esély, hogy megállítják még illetve adnak tüdőérlelőt, ami szintén fontos, ha előbb jön.
És beszélgess a babáddal minél többet, hogy még maradjon csak bent....

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

Rszg, sajnos jó volt a megérzésed... Milyen gyógyszert kell szedned? Kitartás, pihenj sokat és beszéld meg a manóddal, hogy maradjon még bent legalább 3-4 hetet.

Katka, örülök, hogy a tegnapi nap és főképp az éjszaka jól alakult.
Szóval Zsófi csalódott volt a versmondó verseny miatt? És mit mondtál neki?

Én sem szeretnék előbb szülni, mint március. Samu 9 nappal jött korábban, mint a kiírt időpont, egy ilyen most is OK lehet. De ennél hamarabb ne bújjon ki a bébi! Ennél sokkal pontosabban (plusz-mínusz két hét) meg úgysem tudják belőni a várható időpontot.

Nory, szép a bababútorotok!

Kukli, neked nem is írtam: Botka sorozat is nagyon szupi! Édes csecsemő volt, és most már milyen nagyfiú! Viszonylag sokat változott ő is!

Gabka, Samu is 16 kiló körül van (talán fél kilóval jár felette), és már 100cm felett jár. Nem sokára megyünk a védőnőhöz a 3 éves státuszra, majd ott lesznek pontos adatok...
Megyek, videót nézünk apával, Samu már alszik.

erpé

Rszg tényleg pihenj amennyit csak tudsz. Milyen gyógyszert kapsz?
Amúgy te is már egy ideje 3100 voltál ugye? Csak azért kérdem mert az én dokim ilyen értékkel első babánál kéthetente vizsgált és gyógyszert szedtem már a 24-25 héttől kb.
Nekem is most kb 3111 lehet a méhszájam, mert hétfőn azt mondta a doki hogy bő egy ujjnyi, (pontosan azért nem tudom mert elvileg csak leoltáson voltam és kiskönyvbe nem írt most), csakhát neked ez még csak az első baba.
Tehát feküdj, feküdj, feküdj, már nincs sok hátra.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Csajok, mi ez a leoltás? Bocsi,de nekem nem mondott senki ilyesmit. :oops: :oops:
Ki csinálja? Ezt ti kéritek?

banokla

Banloka: Hüvely váladékot vesznek és vizsgálnak. Ilyenkor a 32-34. hét körül szoktak csinálni, akkor is, ha nincs semmilyen panaszod....
Nekem így derült ki a streptococcus...

Gyerekméret:
Náunk Zsófi egy hatalmas gyerek. Most elsős, de simán legalább 3.-kasnak néz ki a magassága alapján. Zsófi 2 évesen volt 98 centi és 18 kiló. :roll: Megjegyzem nem duci, de nagyon tömör. Most 134 centi és olyan 29-30 kiló.... (9-10 éveseknek való ruhákat kell vennem neki.)
Ágica bezzeg egy véznaság. Ő most lesz 5 éves és a 112 centijéhez gyenge 17 kiló (azaz, ha jól bevacsorázott). Ez azért fura nekem mert 1 évesen már 12,5 kiló volt.... Azóta abból nyúlik....

Erpe: Valamit arról, hogy a részvétel a fontos, hogy mennyire jó, hogy megtanult egy Weörös Sándor verset és én büszke vagyok rá, de mindez nem nagyon jött be... neki az első hely kellene... Márciusban lesz mese mondó verseny. Azt mondta azon azért szeretne indulni.... ;)

Köszönöm az aggódást, de nem szülök ám meg olyan könnyen én. Figyeljétek meg, még március közepén és hosszú zárt méhszájjal fogok figyelni a 10. hónapban.... Hogy én hogy utálom a 10. hónapot.... :roll:

Katka

katka22

Azért ez a streptococcus sem egy egyszerű dolog. Amit röviden sikerült összeolvasnom: :shock:
- Nem szűrik mindenhol
- Ha egyzser elkaptad, akkor örökre hordozó vagy
- Babára nagyon veszélyes közvetlenül szülés után
- Plusz 2-12 hétben agyhártyagyulladást kaphat
Gyerekorvost tájékoztatni kell...
Link:
http://www.kismama.hu/babavaras/strepto ... ozes/1794/

Holnap megyek a gyógyszerért illetve találkozom hétfőn az orvossal CTG után, akkor majd kifaggatom.... :? :? :?

Katka

katka22

Köszi Katka. Nekem erről se a doki, se a védőnő nemszólt semmit. Egy hónap múlva kell mennem dokihoz, ha addig nincs semmi probléma. Az ugye már a 36.hét. Gergőnél sem emlékszek ilyen vizsgálatra. :roll: :roll:
Szerintetek az baj, ha nem csinálnak ilyet? Mindenkinek csináltak leoltást???

banokla

Nem tudok aludni :D , köszi csajok Maja-lak dícséreteket. Hú Nory, az a Brendondonos bútor, mint egy álom; tudom hogy butaságot kérdek, de írtad ezt a 8%-ot harmadik babónál, ez akkor orvosilag azt jelenti, hogy ő nem lesz életképes, ezt annyira nem értettem, de nem is nagyon akarom forszírozni, csak pont ma hallottam a tv-ben erről, hogy az egyik baba elhalt, igaz ott is volt tömeg, 8-as ikrek, láttátok?

Látod Katka, te csak egy nap hiányzol, és máris megszülesztünk :wink: Rszg meg lazán elmeséli, hogy megy a nyákcsap, és tényleg :o :o hát pihenésben gazdag napokat Rszg, szerintem biztos marad még a picúr vagy 3 hetet, onnantól kezdve már ugye semmi gond, bár már most se, de tényleg nekik is jobb még benn. Remélem nem ijedtél meg nagyon, így magamból kiindulva :lol:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Nekem sem megy az alvás. Már megint... :( Túl szép volt, hogy igaz legyen, hogy tudok éjszaka pihenni... Pedig ezt a mai délutánt nagyon élveztem. Kipihent voltam, nem dübörgött a fejem a fáradtságtól. Egy csomó melót letudtam.... A gyerekeimmel erőlködés nélkül tudtam foglalkozni. Csúcs volt.
Petiapu úgy néz ki, hogy megemberelte magát. Megértette, hogy szükségem van segítségre. Most minden este itt alszik és segít sokat. Bár általában csak este 8 körül jön, de legalább éjszaka nem vagyok egyedül 2 gyerekkel, ami azért megnyugtató. Persze ennek az az ára, hogy kevesebb időt tud eltölteni Danival..., ami most úgy néz ki, hogy Danit eléggé megviseli...Most Dani vagy anyukájánál alszik vagy nálunk. Idáig volt, hogy apukájánal aludt az ő házában. Nálunk nem szeret a Dani, amióta tudja, hogy testvére van a hasamban. Ezért most úgy éli meg, hogy apa az anyunál hagyja és most már nem lakhat az apjánál. Pedig van külön szobája, meg minden, de nem szeret eléggé itt. Mivel én eléggé szigorú és következetes vagyok, őt meg úgy nevelték, mint egy kiskirályt, akinek mindent szabad és minden körülötte forog. Meg is mondja, hogy nem szeret Katánál, mert túl sok a szabály....
Nálam például nem lehet ebéd előtt fél órával megenni 3 túrórudit és aztán nem ebédelni.... Nálam ebéd után alapból le kell feküdni alduni egy 4 évesnek (5 perc alatt el is alszik), de ezt máshol nem követelik meg tőle, hanem amikor elájul az álmosságtól. (megjegyzem ez sokszor délután 4-7 között alvást eredményez, utána meg éjfélig nem alszik). Szóval neki természetes, hogy azt mondja, hogy Kata állj fel a fotelbőlből, mert most én ülök ide és hozzál nekem inni.... Hát nekem meg nem ez a természetes. És bizony megkövetelek dolgokat, pont úgy mint a lányoktól (eleinte nem tettem, de erre a lányok kezdték levenni a Dani mintáját....).
Például nagyon gyorsan megtanulta, hogy rám ne morogjon, mint egy kutya és teljesen felesleges tokaszakadtából üvölteni, hogy az anyukámat akarom, csak mert nem ő nyert a játékban.... Engem ez nem hat meg...
Amikor megsimertem 3 éves elmúlt és az apja úgy bánt vele, mint egy csecsemővel... Pelenkázta és többször cumiztatta éjszaka stb.... Apukának elmeséltem, hogy ezzel tönketeszi a gyereket. Fél év alatt lett is belőle egy normális 4 éves.... Viszont utálja, hogy nálam nem diktálhat... És számomra nem ő a világ közepe...
Petiapunak viszont az kellene, hogy a fia szeressen nálunk, bár már látja, hogy a korábbi nevelés téves volt.... vajon mi a megoldás???

Katka

katka22

Banokla: Azt hiszem nem mindenhol csinálnak alapból.... Kórháza válogatja.... Pont most olvastam valahol....
Sok helyen csak a 36. héten csinálják... De esetleg kérdezd meg a dokidat...

Bea: bevallom meglepett ez a szülési pánik, mivel azért tegnap is jelentkeztem (jó csak reggel), meg ma délután is. De ebből (is) látszik, hogy nekem nagy a szám és mindenbe beleszólok... Ezért egyből feltűnik, hogy nem vagyok...

Viszont egy hete nem véreztem. Néha jósolgatok egy kicsit, de nem elég erősek a fájások ahhoz, hogy táguljak. Szóval szerintem én most eléggé stabil vagyok....

Pappilon: Hogy vagy? Tudod tartani a vérnyomást? Izgulunk ám érted!

Nory: Milyen az új szobatárs? remélem megtalálod vele a hangot, hiszen egész nap össze vagytok zárva és mindketten nehéz helyzetben vagytok....

Most olvastam a Csernus gyereknevelési könyvét (ki nevel a végén). A szokásos erőteljes stílusában adja elő, de sok igazság van benne.... :roll:

Katka

katka22

a ferro-folgamma vagy miről annyi a hozzáfűznivalóm, hogy attól lett 3 napig székrekedésem-hasprés-leszállt a pockom-és félig beilleszkedett a bébi...
szóval veszélyes. azót én nem merem beszedni mindennap..

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Jó reggelt!
Rszg hát neked lett igazad. Anyai megérzés????? :roll: :roll: Nagyon sajnálom, pihizz sokat, mi pedig drukkolunk nagyon. Így bizti megvárja a február végét. :wink:
Hát csajok nekem ettől a vastól tényleg, se most, se anno nem volt bajom. Sztem azért veszélyes nem lehet. :o Akkor nem adnák. A maltofer nekem sokkal rosszabb volt.
Katka amiket megtudsz a dokitól kérlek írd meg nekem, mert kíváncsi vagyok. ugye egy kh.
Ahányszor vki a 36. hétről ír, összeugrik a gyomrom. nem félek, csak annyira közel van.
Katka ezek igazán szép méretek a csajoknál. 2 évesen 18. Persze magasak is. Boti igazi pehely súly. Most érte el a 11 kilót és a 83 cm-t. De ő is kis vasgyúró.
Erpé köszi, a dicséretet. Botka amennyire tud, dagad tőle. :lol: :lol:
Nory nagyon jó ízlésetek van. Az ágynemű "közös". Nekünk is ez a kollekció van két színben. Jókat aszik benne a fiú. :wink:
Nem alvásokat sajnálom. Én ma nagyot aludtam. Pisilni továbbra sem kell kimennem, de néha éjjel csak ülök én is az ágyban. Megértelek titeket.
Katka, megértem, nem akarod a számod átküldeni mindenkinek, de vkinek priviben add már meg lécci, mert eltűnsz, azt mi szülünk meg a nagy körömrágásban. Tényleg nem volt sok idő, de aggódtunk vagy mi....... :roll: :roll: :roll: :roll: :wink:
Szép napot!

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Jó reggelt!

Nekem sem csináltak ilyen leoltást Levivel, de még eddig sem említette a doki, majd 2 hét múlva megyek hozzá, addigra már 35 hetes leszek, kíváncsi vagyok :)

Örülök, hogy meg vagy Katka. Én is támogatnám Kuklit, hogy ha nem is akarod mindenkinek megadni a számodat, legalább egyvalakiben "bizzál meg" :)

Kép

Kép
gabka77

Katka ez a streptococcus tényleg nem semmi és nem is gondoltam volna hogy ennyire veszélyes lehet. De hát a cikket elolvasva az azért ijesztő hogy biztosra csak a 36. héten levett kenetből tudják megmondani, hogy fertőzőtt vagy, vagy nem :roll:
Még egy dolog amiért lehet aggódni szülés után. :? Néha úgy érzem talán jobb nem tudni semmiről és akkor nem idegeskedik az ember. :roll:
Én azt gondoltam ez is olyan mint pl. a toxo hogy valahogy elkapod, de úgy tűnik ez ennél bonyolultabb.
Amúgy szerintem nálunk sem nézik alapból.

Ami Danit illeti azért tényleg elég furcsán nevelik szegény gyereket.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

jóreggelt !! :) Én valahogy mostanában egész jól alszom, mondjuk én is elég későn tudok elaludni.

katka: elég rossz lehet ezt a viselkedést elviselni. Számomra is van ellenpélda nevelés szempontjából a családban.

A nővérem is úgy neveli a kislányát hogy mindent megkap amit kiejt a száján. Amikor itt van akkor meg nem érti hogy itt nem az van ami otthon, én meg néha már nem bírok vele.
Sajnos igazából nem a gyerek tehet róla, nem nagyon van vele foglalkozva, mert ha leülök vele és megcsinálunk egy pár ovis feladatot tök okos, egyébként direkt teszi a fejét ha megkérem valamire mindig mondja hogy nem tudja, megvonja a vállát meg duzzog. És hát 5 éves, de mivel el van hanyagolva, nem érte még el azt a szintet amin egy 5 évesnek kéne már lennie. próbáltam mondani a nővéremnek finoman egy pár dolgot, de nem nagoyn mertem belemerülni mert biztos csak azt gondolná hogy mit magyarázok én, ilyen fiatalon :? :( épp eleget veszekszik vele anyukám erről úgyhogy én nem folynék bele ebbe az egészbe :? :?
Anyukám azt is felvetette (mivel a nővéremék is szeretnének gyereket, és még azt hitte pár hónapja hogy terhes) hogy fejezzem be az okj-s képzést a suliban, addig a nővérem vigyáz a gyerekemre. :shock: még jó hogy nem erősködött annyira mert egyrészt az én lányom, másrészt ha a nagyobbikra sincs "ideje" hogy figyelne két másikra is ... na meg nem mindegy hogy hogyan.... mert nekem az ő nevelése egy ellenpélda :? :? :?
Viszont nagyon jó vele a kapcsolatom, csak nemtudom hogy lehetne finoman elmondani neki hogy ez hosszútávon nem lesz jó..
6 év van köztünk és valószinűnek tartom ha anyukámra nem hallgat akkor rám se nagyon fog..

Banokla: nekem sem csináltak még , de jövőhéten pénteken ha megyek akkor rá fogok kérdezni én is.

Rszg : pihenj nehogy baj legyen :) hamar elmegy az a négy hét és akkor már február vége lesz !! :) :)

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Kép

Köszi az aggódást és bíztatást! Igyekszem minél többet pihenni, feküdni. Úgyhogy kevesebbet is jövök, de azért minden nap bejelentkezem egyszer-kétszer.

Nory Nekünk ugyanolyan babakocsink van, mint Tencsinek (Graco), csak kék. Mindent a Brendonban vettetek? Egyébként szépek nagyon! Köldökzsinór vért mi nem vetetünk le, nagyon drágának találom. Erre most nem futja.

Erpé A magne B6 mellé 2X1 Clenbuterol-t kell szednem. És a doki is már mindent elmondott. Mikor menjek azonnal a kórházba, és mikor érek rá. Tegnap teljesen kiokosított minden lehetőségről.
És egyébként mindig mondom a kis Manónak, hogy még egy darabig bent kell maradnia. Biztos okos lesz, és szótfogad :wink:

Kép

Kép
rszg

Nekem nézték a hüvelyváladékot, mivel állandóan gombázok. Doki meg már aggódott, h nincs- e baci is. Volt is. Néztek tök sok mindet, de ezt a coccust nem. De én is így tudom, h veszélyes lehet. Egyik bnőmnek a huszon valahányadik héten találták. Kapott gyógyszert, meg kúpot.

Gabi
Kép

Kép
tehuti

sziasztok

na most felidegesítettetek ezzel a kókusszal.. mik ennek a tünetei? Katka.. télleg az is tünet ha gyakrabban kell pisilni??? mert nekem egyszer vettek hüvelyváladékot de nem küldték el tenyésztésre csak mondta doki hogy vegyes fertőzés és adott rá kliont.. de ez még valamikor a 20. hét körül volt :? húúú.. most ideges vagyok.. mert itt nem vesznek le semmiféle hüvelyváladékot leoltás gyanánt :?

KépKép
KépKép
adryn

Szt. Imrések, visszagondoltam, nekem vettek le 2 éve kenetet a 36. hétben, sztem ez volt az. Adryn biztos nem lesz semmi gond. :)

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Sziasztok,

Streptococcus leoltás: tényleg vegyes a gyakorlat, nincs rá elfogadott protokoll. Az én dokim nem csinált leoltást Samunál, mondta is, hogy nem is fog (szóval nem csak elfelejtette, csak a szűrést nem tartja megbízhatónak, ráadásul a komoly baj veszélye nagyon alacsony), de most a jövő héten megyek hozzá, akkor azért rákérdezek. És lehet, hogy megcsináltatom.
Ez egy lüke baktérium, ami tud sok bajt okozni, szerencsére tényleg nagyon ritkán. Persze ez, ha baj van, akkor nem vigasztaló... Volt egy csaj egy másik "topikomban", akinél komoly gondot okozott (nagyon koraszülést), de ez max a terhesség eleji leoltással állapítható meg. Nálunk - ha csinálnak is strepto szűrést -, a terhesség vége felé csinálják csak.

Moncsi, ha jóban vagy a nővéreddel, akkor szerintem el tudod neki úgy mondani a benyomásaidat, hogy ne legyen sértő, kiokosító hatása. Más ám az, ha az anyukátok mondogat neki dolgokat, és egészen más, ha te mint testvér. És ha ketten is hasonlókat mondotok (nyilván egészen máshogy), akkor az már célba érhet :)
Vagy pl vegyél neki ajándékba egy nevelési könyvet, amit jónak tartasz, és aztán beszéljétek meg. Pl. a "Felnövekedni újra" c. könyv épp erről szól: milyen csapdahelyzetek vannak, amikbe a szülők könnyen belecsúsznak, és hogy a túlzott engedékenység valójában az elhanyagolás / magára hagyás egy enyhébb fajtája. Meg még nagyon sok okos gondolat van benne :) (pl. a szabályok szerepéről, az aktív-támogató törődésről, stb) De sok más jó könyv van gyereknevelés témában, persze vannak nagyon ócskák is :)

Katka, tényleg szép méretei vannak Zsófinak.
És szerintem Dani problémáját ne húzd magadra, erről elsősorban a szülei tehetnek, és az ellenállása sem neked szól, hanem inkább annak a helyzetnek, amibe szegény gyerköc belekerült. Nálatok szerintem Petiapu következetes hozzáállása lehet a megoldás kulcsa. Dani biztos tart attól, hogy apukáját elveszíti, mert új családja van, és ebben neki új helye, ahhoz pedig idő kell, hogy ezt feldolgozza, megértse... Ezen szerintem az sem segítene, ha nálatok is ő lehetne a kiskirály pozícióban, akkor sem biztos, hogy szívesen lenne ott. És az mindenképp jó, hogy egyformán bánsz a három gyerekkel, sőt, nem is nagyon van más jó lehetőség.
No, észosztást befejezem, nem értek ám ezekhez a dolgokhoz, csak a szám (=kezem) jár :) Szóval simán lehet, hogy iszonyúan nem értem ám (=félreértem) a helyzeteket, amiket leírtatok. Persze most is dolgoznom kellene és eszem ágában sincs...

Ma reggel voltam a kórházban (vérkép, vizelet, ellenanyag), délután meg megyünk Samuval ovis karatéra... Megnézzük. Nem biztos, hogy tetszeni fog neki, de majd kiderül. Még valószínűleg pici hozzá, de akkor mozgásigénye van, hogy időnként csak lesek.
No, vissza a melóhoz.

erpé

Csajok Ti nem estetek kétségbe? :)
Ma válogattam és mostam ki a kicsi ruhácskákat. :shock:
hihetetlen mekkora a külömbség a két gyerek ruhája között :oops: :lol: :roll: :shock:
teszek fel róla képet, én most kibuktam rajta

Kép Levi és Lili bodyja és zoknija

Kép

Kép
gabka77

sziasztok!
katka nagyon sajnálom ezt a coccust. lehet, hogy ezért írt fel nekem a dokim antibiotikumos kezelést megelőzésnek? mert azt mondta, nincs fertőzésem, de hüvelyi fertőzés megelőzésére írta fel a gyógyszereket.
babaruha mosás: wicca egyszer említette a mosódiót, majd kipróbálom, de ti most hogyan mostátok a babaruhákat? a legtöbbe 40 fok van írva, én sima mosóporral kimostam, duplán kiöblítettem, öblítőt nem használtam,mert mi sem szoktunk/ egyszer évekkel ezelőtt olvastam, h igazából felesleges, és csak környezeteszennyező/. és ugye a strelilizálás miatt vasalni kell. Mindent vasaltok? vagy csak az alsőnemű bodykat???
Mert pl. a plüssök olvadnak, vagy mi..jó, belűlről áthúzkodtam őket, de nem nevezném sterilizálásnak...Baj, hogy nem külön babamosóport használtam??
/Arielt használtam, egyébként/.
és a sterilizálás: viszek be a kórházba pl mellszívót,tejesedényt../via/.

Ok, kifőzöm itthon, majd beleteszem egy dobozba, vayg zacsiba..na azok máris nem sterilek.... hogy van ez? Vagy a babaruhákat is, ha zacskóba teszem...kisfésűt, kefét is ki kell főzni?bocsi a kérdésekért, tapasztalt anyucik:)meddig kell mindent kifőzni a babónak?

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

én attól esem kétségbe, hogy milyen nagy az az 50 centi, és a 33as fejátmérő:D
és rajtam jön ki :shock:

pulcsi

pulcsi ezek jó kérdések, én is gondolkodtam rajtuk. Várjuk a válaszokat tapasztalt anyukák! :)

Én is úgy mosnék már, de nem hozták a bútorokat a hülye eső miatt. Pedig már úgy vártam.... :oops:

Én veszek speckó babáknak való mosószert, öblítőt. Nekem ekcémám volt (néha most is van), páromnak is érzékeny a bőre, így nem kockáztatok.

gabka jó az összehasonlítás! :lol:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Sziasztok!
Sikerült rábeszélni a páromat hogy Líviának két neve legyen :)
Szóval most úgy néz ki hogy Lívia Dóra lesz :)

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Én nem használtam sosem babamosóport, sem öblítőt.
Én Ariel vagy Persilt használok (keveset), pici Lenor öblitővel (ez volt a reklám helye) :) Viszont én a mai napig külön mosom a gyerek ruháit. Már csak azért is, mert apa ruháit nem ereszteném össze a gyerekével :) (apa autószerelő)
Próbálkoztam más mosóporral, de az a tapasztalatom, hogy ezek egy mosásra is kivisznek olyan foltokat, amiket a többi nem annyira :)
Én csak az első alkalommal vasaltam ki a kisruhákat, ill asszem kb 6 hetes koráig.
Persze, ha eleve Ti is érzékeny börüek vagytok, akkor lehet, hogy szükséges lehet spézi mosópor használata.
A szineseket 40-50 fokon szoktam mosni, viszont a kisbodikat legalább 60 fokon (ami nem bírja, az megy a kukába :) )

Én mindent csak első alkalommal főztem ki, tanulva a körülöttem lévő többgyerekes anyukáktól :)
(egyik barátnőm mondta: elő gyereknél még minden alkalommal kifőzte a cumit, ha az leesett, a másodiknál, már csak lemosta, vagy lenyalta, a harmadiknál, már a kutya nyalta le (ez persze csak poén) :) )

Levi 56 cm volt és a fejecskéje 36 cm körfogatú :)
Nem riogatásnak mondom.

Én most azon akadtam ki, hogy már elszoktam egy ilyen pici testtől, aminek ráadásul semmi tartása nincs :) tudom, hoyg hülye vagyok :)

Kép

Kép
gabka77

gabka, ha te elszoktál a pici testtől, akkor mit szóljak én???? Én nem is merem őket megfogni....múltkor bnőm fiát is csak úgy mertem, h az ölembe adták. :lol: :lol: :lol:
Na de majd belejövök... :lol:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

nem tudom, de nekem annó nem volt rémisztő a pici test. most valahogyan rémisztőbb :)
mondtam, tudom, hoyg hülye vagyok :)
gabka77

Katka: a vérnyomásom ingadozik megint, nem túl jó, de még jó. Érdekes, ha fekszek, akkor tök jó, ahogy felülök felmegy :? nem értem.

Csibb: megnéztem Fannit, nagyon megható :oops: köszönöm.

Rszg: nem is tudom mit mondjak. Párod tudja? Mit szólt?

Kókusz: sztem nekem sem szedtek le még ilyenre kenetet soha életemben :shock:

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

SZiasztok :D

Köszönjük a bútoros dicséreteket :oops: Én is beleszerettem...és sárga a fal és annyira jó hozzá... :D

Bea
Nem láttam csak olvastam...nagyon durva :shock:
Hát igen életképtelen lesz sajnos Doroti... :( :cry:

Katka
Új szobatárs: Kata, 42 éves és down-kóros a babája :?
:( Első gyerekük és azért nem akarták elvetetni, mert már kifutnak az időből, de nagyon szerettek volna gyereket. :roll:
Egyébként nagyon rendes, csak hozzám képest kicsit csöndes meg nyugodt :lol:

Rszg
A ruhákon kívül minden Brendonos...a fiú ruhákat nővéreméktől a lányokat meg barátnőmtől kaptuk zsákszámra. :P MIndegyik olyan mintha új lenne. (és hozzáteszem a 3/4-e a brendonból meg a kenguru goldból van :lol: )

Moncsi
Szuper, hogy belement a párod a névbe. :D Annyira szép, hogy Lívia Dóra :) Én azért akartam 2 nevet a gyerkőcöknek, hogy tudjanak majd választani...bár ha több éven keresztül valakit Bélának hívnak az nem biztos, hogy utána tud majd Laci lenni.De akkor is...ne legyen az, hogy nincs lehetőség. :P
Meg azért is, mert anyósom olasz, így a családja kint él Olaszországban, így sokat fogunk kijárni, és őlk nemtudnak magyarul. A Levente az adott volt, de ez nem egy nemzetközi név a Dávid viszont az (David). Roxinál mind2 név nemzetközi (Roxanne, Lily), Dorotinál meg a Doroti. így külföldön se lesz gáz.

Az gáz, ha én először nem veszek babamosószert ? És majd később úgyis meglátom, hogy kiüti-e a gyerekeket vagy sem.

Többiek, köldökzsinórvér? :roll:

puszi,
Nóri
Vendég

down -kór
én gyógypedagógusnka is tanultam/ csak levelezőn, gagyi/
és egyszer láttam ott egy filmet down kóros kislányról
az anyukája gyógypedagógus volt, így kezdettől fejlesztette. napi pár órát.
és direkt önállóságra nevelte, nem szolgálta ki, stb
nagyon ügyes kislány volt!!!! hihetetlen és meglepő volt. szinte smemi eltérést nem mutatoitt a kortársaihoz.
Down kórnak si több fokozata van, olyat is hallottam, h vki egyetemet végzett igy.
ezek csak ugy eszembejutottak :)

pulcsi

Nory, szerintem teljesen jó, ha akkor veszel babamosóport, ha kell.

Mi nem vetettük le Levinél és most sem fogjuk, mert szerintem még túlságosan drága, ahhoz képest, hogy mennyire gyerekcipőben jár az egész.

Minden elismerésem az új szobatársadnak és nem vállaltam volna be a downkóros gyereket, de persze megértem őket is.
Én mondjuk inkább örökbefogadtam volna.
gabka77

Sziasztok,

Nory, minden elismerésem a szobatársadnak, ő is nagyon nehéz helyzetben van. Szerencsére igaza van Pulcsinak, többet illetve másképp kell ezekkel a gyerekekkel fogalkozni, mint az egészségesekkel, de nagyon is okosak tudnak lenni. És tényleg nem egyformán hat a gyerekre ez a betegség. Én egy volt osztálytársam esetét ismerem, nekik a második gyerekük down kóros, és tényleg okos, önálló gyerkőc, sőt a külső jegyeket illetően sem első látásra látszik a betegsége (magas, arányos testalkatú, szép arcú, csak mandulavágású a szeme).
Náluk az a durva, hogy nem szürték ki a terhesség alatt a betegséget, így csak a születése után derült ki a baj.

Köldökszinórvért mi sem vetetjük le, én is nagyon drágállom.

Csajok, a ti hasatok bőre hogy bírja a terhességet? Amikor Samuval voltam várandós, akkor megúsztam egyetlen csík nélkül, pedig nem is igazán kenegettem (max heti 1-2 alkalommal). Most megjelent egy csík (ez persze nyilván nem tragédia még...), pedig most kenem lelkesen naponta egyszer a pocakot. Mondjuk tény, hogy az előző terhességem idején ekkora hassal már szülni mentem... lehet, hogy ennyi a kapacitása a bőrömnek...

erpé

pulcsi én is gyógypeden végezten, levelezőn. Háááát..... :lol:

nory mi nem vetetjük le a köldökvért. Nagyon drága, nincs rá keret. Szobatársadnak tényleg minden elismerés. Szép dolog így bevállani, mondjuk én sem mertem volna.

papillon akkor inkább feküdj! Bár nem egyszerű egész nap gondolom. És rögtön felmegy, ahogy felállsz? Vissza sem megy?

Képzeljétek, itt volt a védőnő az előbb. Nem szólt előtte, csak becsöngetett. Persze most van a legnagyobb felfordulás, mert a nappaliban vannak a babacuccok, várjuk a bútort ugye. Na mindegy, jót dumáltunk. :lol:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

nekem most sem lett csikos a hasam, igaz, hogy Levivel már 2 kilóval nehezebb voltam ilyenkor. akkor sem és most sem kenegetem többet, mint terhesség nélkül.

nekem sosem csinált ilyen a védőnőm.
Levinél is mindig előre telefonált, most meg még nem is volt kint.
De szerintem beszóltam volna neki, ha csak úgy beállított volna és beszól.
Ha mondjuk jó fej, akkor nem gáz.
Szerintem lehet azt látni, hogy épp akkor van valamiért kupi, vagy állandó az állapot :)

Na elmegyek az ördögfiókámért a bölcsibe :lol:
gabka77

A védőnőm jó fej, meg mondta is, hogy nem érdekli a kupi. Meg hát látta, hogy babacucokkal van tele a nappali, a kisszoba meg üres. Úgyh annyira nem is érdekelt, h rendetlenség van. :)

Hasam még nekem sem csíkos. kopp-kopp-kopp

Gabi
Kép

Kép
tehuti

ó, csajok, én az első három hónapban kicsikozódtam. amelleim. eszméletlen durvák voltak. a méretük is :D azóta összébbment, de a csíkok, mintha agyonvertek volna. vörös-lila..
nagyon csíkosak, csunyák,anyumnak mikor mutattam, megijedt tőle :( kenem, dehát ez van. néhány csik lilul, kicsit halványodik
a combom meg múlt 7ig bírta, és csikos lett, az is eléggé, de nem annyira, minta melleim.
igaz, én 55ről indultam és 71nél tartok már, 16 kg híztam, sajna.ez van.
azt mondta a nőgyógyi, ne aggódjak, pl a melleim nem fognak megereszkedni, mert a csíkok azt jelentik, hogy kemény abőröm,

pulcsi

Sziasztok,

Most csak gyorsan, mert 3 napja sz@r@kszik a net, állítólag ma már rendesen megcsinálják ...
tehuti: sztem ne vegyél külön gyerekmosószert és öblítőt, az öblítő bármilyen, allergizálhat! javaslom azt ami eddig mindenkinek (tényleg mindenkinek) bevált. ecettel öblítsd a ruhákat! én most azt csinálom, hogy az öblítős rekeszt teletöltöm ecettel (kikapcsolom a centrifugát!) és utána még egyszer öblítek de akkor már semmi sem kerül a tartályba (esetleg tehetsz bele citromolajat, ha illatot szeretnél!), így öblítek újra!
pulcsi: én annak idején kb. 3 hós koráig vasaltam mindent, de mindent, aztán már nem!
Nóri: nagyon szépek a bútorok + az ágynemű is :)!!! köldökvért mi sem vetettjük le, először is én nem látom értelmét, állítólag még nagyon gyerekcipőben jár, másodszor nincs rá keret (valószínű ezért sem látom az értelmét!! :) ). nem gáz ha nem veszel babamosószert, tökéletesen jó amit a saját ruháitokhoz használsz a lényeg, h kiöblítsd rendesen!
csíkok: én már az első gyereknél csíkos lettem :(, most ezek jobban látszanak! majd töltök fel képet, ha az asztali gépen netezek!
ma volt itt a védőnő, egy uccsó cukorterhelésre. jót mosolyogtunk amikor nézte az éhgyomrit, mert az 4-ből 3-szor 4,6 volt! megbeszéltünk egy csomó mindent, kórházzal babával kapcsolatban. elmondtam, nem vagyok hajlandó mérleget kölcsönözni :), szerencsére támogat ebben is és még egyébként sok minden másban ! :) beszélgettünk a köldökcsont ápolásról is, de azt majd még gyakorlatban is meg kell mutassa. szval érzem, hogy egyre közelebb vagyok/vagyunk :D
húúhh, hirtelen most ennyi...

Szép napot!
Vica
wicca

vérnyom: dede, ahogy lefexek visszamegy :D

Köldökzsinórvér: én nagyon leszeretném vetetni, no nem azért, hogy hátha a babának baja lesz, hanem , hogy apu meggyógyulhasson. Psoriasisa van és semmi nem használ rá. Hátha ez használna, viszont semmi pénzünk, csak rengeteg tartozás, szomorú is vok emiatt :(

csíkok: a párom szerint kiváló hastetkóm van :P nagyon dván néz ki, pedig 5 hetes korom óta kenem mindenféle jóval. De a mellem már rég csíkos, a combom is, a vádlim is, már vagy 10 éve :?

down kóros gyerek: kva nehéz, de soxor egy ilyen teremtmény alakítja át annyira a szülők jellemét, hogy csupa pozitívak lesznek, és hát csúnyán szólva megjavítja őket, jobbá teszi őket. Nem egy ilyen példát ismerek. Mindennek meg van az oka, sztem...

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

wicca nálam is ma volt a védőnő, és ő is az ecetet javasolta! :) Akkor kipróbálom!!!

papillon sajnálom apudat. Rossz az, hogy az anyagiakon múlik a gyógyulás. :cry:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?