Sziasztok,
Streptococcus leoltás: tényleg vegyes a gyakorlat, nincs rá elfogadott protokoll. Az én dokim nem csinált leoltást Samunál, mondta is, hogy nem is fog (szóval nem csak elfelejtette, csak a szűrést nem tartja megbízhatónak, ráadásul a komoly baj veszélye nagyon alacsony), de most a jövő héten megyek hozzá, akkor azért rákérdezek. És lehet, hogy megcsináltatom.
Ez egy lüke baktérium, ami tud sok bajt okozni, szerencsére tényleg nagyon ritkán. Persze ez, ha baj van, akkor nem vigasztaló... Volt egy csaj egy másik "topikomban", akinél komoly gondot okozott (nagyon koraszülést), de ez max a terhesség eleji leoltással állapítható meg. Nálunk - ha csinálnak is strepto szűrést -, a terhesség vége felé csinálják csak.
Moncsi, ha jóban vagy a nővéreddel, akkor szerintem el tudod neki úgy mondani a benyomásaidat, hogy ne legyen sértő, kiokosító hatása. Más ám az, ha az anyukátok mondogat neki dolgokat, és egészen más, ha te mint testvér. És ha ketten is hasonlókat mondotok (nyilván egészen máshogy), akkor az már célba érhet
Vagy pl vegyél neki ajándékba egy nevelési könyvet, amit jónak tartasz, és aztán beszéljétek meg. Pl. a "Felnövekedni újra" c. könyv épp erről szól: milyen csapdahelyzetek vannak, amikbe a szülők könnyen belecsúsznak, és hogy a túlzott engedékenység valójában az elhanyagolás / magára hagyás egy enyhébb fajtája. Meg még nagyon sok okos gondolat van benne

(pl. a szabályok szerepéről, az aktív-támogató törődésről, stb) De sok más jó könyv van gyereknevelés témában, persze vannak nagyon ócskák is
Katka, tényleg szép méretei vannak Zsófinak.
És szerintem Dani problémáját ne húzd magadra, erről elsősorban a szülei tehetnek, és az ellenállása sem neked szól, hanem inkább annak a helyzetnek, amibe szegény gyerköc belekerült. Nálatok szerintem Petiapu következetes hozzáállása lehet a megoldás kulcsa. Dani biztos tart attól, hogy apukáját elveszíti, mert új családja van, és ebben neki új helye, ahhoz pedig idő kell, hogy ezt feldolgozza, megértse... Ezen szerintem az sem segítene, ha nálatok is ő lehetne a kiskirály pozícióban, akkor sem biztos, hogy szívesen lenne ott. És az mindenképp jó, hogy egyformán bánsz a három gyerekkel, sőt, nem is nagyon van más jó lehetőség.
No, észosztást befejezem, nem értek ám ezekhez a dolgokhoz, csak a szám (=kezem) jár

Szóval simán lehet, hogy iszonyúan nem értem ám (=félreértem) a helyzeteket, amiket leírtatok. Persze most is dolgoznom kellene és eszem ágában sincs...
Ma reggel voltam a kórházban (vérkép, vizelet, ellenanyag), délután meg megyünk Samuval ovis karatéra... Megnézzük. Nem biztos, hogy tetszeni fog neki, de majd kiderül. Még valószínűleg pici hozzá, de akkor mozgásigénye van, hogy időnként csak lesek.
No, vissza a melóhoz.
RÉ