A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

sziasztok.na ma sem volt időm irni,én nem is tudom mire észbe kapok mindig este van :roll: taj szám:mi már mire hazaértünk megkaptuk :D kendő:én nem merném kipróbálni attól félnék hogy kipottyan a baba :oops: Hanna:gyönyörü Olivér mosolya :D Moffli,Erzsébet:tüneményesek a kiscsajszik :D picuranyu:örülök hogy végre ti is hazaértetek..Katuska,gombócmakka:már csak ti maradtatok,remélem könnyü és gyors szülésetek lessz,drukkolok :D Rólunk:Majácska ma is példásan viselkedett,evett és aludt,na meg persze nézelödött :D fürcsi előtt bevágott 150 ml tejcsit ,legalábbis a mérleg szerint,azóta alszik mint a bunda szerintem ma sem kel fel hajnal 1-2-nél elöbb :D éppen mondtam apának hogy nem tudom vajon kitől örökölte a leányzónk ezt a végtelen nyugalmat hogy egész nap egy hangja sincs,mert tölünk nem az tuti :D na ennyit mára,és végezetöl 1 pancsi elötti és pancsi utáni kép: Kép Kép

Kép
gizella82

Gizella! Csodás Maja baba. :)

Csajok! Hajni elérhetősége: www.egyetlenem.hu

Köszi a biztatást a dokival kapcsolatban.
Azóta hívott a védőnő.
Panaszkodott neki a doki. Szerinte nem kell kijönni, Olivér pedig egészséges, a kórházban megvizsgálták. :twisted: :twisted: :twisted:
Most a védőnő találta ki, hogy hetente kijön. Nálatok is?

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Hanna:nálunk alapból azzal kezdte a védönö hogy nem fog kijönni a doki mert lusta :twisted: így most holnap mi visszük be a babyt a védönöhöz,mert pont ott lesz a gyerekorvos,és így legalább nem az ő rendelöjébe kell mennünk a beteg gyerekek közé :twisted:

Kép
gizella82

Gizella! Maja baba tündéri!!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Gizella! Elhiheteted, hogy átvittem volna Olivért a szomszédba. Mert szó szerint a szomszéd épületben van. DE! Ő akart annyira jönni.

Na, elhúzok "aludni". A kisfiam kb 10 perce már az ágyában van. :)

Kép
hanna30

Jó reggelt!

Gyönyörűek a babafotók!!!
Köszönöm lánykám dicséretét! :)

Regina: üdv :)

Maszatmanó: na, ezt kipróbálom és beszámolok! Lánykám délután 4-5 között szokott szenvedni és ez eltart elég sokáig!
(Sashalmi vagy??? 13 évig laktam ott :) )

Erzsébet: jobban vagy már? Nellike gyarapszik?

Hanna: gyönyörűek a fotók! A védőnő hozzánk is hetente jön. Nagyon rendes, pénteken hívtam a hasfájás és egyéb bajok miatt és hétfőn azonnal eljött. Leültünk és az összes kérdésemet feltehettem neki. Orvost még mi is keresgélünk.

Kisbogacs: napi 4 liter: :shock: A másfél, kettő alig megy le, pedig próbálkozom.

Moffli: jó olvasni rólatok!

Katuska, gombócmakka: kitartást és gyors szülést!!!
magdolnasz

Jó reggelt!

A babócák csodásak! :D

Regina! Üdv! Szépek a lurkók!

Védőnő: hát a mienk semmit nem mondott, mondván profi vagyok, a gyerekorvos viszont tutira jófej. Én nem is szeretném, ha kijönne még egyszer a védőnő. Valósyínűleg nem is ő lesz a mi igazi védőnénink, most csak interregnum van, elment a mi védőnénink tanítani, nem bírta a papírmunkát...

Na megyek, enyim lyány picsog. :( (Rettentő c@r iccakánk volt...)

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Most van egy kis időm írni!

Hanna: nagyon-nagyon tetszenek a fotók!!!
Mindenkinek nagyon gyönyörű babája van.

Védőnő, orvos: Ahogy hazaértünk , jött a védőnő. Nagyon kedves volt, sok mindent megmutatott. Tegnap a dokinéni is jött egy alapos vizsgálatra. Azt mondta, igazi kis vasgyúró a fiúcska. Bár, ha csak a tejmennyiségemre lenne ítélve, biztos nem lenne ilyen békés, nyugodt. Pedig mindent megteszek. Írtak ki tápszert, felesbe nyomjuk.
Vicky: neked mennyi tápszert eszik egy evésre? Nekem azt mondták 500ml-t adjak neki. Ettől beájul, a kevesebbtől meg kiabál.
Mindenki csak anyatejjel eteti a babócát rajtam, meg Vickyn kívül? A Laktoherben kívül mivel gyarapítjátok?

krisz78

Krisz: nekünk is pótolni kell, menet közben elfogy a tej. Általában délután és este már csak tápot tudok neki adni.
magdolnasz

Jó reggelt!

Jelentem aludt a kisfiam. :)

Krisz! 500ml? Nem 50?

Kép
hanna30

Magdolnasz: köszi kérdésed jobb már kitapasztaltam hogy is kell fejni, és így 3-4 óránként agyusztálom a melleim meleg zuhany után fejés :wink: hát én is küzdök azzal hogy csak anyatejet kapjon de éjszaka amit kifejek elrakom nappalra mert éjjel a tápitól sokkal jobban alszik kibirja a 3 órát alvással az anyatejtől meg két órát jó esetben :shock: Gizella: gyönyörűséges a babád :D Krisz: védőnő ne is mond..... ha ma is beállít komolyan kihajítom :evil: mindig akkor jön mikor végre a gyerek elcsendesedik és én is végre tudnék aludni egy kicsit, és nem is mutat semmit igazából és alig akar elmenni :evil: remélem nem akar beállítani ma is :? Nellusunk olyan 100-110-eket eszik mostmár :D Hanna: nyugodt éjszaka??? de jó :D
erzsebet0312

Jó reggelt!

Barti, én nagyon szeretném megtanulni a kendőhasználatot!

Maszatmanó, mi Prüntyink tegnap egész este "hisztizett" (s mire abbahagyta volna, rátört a hasfájás :( ), s nálunk is bevállt az éneklés-térdrogyasztás kombináció. Mi mondjuk a Micimackót énekeltük, s a Zik-zik-nél rogyasztottam :D

Kata, egy mintagyereknek igazán járt még pár nap szabi odabent :D

TAJ szám: nálunk fel sem merült, hogy megküldik, anyám ment el az OEP-be elintézni meghatalmazással. Az adókártyát készítette el az APEH hivatalból, alig 9 nappal (!)

Gizella, Maja tüneményes!

Hanna, a mi védőnénink kéthetetnte jön, a doki szintén. Váltják egymást, így hetente egyszer jön valaki.

Magdolnasz, nekem sem leányálom annyit inni (nekem eleve soha nincs gyerekkorom óta szomjúságérzetem) :)
kisbogacs

Hanna!
Olvastam a betegjogi képviselőhöz írt levelet, kíváncsi vagyok a válaszra. Én is akartam írni egy levelet, az egyik nővérrel kapcsolatban a betegjogi képviselőnek, de aztán fontosabb volt, hogy itthon legyünk végre. Még nem mondtam le teljesen az ügyről, lehet, hogy a 6 hetes konroll alkalmával leadom a kis panaszkámat Bori nővérről. (Mily szörnyű, hogy a lányom druszája egy vadállat...)

A fotók nagyon tetszenek, csodásak! Mind a saját, mind pedig a Hajni-fotók. :D

Tejtermelés és folyadék:
nekem is az a megfigyelésem, hogy ha eleget ittam, van elég tejcsim is... (Már nem tudom, ki írt erről, de egyetértek vele...)

Szurkoljatok, a párom most intézi az ügyeket az Okmányirodában, az OEP-nél, a MÁK-nál és a dolgozómban... Kíváncsi vagyok, mit tud elintézni egy nap alatt...

Mi hír Katuskáról?
(Nem akarom zargatni, bár lehet, hogy jobban örül a szobatárs dumái helyett a mi üzedneteinknek... :wink: )

No megyek, pihizek, kissé kidőltem az éjjel. Délután bekukk, ha lesz energia... :shock: :roll: :) :)

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Hanna!
Olvastam a betegjogi képviselőhöz írt levelet, kíváncsi vagyok a válaszra. Én is akartam írni egy levelet, az egyik nővérrel kapcsolatban a betegjogi képviselőnek, de aztán fontosabb volt, hogy itthon legyünk végre. Még nem mondtam le teljesen az ügyről, lehet, hogy a 6 hetes konroll alkalmával leadom a kis panaszkámat Bori nővérről. (Mily szörnyű, hogy a lányom druszája egy vadállat...)

A fotók nagyon tetszenek, csodásak! Mind a saját, mind pedig a Hajni-fotók. :D

Tejtermelés és folyadék:
nekem is az a megfigyelésem, hogy ha eleget ittam, van elég tejcsim is... (Már nem tudom, ki írt erről, de egyetértek vele...)

Szurkoljatok, a párom most intézi az ügyeket az Okmányirodában, az OEP-nél, a MÁK-nál és a dolgozómban... Kíváncsi vagyok, mit tud elintézni egy nap alatt...

Mi hír Katuskáról?
(Nem akarom zargatni, bár lehet, hogy jobban örül a szobatárs dumái helyett a mi üzedneteinknek... :wink: )

No megyek, pihizek, kissé kidőltem az éjjel. Délután bekukk, ha lesz energia... :shock: :roll: :) :)

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Köszi Csajok!
Mióta hazajöttünk, csak üvöltés volt éjszaka.
Semmivel nem tudtam megvígasztalni.
Ma aludt. Olyan kis aranyos.

Batkata! Sajnálom, hogy rossz élményetek volt.
Én nem foglalkoznék az üggyel, de belegondoltam, ha a kisfiam beteg lenne, akkor is ilyen szuperül elérhető lenne az orvos?
Ha van fejlemény, majd megírom.

Kép
hanna30

Voltam dokinél, ahol egy 15 perces CTG-n után utamra bocsájtottak. Se vizsgálat, se utalás arra, hogy mikor indítunk, csak egy megjegyzés, hogy már ideje lenne szülnöm. Kösz.

Kicsit morc vagyok emiatt, de a negyed 6-os kelés se dobott sokat rajtam.

Pláne, hogy éjfélkor olyan gyönyörű két fájásom volt, hogy azt hittem helyben halok meg (és teljesen belelkesedtem, hogy ez már tuti a szülés), erre abbamaradtak. Egyértelmű, a lányka egyszerűen lusta megszületni.

És anyám felugrik délután, hogy ne legyek egyedül, amíg a férjem hazajön. Mert ő ideges :shock: Kérdeztem jön engem idegesíteni? :D :D :D
Remélem mire ideér, megszülök :)))

Kép
gombócmakka

Gombócmakka! Ölelés. Anyukádhoz pedig kitartás. :wink:

Kép
hanna30

jó reggelt Lányok!

ma kicsit lassú vagyok :roll: pedig egész jó éjszakánk volt. OK, az éjféli nyöszke befigyelt, de egész hamar sikerült lenyugtatni egy kis cickóval... hogy miért éjszaka jön rá a kaki téma?! utána 3-kor kelt, majd 6-kor. Úgy látszik, ezt a rendet alakította ki magának.

Hanna: örülök, hogy jól aludtatok :)

Picuranyu: üdv újra itt :)

Csajok, Sacó kinőtte az első rugijait :) akkor ezek szerint nő :lol: :lol: :lol:

Gombócmakka: kitartás... gondolod, hogy délutánig megszülsz? :lol: :wink: hajrá!

Megyek halat műteni :?

Csöre
csöre74

Vissza is olvastam kicsit!

Katuskának mennek a drukkok, ha már burkot repesztenek, abból gyerek lesz :)

Hanna, köszi! Végülis a stressz is hozhat szülést :wink:

Kép
gombócmakka

Hanna: de 50 ml. A matek sose volt erősségem, meg épp a fáradtságtól gondolkozni se tudok.

krisz78

gombócmakka: ugyanígy voltam. Utolsó kétségbeesésemben megvettem a szülésznő által javasolt homeopátiás bogyót. Cimicifuga 9h. Reggel szültünk. Lehet, hogy nincs összefüggés, de baromi gyorsan tágultam. A szülés alatt is szedtem.

krisz78

Egy mai ájuláos kép. Kép

krisz78

Hello Lányok!

Hanna, halálra röhögöm magam Laca stílusán. Egy író veszett el benne, mondd meg neki. :) Mivel foglalkozik amúgy?
Örülök, hogy az éjszaka jól sikerült!!! :lol:

Gombócmakka! Kitartás! Dokid sem mondott semmi távlati időpontot? Csak ijesztegetés képpen, hogy megszülj előtte. :)

Kisbogacs, akkor lefotózom a 4 lépést ha Apa hazajött és elküldöm mailben ok?

Maszatmanó, ezen a la-la-la, prütty-ön olyat derültünk Apával, hogy ihaj!!! :lol: Honnan vettétek ezt? Suttogót olvastam, nem emlékszem rá. De én is ki fogom próbálni!!! :lol:

Szüléstörténet, bocsi, de hosszú...

A kiírt hétfői nap után már hullámokban tőrt rám a „most már szüljünk, de azonnal” és a „majd jön, amikor akar”. Aztán a keddi UH-on doki bácsi megnyugtatott, minden rendben van Ádival, nem is nőtt túl nagyra (3500 grammra saccolta, de mivel Pötyit is fölé lőtte, hát nem aggódtam), magzatvíz is szép tiszta volt. És akkor aznap a libikókám átbillent a nyugis „majd jön, amikor akar” oldalra, talán pont e miatt indult el aznap kifelé Ádi. Dokibácsim, annak ellenére, hogy én már nagyon türelmetlen voltam, azzal vígasztalt, hogy higgyem el sokkal jobb, ha a baba maga akar elindulni.
Így hát szépen hazaballagtam, közben morogtam, hogy már megint fáj a derekam, lefeküdtem és szinte végigaludtam a napot. Ennek következtében este már nem nagyon voltam álmos így Apával bekuckoltunk a TV elé. Nem nagyon kötött le a film. Már megint fájdogáltam, de félvállról vettem az egészet, mert már ilyen volt… jött és aztán ment.
Aztán fél 12-kor mikor egyik oldalamról igyekeztem átgördülni a másikra, hallottam egy pukkanást. Állítom, ha nem olvasok el annyi szüléstörténetet a neten, akkor meg sem hallom. :roll: Néztem, folyik-e. Nem folyt. Oké, akkor próbálok aludni, bár a filmnek még nem volt vége… de a TV halk zümmögése altató. Gondoltam lökök egy uccsó pisit, és ahogy ráültem a WC-re akkor kezdett csorogni a víz. Tudtam, hogy Ádi feje már lent van és nem fog ömleni, vagyis van még időnk. Kiszóltam Apának, hogy szerintem szülünk. Mire ő: „Most vagy még megnézhetem a film végét?” Halál nyugisak voltunk. Anyum már aludt, elkezdtem pakolászni, felhívtam Jutkát, a szülésznőm, mert szólt, hogy időben hívjam, messze lakik. Fél egyet beszéltünk meg randinak, mert mondtam még nincsenek csak enyhe fájásaim, nem is rendszeresen. Aztán egyre erősödtek a fájások, és mikor ránéztem az órára elképedve láttam, hogy 5 percesek. Na ennek a fele sem tréfa – gondoltam, mert a doki lelkemre kötötte, ha 10 perceseket érzek húzzak be. Mert ugye már egy hete két ujjnyi nyitott méhszájjal rohangásztam. A kórház szemben van a házunkkal, a legnagyobb erőpróbát is csak a két emelet megmászása jelenti, így gyalog vágtunk neki az útnak. Apa a nehéz pakkom súlya alatt nyögött, én meg az ötperceseim miatt.

Éjfélre értünk be. Adatfelvétel, blablaba, még így 5 perces fájásokkal is rémes volt, pedig a nagyját már Jutkával előre kitöltöttük. Néha enyhültek a fájások, nem volt vészes, jól bírtam. Ami jobban megviselt, az egy éppen vajúdó kismama volt, aki akkora kiabálást és jajongást rendezett, hogy a doki is és a szülésznők is csak forgatták a szemüket. Kimenekültem a folyosóra. Befutott Jutka, még mindig semmi bajom nem volt. Beöntés, zuhi, becuccoltunk a tök üres szülőszobára (addigra megszült a jajákoló nő is). Elkezdtem szedni a Cimicifugát és a Caullofyliumot felváltva, negyedóránként. Erősítette kicsit a fájásokat, de még mindig nem volt elviselhetetlen, csak mint egy enyhébb mensi vagy a jóslóim otthon. Felültem a labdára, sztorizgattunk Jutkával, fájásoknál nagylevegő, bent tart, lassan kifúj, majd folytattam a mondatot. Kettőkor elkezdett kipakolni mindent. Kérdeztem mit csinál. Előkészül a szüléshez-mondja. Kiéhez? - Nézek bambán. Mert én sehol nem álltam.

Felhívta ekkor doki bácsim, aki elindult befelé. Hát én nem értettem hogy lesz ebből szülés, mert még mindig vígan elvoltunk és csak várakozásként éltem meg az egészet. Ha nem folyik el a víz, be sem megyek ilyen fájással. Doki beért háromnegyed 3-ra. Megvizsgált. Szuper, bő 3 ujjnyi, elsimult méhszáj – szülünk. Mi van????? Ki szül? Bekötik az oxitocint, hogy erősebbek legyenek a fájások. Na ekkor már felkészültem, hogy innen még kb. 2,5 óra, összevont, kétpercesekkel. Pötyivel is így volt. Vártuk, hogy lecsöpögjön az antibiotikum, kicsi cukros víz, hogy legyen erőm. És akkor először FÉLTEM. Mert Pötyivel nem tudtam mi vár rám, nem tudtam, hogy két és fél óra 45 másodperc fájás, kicsi pihi. Rohant az idő, én csak a légzésre összpontosítottam. De most TUDTAM mi következik. FÉLTEM, hogy mi van ha nem bírom? Meg, hogy normális-e, hogy félek. És kértem üssenek le, ha úgy jajongok és üvöltözök, mint az a nő előttem.

Doki visszajött, bekötötték az oxit háromnegyed négykor. Elhelyezkedtünk apával a labdán, ő tartott hátulról, Jutka elől, szemben velem. Kértem, hogy bár tudom hogy kell lélegezni, de szóljon mikor beszív, meddig bent tart, mikor fújjam ki. Csak, hogy RÁ figyeljek, ne a fájás sodorjon magával. Azonnal jöttek a fájások. Iszonyat erővel... Nagyon kellett koncentrálni, hogy uralni tudjam őket a légzéssel. Éreztem Ádi buksiját, ahogy feszít szét belülről. Éreztem, ahogy jobbra-balra fúrja a kis fejét. Minden kifújásnál zengve engedtem ki a levegőt, sokkal jobb volt. Jutkát néztem, Apát markoltam. Nem telt el 10 perc, már éreztem, hogy nyomja a fenekem is. De nem gondoltam, hogy már tolófájás.

Doki közölte, hogy négykor jön majd vissza, már előre azon agyaltam, de szar lesz felmászni az ágyra. Beér dokim, morgok, felmászok, újabb fájás, doki bekukk. Nagyon jó! – örömködik. Nekem tolni kell, mondták toljak nyugodtan, ők ketten meg iszonyat sebességgel átszerelték az ágyat. Nyomtam egyet, látszott a buksija, hallom Jutka mondja, hogy hajas baba. „Na ja, gondolom magamban-ennyi sav után csak nem röhög szembe Murphy.” Következő fájásnál kinyomjuk, rendben? –hallom a dokim, de nem hiszek neki. Még csak most kezdtem az egészet, hogy szülnék már??? Nyomok még egyet, és nem érzek semmit, csak Ádi őrült kiabálását hallom. Rendesen bariton hangja volt. :D Pontos idő: 4 óra 7 perc.
Egyáltalán nem éreztem, hogy kicsúszott volna, nem értettem, hogy került ki. Furi volt. Apa szerint, mert nyomtam, mint állat. :shock: Kishijján kilőttem a gyereket. Rögtön a hasamra teszik, mázasan, csúszósan. Emlékszem olyan kis meleg volt a teste. Üvöltött torka szakadtából, pislogott rám, majd nyüszögött kettőt. Elolvadtam. Szaladnak a csecsemősök, látom a csecsemős Erzsike rémült arcát. MIVAN? Hiányzik valamilye? Dehogy, csak hihetetlen nagy baba. Hogy fért ez el magában? És hogy jött ki ilyen sebesen? Na jó, ha ők sem tudják, én nekem honnan kéne tudni??? Elviszik apával lemérni, felöltöztetni. 3900 gramm és 58 cm! –kiabálják át nekünk. El sem hiszem. Újra megkapom már tisztán, néz rám a bölcs joda mester szemeivel.

Kezdődik nálam a szabás-varrás, bár mint kiderült csak én éreztem annak, mert nem kellett csak picit vágni, könnyen megúsztam. A legrosszabb rész is csak az volt, amikor a placentát kicsit rásegítettek kinyomni, Jutka belenyomott a hasamba, bosszúból én meg jól belemartam a karjába. :roll: Nagyon hamar kitakarítottak, végre összezárhattam a lábaimat. Remegtem, mint a nyárfalevél, annyira fáztam. Aztán két órán keresztül pihiztünk összeolvadva hárman. Ádi azonnal megtalálta a cicim és olyan erővel szívta, hogy én nem tudom mit talált benne, de hallottuk hogy nyel. Az étvágyával azóta sincs baj. Mikor a doki takarított, már akkor mondtam neki, úgy tisztítson ki, hogy jöhessek hamarosan egy harmadik babáért, Adélért. :wink:

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Krisz! De cukker Mackód van!!! :) Már nem gyulladt a cickód?

Csajok! Még egy kérdés! Meddig normális, hogy fájdogál az alhasam? Nem a méh összehúzódást jelző mensi szerű görcsölés, hanem, mintha az alhasi izom fájna, meg úgy "sajog". Nem nyavajgok, ha normális, csak nem tudom mi számít normálisnak? Mikor menjek vele dokihoz, ha meddig nem múlik. Már tegnap, meg ma nem is nagyon vérezgettem, szóval nem értem mi a bajom. :?

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Sziasztok,

képzeljétek, ma délelőtt végre Bálintka édesdeden alszik :D Már el is felejtettem, milyen egy nyugis délelőtt Most minden felhalmozódott házimunkát elintéztem, sikerült sokat visszaolvasnom is, még gyorsan megebédelek, aztán gondolom már Manóka is ébredezik és követeli az adagját.

Lányok, írtátok, hogy Ti jégkockatartóba fagyasztjátok a tejcsit. Az steril?

MÁK: én postán gondoltam intézni, nem tudjátok, hogy mennyi idő postai úton az ügyintézés? Ugye a pénzt bankszámlára utalják, nem kell állandóan a postást várni?

Valaki nem lakik véletlenül a 11. kerületben? Itt a kerületi lakosoknak van egy egyszeri „életkezdési” támogatás, de nem tudom, hogy ezt csak személyesen lehet-e intézni v. ezt is lehet postán?

Gombócmakka, kitartás, már biztos csak napok (ha nem órák) kérdése :D

Regina, üdv. itt és így utólag is gratula! Szépek a gyerekeid!

Katuskáról nincs hír???

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Bartika: dehogynem. A bal mellem. A jobb teljesen kitisztult, jön is belőle rendesen. A másikkal bármit csinálok, csak csepeget. Valamelyik tejcsatorna elzáródott. Masszíroztam, fejtem kézzel, géppel, de nem sokkal jobb. Tegnap már sírtam, úgy fájt.

krisz78

Sziasztok!

Picuranyu, üdv itthon.

Hanna, nagyon cukorka Olivér, ahogy mosolyog.

Moffli, sajnálom a pocifájást, de azért jó lenne, ha tudnál többet pihenni, hogy a tejcsid visszajöjjön. Noémi gyönyörű kislány!

Maszatmanó, már kb. ¼ órája a módszereteken nevetek. Annyira vicces, ahogy leírod. Nem tudom, nálunk bejön-e, de majd kipróbálom. A leginkább a 3. pont tetszik. Zseniális!!!!!

Gizella, nagyon édes Maja. És milyen sok haja van.

Hanna, a védőnő hetente jön hozzánk is. De szerintem ez mindenhol így van, én úgy tudom, ez is olyan szabály, mint hogy a dokinak 1. nap ki kell mennie.

Gombócmakka, látom, már aTe idegeid is eléggé pengeélen táncolnak. Én is ilyen voltam a végén. Kitartás, most már biztosan bármelyik pillanatban indulhat.

Csöre, én is alig bírtam ma beleerőszakolni Julcsit az egyik rugijába. Nem csodálom, mert 7-800-akat eszik naponta. Már olyan, mint egy kis pocok, nagyon kikerekedett a pofija, és a kezén is hurkák vannak, meg kicsi gödröcskék a kézfején az ujjak végén. Nagyon kis cukorka.

Krisz, édes ez a kép. Ádám lassan utoléri Macit.

Bartika, köszi a történetet, és hamarosan jó Adél-várást :wink:

Kép
petne

Nos a mi éjszakánk nem volt a legjobb, bár azért nem panaszkodhatok, én egy másfél órás nyűgit fogtam ki, ami a következőképpen nézett ki:
Evés után 1 órával sírás.Cumi be. Anya ágyba, takaró nyakig, szunya. 2 perc múlva sírás. Anya gátfutó módjára átbotorkál lánya este elhagyott játékain. Cumi be. Anya vissza az ágya. Fülel. Kattanás, cumi kint. MÁR MEGINT! Sírás, gátfutás, cumi be, simi,vissza a takaró alá, és ez így ment másfél órán át... A végén már csak elvetődtem az ágyon keresztbe, füleltem, mert tudtam, úgyis kiköpi, ugyanakkor kell neki! :evil: Megfordult a fejemben, hogy kalapgumival a fülére kötözöm az átkozott cumit! :wink: 2-kor már nem bírtam tovább és cicre tettem, ettől bealudt végre...

Hanna:
Kiváncsi leszek a betegjogi képviselő mit reagál majd erre!

Katuskáról ezek szerint semmi hír...

Nekünk nem is mondott semmit a védőnő, hogy esetleg látogatna, vagy bármi... Azt sem mondta, hogy oltásra kell-e időpontot kérnem, vagy ő keres... :roll: Nálatok ez hogy megy?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Barti, ilyen szülést szeretnék én is a második babámhoz!!!! Stipistop! :D :D :D

A fotókat a kötözésről köszönöm előre is!
kisbogacs

ja egy kérdés:
az ok, hogy ,amikor elkezdett Beni szopni, akkor szétszedte a cicim, kisebesedett tudom, ez így működik. Na de most is???

Szóval nektek nem fáj megint a szoptatás? Mert Bence iszonyatosan erősen szív, és csillagokat látok, amikor rákap a cicire. Aztán, amikor folyamatosan szívja, már nem fáj, de az első pár kortytól üvölteni tudnék.. :? Nem sebes a mellem, nem piros, de mégis fáj...

Kép
Kép
Kép
mágnes

Hanna: a doki stílusától szóhoz sem jutok :evil:

Mágnes: hetente jön a védőnéni, bár a múlt hetet vmiért kihagyta. Előtte felhív, hogy indulhat-e. A doki havonta jön hétfőnként, két rendelési idő között (nem mondott időpontot, mert elég bizonytalan, meddig van beteg a de-i rendelésen).
Sajnálom az iccakát... látom, Bencének is vannak passziói.

Petne: Sacókám annyira nem husis :) igaz, nőtt egy kis tokácska, és a girnyó kis combocskáján keletkezett 2 pici hurkuci, de sztem inkább hosszra gyúrt :lol: :lol: :lol:

Csöre
csöre74

Mágnes: van, amikor fáj, de nem állandóan.

Csöre
csöre74

Sziasztok!!!

KÖSZÖNÖM a fogadtatást csajok,arik vagytok! :lol:
Nagyon jó olvasgatni titeket,már írtam,hogy a topikot kezdetétől olvasgatom,így azért kicsit képben vagyok veletek kapcsolatban. :lol:

Nálunk is hetente jön a védönő.
A doki jött rögtön másnap.mikor hazajöttünk.
Aztán multhéten is jött,és most már mi mentünk tegnap súlymérésre.
3005g-mal született a picikénk,tegnap 3570g volt.
Hihetetlen,mennyit nőnek pár nap alatt :cry: És észre sem vesszük,és visszabeszélnek.... :lol:

Igen,nekem a harmadik gyerkőcöm.
30. hétig,azt mondták,fiú lesz ő is.
Pedig én biztos voltam benne,hogy kislány.
Megéreztem.
De hittem a dokinak.
Aztán,a 4d-en 100%-ra mondták,és mutatták,hogy mégiscsak kislány.
Na,de akkor volt biztos,amikor kibújt :wink:
Még sokszór most sem hiszem el,hogy kislány........!

Kép
Kép
Kép
regina74

Akkor az én fiam nem is pióca, hanem egy vámpír...

Kép
Kép
Kép
mágnes

regina:
a 30. hétig??? Hát jól mellétrafáltak :)
Na hát nélunk a doki néni sem jön, egyszer volt, aztán, ha gond van, akkor hívjam...

Mindkét gyerekem alszik... Olyan furcsa ez a csend... :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes.
Nekem is fáj az első pár kortynál,aztán jobb lesz.

Kép
Kép
Kép
regina74

Katuska hír!!!: 10 óra 30 perckor Petra baba 4330 grammal és 56 centivel végre úgy döntött,hogy kíváncsi a világra. Anyut kicsit átrendezte ott lent, de majd helyrejön! Puszi,Katuska

KépKép

KépKép
kata8110

KRISZ: milyen tápszert esztek? Enyém gyerek nem hízik semmit pedig folyton eszik.......nincs sok tejem, éhes szegény :roll: :roll: :roll: . Holnap jön a gyerekorvos, íratok pótlást.......a gyerek fogy :cry:

KépKép
peni

katuska: végre, végre!!!! GRATULÁLOK! Minden jót kívánok nektek!!

KépKép
peni

Katuska:
Na vére!!!! Gratulálunk, sok boldogságot Petrához!!! Szép méretek!! :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Katuska: gratulálok!!!! Nem semmi méretei vannak Petrának!! :D
magdolnasz

Halihó!

Mágnes, Csöre,Regina: csatlakozom a klubhoz, nekem a bal cicin fáj az első néhány korty, olyankor a víz is kiver szinte, de ahogy szopizik, 5 másodperc alatt elmúlik! A jobbon is érzem a piszok erős vákuumot, de az nem fáj. A bal mellbimbó kicsit ki is van repedve, gondolom, ez is hozzájárul. Nem sebes, hanem repedt kicsit. Ilyenre tudtok valami jót, Garmastan krémen kívül?

Bartika: azta, szuper szülés! Csatlakozom Krisztihez, ilyenre én is beneveznék legközelebb!! :D

Krisz: csoda édesek vagytok! Mekkora maci :lol:

A kicsi fiam igazi bélpoklos. 3 szopiból 340-et kajált és ez volt 1-kor! Mi lesz itt még éjfélig?? :shock: :lol:

Védőnő tegnap annyit mondott, hogy jövő héten hív, ha nincs kínom akkor 2 hét múlva jön, az 1 hónapos 'felmérés' végett. Dokinéni oltás ügyekben ígérkezet, február 17-re :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Mágnes! Nekem az első pár napon fájtak az első kortyok, de ez csak addig amíga a bimbik megedződnek... neked már el kellett volna múlni. Nekem is csak az első 4 napban fájt. Ja és cucó bent tartásra van egy tippem! Én kitámasztottam egy plüss nyunyóval, amit láttok is a képen.

Kép

Húú, amiket én itt olvasok az éjjelekről, mázlink van... nálunk alvás van. Ma éjjel már egy szobában is aludtak el és az első etetésnél (éjjel 11-kor), kicsempésztük Ádit, hogy ne ébressze fel Pötyit hajnalban. Meg nálunk inkább az baj, hogy messze van a hálónk és a gyerekszoba egymástól és félek mire beérek, hiába indulok el az első nyekkenésre Ádi átvált a baritonján sírásra és felébreszti Pötyit. :roll: De csak enni kel fel Ádi hál'Istennek. MOndjuk nekem Pötyi is ilyen volt, a műsorok később kezdődtek.

Micsoda egy sz@r idő van kint... :evil:
Nekünk ma jön dokinéni, védőnéni két hetente jön, doki meg első hónapban hetente.
B.

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Katuskának gratula!!!!!!!!!!! szép nagyra nőtt Petra baba!!!!!

Egy majdnem végleges tábla:
Kép

Regina, üdv itt, ha küldesz priviben adatokat, beteszlek :wink: )

Rólunk most csak egy tegnapi fotó, buliztunk :lol: itt vannak a nagyszülők, szétszedik Leventét, úgyhogy istenkirály dolgom van :lol:

Kép

Kép
vickybabe

Katuska:végre, gratulálok! Jól megszenvedhetett szegény. Óriási baba!

Peni: Humana HA 1 újszülött tápszert írtak nekünk. Hypoallergén. Csak receptre adják. Jókat kajál belőle a gyere, szemlátomást jól lakik. Éjjel 4 órahosszáig is bírja vele.
Ti ébresztitek a babát 3 óránként? Én nem. Általában 3,5 óránként kel éhesen.

krisz78

Na végre!!! HIPP-HIPP hurrá Katuska!!!!! Nem csoda hogy nem akart kijönni, ha bent ilyen jól tartották!!!! :lol: Micsoda méretekkel születnek most gyerkőcök, nem semmi... :shock:

Regina! Üdv tőlem is! :wink: Akkor nagy az öröm, két fiú után, igaz? Igazi kis királylány dolga lesz. :lol:

Vicky! Merre vagy?

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Na, csak emlegetni kellett téged Vicky! :lol:

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Krisz: nem ébresztem MArtint, nappal 2,5-3 óránként kel szopizni, éjjel durmol, ma is 6 órát! Isten tartsa meg jó szokását! :D

KépKép

KépKép
kata8110

Lehet csak én vagyok vaksi, de Móni hova lett a táblából? Nem úgy volt, hogy a héten csaszizzák? Vagy keverem valakivel???? :oops:

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Bartika, a Mónit kivettem, mert gondoltam nem tudunk róla semmit. Lehet, hogy már megvan a baba, úgyhogy a pocakosok között nem akartam már hagyni :roll: ...ha majd bejelentkezik, akkor berakom :wink:

Krisz, én sem ébresztem. Fölébred ő magától, ha éhes...

Fájdalom szopi közben: első pár szopásnál megvan nekem is, ilyenkor szerintem a tejcsi lövell be. Utána már jó...

Peni, kérdezted az aranyeret. Nekem sajna nem múlik. Jövő héten megyek a 6 hetes kontrollra, majd megemlítem a dokibácsinak...

Kép
vickybabe

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?