A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Janaka:

:lol: vissza léptem a fórumhoz, mit látok:

írod:gomba kontrol

+ mindenkinek ezt kívánod. felnézek és van a képnek egy olyan pillanata mikor a baba gombának néz ki. :lol: :lol: :lol: :lol:

Amúgy jó kép!!! De csak folyamatában nézve :lol: :lol: :lol:
miciona

Szimbáné + Moncsiga

küldök egy nagy adag babaragacsot nektek:

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
miciona

Miciona
Megnéztem gombaszemmel és tényleg :lol:
Neked az első napon volt 1 tüsző? A mensid első napján volt uh-d?
Vendég

Miciona!
Mi előreláthatólag jövő héten kedden megyünk a Mária utcába. Neked mennyi idő volt mire megvolt az eredmény? Csak azért mert volt olyan aki azt írta, hogy 3 hét!? :?: :!:

Amúgy hogy vagy? Mi a következő lépés nálatok? Mikor kell újra mennetek?

Kép

KépKép
ercsikati

Janaka,
igen a mensi első első napján, azaz tegnap.
Egyik oldalon egy tüsző, másikon még nem esett le a sárgatest, azért kell péntekig felüléseket csinálnom, aztán este megnézi és , ha lesz ott vmi, akkor még szombaton kezdhetek.

Kata,

sajnos a Mária utca tényleg 3 hét.
miciona

Akkor még remélem beleférünk! Majd szorítok, hogy meglegyen 27-ig! De nem tudunk előbb menni mint jövő hét kedd! De várom, hogy Julcsi mit mond, mert ha jól értettem akkor ők ma voltak! Vagy vannak! :?: :!:

Kép

KépKép
ercsikati

Szerintem, elég, ha bemutatjátok mikor kezdi az akciót.
Tényleg akkor azt sem mondta még, hogy mi lesz? Inszeminációval kezdtek?
Azt mondta Neked, hogy még nincs egy tüsződ sem? Nem rosszul értettél valamit? Biztos van csak nem indult még egy sem fejlődésnek, nem lehet?
miciona

Miciona!

Nem értettem félre semmit! Ezt mondta! De peteérésem van tutira, mert átnézte a hőgörbéimet, és azon nagyon szépen ábrázolódik, hogy mikor érik meg a pete! Egyébként nem mondott semmit, csak azt, hogy "nem érti miért nem estem még teherbe amikor ilyen szépek a görbéim" "Na de nem baj, ezért vannak itt"! Hangzott a válasz! Szóval nem mondott semmit, hogy mi lesz a következő lépés. Annyit mondott, hogy meglátjuk az eredményeket aztán úgyis találkozunk, és megbeszéljük a következő lépést! De nekem van egy olyan gyanúm, hogy átjárhatósági lesz! De nem merem 100%-ig mondani! :? De nekem ez a megérzésem!

Kép

KépKép
ercsikati

Sziasztok Lányok,

Ma voltam én is UH. 8. napon vagyok és napi 2x1 clostilbegyt.
Apák nem volt elragadtattva, azt mondta jobban mocorogniuk kéne a tüszőknek. A péntekig nem lódul meg, akkor injekció formájában folytatjuk a stimulációt.

Ercsikati,
Nekem is rendben van a pé-m, és látod most mégsem úgy alakul, ahogy kéne. Szerintem ez is olyan, hogy egyik hónapban jobb, a másikban kevésbé.
Gratulálok a tesód kisfiához.

Momóka,
Nagyon örülök, hogy minden rendben van. Vigyázz magatokra.

Micióna,
Csak pozitívan, a ciklus elején vagy, még bármi lehet.

Kép
gmelcsi1

GMelcsi!
Remélem nekem nem lesz szükségem semmi-féle-fajta gyógyszerre! Remélem elég lesz egy átjárhatósági, egy inszem, és már jön is a babó! De hát ez egyenlőre csak álom, álom, álom! De szép álom! És remélem valóra is válik! Mondjuk pár hónap múlva! :):) :P :D

Kép

KépKép
ercsikati

Sziasztok!
Köszi,hogy gondoltok rám!

Sokat pihizek, olvasok. A séták egyelőre csak a lakáson belülre korlátozódnak. Remélem, ennyi elég a jó vérellátáshoz!
Most kicsit bosszankodom, miért nem oltattam be magam még a program előtt influenza ellen. Annyira nyomják mindenütt, hogy mekkora nagy járvány lesz... :evil:

Kata! A kis Benedek nagyon cuki baba! Ne reméld, hogy gyógyszer nélkül megúszod! Minimum Clostilbegyt! :lol:
Mi 3 gyógyszeres-ágybabújós hónappal kezdtünk és ahhoz is adott Clostit is,meg Merional szurit. Ne aggódj,nem akkora veszedelmek, mint az ember hallja itt-ott, hogy HORMON!!! és reszketni kell tőle. :lol:

Melcsi, ne aggódj, Apánk általában elégedetlen. Majd ad egy kis szurit, és beindulnak a tüszócskék, tuti!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Momóka, örülök, hogy minden rendben a babókádnál!

Végre, nem én vagyok az egyetlen, aki majd belepusztult a punkcióba! :lol:
Annyira idegesítő volt, hogy többiek már kávéztak, jöttek-mentek, én meg mint egy rakás szerencsétlenség csak nyögdöstem! :lol:
Volt egy hősnő is köztünk, aki nem kért altatást sem! Azóta is csodálom! (még akkor is, ha "csak" 3 tüszőt szúrt meg neki Apánk)

Na puszka Nektek, megyek vízszintbe.

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Moncsiga!

Örülök, hogy hallatsz magadról azért! :) Helyes, hogy a sétát csak a lakásra korlátozod, lesz idő amikor már nem csak ott sétálhatsz! Azért szellőztess jókat, hogy a friss levegő járja át a lakást! Az is jót fog tenni és lélegezz mélyeket a friss levegőből!

Azért én megpróbálok majd mindenféle gyógyszer nélkül, persze csak ha lehet, mert én azért nagyon gyógyszer ellenes vagyok! Fejfájásra is már csak akkor veszem be, ha nagyon muszáj. Bár azt hiszem akkor muszáj lesz majd!

Megyek pihenek, holnap hosszú nap áll előttem! Megyek reggel dolgozni, délután meg tüdőszűrűre kell mennem, mert Apánk oda is elküldött, és egyébként is most járt volna le, tehát aktuális is lett volna! Bent 1000 a melóm, és most teljesen lefoglal az is, hogy megszervezzem, hogy mikor hová menjek, hogy az időben benne legyünk még! :)

Szép estét Mindenkinek!

Puszi: Kata

Kép

KépKép
ercsikati

Sziasztok!

Miciona! Ezt a tüsző dolgot én sem értem!

Moncsiga! Beszélgess sokat a babákkal! Az influenza miatt ne aggódj, minden évben hírverést csapnak neki! Most úgysem jársz emberek közé, később sem orvosi rendelőkben fogod tölteni a napjaidat, hanem kényelmes hasringatós sétákkal a parkban :D

Ercsikati! Hajrá a leletbeszerzéshez!

Ági! Szerintem a 3 baba önmagában garantált sugárhányás lehetett.... De megérte :)
kislibus

Sziasztok!
Kata, holnap reggel megyünk csak a Mária u-ba, 8-ra, utána beszámolok :) De tényleg 3 hét, mindenhol ezt olvastam, és fizetni is kell, és a párodnak is kell menni, ezt ugye tudod???

Hát, szerintem ha már lesz valami, akkor a gyógyszeres kezelést nem lehet megúszni... én is eléggé gyógyszer ellenes vagyok, évente talán egyszer-kétszer veszek be vmit, de az inszemhez hormon kell, hogy legyen sok jó petécske. És ha az kell, az lesz, nekem mindegy, csak legyen baba(k)! :)
De persze majd meglátjátok, izgi lesz 30 nap múlva. De akkor is tudok majd neked jelenteni, mert mi meg 23-án megyünk vissza :)

Moncsi, pihengess, ne izgulj, el fog kerülni az influenza, állítólag babásan az ember nehezebben kap el dolgokat. Amig meg jól megkapaszkodnak, úgyis otthon vagy,szóval minden rendben lesz! :)

Nekem is volt érő tüszőm az UH-n, én a 8. napon voltam, de nekem csak jobb oldalon volt.sztem nekem mindig csak jobb oldalon érik tüsző, az elmúlt fél évben gyanúsan csak onnan éreztem az ovu fájdalmat... remélem, azért majd a gyógyszerek hatására ott is lesz vmi kis aktivitás.

Ma elmondtam a szüleimnek a dolgokat, most már ők is izgulnak rendesen :)
vjulcsi

Jó reggelt!
Ma is borús az idő, de a kedveteket ez ne rontsa el!

Julcsi ! Nagyon várom a beszámolót! Kíváncsi leszek, hogy mit fogsz mondani! A szüleid nem is tudták, hogy mire készültök? Az én szüleim tudják, és azt mondták, hogy jó lenne, ha nem nagyon kapnék el semmi influenzát, főleg ebben az időszakban amikor támad! De hát nem tudok mit tenni! Dolgozni kell, ezért nem tudok a lakásban maradni! :(:(

Moncsi!
Pihenj sokat, és ne nagyon menj emberek közé, így kisebb lesz az esély arra, hogy elkapd ezt a fránya infulenzát! Sőt szerintem magad köré ne is engedj olyan embert aki ferőzött! De szerintem nagyobb lesz a hangja - szokás szeirnt - mint ahogyan valójában megjelenik ez a virús. De tudod, jobb félni.....

Miciona!
Mi a helyzet? Hogy vagy?

Mindenkinek szép napot!

Kép

KépKép
ercsikati

Jó reggelt!

Tegnap volt egy kis sírás. Ma már jobb a helyzet. Beszélgettem egy barátnőmmel a nővére most készül az 5. lombikra, meg ugye ott vannak Szimbáék esete is, akkor még én sem sírhatok. Meg beszéltem egy lánnyal neki is magas az FSH-ja (Kaális) és neki meg túl sok tüszője le ,túlstimulálták.
Amúgy hasizomlázam van már. Holnap Nyírő vérvétel, este Dévai.
Holnap este kiderül mi lesz a folytatással.

Kata, te ne izgulj, csak a AIDS ,amire várni kell a többi meglesz.
Szerintem, ha nem is lesz meg csak 27.-e után akkor úgyis azt mondja ,hogy mielőtt elkezdi az inszemináciot, addig vidd be.
Mária utcában ahogy bemész a kerítéstől balra kell bemenni ,ha belépsz az épületbe szembe fel a lépcsőn és balra.Van egy kis informácios pult ,de nem kell oda beállni, csak a középső ajtónál várakozni, ahová ki vannak írva az árak stb.

Moncsi: Mikor kell menned UH-ra?
Már nem fáj semmi? Hogy bírod a sok fekvést?

Melcsi: ezek szerint pénteken Te is jössz Apánkhoz?
Gondolom reggel Uh-ra. Akkor nem talizunk :(
Írjál majd mit mondott!

Szimba család: megérzések????
miciona

Sziasztok,
csak nagyon gyors bekukk, majd este otthonról írok, csak Kata miatt jöttem jelenteni:
kellemes csalódás a Mária u-i vérvétel. A hely ott van, ahol miciona írta, nem volt senki, rögtön sorra kerültünk, és a hölgy szuperül veszi a vért, szerintem fél perc sem volt a 3 cső vér... pedig én irtózom ezektől. Mondta is, hogy szokjak hozzá, mert azért most lesz benne részem, de nagyon kedves volt, végig beszélgetett velem, látta milyen problémás vagyok. :)

Febr. 18-tól lesz meg a lelet, szóval ha ti kedden mentek, számolj még annyit hozzá. Szerintem ti is bele fogtok még simán férni 27-ig. Egyszerre van meg a 3 lelet, és személyesen kell átvenni, de ha csak egyikőtök tud menni, akkor a másik meghatalmazással az övét is átveheti.
És 3000 Ft volt kettőnknek, többre számítottam.
És a hely is meglepően kulturált, szóval no para Parakata! :) :) :)
vjulcsi

Azért még egy percre:
Miciona, neked megy a drukk nagyon, kitartás! Mit szóljunk akkor mi, akik a legelején vagyunk az egésznek?

Szimbacsalád, próbáljatok jönni, izgulunk értetek!
vjulcsi

Sziasztok Lányok,

Mi a AIDS a Lászlóban csináltattuk, fizetős volt, de 3 nap alatt kész lett.

Miciona,
Néha engem is elkap a sírás, főleg, ha én is hallok olyanokról, akik már nagyon régen próbálkoznak. Máskor pedig tök pozitív vagyok.
Szerintem ez mindenkinél így van. Lehet néha jó is ha pityergünk egy kicsit, utánna mindig jobbnak látom a helyzetet. Egy a lényeg hinni kell, hogy előbb vagy utóbb mindenkinek sikerül, aki ennyit tesz érte.

Ercsikati,

Nem akarlak elkeseríteni, de mindenképpen kapni fogsz gyógyszert, pont azért, hogy még nagyobb esély legyen.
És ha netalán van valami probléma, akkor meg aztán még többet.
Nekem is meg volt az átjárhatóságim, van pé-m, időre jön meg, még 2x1 clostival kezdtünk, és lehet péntektől, már injekció.

Moncsiga,

Sokat gondolok rád. Vigyázz magadra nagyon (ez mindenkire vonatkozik), nehogy elkapd a kórt.
Arrafele sétálj, ahol nincs sok ember.
Pontosan mikor kell visszamenni, hogy Apánk már tudjon valamit mondani? Nagyon szorítok.
Apánk tényleg mindig borulátó, mondtam is a tüszőimnek, hogy jól nőjenek meg, sé pénteken az orra alá dörgöljük. :lol:

Kép
gmelcsi1

Julcsi!
Köszi a beszámolót, tényleg aranyos vagy, hogy így "jelentesz" nekem! Így azt hiszem kevésbé van bennem a para! Kiszámoltam, ha minden ok a Máriában, akkor azon a 7en lesz készen amikor megyünk Apánkhoz, úgyhogy szuper! Remélem nekem is úgy veszi le, és beszél hozzám, mert én nagyon irotózom a tűtől és a vértől is! Hiába ParaKata vagyok! :lol: :lol: :D
Azt számoltam, hogy kb. szinte mindig pár nap eltéréssel ugyanott tartunk! Egyszer azért mi is "összefuthatnánk"! :wink: :lol: :D

Melcsi!
A gyógyszertől csak azért óckodom, mert én nagyon ellenes vagyok, de ha kell, akkor nincs mese! KELL! Szóval nem érdekel semmi mellékhatás, vagy ilyesmi, csak egyszerűen gyógyszer ellenes vagyok! De hát majd apánk úgyis mondja, hogy mi a helyzet! Mit kell szednem, meg hasolnók!
Szorítok a tüszőknek, hogy minél nagyobbra nőjjenek és ne legyen gond! Szorítok Neked!

Bodza!
Sokat gondolunk ám rád, hogy mi lehet veletek! Majd ha erre jársz szeretnék pár képet, és életjelet!

Kép

KépKép
ercsikati

Melcsi,
Ne haragudj, h megkérdem, de nem találtam meg: nekes most lesz az első inszem? minden rendben volt a leletekkel?
szerinted az reális, hogy ha minden rendben van a leletekkel, és febr. 23-én megyek hozzá, akkor a március közepén kezdődő ciklusomban megcsinálja Apánk az inszemet? (akkor már csak egy átjárhatósági kéne febr. 23 és márc közepe között).

Annyira szeretném, ha nem kéne még egy hónapot várni ....

Miért mész vissza pénteken?
vjulcsi

Kata
Látom rajtad marad a ParaKata :lol: Kitartás a leletek gyűjtögetéséhez :wink:

Melcsi
Érdekes, hogy kellett fizetnetek a HIV szűrésért. Nekünk azt mondták, hogy már megváltozott a rendelet és nem kell fizetni érte a lombikosoknak. Vagy nem volt beutalótok?

Julcsi
Szuper, hogy reggel simán ment a vérvétel, ügyi voltál :lol: :wink: Neked is kitartás a sok macerához, hogy meglegyen minden papír :wink:

Moncsi
Tényleg vigyázz, nehogy elkapj valamit. Pihengess kicsi mozgással. Drukkolok nagyon :wink:

Miciona
Ne keseredj el, hiszen annyi pozitív példa van, ha más nem, akkor azokból kell erőt meríteni. Egy másik forumon volt, hogy 5 sikertelen, 6. sok sok pénzért és 3 baba. Mindenki babás lesz, csak kitartás :wink:
Vendég

Julcsi,
Akkor február küzepén meg kellene csináltatnod vele a HSG.
Azt a ciklus első felében csinálja.
Azt viszont nem tudom, hogy megcsinálja-e egy hónapban az inszemmel. Hívd fel és kérdezd meg tőle.
Ha kicsit felpörgeti, akkor szerintem van rá esély, hogy márciusban kezdjetek.

Nekem minden rendben volt a leltekkel, és ez az első és utolsó inszemünk. :lol: (csak pozitívan). Sperma gond van. Alakilag nincsennek rendben.
Egyébként Apánk nem húzza az időt, nálunk is már decemberbe megcsinálta volna, csak mi mondtuk, hogy inkább január.

Ercsikati,
Nagyon igazad van, és sem veszek be gyógyszert, csak ha már nagyon muszály. Remélem Te jól fogsz a gyengébbre is reagálni,
Szorítok én is neked nagyon.

Csajok valaki nem jön péntek reggel UH-ra?

Kép
gmelcsi1

Janaka,

Igen a lombikosoknak nem kell, de mi inszemmel kezdünk, ugyhogy mindenért kell. Hormonokért is kellett. :?

Kép
gmelcsi1

Melcsi
Ja értem, nem gondoltam rá, hogy igy különbséget tesznek :oops: Akkor ezért lehet az is, hogy van akit a Nyírőbe küld Apánk vérvételre, van akit meg a Jánosba. Na most már ezt is tudom :lol:
Vendég

Akkor most valamit nagyon nem értek!
Nekünk adott Apánk beutalót a Mária utcába, a páromnak és nekem is! Akkor nekünk most mit kell fizetnünk és mit nem?! Valahol elveszítettem a fonalat! :cry: :oops:

Kép

KépKép
ercsikati

Kata
Én kevertem össze, mert a lombiknál nem kell fizetni, de az inszemnél igen. Szóval úgy van, ahogy eddig a lányok írták.
Vendég

De nekem ez még csak egy kivizsgálás, nem tudjuk, hogy inszem, vagy lombik lesz! És most akkor mi van? Nem értem! Lehet még többet kell tanulnom! Vagy csak ezekhez a dolgokhoz nem értek még?! :oops: :oops: :cry: :cry:

Kép

KépKép
ercsikati

Kata
:roll: :roll: :roll: :roll: Nekem sajna fogalmam nincs :roll: :roll: :roll: :roll:
Vendég

SZiazsok!

Kata nekem az inszem előtt a háziorvosom adott beutalókat mibndenhova, n Dévai csak a Mária utcába a nemi betegségekre adott, és azt hiszem a szifilisz az amiért fejenkéánt 1500 Ft-t kellett fizetni.

Hírek nálunk már mind a 3 babám felkapaszkodik és térdel szorgalmasan. Ha megkapom a páromtól a gfényképezőhöz a kábalt, akkor teszek fel képeket.

Lilypie Kids Birthday tickers
Ági28

Ági
Nagyon ügyik a gyerekek, olyan jó látni, mikor egyre több mindent csinálnak. Az meg külön jó, hogy szépen egyformán fejlődnek. Lassan 1 évesek aztán lehet szaladni is utánuk :lol: Egyébként komplikált volt a terhességed, hogy 3-as ikrek? Én mindig kicsit parázok az ikrektől, mert azért dupla kockázat, pláne ha 3-an vannak.
Vendég

Sziasztok! Benéztem, bár igazság szerint meghalni sincs időm! :(

Miciona! Az egy tüsző nálad most normális és az általad elmondottakban benne is volt az indoklás. Először a kis tüszők aktívak lesznek, egy (elfelejtettem a nevét) burok képződik rajtuk, ami később a hormonok felvételéhez kell, ugyanis a tüszők külsején vannak a receptorok. A tüszők aktiválását a progeszteron akadályozza, amelyet a sárgatest termel, ez nyom el mindent a Te esetedben. Ezért kell a mozgás, meg a sok husi!!! Én azt is el tudom képzelni, hogy van több, még nem aktív, de UH-n elvileg már látható méretű (>1mm) tüsző is, de azok pont a sárgatest miatt nem látszanak. A Doki nagyon kedvesen el szokta magyarázni a monitoron látható dolgokat és amikor sárgatest, vagy ciszta volt valamelyik petefészekben, ezek sokmindent kitakartak, így bármi lehet mögöttük. A lényeg az, hogy a tüszők aktiválására kb. a menstruáció 5. napjáig van esély, utána már a hormonok hatására sem fognak újabbak beindulni. Egy szó, mint száz, az első lépés a tüszők aktiválása felé a sárgatest eltüntetése. Hajrá! 8)

Vjulcsi! Egy hónap alatt semmilyen kezelés nem befolyásolhatja a spermaképet. Ahhoz 2 és fél hónap kell, de mivel ez az átlagos érési időtartam, jobb 3 hónapot várni a kontrollra. Gyöngyi, az intézet biológusa szerint az általad leírt különbség teljesen szokványos. Én egyébként hiszek a vitaminokban (még ha a FER14-ben nem is). Nekem fél év alatt a katonák összlétszáma 320 ezerről 32 millióra nőtt, pedig csak a vitaminokat zabáltam marékszámra, semmilyen kezelést nem kaptam. (Az más kérdés, hogy ez a sereg még mindig gyenge.) Abban viszont nem hiszek, hogy egy gyulladásos állapot akkor, per pillanat sokat ront a helyzeten, mert arra miért ne vonatkozna az átlagos, 75 napos időtartam? :roll: Azt elhiszem, hogy egy gyulladás után 2-3 hónappal a spermiogram rosszabb, azt viszont csak magas láz esetén gondolom, hogy a már kész katonák is pusztulni kezdenek. Még egy észrevétel: ne etess szóját a férjeddel!!! :!: Az ugyanis olyan anyagokat tartalmaz, amelyek hasonlítanak a női, nemi hormonokra, ezért jelentősen befolyásolják a spermiumok termelődését és nem pozitív irányban. A szója nőknek, főleg változó korban kifejezetten előnyös, de férfiaknak nagyon nem jó. Mostanában egyre több kutatás foglalkozik ezzel és a legtöbb arra jut, hogy már kis mennyiségű szója rendszeres fogyasztása is a felére csökkenti a hadsereg létszámát. (Ez a probléma érdekes módon a szójazabáló ázsiaiaknál nem jellemző, ezt a kutatók genetikai okokkal magyarázzák.) Az is probléma, hogy manapság a nagyüzemi állattartás is rengeteg női nemi hormont használ a takarmányozásban (attól nőnek szép nagyra pl. a tehenek), így az ösztrogénnel tömött állatok húsával ugyanolyan rosszul járunk, mint a szójával és az a baj, hogy ezt a csomagoláson nem tüntetik fel. :evil: A lényeg amennyire lehet, próbáljatok kevésbé tápos állati húsokat beszerezni, bár manapság már a piacon sem garantált a jó minőség. :? Az életmódváltás nagyon jó ötlet, a cigi letételéért is jár a párodnak egy hatamas piros pont. Egye a vitaminokat és sok zöldet sok hússal. Ami még fontos, próbálja meg kiiktatni az életéből a stresszt, már amennyire ez lehetséges.

Valaki kérdezte, hogy mennyire gond a vékony méhnyálkahártya. A Doki mesélt egy olyan esetet, amikor valakinél úgy jött össze a terhesség (igaz, csak kb. a 8. lombikra), hogy nem volt összefüggő(!) nyálkahártya, csak kisebb szigetek. Így persze még több szerencse kellett, de végül sikerült a babát összehozni. Szerintem azért nem jósol most semmi jót, mert a kevés tüsző + vékony nyálkahártya már nehezített pálya, ennek ellenére is érdemes lehet folytatni a programot. Az esetleges sikertelenség esetén nem szabad elkenődni, mert a csoda éppen azért csoda, mert nem történik meg minden nap, de az esély ettől még megvan rá.
A lényeg az, hogy minden sikertelen próbálkozást úgy kell kezelni, mint egy újabb, megszerzett tapasztalatot, amely a végső sikerhez szükséges. Az önsajnálat nem segít, attól még soha, senki nem került áldott állapotba. Meggyőződésem, hogy a szomorkodás és a kollektív depresszió rengeteg energiánkat felemészti, amire nagyobb szükség lesz a következő alkalommal, így inkább arra használjuk, hogy felszívjuk magunkat.

Moncsi! Apánk szerintem egy kicsit kamuzott azzal a kétszeres sebességű osztódással. :D Szerintem fél a többesterhességtől, ezért akart "csak" kettőt beültetni. 3 napra nekünk is rendre 8-10 sejtes embriók lettek, mégsem aggódott a sebességük miatt, sőt, azt mondta, hogy ha 4 lenne, azt is visszakapnánk. Azt is mindig megállapította, hogy gyönyörűek az embrikék (a mostanira is azt mondta, hogy "gyönyörűséges"). Az a baj, hogy mi sosem szépségversenyre szántuk őket. Inkább legyenek csúnyácskák, csak tapadjanak meg és nőjenek nagyra. :D Javaslom, hogy csak az első héten feküdj sokat, utána már mocorogj valamennyit. Dévisz szerint ilyenkor úgy kell tenni, mintha nyaralnánk. Bár nem tudom, hogy ez nála mit jelent pontosan, én a 2.-3. hétre már rövid sétákat is ajánlanék, de csak lassan, nyugodtan, autózás és lépcsőzés nélkül.
szimba

Sziasztok!

Kata, úgy számolj, hogy 1500 Ft lesz fejenként, nem kérezték tőlünk ott a Mária u-ban, hogy inszem vagy lombik, csak megnézték a beutalót és mondták az árat, azon pedig semmi nem volt rajta.

Szimba,
Köszönjük szépen a kifejtő magyarázatokat, nagyon sokat segítesz vele!
Mit jelent az, hogy a spermumokban az egy hónap alatt tapasztalt különbség teljesen szokványos??? Ilyen alapon lehet, hogy legközelebb meg megint nagyon rossz lesz a spermakép? Ilyen-olyan dolgok hatására ennyit változhat? Mi is csodálkoztunk, mert tudom, hogy 72 nap az érési időtartam. Ezek szerint a doki által bejósolt javulás is kétséges, hiszen legközelebb is akármilyen lehet? :( Ez nem dob fel túlságosan :(
A szóját akkor mellőzzük, még csak az kéne, hogy rontsuk a kiskatonák minőségét!

És veletek mi újság? Szimbáné jól van?
vjulcsi

Jó reggelt Mindenkinek!

Jó hírem van! Nem esik az eső! Legalább is itt ahol én vagyok, sőt otthon sem esett!

Julcsi!
Megnéztem az én beutalom sincs semmi, vagyis nincs ráírva, hogy inszem, vagy lombik! Majd meglátom, igaz teljesen mindegy, mert ígyis-úgyis ki kell fizetni, tehát majd úgyis mondják, hogy mennyi az annyi! :) Egyébként hány órára értetek oda? Mert mi úgy tervezzük, hogy 8-ra megyünk! Tényleg egyébként étgyomorral kell menni, vagy lehet előtte enni? :(:) Bár én úgysem fogok tudni, de a párom amint kinyitja a szemét ő egyből éhes! :wink:

Ági!
Gratula a gyerkőcöknek! Nagyon ügyesek! :lol: :lol:
Természetesen a képeket várjuk, úgyhogy nyúzd a párodat, hogy fel tudd tenni a képeket! :)
Remélem az én háziorvosom is tud beutalókat adni a többi vizsgálatra, hogy azokért ne kelljen fizetni! De jó lenne, legalább annyival olcsóbb lenne! :roll: :lol:

Legyetek jók!
Puszi: Kata

Kép

KépKép
ercsikati

Sziasztok!
Jó estét!
Ma én indítottam a napot, és úgy nézem, hogy csak én beszélgettem! Jó volt ma beszélgetni veletek! :lol: :lol:

Merre járt mindenki?

Kép

KépKép
ercsikati

Sziasztok,

Kata : én speciel délután 5 és 8.30 között Dévainál ücsörögtem.
holnap mesélek.

Jó éjt!
miciona

Sziasztok!

Miciona
:shock: Annyi ideig? Mi volt ott? Legalább jó híreket kaptál?

Kata
Itthon teszek-veszek, főzöcskézek, na meg lefoglal a jelmez :lol: Egyébként meg nem történik semmi. Hétvége hamar elmegy, aztán mindjárt kedd :lol: Mellkasröntgent elintézted?

Moncsi, Szimbáné
Hogy vagytok? Csak +++++++++++++-an :wink:

Jó éjt mindenkinek!
Vendég

Jó reggelt Mindenkinek!

A tegnapi napomról: reggel Nyírő vérvétel. Ingyenes. Helyes nénike, ügyesen vette, szerencsére nem találkoztam a Szimba által említett "fekete angyallal".
Du. 5-re Dévai. 8 ember előttem :( , még 3-an utánam :roll:
Beszélgettem egy lánnyal, hasonló problémája van mint nekem, magas FSH, kevés tüsző. A Kaáliból jött át. Aztán mondta Apánk, hogy mivel azokat az Intézeteket nem fogják finanszírozni, akik nem eredményesek, így sok helyen a kis fertilitási eséllyel indulókat "lepattintják". Ugye nálam is ez a szitu. Beleolvasgattam más Intézetek topikjaiba, képzeljétek van olyan hely, ahol, most volt a lány konzultácion és szeptemberben kezdhet :shock:
Nagyon durva!!!! Nekünk szavunk nem lehet. Hallod Julcsi! Te vagy aki sietne nagyon!
Na aztán férjem lefordította foci nyelvre: vesztett helyzetből álltunk fel és Dévai öngóljával nyertünk.
Tehát elkezdte ecsetelni, hogy mennyire nehéz helyzetben van, mert egy tüszővel, őt az OEP számonkéri, viszont én nem fizethetem ki, mert jogilag jár nekem a kezelés. (ja, zárójelben megjegyzem a Nyírőben nem lett olyan magas az FSH értékem)
Mivel kedden az egyik oldal még nem látszott a sárgatest még nem vált ott le, igazából még nem tudtuk ott van-e tüsző.
Na már majdnem búcsúztunk azzal, hogy menjek el egy fertilitási vizsgálatra a Fehérvári útra, és legfeljebb minden hónapban nézzük a tüszőket, mikor belőtte az öngólt, hogy mégis megnéz.
Gyerünk UH! Nos a közel ezer felülésnek köszönhetően (iszonyú izomláz), leesett a sárgatest és 3 esetleg 4 tüsző volt ott plussz a másik oldalon egy!!!!!
Na akkor viszont csapjunk a lovak közé , még tegnap este Ágika beadta az első napi szurikat. Ma megyek délig a másikért.
Aztán hétfőn reggel UH.Melcsi ott leszel?????
Azért írtam le ilyen részletesen mi volt, mert szerintem ez is agyban dőlt el. Kedden nagyon ideges voltam, úgyis mentem be, tegnap a Párommal állatokat utánoztunk egymásnak , a 3 órát végig röhögtük.Tehát nagyon számít, hogy megyünk be. Na nem azt mondom, hogy hirtelen nőtt 4 tüszőm, de Dévai csak rábeszélte magát mégis egy UH-ra.

Szimba: köszi a kimerítő választ. FSH ügyben most én is kicsit utána néztem.Ha valakit érint leírom neki a véleményem.
Szimba: magatokról nem írtál!!!!
Mikor mentek vissza? Tesztelés??

Moncsi: neked is adott a kérdésem ,hogy vagy? Tesztelni fogsz?

ÓRIÁSI BABARAGACS MEGY NEKTEK++++++++++++++++++++++++++

Janaka: farsangi jelmez? a kisfiadnak? mi lesz?
miciona

Miciona! Micsoda nagyszerű hírek!
:)

Akciózóknak szép tüszőket kívánok, ET utániaknak babaragacsokat, babásoknak pocaksimit, anyukáknak boldog pillanatokat a babákkal, többieknek megerősödést a felkészüléshez!

Kép
albi2000

Moncsiga, Szimbáék!
Drukkolok!

Akciózóknak szép tüszőket kívánok, ET utániaknak babaragacsokat, babásoknak pocaksimit, anyukáknak boldog pillanatokat a babákkal, többieknek megerősödést a felkészüléshez!

Kép
albi2000

Miciona: van abban valami, hogy minden fejben dől el! Nagyszerű hírek! Drukkolok, hogy továbbra is szépen alakulj!

Nekem az FSH-m mindíg tankönyvi, a többi hormonnal együtt, szokott is lenni rengeteg (minimum 20) tüszőm, viszont a legtöbb üres. Eddíg a legtöbb 7 petesejt volt, amit le tudtak szívni. Persze ez a Kaáliban volt és nagyon bízom abban, hogy Dévainál nyerők leszünk! Hétfőn megyünk első konzira, már alig várom!

Szimbáné, Moncsiga: nagyon drukkolok nektek! Kell nekünk "kezdőknek" a pozitív példa! :wink:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Miciona! Nem, nem a fejben dől el! Pont ez a tévhit vezet ahhoz, hogy sokan a sikertelenség hatására (teljesen feleslegesen) nekifutásból önmarcangolásba kezdenek, aminél nagyobb baj nem is létezhet. Nem is szabad erre gondolni, mert ha sokat filózol ezen, a végén el is fogod hinni és akkor tényleg lesz hatása. Hidd el, a biológia a történet 95 %-át elintézi, nem véletlenül írtam az előző, sárgatesttel kapcsolatos "agymenésemet". Nálunk is csak egy tüsző volt, amíg a progeszteron jelen volt, de amikor már nyoma sem volt, elkezdtek aktiválódni és végül 4 tüsző nőtt azon az oldalon, amelyekből végül 3 petét le is szívtak. Nálad is szinte tökéletesen ugyanez a helyzet, már ami a kiindulási állapotot illeti, de a folytatás már a hormonkezelésen múlik, azon belül viszont a kiindulási FSH a lényeg és - ahogy írtad - ez most sokkal jobb, mint a legutóbbi, 15-ös érték, tehát minden esély megvan arra, hogy 3-4 beinduljon. 8) Hogy-hogy este kaptad az első szurit? Ez már az 5. nap volt? :roll: Tudom, hogy most az időjárás nem igazán kedvez ennek, de fuss, mert ezzel sokat javulhat a helyzet!

Magunkról: Szimbáné jól van, ezerrel pihenget, bár már mocorog is, de egyelőre csak házon belül. Azt fájlalja, hogy most nem tud netezni, de az infókat rendszeresen viszem neki. Keményen szurkol minden akciózónak! Tesztelni szerintem fogunk, bár felesleges, mert nálunk még sosem lett pozitív, még akkor sem, amikor már a vérvétel is igazolta a méhen kívülit. A Doki szerint talán a vesén (a mérete folytán) nem tud átjönni a ß-HCG és ezért ez nekünk sosem fog működni. Mástól ilyet még sosem hallottam, de ha a szakember sem tud jobb magyarázatot, akkor lehet benne valami.

Vjulcsi: Gyöngyi szerint két "adakozás" eredménye között ekkora különbség teljesen normális, ami annyit jelent, hogy nem feltétlenül szükséges valamiféle okosságot keresni a háttérben. Ez főleg a katonák számára vonatkozik, mert ott a két és fél hónap szükséges a kontrollhoz. A minőségen már nehezebb változtatni, de valamennyit rövid távon is javíthatnak a vitaminok, mivel a spermiumok legnagyobb ellenségei, a különféle környezeti ártalmak akkor is károsítják őket, ha már készen vannak, tehát az antioxidánsok akkor is védik őket, amikor már az "adakozás" előtti, előírt 5 napos szünetben felsorakoznak. Én egyébként hiszek abban is, hogy az "adakozás" körülményei is befolyásolják az eredményt és ezt tapasztalatból mondom.
szimba

Szép Délutánt Mindenkinek!

Miciona!
Nem semmi, hogy ennyi ideig ott ültetek! :? :shock: Én lehet nem bírtam volna már! Amit írtál az szerintem Nagyon-nagyon jó hír! Szorítok Nektek nagyon!

Janaka!
A mellkasröntgen kilőve! Kedden vérvétel, Háziorvosnál EKG, és remélem tud adni nekem beutalókat a vérvételekre!
Hogy állsz a farsangi jelmezzel? Mik lesztek azon a farsangon?

Timi!
Sok sikert az első konzihoz Apánknál!

Moncsigának és Szimbáéknak Nagyon szorítok! :)

További szép napot Mindenkinek!
Lehet még jövök! Ha nem akkor csak holnap! :):)

Kép

KépKép
ercsikati

Julcsi!
Még olyan kérdésem lenne, hogy étgyomorral kell menni Mária utcába? És kb. hányra értetek oda, hogy nem volt senki?

Szép estét mindenkinek!
Puszi: Kata - ParaKata - :wink: :wink: :wink:

Kép

KépKép
ercsikati

Miciona
Végre jó hírek :lol: :lol: Most már minden oké lesz, csak ügyin :wink:
Pénteken lesz a farsang és szőllő lesz a kisfiam. Apa a csősz, én meg egy szüretelő öregasszony :lol: Nem akartam kölcsönözni jelmezt, mert nem akartam, hogy Ő legyen az 5. kezeslábas ruhába bújt maci, cica, vagy vmi állat. - Kata, ezt neked is írtam :lol:

Kata
Ügyi vagy a vizsgálatokkal, csak így tovább, meglsze mind hamar :lol:
Nem kell éhgyomor én úgy tudom.

Jó pihit mindenkinek még holnapra!
Vendég

Sziasztok!

Gyors jelentés Viktor fiam felállt! Olyan édes a kiságyban úgy integetett nekünk,hogy csak na! Tök jó érzés volt látni! :-)

Na megyek aludni!

Pussz

Lilypie Kids Birthday tickers
Ági28

Sziasztok!

Miciona nagyon drukkolok, ezek jó hírek!

Szimba, köszi a választ! Nektek is mennek a drukkok. Nahát, ilyet még nem is hallottam, hogy valakinél úgy általában ne mutassa ki a teszt a terhességet...

Kata,
negyed 9 felé értünk oda, parkolni iszonyú nehéz arra. Szerencsénk volt sztem, hogy éppen nem volt senki. Nem kell éhgyomorra menni ennél a vizsgálatnál.
Ha már itt tartunk, a hormon vérvételekre éhgyomorral kell menni??? Azt gondolnám, hogy nem, de ki tudja már :)
vjulcsi

Ági
Ügyes a Viktor nagyon :wink: Majd most aztán a Niki és a Krisz is próbálja utánozni, meglátod 1 hét és állnak mind a hárman :lol: Egyébként mennyire foglalkoznak egymással?

Julcsi
A hormonhoz sem kell éhgyomor.

Én levagyok tőrve, mint a bilifüle :cry: Megjött az elöbb, igy holnap leszek az első napon. Kedden lett volna a gombi kontroll, igy viszont biztos nem kezdhetünk, hiába jött meg magától. Újabb 1 hónap várakozás :cry: :cry: :cry: Reggel telcsizek majd, de nem sok jóra számítok :(
Vendég

Sziasztok!

Ági!
A fiadnak nagy gratula, és várjuk ám a képeket! :):):):):)

Janaka!
Remélem én is, hogy ügyi leszek a leletek beszerzésével, mert szorít az idő! Éppen tegnap számolgattam, hogy éppen bele fogunk férni az időben, amíg Apánkhoz kell menni! :)

Julcsi!
Nem tudom, hogy a hormon vizsgálatokra éhgyomorral kell-e menni, ezt azért jó lenne ha valaki elmondaná! :) De ha mégsem jön válasz, akkor én úgyis megyek a háziorvoshoz kedden délután és megkérdezem majd! Te mikor kezded ezeket a vizsgálatokat? Mert azt tudom írtad, hogy a Mária utca megvolt, de a többit mikor és hol kezded?

Szimba!
Szorítok Én is Nektek! Nagyon! ++++++++++++++++++++

Puszi Mindenkinek!
Kata

Kép

KépKép
ercsikati

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?