Sziasztok! Benéztem, bár igazság szerint meghalni sincs időm!
Miciona! Az egy tüsző nálad most normális és az általad elmondottakban benne is volt az indoklás. Először a kis tüszők aktívak lesznek, egy (elfelejtettem a nevét) burok képződik rajtuk, ami később a hormonok felvételéhez kell, ugyanis a tüszők külsején vannak a receptorok. A tüszők aktiválását a progeszteron akadályozza, amelyet a sárgatest termel, ez nyom el mindent a Te esetedben. Ezért kell a mozgás, meg a sok husi!!! Én azt is el tudom képzelni, hogy van több, még nem aktív, de UH-n elvileg már látható méretű (>1mm) tüsző is, de azok pont a sárgatest miatt nem látszanak. A Doki nagyon kedvesen el szokta magyarázni a monitoron látható dolgokat és amikor sárgatest, vagy ciszta volt valamelyik petefészekben, ezek sokmindent kitakartak, így bármi lehet mögöttük. A lényeg az, hogy a tüszők aktiválására kb. a menstruáció 5. napjáig van esély, utána már a hormonok hatására sem fognak újabbak beindulni. Egy szó, mint száz, az első lépés a tüszők aktiválása felé a sárgatest eltüntetése. Hajrá!
Vjulcsi! Egy hónap alatt semmilyen kezelés nem befolyásolhatja a spermaképet. Ahhoz 2 és fél hónap kell, de mivel ez az átlagos érési időtartam, jobb 3 hónapot várni a kontrollra. Gyöngyi, az intézet biológusa szerint az általad leírt különbség teljesen szokványos. Én egyébként hiszek a vitaminokban (még ha a FER14-ben nem is). Nekem fél év alatt a katonák összlétszáma 320 ezerről 32 millióra nőtt, pedig csak a vitaminokat zabáltam marékszámra, semmilyen kezelést nem kaptam. (Az más kérdés, hogy ez a sereg még mindig gyenge.) Abban viszont nem hiszek, hogy egy gyulladásos állapot akkor, per pillanat sokat ront a helyzeten, mert arra miért ne vonatkozna az átlagos, 75 napos időtartam?

Azt elhiszem, hogy egy gyulladás után 2-3 hónappal a spermiogram rosszabb, azt viszont csak magas láz esetén gondolom, hogy a már kész katonák is pusztulni kezdenek. Még egy észrevétel: ne etess szóját a férjeddel!!!

Az ugyanis olyan anyagokat tartalmaz, amelyek hasonlítanak a női, nemi hormonokra, ezért jelentősen befolyásolják a spermiumok termelődését és nem pozitív irányban. A szója nőknek, főleg változó korban kifejezetten előnyös, de férfiaknak nagyon nem jó. Mostanában egyre több kutatás foglalkozik ezzel és a legtöbb arra jut, hogy már kis mennyiségű szója rendszeres fogyasztása is a felére csökkenti a hadsereg létszámát. (Ez a probléma érdekes módon a szójazabáló ázsiaiaknál nem jellemző, ezt a kutatók genetikai okokkal magyarázzák.) Az is probléma, hogy manapság a nagyüzemi állattartás is rengeteg női nemi hormont használ a takarmányozásban (attól nőnek szép nagyra pl. a tehenek), így az ösztrogénnel tömött állatok húsával ugyanolyan rosszul járunk, mint a szójával és az a baj, hogy ezt a csomagoláson nem tüntetik fel.

A lényeg amennyire lehet, próbáljatok kevésbé tápos állati húsokat beszerezni, bár manapság már a piacon sem garantált a jó minőség.

Az életmódváltás nagyon jó ötlet, a cigi letételéért is jár a párodnak egy hatamas piros pont. Egye a vitaminokat és sok zöldet sok hússal. Ami még fontos, próbálja meg kiiktatni az életéből a stresszt, már amennyire ez lehetséges.
Valaki kérdezte, hogy mennyire gond a vékony méhnyálkahártya. A Doki mesélt egy olyan esetet, amikor valakinél úgy jött össze a terhesség (igaz, csak kb. a 8. lombikra), hogy nem volt összefüggő(!) nyálkahártya, csak kisebb szigetek. Így persze még több szerencse kellett, de végül sikerült a babát összehozni. Szerintem azért nem jósol most semmi jót, mert a kevés tüsző + vékony nyálkahártya már nehezített pálya, ennek ellenére is érdemes lehet folytatni a programot. Az esetleges sikertelenség esetén nem szabad elkenődni, mert a csoda éppen azért csoda, mert nem történik meg minden nap, de az esély ettől még megvan rá.
A lényeg az, hogy minden sikertelen próbálkozást úgy kell kezelni, mint egy újabb, megszerzett tapasztalatot, amely a végső sikerhez szükséges. Az önsajnálat nem segít, attól még soha, senki nem került áldott állapotba. Meggyőződésem, hogy a szomorkodás és a kollektív depresszió rengeteg energiánkat felemészti, amire nagyobb szükség lesz a következő alkalommal, így inkább arra használjuk, hogy felszívjuk magunkat.
Moncsi! Apánk szerintem egy kicsit kamuzott azzal a kétszeres sebességű osztódással.

Szerintem fél a többesterhességtől, ezért akart "csak" kettőt beültetni. 3 napra nekünk is rendre 8-10 sejtes embriók lettek, mégsem aggódott a sebességük miatt, sőt, azt mondta, hogy ha 4 lenne, azt is visszakapnánk. Azt is mindig megállapította, hogy gyönyörűek az embrikék (a mostanira is azt mondta, hogy "gyönyörűséges"). Az a baj, hogy mi sosem szépségversenyre szántuk őket. Inkább legyenek csúnyácskák, csak tapadjanak meg és nőjenek nagyra.

Javaslom, hogy csak az első héten feküdj sokat, utána már mocorogj valamennyit. Dévisz szerint ilyenkor úgy kell tenni, mintha nyaralnánk. Bár nem tudom, hogy ez nála mit jelent pontosan, én a 2.-3. hétre már rövid sétákat is ajánlanék, de csak lassan, nyugodtan, autózás és lépcsőzés nélkül.