A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Vagy a VDRL az a tüdőszűrés? Hm,lehet.

Kép
Kép
melánia

Sziasztok!
Szép Estét Mindenkinek!

Bocsi, most nincs időm visszaolvasni az egész napi "terméseteket", de ígérem holnap szakítok rá időt! :oops:

Szóval! Megjöttem a vérvételről és a háziorvostól is!
A Mária utcában, a hölgy tényleg egy tünemény. Nagyon jól vette a vért, nem is éreztem. Csak szokásomhoz híven rosszul lettem kicsit, ugyanis nem nagyon bírom a vérvételt! De adott egy kicsit inni, majd egy szelet csokikát, és máris megoldotta a rosszullétes problémámat. Mindösszesen 7.000,-Ft-ot fizettünk ketten. De már tudom miért van, hogy van aki csak 3.000,-Ft-ot! Azért mert Apánk neki csak egy féle Hepát kér, és az 1.500,-Ft fejenként! Szóval Nekünk volt két Hepa, meg még egy valami! :oops: Passzolom, hogy mi volt a másik amiért fizettünk! :oops: De a lényeg, hogy a hölgyike nagyon jól veszi a vért! :D

A háziorvos megírta a beutalót az általános vérvizsgálatra, és még a vércsoport és ellenanyagra is el tudott küldeni itt helyben. Most az próbálom meg holnap, hogy a másik városban - ami tőlünk 5 km-re van - hogy ott megcsinálják-e a hormonokat, vagy a Jánosba kell menni! Nem nagyon szeretnék a Jánosba menni, többek között azért, mert a leletekért is oda kell majd visszamenni, és a Mária utcába személyesen kell menni. Bár ha lehetne akkor úgy mennék, hogy egy napon az összes ilyen leletemet elhoznám! És akkor csak egy nap szabi lenne!
Szóval a következő csapolás az pénteken lesz, aztán Hétfő a 21. napon! :oops: Most már felkészülten fogok menni! Csoki és szőlőcukor! :D Remélem nem fogok ott ájuldozni!

További szép estét! Holnap jövök!
Puszi Mindenkinek: Kata :lol:

Kép

KépKép
ercsikati

Julcsi!

Úgy látom majdnem "egyidőben" vagyunk! :):):) Ugyanis én hétfőn megyek a 21. napos vérvételre! :) Várom majd a híreket, hogy milyen volt, és hogy kihez menjek!

Kép

KépKép
ercsikati

Melike! Szerintem a mellkasröntgen = tüdőszűrés

Kata, akkor ma hősnő voltál! Szokj hozzá, mert a lombiknál elég gyakran csapolnak. :lol: Bár kívánom, hogy ne is juss el addig!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Megnéztem: VDRL= vérbaj :lol: Bájos,nem?

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Melánia! A VDRL az a vérbaj. Tényleg elveszíthetted a fonalat, mert mellkas RTG alatt a tüdőszűrést értjük. :D A nőgyogyidtól legfeljebb egy 1 évnél nem régebbi rákszűrés eredmény lehet érdekes, mert kenet az mindig friss kell a Dokinak. (Ott max. 3 hónap után újat csinál.) Ezt észre se fogod venni, mert UH után a vizsgálófejről veszi a mintát. (Szerintem az első konzultáció alkalmával UH-t mindig csinál.) Csak Clamydia esetén kell felmászni a kínzószékbe, de ott is elég az évenkénti szűrés. Az andrológiával nem tudom, hogy mi lesz, mert nektek elvileg ilyen eredményetek már van, de hogy elfogadja-e... :roll: Érdemes egyébként is ezzel kezdeni, mert ez átszabhatja a nálad szükséges vizsgálatok körét, vagy azok menetrendjét. Az intézetnél érdeklődjetek, hogy mikor lehet mintát adni (alapesetben talán hétfőn és kedden) potom 10 ropiért. Ez legalább egy nappal az első konzultáció előtt legyen, mert akkor mindenképpen meg lesz időre az eredmény.
szimba

Jaj Bodza!!!
Nem vagyok síros, de most rámjött, ahogy olvastalak. Persze dolgozom, így nem volt csak könnyezés.
Biztos a sok hormontól van, de reggel mikor felhangzott a babavilág szignálja a tv-ben már akkor is kerülgetett .
Van még egy hatása a hormonoknak. /csak 18 éven felüliek olvassák: csak ennyi: I am lovemachine :wink: /

Kata: úgy belejössz a végén a vérvételbe, hogy csuda.
miciona

Helló.

Moncsi:ja,tényleg. :oops:

Kép
Kép
melánia

[quote="melánia"]V írta:melániaagy a VDRL az a tüdőszűrés? Hm,lehet.

Sziasztok!
Csatlakozhatok?Mi a párommal 24.-ére kaptunk idöpontot.Milyen vizsgálatra számítsunk?Viszük ami eddig megvan sperma vigygálat rákszűrés vérvétel.Mennyibe kerülnek ott a vizsgálatok?A hölgy akivel beszéltem profeszort emlegetet ki az?Rendes?Már teljesen bevagyok zsongva.A párom nem annyira nem bízik a sikerben már egyszer pofára estünk az Ogyi-ban.Én bizakodó vagyok eddig akikkel beszéltem jót mondtak.Délután 5-re megyünk.Köszi előre is a válaszokat!
Üdv Magdi
kssmagdi

Szóval arra az elhatározásra jutottam hogy a 20. napi vérvételt megpróbálom megcsináltatni hétfőn.Kedden úgyis menni kell fel Pestre.Meg a tüdőszűrést is a héten megcsináltatjuk.
A többit a konzi utánra hagyom.Annyi eredményünk van hogy nem győzőm kiválogatni őket.

Kép
Kép
melánia

Chlamydia,Trichomonast nem kérnek??? Az is van de már régi.

Micióna:örülök hogy beindultak a tüszők!!!! :lol: :lol: :lol:

szimba:van egy csomó spermiogram de régiek.A Kaáli nem adta ki nekünk a "frissebb" papírokat.Tudom ebből is új kell.
Nektek is szoritok a babóhoz!!!!

Kép
Kép
melánia

Ja,bocs szimba már írta a Chlamydiát is.De például ez sincs a felsorolásba a Dévai honlapon.Kinyomtattam.

Kép
Kép
melánia

Sziasztok!
Csatlakozhatok?
Mi 24.-én megyünk a Dévaiba!Mire számítsunk?Du 5-re kaptunk időpontot.Pár vizsgálatot megcsináltatunk még itthon.Az ottani vizsgálatokért fizetni kell?Tényleng 100ezrek a gyógyszerek?Van várólista a beültetésre?Előre is köszi a válaszokat!
Üdv:Magdi
kssmagdi

Szia Magdi!

Csak jóra számíts! :lol:

Első alkalommal valószínűleg nem kell sokat várnod. Nekem legalábbis ez volt a megfigyelésem, hogy az első konzisokat keveset váratta Apánk. Volt időm szemlélődni... :lol:
Később azonban 2-2,5 órás várakozások sem számítanak különlegességnek. Ebből is látszik, mennyien szeretik a MI Dévai dokinkat. Akit valószínűleg "főorvos úr"-ként emlegettek a hölgyek a telefonban. Így fogják később is.
Az első konzultáció fizetős a lombik előtt (10E), utána a tb támogatás életbe lép. Biztos, hogy ti azonnal lombikoztok? Ha nem, más a műsor, de nem részletezem, csak ha mégis szükséges. A gyógyszerek ugyanannyiba kerülnek, mint máshol.Szerintem.... A szervezetedtől függ, mennyit igényel egy sikeres stimulációhoz. Az alakítja majd a végső eredményt.
Várólista nincs. Amikorra össze tudsz szedni minden szükséges vizsgálatot akkor kezdtek. Apánk nem gatyázik... :lol:

Gyere csak, ha kérdéseid vannak! Szívesen segítünk!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Meli! Te nagyon izgulsz! Írtam, hogy a clamydiát ott elintézi...
Nyugi, megy majd minden,mint a karikacsapás!
Ahogy belekezdtem, utána csodálkozni sem volt időm, úgy hozta egyik esemény a másikat.
Még keseregni sem maradt idő az inszemek között. Nem sikerült? Aznap Uh, aztán már megint izgulhattam, nőnek-e a tüszőim. :lol:

Meglátod, olyan rendszerességgel jelen lesz az életedben a klinikára járás, hogy ha véletlenül ki kell hagyni egy hónapot rendesen hiányérzeted lesz. Írták is a lányok, akik mára boldog anyukák, hogy furcsa,de néha hiányzott nekik is ez az első látásra kellemetlennek látszó mizéria.

Tehát: nyugi!!!
Pussz! :wink:

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Köszi Miciona a választ!
Segítenétek még egy kicsit Mária utcával kapcsolatban?
Kell-e bejelentkezni előre? Vannak-e minden nap, vagy csak bizonyos napokon? Hánytól lehet menni?
Nagyon köszönöm!

KépKép
melba

Szia Melba!
Én tegnap voltam Mária utcában. A hölgy nagyon édes, és kedves. Nagyon jól veszi a vért! Én nem ezért lettem rosszul :oops: Nálam ez alap! :cry: Ha jól emlékszem lehet menni hétfőtől - péntekig 8:00 - 11:00-ig! De javítsatok ki ha tévedek! Előfordulhat! Bejelentkezni nem szükséges. Mi 8-ra odaértük, és már 8:20-ra lecsapoltak minket és be is fizettük a szükséges pénzt! 7.000,-Ft volt kettőnknek!

Magdi!
Ne parázz - persze mondom én aki ParaKata - Apánk nagyon jó fej, és tényleg nem lesz időd gondolkodni semmin, főleg az első konzi után, amikor rohangálsz, hogy a következőre meglegyen minden leleted. El fogja mondani a menetet, de szerintem itt mindenkinek más és más! Hiszen függ az állapotunktól meg egy csomó mindentől! Ami papírod van, azokat mindet vidd el neki. Hüvelyi UH tuti lesz, nekem is volt! Semmit nem is éreztem! :roll:
Szóval: NYUGI!

Moncsiga!
Hő azért nem vagyok, de túléltem! Hozzá szokni nem fogok, mert akárhányszor fognak csapolni, én annyiszor leszek rosszul! Nem magától a tűtől, vagy a szúrástól, mert hát azt tényleg nem lehet érezni, csak azt amikor már a második kémcső vér hagyja el a szervezetemet, na azt már megérzem! De a Mária utcában a hölgy tényleg nagyon kedves volt! Ki sem engedett addig amíg azt nem mondtam, hogy tényleg jól vagyok, és még a váróban picit leültem, akkor is kinézett, hogy minden rendben van-e! Szóval tényleg jófej! :P :P

Moncsiga!
Örülök a tüszőidnek! Ezen kívül hogy vagy? Mi a helyzet?

Julcsi!
Veled mi van? Hogy állsz a lelet-szerzéssel?

Majd még jövök, remélem Ti is lesztek majd!

Puszi: Kata

Kép

KépKép
ercsikati

Hello LÁnyok és Szimba :)

Köszi Kata az érdeklődést, minden rendben, jól vagyok.
Tegnap beszéltem Apánkkal a múlt heti kenetvétel eredménye ügyében, és minden negatív lett :) Nagyon örültem, hogy semmi rejtett bacit nem talált :)
Viszont megkérdeztem tőle, h az átjárhatóságit mikor kell csinálni, azt mondta, pontosan a 11. ciklusnapom. Mondtam neki, h a következő konzultáción, amikor megyünk vissza a leletekkel, a ciklus 8. napján leszek, azt mondta, semmi baj, akkor majd a következő hónapban lesz csak átjárhatósági. Hát én teljesen letörtem, mint a bili füle :(
Utána pont mentem a nőgyogyimhoz a rájszűrés leletéért, és ha már ott voltam, megkérdeztem tőle, hogy nem csinálná-e meg az átjárhatóságit. Kérdezte h miért, elmeséltem. Erre jó fej volt, azt mondta: Julika drága hát miért számít ennyire az az 1 hónap ??? Azt mondta, higyjem el neki, 20 év tapasztalatával, hogy ebben a helyzetben a kapkodás a legrosszabb, és fogadjam el, hogy ez nem így megy.

Ezek után teljesen megnyugodtam, és most már nem bánom, hogy március helyett csak áprilisban lehet az első inszem (remélem legalábbis!). Minden úgylesz, ahogy lennie kell, én mindent megteszek az ügy érdekében, Apánk is, szóval abbahagyom az türelmetlenkedést :D

Kata, szóval megvan már a háziorvosos vérvételem, illetve Apánktól a kenet eredménye. Ma EKG és mellkasröntgen, pénteken 20. napi vérvétel, jövő héten vissza a háziorvoshoz az ált. véleményért, utána majd a 3. napi vérvétel és vissza a leletekért éééééésss már jön is a köv. konzultáció :)))

Ugye hogy milyen rendes a Mária u-ban a nő???? Örülök, h neked is jó tapasztalatod volt, és hogy ilyen simán ment (annak ellenére, hogy nem bírod a vérvételt).
vjulcsi

Üdv az újaknak, illetve aki még kérdezte, én is leírom nekem milyen vizsgálatok kellenek, hátha segít:
- háziorvostól teljes vérkép, vizelet, plusz még egy csomó mindent nézni kell a vérben, a listát már korábban leírta valaki
- hepa, szifilisz, aids szűrés a mária u. 41-ben, rendelési idő minden hétköznap 8-11, bejelentkezni nem kell. Egy vérvétel alkalmával vesznek 3 kémcső vért, viszont csak 3 hét múlva van eredmény, ezért sztem ezt érdemes mielőbb megcsináltatni. Nekünk 1500 volt fejenként, de ezek szerint Katáéknak mást is néztek, mert nekik 3500 volt... nem tudom, ez miért lehet
- EKG, mellkasröngten (más szóval tüdőszűrés:)), ezt az SZTK-ban csinálják, a háziorvostól kell kérni beutalót
- vércsoport+ellenanyag vizsgálat: ezt sokszor nem tudja megcsinálni a háziorvos, nekünk ezért a Jánosba kell menni (ezáltal sajnos fizetős lesz, beutalót Apánk adta)
- hormonvizsgálatos vérvétel a ciklus 2-4. napján: ide beutalót Apánk adta, Jánosba, fizetős (talán hormononként 3000). Ugyanez a ciklus 20 napja körül (láttam, vkinek 21. napot mondott, nekem 20.), szintán János, fizetős, beutaló Apánktól.
- háziorvostól általános eü-i állapotodról vélemény
- nőgyogyitól rákszűrés eredménye, ha nem volt a közelkmúltban, akkor asszem Apánk is megcsinálja.

És a végére egy nagy kérdés: pénteken mennék a Jánosba 20. napi vérvételre, de nem tudom őket utolérni. Be kell jelentkezni? Hánytól lehet menni? Segítsetek kérlek!!!
vjulcsi

Na még egy aztán igérem eldugulok :)

Bodza! Mi nem nagyon 'ismerjük' egymást, de nagyon nagyon gratulálok Eszterhez! nagyon jó volt olvasni a soraidat, én is megkönnyeztem! Ez szerintem mindannyiunknak erőt ad, és hitet abban, hogy előbb vagy utóbb, de sikerülni fog!
Nagyon jó egészséget és sok boldogságot kívánok nektek!

Moncsi, mi újság? Hogy vagy?

Miciona, és te?

És Szimbáné?? Lassan nálatok kiderül, hogy beköltözött-e a baba, ugye?
vjulcsi

Melánia!

Neked csak így "utólag" Szerintem várd meg, az első konzultációt, hogy Apánk mit mond, és hogy mit fog kérni, szerintem csak utána intézd a vérvételeket és a többieket! Mert ugye nem vagyunk egyformák.....

Kép

KépKép
ercsikati

szia Julcsi,
mi 8-ra mentünk a Jánosba a 20. napi hormonvizsgálatra. Arra nem emlékszem, hogy mikor kezdődik a vérvétel, de gyorsan mentek a dolgok. NEm kell bejelentkezni, csak arra figyelj, hogy két sor van. Általában összekeverednek az emberek, van egy sor, ahol elveszik a papírt és egy ahol beállsz a csapolásra:) Ja és az egész egy pici szobában van, onnan nyilik a nagyobb helyiség, ahol a nővérkék majd vért vesznek.
Szóval bemeész a kórházba, aztán rögtön balra fordulsz, onnan meg már nem lehet eltéveszteni.:)
Ja és ha mész majd az eredményért, akkor próbálj meg óra 15. vagy 30 vagy 45 vagy 00-ra odaérni, mert negyed óránként adják az eredményeket, én a múltkor jól megszívtam és ott kellett ülnöm 14 percig....:)
rencsi79

Szia Rencsi,

Köszi szépen!Akkor odamegyek én is 8-ra, azzal nem tévedhetek nagyot.

Mennyi idő, míg megvan az eredmény?

Azért a 14 perc nem olyan katasztrófa :D
vjulcsi

Julcsi!

Gyűjtsd az infókat, mert hétfőn én is megyek! Figyelgesd, hogy melyik vérszívóhoz érdemes menni. Azt is lesd le, hogy mennyi vértől szabadítanak meg! :(
De előtte még az "általános" vérvételt és vécsop. + ellenanyag-ot csináltatom meg! Na meg az is érdekel majd, hogy mikorra lesz meg az eredmény!

Kép

KépKép
ercsikati

Sziasztok Lányok és Fiú!

Reggel 7 előtt az esőben ázva-fázva az intézet előtt azon gondolkodtam, hogy tényleg hiányzik ez Ágiéknak, meg akik már babáznak?? De jó látni a lányokat akik ott voltak hétfőn, már egy-kettővel beszélgetünk is, aztán fél óra múlva újra összefutunk a Nyírőben vérvételre. Most egy ügyes néni vette le. Meg is kérdezte, hogy mikor vették le az előzőt, mert még mindig csúnya.
Punkció hétfő vagy szerda lesz. Pénteken kiderül.
Kata: látom már nagyon előre vagy a lelet beszerző túrán.
Mit mondtak meg lesz az AIDS időben?

Rencsi: sajnálom, hogy nem tudtál kezdeni most, de akkor ezek szerint a következő hónapban már Ti is belevágtok.

Moncsi: hogy vagy? szúrkálódás?
nagyon izgulok Érted!
miciona

Sziasztok Lányok és Fiú!

Reggel 7 előtt az esőben ázva-fázva az intézet előtt azon gondolkodtam, hogy tényleg hiányzik ez Ágiéknak, meg akik már babáznak?? De jó látni a lányokat akik ott voltak hétfőn, már egy-kettővel beszélgetünk is, aztán fél óra múlva újra összefutunk a Nyírőben vérvételre. Most egy ügyes néni vette le. Meg is kérdezte, hogy mikor vették le az előzőt, mert még mindig csúnya.
Punkció hétfő vagy szerda lesz. Pénteken kiderül.
Kata: látom már nagyon előre vagy a lelet beszerző túrán.
Mit mondtak meg lesz az AIDS időben?

Rencsi: sajnálom, hogy nem tudtál kezdeni most, de akkor ezek szerint a következő hónapban már Ti is belevágtok.

Moncsi: hogy vagy? szúrkálódás?
nagyon izgulok Érted!
miciona

Moncsi:

Azt szeretném kérdezni, hogy írtad, hogy volt egy hősnő köztetek, mikor a punkciod volt, aki nem kért altatást. Mivel nekem sincs sok tüszőm, így én is gondolkodom rajta.
Mesélt valamit a lány, hogy mennyire fájt, stb.???

Köszi: Miciona
miciona

Miciona!

Az AIDS pont azon a héten lesz meg, amikor menni kell Apánkhoz! Tehát már hétfőn lehet érte menni, én meg Pénteken megyek! Remélem nem lesz gond, és addigra az összes leletem meglesz! :)

Kép

KépKép
ercsikati

Hajjaj Kata!

neked most már kötelező hozni ezt a formát. :D
De szerencsére igazából Parázhatsz élesben, hamarosan Apánk kínzó kamráiban :lol: :lol: :lol: :lol:
miciona

Szia Miciona,

Hűha, ez nagyon izgalmas! Péteken vérvétel és UH, vagy csak UH?
Veled jár minden alkalommal a párod? Vagy csak a 'nagyobb' eseményekre? Múltkor is nagyon izgult, látszott rajta (persze nem is csodálom) :)

Kata,
OK, megpróbálom majd sasolni a kémcsövek számát, bár nem nagyon merek odanézni. Max utólag megkérdezem, hányat vett le :)

Remélem hamar lesz eredmény, mert a következő, 3. napi után néhány nappal már megyek is Apánkhoz, és addigra azt is vinni kell!
vjulcsi

Miciona,
bár nem tőlem, de kérdezted, hogy a punkció fáj-e altalás nélkül... Saját tapasztalat nincs, viszont a nővéremnél egyszer nem volt ott az aneszteziológus, mert későn ment, mikor kijött láttam rajta, hogy nagyon fájt neki... Mondta is, hogy ha egy mód van rá, így soha többé nem csinálnlá végig... pedig ő nem az a "hisztizős" fajta...
Úgyhogy biztosan nem kellemes...
hbarbi80

Julcsi!

Remélem az eredmények hamar megvannak, mert nekem is a 3 napi után már nemsokra rá menni kell Apánkhoz! Egyébként én sem merek odanézni, de azt tudom, hogy a Máriában 3-al vettek!
Azt nem tudod, hogy amit a háziorvos írt labort, az mennyi kémcső volt?

Kép

KépKép
ercsikati

Sziasztok!
Köszi az infókat!Holnap kérek beutalót magamnak és a páromnak is.amit itthon tudunk megcsináltatunk tb-re!A kérdésem a következő:Mitól kerül valaki be a programba?Volt már egy inszemem a Szabolcs u.-ban 4 éve rossz a tapasztalatom nálam vannak gondok apánál csak kisebb bibi.Az ellenanyag termelésünk elég rossz.Én meg írtom a fickókat :? Szóval bízom benne nem kell inszemeznünk!!!Szerintetek?A hormont tuti ott fogom megcsináltatni mert itt 2 hét mire kész lesz......Előre is köszi a válaszokat!Szép napot! :lol:
kssmagdi

Kata,
nem akarlak "paráztatni", de én úgy emlékszem a teljes labor 5 kémcső. Sorrrrry!
Nekem azt javasolták igyak előtte meg egy nagy pohár vizet ( azt lehet). És tényleg bevált, mert 5-nél már én is szédelgek.

Barbi,
köszi az infot! akkor még meggondolom. Azért mazoista nem vagyok, csak gondoltam akkor egyszerűbb.

Julcsi: igen mindig jön a párom, bár úgy néz ki pénteken nem fog összejönni, és apukám visz. elég aggódos úgyhogy biztos telefonálgat majd, hogy mit intézünk. De Te mikor láttál minket????
miciona

Julcsi,
Te nem Moncsigáékkal találkoztál?

Amúgy szinte mindenkivel a párjával jár. Egy vmi nem tetszik olyan szépen ücsörögnek, elnézve ,hogy más nők órákat állnak.közben meg saját anyuért aggódnak.
miciona

Miciona!

Hát nem tudom, ha mód van rá akkor én inkább elfeküdnék majd, mert úgy sokkal jobb. Ha ezt jónak lehet mondani! Én itt helyben a laborban már úgy kezdek, hogy el szeretnék dőlni egy kicsit! :P A legutóbb, amikor voltak - kb. 3 éve - akkor is elfeküdtem, és nem voltam annyira rosszul! :? Ja és szőlőcukrot már vettem magamnak, és amint kihúzzák a tűt, már veszem is be a cukrot, az sokat fog segíteni! De úgy vagyok vele, hogy feleslegesen parázok, hiszen úgyis le kell venni! :x Akkor meg miért a para?! :?: :!: Na de azért pici para engedélyezve! :)

Kép

KépKép
ercsikati

Melánia: pont ezért írtam, hogy előbb legyen a "seregszemle". Ha jól emlékeztem, nálatok gond volt a katonákkal, így a spermiogram önmagában kevés lesz, andrológiai javaslat kell. (Lehet, hogy Gmelcsivel keverlek... :oops: ) Ha jók az emlékeim, akkor az andrológus pecsétes papírjáig ráértek a vizsgálatokkal és ez minimum 1 hónap, de ha valamilyen kezelés is várható, akkor sokkal hosszabb menet lesz. A rákszűrés, illetve a Hepa/Aids/Szifilisz eredménye érkezik általában csiga lassúsággal, ezekre kb. 3 hetet kell várni, de mivel ez jóval kevesebb idő, mint az andrológiai kivizsgálás, nem kell kapkodnod. Az előttem szólók mindent leírtak a szükséges vizsgálatokról, maximum annyit tennék hozzá, hogy mi még sosem jártunk a Jánosban, pedig már a 4. lombikot csináljuk. Nem értem, hogy a Doki miért küld egyeseket fizetős vérvételre, bár az első alkalommal mi csak a hormonokat csináltuk a Nyírőben, a többit meg a háziorvoson keresztül. Legutóbb mindent a Nyírőben csináltattunk (2. ciklusnap) és egyetlen vérvétellel minden megvolt, kivéve persze a progeszteron szintjére kiváncsi, 21. ciklusnapi vérvételt. A páromtól annyi vért leszívtak (legalább 5 kémcső), amennyivel egy átlagos ázsiai emberke már működőni képes és egyetlen árva pengőt sem fizettünk. Én azt javaslom, hogy kérdezzetek rá a Nyírőre az első konzultáción, amikor nyilván a beutalókat is odaadja, mert én is kiváncsi lennék a dolog logikájára.

Miciona: ne hidd el azt a mesét, hogy a peték minősége az altatástól romlik. Annak idején talán Bodza indult neki az egyik leszívásnak úgy, hogy ébren lesz de az utolsó pillanatban a Doki őt is lebeszélte a dologról. A peték minősége alapvetően a tüszők méretétől függ, ezért nektek arra kell gyúrni, hogy a kicsik is használható méretűre nőjenek. Amúgy a párom kétszer is kapott olyan társat a műtéti napon, aki nem kért altatást és mindketten kibírták. Ott az idegek szerencsére nem annyira sűrűn futnak, így szerencsével csak kellemetlen a dolog, de ha egyet (vagy többet) "elkapnak", akkor bizony nagyon fáj. Olyat is olvastam már, hogy valaki (egy másik intézményben) a műtét közben altatásból(!) magához tért és iszonyatos fájdalmakat élt ált, miközben nem tudott szólni, mert a gyógyszerek erre képtelenné tették. Ez ugyan baromira ritka lehet, mégis azt mutatja, hogy fájhat a beavatkozás. Azt is gondolom, hogy a fájdalomtól való félelem akár többet is árthat azoknak a petéknek, mint maga az altatás. Ami a sexmachine dolgot illeti, csak óvatosan, mert a párodnak indul az előírt, 5 napos "szerzetesség". Ne nehezítsd meg a dolgát! :D Remélem, hogy inkább a szerdai műtét mellett dönt a Doki, mert akkor több esély lesz arra, hogy a pici tüszőkben lévő peték is megérjenek anélkül, hogy a nagyok addig eldurrannak. Mi már az utóbbitól egyáltalán nem félünk, ezért az utolsó pillanatig pörögni szoktunk, mert a kicsik nélkül az esélyek is jóval kedvezőtlenebbek. Én azt gondolom, hogy a sok hús olyan mértékben képes a szervezetet elsavasítani, hogy megfelelően vastag lesz a tüszőburok ahhoz, hogy ne szólják el magukat a nagy tüszők műtét előtt. Persze olyat is hallottunk már, hogy a műtét időpontjára már több tüsző is eldurrant, de ilyenkor általában sok tüsző volt és nyilván nem mindegy, hogy csak 2-3, vagy pedig 8-10 db feszül egymásnak egy relatíve kis helyen. Ha hétfőn lesz a műtét és addig nem járnék erre, akkor kívánok egy nagy kalappal! A műtét utáni konzultáción kérdezzétek meg a Dokit, hogy milyen minőségűek lettek a leszívott peték (1-től 10-ig osztályozzák őket). Ez sokat segít abban, hogy reálisan készüljetek a beültire. Ja, és szerintem mindenképpen kérj altatást. 8)

Magdi! Amit leírtál, az alapján könnyen elképzelhető, hogy csak inszem lehet. A párod eredménye lehet az, ami a lombik felé terelheti a dolgot és mivel azt írtad, hogy nála se minden OK, ezért rátok is vonatkozik az, amit Melániának írtam: az andrológiai kivizsgálás miatt ráértek, nem kell kapkodni.
szimba

Szimba!
Köszi a választ!De már 1 éve járok itt nőgyogyohoz magyarán a semmiért,Anyatejem van de nincs kis gyerekem.....(egy 6 éves fiam van ő spontán összejött)A mensim 40-45 naponta jelentkezik.Petevezeték vizsgálaton még nem voltam nem is tudom milyen az. :? Igazából a házi dokim is meg a nőgyógyász is meddőségibe küld mert volt egy terhességem 2 éve (nagy nehezen összejött)De a végén kiderült,hogy parcialis mola hydratidosa szóval a spontán dolgokkal már vigyáznunk kell.De majd a doktorbácsi megmondja viszek minden leletet vizsgálati eredményt.De megmondom őszintén nálunk az inszem nem jött be....Az elsőnél csak tüszörepesztöt kaptam volt egy 15mm-es tűszöm,a rákövetkezendő hónapokban meg gonal-f-et kaptam és nemm nöttek a tüsszöim hanem összementek....A doki persze folyamatosan mondogatta hogy a szervezetem úgyis ellenanyagot termel a katonák ellen ne reménykedjek.Szóval elég flegma volt....Meg a katonákkal is volt gond .Olvasom a soraitokat itt mindenki a Dévai "bácsihoz" jár????Itt az intézetben csak ő van?Idősebb ugye?Mert engem egy idősebb hangú emberrel beszéltem.De kedves volt.Jaj még el nem felejtem!Elég sok embertől halottam hogy szigorú a betegekkel ez pontosan mit takar?Előre is köszi a válaszokat!
kssmagdi

Magdi!
Üdv itt! Prolactint néztek már Nálad? Ez az anyatej dolog hasonlít az én tüneteimhez. Endokrinológushoz is elmehetnél. Gyógyszerrel nagyon szépen kordában tudják tartani a dolgot, és szerintem minél előbb elkezded a megfelelő gyógyszert /én Bromocriptint szedek/, annál gyorsabban állhat helyre a termőképességed, merthogy a magas prolactin önmagában is meddőséget okozhat.

Akciózóknak szép tüszőket kívánok, ET utániaknak babaragacsokat, babásoknak pocaksimit, anyukáknak boldog pillanatokat a babákkal, többieknek megerősödést a felkészüléshez!

Kép
albi2000

Albi!
A prolaktinos eredményemre várok. már 1 éve van ez a tünetem de semmit nem kaptam rá.......Elötte sem volt minden rendben.folyton hormonbajom van :cry: :cry: Most már egyre kíváncsiabb vagyok,hogy milyen lesz a konzultáció.Amennyire izgultam annyira elcsüggettem :cry:
kssmagdi

Ha valaki van bent, tudna nekem válaszolni, hogy az normális, hogy a Certotide első alkalommal csalánszerűen kiütött most meg semmi. Most már magamnak adom, remélem nem rosszul csinálok vmit!
(látod Kata nekem is vannak paráim :) )
miciona

Szimba nagy vagy ,mint mindig 8)
Megpróbálok majd figyelni a tanácsaidra.
Pont ma hallottam egy lánytól, hogy neki is volt ,hogy a nagyok eldurrantak, de azért várt még vele Dévisz, hogy a kicsik beérjenek.
Nekem azt az 5 db-ot kell kordában tartani.

Albi: a baba előtt is magas volt a prolaktinod?
Mikor abbahagytad a szoptatást, akkor újra nézetted a prolaktin szinted? Ezek szerint a bromotól soha nem lehet majd megszabadulni?
miciona

Lányok!

Ezen a héten indult a Nők Lapjában Czeizellel egy sorozat a meddőségről.

Van benne egy kis vicces rész is:
(Szimba Te ezt ne olvasd, és más zugolvasó férj sem, főleg nem Miciona apu!!!)

Ha a férfinál van probléma: "Régen ezért volt a fürdőterápia ennyire hatásos. A nő elutazott, a fürdőmester meg megtette a dolgát. Az asszony hazajött és mindenki boldog volt."
Hoppá! Régen mennyire okosabbak voltak a nők, ugye?! :lol:
miciona

Miciona, drága! Szerintem se akarj hős lenni! Kérj altatást! Mindenki jól viselte rajtam kívül, :lol: nálam meg bekavart az a bizonyos vírusfertőzés. Amiatt voltam annyira cefet rosszul. Az a lány, aki nem kért altatást 3 tüszőt növesztett és annyira félt az altatástól, hogy úgy gondolta, ezt a három szúrást kibírja ébren.

A Cetrotide első alkalommal engem is jól kipirosított, aztán egyre kevésbé reagált rá így a bőröm. Az utolsónál már nálam sem történt semmi. Te gyorsabban alkalmazkodsz, úgy látszik.

Nálam semmi változás.

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Szimba! Ti hogy vagytok?

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Magdi! Albinak igaza van, szerintem is a prolactin szint az egyik probléma, hihetetlen, hogy az eddigi doki(k)nak eszébe sem jutott. A 15 mm-es tüsző sem valami jó méret, az meg pláne érdekes, hogy a Gonal-F sem használt. Az, hogy gyilkolod a katonákat, nem igazán számít. Az inszemnél a védelmedet "megkerülve" eleve a méhüregbe megy a hadsereg, így ez a probléma már ki lett küszöbölve. (Ezen kívül kaphatsz gyógyszert is az immunrendszer átverésére.) Sajnos a lombikos eljárásoknak eléggé komoly törvényi szabályozása van, így a Doki nem foghat bele, ha van esély inszemmel is. Sokszor még akkor sem, ha ez az esély minimális. A mola hydratidosa indokolhat ugyan ICSI-t, de ezt majd az andrológus fogja megmondani. (Ebben az esetben különböző genetikai vizsgálatokra is számítani lehet, viszont cserébe nem lesz petevezeték-átjárhatósági vizsgálat.) A tuti frankót úgyis Dévai fogja megmondani, de ne lepődj meg, ha meglepően rövid idő alatt megoldja azt, amin a korábbi kuruzslók évekig görcsöltek.
A Doki amúgy 50 körüli és nem csak ő van (mint doki) az intézetben, de ha nála kezdesz, akkor a vizsgálatokat és az esetleges műtéteket is ő fogja levezényelni. A szigorúsága annyit jelent, hogy keményen megkövetel bizonyos dolgokat a betegektől. Például ha azt mondja, hogy egyél sok húst és nem eszel arra hivatkozva, hogy nem szereted, szerintem azonnal fogd menekülőre. Ha mondjuk futást ír elő, Te meg közlöd, hogy "felejtse el", akkor sem lennék a helyedben. Ha betartod azt, amit előír, akkor elsősorban nem szigorúnak, hanem inkább egy jó humorral megáldott, kedves palinak fogod tartani.

Miciona: inkább örülj, hogy nem mindig üt ki a Cetrotide. 8) Nálunk sem mindig ugyanazzal az intenzitással jelentkezett a bőrpír, meg a viszketés. Ha nem nyomtad mellé (már pedig ezt látnád), akkor az minden bizonnyal jó helyre került. Relax! 8)
Sajnos ha eldurrannak a nagy tüszők, nem lehet sokáig húzni az időt, mert egyrészt a ciklust követni kell, másrészt amikor elkezdenek eldurranni, ez hormonális változásokat idéz elő. (Hosszú protokollnál ez nem gond, itt viszont a szervezet is termeli a hormonokat és nem lehet sokáig azzal ellentétesen ügyködni.)
szimba

Pont ma néztem, hogy Dévisz 75-ben doktorizott.
Akkor , ha minden jól ment elsőre, már 24-25 évesnek kellett lennie, vagyis 50 körül születhetett. Az viszont nem látszik rajta.
Pedig ő sem fut :lol: - na ez látszik :lol:
De jó fej az tuti.
miciona

Moncsi! Te mindig megelőzöl! :( Nahát! :D Mindenki előtt lebuktatsz, hogy milyen lassan pötyögök... :(

Rólunk: semmi változás, tehát semmi szokatlan, illetve a terhességre utaló érzés, pedig közel két hét után már illene lennie valaminek. Biztosat csak bő egy hét múlva tudunk mondani, de több, mint valószínű, hogy folyt. köv.

Miciona! Az egyik ismerősöm is egy ilyen fürdős eseménynek köszönheti a gyerekét, de az asszonya mentségére annyit el kell árulni, hogy akkor még nem volt ICSI, máshogy meg nem lehetett gyerekük. Az már más kérdés, hogy a felesége azóta is a bioszex híve (fűvel-fával), az ismerős mégis kitart mellette, de hát mit lehet tenni? Hülyének lenni alkotmányos alapjog. Egy másik ismerősöm is egyszer korábban ért haza a munkából, mint ahogy erre az asszonya számított, a szeretőnek így nem volt más választása, kiugrott az ablakon (a földszintről). Sajnos valamelyik szolgáltató éppen akkor ásott ott ki valami vezetéket, így a gödör meglepte a "lovagot". Két mentő jött. Az egyik a szeretőt vitte el bokatöréssel, a másik meg a szóban forgó asszonyságot agyrázkódással és némi zúzódással... :lol: Szerintem eléggé nagy felelőtlenség lenne manapság egy ilyen fürdős kaland. Csak egy vizsgálat és egyből kiderül a turpisság. Az apucit onnantól anyagilag már nem lehet fejni, nem is beszélve arról, hogy jó eséllyel a mentőnek is újra jönnie kell, szóval nem biztos, hogy megéri... :D
szimba

Sziasztok!

Miciona,
Ne haragudj, összetévesztettelek Moncsival, bocsánat. Ezek szerint még nem láttalak téged, a férjed meg pláne nem :) Még egyszer bocs :)
Egyébként én biztosan kérnék altatást, sokkal kevésbé stresszelnék attól, mint a fájdalomtól.

Moncsi, te érzel már valamit? Már másfél hete volt a beülti, igaz?

Kata, veled mi újság? Sajnos nem tudom, a háziorvosos vérvételen hány kémcsőt vettek le, mert feküdtem és az ellenkező irányba néztem, utána meg nem kérdeztem meg :)

Tegnap voltam EKG-én és mellkasrtg-en, haladok! :) (és jók a leleteim:))

Magdi,
Én is megvárnám az első konzultációt Apánkkal, azon már nem múlik, és ki tudja, nektek milyen vizsgálatokat ír elő.
vjulcsi

Julcsi!
Én holnap megyek a háziorvosos vérvételre, megvan az EKG, aztán hétfőn János a 21. napi vérvétel, aztán remélem készen lesznek a háziorvosos labi leletei, és tudok menni. Akkor fog a leletek alapján írni egy általános véleményt, hogy rendben vagyok! Vagyis remélem! :oops: :P :lol: Egyébként ott én is le fogok feküdni, csak azt nem tudom a Jánosba le lehet-e, mert azt hiszem ott is szeretnék majd! :? Nem vagyok az a túl strapás! Az előzőnél is rosszul lettem, de most viszek be magammal egy vagy két szem szőlőcukrot, és amint a tű kikerült a kezemből egyből meg is fogom enni! Remélem attól hamar jól leszek majd! :P :lol:

Miciona!
Mi a helyzet? Veled mi van? Hogy álltok?! Mikor mész újra Apánkhoz?

Kép

KépKép
ercsikati

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?