Melánia: pont ezért írtam, hogy előbb legyen a "seregszemle". Ha jól emlékeztem, nálatok gond volt a katonákkal, így a spermiogram önmagában kevés lesz, andrológiai javaslat kell. (Lehet, hogy Gmelcsivel keverlek...

) Ha jók az emlékeim, akkor az andrológus pecsétes papírjáig ráértek a vizsgálatokkal és ez minimum 1 hónap, de ha valamilyen kezelés is várható, akkor sokkal hosszabb menet lesz. A rákszűrés, illetve a Hepa/Aids/Szifilisz eredménye érkezik általában csiga lassúsággal, ezekre kb. 3 hetet kell várni, de mivel ez jóval kevesebb idő, mint az andrológiai kivizsgálás, nem kell kapkodnod. Az előttem szólók mindent leírtak a szükséges vizsgálatokról, maximum annyit tennék hozzá, hogy mi még sosem jártunk a Jánosban, pedig már a 4. lombikot csináljuk. Nem értem, hogy a Doki miért küld egyeseket fizetős vérvételre, bár az első alkalommal mi csak a hormonokat csináltuk a Nyírőben, a többit meg a háziorvoson keresztül. Legutóbb mindent a Nyírőben csináltattunk (2. ciklusnap) és egyetlen vérvétellel minden megvolt, kivéve persze a progeszteron szintjére kiváncsi, 21. ciklusnapi vérvételt. A páromtól annyi vért leszívtak (legalább 5 kémcső), amennyivel egy átlagos ázsiai emberke már működőni képes és egyetlen árva pengőt sem fizettünk. Én azt javaslom, hogy kérdezzetek rá a Nyírőre az első konzultáción, amikor nyilván a beutalókat is odaadja, mert én is kiváncsi lennék a dolog logikájára.
Miciona: ne hidd el azt a mesét, hogy a peték minősége az altatástól romlik. Annak idején talán Bodza indult neki az egyik leszívásnak úgy, hogy ébren lesz de az utolsó pillanatban a Doki őt is lebeszélte a dologról. A peték minősége alapvetően a tüszők méretétől függ, ezért nektek arra kell gyúrni, hogy a kicsik is használható méretűre nőjenek. Amúgy a párom kétszer is kapott olyan társat a műtéti napon, aki nem kért altatást és mindketten kibírták. Ott az idegek szerencsére nem annyira sűrűn futnak, így szerencsével csak kellemetlen a dolog, de ha egyet (vagy többet) "elkapnak", akkor bizony nagyon fáj. Olyat is olvastam már, hogy valaki (egy másik intézményben) a műtét közben altatásból(!) magához tért és iszonyatos fájdalmakat élt ált, miközben nem tudott szólni, mert a gyógyszerek erre képtelenné tették. Ez ugyan baromira ritka lehet, mégis azt mutatja, hogy fájhat a beavatkozás. Azt is gondolom, hogy a fájdalomtól való félelem akár többet is árthat azoknak a petéknek, mint maga az altatás. Ami a sexmachine dolgot illeti, csak óvatosan, mert a párodnak indul az előírt, 5 napos "szerzetesség". Ne nehezítsd meg a dolgát!

Remélem, hogy inkább a szerdai műtét mellett dönt a Doki, mert akkor több esély lesz arra, hogy a pici tüszőkben lévő peték is megérjenek anélkül, hogy a nagyok addig eldurrannak. Mi már az utóbbitól egyáltalán nem félünk, ezért az utolsó pillanatig pörögni szoktunk, mert a kicsik nélkül az esélyek is jóval kedvezőtlenebbek. Én azt gondolom, hogy a sok hús olyan mértékben képes a szervezetet elsavasítani, hogy megfelelően vastag lesz a tüszőburok ahhoz, hogy ne szólják el magukat a nagy tüszők műtét előtt. Persze olyat is hallottunk már, hogy a műtét időpontjára már több tüsző is eldurrant, de ilyenkor általában sok tüsző volt és nyilván nem mindegy, hogy csak 2-3, vagy pedig 8-10 db feszül egymásnak egy relatíve kis helyen. Ha hétfőn lesz a műtét és addig nem járnék erre, akkor kívánok egy nagy kalappal! A műtét utáni konzultáción kérdezzétek meg a Dokit, hogy milyen minőségűek lettek a leszívott peték (1-től 10-ig osztályozzák őket). Ez sokat segít abban, hogy reálisan készüljetek a beültire. Ja, és szerintem mindenképpen kérj altatást.
Magdi! Amit leírtál, az alapján könnyen elképzelhető, hogy csak inszem lehet. A párod eredménye lehet az, ami a lombik felé terelheti a dolgot és mivel azt írtad, hogy nála se minden OK, ezért rátok is vonatkozik az, amit Melániának írtam: az andrológiai kivizsgálás miatt ráértek, nem kell kapkodni.