A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 Áprilisi babavárók

trinky én voltam EKG-n a belgyógy vizsgálaton, de már nemtom melyik héten kellett menni, talán a 16.hetes környékén.

Képzeljétek felkeltem ilyen hajnalok hajnalán!!! (8kor)
NA MERT JÓL TELT AZ ÉJSZAKÁM:)))))
És újult erővel, fogalmam sincs mit csináljak ma. . . Senki nem ér rá, pedig úgy mennék csavarogni, vásárolni, de még a kocsim sincs itthon. . . .

Lessétek meg a képeket
http://www.hoxa.hu/?p1=forum_tema&p2=23135

Jaaaa és a lényeget nem is mondom,a párom megkérdezte,hogy akkor most tényleg hozzá megyek feleségül, mert akkor 24.én, a 7évfordulónkon összeházasodhatnánk :shock: :shock:
Na persze ez nem így megy!
Közben réjöttünk,hogy az anyukája is még pont a szanatóriumban lesz,meg anyám is melózik, így aztán még a szű családi kör is igen szűkös lenne...

kocska

Hello!

Sziszike, nagyon jól hangzik ez a forró zsömle, de ugye nem fájdult meg a pocid tőle?
Tényleg, apukád hogy van?

Trinky, sztem mindenképpen cseréltesd ki a lázmérőt rugalmas végűre! Nem is értem, h a patikus hogy lehetett ilyen ügyetlen! :roll:
EKG-t a háziorvos kéri, ha úgy gondolja. Voltál nála?

Ettike, mikor lesz meg a babakocsi? Anyudék nagyon aranyosak, így segítenek!

Dharma, szegényke, gondolom milyen pocsék lehetett a hasmenés! Jól vagy már?
Majd dobj fel képet a szobáról! Azért szellőztessetek sokat, nehogy töményen belélegezd a festéket!

Sajnálom a fogorvosi problémákat! Nekem is kéne mennem, de félek, mint ördög a tömjénfüsttől!! :oops: :roll:

Ma jön Emma új ágya, de csak szombaton szereli össze apa, addigra kész lesz a festő is Barnus kuckójával és mehet oda a "régi" ágy! :D

Lányok, Ti vesztek testvérfellépőt? Ha igen, milyet?
Én ezt néztem ki: http://www.minimano.hu/termekeink/babak ... llepo.html
Azon fillózom, h „egybekaros” babakocsira szerelve hogy fér el vajon a nagyobbik gyerkőc (a képen olyan bénán néz ki)?! Ezért is jutott eszebe másik (2karos) járgányt venni, de úgy látom mindenkinek gondot okozott a tolása!

Zsu
svs

Köszi lányok a megerősítést, akkor megyek és kicseréltetem a lázmérőt. Sajnos elég gáz volt a gyógyszertárosnő, az arcáról sütött a munkája iránti útálat. Pedig jó lett volna ha segít abban, hogy mit kellene még vennem a gyógyszertárban. Kérdeztem is tőle, de azt mondta, hogy szerinte semmit. Jó fej, csókoltatom.

Kocska, te milyen csinos vagy :!: :!: Most 24-én gondolta párod az esküvőt? Az már nagyon itt van a küszöbön.

EKG-ra akkor kérek beutalót a házidokitól. A fogorvost meg én is meglátogatom. Remélem nem kell csinálnia semmit.

KépKép
trinky

Sziasztok!

kocska: nagyon helyes a pocakod! :) Az enyém sokkal kisebb és nem ilyen formás. A párom meg aggódik, hogy nem nő ez a gyerek. De a múlt heti UH-n a korának megfelelő méretű és súlyú volt, úgyhogy én megnyugodtam.

Az aranyerem javulgat, most voltam dokinál kontrolon. Azt mondta, hogy sajnos nem valószínű, hogy teljesen vissza fog húzódni, úgyhogy ebből műtét lesz a szülés után. :cry: De én még reménykedek. Legalább már nem fáj annyira, így az éjjel is elég jól tudtam aludni.

Sajna az én fogaim is megérzik a babát. Volt egy tömött fogam, amiről a terhesség alatt már két2 törött le egy-egy darab, s most meg az egyik bölcsességfogamon kezdett egy lyuk nődögélni. Az én fogászom rendes, meg nem is fáj, amit csinál, csak iszonyú sokat kell rá várni. Minimum 1-1,5 órát, pedig időpontra megy az ember, csakhát körzeti fogorvos és mindig elhúzódik.

EKG-n én is voltam már még a terhesség elején.

Kép

Kép
kisszilva

Sziasztok!

Kocska neked hatalmas formás pocid van... :)

EKG... nekem nem volt em si tudom lesz-e!?
De ha kell majd küldenek nem?

Fogorvos
Át kell esni rajta gondoljatok arra hyog még mindig jobb msot mintha kegytlenül elkezd fájni!

olyan szépek már a szobácskák meg a bútorok,,, kicsit irigy vagyok... Nálunk még sehogy se áll... :(
Remélem hó végéig azért kész leszünk vele!
Bár én mostanában állandóan egyedül avgyok, mert a páromat mindig viszik vidékre külföldre... Kicsit most nehezen viselem! :(
Főleg hyog úgy haladnék a szobával!

Ezt láttátok már??

http://www.origo.hu/itthon/20090205-mag ... rmany.html

a számunkra legfontosabbat idemásoltam:
"...befagyasztanák a bruttósított családi pótlékot, és lerövidítenék a gyes (két évre) és a gyed (egy évre) időtartamát...."

Ilyet lehet??? Hogyan??? Én most kicsit ki vagyok bukva!!!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Sziasztok!

Kocska:tényleg csinos kismama vagy és nagyon szép formás a pocid!Megnéztem a képeidet,nagyon klassz lett a szoba szine,irígykedem is :D Kiskádba való szivacsot nálunk is apuka választotta,nekem,hogy őszinte legyek,eszembe sem jutott.

Fogorvos:én csak egyszer voltam,amikor pecsételt a kiskönyvembe,azóta nem is.Állítólag van egy lyukas fogam,amit én nem is érzek,hiába keresgélem a nyelvemmel :lol: Ja,és ráadásul fájnia is kéne,de szerencsére nem fáj,ezt gyorsan le is kopogom.
Nekem inkább a fogínyem szokott begyulladni sajna,de azt is inkább házipraktikákkal kezelgetem.Ugyanis inkább inkább 10-szer elmegyek nődokihoz,mint egyszer fogorvoshoz.Van róla egy nagyon rossz gyerekkori élményem és azóta ha lehet,kerülöm őket :)

Kép[/url]
demetnik

Ma reggel 9-től este 18-ig értekezem. Borzasztó! :evil:

Néha van csak szünet, most épp ebédszünet van.

Így ma nem hiszem, hogy tudok jönni. Majd holnap bepótolom.

Kép
gesztenye74

Szilvi, drukkolok, hogy ne kelljen műteni. Mostanában azért olyan jó gyógymódok vannak, hátha bejön valamelyik.

Boglárka, mi sem állunk még a szobával sehogy. Február közepe után kezdünk tapétázni, utána jön a kiságyfestés, meg egyebek. Majd csak készen leszünk.

A cikk felháborító, de már lassan semmin se döbbenek meg. Sajnos simán megcsinálhatják. Tudom, sajnos van némi rálátásom a dolgokra. :( :(

KépKép
trinky

[quote="boglarkabiro"]S írta:boglarkabiroziasztok!

Ezt láttátok már??

http://www.origo.hu/itthon/20090205-mag ... rmany.html

a számunkra legfontosabbat idemásoltam:
"...befagyasztanák a bruttósított családi pótlékot, és lerövidítenék a gyes (két évre) és a gyed (egy évre) időtartamát...."

Ilyet lehet??? Hogyan??? Én most kicsit ki vagyok bukva!!!

Na neeee... Ez tényleg durva lenne. Én azon gondolkodom,h egyáltalán 2 év után mit fogok csinálni,mert még az is kevés,nemhogy 1 év. Egy évesen a nagymamára nem lehet még gyereket bízni szinte,nemhogy...Mit fogunk csinálni? Gyesből véleményem szerint a gyereket nem lehet eltartani! Nem nyilvánítom ki a további véleményem,mert az nem tűr "tintát",de iszonyat,h mi van itt :evil:

Zsu köszönöm,már jól vagyok :) Remélem a költözködéssel sem lesz gond,mert nem tudok megmaradni és cipekedek, emelek, festek...És csak pihikor érzem,h kicsit fájdogálok. Na majd Anya rámszól,ha túlzásba megyek :)

Demetnik én már mindennel nyugtattam magam fogorvos terén. Pl.: máshol érzéstelenítő sincs, a császár durvább, más is kibírja, jobb előbb,mint amikor már bedurran és nem hat az érzéstelenítő...Ilyenek...De iszonyat ideges voltam akkor is :oops:

Szép napot mindenkinek,a dolgozóknak meg kitartást!

dharma

Sziasztok!

Olvastam, de csak később reagálok.

Voltam UH-on.
Azt mondta ez a doktornő, hogy ő teljesen normális mennyiségűnek látja a magzatvizet és a lepény érettsége is jó. G.I.
Marci jelenleg is nagyobb a koránál.

Adatai:
BPD: 79 mm
HC: 295 mm
AC: 272 mm
FL: 62 mm
becsült súly: 1884 g

Vél: biometriai adatok alapján 31+6 hetes

És ha a 12 hetes UH-ot nézzük, akkor ma még csak 30+3 hetes vagyok.
Vendég

sziasztok.

szerintem simánn lerövidítik a gyest és a gyedet.mondván hogy haladjunk nyugat fele.csakhogy nyugaton van bölcsi és sokkal kultúráltabbak is.de ezzel a magyar kormány nem foglalkozik.minthogy azzal sem hogy nem csak az adót kéne emelni,amiből kifolyólag minden drágul hanem a fizetést is nyugati szintre felvinni.
nekik könnyű,próbálnának a mi pénzünkből megélni.
nekünk is most tök szar mert fél év alatt több mint a duplájára emelkedett a lakás törlesztésünk :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
párom pont beleesett a legmagasabb adósávba de anniyval nem hogy többet kapjon,sőt sokkal kevesebbet kap mert több adót vonnak.
és nekik is megszűnik a 13.havi :twisted: :twisted: :twisted:

a kocsit majd csak akkor hozzuk el ha megszültem,addig jobb helyen van ott ahol most van mert ott nem aszbesztes a tároló :? :? :? :? :? :? itt meg majd megint takargathatom.
na meg a tárolónkban ki tudja addig még hogy teszik azt is tönkre :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
na megpróbálom Patrikot kirobbantani a hintából és elvinni aludni

Kép
Kép
ettike

Fagyassza be az a majom a kukacát :x :x :x :x :x

kocska

kikocska küldtem privit, kellene a bankszámlaszámod, meg hogy mennyit küldjek.köszi

kocska

Én eddig örültem, hogy politika nem nagyon került szóba ebben a topicban.
Remélem nem is lesz rendszeres.
De azért ha már itt tartunk, hozzáfűznék egy-két gondolatot.

A megtakartítások és megszorítások kötelezőek az IMF hitel miatt, ami megakadályozta az ország csődjét.
Rengeteg pénz megy el szociális juttatásokra, melyeknek nagy része valóban nem jogosultakhoz jut, vagy olyanokhoz, akiknek valójában nem lenne rájuk szüksége.
Amit az újság ír, még nem tény. Majd az lesz, ha megjelenik a Magyar Közlönyben.
Igen, a Kormány tehet ilyen javaslatokat, de az Országgyűlésnek kell megszavaznia, mivel demokrácia van.
Valóban nyugaton rövidebb ideig kapnak a kismamák az államtól ellátásokat, mint nálunk.
Valóban vannak bölcsődék, de nem állami fenntartásúak, hanem fizetősek. Mint ahogy itt is egyre elterjedtebbbek.

Hirtelen ennyi.
És ebből senki ne vonja le azt a következtetést, hogy én ezzel egyetértek. Nem. Csak nem bírálok valamit, ha nem értek hozzá és nincs jobb ötletem.
Nekem is jó, hogy most táppénzen lehetek és a férjem kapja a GYES-t.
Nekem is jó, hogy Marci születése után még fél évig kb. ugyanennyit fogok kapni. (Multinál dolgozom, így nem minimálbérre vagyok bejelentve.)
Nekem is jó, hogy Marci két éves koráig még elviselhető mennyiségű összeghez fogok jutni.
Nekem is jó, hogy ezek után akár még Marci 3 éves koráig is itthon maradhatok, ha a férjem el tud tartani minket, anélkül, hogy a munkahelyemről kirúghatnának.
Nekem is jó, hogy a két gyerek után több, mint 26 ezer forint családi pótlékot fogok kapni.
Végezetül nekem is rossz lesz, ha ezek megszűnnek, mert svájci frank alapú hitelből vettük a házunkat, aminek rettenetesen megugrott a törlesztőrészlete, a család bevételei pedig kb. ugyanilyen mértékben csökkentek.

DE. Ebben az esetben nem biztos, hogy az egyéni, hanem talán az ország érdekeit kellene nézni.

Én nem hiszek a pártokban és a pártoknak.
Nem tudom melyik tud kitalálni olyat, ami működőképes.
De azt tudom, hogy az sem fog mindenkinek tetszeni. Ez garantált.
Vendég

Mávos Csajszik!
Tegnap voltam/voltunk a kórházban. Du. 1-re mentünk, megnéztük a szülőszoba részleget, de csak nagyjából mert minden szobára volt kismami. Valószínű a melegfront miatt...Így most csak szóban mutatták be.
Ha jól emlékszem...: 7 vajúdó szoba van, ebből 2 kádas. 3 műtő. Nagyon szépen fel van újítva ez a részleg. Van mód alternatív szülésre is (kád, labda, kötél), de állítólag a kismamik nem nagyon veszik igénybe. Bárhogyan lehet vajúdni, ha a baba állapota megengedi!
A belső térben 1 kísérő (apuka v. más személy) benn lehet, a többieknek kint kell várakozni a folyósón. A császárnál közvetlenül a műtőben nem lehet bent az apuka, de mellette egy helyiségben egy ablakon keresztül nézheti.

Kispapáknak, ha be akarnak menni, akkor csak papucsot kell vinniük.

Mit kell vinni??? Azt javasolták, hogy bár van minden, de a gazdasági helyzetre tekintettel, mindenki hozzon mindent. Tehát: pizsit, betéteket, pelenkát, gyereknek ruhácska ....

Szülésznő??? NEM LEHET A MÁVBAN SZÜLÉSZNŐT FOGADNI. Az éppen ügyeletessel kell beérnie mindenkinek. Ha esetleg hosszabra nyúlik a vajúdás akkor a köv.ő műszakos vesz át. Egyébként egy nagyon kedves csajszi informált minket tegnap.

Kb. 3-4 napig (babafüggő) kell bent maradni. Vannak VIP-es szobák, ezt az orvossal kell egyeztetni, és vannak 3 ágyas szobák (azok is nagyon kúltúráltak) saját fürdővel, WC-vel. Állítólag itt a kispapák nem lehetnek bent este.

Kikocska! Megkérdeztem tegnap - persze név nélkül - hogy abban az esetben, ha már 2x volt császár akkor most 3-jára lehet-e természetes úton szülni, mi a helyzet.
Azt mondta a csajszi, hogy bár orvos függő a dolog, de ne reménykedj benne. Még ha minden rendben van is és tökéletes, a korábbi varrat miatt nem szokták megengedni. De orvos függő.
(Abban az esetben, ha az első csaszis volt és a másodikat szeretné az ember természetesen szülni, akkor ha mindenminden rendben van akkor engedik, de egyébként az is csaszis általában.)

A gátmetszés nem kötelező, de ajánlják. Főleg az elsőszülősöknek, mert könnyebben regenerálódik. Nem lesznek vizelet és intimproblémák.

Epidurális. Nem kötelező, választható. De ha elakad a szülés, nincs tágulás akkor rásegítenek, ezzel is és oxitocinnal. Vagy vmi ilyesmi.

Az utána köv.ő előadás elmaradt doki hiányában, de jövő hét szerda 6-kor van a nagy előadás. Aztán azutáni szerdán megint 1-től megnézhető a szülőszoban (ha nincs mindegyikben kismami, akkor tényleg megmutatják, nem csak az előteret) és elvileg mini előadás is lesz.

Az összes papít amít eddig kaptunk vizsgálatra, kiskönyv, személyes iratok vinni kell magunkkal.

Ha vki őssejtes, azt mondani kell beérkezéskor és persze vinni a szettet és a hozzávaló papírokat is.

Ha elfolyt a magzatvíz vagy vérzés van akkor azonnal mentőt kell hívni és nem a kispapára várni hogy hazaérjen a melóból. És mondani kell a mentősöknek, hogy hova vigyenek. (van aki azt állítja, h ezt be is kell pecséltetni a kiskönyvbe, hogy hova vigyenek, ha van vmi :?: )
Beérkezés a Podmaniczky felöl, nem kell sehova se bejelentkezni, felvetetni magad, hanem lifttel felmész a 3.ra és ott ellavírozol a szülőszobáig. Ott majd már kezelésbe vesznek.

Most hirtelen ennyi jutott eszembe, ha vkinek van kérdése írjon.

Kép
Kép
tisa

De. voltam védőnéninél. Minden renben.
Bár talált egy kis cukrot a pisimben, azt mondta azt jövő hét csütörtökön ismételjük meg éhgyomorra. A súlyomat is megmérte, de az meg engem nem érdekelt. :lol: Mondtam, hogy 3 mérlegen méreckedek. A védőnőnél, a nődokimnál és Anyuméknál. Hát persze, hogy mindegyik mást mutat. :lol: Úgyhogy nem foglalkoztunk ezzel.
De a többi minden okés.

Azt mondta,h én már ne ugrálja be hozzá, majd 3-4 hét múlva telefonáljak és ő kijön hozzám. Úgyis jópár helyre kell mennem enélkül is. Aztán megbeszéljük a szülés utániakat. Hogy melyik a gyerek feje s lába :lol: . Mondtam majd veszek színes szalagokat és rákötöm Lénára, csak hogy tudjam mi hol van. :lol: :lol:

Aztán bemutatott a leendő gyerekorvosnéninknek. Nagyon kis szimpi, remélem a szakmája a kisujjában van. :lol: És én már meg is kaptam tőle az összes receptet, amit majd a szülés után kell kiváltani. Ez tök jó, mert így legalább nem az Uramnak kell futkosni a dokinőhöz, elég lesz a gyógyszertárat megnézni. Azt mondta a dokinéni, hogy a szülésről értesítsük és aztán ő már siet is hozzánk (mi csak pihenjünk) és ellát minden féle okossággal. :lol: :lol:

Kép
Kép
tisa

Tisa!
Hála köszönet a MÁV-os infokért! :)

Cat!
Én nem politikának szántam a cikket... :oops: és nem is tartom annak...
de sajnos nekünk nagyon nem mindegy milyen döntéseket hoznak.... így sem volt mindegy a gyerekvállalás, mert én vagyok aki a "rendes" fizetést hozza haza a családban! :(
Ezért is vagn úgy hoyg 1 év után ha tetszik ah nem vissza kell menni dolgozni és azt a törékeny kisgyereket másra bízni!
És persze közben hallgatni azokat akik szerint vétek egy kisbabát iylen picin "egyedül" (anya nélkül) hagyni.... csak hát az élet nem mindig úgy alakul ahoyg az ember szeretné!
És őszointén irigyelm azt aki megteheti hoygtöbbet legyen vele otthon! :roll:
Szóval semmiképp sem párt vagy politikai döntésnek tartom! Egyszerűen csak informatív jelleggel tettem fel!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Sziasztok!

Megszorítások: maximálisan egyetértek Cat-tel. Kis hazánkban hihetetlenül rossz az adómorál és rengeteg szociális juttatás van. Keresztlánykám 1,5 éves kora óta bölcsis és imádja. Tény, hogy több bölcsire lenne szükség. Ha pedig apuka hozza haza a kevesebbet, akkor 1 év után mehet ő is GYES-re. Ettől függetlenül nyilván nekünk sem jók ezek a hírek (főleg azért, mert eddig adóztunk rendesen, nem is keveset, és most jó lenne "visszakapni vmit"), de az nem megy, hogy mindenkinek az a hozzáállása, hogy szorítsanak meg vki mást.
Egyébként én már eldöntöttem, hogy ha alakul új párt a választásokig, rájuk fogok szavazni, programtól függetlenül :) ez a 4 menjen a fenébe :evil:

Cat, talán Te kérdezted a vegyespáros esélyét. Kétpetéjű ikreknél 50% a vp, 25-25% a csak fiú - csak lány :)

Kicsit aggódom. Elkezdtem vizesedni (nem nagyon), de elhatároztam, hogy mérek vérnyomást minden nap. Ezt ma sikerült először, és 139/79 lett :shock: (alapból 100 körül van). Gondolom, a megnövekedett vérmennyiség miatt amúgy is magasabbnak kell lennie a szokásosnál, de nem tudom, hogy ez most még normális-e. 10 perc múlva újra mértem, akkor csak 119/74 volt. Szerintetek patikában lehet kapni fehérjét jelző tesztcsíkot?
(Tudom, ezek a védőnő feladatai lennének, de enyim nem jelentkezett 2 hónapja, pedig ígérte, és most már nincs kedvem felhívni...)

Kép

Sajnálom hoyg feltettem ezt a cikket! Őszintén! :oops: :shock:
Mindig vannak véleménykülönbségek és lesznek is nincs is ezzel semmi gond!
És persze hoyg otthonmaradhat apa is a gyerekkel... sajnos nálunk is ez a "TERV".
De vajon normális hoyg egy 1 éves gyerek édesanyja reggel 7-kor már itt ül a munkahelyén és most ha az órára pillnataz még mindig itt ül... gondolom ez 1 év múlva sem lesz más! De örüljöünk hoyg van munkánk!
És sajnos nem azért ülök itt mert elneteztem veletek az időt! :(

Mindegy nem ér több szót! Sajnálom!

ne is ezzel foglalkozzunk hanem a babák egészségével... már ha az lehetséges napi 10-12 óra munka mellett!
:cry:

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Mó!

Nem minden patikában lehet kapni fehérje tesztcsíkot.
Keress rá az inetreneten, hátha... Én is szeretnék.

Vérnyomás: Ha nem nőtt 30 Hgmm-t az első (szisztolés) vagy 15 Hgmm-t a másodiuk (diasztolés) érték, akkor jó. Illetev ha az egész nem haladja meg a 140/90-et.

Bár nálunk a diabtológián azt mondják, hogy a szisztolés érték nem lehet 130 fölött. A nőgyógyászom szerint viszont fontosabb, hogy a diasztolés érték ne legyen 80 fölött.

Én nem értem.

Naponta többször mérd, és az sem mindegy hogyan. A vérnyomásmérő használati utasításában le van írva.
Vendég

Sziasztok!

Befutottam én is hosszú idő után......nagyon beteg voltam négy napig, semmit nem tudtam enni és folyamatosan hánytam, és émelyegtem.de talán túl vagyok rajta.Ma éjszaka talán végre aludtam 5 órát!Hurrá!!!!

Lement vagy 2 kg :roll: most annyira nem örültem neki.....de ma és tegnap igyekeztem már bepótolni egy kis sütivel...
:oops:

Leadtam közbe a szakdogám végre!!!!!!!!!

Ma meg vásárolni voltunk anyuval és kaptam tőle egy csomó kis babaruhát, olyan édesek!!!!!!!!!!!!
Vettem egy kis rózsaszín bébicipőt, nem tudtam otthagyni kis balerinás !
Megvettem a köntöst is magamnak.
Egy-két dolog és kész vagyok. 56-os ugikat vettem, remélem nem lesznek kicsik :cry:
Igyekeztem ujjatlant és külön kis pulcsiasakat venni, hogy ha esetleg meleg lesz már májusban akkor se legyen vastag.
Gondoltam ha meleg lesz, elég lesz alá egy kis bady és kinnt lesz a keze.
Venni akartam egy-két 62-est is, de igazából még mind olyan vastag, és gondolom addigra tuti meleg lesz...
Ezt elég zavarosan írtam le értettétek??

Mivel nekem őszi és téli születésűek a lányaim akkor egyértelmű volt, hogy melegeket kell vásárolni...most meg pikk-pakk itt lesz a jó idő...szóval elég nehéz éppen 2-3 hónaposan mekkora lesz és milyen lesz az idő..

Ti milyen típusú ruhákat vettetek??

Kép

Kép
tasin

Sziasztok!

Én nem szeretek és nem is szoktam politizálni,mivel nem értek hozzá.Viszont szomorúnak tartom azt,hogy a mai anyagi helyzetben,amikor a törlesztőrészletek a duplájára nőttek,munkahelyek szüntek meg,még a szoc.támogatásokat is csökkenteni akarják.És ezzel újból csak a "kis emberek" életét nehezítik meg vagy lehetetlenítik el.

De most tényleg a babák a legfontosabbak.Ez az oldal pedig a babavárásról,annak örömeiről,nehézségeiről szól és nem a politikáról.Bár sajnos ez ma nagyon befolyásolja az életünket.

Mó:digitális vérnyomásmérőd van?Ugyanis azok nagyon sok esetben csalnak,főleg ha nincsennek jól bekalibrálva.A legpontosabbak még mindig a higanyos vérnyomásmérők.Persze tájékoztató jelleggel jók a digitálisok is,de állítólag az sem mindegy,hogy mondjuk csuklón méred,vagy a karodon....
tesztcsíkot pedig tudsz venni a patikában is,én úgy tudom.
Egyébként gratulálok a vegyespároshoz!! :D Tényleg nagyon szép neveket választottatok!! :D

Nem tudom,ti hogy vagytok vele,de az én pici lányom mostanában rengeteget mocorog,helyezkedik.Szinte egésznap rugdos.Tök mókás nézni,ahogy hullámzik a hasam,vagy hol az egyik oldalon,hol a másik oldalon kicsúcsosodik a pocim.Mihelyst leülök egy picit,vagy lefekszem,ő rögtön óriási buliba kezd odabent :lol:

Kép
demetnik

Köszi a válaszokat!

Diab. rendelésen múlt hét hétfőn nekem is 120/80-at mértek. Most kb. 10-15 perc eltéréssel mértem ezt a két értéket ugyanazzal a vérnyomásmérővel (igen, digitális), ugyanabban a helyzetben. Már az első mérésnél ültem egy ideje, tehát nem pl. torna után kezdtem vérnyomást mérni (ha-ha, mintha képes lennék tornázni :) )

Holnap elmegyek patikába.

Kép

A mérés FONTOS lépései:
5 perc pihenés, lazítás mérés előtt
Karját NE feszítse be, tartsa lazán
Lélegezzen normál módon
Mérés alatt NE beszéljen,
Mérés alatt NE mozogjon
Ujjait is hagyja mozdulatlanul
Általános tudnivalók a helyes méréshez:
Mérés ELŐTT már kerülje a sportot, fizikai megerőltetést, étkezést és dohányzást
Vérnyomásmérésre legalkalmasabb időpont reggel és este 6-9 óra között
Vérnyomását mindig kétszer mérje
Mindig ugyanazon a karon végezze a mérést
Ügyeljen a mandzsetta helyes rajz szerinti elhelyezésére
Mindig megfelelő méretű mandzsettát használjon, amely legyen feszes, de NE legyen SZOROS
A mért értéket vezesse be MINDIG a vérnyomásmérési naplójába és írjon hozzá megjegyzéseket, emlékeztetőt
Amit még jó tudni:

A vérnyomás napszaktól függően kismértékű ingadozást mutathat, reggel és kora este a legmagasabb értékű. Megterheléskor és fizikai munkavégzés esetén a vérnyomás jelentősen emelkedhet, ami azonban normális jelenség. Hasonlóan emelkedhet a vérnyomás stresszhelyzetben, izgalom hatására, dohányzás és alkohol fogyasztása után. Egészséges embereknél azonban a megterhelés befejezése után a vérnyomás gyorsan visszaáll a normális szintre, míg hipertóniás betegnél tartósan magas marad.

Ezt találtam a neten.
Amit még én hozzáfűznék:
A vérnyomásmérő kb a szívvel egy magasságban legyen.
Egyenes háttal kell ülni, úgy, hogy a könyök meg legyen támasztva.
Evés után minimum fél órát kell várni.

Nőgyógyászom tanácsa szerint reggel, ébredés után mérjem meg mindkét karomon, és este vacsora után 1 órával.
Vendég

Bogi, Mó! Cat!

Most olvastam vissza egy kicsit.....
Gondolkodtam, hogy reagáljak-e de mégis... :roll:
Bogi ne bánd a cikket ez is az életünk része, és szólásszabadság van... :lol:

Bogi! Két év után nekem is vissz kell mennem.....addig kapom a max gyedet, de utána....nevetséges..
ja, nálunk nincs bölcsi, az óviba csak akkor veszik fel, ha betölti a 3 évet :roll:
anyu lesz vele, addigra nyugdíjas lesz.

Szóval én azt gondolom, bár nem értek hozzá, hogy a megszorítások nem most kezdődtek ( részünkre) az IMF hitel miatt, hanem már évek óta tart....
Bár nem is kell hozzá értenem, mert nem ezért kapom a fizetésem, de azt gondolom, hogy akik ezért kapják se értenek hozzá...

És jó lenne ha az ország érdekeit nézné mindenki, nem csak tőlünk várnák el....

Mó ! Egyetértek!!!!!Ha nem alakul új párt én lehet el se megyek szavazni, mert már mindet utálom!!

Jobb ötletem van!! Alakítsuk meg a BABA-PÁRT-ot! :lol: :lol:

Ui: a többit én is kitöröltem :roll: :roll:
A hozzászólást 4 alkalommal szerkesztették, utoljára tasin 2009.02.06 14:11-kor.

Kép

Kép
tasin

Ezt találtam vizelet tesztcsíkról:

http://humantrade.gyogybolt.hu/index.ph ... 0000074261

http://www.shp.hu/hpc/ws_member_3g.php? ... 20v%C3%A9r

Holnap én is jobban utánanézek.
Vendég

Mi van Csajok????
Ma írtó csendben van Mindenki, pedig még nincs is hétvége!

Bogi, nem baj az újságcikk. És a vélemények sem. De azt hiszem nagyjából Mindegyikünk ugyanúgy gondolkodik és érez.
De inkább hagyjuk meg ezt a topikot tényleg annak amiért van. Most csak örüljünk a Babóknak és az egészségünknek! :lol:
Később úgyis jön az ügyintézés és valóság. De még ne rontsuk el, oksa? :lol:

Apropó, én is Nuk cumikat vettem. Kettőt. Ugyanolyanok, csak az egyik szilikonos, a másik latex. Ilyen :D :
Kép

No meg van két Mam-osom is, de azok repi anyagból vannak. Az egyik egy újságban volt, a másik a Felicitas csomagban. De ezek később kerültek "beszerzésre".
Úgyhogy cumink már van bőven :lol: :lol: :lol: Legfeljebb mi is azt szopogatjuk - idegi alapon, amikor a gyerek üvölt :lol: :lol: :lol: !

Kép
Kép
tisa

Sziasztok szép estét!

Csak bekukkantok és elolvastam amit, írtatok.
Délelőtt rövid vásárlás, délután fodrász (egészen megszépültem :oops: ). Így ma nem nagyon pihentem. Most nem is bírok többet itt ülni, kicsit fáj a hátam és nagyon hullámzik a kis bubu. Most megyek és lepihenek.
További jó csevegést!

Kép
evike79

Sziasztok!

Politika....!
Nem értek hozzá és nem is szeretm, de.... ami most van az nem jó..... ami lesz várhatóan nem jó...... nagyon sok idő míg helyre áll a mérce addig túl kell élni. Minden párt véleményem szerint csak probálkozik "életben " maradni, de nem tudják mi vam mi lesz. Valahogy túl kell élni. Én is és Kolika is csak azért maradthatunk itthon mert jön Beni. Ha nem már koli bölcsibe én melóba. Gyedből még valahogy megélünk gyesből már nem tudunk.... na ennyi elég is....

Ma volt anyum! Annyira jó volt. Corás baba hetek szerintem car..... csalódtam :-( nagyon drága volt szerintem......
Viszont éjjel képzeljétek rendes fájásom volt. 5x egy órában aztán elmúlt. becartam.....

Cat!
Na akkor lehet Marci tényleg márciusi lesz.... Ha jól emlékszem azt is szeretnéd nem?

na mennek pihizni,
mindenki vigyázzon.

Kép

Kép
sziszike22

Csak bekukk, mert úgysem tudok sokat ülni... és azért a politikához nekem muszáj hozzászólni.:lol:
Bogi, meg aki aggódik, szerintem nem kell. Ugyanis nagyon gyakran röppentenek fel ilyen téves híreket, hogy a társadalmi reakciót lemérjék. Ez a felvetett dolog már harmadszor jön be az elmúlt években, egyszer sem csinálták meg. De ha józan ésszel, és a mi helyzetünket nézzük, akkor:
- 2009 áprilisban szülünk. a cikk is arról szól, hogy 2010-re tervezik a családtámogatási rendszer megszorításait.
- 2010-ben választások vannak, májusban. nincs épeszű kormány, aki megszorításokat hoz a kampány időszakban...
- Ha esetleg mégis így lenne, áprilisban nekünk lejár a gyed, elmegyünk gyesre, majd májusban elveszítik a választásokat, a fidesz pedig garantáltan azonnal visszaállítja, mert garantáltan választási programjuk lesz, hogy legyen, elvégre ők a családokra támaszkodnak.

Egyébként egyetértek cat-tel abban, hogy nagoyn jó nekem, de nézzük a köz érdekét, abszolút ezen vagyok, és mindig igyekszem odatenni az asztalra a részemet. Úgy gondolom a világot nem lehet megváltani, csak a szűk kis környezetünket, és azért nem a politikusok felelősek, hanem én meg a szomszédom. Nem a bálnákat akarom megmenteni, hanem szelektíven gyűjtöm a szemetet, és viszek magammal táskát a boltba. Csak tény, hogy rohadtul elegem van abból nekem is, hogy azok szívnak, akik becsületesek. És azokat is büntetik, addig nyaggatják, amíg egyet nem hibázik, mert könnyebb elkapni. És hogy a nyugathoz próbálnak idomítani minket, mert ott így meg úgy van, miközben csak a kötelezettségeket nyomják nyugati szintre, a lehetőségeket nem. a többit kitöröltem :)

és én azért az mdf-et becsülöm. Mert lehet, hogy nem mindig a "jó" oldalra állnak, de (mióta ilyen pici párt) még nem adták fel az elveiket a hatalomért, és nem hazudtak érte. Én tisztelem a becsületességet. Sajnos el fognak vérezni, mert a nagyoknak ez az érdeke.

Politika részemről is befejezve :)

egyébként meg nem vétek otthon hagyni a pici babát, ha szerető kézben van, és az a szerető kéz lehet a bölcsi is. nyilván az anyukájától mást kap, és nyilván az anyukának rossz, hogy lemarad egy csomó mindenről, de teljesen egészséges, normális gyerek lesz belőle, az otthoni környezet akkor is az elsődleges marad, és az is van, hogy a munka után lehet, hogy anyuka sokkal normálisabban, odafigyelőbben, nyitottabban tud figyelni a csemetére, és "minőségi időt" tölt a gyerekével. Van, hgoy mi is csak elvagyunk egymás mellett itthon a gyerekekkel, ők játszanak, én csinálom a dolgom, kiszolgálom őket, megmentem az életüket, mikor egymásnak esnek, de nem igazán foglalkozom velük úgy, ahogy kellene, ha nyűgösek, benyomok egy mesét, mert muszáj még ezt vagy azt megcsinálni, azt mondom, hogy legfeljebb majd később leülök melléjük... Na, már csak lelkiismeretfurdalásból sem csinálja ezt egy dolgozó anyuka :)

Aztán meg lehet gyerekvigyázót is nyitni :) két gyerek mellett már simán :) ahova réka jár, az is így lett, anyuka nem tudta az ikreit hova passzolni, nyitott egy családi napközit, és tök jól működik.

tisa, köszi az infókat! és köszi, hogy megkérdezted, én is erre jutottam, most már abszolút császárra készülök, csak dokim nincs még hozzá :) egész kis listám van, akiket nem akarok :lol:
csak abban reménykedek, hogy megindul a manó, mielőtt elérkezik a kiírt időpont. ami még nincs meg ugye doki híján, de általában a betöltött 38. hét, vagy utána pár nappal.

még sziszike, te írtad a barátnődet/szomszédodat ugye, akinek nem fogadja el a babója a cumit??? Akárcsak rékáról olvastam volna!!! nagyon szívesen segítek lelket tartani az anyukának, szívesen felhívom, vagy valami, adok tippeket, megnyugtatom, hogy nem csinálja rosszul :) ha nincs igénye rá, akkor annyit nyugtathatsz neki, hogy vannak ilyen kétemberes babák, és valószínűleg ő is okosabb az átlagnál, többet akar csinálni, mint amire képes (mi voltunk gyerekpszihiáternél meg korai fejlesztőben is, annyira nem tudtuk, mit rontunk el, és hónapokkal volt fejlettebb a kis agya, mint amire képes volt fizikailag) és ez frusztrálja. Onnantól, hogy képes lesz az önálló mozgásra, egyre könnyebb lesz, és addigra lett jó, mikor elindult, és tudta intézni a kis dolgait. a mi helyzetünket nehezítette, hogy sérültek az izmai a hosszú vajúdás miatt, és Dévényes gyógytornára is kellett járnunk, ez csak 5 hónaposan derült ki, így a mozgásban is le volt maradva, viszont onnantól, hogy kúszott, 7 hét múlva járt. most sem egyszerű vele, de érdemes küszködni! én mikor nándival terhes lettem, azt mondtam, hogy ha tudom, hogy ugyanez lesz az eredmény, újra végigcsinálnám azt az első 9 hónapot.

zsu, testvérfellépő jó találmány, arra érdemes figyelni, hog yolyan legyen, hogy mikor fekszik a babakocsi, akkor is odaférjen Emma. Nem ismerem ezt a fajtát, hogy milyen. A legtöbb nem alkalmas erre. Ezért szoktuk mi meg, hogy réka nándi lábánál ülve utazott. Aztán az ölében. most már fordítva szokták, ha még néha babakocsizunk. vigyétek el a babakocsit, ha veszitek, nehogy pórul járjatok!!! és a vaterán gyakran lehet kapni 10-12-ért szinte újakat, érdemes megnézni. Ja, meg hogy mennyire egyszerűen veszed le, ha pl felszállsz buszra, vag ylépcsőzni kell!!! ilyeneket érdemes nézni még :)

mo, nem kell a saját védőnőd, bemész, biztos van bent valaki ahol a tanácsadás van, elmondod mi van, és segítenek, nekik van tesztcsík is, mérnek is vérnyomást, meg esetleg adnak beutalót, ha adhatnak. én reggel biztos bemennék, rögtön a reggeli első középsugaras pisiből egy nagyobb mennyiséggel kettéosztva, hogy ha azt mondják, hogy labor, rögtön lehessen is vinni.

tasin te meg jó, hogy jobban vagy. szegény :( átérzem, nekem nagyon ócska a gyomrom most, mióta babát várok...

na, annyira mégsem lett rövid, de most már muszáj mennem, rossz ülni nagyon.

ja, kocska, bocs, késő délután jutottam csak el ma a priviig először, akkor meg már késő volt. de ráér úgyis.

szép estét!

kikocska

Sziasztok

Sziszike

És mit éreztél? Milyen a fájás?

Kép
lili&ana

Sziszike:át nekem most kikerekedett a szemem ahogy olvastam a fájásodról! :shock: :shock: :shock: :shock:

Kép

Kép
gabka7926

Gabka !

Nekem is éjjel kikerekedett a szemem.... annyira rég óta fent állt a koraszülés és annyira nem jött el, hogy már úgy kezeltem magam nincs semmi gond majd jön a 37-38. héten (ezt érzem) Erre tegnap azért megint tudatosult bennem, hogy lehet elöbb is.... hisz a dokik megmondták.... CSak tudjátok ez olyan ha valamit sokat mondanak és nem jön el akkor az ember már nem veszi komolyan....

Lili!
Lévén, hogy második baba így pontosan tudtam mit nem kéne éreznem..... Menstruációs görcshöz hasonlít ami jön tart pár másodpercig és vége..... ez ismétlődött hála égnek nem rendszeresn aztán abba is maradt. szokták mondani a jóslófájást. viszont nekem mondta a doki, hogy az nem fájhat így csak érezheted ahogy összehúzodik a méh.

Na mindegy..... 2 hét múlva megyek dokihoz ha megint lesz felhívom... és készülgetek. Ezen felbuzdulva most már holnap meg veszem a függöny, szőnyeget ..... és jövőhéten megprobálom befejezni a szobáját. aztán majd szép lassan neki állok mosni, vasalni....

na megyek alszok.
jó éjt

Kép

Kép
sziszike22

Sziszike, szerintem a jóslófájás az fáj. A brexton hicks féle keményedés az, ami nem fáj (vagy hogy írják, és az már a 18. héttől normális) . De a jósló is nyithat, meg rövidíthet, ahogy a keményedés is... egyébként szerintem inkább pihenj amit lehet, és bemennék azért megnézetni magam a dokival, hogy volt-e eredménye, és nagyon drukkolok, hogy bennmaradjon a kiscsajszi még egy pár hetet!!!!

kikocska

Sziszike!

Én is inkább bemennék,mert ha baj van akkor inkább feküdj a kórházba, ott még esetleg vissza tudják tartani gyógyszerekkel, vagy adják a tüdőérlelőt...
Ott hátha tutira pihensz!!!! :shock:

Még nagyon korán van egy szüléshez....bár gondolom nem akarsz befeküdni ( ki akar?), főleg Koli miatt......
De azért nyugtasd meg magad...
És szerintem is fáj a jóslófájás, igaza van Kikocskának!

A keményedés az ami nem fáj csak kellemetlen..

Kép

Kép
tasin

Sziszike!

Orvoshoz menj el, szerintem is. Ártani nem árt, és maximum megnygtat.

Én ugyan szültem már egyszer, de fogalmam sincs milyen a jóslófájás, és milyenaz a keményedés, amitől rövidül és nyílik a méhszáj.
Nekem ez a folyamat minden különösebb érzés nélkül, észrevétlenül zajlott.
És a tüdőérlelő tényleg jól jöhet. Beni is kapott egy adagot.

Én most kezdtem el azon aggódni, hogy nehogy császár legyen.
Bár az orvosom tudja, hogy szeretném természetesen megszülni., de annyi minden közbeszólhat.
A vesém, a cukrom, és most még a herpesz is. Igaz, két hete volt, és ha nem jön elő újra, akkor semmi gond. De ha a szülés környékn van, akkor tuti császár, nem kockáztatnak.
Vendég

Szép jó reggelt!

Pénteken már mindig nagyon lelkes vagyok!
Főleg ha tudom hoyg megyek 4D-re! :)
Totál rá vagyok indulva... remélem nem takargatja majd a kis arcát, mert annyira kiváncsi vagyok hogy az már egészségtelen! :lol:

Tasin remélem elmúlt teljesen a baj! Jajj én rettegek most ezektől a betegségektől! Vigyázzatok magatokra!

Sziszike én mint első babás elképzelni nem tudom még ezeket a fájásokat! De érdeklődve olvastam amit írsz és most keresem is nagyon hoyg mit írnak a "NAGY KÖNYVEK" hoyg ez mikortól várható!?

Lányok az igaz hogy szüléskor mindkét nemre előre le kell adni hoyg mi lesz a baba neve???

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Ezek a kedvenceim a tegnapi "szerzeményekből"...

Kép Kép Kép Kép

Kép

Kép
tasin

Tasin egyik szebb mint a másik! 8)
Dögös lesz benne a lányzó! :)

Képzeljétek a barátnőm mára van kiírva.... annyira izgulok már 1 hete... minden nap azt várom hogy egyben vagy kettőben jelentkezik!
Mit fogok csinálni ha én leszek minden perces.... ha érte ennyire veszettül izgulok???

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Sziasztok!

Sziszike: Te jó Ég, pihenj nagyon sokat! Ez a fájás elég ijesztően hangzik :(

Tasin: gyönyörűek a pici ruhák :)

Lányok, én kezdek bekattanni :( Eléggé megvisel ez a szobafogság, már alig várom, hogy betöltsem a 36-37. hetet, mert akkor már nagy baj nem lehet. És végre elkezdhetem a kisruhák mosását és vasalását.

A haskeményedéssel kapcsolatban csak annyit, hogy elég nagy problémáim vannak, mert egyszerűen sosem tudom mikor keményedik és mikor van, hogy csak a baba nyomja ki magát. Annyira vékony a hasfalam, hogy ki tudom tapogatni minden részét (bal oldalt van a háta, az én hasamnak nyomva, lent a kis feje, és jobbra kalimpál a kezeivel és lábaival) és olyan keményedés, ami kellemetlen lenne, nem nagyon szokott lenni, márpedig kellett hogy legyen, mert valami megrövidítette a méhnyakat :roll: :roll:
Ha állok, szinte mindig feszül a hasam, de nem is csodálom, mert olyan kicsi, a baba meg olyan nagy benne.
Szóval ha kicsit megnyomkodom a hasam, mindig keményet érzek, hisz a védőnő szerint szinte a bőröm alatt van a baba.

Még mindig nincs fényképezőnk, így nem tudok babaszoba képet csinálni:( Pedig azóta megjött a bölcső is (abban fog aludni éjjel mellettünk egy pár hónapig, mert a kiságya olyan nagy, hogy nem fér el a hálóban).

Na, megyek, fekszek tovább.

Szép napot Nektek!

Kép

Kép
sildi83

Sziasztok!

Cat: akkor egy cipőben járunk, az a baj, hogy mindig a MÁS házát építik éppen :D
De most legalább halad a munka, lambériáznak, szegény kis pockom akkorákat rúgott a szögbelövő hangjára első nap... de most már szinte megszokta.

EKG-t még az első harmadban csináltattak egy belgyógyászati vizsgálattal egybekötve, de az már kiderült, hogyí mindenütt más a rendszer...

Fogorvosnál én pl. nem voltam, nem is küldtek, bár az igaz, hogy nekem a munkámból adódóan olyan éves vizsgálatsor volt, hogy mindig pontosan tudom a foghelyzetemet. Én is utálom, de a fogfájást még jobban, mindig azonnal elhúzok a dokihoz, ha valami van.

El kéne menni a Felicitas csomagért is, de mindig elfelejtem, mikor megyek Kecskemétre. Hiába, kezd előállni a kismama-agy, mint a szita :D

Vasárnap babaexpo :D megnézem a sok szépet, hogy mit keressek aztán a teszveszen, hehehe.

icamica

Sziasztok!
Annyi szó esik mostanában a fogorvosról... Szerintetek ami vizsgálat a kiskönyvben elő van írva az nem kötelező? Mert az enyémben az EKG is és a fogorvosi szűrés is fel van tűntetve. Ebből azt gondoltam, hogy ezt nekem meg kell megcsináltatnom, bár a védőnőm is felhívta rá a figyelmemet az első alkalommal.

Amúgy meg el is mentem a fogorvoshoz, aki megnézte a fogaimat, van amit be kellene tömni, de majd menjek vissza ha már megvan a baba. Szóval ennyi értelme van. :roll:

Kép
tici

Ja, és nem azért nem csinált semmit, mert kíméli a kismamát, hanem, mert most nincs időpont az én kezelésemre.
Igaz ez nem magándoki volt, de most nem akarok több tízezret kifizetni a fogorvosra.

Kép
tici

tici, én nándinál nem pecsélteltettem a fogorvosnál. és most sem. mert mikor voltam, még nem volt kiskönyvem. szóval nem csináltam ügyet belőle, senki nem kereste rajtam...
egyébként csak szűretni kell, és az a legtöbb magán fogorvosnál is ingyenes, legalábbis ahol én jártam.

sziszike, aggódtam érted éjjel :) elmehetnél tényleg dokihoz, hogy minket is megnyugtass :)

Tasin, tündériek a cuccok!!! ilyenkor nem tiltakozom annyira a gondolat ellen, hogy lesz még egy lányom is... :) persze tuti még egy fiú lenne :lol: de azért ha belegondolok, azért félek a négytől...

bogi, nekem kellett. kék lapot és rózsaszínűt is ki kellett tölteni, ahogy elfoglaltuk a szülőszobát

Ildi, egy barátnőm volt hasonló cipőben, ő nem nem tudta, hanem azt hitte, hogy nem mozog a gyerek, viszont folyton keményedik :) mozgolódástól nem keményedik meg az egész has, csak egy része, a keményedésnél az egész pocak összehúzódik, akár ki is áll. én még szívdobogást is kapok, meg nehezen kapok levegőt is. És csomóan vannak ám úgy, mint cat, hogy nem érzik egyátalán, hogy mikor nyílnak, sőt észrevétlenül, fájások nélkül tágulnak 2 ujjnyira is, és fájások csak a magzatvízkor jönnek. ezért is kell sürgősen bemenni, ha elmegy a víz. a védőnőm szerint fél órán belül a taxiban kell lenni :)

na, megyek, hasznossá teszem magam, csak bekapcsolták a kölkök a gépet, és gondoltam, kihasználom :)
szép napot!

kikocska

Kikocska: köszi a segítséget:) Csak az a baj, hogy az egész hasam kitölti a baba és mindenütt érzem a kemény kis tagjait. Sosem puha a hasam, így nagyon nehéz megkülönböztetni, pláne mert olyan szívdobogás és nehéz levegővétel nem kíséri. Minden esetre szót fogadok és rengeteget fekszek, csakhát ez is elég kétélű dolog, mert így a trombózis veszély fokozódik, bár remélem az injekciók csökkentik a kockázatát.

Kép

Kép
sildi83

Sildi!

Ahol a has, háta van, ott természetesen keményet érzel, De a kezeknél és a lábaknál is mindig kemény mindenhol?

Egyébként én úgy tudom, hogyha elfolyik a magzatvíz, akkor nem taxit, hanem mentőt kell hívni.
Főleg ha hirtelen folyik el, és akkor rögtön le is kell feküdni. Mert előfordulhat, hogy a hirtelen magzatvíz kiáramlás előresodorja a köldökzsinórt, és aból baj is lehet.

De tapasztalatom nincs benne, mert nálam burkot repesztettek és azzal indították meg a szülést. Mindezt a kórházban, természetesen.
Vendég

Kikocska MEGJÖTTT!TÖKJÓÓÓ!
azt se tudtam hogy rakjam fel :D :D :D
Most átmegyek megmutatni anyunak,aztán haza körmözni, este ha tudok,írok, meg olvasok,meg küldök :)

kocska

Cat: Nem, mintha a másik oldalt kissé ruganyosabb lenne, de nem sokkal, annyira kitölti az egész hasamat és olyan sokat mozog, hogy szinte mindig van belőle mindenhol :)

Kép

Kép
sildi83

Jaa, és keményedés közben tudnak mozogni? Már úgy értem létezik, hogy egyszerre mocorogjon és keményedjen?

Kép

Kép
sildi83

Helló mindenki!
Én nem leszek ma aktív mert épp haldoklom ezerrel.Szerintem influenzás vagyok.Éjjel arra keltem, hogy mennem kell hányni és fáj a torkom is étvágyam nincs nagyon persze erőltetem és mindenem fáj. :cry: :cry:
És Andris is érzi, mert egész nap keményedik a hasam meg szurkál.
Megyek fekszem és pihenek.

Kép

Kép
gabka7926

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?