Csak bekukk, mert úgysem tudok sokat ülni... és azért a politikához nekem muszáj hozzászólni.
Bogi, meg aki aggódik, szerintem nem kell. Ugyanis nagyon gyakran röppentenek fel ilyen téves híreket, hogy a társadalmi reakciót lemérjék. Ez a felvetett dolog már harmadszor jön be az elmúlt években, egyszer sem csinálták meg. De ha józan ésszel, és a mi helyzetünket nézzük, akkor:
- 2009 áprilisban szülünk. a cikk is arról szól, hogy 2010-re tervezik a családtámogatási rendszer megszorításait.
- 2010-ben választások vannak, májusban. nincs épeszű kormány, aki megszorításokat hoz a kampány időszakban...
- Ha esetleg mégis így lenne, áprilisban nekünk lejár a gyed, elmegyünk gyesre, majd májusban elveszítik a választásokat, a fidesz pedig garantáltan azonnal visszaállítja, mert garantáltan választási programjuk lesz, hogy legyen, elvégre ők a családokra támaszkodnak.
Egyébként egyetértek cat-tel abban, hogy nagoyn jó nekem, de nézzük a köz érdekét, abszolút ezen vagyok, és mindig igyekszem odatenni az asztalra a részemet. Úgy gondolom a világot nem lehet megváltani, csak a szűk kis környezetünket, és azért nem a politikusok felelősek, hanem én meg a szomszédom. Nem a bálnákat akarom megmenteni, hanem szelektíven gyűjtöm a szemetet, és viszek magammal táskát a boltba. Csak tény, hogy rohadtul elegem van abból nekem is, hogy azok szívnak, akik becsületesek. És azokat is büntetik, addig nyaggatják, amíg egyet nem hibázik, mert könnyebb elkapni. És hogy a nyugathoz próbálnak idomítani minket, mert ott így meg úgy van, miközben csak a kötelezettségeket nyomják nyugati szintre, a lehetőségeket nem. a többit kitöröltem
és én azért az mdf-et becsülöm. Mert lehet, hogy nem mindig a "jó" oldalra állnak, de (mióta ilyen pici párt) még nem adták fel az elveiket a hatalomért, és nem hazudtak érte. Én tisztelem a becsületességet. Sajnos el fognak vérezni, mert a nagyoknak ez az érdeke.
Politika részemről is befejezve
egyébként meg nem vétek otthon hagyni a pici babát, ha szerető kézben van, és az a szerető kéz lehet a bölcsi is. nyilván az anyukájától mást kap, és nyilván az anyukának rossz, hogy lemarad egy csomó mindenről, de teljesen egészséges, normális gyerek lesz belőle, az otthoni környezet akkor is az elsődleges marad, és az is van, hogy a munka után lehet, hogy anyuka sokkal normálisabban, odafigyelőbben, nyitottabban tud figyelni a csemetére, és "minőségi időt" tölt a gyerekével. Van, hgoy mi is csak elvagyunk egymás mellett itthon a gyerekekkel, ők játszanak, én csinálom a dolgom, kiszolgálom őket, megmentem az életüket, mikor egymásnak esnek, de nem igazán foglalkozom velük úgy, ahogy kellene, ha nyűgösek, benyomok egy mesét, mert muszáj még ezt vagy azt megcsinálni, azt mondom, hogy legfeljebb majd később leülök melléjük... Na, már csak lelkiismeretfurdalásból sem csinálja ezt egy dolgozó anyuka
Aztán meg lehet gyerekvigyázót is nyitni

két gyerek mellett már simán

ahova réka jár, az is így lett, anyuka nem tudta az ikreit hova passzolni, nyitott egy családi napközit, és tök jól működik.
tisa, köszi az infókat! és köszi, hogy megkérdezted, én is erre jutottam, most már abszolút császárra készülök, csak dokim nincs még hozzá

egész kis listám van, akiket nem akarok
csak abban reménykedek, hogy megindul a manó, mielőtt elérkezik a kiírt időpont. ami még nincs meg ugye doki híján, de általában a betöltött 38. hét, vagy utána pár nappal.
még sziszike, te írtad a barátnődet/szomszédodat ugye, akinek nem fogadja el a babója a cumit??? Akárcsak rékáról olvastam volna!!! nagyon szívesen segítek lelket tartani az anyukának, szívesen felhívom, vagy valami, adok tippeket, megnyugtatom, hogy nem csinálja rosszul

ha nincs igénye rá, akkor annyit nyugtathatsz neki, hogy vannak ilyen kétemberes babák, és valószínűleg ő is okosabb az átlagnál, többet akar csinálni, mint amire képes (mi voltunk gyerekpszihiáternél meg korai fejlesztőben is, annyira nem tudtuk, mit rontunk el, és hónapokkal volt fejlettebb a kis agya, mint amire képes volt fizikailag) és ez frusztrálja. Onnantól, hogy képes lesz az önálló mozgásra, egyre könnyebb lesz, és addigra lett jó, mikor elindult, és tudta intézni a kis dolgait. a mi helyzetünket nehezítette, hogy sérültek az izmai a hosszú vajúdás miatt, és Dévényes gyógytornára is kellett járnunk, ez csak 5 hónaposan derült ki, így a mozgásban is le volt maradva, viszont onnantól, hogy kúszott, 7 hét múlva járt. most sem egyszerű vele, de érdemes küszködni! én mikor nándival terhes lettem, azt mondtam, hogy ha tudom, hogy ugyanez lesz az eredmény, újra végigcsinálnám azt az első 9 hónapot.
zsu, testvérfellépő jó találmány, arra érdemes figyelni, hog yolyan legyen, hogy mikor fekszik a babakocsi, akkor is odaférjen Emma. Nem ismerem ezt a fajtát, hogy milyen. A legtöbb nem alkalmas erre. Ezért szoktuk mi meg, hogy réka nándi lábánál ülve utazott. Aztán az ölében. most már fordítva szokták, ha még néha babakocsizunk. vigyétek el a babakocsit, ha veszitek, nehogy pórul járjatok!!! és a vaterán gyakran lehet kapni 10-12-ért szinte újakat, érdemes megnézni. Ja, meg hogy mennyire egyszerűen veszed le, ha pl felszállsz buszra, vag ylépcsőzni kell!!! ilyeneket érdemes nézni még
mo, nem kell a saját védőnőd, bemész, biztos van bent valaki ahol a tanácsadás van, elmondod mi van, és segítenek, nekik van tesztcsík is, mérnek is vérnyomást, meg esetleg adnak beutalót, ha adhatnak. én reggel biztos bemennék, rögtön a reggeli első középsugaras pisiből egy nagyobb mennyiséggel kettéosztva, hogy ha azt mondják, hogy labor, rögtön lehessen is vinni.
tasin te meg jó, hogy jobban vagy. szegény

átérzem, nekem nagyon ócska a gyomrom most, mióta babát várok...
na, annyira mégsem lett rövid, de most már muszáj mennem, rossz ülni nagyon.
ja, kocska, bocs, késő délután jutottam csak el ma a priviig először, akkor meg már késő volt. de ráér úgyis.
szép estét!