A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Gabi83!!!!!!!!!!!!!
Tudod, hogy most milyen boldoggá tettél??????!!!! Huh, nagyon nagyon nagyon nagyon megkönybbültem, hiszen én pont egy héttel voltam mögötted, amikor nekem a 38mm BPD-t mérték!!!! És én utána néztem egy internetes táblázatban is, ahol szintén 17 hetes babára hozták ki ezt a 38-as méretet -úgyhogy csak rátett egy lapáttal az ijedségemre!!!!!! Akkor az én szonográfusom egy hülye, főleg azért, mert fölöslegesen ijesztgeti a kismamákat!!!!

Kép
szkarabeusz

Sillia! Itt vagy?! Hogy vagy(tok)? Mozog a picur? :D Fekszel sokat?

Kép
szkarabeusz

A Tamara nálunk is nagy esélyes lett volna, míg apa utána nem olvasott hogy héber eredetű... Én persze bizonygattam hogy az oroszok vették át a héberektől és mi már az oroszoktól. Így aztán még mindig az esélyesek között van :D
Vendég

szkarabeusz

itt vagyok, egész nap feküdtem, tulajdonképpen most is majdnem vizszintbe vagyok, be vagyok csúszva az asztal alá. Jól vagyunk, csak ne kelljen: nyújtózkodni, köhögni, tüsszenteni, nevetni, kakálni...
Bocs, de ez van :oops:

olvastad amit kérdeztem? Amúgy egyik ismerősömnek a saját orvosa 0.7 NT-t mért , nem egészen egy héten belül meg 2.7-et mértek a várkörúton.. szóval ennyit a mérésekről
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.02.05 16:13-kor.
Vendég

Sillia
most vettem csak észre, hogy írtál nekem!!!
Igen, a Várkörúton volt a hipergyors genetikai.
Mindenképp javaslom Neked a Sziget utcát, méghozzá Bácskai Doktort, ő csinálta nekem a 12. heti genetikai ultrahangot. Egy tünemény az az ember, és állítólag (egászségügyisektől hallom minden irányból) vérprofi!
10.000 pénz a genetikai+4D, nekem volt is most péntekre időpontom, de le kellett mondanom sajnos, mert be kell menem a kórházba a dokimhoz, akivel most találkozom először.
Ha a Szigetbe mész, mindenképp Bácskaihoz kérj időpontot. (hétfő-szerda-péntek)

Kép
szkarabeusz

szkarabeusz

köszi az info-t
Vendég

Amúgy ettől a Tamarától behalok! :D Nekem nem tartozik a kedvenc neveim közé, de nem is rossz, és mivel nálunk most apa lesz a meghatározóbb névügyileg, esélyes a Tamara. Pont a minap hozakodott elő ezzel a névvel... :)
Alexandra is esélyes -na ez is van jócskán az oroszoknál! :) :) :)
Ja és Marietta is szóbajött.

Kép
szkarabeusz

Sillia, Te inkább bújj is gyorsan vissza a pihe-puha ágyikóba!
Mondtak valamit, mennyit kell pihenned és meddig?

Kép
szkarabeusz

Ezt nektek :wink: :

http://www.babanet.hu/publ/ultrahang.htm

Ne haragudjatok csajok, de nekem most le kell dőlnöm, mert úgy érzem, hogy a gócpont mintha felköltözött volna az orrtövemhez és fájni akar a fejem. :x
Azért még mindenképpen jövök ma! :twisted: :lol: :lol: :lol:

sillia! :)

PIHENJPIHENJPIHENJPIHENJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :wink: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

értettem, pihi!

annyit mondtak két-három nap pihenés, két hétig nem szabad emelni és no szex.
Vendég

200907? alias Mester!
Te még nem gyógyultál meg????? Tessék lefeküdni!
Ontod itt az okosságokat a kismamáknak, mindenkivel törődsz, Te magad meg itt a végén elvérzel!!!!!!!!!!!! IRÁNY AZ ÁGY!!!!

Kép
szkarabeusz

Utoljára visszatérve a babakocsira. Kertes házban lakunk, kocsink van, tömegközlekedni csak nagyon ritka esetben szoktunk. Kecskeméttől 5 km-re lakunk egy kis faluban, az itteni gyalogláshoz, sétáltatáshoz fogom elsősorban használni a babakocsit. Ha meg megyünk valahova doki, anyuék stb., akkor a babahordozót is fogjuk használni. Köszi a sok hozzászólást. Tényleg nagyon nehéz választás.

Hallottátok, hogy már megint kiraboltak 3 pénzintézetet? Kecskeméten két hét alatt a másodikat. Mi lesz itt még?

Kép
Kép
orsi777

Orsi777
A zörgős babakocsikat sokkal jobban megugatják a kutyák! (ezt is tapasztalatból mondom! mi kertvárosi részben laktunk anno)

No most nekem is le kell lépnem. Telán majd még jövök, ha a fiam a gép közelébe enged.

Kép
szkarabeusz

köszi sillia az infót.máris kipróbálom aztán meglátjuk mi sül ki belőle.

Kép
Kép
csibe83

basszus...most vette észre,hogy az ithhoni gépemen nincs office :evil: :evil: :evil: :evil:
holnap amint beérek a melóhelyre az lesz az első dolgom,hogy felrakom a táblát.
na meg persze beszerválok ittonra is egy office-t....

Kép
Kép
csibe83

Szkarabeusz!

Nagyon örülök, hogy sikerült jó kedvre derítenem! :lol: Azért oké, hogy a magánban minden más, de az azért durva, hogy nálatok a kórházban ilyeneket megengednek maguknak, hogy végig sem nézik a kicsit genetikain. Nekem a 12 hetes a kórházban csinálták, ott is ugyanígy mindent megnéztek alaposan, csak ott annyi, hogy apa és én sem láthattuk, na meg nem túl kedvesek. :?

Kép
gabi83

addig is mindenkinek várom szeretettel az adatait priviben,akik mmég nem küldték

Kép
Kép
csibe83

Minimano!
Ne aggódj, jók az AFP eredményeid. Szinte majdnem ugyanolyanok, mint az enyémek (terhességi AFP-m:39,36 MOM:1,18 korrigált MOM:1,42), én pedig most jövök a dokimtól, aki azt mondta, hogy tökéletesek az eredményeim. Szóval a tieid is teljesen jók!

Ja, és megkérdeztem az előtejről, megint csak igaza lett az ügynökünknek:), teljesen normális az is ha már ilyenkor megjelenik, de az sem baj, ha csak szülés után. Szóval alásan jelentem egy igazi ősanya vagyok :D hiszen már most van előtejem :D

Kép
gumilany

Gabi!
Ez de gáz (mármint a kengurus pár a fiúcskával). Még én is járhatok így, de azért soha nem értem ezeket a sztorikat. Merthogy egy 4d-n, ha megmutatja magát a ded, akkor szinte a vak is látja, hogy mi van odalent. Ha meg nem biztos, akkor inkább ne mondjanak semmit (lis én minden uh-on ezt szoktam mondani, hogy csak akkor mondja, ha tutifix, mert mindegy, de a csalódás az tök rossz lenne)
A szerzeményeid édesek nagyon.

Timi!
Nekem nagyon bejönnek az orosz nevek (ha ez kárpótol anyósért cserébe), amúgy nekem is úgy rémlett vhonnan, hogy orosz eredetű.

Gabi83!
Gratula Áronhoz (meg, hogy megmutatta magát) és az külön szuper, hogy a lepény is elvándorolt jó helyre.

Manó, Sillia!
Én is örülök, hogy túl vagytok a tegnapon és most sok pihi és kitartás az eredményig. Bár az azért szuperjó, hogy az afp-tek jó lett.

Nálunk meg képzeljétek: Szonji ugye mindig mondogatja, hogy Bodza-baba van anya pocakjában, erre anyós mivel tömte tele a gyerek fejét? Az nem jó név, mert arra azt fogják mondani, hogy gaznövény. Hát bassza már meg! Amikor még a fiú névnél a Balázst nyomatta a lányom, akkor meg abba kötött bele, hogy azt külföldön "Belez"nek mondják. Ez lehet, hogy így is van, de azért kopjon már le a gyerekről. Úgyis olyan nevet adunk a kicsinek, ami nekünk tetszik. Úgy felhúztam magam, mert mióta teledumálta a fejét, azóta nem mondja már, pedig olyan édes volt. A végén lehet, hogy csakazértis Bodza lesz a neve.

Olyan izék vagytok! Nem csak 2 Áron van? A Jázmint nem szóltátok meg, pedig arra is esélyes a 2 (esetleg 3, mert még nálunk sem lefutott).

Bolygós kerék: nem tudok rájönni, hogy jó-e v. sem, de az tuti, hogy ahány kocsink eddig volt, mindig lefixáltuk elől, hogy ne bolyogjon. Sztem ez a legjob megoldás, hogy lehet is bolygósítani, meg fixálni is és akkor tuti, hogy minden terepen be lehet állítani az ideálisat.
Egyébként pont ma reggel volt a Csakcsajokban a Gacsályi Katalin (Brendon vezetője) és a babakocsi volt a téma és azt tanácsolta, hogy aszerint válasszunk kocsit, hogy mire fogjuk legtöbet használni ill. fontos, hogy a babaüllés v. a vázra rakható legyen v. a babakocsiba rakható. Ha elalszik a gyerek (márpedig el fog az tuti), akkor ne kelljen rángatni ki-be, főleg, ha evés után van.

Lemaradtam vmiről? Most akkor ki csinálja a táblát?

Jelentem a mai tarhonya nem égett oda :D

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Szkarabeusz!

Ha meg akarsz nyugodni, én a Géndiagnosztikai központot javaslom, és ott is a Hajdú Krisztina doktornőt. Engem tegnap ő uh-zott, és a világon mindent megnézett nekem, a fejtetőtől a legkisebb lábujjig. A szívkamrákat, a köldökzsinórban futó erek számát, mindent.
Nagyon jó genetikus állítólag, de nagyon alapos is. A vizsgálat 14ezer, de a szülők kedvéért a genetikai uh után átkapcsol 4D-re, és az egészről adnak képeket is, meg DVD-t. Engem 10 percen keresztül uh-zott.
Szerintem megéri, mert tényleg nagyon alaposak.
Attól meg ne ijedj meg, hogy a méretek kisebbek, szerintem nem minden baba fejlődik egyformán, születéskor is milyen különbségek tudnak lenni! A Te babád nem lesz nagyfejű! :D :lol: :lol:

Lola! Már tegnap akartam írni, hogy a Loreal-nak van otthoni festéke (mármint amit otthon Te is fel tudsz rakni), ami "bababarát", mert nincs benne ammónia.
Én az elején is festettem a hajam, mert nekem nagyon őszül és miután nagyon rövid is, ha lenő, az borzalom.
Ha otthon be tudod festeni, ott még a szellőzés is megoldható.

Kép
katy76

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.15 12:05-kor.

KépKép

KépKép
boo

sziasztok.
Én nem értem, mi bajotok az oroszokkal :wink: ?

Amúgy nálunk is favorit az Áron. Mellette még az Ákos a menő, a férjem még az Attiláért van oda, de az nekem nem jön be (úgyhogy tuti nem lesz). Lányneveink a Gréta, Liliána. Nekem még a Réka és a Rebeka is nagyon tetszik.
A kislányom Dórára szavaz. Szép is lenne: Nóra és Dóra.

Félig bírtalak visszaolvasni bennetek, mert annyi volt az írás.
Holnap (vagy még ma este) elérjük a 100! oldalt!
:D
Úgy tűnik az én lányom is elkapott valami köhögős nyavalyát. A közelben már dúl az influenza, és csak reménykedem, hogy kimaradunk belőle.! Egyenlőre megúsztuk köptetővel, vitaminokkal (amit eddig is szedett). 4 évig tartott a betegsége után, mire összeszedte annyira magát, hogy ne legyen minden héten beteg, most remélem kihagyja a járványt, és én sem fogom elkapni!

Próbálok feltenni képet, de nem tuti, hogy sikerül, és igazából csak kis ufócskát láthattok.

Kép
Kép]
hendegabi

hát nem sikerült, talán holnap több türelmem lesz.

Ja: babakocsi téma. Én is néztem egyet, de én bevallom, nem akarok szart venni, de nagyon meg kell néznem, mennyit adok ki rá, úgyhogy lehet, hogy nem újat veszünk!
Ruhát is gyakran turizok, főleg a gyereknek - nagyon klasszat ki lehet fogni.

na, ma estére ennyit.
Jó éjt kismamák, Áronok, JÁzminok, Nórák....Pocaklakók!

Kép
Kép]
hendegabi

sillia! :)

Tarts be mindent, akármennyire nehéz is. :wink:

szkarabeusz! :)

Csalánba nem üt a ménkű! :roll: 8) 8) 8) 8) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Meggyógyulni még nem gyógyultunk meg. Még egy kicsit köhögünk, orrot fújunk de ez már tényleg nem vészes. Csak most elkezdtem érezni a két szemöldököm közötti részt. Olyan, mintha ott gyűlne a cucc. Úgyhogy, most este a kádban megpróbálok inhalálni egy kicsit. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

orsi777! :)

Akkor úgy tűnik nektek jó lesz az a modell. De a boltban MINDENT nézzetek meg, töviről hegyire mutattassatok meg mi hogyan működik. Te is emeld meg, hogy érzed a súlyát, próbáld el, hogy ki-be rakosgatod a kocsiba. Az eladóval ne foglalkozzatok. Neki az a munkája, hogy maximálisan kiszolgáljon titeket és itt most nem azon megy a tipródás, hogy a kék vagy a piros bögrét vegyem a gyerekemnek.

csibe83! :)

"basszus...most vette észre,hogy az ithhoni gépemen nincs office "
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :?: :?: :?:

gumilany! :)

Akkor lehet, hogy elkezdhetsz tájékozódni a tejadási lehetőségekről...? :roll: :roll: :roll: :lol: :lol:

szonibaba! :)

Na ugye, hogy konyhatündér vagy!? :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

boo! :)

Te hogy járhattál orosztagozatos osztályba? :shock: :shock: Speckó suli volt? Számításaim szerint te már az az évfolyam vagy, aki pont kiesett (vagy alig esett bele) a russzkij jázikból. :oops:
Miért nem tetted le a nyelvvizsgád? Ki akartál szúrni velük? :shock: :lol: :lol: :lol:
(Időközben beugrott még, hogy az Iván és Jurij is gyakran felbukkant a könyvekben :roll: :lol: :lol: )

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Elöször is gratula azoknak,akiknél pár napja derült ki a baba neme! :lol: :lol: :lol:

Én is voltam dokinál szerdán,teljesen oké minden,zárt mészáj,na és szépen növekszik!
Szerdán megyek uhra,ja és pénteken 4dre!
Már most mondogatom a bébinek szeretném ha megmutatná magát!

Egy két dolog ami eszembe jut:

Előtej!
Nem tudom már ki kérdezte,de nekem mindkettőnél már a 16 héten kezdödött,és végig cicibetétet kellett használnom,na most amikor olvastam róla örültem hogy most nincs ,erre tegnap este fürdés után a pizsimen volt 3 csepp!
Úgyhogy én most sem hagyom ki ezt az elötej dolgot! :oops:

Timi!
Neked akartam írni,hogy a mi családjaink összebeszéltek?
Nekem és a csajoknak tetszik a Léna név,erre egytöl egyig mindenki azt reaglta rá hogy mivan orosz nevet akarsz adni a gyereknek????? :twisted:
Erre én mondtam nekik hogy tévedés a Léna HÉBER eredetű!
Na csak lestek! :x
A TAMARA nagyon szép név! :lol:

Álmodtam a babával és Lénának neveztük el!(már akkor választottam ezt a nevet amikor még nem volt pocaklakóm)
Mondtam is a csajoknak,de azért még marad két esélyes:Szófia vagy Léna!

Babakocsi!
Amikröl raktatok képeket nagyon szupik!

Szoni! Azt hiszem Te kérdezted melyik Quinny,mi a Freestyle 3XL Comfortot választottuk pirosban és Ausztriában vesszük meg!
Ehhez még ugye maxi cosi hordozót szeretnék!
Ne aggódj néha nekem is vannak hasonló napjaim,amiröl írtál!
:oops:

Sillia és Manó!
Örülök hogy bejelentkeztetek,de sok sok pihi Nektek!
De azért majd gyertek!
20140328174041

Én kezdtem a 100.oldalt! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
20140328174041

Szép reggelt kismamik!
akkor ma újra megpróbálkozom a tábla feltétellel,de előtte megnézem,
hátha küldtetek még privit adatokkal.
aztán majd kérem az észrevételeket... :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
csibe83

És elértük már a 100. oldalt :!: :!: :!: :!: :!: :!:
hihetetlen mennyit termeltünk...

Kép
Kép
csibe83

Kicsidodi!
Boldog neved napját!!!

Kép
Kép
csibe83

na szerintem most siekrül a tábla

Kép
Kép
csibe83

sajnos egyenlőre csak két részletben,de majd még formázom kicsit...

Kép
Kép
csibe83

hát most meg nagy a kép mérete.
megpróbálok keresni valami képméretezőt,de egyenlőre sikertelen

Kép
Kép
csibe83

valaki ismer jó képméretezőt???
hát nem hiszem el,hogy ennyi problémám van...
úgy restellem :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
csibe83

Kép
Kép

hát így sikerült ideiglenesen...

Kép
Kép
csibe83

de nem jó :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
akkor próbálkozom még...

Kép
Kép
csibe83

Sziasztok!

Moncsy!
Szonjinak anno mi is kint vettünk kocsit (Quinny Fashion), sokkal jobb árban volt, mint itthon. Most nem néztem utána, hogy mi a helyzet ezen a téren, de vmennyivel biztos olcsóbb most is. És nektek meg olyan szerencse, hogy közel vagytok.

Csibe, akkor ezek szerint te csinálod a táblát, küldök privit (amúgy is úgy láttam, hogy nem vagyok benne a te "verziódban").

Konyhatündér, ja. Idáig süllyedtem, hogy egy tarhonyának is örülnöm kell. Ma megpróbáljuk a palacsintasütést, aztám majd hozom a híreket, hogy mire jutottam vel.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

csibe

küldd el nekem, átméretezem
sillia@indamail.hu
Vendég

ez csak egy próba...végre találtam egy képméretezőt...

Kép
Kép

Kép
Kép
csibe83

köszi sillia,de úgy látom sikerrel jártam végre.
most dolgozom is egy kicsit,hisz eddig ezzel babráltam.
tennék fel képet a választott babakocsinkról és szeretném,ha elmondanátok
a véleményeteket róla.

http://www.minimano.hu/termekeink/babak ... _pink.html

Kép
Kép
csibe83

akkor most várom mindenre a kritikát...mi legyen még a táblába??
a lánynevek színét már javítottam...

Kép
Kép
csibe83

Csibe!
Kép alapján jónak tűnik. A rszín és a piros dögvész :wink:
Táblainfo: még esetleg tedd bele, hogy melyik kh., mi a következő vizsgálat (időponttal)

És köszi, hogy csinálod :)

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Sziasztok! :)

szonibaba!

Igenis konyhatündér vagy. Tessék megbecsülni a legapróbb dolgokat is! :wink: (Én például képtelen vagyok igazán finomra megízesíteni egy nyamvadt teát. :evil: :oops: )

csibe83!

Nálatok is az a kérdés, hogy hol, mennyit, mire gondoljátok használni a babakocsit, milyen környéken, házban laktok, inkább autóznátok vagy sem, stb.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.02.06 10:32-kor.

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Szia Moncsy!Nem még nem mondtad,DE NE HAGYD ÁM MAGAD!!!! :wink: :lol:
Azért borzasztó h milyen előítéletek születtek bizonyos népek iránt ha még a neveket is befolyásolja.Jó tudom én fiatal vagyok,nem életem abban a rendszerben,de ez azért mégis túlzás.
Még ha orosz név lenne sem számítana!Nagyon sok jó dolog is jött onnan:művészetek!!!Balett,az építészetük,íróik...
Már csak azért se hagyd magad mert a Lena is nagyon szép név!
Szerintem ezek amúgy is csak kifogások,de szerintem senki sem vágyik arra h tucat nevet adjon a gyerekének.. :wink:
Mész a gyerekért az oviba aztán kifut még 3 ugyanolyan nevű.. :lol:

Ancsurti minden oké???Remélem nem a nátha döntött le.. :?

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka

007!
Hát mi legfőképpen autóval járunk,de néha azért lemennék biztos sétálni a gyerekkel.
az útviszonyok normálisak a járdán.
óbudán egy lakótelepen lakunk egyenlőre...

Kép
Kép
csibe83

Akkor jó. De mit terveztek, hogy mikor költöztök el és hova?

Kép
Kép
200907?

Jó reggelt/napot!

Köszönöm Csibe :wink: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

hát a költözés még eléggé távoli...(több év is szerintem :oops: :oops: :oops: )
majd kertesbe szeretnénk pest megye környékére

Kép
Kép
csibe83

Ha messzebb van még és tényleg sokat autóztok illetve jók az utak felétek, akkor szerintem jó lesz.

Kép
Kép
200907?

Lányok!

A gumiborítású kerék az nagyon gáz? Hamar lejön róla a gumi? Mert csak ez tart vissza egy Gracotól, és abban a férjemnek igaza van, hogy nem lenne agyonhasználva, mert mi autózunk....

KépKép

KépKép
kicsidodi

hali

hetek óta nem volt világítás a lépcsőházunkban, sötétben kellett levaklászni a negyedikről.. Végre a szövetkezet kiküldött valakit, aki a mesteremberek gyöngye lehet, mert úgy megcsinálta, hogy egész éjszaka szünet nélkül világított! Aztán most újra nem lehet felkapcsolni..
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?