Sziasztok Kismamik!
Micsoda indulatok anyóstémában, különlegesebbnél különlegesebb nevek röpködnek, csak kapkodom a fejemet!
És persze örülök, hogy nagyjából mindenki jól van!
anyós témához annyit tennék hozzá (asszem talán
Adryn és Nory, ti voltatok legjobban kiakadva), hogy mi nők alapból egy kis ellenérzéssel állunk hozzájuk - tisztelet a kevés kivételnek - De! Az anyós az imádott társunk édes anyukája, ha tetszik, ha nem. Négy éve én is hasonlóképp harciaskodtam, hogy márpedig ide x ideig nem jön, stb., és férjem akkor csak nagyon csendesen annyit mondott, hogy Luca éppen annyira az ő gyereke is, mint az enyém, és neki nagyon rosszul esne, ha 1-2 órára nem jöhetne el az anyja megnézni, mert képzeljem el, ez neki, férjemnek éppolyan hatalmas esemény az életében, mint nekem. Kicsit elszégyelltem magam. Mert nagyon igaza volt.
Én azt tanácsolom, ha nem haragszotok meg érte, hogy kérjétek meg párotokat, hogy nauykájukkal értesse meg, hogy szívesen látjátok, mondjuk2-3 naponta 1-2 órára. Ez eléggé behatárolt időintervallum. Így a kecske is jóllakik és a káposzta is megmarad.
És lányok, még annyit: pasik néhány nap után visszamennek melózni. És néha jól fog jönni, hogy anyós esetleg átugrik egy órára, míg te végre megmoshatod a hajad, vagy a pároddal elmehettek egy órára fagyizni, gyerek nélkül, egy kicsit kiszakadni a szoptatás-pelenkázás-háztartás monotonitásából.
Nekem még olyan parám is volt, hogy anyósom nem foglalkozik rendesen Lucával, hülyeségekre tanítja...

Basszus, nem tűnt fel, hogy három gyereket felnevelt, iskolázottak, olvasottak, megállják a helyüket az életben? Akkor talán mégsem ronthatja el az enyémet sem abban a heti néhány órában...

Ma már örülnék, ha sűrűbben jönne, most is milyen jó lenne, de így féltucat unoka után már élni akarja az életét, és megritkultak a látogatásai.
Háát, ez hosszúra sikeredett, de így kerek.
Ja, és a babalátogatásról annyit, hogy nem kell a babákat annyira félteni, mi lenne akkor, ha már lenne otthon néhány tesó? Nem kell a babát agyonpuszilgatni és kész.
Erpé: Maltofer szerintem jó, nem csinál székrekedést, és a napi 1 terhesség végén nem is sok!
Moncsi: vannak fontoskodó védőnők is, ne borulj ki rajta, legközelebb kérd meg, hogy csak előre megbeszélt időpontban jöjjön, ill. ha megvan a baba, az első látogatás alkalmával szólj, hogy ha gond van, hívod inkább, a kötelező vizsgálatokra (az elején van vmi ilyesmi kéthetente?) meg elviszitek ti a tanácsadóba.
És aranyos vagy, hogy hiányoltál! Sajnos még nem szülök.
Pulcsi: megértem, amit írtál (vallás témában), sokan félreértik a szólásszabadságot, meggondoltalanul írnak/mondanak olyasmit, amit végig sem gondolnak. A szólás szabadsága, a nyíltság is csak addig ér valamit, amíg tapintatos tudok maradni. Utána megette a fene. Én nem vagyok vallásos, de a sajtóból azért annyi lejön, hogy a katolikus egyház ma már néhány területen modernizálta a nézeteit, simán el tudom képzelni, hogy a lombikprogram is ilyen lehet.
Rszg: nekem nem jött be a melegvíz, zuhany szoptatás előtt, ugyanolyan csomós és feszes maradt a mellem. De én extrém eset voltam sajnos, most reménykedem...
Babakocsitologatás közben tutira le fogsz barnulni!
Vica: ágyat vettetek végül? Milyet?
Nory: asszem hálózsákot kérdezted. Luca kb egy éves koráig hordott, utána pedig idegbajt kapott tőle, toporzékolt benne. Drágát ne vegyél, nehogy így járj. Elején meg úgysem fontos, nem mozognak annyit, hogy lerúgják a takarót.
Hu, nem tudom, mit szerettem volna még írni, meg kinek. Hogy magunkról is írjak, ma voltam orvosnál, ctg-n, Kistesó annyit mozgott, hogy a kütyüt többször lerúgta a hasamról, orvos mondta, hogy nagyon aktív a gyerek, unatkozni biztosan nem fogunk.

Súlya saccra 2800 gramm felett van, méhszájat nem nézett, azt mondta, már megszülethet, akkor meg minek nézze. Ezt mondjuk nem bánom. Laborra sem küld, október óta nem voltam (?), ennek annyira nem örülök, viszont sreotococust vagy mit levett. Mármint kenetet. Kicsit összefüggéstelenül írok, de nagyon rohanós volt a hét, és férjem még a jövő héten is továbbképzésen lesz. Nem panaszkodom, inkább eltűnök.
Ja, Kukli: nagyon helyes a kisfiad!!!!!
Vigyázzatok magatoktra!