A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Csibb: köszi! Te mikor mész NST-re vagy CTG-re??? neked is itt az ideje!

Szép napot!
Vica
wicca

Sziasztok,

Nekem is folyton változik a hangulatom, de sajnos ritkán pozitív.... :( Már nagyon elegem van a terhességből és már nagyon szülnék....
De hát előbb-utóbb majd csak meglesz.... :)

Gabka: Ne haragudj, ha otromba a kérdés (nem értek hozzá), de mitől pánikolsz? Bármitől? Szüléstől? Nagyon rossz lehet...

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

én majd csak jövő hét csütörtökön megyek, mert uh alapján egy héttel kisebbnek mondják Mátét. bár én úgy érzem, hogy a vonalzóm szerint fogok szülni...

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Sziasztok Kismamik! :D

Micsoda indulatok anyóstémában, különlegesebbnél különlegesebb nevek röpködnek, csak kapkodom a fejemet! :wink:

És persze örülök, hogy nagyjából mindenki jól van! :)

anyós témához annyit tennék hozzá (asszem talán Adryn és Nory, ti voltatok legjobban kiakadva), hogy mi nők alapból egy kis ellenérzéssel állunk hozzájuk - tisztelet a kevés kivételnek - De! Az anyós az imádott társunk édes anyukája, ha tetszik, ha nem. Négy éve én is hasonlóképp harciaskodtam, hogy márpedig ide x ideig nem jön, stb., és férjem akkor csak nagyon csendesen annyit mondott, hogy Luca éppen annyira az ő gyereke is, mint az enyém, és neki nagyon rosszul esne, ha 1-2 órára nem jöhetne el az anyja megnézni, mert képzeljem el, ez neki, férjemnek éppolyan hatalmas esemény az életében, mint nekem. Kicsit elszégyelltem magam. Mert nagyon igaza volt.
Én azt tanácsolom, ha nem haragszotok meg érte, hogy kérjétek meg párotokat, hogy nauykájukkal értesse meg, hogy szívesen látjátok, mondjuk2-3 naponta 1-2 órára. Ez eléggé behatárolt időintervallum. Így a kecske is jóllakik és a káposzta is megmarad.
És lányok, még annyit: pasik néhány nap után visszamennek melózni. És néha jól fog jönni, hogy anyós esetleg átugrik egy órára, míg te végre megmoshatod a hajad, vagy a pároddal elmehettek egy órára fagyizni, gyerek nélkül, egy kicsit kiszakadni a szoptatás-pelenkázás-háztartás monotonitásából.
Nekem még olyan parám is volt, hogy anyósom nem foglalkozik rendesen Lucával, hülyeségekre tanítja... :shock: Basszus, nem tűnt fel, hogy három gyereket felnevelt, iskolázottak, olvasottak, megállják a helyüket az életben? Akkor talán mégsem ronthatja el az enyémet sem abban a heti néhány órában... :roll: Ma már örülnék, ha sűrűbben jönne, most is milyen jó lenne, de így féltucat unoka után már élni akarja az életét, és megritkultak a látogatásai.
Háát, ez hosszúra sikeredett, de így kerek. :wink:

Ja, és a babalátogatásról annyit, hogy nem kell a babákat annyira félteni, mi lenne akkor, ha már lenne otthon néhány tesó? Nem kell a babát agyonpuszilgatni és kész.

Erpé: Maltofer szerintem jó, nem csinál székrekedést, és a napi 1 terhesség végén nem is sok!

Moncsi: vannak fontoskodó védőnők is, ne borulj ki rajta, legközelebb kérd meg, hogy csak előre megbeszélt időpontban jöjjön, ill. ha megvan a baba, az első látogatás alkalmával szólj, hogy ha gond van, hívod inkább, a kötelező vizsgálatokra (az elején van vmi ilyesmi kéthetente?) meg elviszitek ti a tanácsadóba.
És aranyos vagy, hogy hiányoltál! Sajnos még nem szülök. :cry:

Pulcsi: megértem, amit írtál (vallás témában), sokan félreértik a szólásszabadságot, meggondoltalanul írnak/mondanak olyasmit, amit végig sem gondolnak. A szólás szabadsága, a nyíltság is csak addig ér valamit, amíg tapintatos tudok maradni. Utána megette a fene. Én nem vagyok vallásos, de a sajtóból azért annyi lejön, hogy a katolikus egyház ma már néhány területen modernizálta a nézeteit, simán el tudom képzelni, hogy a lombikprogram is ilyen lehet.

Rszg: nekem nem jött be a melegvíz, zuhany szoptatás előtt, ugyanolyan csomós és feszes maradt a mellem. De én extrém eset voltam sajnos, most reménykedem...
Babakocsitologatás közben tutira le fogsz barnulni! :D

Vica: ágyat vettetek végül? Milyet?

Nory: asszem hálózsákot kérdezted. Luca kb egy éves koráig hordott, utána pedig idegbajt kapott tőle, toporzékolt benne. Drágát ne vegyél, nehogy így járj. Elején meg úgysem fontos, nem mozognak annyit, hogy lerúgják a takarót.

Hu, nem tudom, mit szerettem volna még írni, meg kinek. Hogy magunkról is írjak, ma voltam orvosnál, ctg-n, Kistesó annyit mozgott, hogy a kütyüt többször lerúgta a hasamról, orvos mondta, hogy nagyon aktív a gyerek, unatkozni biztosan nem fogunk. :wink: Súlya saccra 2800 gramm felett van, méhszájat nem nézett, azt mondta, már megszülethet, akkor meg minek nézze. Ezt mondjuk nem bánom. Laborra sem küld, október óta nem voltam (?), ennek annyira nem örülök, viszont sreotococust vagy mit levett. Mármint kenetet. Kicsit összefüggéstelenül írok, de nagyon rohanós volt a hét, és férjem még a jövő héten is továbbképzésen lesz. Nem panaszkodom, inkább eltűnök.

Ja, Kukli: nagyon helyes a kisfiad!!!!!

Vigyázzatok magatoktra! :D

marq
Kép
Kép
marqueza

Szép estét:)

Kuklika, Boti és kis barátja nagyon édesek! Néztem a videot is, tényleg meg lehet zabálni:)

Rszg, tök jó, hogy közel lakik anyud, akkor azért ő is tud majd segíteni.

Moncsi, sajnálom a Védőnő-problémád, én úgy gondolom, ha nagyon zavar, úgy ahogy neki, neked is jogod van véleményt alkotni, elvégre ő dolgozik értetek, nem fordítva, szóval kellő odafigyeléssel és intelligenciával le kell kezelni a kedvest, áruld el neki, hogy, nagyon örülsz, hogy ennyire lelkiismeretesen szívén viseli, hogy hova kerül majd kisbabád, hiszen neked is ő a legfontosabb, viszont sért mindennek a módja, a viselkedése veled szemben, hiszen ezzel azt sugallja, hogy környezetedet nem tartja megfelelőnek, amit ha belegondolunk maga sem gondolhat komolyan és örüljön, hogy ez a kisbaba normális helyre kerül, nem úgy mint sok más gyerek, akit nem is tudom ki említett, hogy, bűnöző szülők stb. , inkább próbáljon arra összpontosítani, ha van, akivel valóban probléma van, ha elég intelligens, fel tudja fogni, hogy mindez zavar téged. Ha pedig problémád van a munkájával, meg kell keresni a felettesét, és kérni a cseréjét. Ne hagyd magad megfélemlíteni, vagy kitenni, olyannak, ami nem jogos. Bocsi, sok lettem, kicsit nagy az igazságérzetem :oops: :oops: velem meg ez a probléma, hogy sehol nem hagyom magam.

Hétvégére hívtunk festőt a szobára, de még nem biztos az időpont, kíváncsi vagyok milyen lesz.

Wicca, gratu a vizsgálatokhoz :D

Adry, jóslófájás :shock: ?

Vallásról, imáról, bizti nehéz lehet többféle emberrel is találkozni Nory, és van elég bajod, megedzi az idegeidet, kitartásod ez a kórházban lét, de inkább imádkozzon hangosan valaki,
hiszen ez is egyre ritkább a mai világban, inkább egy ima, mint más.

Bocsi, ha valamire nem reagáltam, ezt most nehéz volt követni, sokat írtatok :oops:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Holnap megyek vérvételre, néha úgy félek, hogy valami nem lesz jó, annyi vérvételre küldenek, persze csak üldözési mánia :oops: , már van benne egy kis szülési pánik is..

Bea, Maja

Kép
bea1978

Gabka: Én se tartanám otthon a gyereket...amíg nincs baj minek? (de ne is legyen!)

Vicák :wink: : Sajnálom a depit, de majd csak elmúlik! :roll:

Marq: Már hiányoltalak! :) Anyós témában igazad van, csak itt azon voltunk főleg kiakadva (legalábbis én), hogy mért akar olyat rámerőszakolni amihez semmi köze... A látogatást meg mindenki úgy fogja megszabályozni, ahogyan érzi magát a szülés után. Van olyan, amikor a kismama teljesen elakar zárkózni a külvilágtól és csak a babájával akar lenni, van aki meg olyan fáradt lesz, hogy szívesen fogadja a segítséget. :)
Örülök, hogy minden rendben van veletek és nem semmi a babód mérete! :shock: Nem lesz egy kis baba az biztos! :wink:

Bea téges is hijányoltalak! :(
Vendég

Marq ez igaz amit írtál az anyósokról, de mi néha azt mondjuk egymásnak a párommal, hogy az én anyósom hogyan nevelte fel a két fiát? :lol: Mert tuti nem így ahogy az unokáival bánik. Itt most arra gondolok hogy iszonyúan elkényezteti őket, hiába mondom hogy ne vegyen cukorkát, csokit, chipset... mégis megveszi, sőt mire hazaérnek már meg is ette a gyerek :? na és nem nagyon tud ellentmondani...
Szóval én biztos vagyok benne hogy nem igy csinálta 30 éve, sőt ő is mondja nekem hogy majd én is ilyen leszek ha nagymama leszek :) Háát majd meglátjuk.
Na ezt most nem panaszképpen írtam le, csak úgy :) végülis nem panaszkodhatom rá, csak néha kiakaszt, de már megszoktam :roll: :lol:

Ja ágyat még mindig nem vettünk :? Most éppen ott tartunk hogy Pannának veszünk egy felnőtt méretű fenyő ágyat :) Szóval emeletes ágy most kizárva. De meglátjuk holnap mit gondolunk, mert tegnap este még más volt a terv :D
Mindenesetre már nézegetem az új falvédőjét az új ágyhoz :wink: na meg az új ágyneműjét is nagyobb méretben.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Nory:) én is ma egész nap jöttem-mentem, estére úgy elfáradtam, hogy be is aludtam. Anyós pajtinak mond meg, hogy a gyerekek életébe egyedül ti döntöttök, bármilyen döntés is az , akár név , akár más, az szülőkre is vonatkozik, ha sikerül betartani a játékszabályokat, nem lesz köztetek probléma, ha nem ők járnak rosszabbul, és ezt jobb ha az elején letisztázáttok, mihez tartsák magukat. Ne hagyd magad, attól még jó ember vagy, hogy nem hagyod elnyomni magad. Meglátod visszavesznek, mert nem akarnak, majd unkokahiányban szenvedni :)
nem akarok beleszólni, csak egy ötlet.
:oops:

Marqueza, 2800, az szép:)

Jó éjt mindenkinek

Bea, Maja

Kép
bea1978

ja igen, hálózsák: én az elején nem szerettem, mert még sokszor kellett pelenkázni éjszaka, és még abból is kihámozni bonyolult volt, és úgysem rúgta le a takarót magáról, ahogy Marq is írta. viszont mikor nagyobb lett, akkor már nagyon jó volt, ő is szerette. most nőtte ki őket, úgyhogy ezen a télen, ősszel már nem használtuk, hanem jött a paplan. és inkább az ujjatlan pamutosat szerettem. nekünk a paplanos túl vastag lett volna.

Rszg
én simán szoliztam 2 hetente, havonta mikor szoptattam! az ember lányának a lelkének is jót tesz, egy kis optikai tuning! :wink:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Köszi csajok hálózsák tippeket, holnap el is küldöm páromat...bár nemszívesen mert az tuti a legdrrágábbat fogja megvenni. :twisted: Egyszerűen nem tudom megtanítani spórolni...am se az én dolgom lenne.. :roll:
Vendég

Sziasztok!

Kukli, nem is mondtam, tényleg nagyon aranyos Boti a barátjával a képen. Édesek ezek a kölkök :) Ja, és köszi, h ilyen gyorsan meg is csináltad a táblázatfrissítést!

Gabka, ne akadj ki anyóson nagyon, valószínűleg nem szívatni akar téged. Inkább segíteni, de persze nem biztos, h ez a legjobb módja.

Marq, jó hogy jelentkeztél. Nekem sajnos nincs anyósom, párom anyukája nagyon régen meghalt, még kicsik voltak a gyerekek. Persze apósnak van barátnője, de ő nem állt bele az anyósszerepbe - de ezt már írtam szerintem. Kedves Samuval, de nem nagyon járkálnak ide, após általában egyedül jön, és leginkább mi megyünk hozzájuk.
És rákérdeztél a laborra? Nekem meg kenetvétel nem volt eddig, meg jól el is felejtettem megkérdezni, de persze még lehet. Örültem, h apasági nyilatkozathoz elkértem az igazolást. Azt is majdnem elfelejtettem. Basszus, és rá kell írnia a dokinak, hogy vélhetően mikor történt a fogamzás. :) Doki mesélte, hogy mikor bejött ez a nyomtatvány ezzel a kérdéssel, akkor beírta, hogy pl. a fogamzás vélhetően március 22-én, 21 óra 19 perckor történt, de nem volt jelen :D

Hálózsák: nekünk nem nagyon jött be ez a műfaj, az elején tényleg csak bonyolultabb volt a pelenkázás vele, meg Samun valahogy felgyűrűdött mindig. Aztán később nem is nagyon próbálkoztam vele. Samu nagyon hamar felállt (7-8 hónaposan), akkor meg zavarta (rálépett, elesett). Most kaptam egy csomót, de majd meglátom, hogy fogjuk-e használni vagy sem.

Ma már rengeteget írtam, megyek pihizni

erpé

Erpé: fogamzásos doki : :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
adryn

Erpé: fogamzásos dokin most angyon röhögök :lol: :lol: :lol: :lol: De végülis igaza van..(jóesetben) :lol:
Vendég

Anyós téma: Szerintem van, aki szerencsés és olyan anyósa van, akivel könnyen kijön és van, akinek nehezebb. Ami fontos az a szerepek szétválasztása. Nekem például komoly gondjaim voltak/vannak az (ex) anyósommal, viszont mint nagymamával meg vagyok vele elégedve. Nagyon szereti az unokáit, odafigyel rájuk és ha kérek segítséget, akkor kapok. És nagyon fontos, hogy a gyerekek életében a nagyszülők igen is fontosak és a gyerek egész más szeretet kap a nagyszülőtől, amit jó, ha megtapasztal illetve mindenképpen jó a gyereknek minél többen szeretik.
Másik oldalról Vicának is igazat adok, hogy állati bosszantó, amikor a nagymama sárba tiporja alapvető nevelési elveket.... Ez nem baj, ha a nagyi 1-2 havonta tölt el fél napot a gyerekkel, viszont ha például napi szinten besegít, akkor az már nem csak egy örömködő szerep, hanem nevelő is és fontos lenne, hogy a nagyi együttműködjön a szülőkkel.
A szerepszétválasztás viszont egy idő után könnyebbé válik, mivel csak hozod-viszed a gyerekeket és nem kell ottmaradnod neked is, hanem leléphetsz és kapsz egy kis szabadidőt. Az elején viszont a nagyik nagyon lelkesek, ez viszont azt jelenti, hogy sokat van Veled, jóval többet esetleg, mint korábban és ha karakán természet, akkor még ki is fog oktatni, hogy mit nem csinálsz jól. És régen tényleg sok mindent másképp csináltak. Szóval ő meggyőződésből fogja mondani.... Na, meny legyen a talpán, aki ezt simán lenyeli.....

Katka

katka22

Húúú Csajok! Jó reggelt!
Ezt visszaolvasni! :o Pedig igyekszem.
Köszi a bókokat. Boti még alszik (kb. 3 percig), de utána átadom. Ma is ezzel a barátjával leszünk, csak most nálunk.
Rszg én is szoliztam szopi közben. Ha lejárt a 6 hét, és már nicsn a folyás, gát rendben, akkor lehet. Túlzásba gondolom amúgy sem vinnéd. Nekem jól esett akkori apró testemet legalább kicsit színezni. Nyáron fehér bálnaként rosszul éreztem volna magam.
Hajhullás: Botival annyi hajam lett, hogy le kellett vágatni a tök hosszú, majdnem derékig értőt, mert a sok babahajtól nem tudtam fésülni, kezelni.
Nory nagyon szép neveket választottál te is. :)
Wicca bocsi, már olvastam is, hogy volt nst. :oops: Lehet a centiket vágni. Kíváncsian várjuk a parkettás képeket. És kitartás!!!!!!!!!!
Erpé a dokid tényleg jó fej! :lol:
Nemlajos üzent, megvannak, belakták a lakást, csak T-com ember még nem érkezett meg. :? Megint írta, hogy Döme kicsit kisebb.
Anyós téma: az enyém ugye alapból nem normális, de én elég határozott csaj vagyok. Kimondatlanul is tudja, ha nem figyel a dolgokra, nem látja a gyereket (idén nem látta, pedig közel laknak). Amióta állandóan beteg, az erkélyen dohányzok pólóban dologtól, nem is láthatta. Most bejelentkezett vasárnapra. Én genya vagyok tudom, de azt mondtam, neki, ha egy kis náthával idejön, akkora lányom életét kockáztatja. Szval ki mer ezek után betegen jönni? Ha egészséges lesz jöhet.. egy kicsit csak.... hoz kaját. :lol: :roll: De beleszólni már nem mer semmibe. :P
Még tudom mit akartam. Katka nagyon sajnálom az aranyeret. belegondolni se tudtam volna, ennyire kijött. Remélem a homeó jót tesz. Csibb alma-narancs ötlete nekem is bejött. Próbáld ki!!!!!!
Gabkának is akartam vmit emlékszem…..
Szép napot! Rendet rakok míg törpe durmol, mert aztán készülődünk.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Kép pocaKFOTÓ 33. HETESEN

íME ITT EGY POCFOTÓ, ÉS A "GYÖNYÖRŰ" STRIÁIM

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Jó reggelt!

Úgy látszik Katka megfertőztél :)
Egész éjjel csak forgolódtam és alig aludtam, és ma nem is tudok itthon maradni, mert egy csomó apróságot el kell ma intéznem.
Aranyerem nekem még nincs és szorulásom sem, viszont tegnap találtam én is egy visszérszerüséget a nagyajkaim között, állatira érzékeny. kb 2 hete amúgy is fáj éjszaka a lábamköze, mintha már nyomná a gyerek fej a gátamat. Pedig nem :)

Katka, asszem Te kérdezted, hogy mitől félek a pánikroham alatt. Semmitől, csak úgy érzem agyonnyom a ház és a világ. kb 2 hónapja volt egy olyan, amikor azt hittem megőrölök ettől az érzéstől. Megfordult a fejemben, hogy kimegyek sétálni egyet, de akkor rájöttem, hogy kint sem lenne jobb, mert az egész világ rám akar dölni. Van egy minimális klausztrofóbiám, ami csak annyit okoz, hogy nagyon szük helyekre nem szivesen mászok be. Most ez a terhesség felerősítette ezt a fóbiát nálam.

Anyós téma: nagyon szeretem és tisztelem anyósomat, tanult, okos, jóindulatú, de nagyon tud idegesíteni. sajnos a fia nevelését sem csinálta jól. Nekem kemény munkám van a páromban. Még ma is van olyan téma, ami igen erős érzelmi kitöréseket váltanak ki belőle, ha eszébejut.
(pl. tizenévesen végigverte az udvaron, a huszonéves melósok elött, mert 3-ast kapott valamiből, mindezt hisztérikusan ordítva. a megalázás szerintem nem jó nevelési eszköz. azt sem tartom jónak, ha a szülő csak pocskondiázza a gyerekét, hogy pl erre sem vagy képes, meg arra sem, sőt semmire sem jó. Büszke magára, hogy párom nem lett iszákos, kábitószeres stb, csak ez nem neki köszönhető). a mostani akciójával is csak annyi volt a bajom, hogy miért nem engem hivott fel és mondta nekem ezt az ötletét, hogy tartsam itthon egy hétig a gyereket. mert tisztában van azért a praktikákkal. (aki előbb tömi meg egy pasi fejét valamivel, az előnyt élvez :) ) Ha nekem mondta volna, akkor rögtön visszakérdeztem volta, hogy OK és melyik hét legyen az a 6 közül.
Na mindegy

Nagyszülők feladata az unoka elrontása :) ezt a mondást sajnos após veszi nálunk nagyon komolyan. Ha tudja, hogy megy hozzájuk a gyerek, akkor egy egész zacskó turórudi, puding és ki tudja még mindenért szalad el a közértbe és amit a gyerek kivesz a hütőből, azt meg is eheti, akkor amikor eszébejut :)
ugrálhat a fején és bármit csinálhat vele.
Ezért kell nekem mindig küzdenem, amikor hazahozzuk Levit tőlük.

Hálózsák: Mi nagyon szerettük és tavaly nyárig használtuk is. Nagyon ügyese tudott benne menni is :)
Én éjjel sosem tettem tisztába Levit, éjjel nem kakilt sosem, viszont már nagyon korán lerugdosta magáról a takarót :)
Most kezdi már megszokni és nem takarózik ki olyan gyorsan.

védőnő téma: nem kötelező!!!! ezzel ugyan kevesen vannak tisztában, de megtagadhatod a vele való kapcsolatot, viszont cserélni nem lehet, mert területileg illetékesek.
Szóval Moncsi, ha továbbra is beszólogat, akkor nyugodtan kérd meg, hogy ne jöjjön többet, nem tartasz igényt a látogatásaira, amig nem bír normális lenni :)

Nemlajosnak puszi és nagyon várjuk.

Bocsánat, ha valaki kimaradt és a hosszú hsz-ért is :)

Kép

Kép
gabka77

Kép

Ha szoptatás alatt még jobban hullik a haj, lehet, hogy én kopasz leszek :roll:

Wicca Itt a kért napsütés :D

Moncsi Nyugodtan mond meg a véleményed a védőnőnek. Ha ő megteheti, te is!

Csibb Te hogy fogod hívni Mátét? Állandóan valami aranyos becézését keresem, de... semmi ötlet.
Más is mondhat :wink:

Marqueza Azért akarok majd szoliba menni, mert mi egész nyáron kint vagyunk a Balcsin, ráadásul reggeltől estig a parton (vállalkozás miatt) én meg elég fehérbőrű vagyok. És egész testre egy kis alapszín nem ártana, hogy ne égjek le. Meg 2 éve a hirtelen ért napsütéstől napallergiám lett, ami elviselhettetlen volt, és nem szeretnék megint úgy járni!

Kuklika Heti 10 percre mennék csak. Az már egy jó alapszínt ad.

Gabka Katka engem is megfertőzött, mert felébredtem fél négykor, és azóta virrasztok. Szerintem ebből délután alvás lesz :roll:

Tehuti Azt hiszem te írtad, hogy megvetted a homeós bogyókat. El is kezdted már szedni? Bocsi, ha mégsem te voltál :oops:

Tényleg csak a 36. hétig szabad szedni a Magne B6-ot, és utána már nem?

Kép

Kép
rszg

Rszg, azért szabad csak a 36. hétig szedni a Magne B6-ot, meg persze a többi hasonló gyógyszert is, mert akkor már nincs rá szükség, hiszen jöhetnek a fájások :) és hát ezek a gyógyszerek elnyomják azt. Fokozatosan kell abbahagyni, én úgy szoktam hogy a betöltött 36. héttől fokozatosan kevesebbet vettem be és akkor egy hét alatt leálltam róla :lol: Ez most úgy hangzott mintha állandóan ezt szedném és néha leszoknék róla :lol:

Sajnálom a nem alvósokat, én még mindig jól alszom :wink: :D csak a Panna ébresztett fel először fél 3-kor hogy kakilnia kell, persze nem tudott, aztán fél óra múlva meg azért mert hogy nagyon fáj mindkét füle :( tettünk rá meleget, befeküdt az ágyba és 10 másodperc múlva aludt :roll: szóval lehet hogy megint kitatálta, én már nem bírom követni. Tegnap du-ra állítólag minden második gyereknek fájt a füle az oviban :D

Gabka ez a pánikroham elég rosszul hangzik, sajnálom :(

Pulcsi szép nagy poci :wink: :)

Képzeljétek tegnap megint sikerült néhány ruhát rózsaszínűre mosni :cry: olyan mérges voltam. Csak tudnám hogy van az hogy néhány ruha több mosás után is megfogja a többit. Még a Pannával való terhességem alatt vettem egy piros pólót, amit most itthonra elővettem, mert már nem jön rám semmi, de arra nem emlékeztem hogy csak sötét ruhákkal kellene mosnom :evil: Persze a kínaiban vettem :? Ja és ráadásul a gyerekruhákat fogta meg amik tegnap érkeztek postán, a babaszobán vettem őket.

Ma meg megint mászkálós napom lesz, de. bank, du. újra ágy nézés :D Tegnap késő este megint átbeszéltünk, és megint az emeletes ágynál tartunk :lol: mivel rájöttünk hogy egy nagy ágy és egy gyerekágy plussz bútorok neccesen férnek el a szobában. Már nem bírom követni magunkat és kezd elegem lenni az ágyvásárlásból :twisted:
Tencsi azt mond meg, hogy nektek a gyerekek ruhái elférnek abban a két nagyszekrényben a gyerekszobában? Azon filóztam, hogy nekem egy egész falon szekrénysor van, de néha úgy érzem az sem elég :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Vica Köszi! Akkor majd megkérdezem szerdán az orvosom, mert én mindkettőből 2X1-et szedek. Már kezd izgi lenni :roll:

Kép

Kép
rszg

rszg igen, megvettem a homeos golyókat. Még nem szedem, azt mondták, h 38. héttől kezdjem el. Akkor kezdem a málnalevél teát is. De vki már a 36. héttől javasolja, szóval passz.

Én is nagyon jól alszom, 9re van beállítva az telefon, ha nem lenne, lehet, h még most is aludnék.... :)

Pánikroham? Az nem jó... De most SÜT A NAP!!!! :)

Régen nagy szolis voltam, de most vhogy nem vonz a dolog.

Nektek kell menni még EKG-ra szülés előtt???

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Sziasztok,

Csak gyors beugrás, h elújságoljam, h barátném a szülőszobán van!!!! :D Mára van/volt kiírva!!!!! Most izgulok!!!! NAGYON!!!!!!!!!!!!!!!

Szép napot!
Vica
wicca

Napra pontosan érkezik a bébi?????? De jóóó!!! :D

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Sziasztok!

Ma voltam dokinál. Beutalt a kórházba :cry: :cry:

Hétfőn be kell feküdnöm és ki tudja meddig :( :cry: A problémája még mindig az hogy kisebb. És szerinte nagyon pici. Két hét a lemaradás, itthon néztem. Azt mondta ne ijedjek meg, csak egy kis infúziós kezelés lesz, hogy nőjön kicsit. Viszont volt egy mondata ami megijesztett, hogy lehet hogynem kap elég oxigént és azért .. :cry: :cry: De ha nincs baj és ne ijedjek meg akkor most mi ez??

megnézte az összes ultrahangot, és mondta hogy a 18. heti még pontos aztán kezdett lemaradozni :cry: :cry:

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Sziasztok! :)

Először is boldog névnapot Dorotimnak! :lol:

Pulcsi: Szép nagy poci :) kb nekem is ekkora. :roll:

Moncsi: reméljük nem lesz semmi baj! :roll: Mi nagyon drukkolunk nektek, hogy minden rendben legyen!!!!!soksok ++++++++++++++

Wicca: De jó a barátnődnek! :lol:

SÜT A NAAAPPP!!VÉÉGGRREE!!! :D :D
Vendég

Szegény moncsi!!! Mért mekkora? Mitől lehet lemaradva???? Áramlásvizsgálat volt? Flowmetria? Vérnyomásod rendben?? Jajj, izgulok miattatok, de biztos nem lesz semmi baj, a kh-ban rendbe hoznak titeket

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

azt írták a papírra hogy jó áramlás. jó szívhang. és szerintem nem is túl kicsi..

BPD :82
HC: 298
AC:268
FL: 64

Ijesztő volt ahogy mondta hogy nagyon kicsinek találja meg ez az infúziós kezelés :cry: :( Nagyon remélem hogy nincs baj :(:(

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

moncsi: direkt megnéztem az én uhus papírom.. én utoljára akkor voltam otthon mikor 32 hetes és 5 napos voltam.. és télleg ezek szerint a te babód akkori méretekkel rendelkezik. az akkori enyémek: BPD: 83 (74-88-ig jó)
AC: 268
FL: 59

de szerintem nyugodj meg, azért kell menned a kórházba hogy rendbetegyék. ha arányosan nő akkor nagy baja nem lehet, csak picit meg kell gyorsítani.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára adryn 2009.02.06 12:48-kor.

KépKép
KépKép
adryn

Húúúúú Moncsi, remélem semmi, semmi baj sincs és bízzunk benne, hogy csak a doki ijedt meg!!! Drukkolok, pusszi Nektek!!!!

Szép napot!
Vica
wicca

MONCSI: kilót nem mondtak? mikor kell befeküdnöd?

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

nem mondták meg a súlyát :( pedig kérdeztem és mondták hogy mivel nem úgy kezdték az uh-t nem írta ki. NA ezt sem nagyon hiszem hogy nem lehetett volna megnézni normálisan de mindegy :? :x
Hétfőn délelőtt kell befeküdnöm

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

az elevites kalkulációs koronfűg szerint, 34 hetesen: 2250 gramm, BPD: 89 és 43 centi a normális, állítólag. TI, szülők, melkkorák vagytok? :wink:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Moncsi: lehet nem írja ki a gép, de ha nem lennének lusták nagyon könnyen ki tudták volna számolni.. de ha az akkori én adataimat nézzük akkor kb 1900 g lehet a tiéd most.

KépKép
KépKép
adryn

de ezek közép értékek, lehet eltérés, sőőőőőőőőőt

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Helló!
Mielőtt visszaolvasnék, Banolka írt, ha ma jó a véreredménye, hazamehet holnap. Szval nagy drukk nekik!!!!! Puszil mindenkit!

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

HAJRÁ BANOLKA!!!!! Dejó lenne :lol: DRUKKKKK

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Pulcsi nagyon szép a apocid. Szülés után ajánlom a babe krémet (ami utólag kell) a combodra. Drága nagyon de megéri. Nekem is volt kis a múltkor a cicimen, el is tűntette. :wink:
Gabka reméljük a ez a pánik roham megszűnik a szülés után. Anyukám volt velem pánikbeteg. Mondjuk ő annyira, hogy gyógyszerezték is (mégis itt vagyok). Visszeret sajnálom. Nekem is ott van 5 hete kb. Mondjuk a sérvem jobban fáj, így ez nem zavar annyira, csak mikor készülök a dokihoz. Mindig azon agyalok, elvérzek e ha véletlen megvágom. Aztán nem vágom meg. :lol:
Rszg én is asszem heti 10 percre jártam. „Sokáig” szoptattam, nem volt gond. A homeós bogyikat én vettem meg, sztem rám gondoltál, de nekem még messze a 36. hét. Majd akkor kezdem el. Tovább olvastam, látom Tehuti is megvette. Bocsi. :oops:
Wicca dukk drukk!!!!!!!! Várjuk a híreket!!!!!!! :)
Moncsi ne aggódj, minden rendben lesz. Sajnálom a befekvést, de jobb ha figyelnek rád, mintha nem.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Moncsi,
szerintem sem nagyon kicsi a babád, de inkább nézzenek utána alaposan a kórházban a dolognak feleslegesen, mint bármi baj legyen...
Nekem tegnap a doki BPD-re 90mm-t mért, de azt mondta, ez inkább 35-36 hetes méretnek felel meg. FL nálam 68, de a gép szerint ez is nagyobb kicsit, mint 34 hetesen várható. Ezt csak arra írom, hogy a nálad mért értékek ezek szerint nagyjából jók kellenek, hogy legyenek ennyi idős (34 hetes) terhességénél, szóval nem nagyon értem a dokidat, de ld első mondatom: inkább felesleges kivizsgálás, mint elhanyagolás.
Drukkolok neked, és ne izgulj, nem lesz baj!

erpé

Sziasztok,

Banloka: Nagyon örülök, hogy javulsz! Hajrá! :)

Moncsi: Szerintem mivel kisebb a babád lesz egy csomó kivizsgálás és figyelni fogják.
Ha nem kap elég oxigént (ezt speckó UH-val meg tudják nézni), akkor kapsz tüdőérlelőt és utána kiszedik a babát. De mivel folyamatos nálad ez a 2 hét és fejlődik a baba, szerintem nem lesz ilyen gond. Viszont biztos valahol határon mozog nálad ez az érték és biztonságosabb, ha megfigyelnek Benneteket.
Nagyon szurkolunk értetek, hogy ne legyen gond! És nem is lesz!
Sírás nem segít! Fogakat összesorítani! A babádnak szüksége van Rád!
Ja és még valami: Ha nagy baj lenne, már kiszedték volna.... Ez csak óvintézkedés.....

Katka

katka22

Pulcsi: Nagyon csini a pocakod! :) Striákat sajnálom.... Ez valószínűleg alkati dolog Nálad.... Nekem a hasam szokott így kinézni a 10. hónapban....

Gabka: Nekem ilyen pánikrohamom nem volt soha, de ahogy írsz róla, ez valami rettenetes érzés lehet. Kirázott a hideg, amikor elolvastam... Ezt kezelik valahogy? Jársz pszichológushoz? Vagy kihez tartoznak az ilyen ügyek? Vagy a szüléssel elmúlik?

Homeopátiás bogyók: Én szedek a szülésznőm tanácsára.... Meg málnalevél teát is iszom. Arra nekem azt mondta, hogy az méregtelenítsre jó.... A bogyó meg a méhnyakat segít puhítani.... Szóval szerintem azoknak kell, akiknek hosszú zárt a méhszája....

Katka

katka22

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

moncsi mennek a drukkok!!!! Kórházban jó kezekkben lesztek, és nem lesz semmi baj!!! Kitartás!!!

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Moncsi szerintem sincs nagyon kicsi babád, én holnap leszek betöltött 34 hetes, úgy látom 5 nap a különbség, és méretekben pedig :

(most voltam nemrég)

BPD 85
AC 292
FL 62

De inkább egy felesleges vizsgálat, mint eggyel kevesebb,

Ne aggódj, barátnőmet most engedték ki nemrég 10 napot volt benn, össze-vissza vizsgálták, aztán azt mondták, dietázzon, hazamehet :shock:

Drukkolok, hogy minden ok legyen!

Elkezdtük a festést, ez a helyzet most:shock: :shock: Kép Kép Kép Kép

az utolsón már látszik a szín, barack és fehér lesz, fáradt vagyok :x

Bea, Maja

Kép
bea1978

Moncsi Csatlakozom a többiekhez. Nem lesz gond! Nyugi!!! Csak ne izgulj!

Katka Te mit/miket és mennyit szedsz pontosan? És a szülés/vajúdás alatt mit és mennyit fogsz szedni?

Kép

Kép
rszg

bea azt elhiszem, h fáradt vagy....jó kis festés meló.... :shock:
Én ma a napsütés örömére, megmostam az ablakokat. De rájöttem, h én is fáradok...nem megy már a házimunka sem annyira.

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Tehuti: Te még bírsz ablakot mosni????????? :shock:
Ilyenkor teljesen kriplinek érzem magam.... :(

Katka

katka22

Ágicánál ma van farsang.... Ariel hercegnőnek öltözött....

Ariel hercegnő a bál előtt.... 8)
Kép

Katka

katka22

Katka: de széééééééééép Ági!!!!! igazi kis hercegnő télleg.... tegnap én is ablakoztam...

Bea: megértem hogy fáradt vagy... és ez a szobafestéses mizéria még előttem van :? jaaaaaaaaaaaaaaaaj

KépKép
KépKép
adryn

Hát megmostam az ablakot, de el is fáradtam rendesen... Egy darabig nem fogom. :lol:

Nagyon aranyos az Ariel hercegnő!!!!!!

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?