A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 Áprilisi babavárók

Napi 1 kávé, sok tejjel nem okoz gondot, ha nincs orvosi ellenjavallat (magas vérnyomás, erős vizesedés...). Én végig ihatom, a vérnyomásom alacsony, tehát inkább ez menjen a babának, mint egy jó kis ájulás.
Állítólag 1 pohár kólában 2 presszókávényi koffein van, azt pedig rengetegen isszák :P

icamica

Csíkok: én nem kenem semmivel. :oops: Egyenlőre nem is látszik semmi. Remélem ezután sem fog.

Kávé: szerencsére én már sokkal régebben leszoktam róla, így nem is hiányzik. Havonta kb 1 capuccinot megiszom, az nekem éppen elég. (És nekem inkább a magashoz közelít a vérnyomásom, így nem is gond, hogy nem élek vele.)
Vendég

Csajok aki tud jöjjön Kecskemétre a babaexpora, mi lassan indulunk!Remélem odaérünk mielőtt minden jót elvisznek:)

kocska

Icamica!
Bejelőltelek én is az iwiwen! :lol:

Kávé: Naponta én is megiszom egyet, vagy 3:1-ben kávét, vagy ritkán egy normálisat.
Mivel nagyon alacsony a vérnyomim muszáj..

Kép

Kép
tasin

Tegnap végre megvettük Marcinak a ruhát amiben hazahozzuk a kórházból. :)
És a falvédőt is, ami a mi szobánkban lesz, mivel eleinte ott alszik majd, és hogy ne legyen hideg a falnál.
Vendég

Cat!

Milyen falvédőt vettetek? Én is gondolkodtam rajta, nálunk is elég hideg a hátsó fal...
Hol lehet venni, szőnyegáruházakban? A neten főleg patchwork falvédőket találtam.....

Kép

Kép
tasin

A Minimanóban vettük.

Olcsóbb volt, mint amiket a neten találtam. (6590,-)
200x80 cm-es:

Kép

Kicsit unisexebb a színe, nem ennyire lányos. Inkább narancssárgás. Apa választotta.
Vendég

Tényleg jó áron van, és jól is néz ki!!!
A mérete is jó, én is ekkorát szeretnék, hogy majd a nagyágyhoz is jó legyen!!
Akkor majd elmegyek én is, még úgy sem voltam a Minimanóban....
Ez az ami webáruház is?? Mert ott nem találtam meg ezt a falvédőt!
A neten horror áron vannak..már azon gondolkoztam, hogy varratnom kellene... :shock:

Kép

Kép
tasin

Jó reggelt!

Továbbra is minden oké velem, úgy hogy most már biztos, meggyógyultam! 8)

Tegnap varázsoltam egy kis tavasz hangulatot a házba: vettem egy szép kaspót egy jázminnal. Isteni illata van, és tényleg tiszta tavasz. 8)

Feltettük anyámmal a függönyöket végre. Sajnos, nem lett az igazi, mert kivasaltuk, és így "gyűrödtebb" lett, mint volt. Vizesen kellett volna csak feltennünk, úgy kiugorta volna magát. Így valószínűleg, majd mi "ugrunk" neki újra. Ráadásul, az egész szobát átvariáltuk, még sem találtuk meg a végleges változatot. Majd délután apával újra berendezünk. :roll:

Ebédre kiengedek egy kis maradék káposztát, remélem, hogy addigra már hazajön a munkából a férjem. Anyuék délután hoznak töpörtyűs pogácsát, alig várom! :)

Bogi!
Tényleg nagyon aranyos Csanád az összes felvételen. Egyébként, ez normális, hogy 35 képet készítsenek? Mi holnap megyünk 4D-re, kíváncsi vagyok, hogy mi lesz!

Ica!
Ez a "kenguru-féleség" nálam nem jönne be a gerincsérvem miatt. Én az ilyen dolgokat mellőzni fogom.
A pocakomat Vichy krémmel kenem általában. Próbáltam már mást is, ezt jött be leginkább.

Sziszike!
Ha előbb nem is, de mire a babáink meglesznek, találkozzunk mindenképp. Nagykovácsiban és Solymáron is szervezhetünk majd együtt jó nagy babasétáltatásokat! :)

Demetnik!
Én napi egy kapuccinót iszom hétközben, hétvégén nem nagyon jut eszembe a hiánya. Szerintem, ennyi teljesen belefér.

Cat!
Aranyos a falvédő!

Kép
gesztenye74

Tasin!

A Minimanó weboldalán nics fent minden ami az áruházban található.

Ez a falvédő egy nagykanizsai cég terméke.
A honlapjuk:
http://www.szekostudio.hu/

Gesztenye!

Azért ha meglesz a végleges mgoldás, kérjük a képeket!

Szintén nem idevágó téma, de annyira kiakadtam, hogy ilyenek megtörténnek nálunk:
http://www.samsungsport.hu/hir.php?id=42862
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Vendég

Oksa, akkor majd megnézem személyesen!!
Tegnapi pocakkép....

Haskenés....én eddig lusta voltam kenegetni, de szerencsére még nincs egy csíkom se..Az előző két terhességet is megúsztam, remélem most se jönnek elő...de lehet el kellene kezdenem kenni. Kaptam a tesómtól valami milupás krémet a stírákra. Kép [img]
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tasin 2009.02.18 08:03-kor.

Kép

Kép
tasin

Cat!
Ez tényleg borzasztó! Pont az ilyenek miatt sorol bennünket is sok külföldi a Balkánhoz.
Belegondoltatok már abba, hogy mire a mi gyerekeink kerülnek a "szórakozós" korba, akkor milyen világ lesz? Szerintem, többet kell majd izgulnunk, mint a mi szüleinknek anno.

Tasin!
Csini vagy a képeken! A Milupás krém nekem nem jött be, túl "sűrű" volt, nehéz kenegetni vele.

Kép
gesztenye74

köszike!!

Hát én már elkezdtem az aggódást, mivel már "buliérett" a nagylányom..szerencsére még ritkán akar menni, meg nem is engedjük, de hébe-hóba pár havonta előfordul..

Olyankor sík ideg vagyok, még úgy is hogy hozzuk-visszük...
Pár hónapja egy vele egykorú lányt a szomszédos településen brttálisan megerőszakoltak és megöltek, még mindig nincs meg a tettes.Egy iskolai rendezvényről mennt haza..
Na azóta még jobban kivagyok.Mindenféle különórára ha sötéttel kell mennie inkább viszem, még itt a falun belül is.

Kép

Kép
tasin

Tasin! Nagyon csinos és elegáns voltál!!!
Tünemény, Bogi!! Annyira édesek a babák! Nagyon szépen mutogatták magukat, jó kis fotogének!!!
Tünemény! Mi is az Unot néztük ki. Egyébként ha valamikor mégis szükségetek lesz hordozóra, akkor ha a Peg peregot veszitek, hozzá lehet kapcsolni, nekünk meg is mutatták!!
Cat! Már kigondoltam, hogy 35. hét után már azért egyszer-egyszer elkísérem a párom bevásárolni (babadolgok!!), majd 36. hét után már azért többszőr, és 37-től teljesen úgy mint más kismama (talán fodrászhoz is eljutok, mert festésügyileg már nagyon rám férne... :cry: :cry: :cry:
Addig azért pihizek. 34.héten kell mennem vissza a dokihoz. Ráadásul akkor ha még mindig zárt lesz a méhszáj (reménykedem), akkor tényleg bátrabbá válok!!!
Jobbulást minden betegeskedőnek!!! Én 2 hete köhögök (a kórház óta!!)bár lehet hogy akkor inkább 3, és most a héten már antibiotikumot is írt a doki. Ma reggel vettem be az utolsót, és azért már látható, érezhető a javulás.

Kép

Kép
eda7

Sziasztok Lányok!

Betegeskedőknek gyógyulást! Kár, hogy most pont ilyen virusos időjárás van. Épp ezért nem mentem el a körzeti dokihoz, nehogy pont ott fertőzzenek meg influenzával. Cat remélem Beni meggyógyul hamar!

Tasin nagyon csini vagy, és ezen a fotón irtóra látszik, hogy arcra mennyire hasonlitanak rád a lányok!! Kiváncsi leszek majd a ti 4D-s felvételeitekre is! nekünk 44 képet irtak ki cd-re, mert nagyon pózolt a kisasszony! :D

ja, a gmailre feltettem egy powerpoint fotósorozatot, ide nem tudtam, ezt küldtük el a családnak/barátoknak/kollegáknak (bár csináltam egy angol verziót is nekik). a dokumentumoknál vannak

Kávét én is szoktam inni, nekem is inkább alacsony a vérnyomásom. Tegnap nagyon finom melange-t ittam, apára épp rájött a pisilhetnék az andrássy út közepén, már kinjába bement az operaházba is, de ott nem engedték a wc-re :lol: igy előresietett, mondta, hogy majd menjek utána az első pubba/kávézóba fog bemenni. :D mire utolértem már megkönnyelbülten kortyolgatta a sprite-ot, én meg kértem egy jó nagy bögre mézes-tejes-kávét, mennyei volt! (és ahhoz képest nem is volt nagyon túlárazva)

Eda, akkor örülök, hogy nektek is bejön az uno, és láttuk mi is a kapcsot, bár nem próbáltuk ki hordozóval, mert nekünk nincs szükség rá. De mivel Kikocska is irta, hogy jó kocsi, igy már úgy néz ki ez fog maradni! Remélem te is tudsz majd bababoltozni egy kicsit, de csak szépen lassan!!!

Gesztenye biztos nagyon szép lesz a Luca-szoba! Jó érzés a rendezkedés, tegnap mi is feltettük az ágyrácsot meg rá a szivacsot, és egyből 'otthonosabb' lett. Kocska, igazad volt, most is megkönnyeztem, főleg mikor apa mondta, hogy mennyit fogunk mi majd itt állni hamarosan! :D ja, és ha a 4D-re mentek, akkor szerintem nektek is jó sok fotót ki tud majd irni cd-re, főleg ha Luca is igy akarja!

haskenés: én is naponta kenem a DM-es olajjal, azt nagyon szeretem, de most kaptam johnson babaolajat, igy azt is elhasználom, utána megint visszaállok a dm-esre. nekem is van néhány pirosas csik, de a mellemen. (pedig azt is kenem)

Sziszike remélem tudtál azért tegnap pihenni, és ma már frissebb vagy! Nemsoká apa is veletek lesz, igy biztos neked is sokkal nehezebb minden.

Cat nagyon jó a falvédő! és az ára se vészes!

Icamica, Kocska jó expozást! Majd újságoljátok el, milyen volt, miket vettetek/néztetek ki!

ma megmértem a pocakkörfogatomat, (164cm magas vagyok) 101-102cm, de a súlyom 76,5kg volt tegnap este. :oops: ma előveszem a szobabiciklit, és nagyon lightosan elkezdek egy kicsit tekerni. ha nem birom, nem csinálom, de mivel 62ről indultam, és most már majd plusz 15kiló van rajtam...hááááát erre az utolsó időre felfüggesztem a szénhidrátokat, és jó sok zöldséget fogok enni. (majd minden nap elrágcsálok egy friss karalábét. nagyon finom, és szinte kivánom is.) holnap délben megyek a dokihoz, hát remélem nem fog elszörnyedni rajtam...

lehet hogy mi is költözni fogunk. nem akarok a hitelcsapdába beleesni, nem tudom mennyi lesz majd a törlesztőnk, de most arra jutottunk, hogy ha eladjuk a mostanit, és visszadobjuk a hiteleket, akkor veszünk egy panelt, és talán azt hitel nélkül is megvehetjük, vagy minimális hitellel. tudom, ott távfűtés van, meg hát feladnánk a mostani lakást, de anyagilag teljesen máshogy állnánk. itt, a XIII. kerületben meg vannak olyanok, amik jó helyen lennének. úgyhogy most nézelődök az expresszen, jövő héten meghirdetjük a miénket, és meglátjuk, lesz-e érdeklődő.

Kép
tünemény

Helló mindenkinek!

Én még mindig szenvedek a takonnyal és képzeljétek ilyet még sohasem csináltam mint ma.Éjfélkor elaludtam és 4kor felkeltem persze közben is fent voltam orrot fújni.6ig néztem a tv-t és utána elsétáltam a boltba majd 8kor lefeküdtem még aludni és 11ig nyomtam.Nagy nehezen nekiálltam főzni.
Hát nem tudom, hogy a holnapi szőnyeg vásárlásból lesz e valami egyenlőre annak is örülök, ha 1 percig mind a 2 orrlukamon kapok levegőt.Vettem múltkor tengervízes orrsparyt de nem akar használni.Majd jó lesz Andrisnak de nekem gyenge.

De jó azoknak akik most expóznak én is akarok!!! :( :( :(

Tünyemény:én az előbb mértem a hasama t és nőtt 2 cm-t most 105 cm.Én is 164 cm vagyok és most 79 kg.Én 74ről indultam de ebbe a három napba lement 1 kg.

Megyek és dvd-em tovább, legalább most megnézem azokat a filmeket amiket eddig nem tudtam van ebben is valami jó!

Kép

Kép
gabka7926

Tünemény!

Szobabiciklit felejtsd el szerintem!
Főleg, mert előtte sem sokat sportoltál, ahogy eddig én kivettem a szavaidból.
A biciklizést pedig kifejezetten a nem javasolt sportok közé sorolják terhesség alatt. Állítólag lepéynleválást okozhat. (Szobabbiciklire nem tudom, ugyanez érvényes-e.)

Lakást eladni mostanában nem lesz könnyű, de azért szorítok Nektek, hogy sikerüljön.
Bár nem tudom, én mennék-e panelba. A végén ugyanannyit ráfizettek majd a fűtés és egyebek miatt, mint amennyivel itt a törlesztés több lenne.

Ma vettem egy újabb ruhát, amiben hazahozhatjuk Marcit a kórházból.Ez vastagabb, így majd az időjárástól függ.
Vendég

Eda!

Most hallottam, hogy az antibiotikumból azért kell az összeset bevenni, hogy szinte minden baci elpusztuljon. Mert ha csak addig szeded, amíg a tünetek elmúlnak, akkor marad belőlük, azok mutálódnak, és a következő ember, akit megfertőznek, már sokkal rosszabb helyzetben lesz, mert nem hat rá az antibiotikum.

Szorítok, hogy lassan Te is eljuss vásárolgatni egy kicsit! Már csak pár hét.

Tasin!

Nem irígyellek a lányok miatt.
Én ezért is örültem, hogy két fiam lesz. Talán értük kevesebbet kell majd aggódni. Lealábbis remélem.

Nagyon csini voltál tegnap! Szép a pocid!
Vendég

tünemény! Szerintem pedig nyugodtan szobabiciklizhetsz, nem árt a babának, csak a hagyományos biciklitől tiltják a kismamákat a rázkódás miatt. Én is minden nap tekertem szobabiciklin és a védőnőm is támogatott ebben. Most, hogy kijött az aranyerem, hanyagolom a dolgot, de már nagyon hiányzik. Az a lényeg, hogy light-osan, és csak addig csináld, amíg jólesik. :)

Én az elmúlt két hétben semmit sem híztam, de lehet, hogy közrejátszott az is, hogy elkaptam egy enyhébb náthát, és nem nagyon volt étvágyam. Így is 12 kilónál tartok. :oops:

Mi is már most aggódunk, tervezgetjük, hogy hova, kivel engedjük majd el a leányzót. Annyi mindent hall az ember a hírekben. Az biztos, hogy kitekerem a nyakát annak, aki csak egy ujjal hozzá mer nyúlni! :evil:

Kép

Kép
kisszilva

Sziasztok!!!!
Annyira sajnálom,hogy csak nagyon ritkán tudok jönni. Nagyon sok bent a munka.Szombaton is bent voltam 3-ig,mert úgy elhavaztam.Ráadásul elkezdtem már az utolsó féléves vizsgákat is. Az egyiken túl vagyok az 5-ös lett. És a háztartás,ez így ki is merít minden napra teljesen. Ráadásul márciusban elkezdem így apránként a nagytakrítást is,mert áprilisban szeretnék tényleg kizárólag Erikre koncentrálni.
Ti hogy vagytok???Biztos,hogy nem tudok mindent visszaolvasni, de legalább majd néhány oldalt próbálok.Remélem mindenki jól van.Vigyázzatok nagyon magatokra!Amint tudok,megint jövök.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Szisztok

Tünemény

Hát igen, most nagyon nehéz lesz lakást eladni, ebben az időszakban. Még vásárlok sincsenek az áruházakban. Mi lakberendezéssel foglalkozunk+házhozszállítással és semmi, vissza esett a forglamunk teljesen.
Mondjuk annyiból jó hogy a párom most így a vége felé velem van többet.

Catherine,

A minimanó hol van? Corában voltunk, de már teljesen le volt pusztítva, nem találtam semmit.
A Momparkba akarok elmenni, ott van egy nagyon jó baba bolt bár nagyon drága de hátha találok valami jót.
Első baba lesz!!

Én 160 cm vagyok mondjuk mióta védőnőhőz járok tehát 7 hetesen azóta híztam 14kg híztam, viszont a visszaültetés óta 18 kg. Remálem lefog gyorsan menni. Megprobálok mindent meg tenni . Pedig én csak reggelire eszek kenyeret, meg sima vizet iszok.

Én mióta terhese vagyok nem birom a kvét, de még a szagát sem bírom még mindig, bár vannak napok mikor ugy innék egy capuccinot.

Már alíg várom a holnapot, mivell akkor jön a festő és elkezdi a Sára szobáját festeni tapétázni.

Szerintetek az aranyérre lehet használni reparolt? Mert nagyon rosszul bírom. Mondjuk a héten megyek az orvoshoz, majd esetleg megkérdezem, mivel a használati utasítás nincs meg, hogy kismama használhatja-e.

Nem tudom milyen kisruhát vegyek amivel haza hozhatjuk, hogy milyen idő lesz meleg vagy tán hideg?! Március végére mondták hogy inkább meg lesz, amúgy április.1.-re vagyunk kiírva.

Kép
lili&ana

Ja Cat!Minket is letaglózott a veszprémi fiú meggyilkolása.A férjem teljesen kivan.(írtam már, hogy ő is kézilabdás)
Hát nem tudom milyen mélyre tud még ez a világ süllyedni.....

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Na, megint csak egy kis észosztás.
tünemény, gondoljátok meg a lakás eladást, ha svájci frank hitelt vettetek fel. Mi 11.5millió forintot vettünk fel, jelenleg majdnem 14.5 millió forint a tartozásunk az árfolyamromlás miatt. majdnem 3 millóval több a hitelünk. Nem csupán az alacsony árak miatt nem érdemes eladni a lakást és visszafizetni a hitelt, hanem amiatt is, hogy mivel svájci frankban van megadva, a hitelösszeg is nagyobb lett, nem csak a törlesztő. MI is költözni akartunk idén, halasztjuk. 2-4 éven belül szerintem jobb lesz kicsit a helyzet, talán addigra összeszedi magát az ország és a forint, vagy előbb-utóbb euro lesz, és akkor visszaáll a rend... a lényeg, hogy mielőtt belevágnátok egy ilyenbe, menjetek el a bankotokba, és kérdezzétek meg, ha visszafizetnétek, mennyit kellene, valamint a kormányintézkedések miatt vannak ilyenek, hogy díjmentesen kérhetsz futamidő módosítást meg ilyeneket, amitől alacsonyabb lesz a törlesztőrészlet, már elfelejtettem. És én elhívnék egy-két ingatlanost is, hogy becsülje fel, mennyiért lehetne eladni a lakást (ahhoz még általában hozzá lehet adni 10%-ot, meg egy kis alkutartalékot). Semmiképpen nem hirdetném meg, amíg ezeket meg nem csináltam, mert ha vevő jön, és lefoglalóz, bizony nagyon pórul tudtok járni, nagyon spekulálnak is a forinttal, jelenleg egyik napról a másikra is van 5-10%-os ingadozás, ami a hitelösszeg 5-10%-os növekedését is jelentheti!!!! nagyon gondoljátok meg ezt a lépést!!!

és ha már itt osztom az észt, kocska kérdésére is válaszolok, nemzetközi kapcsolatok szakreferens és nemzetközi jogi assztisztensi diplomáim vannak. Dolgozni még nem dolgoztam a szakmában, másfél évet voltam a Suzuki logisztikai cégénél kereskedelmi asszisztens, szülni akartam előbb. :)

liliana, a dokim azt mondta, lehet, de nem bízom benne :)

gabka, coryzalia. homeopátiás, és nekem erre a folyós, dugulósra nagyon szokott használni! a tengerisós cucc az arra jó, hogy fellazítsa a letapadt váladékot, nedvesítse a nyálkahártyát...

icamica, szerintem nem jó ez a zsák annyira... nem túl sokoldalúan használható, és szerintem rosszul terheli a hátat is, mert féloldalas, tehát hosszútávon nem jó a mamánka, ha a babának kényelmes is lehet. Vegyél egy babazsákot, vagy egy jobb fajta kengurut, mei tait, kendőt vagy ergot, ami szerintem még a kendőnél is lehet, hogy jobb találmány, csak elég drága, így nekem nincs :)

tasin, széééép pocak!!! szép vagy! (szépek vagytok ;)

cat, én most hallottam hazafelé a rádióban a hírt, teljesen rosszul lettem, engem is kiborított... a falvédő meg nagyon szép! nagyon tetszik!
én varrtam a mienket, nem ördöngösség az sem, pedig még egyenesen varrni sem tudok.

na, megyek, hátam odavan, gyerekek már alszanak, kikészültek (meg én is) a kétnapos szülinapozástól, azért jó volt nekik, nekünk is, csak elmúlt a hétvége, és az rossz. Réka számonkérte a díszítést, ajándékot, mindent, hogy nem úgy volt, mint szokott (hihetetlen, az élete egynegyede eltelt azóta, hogy utoljára szülinapja volt, és mégis emlékszik!!!) de azért azt mondta, jól érezte magát, és ő ilyent nem szokott mondani. Általában látjuk, hogy jó volt neki, és mondja, hogy nem volt jó. volt egy olyan, hogy medveparkban voltunk, kérdeztük jó volt-e, mondta, hogy nem. jó, akkor nem jövünk többet... szünet... "nem volt jó, de azért eljöhetünk máskor is" :D:D:D nándi is nagyon cuki volt, kapott egy rakás üveggolyót, asszem annak örült legjobban, legalábbis tegnap mindet behordta az ágyba, csak úgy volt hajlandó lefeküdni, és borsószem királykisasszonyt játszottam aztán - szülinap alkalmából nálunk fekhettek le. És a lebegős lufijukat a kezükben szorongatva aludtak el mindketten. édesek voltak nagyon!

na, megyek, apával is töltünk egy kis időt :)
szép estét!

kikocska

Liliana!

Mini-Manó Babacentrum
1149 - Budapest, Nagy Lajos király útja 112.
Tel: (061)-251-3126
www.minimano.hu
minimano@minimano.hu

Nyitva tartás:
hétfő - szombat: 10 - 18 óráig

A MOM-ban lévő bababolt tényleg nagyon drága. Szerintem nem éri meg. Szinte ugyanazokat a dolgokat máshol sokkal olcsóbban meg lehet venni. Én már be sem megyek oda. Őszintén szólva eszembe sem jut, pedig ma is voltunk ott.

Mádfél éve egyszer benéztem, mert leárazás volt, és Beninek akartam nadrágot venni. 50%-kal olcsóbb volt nadrág, és így került 7000 Ft-ba. Otthagytam.

Nekünk azért van egy vastagabb és egy vékonyabb változat a ruhára, mert fogalmunk sincs milyen idő lesz amikor Marcit hazahozzuk.

Kisszilva!

Én most kezdtem el hízni.
Lehet, hogy mostanában nem figyelek annyira a diétára, és azért. :oops: De hát így sem eszem mértékteleneül. Édességet pedig szinte semmit. Ha mégis, az is diabetikus, amit én csinálok. Nem értem.

Kikocska!

Egyszer majd én is szeretné egy varrógépet magamnak. De jelenleg sajnos nincs, kzzel pedig nem szeretek varrni. Így maradt a vásárlás, ha falvédőt akartam.
Vendég

Sziasztok!

Cat!
Nagyon szép a falvédő. NAgyon tetszik!

Tünemény!
Én megkérdezném a dokit a cangáról. Engem doki az elején letiltott.... Elöször a vetélés miatt aztán most meg azért mert sérülhet illetve levállhat a lepény. Ráadásul azt szogták mondani, hogy csak azt sportoolj amit az elejétől kezdve illetve amit már elötte is csináltál, mert így viszont terheled a szervezetet. Inkább egyél 5 keveset és minnél több zöldség gyümölcs. nekem napi 30 perc séta van előírva. legalább annyira jó mint a bicikli. Amúgy meg ne foglalkoz a kg-al.majd leadod, de már annyira a végén vagyunk inkább élvez. :-) Lakás! Hát én most nem mernék belevágni. egyrészt azért amit kikocs leírt. a másik pici babával alapjáraton nemegyszerű. hát még egy költözés..... Te is ideges lennél és ez kihat a babára tejcsira mindenre.... gondoljátok meg.....

Kikocs!
Ügyesen végig vitted a hétvégét. Most már pihiz egy kicsit. Ahogy leírttad hogy aludtak el hát nagyon arik lehetek..... :-)

Csajók!
Mi számít magas vérnyomásnak terhesség alatt? Ma nagyon rosszul voltam..... Úgy vert a szívem, hogy majd kijött a helyéről. csak feküdni bírtam..... nem vagyok bevízesedve és 3 hete nézték a fehérjét. Szerintetek hívjam a dokit? 4d elörébb hoztuk apával a héten megyünk....

na mennek mert még mindig nem vagyok 100-as

puszi
jó éjt

Kép

Kép
sziszike22

Cat!
Muti muti a rucikat! Fényképet kérünk! A falfédő nagyon édibédi!

Kép
Kép
tisa

Sziszike!

Két oldallal ezelőtt volt szó a vérnyomásról.
Bemásolom egy részét, amit akkor írtam:

Vérnyomás: Ha nem nőtt 30 Hgmm-t az első (szisztolés) vagy 15 Hgmm-t a másodiuk (diasztolés) érték, akkor jó. Illetev ha az egész nem haladja meg a 140/90-et.

Bár nálunk a diabtológián azt mondják, hogy a szisztolés érték nem lehet 130 fölött. A nőgyógyászom szerint viszont fontosabb, hogy a diasztolés érték ne legyen 80 fölött.

Amikor nagyon vert a szíved, nem feküdtél véletlenül a hátadon?

Tisa!

A vékonyabb változat:
Kép

És a vastagabb változat:
Kép
Vendég

Bogi! Gratula a Lurkóhoz, nagyon fotogén! :lol:

Tasin! Nagyon elegántos és csini vagy! Csak úgy ragyogsz, jó Rád nézni!

Gabka! Jobbulást! Gyógyulj gyorsan!

Tünemény! És is elfelejteném a szobabiciklizést! Nem most kell megváltani a világot... Inkább tarts gyümölcsnapot, ha nagyon nem vagy megelégedve a súlyoddal. De inkább én is azt mondom, hogy olyan kevés idő van hátra, inkább élvezd ki!

Kutyafüle! Gratula a vizsgádhoz!

Gesztenye! Ha elkészült a szoba, akkor képeket kérünk! Már nagyon kiváncsiak vagyunk! :D

Eda! Már nincs sok hátra, ezt fél lábon is kibirnád, ha nem kéne feküdnöd :lol: . Aztán mehet a vásárlási láz!

Kép
Kép
tisa

[Cat!

Köszi!

TUdtam, hogy volt róla szó csak nem kerestem meg.....
Az a baj hogy itthon nincs mérőnk. anyum holnap hozza az övékét. Nem feküdtem háton, mert már nagyon rég rosszul érzem magam ha háton vagyok...... . Hát ez nem jó hír, mert apa hozott egy mérőt( szerintem nem mér jól, de azon 150-et mértünk....) Kolinál is magas lett a végére, de ott vizesedtem meg minden most meg semmi más nincs.

A ruhák nagyon édesek. :-) Én is megvettem a melegebb rucinak valót. :-) Még egy vékonyabb hátra van, de már azt is kinéztem :-)

na mennek
puszi

Kép

Kép
sziszike22

Cat!
Nekem nagyon tetszenek a szerkók. A barnás igazi kis vagesz cucc, a másik pedig olyan pihepuha érzést kelt. :lol:

Figyuuu! A ruhák alá fogsz még body-t adni, vagy így egyből adod rá majd Marcira? És a kis lábára és fejecskéjére mi kerül?

Én is most tűnődöm, h mibe hozzuk majd haza Lénát. 3 verziót már ki is találtunk Apjukkal. :wink: Bár mi elég laikusak vagyunk benne, hogy hogyan kell felöltöztetni.... :oops:

Kép
Kép
tisa

Tisa!

A body alap ruhadarab. Én mindenhez adok a gyerekre.
Fejére pedig kissapka.
Vendég

Cat! Jó, akkor megnyugodtam, én is így terveztem :D , de gondoltam azért csak megkérdezek egy rutinos anyukát is :lol: .És rövid v. hosszú ujjú bady-t adsz rá?

Kép
Kép
tisa

Tisa!

Ez időjárásfügő is. De szerintem hosszúujjút kap a gyerek. A vékonyabb ruha alá biztosan. A vastagabbhoz? Majd kiderül akkor.
Vendég

Köszi! És figyúúú...A kórházban azt javasolták, hogy vigyünk a gyereknek ruhát. Kb 3-4 napot leszünk benn, ha nincs gond. Szóval, milyen - mennyi body-t v. rugit kéne bevinnem? Van ötleted?

A Tesco-ban vettem jó minőségű hófehér body-kat (rövidet és hosszút is) és rugikat, arra gondoltam abból vinnék... Ha elkavarodna a saját, azt mégsem annyira sajnálja az ember, mint a mintásabbakat. És mit csináljak, hogy ne kavarodjon el a kórházban a ruha?

Tudom, hogy sok hülye kérdés, de ez a tapasztalatlansággal jár együtt. :oops: :wink:

Kép
Kép
tisa

Szerintem elég naponta egy váltás ruhával számolni, és +1 ráadás. Ha kevés lenne, akkor Apa úgyis tud még bevinni.

A Péterfybe nem kell(ett) bevinni ruhát, de mi vittünk. Nem keveredett el.
Egyébként a cimkére alkoholos filccel írd rá a vezetéknevedet. Akkor talán nem tűnik el.
A Tescos bodyk pedig valóban jó minőségűek, szerintem.
Vendég

Köszönöm, sokat segítettél! :D
Azt mondták a Máv-ban, hogy elvileg tudnak mindent adni, de a gazdasági helyzetre tekintettel bármi lehet, úgyhogy mindenki hozzon inkább magával mindent... :roll: Hát ezért kérdeztem.

Jó éjt, holnap folytatjuk a dumcsizást. :wink:

Mindenkinek kellemes pihenést!

Kép
Kép
tisa

tisa, egy nem túl vastag, nem túl vékony réteggel többet adj a babóra, mint amit magadra adsz :) szerintem ezzel nem nagyon lehet elszúrni. Elvégre fekszik. legfeljebb még betakarod egy pléddel. napi két váltás ruhával érdemes számolni, ha kifolyik valami. kérnek a mávban ruhát? két év alatt sokat romlott a helyzet... és ha magadnál tartod a babát, és te öltözteted, biztos nem lesz gond :) esetleg sebtapasszal a nevét ráragasztod a rucikra is...

cat, nagyon aranyos rucik!!! igazi kis fellépők :)

sziszike, én megnézném a védőnőt egy adag pisivel holnap délelőtt. ezért kapják a fizujukat, megmérik egy rendes mérővel is a vérnyomásodat, meg tesztelik a pisit, és megnyugtatnak, vagy mondják, hogy hívd a dokit. egy utat megér, nem?

kutyafüle :( sajnálom, hogy sok a meló... meg hogy keveset jössz. hajrá a vizsgákhoz, és azért tényleg jusson pihire is! én a háztartást hanyagolom, inkább pihentető dolgokat csinálok, mint pl a fórumozás :) :? látszik is. most az a rendszer, hogy délelőtt próbálom én is a nagytakarításszerűt részletekben, délutánonként meg túlélek, estére meg nem tudok mozogni :)
engem is elővett a gyomorégés, meg a nem tudok elaludni ha egyszer felébredtem. egyébként ha mozgásban vagyok, nem olyan nehéz, csak ha egyszer leülök, vagy lefekszem, utána...

most is nem tudok elaludni. ha lefekszem, jókis savam lesz. szupi. reggel meg halál lesz felkelni, réka előrebocsájtotta, hogy korán fog felkelni, és mindannyiunkat felkelt. ugyanis új mesét hoztunk haza a szülinapi partyról. nálunk nincs tv, hanem van néhány (egyre több) mesefilm, amit nézhet. és micimackót már kiveséztük régebben, és elkezdték ott nézni a malacka a hőst, és most akkor azt elhoztuk, és ígéret van, hogy kétszer is megnézheti :) asszem takaríthatok békességben délelőtt...

na, aludjon, aki tud...
jó éjt!

kikocska

Sziasztok!
Megjöttünk már délután, hát nem sok pénzt költöttem. Inkább csak turi volt a nagy része, én meg persze nemtudom mikor mekkora lesz a manó és épp mekkora lesz, mikor téli vagy nyári ruci kell. Szóval az összes végeredmény a naplóban, na meg egy kis jókedvre derítés. hoxan,de ha sikerül rakom ide is-
Babakocsi csak PC volt, meg 2Bergon, meg Krasnal.
Ja és mivel láttam a belépőhöz osztogatnak valait,kapott mindenki egy 500ast gyors, így külön vettünk jegyet,külön kaptunk csomagot, ééés 3kék kiskanalam van, és partedlim :)

Tasin dögös kismama vagy!Jó ez a fölső.

Tünemény szobabicikli ilyenkor kezdve kinyitogat, szerintem törődj bele a sulyodba,mint én,vagy sétálj,mindig kicsit tőbbet.

Cet nagyon jók a rucik! Én is ilyet szeretnéééék
:lol: :lol: :lol: Kép ez a kedvencem Kép Kép

kocska

Újra a saját gépem előtt ülök. Megjavították!...Bár még sajna mindig nem otthon, hanem anyuéknál, de remélem, már nincs sok hátra, s leköltözünk. Kicsit lassabban haladunk, mint gondoltuk. Sajnos ez a nyavalyás megfázásszerű izé még mindig rajtam van; úgy néz ki ezek a homeopátiás cuccok mégsem mindenhatóak. Szóval így nem vagyok nagy segítsége a páromnak.

Nagyon édesek a babák! Hát igen, ahogy növekednek, s egyre inkább közeledik a megszületésük, mennyire különböző kis egyéniségek. Mindegyik nagyon aranyos!
Tünemény ne félj! Az én csöppem is egy héttel nagyobb a koránál, a pocakja pedig kettővel. A doki szerint normális, csak lehet, hogy egy kicsit dundi lesz. Elképzelten tömzsin az apukája magasságával...hát, lehet hogy pár év múlva, ha minden jól megy ő fog engem csöppnek nevezni... csöpp anyának...... bocs, de ma feltűnően dolgoznak bennem a hormonok... ma este még egy szirupos amerikai szerelmes filmet is megkönnyeztem... soha sem szoktam máskor ilyeneket nézni!........te jó ég, mi lesz velem!!!!

Kikocska! Utólag is boldog szülinapot a kicsinyeidnek! Elképzeltem, ahogy a lufival a kezükben aludtak el a "fárasztó" nap után. Nagyon aranyosak lehettek!

Icamica! Amikor nyáron még csak álmodoztam a babázásról, akkor láttam ilyen kengurut, de nekem nagyon tetszett. Viszont annyi mindent mondanak, hogy mi jó, s mi nem jó a baba gerincének, hogy lehet, hogy ilyen szempontból sem árt elgondolkodni rajta. Ehhez sajnos nem értek! :roll:

Tisa! Jók a kérdéseid! Szívemből szóltál! Nálunk még nagyon nincs meg a ruhatár, s én sem értek még a baba öltöztetéséhez...egyelőre....
Egyébként szerencsétek volt, hogy múlt szerdán voltatok a szülészeten, mert állítólag most látogatási tilalom van, s az apás szülést sem engedélyezik. Így is kíváncsi vagyok az előadásra, de azért jó lett volna megnézni a szülészetet is. Valahogy úgy érzem, hogy ezen nem az utolsó pillanatban kéne túlesni, hanem még most februárban.

KépKép
annaszuszi

Ezt még reggel írtam, gyorsan bemásolom, mert szaladunk színházba!

Sziasztok!

Képzeljétek, barátainknál a 2éves kisfiú félrenyelt egy szem mogyorót. Furán köhögött, ezért elvitték dokihoz, ahol a röntgen kimutatta, h a tüdejébe ment a mogyoró. Altatásban kellett kvázi megműteni, szájon át vették ki. Szegény szülők, bele sem merek gondolni, h mit érezhettek. Mindenestre én biztos nem adok a kölköknek egy darabig ilyen magvakat. Bár eddig sem adtam, mert 3 éves kor alatt nem ajánlott az ilyesmi, részben pont a fuladásveszély miatt. De ennyi erővel tulajdonképpen bármit félrenyelhetnek, és akkor uez a tortúra következik?!?!? :roll:
Szerencsére a kissrácot nem viselte meg, másnapra kutya baja sem volt.

Kocska, jó ez a füleses body, nekünk is van hasonló!
Kár, h az expo nem volt olyan jó, pedig annyira készültetek!

Kikocska, tudtál azért aludni?
Örülök, h jól teltek a szülinapok, teszel fel képeket???

Tisa, mindenképpen írd bele a ruha cimkéjébe a neveteket. Nekünk keveredett el cuccunk, igaz nem a Mávban. Emmára volt, h zsákot adtak a kórházban, volt, h rugit. Sztem nem nagyon érdekli ez a csecsemősöket, azt adnak, ami a kezük ügyébe kerül.

Cat, szépek rucik, hol vetted? Tegnap voltunk a Brendonban, megnéztük a ruhákat is, rohadt drágák voltak és még nem is tetszettek! Sztem most is Kengurus cuccokat veszünk majd!

Gabka, Annaszuszi jobbulást nektek!!!

Sztem a pocakcsíkosodás genetikai dolog főleg. Én nem nagyon kenem, és mégsincs egy sem! 8) Persze egy kis krém, olaj sosem árthat!!!

Tünemény, az Uno jól hangzik. Milyen színűt szeretnél?

Zsu
svs

Zsu!

Mindkét ruha a C&A-ból van. Olyan édeseket lehet ott kapni. És nem annyira drága, mint a Brendon.

Mit néztek a színházban?
Vendég

Sziasztok!
Egész nap nem működött ez a szörnyedelem!
Nagyon édes rucikat vettetek és köszönöm a helyettem is megkérdezett dolgokat Tisanak.

Én ebbe bele sem gondoltam... látogatási tilalom, akkor nem lesz előadás sem??? Valaki esetleg rákérdezett a kórházban? Bár amennyit tudtak róla a múltkor is! :(
Na majd holnap megkérdezem!

Na most rohanok... csak kiváncsi voltam vagytok-e már! :)

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Halihóhóhó! :lol:

Tegnap este elkezdtem kimosni Léna cuccait...ma folytattam...már csak az ágyneműk maradtak holnapra. :lol: A tegnap kimosottak mára megszáradtak, így azokat már ki is vasaltam! :lol: A lábaim meg szépen bedagadtak, Apa le is fényképezte a förmedvényeket térdtől (bár ez már rég nem térd :oops: :lol: ) lefele. Sebaj, Lénáért bármit!

Bogi! Oly annyira látogatási tilalom van a szülészeten, hogy az Apukákat sem engedik be az apásszülésre. Mondjuk ez érthető. A Párom ma hívta a Mávot, de nem tudták megmondani, hogy ettől függetlenül lesz-e előadás szerdán. Még holnap is megpróbálja. Ha Neked lesz infód, akkor szólj.

Kocska! Jók a szerzemények. A mocis maci az micsoda? Takaró? Kifogó? Szerintem az a legtutibb. :lol:

Csajok! Köszi az eddigi infókat, de azt még nem tudom hogyan oldom meg a név beleírását, mert én a cetliket mindig kivágom, még a sajátunkból is, mert annyira birizgálja a bőrünket. :?
Az meg elképesztő, hogy ilyen mini ruhákban milyen kilométer hosszú cetliket varrnak bele :roll: .

Padri! Merre vagy! Ezer éve nem jelentkeztél! Minden rendben van Veletek :?: :?: :?:

Kisvirág! Milyen volt a lubickolás és a pihenés?

Kép
Kép
tisa

Sziasztok Lányok!

Húúúú de hiányoztatok!!! De most már végigolvastalak benneteket!

Kikocska köszi ezt a hiteles tanácsot, rákérdezek a bankban, mennyit kellene most visszafizetni. Sajna erre a részére nem nagyon gondoltam...és mivel 6,5milla a hitelem, lehet, hogy húzós lenne. Akkor viszont marad a hosszabbitás, amit nagyon nem akartam, mert 15évre vettem fel, hogy minél rövidebb legyen, de talán más választás nincsen. Megnéztem az expresszen, meg otthon centrum honlapokon,hogy mennyiért árulnak a miénkhez hasonló lakásokat a kerületben, és igy gondoltam kb18ért hirdetnénk meg. és panelt meg 10ért is tudnék venni...de most már nem tudom mi legyen. mindegy. a gyerkőcökön jót mulattam, aranyosak lehettek, és téged is megnéztelek volna, ahogy keresgéled az üveggolyókat éjjel az ágyban :lol: és lufival aludtak :D :D Boldog szülinapot a kicsiknek!

Tisa köszi a kérdéseket, mert szerintem mindnyájunkat kisegitettek a válaszok a ruhákkal kapcsolatban!

Cat nagyon édik a szerkók! és igy már mi is el tudjuk képzelni, hogy kb mi kell majd a babóra! :D

Kocska sajnálom, hogy nem olyan volt mint képzeltétek, de azért mégis hoztál egy kis 'vásárfiát' :D a Füleses felső a legjobb! az én Lucám hatalmas pocakjára egy rózsaszin malacka kellene! :lol:

Kutyafüle örülök, hogy megvagy!!! Vigyázz magatokra, sajnálom hogy ekkora a hajtás nálatok, de nagy gratula az 5-öshöz!!!

Annaszuszi, Gabka gyógyuljatok meg!

MÁV szülésznő, ma voltam dokinál, ő mondta, hogy 3-an vannak 7-7ig szolgálatban, ő választ majd közülük egyet, és ha épp műszakváltás lesz...hát akkor választ majd a következő műszakból is. szóval tisztázódott, hogy NEM LEHET választani.

ja, és azt is mondta, hogy ne izguljak a méretek miatt, mert a 40.héten egy 2900grammos és egy 4300grammos baba is teljesen normálisnak számit. A pocakom is ok, és lehet, hogy a kora szerint nagyobb a baba, de ez se gond, és nem jelenti azt, hogy annyival korábban fog megszületni. és hogy igyak annyi vizet amennyit tudok, mert ez nem befolyásolja a magzatvizet. és zárt a méhszájam, szóval még egy wellnessesdi fürdőbe/uszodába is elmehetünk apával, mert ezt is megkérdeztem. mondtam neki hogy vizeletet nem nézett senki, és irt beutalót laborba, igy lesz vérvétel meg vizeletvizsgálat is! és mondta, hogy nem kell diétáznom, teljesen rendben vagyok! :D :D HAGYOM POROSODNI A SZOBABICIKLIT!!! :D :D (bár elég jól lehet rá teregetni néha :D )

most hivtam nagypapámékat, szegény teljesen ki van bukva. nem lehet eladni anya lakását, mert a húgom aláirása is kell az adásvételihez, ő meg ugye ki tudja hol van, ráadásul még több zűr derült ki róla, a kedves 'anyós' férje mintha feljelentette volna, hogy eltűnt 600ezer értékben aranyékszere... :shock: hááát fene tudja, hogy mi igaz ezekből. szóval a lakást nem lehet eladni, igy nem lesz örökség, kiadni meg nem lehet, mert úgy le van lakva, hihetetlen egy helyzet. és a telefonon szegény tata elsirta magát, és még el is esett ma, úgy segitették fel az utcán, egyszerűen csak szinte minden az ő vállán van, és nem tud mit csinálni. holnap hivom a szegedi rendőrséget, megmondják majd ki a nyomozó, és lehet hogy pénteken beszélhetek is vele. basszus ilyen egy életet

csak tudjátok, annyira be vagyok tojva, hogy apa 100as fizuja nem lesz elég pár hónap múlva, és mindig veszekszünk az anyagiak miatt..én nem tudom elviselni a bizonytalanságot, és ez az időszak elég zűrösre sikerült. (Bár elég Lucára gondolni, és arra, hogy milyen kis vidám ő odabent, és egyből sokkal jobb) bocs, hogy megint ezzel traktállak benneteket, de ti mindig irtok valamit, okosat, vigasztalót, bármit, és már az is segit.

Zsu pirosat néztünk ki, ezt itt: és jó nagy a sportrésze, biztos kényelmes lesz még télire bebugyolálva is! és mivel irtátok, hogy pár hónapos kortól már szeretnek ülni, nézelődni, igy nem kell tárolni a külön mózest se! hű az a mogyorós dolog ijesztő lehet! filmekben mutogatják néha, de azért valahogy elfelejti az ember, hogy ez a saját gyerekkel is megeshet. Legalább a kisfiú jól van!
Kép

Sziszike mi lett a vérnyomásoddal? helyrejött? tényleg jó lesz, ha majd méred, és vezesd is majd az eredményeket!

még mindig itt vagyok az irodában, (ugye otthon nincs net) és igy eltelik az idő, és remélem a főnök holnap rákattint a fizetések utalására...ma viccesen megjegyezte, hogy ha holnap utalunk, akkor hamarabb elkölthető lesz a pénz! (bezzeg neki nincs nagy gondja a millás fizuval...úgy nekem se lenne, ráadásul ő eurban kapja, és itt költi el...szép kis emelése volt neki az utóbbi időben)

Kép
tünemény

na, én is próbálkoztam ma többször, de abszolút elvesztem a technika ördögével való viaskodásban egyéb téren is, szóval kudarc volt a nap :)

meg érzelmileg jól felfűtött vagyok én is mert teljesen be vagyok most már parázva a doki miatt. vagyis a hiánya miatt. egy barátnőm adott egy telefonszámot, és abban a dokiban meg is bíznék, de eljött a mávból tavaly, és a péterfyben vezet most szüléseket. És én elolvastam jópár véleményt, és eléggé elbizonytalanodtam, azt hiszem, nem akarok ott szülni. bár nyilván a rosszat könnyebben megosztja az ember, mint a jót. A szülészetet magát senki nem szidta, csak a gyermekágyas időszakot. Mindenesetre megbeszéltük, hogy holnap találkozunk, megmutatja nagyjából a kórházat, meg a lehetőségeket, és ha nem felel meg, akkor ajánl valakit a mávban, akiben megbízhatok... ámen. mert a mávra is rákerestem, de nem találtam hasonló negatív véleményt. vagy úgy egyátalán negatívot. pedig biztos van. akkor még nem működött a babanet. :)
az egyetlen dolog, ami megfogott a péterfyvel, hogy edával csinálják lehetőség szerint a császárt is, és az ugye nekem összehasonlítási alap, szóval azt jobban éltem meg, mint a spinálist, legalább az ájulásokat el lehetne kerülni, meg a nagyon hosszú fekvést.
Egyébként mondta, hogy nem akar lebeszélni konkrétan a mávról, de azért jött el, mert gyerekgyár lett belőle, túl sok a szülés, és nagyon futószalagon megy a dolog. majd megpróbálok több infót kiszedni belőle, tud-e valamit, ami nem publikus :) bár a barátnőm nem sok reménnyel kecsegetet, elég szűkszavú dokiról van szó.
a mai napomat ez tölti ki nagyjából, izgulok a holnap miatt, biztos megint nem fogok tdni aludni... szörnyű. hetek óta nem alszom. edzek.

Tünemény, a gyerekneveléshez elsősorban szív kell, nem pénz, főleg az első időben. Az embert bántja, hogy nem tud megadni mindent, nem tudja a legjobb játékokat, legszebb ruhákat, legtutibb bútort megvenni. De annak a babónak ez mit sem számít. magunkat tudom hozni példának, mi négyen vagyunk tesók, és nagyon szegények voltunk, de boldogok, és szerintem rosszabb lett, mikor anyagilag jobbra fordult a helyzet, bár igazán nagy dolog, hogy járhattam főiskolára...
Meg kell tanulni meghúzni a nadrágszíjat. Az első fél évben még majdnem ugyanannyi pénzetek lesz, mint most, a gyed gondolom már lényegesen kevesebb. mi is régen rendeltünk pizzát, vagy leugrottunk a kínaiba, ha nem volt kedvem főzni, most már ilyen nincs, meg mindig főztem, amíg nem volt kajajegy apának, és minden reggel adtam vele ebédet, meg uzsit, és csak minden második nap volt husis kaja, így fogtunk meg pénzeket. És ahogy az ember elkezd spórolni, úgy derül ki, hogy még erről sem nehéz lemondani, meg arról sem, és tulajdonképpen ez is luxus meg az is. Szóval ne aggódj, menni fog! max apa marad majd gyeden nálatok is. Velünk is apukám volt otthon :) jó buli volt :)

Tisa, régen a gyerekekre hansaplast szalagot ragasztottak, azon volt a nevük. Szerintem az elég jól ragad a ruhára, és nem hagy nyomot, ha azt teszed a rucik ujjára mondjuk, vagy a rugi belsejébe, az tökéletes. a ruhákról én is leszoktam a nyakukról. engem is idegesít. A játékokról majd ne vágd le a címkét :) az lesz a legjobb játék meg a fogó rajta :D:D:D

zsu, képek nincsenek :( mivel a nándi megszerezte a gépet, és földhöz vágta. a kis szülinapos. most reménykedünk, hogy meg lehet még szerelni, kijött belőle az objektív...

Annaszuszi, te meg gyógyulj!!! és éljen a gép!

kocska, jók a szerzemények! kár, hogy csalódás volt az expo... mondjuk én a turis részt szeretem legjobban. Egyébként ha egy ilyen 3.5-4 kiló közötti bébid lesz, mint nekem voltak, nagy valószínűséggel nyár végére növi ki a 68-ast. Legalábbis az én februári kölkeim augusztusban már 74-est hordtak, réka 3550-el, nándi kerek 4000-el született.

sziszike, nem felejtettem el a kérdésed a türelmetlenségről ám, akarok róla írni bővebben :) röviden annyi, hogy de, vagyok türelmetlen, és kiabálok is. Nem mindig értem meg őket. nem mindgi van energiám, hogy utánagondoljak, hogy kettőéves, négyéves, nem úgy gondolkozik mint én. nem könnyű. de szívesen értekezek róla, ha szeretnéd :) igazi válságban vagyunk most, és pont emiatt türelmesebb vagyok.

na megyek, mert nagyon fáj már itt ülni. lehet, éjjel úgyis visszatérek, ha megint beindul az agyam a kórházzal meg a dokival... jaj.

kikocska

Sziasztok!

Kikocs!
Remélem jó lesz a doki. Bár így elmondás alapján szimpinek tűnik...Nem csodálom hogy zaklatott vagy már a végén járunk és még ez is bizonytalan.... :-( Reméljük holnap rövidre tudod zárni...
Jó lenne értezeni a "nevelési" dologról, mert totál zátonyon vagyok asszem :shock: Bár lehet csak a fokozott hormonok okozzák, de nagyon nem boldogulok.... :-( Emiatt rémesen érzem magam. Úgy érzem mindenkit szeret csak engem nem. nem hallgat rám miegyéb..... úgy el vagyok kenődve és nagyon félek, hogy ha megjön tesó még kezelhettlenebb lesz :-(

Kocska!
Kár hogy nem volt jó az expo. legalább sporoltak neked egy kis pénzt :-)

Tünemény!
Örülök, hogy lemondtál a cangáról és hogy doki is megnyugatatott :-)Lakást még gondold meg 100....Egyetértek kikocsal nem minden a pénz és ezeknek a kis pöttömöknek az a fontos hogy legyen ki ringassa és szopiztassa őket a többi letolják.... Mi is rengeteget mondtunk és még mondunk is le, de megéri hidd el....

Magamról annyit, hogy nagy meglepetés ért ma. Hívtam védőnőt hogy mi van erre teljesen szakember lett. tiszta normális. Mondta ma mérjem egész nap és ha 140 fölött van többször akkor holnap menjek és megméri+csinál pisit. ledöbbentem. Sikerült egy normális vérnyomit szereznem és 130-nál nem volt több.... Most is 129-et mértem..... No szóval lehet más a bajom..... De azért figyelgettem. Ja amúgy mondta a védőnp, hogy lehet az időtől, mertne tudjam meg hányan hívták hogy rosszul vannak és hogy mennyi szülés indult meg.
Dokimhoz jövőhéten pénteken megyek 15:30-ra nagyon várom rengeteg kérdésem lesz.....
De a legjobb csütörtökön 14:20-ra megyünk a kleopátrába.....nagyon várom :-)
Védőnőn még gondolkodom, hogy azért menjek e le vagy ne.... elvégre olyan értékeket mértem amik nem számítanak magasnak......

na megyek car nap volt a mai.

puszi mindenkinek

Kép

Kép
sziszike22

Sziasztok!

Kikocs!
Remélem jó lesz a doki. Bár így elmondás alapján szimpinek tűnik...Nem csodálom hogy zaklatott vagy már a végén járunk és még ez is bizonytalan.... :-( Reméljük holnap rövidre tudod zárni...
Jó lenne értezeni a "nevelési" dologról, mert totál zátonyon vagyok asszem :shock: Bár lehet csak a fokozott hormonok okozzák, de nagyon nem boldogulok.... :-( Emiatt rémesen érzem magam. Úgy érzem mindenkit szeret csak engem nem. nem hallgat rám miegyéb..... úgy el vagyok kenődve és nagyon félek, hogy ha megjön tesó még kezelhettlenebb lesz :-(

Kocska!
Kár hogy nem volt jó az expo. legalább sporoltak neked egy kis pénzt :-)

Tünemény!
Örülök, hogy lemondtál a cangáról és hogy doki is megnyugatatott :-)Lakást még gondold meg 100....Egyetértek kikocsal nem minden a pénz és ezeknek a kis pöttömöknek az a fontos hogy legyen ki ringassa és szopiztassa őket a többi letolják.... Mi is rengeteget mondtunk és még mondunk is le, de megéri hidd el....

Magamról annyit, hogy nagy meglepetés ért ma. Hívtam védőnőt hogy mi van erre teljesen szakember lett. tiszta normális. Mondta ma mérjem egész nap és ha 140 fölött van többször akkor holnap menjek és megméri+csinál pisit. ledöbbentem. Sikerült egy normális vérnyomit szereznem és 130-nál nem volt több.... Most is 129-et mértem..... No szóval lehet más a bajom..... De azért figyelgettem. Ja amúgy mondta a védőnp, hogy lehet az időtől, mertne tudjam meg hányan hívták hogy rosszul vannak és hogy mennyi szülés indult meg.
Dokimhoz jövőhéten pénteken megyek 15:30-ra nagyon várom rengeteg kérdésem lesz.....
De a legjobb csütörtökön 14:20-ra megyünk a kleopátrába.....nagyon várom :-)
Védőnőn még gondolkodom, hogy azért menjek e le vagy ne.... elvégre olyan értékeket mértem amik nem számítanak magasnak......

na megyek car nap volt a mai.

puszi mindenkinek

Kép

Kép
sziszike22

Kikocska!

Én Benit is a Péterfyben szültem és Marcit is ott fogom.
Bár első alkalommal még az orvosom volt az osztályvezető főorvos, most már csak nyugdíjasként van bent heti egy-két napot.

A csecsemősök egy része valóban nem a kedvességéről volt híres akkoriban sem, de Neked ez már a harmadik, tehát nem hiszem, hogy túl sok újdonság vár.

Az orvosi része viszont szerintem profi.
És valóban, szinte mindenki EDA-t alkalmaz.
Illetve ami nekem fontos, hogy van újszülött intenzív is nagyon jól képzett orvosokkal, ha történne valami. De ha nem, akkor is megnyugtató, hogy ott vannak.

De ezt Neked kell eldöntened.
Bár nem tudom mostnában hogy tudnád megnézni az osztályt, mert ott is látogatási tilalom van.

Egyébként amikor én először ott voltam, megdöbbentem. Nagyon kórházi és nagyon régies az egész. El sem tudtam képzelni akkor, hogy később én is ott szülök majd.
De nem bántam meg. Ezért is maradok.
Vendég

Sziasztok!
Nekem úgy hiányzott egésznap, hogy nem tudtalak titeket olvasni és egymásnak írogatni. :roll: :roll:

Ez a mai teszveszes szerzeményem:
http://www.teszvesz.hu/show_item.php?item=546384179

És képzeljétek van egy új családtagunk!!!!! :D :D :D :D
Vettünk ma egy kiskutyát és olyan aranyos, apa akarta mindenáron, hogy ilyen fajta legyen.3 hónapos és már 15 kg, kifog minket enni a gatyánkból. :)

Kép

Ezt most a netről szedtem, de holnap csinálok róla is képet.És én adtam neki a nevet végre, Bagira lett.

Kép

Kép
gabka7926

Sziasztok!
Én is vettem a texibe megint egy-két dolgot, nem bírtam ki, holnap felteszem. Meg ma hozta el a barátnőm a kisruhákat, 2kis zsák, haláliak.

Tisa a macis egy mini takaró, de isteni pihe-puha.

Jajj találtam csőrikéset is, ami ilyen nagyban volt rajta, én fülesen kívül őt csipen,de az olyan kislányos volt.

Tünemény azt hiszem nekünk kellene az a vonalzó, hogy az életünk egy káosz, de olyan boldogok vagyunk. Jutott erre a 9hónapra elég zűr, és még nincs vége! De nehogy azt hidd, hogy csak ránk jár a rúd, mindenkinek megvan a maga baja. Örüljünk, hogy egészségesek vagyunk és megvagyunk egymásnak. Bár ezt sokszor nehéz szem előtt tartani, pedig ez a legfontosabb. A pénz? Valakinek ennyi sincs és még is boldogok, csak te is úgy vagy , mint én túl tökéletesre akarsz mindent, na meg félünk az ismeretlentől, de csak menni fog nekünk is!! Itt az utcánk végében azt mondják terhes megint a csaj, jön a 15. Na ő mért nem aggódik,mint mi?????
Párom is ma azt mondta, hogy nem igaz, hogy van még valaki így, hogy nem tudja eldönteni, milyen babakocsi kell, meg szekrény és hova és ekkora házban nem találunk helyet semminek. De már csak nevettünk rajta. Ha nem volna az utolsó pillanat….

Gabka bátrak vagytok,2 gyereket bevállalni egyszerre…
:lol: :lol: :lol:

kocska

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: