A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Mosógép: az enyém Indesit, a szó szótári értelmében szerelmes vagyok bele :oops: 3 éve vettük, van rajta 30 perces program ami 30 fokon mos, ezt használom a babaruhákra, mi még elég "drágán" vettük 80 ezer körül, mostmár 70 alatt is meg lehet venni, anyósomnak is ugyanilyen van. Ha egyetlen dolgot vihetnék magammal az Ő lenne :D Mióta Zéti van azóta elég sűrűn van használva, plusz az én férjem is asztalos és ha az ő zoknijaitól meg pólóitól még nem purcant ki a gép... :lol: szóval bátran ajánlom :wink:

https://www.muszakidepo.hu/pls/webshop1 ... nd_wie_127

Nem értem, alig tudom elvenni a számtól az ásványvizes üveget, egyszerűen tikkadok. Hátha Olivér szót akar fogadni az anesztesnek aki arra kért műtét előtt igyak sokat :wink:

Eszembe jutott egy cikis kérdés: most hogy kétnaponta járok nst-re mindig úgy megyek hogy ha ott tartanak készen álljak, és mostmár nagy küszködés a "kijárat" szalonképessé tétele :oops: Ti hogy oldjátok meg? Gondolok a pózra, a technikára...itt anyósomnál csak zuhanykabin van, se kapaszkodó, se a lábam feltenni, se semmi. Pedig szeretném ha eljön az idő akkor csak igazítani kelljen rajta a kórházban, ne ott essen nekem valaki a borotvával. Nem tudom, annak idején ez sem okozott gondot, meg tudtam oldani, de most valahogy olyan nehezen jön össze.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Zetibebi: Én is az Indesittel szemezek amióta gondok vannak a mosógéppel...
Már én is kérdezni akartam tőletek, hogy ti is egyfolytában isztok? Mert én amióta feleltem azóta majdnem egy üveg ásványvíz elfogyott és egy fél literes bögre tea :oops: erre Zetibebi írod, hogy sokat iszol :lol: Nálunk a fürdőszoba tele van tükörrel és megtanultam a tükörben nézős borotválkozást... már nagyon belejöttem :lol: amúgy a lábamat a lányom epilálja amióta a pocakom miatt nehézkes a hajlongás... :shock:
A február 14-i nappal én is szemezek :wink:

Kép

Kép

Kép
millye

Hugic: helyzet változatlan, illetve hajnal 2-től fenn voltunk 4-ig mert fájt a pockom, aztán 1 óra alvás utána kelés mentünk NST-re, volt megint egy 50-es, egy 100-as fájás, Füge elmászott, át kellett ülnöm másik gépre, de ennyi. Hasam fáj, derekam fáj, baba úgy mozog, hogy sugárzik lefele a fájdalom, de nem veszélyesen. Viszont semmi rendszer nincs benne, és a hasam is átmegy olyan fájásba mint amikor a pockonak van baja. Tehát a nagy semmi, holnap befekvés :cry:

Yve: bábakoktélról hallottam, de nem próbáltam. Ellenben apával összebújás, séta, fürdő, torna, lépcső, csípős kaja...Füge úgy látszik még nincs kész.

Zetibebi: elhiszem hogy te is türelmetlen vagy, már sokan lehetünk így.
Engem az időpont aggaszt, mivel én tudom a "nagy" napot, az alapján febr. 2, a 12. UH alapján febr.3, a doki szerint febr.5, a múlt heti UH szerint meg még csak 38-39 hetes terhes vagyok a 40.-hez képest. Most akkor mi van??????????????? És meddig fognak hagyni?????????
Utálom a kórházat, szétbőgtem ma az agyam azon hogy be kell feküdnöm, szegény baba rázkódik a hasamban a sok sírástól, és biztos mondja hogy milyen hülye hisztis anyja van. Na panasznak vége.

Nilababa: jó a vonalzód.

Andus: próbáld ki a vizes borogatást.

Zsancy: reméljük nem fogsz olyan sokáig fájdogálni, beindul Petra baba..

És a többiek..Elif, Millye...szerintem már mindenki szülni akar :D jönnek mennek a frontok.

Kép
budabo

minden új babácskának, és mamájának naaagy gratula!!! :lol:
imádom ezeket a bébiképeket, ilyenkor mindig megrohan az érzés, hogy már én is kint akarom tudni ezt a kismedvét (aki ilyen havas időben szokás szerint egész nap csak durmol) :lol:

depis lányok kitartás! teljesen természetes már ilyenkor ez az érzés. egyre inkább befelé fordul az ember, csak magára figyel.

zsancy aztaaaa, nemsemmi, nagyon drukkolok!

zetibebi kérd meg a férjedet, hogy segítsen, vagy menj kozmetikushoz. egyébként az sem ciki ám cseppet sem, ha a szülésznő borotvál meg a szülőszobán.
én egy hajnyíró géppel tartom kordában a dzsungelt, azzal még úgy-ahogy boldogulok egyedül is...

Kép
Kép
Kép
iricc

no és magunkról:
tegnap Milos szokás szerint előadta a vérig sértődött kisördögöt ctg-n. a férjem is ott volt velem, azt mondta, ő nézni sem bírja, tiszta horror, ahogy hullámzik a hasam :lol:

doki megvizsgált, szűk egy ujjnyira nyitva vagyok már (szerintem a málnalevél tea hatott), de a kismedve feje még nagyon fent van.
Ha addig nem szülök meg, akkor jövő héten csütörtökön indít.
remélem addigra feloldják a tilalmat. tavaly is csak 1 hétig tartott...

mindenesetre a doki a vizsgálat közben tett róla, hogy tovább tágulgassak... még szerencse, hogy számítottam rá :?

Kép
Kép
Kép
iricc

Budabo: Fel a fejjel! Nehogy itt a vége felé kiboruljál! Nem értem ezt az Ultrahangot... azt gondolom tudod, hogy mikor volt az utolsó vérzésed... akkor nem értem, hogy az orvos mit variál a dátumokkal... az utolsó mensed szerint mikor kellene szülnöd???
Ne aggódj én kiszámoltam tegnap, hogy nekem 14.-én és nem 22.-én kellene szülnöm mert apával a mens után úgy voltunk együtt, hogy ez így jött ki... remélem nem voltam túl bonyolult :lol:

Kép

Kép

Kép
millye

Iricc: A te vonalzód jó? Csak azért kérdezem mert a táblázat szerint 39 hetes és 6 napos vagy... :shock: a vonalzó szerint meg 37 hetes és két napos :? :?:

Kép

Kép

Kép
millye

Iricc, örülök, hogy jó híreket mondott Hajdú drnő! Drukkolok én is, hogy mielőbb feloldják a tilalmat! Ha a jövő héten szülsz, lehet, hogy összefutunk :lol:
Mist, neked is megy a drukk!!! Pici lányodnak meg jobbullást!
Budabo, ne csüggedj, gondolj arra, hogy most már tényleg csak pár nap választ el, hogy magadhoz ölelhesd Fügét!!!! Azt a pár nap kórházat féllábon kibírod! Ezt a variálást mondjuk én sem értem, az orvos is tudhatná, hogy a bizonytalanságnál nincs rosszabb!!!
Zsancy, ez nagyon izgi, online vagy szülésközben! Drukkolok és mennek azok a bizonyos energiák!!!!
Zétivera, Elif, nektek is kitartás!!!
Háfi jutott eszembe, szerintem már ő is babázik!
Én holnap megyek dokinénihez ctg-re meg megbeszélni, hogy mi legyen. Mivel 22re vagyok kipörgettyűzve, nem szeretném, ha pénteknél előbb (20.) akarna császározni...annyira szeretném, hogy magától induljon el!!!! Aztán hátha gyors lesz a fiatalember és nem lesz idő császárra...Ezektől a hegszétválásos dolgoktól félek....nekem mondjuk még egyszer sem mondtak rá semmit, nem is mérték meg, szerencsére nincs is panaszom vele.
Mosoógép téma: 6. érzék itt is...nem vagyok tőle elájulva...konkrét gondom nincs vele, de vehetek én akármilyen mosórport meg öblítőt, valahogy szebbnek kéne lenniük a ruháknak. Ha bedöglik, rábeszélem Petit egy ezüstmosásos példányra...

Kép
Kép
abencze

budabo: na nehogy már most készülj ki teljesen! Már annyira közel a vége, és utána meg elfelejted ezt az egész hercehurcát! Kitartás!!

ladmon

Budabo, ne sírj!!!!!!!! Tudom, hogy rosszul hangzik a befekvés, de hidd el, nem olyan szörnyű!
Én Szávával 3.-ra votam kiírva, aznap be is kellett feküdnöm, pont szombat volt. Én is bőgtem, mint egy szamár....
Aztán megnyugodtam, tök jó fej szobatársaim voltak, eldumáltuk az időt, olvasgattam is... 8.-án szültem, és 12.-én jöttem haza, szóval jó sokat voltam a kórházban, de nem volt egyáltalán szörnyű.
Az ember jobban fél tőle, mint amilyen utána lesz.
Szóval ne sírj, befekszel, megindítják Füge-babát, és elrepül az idő, már itthon is leszel!

Én most csak egy dolog miatt félek a befekvéstől, hogy Szávát minél kevesebb időre kelljen itthon hagynom. Nagyon fog hiányozni.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Megvolt a flowmetria, minden ok, csak nagyon hüledeztek, hogy mekkora ez a gyerek... Hát mit mondjak, erre nem számítottam, végig inkább kicsikének mondták, erre most... A BPD 102 :shock: .

Iricc, ha egy hétig tart a zárlat, az holnap járna le. Egyébként ma benn voltunk a kórházban, az ambulancia felől (Rippl Rónai u.) a kutya se kérdezi, hová mész. Ez persze csak a látogatási kérdést oldhatja meg, a szülőszoba más tészta. Az orvosi rásegítés nálunk is megtörtént tegnap (én is számítottam rá, így azért jobb volt), de a nyákdugón kívül más nem történt azóta. Azt hittem, Dinával szülünk együtt, de őket ma hazaengedik. Viszont esélyes, hogy mi találkozunk benn!

Bogi, megértelek, szerencsére nálunk nincs szó befekvésről, ha megyek, szülünk is. Nem lehetne ezt megbeszélni a dokiddal?

Kép
mist

millye a vonalzóm pontos, azon a valós terhességi korom van. elvileg márc. 2.re lettem volna kiírva, csak Milos veséje miatt variálnak az előrébb hozott szüléssel.

Kép
Kép
Kép
iricc

Budabo ez tényleg idegesítő, Zétit akkor számolták újra mikor már kötötték rám az oxitocint, felémállt a főokos a szülőágyamnál és kiszámolta hogy még a terminus közelében sem vagyok pedig 9. napja hordtam már túl. Grrr. A 40. héten meg már nem számolhatja újra a méret alapján mert már túl nagy az alkati eltérés baba és baba között, arra ne alapozzanak, ezt nem is értem...dühítőek mikor ilyeneket kitalálnak. Andusnak igaza van a befekvéssel, el kell ütni ott az időt alvással, csacsogással, plusz még megfigyelés alatt is vagy, hallhatod naponta kétszer a diszkóritmust :lol: Ha meglesz Füge jó időre elfelejtheted az alvást is meg a társadalmi életet is, a kórházban még kihasználhatod mindkettőt :wink:

Iricc szerintem a férjem nem vállalna be ilyesmit mint a borotválás :oops: :lol: Vettem elektromos borotvát de nem boldogulok, párszor összevágtam magam, azóta nem kísérletezek vele.

Abencze fura hogy neked nem mérték meg a heget, rutinból meg szokták, főleg hogy neked sem régen volt. Lehet hogy nézték csak nem mondták mert rendben van.

Bizony Háfi tegnap vagy ma feküdt be, mostanra már biztos megvan a babája!

Elif nekifutok a kardigánnak, felírom a szemeket :wink:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Tyű Mist, 102? :shock:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

mist én hétfőn felhívtam a szülőszobát, ott azt mondták, nem engedik az apás szülést (nyilván hiába jutsz be az épületbe, ha a szülésznők nem engedhetnek be a szülőszobára).
Tegnap viszont beszéltem Cs.val, aki azt mondta, hogy beszélt a főnővérrel, aki azt mondta neki, hogy háááát éjszaka azért nem szoktak olyan szigorúak lenni... :)

A dokim szerint tavaly úgy volt, hogy 1 hét teljes tilalom a szülőszobán, utána 1 hétig pedig már apuka bemehetett, csak maszkkal, és nem mászkálhattak be mindenféle rokonok, egy szülő nő csak egy emberrel mehetett be.
Mert hogy azért alapból van olyan, hogy a kispapát néha felváltják a nagymamák, vagy barátnők.
Mondjuk nálunk ilyen eleve nem is lenne, én tuti rosszul lennék, ha anyám ott lenne, akár csak a folyosón is, nemhogy a szülőszobán :lol:

Kép
Kép
Kép
iricc

Iricc, tudom, hogy ez a hivatalos álláspont, én azóta beszéltem egy másik szülésznővel is, szerencse kérdése a dolog. Dina apásan szült vasárnap... Szóval jobban jár az ember egy éjszakai vagy hétvégi szüléssel.

Kép
mist

millye, abencze, Ladmon, andus, mist, zetibébi, iricc: KÖSZÖNÖM HOGY TARTJÁTOK BENNEM A LELKET!!!!!!!!!!!
Igyekszem nem hisztizni tovább. Teljesen tudom biztosra hogy mikor fogant Füge, ezért nem értem miért variálnak az időponton. Mindegy most megint jobb passzban vagyok, vettem ma egy csecsemőápolási könyvet, meg újság meg lehet lesznek jó fejek is. Bár most annyira fáj a derekam alja és időnként sugárzik előre az alhasomhoz hogy megőrülök, nyilal bele folyamatosan már kb. 2 órája.

Kép
budabo

zsancy eltűnt, ez jó jel, babóca már lehet kinn van?... :)

mist: 102... húha. Na ez megint megerősít abban, hogy a babaméretekkel majd akkor foglalkozok, ha kinn lesz az a gyerek, előtte olyan szinten hamisak lehetnek a tippek, hogy csak na...

Ezt le kell írnom nektek, mert nagyon kiakadtam... Jan. 28-án épp a Margitból jöttünk hazafelé, párom vezetett, amikor elénkvágott minden jelzés nélkül egy kocsi balról, így hirtelen átfutottunk a buszsávba, mert vagy ez vagy padlófék és akkormeg lehet még hátulról is belénkjönnek... ezután persze nem kicsit meg voltam ijedve, férjem is csak azt nézte én jól vagyok-e, nem azon gondolkodott, hogy jjajjjjj buszsávban vagyunk és ez BAJ. A következő lefordulási lehetőségig már ott maradtun, fordultunk és megálltunk megnyugodni.
Erre kaptunk egy szabálysértésről szóló szép kis levelet, merthogy tök jó, éppen lefényképeztek, bezzeg a marhát aki miatt most ilyen szép helyzetben vagyunk azt nem... :evil: és kérik a vezető adatait, mert különben bevonják a kocsi forgalmiát. :evil: :evil: :evil:
Komolyan így kell egy szar helyzetből még szarabbat csinálni.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára elif 2009.02.11 15:18-kor.

Kép
Kép
elif

Na naaa, valami készülődik nálad!!!!

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Jelentem meglestem Dinát iwiwen és van kép Csengéről!!! :D Kis husi :D

Elif ez nagyon igazságtalan! Az a marha bezzeg nincs a képen...a férjed valószínűleg egy koccanást előzött meg azzal hogy a buszsávba ment, erre megbüntetik. :evil:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Zetibebi: hát igen, ez van... írtam nekik egy szép levelet, meglátjuk mit lépnek rá, de kicsit félek, hogy el sem olvassák. :( Na meglátjuk... De olyan mérgesítő, hogy legalább ne éppen ebben a helyzetben történt volna.

Csenge tényleg kis édes husimanó. :D

Kép
Kép
elif

mist igen, én is így tudom. nagyon drukkolok, hogy ne kelljen belógni, meg ügyeskedni, meg mások jó-vagy rosszindulatára hagyatkozni, hanem egyszerűen oldják fel végre a tilalmat, mondjuk mostantól és akkor végre szülhetsz te is (mert én még akár rá is érek, de te már nem nagyon) :lol:

elif a férjem egyszer megelőzött valakit, aki ezen annyira feldühödött, hogy feljelentette, hogy a férjem összetörte a kocsiját.
tudjátok mi a vicc? a férjemet büntették meg...
fincsi mi? ez Magyarország...

Kép
Kép
Kép
iricc

Elif, ez tényleg idegesítő. :evil:

Én mégis elmentem ma vizsgázni, tök jó kedvem van, jól is vagyok,
Oli a szokásos módon, nyugisan mocorog, nem nyom semmit,
nagyon jól aludtam, szóval... :D A vizsga is jól sikerült. :wink:

Zsany, szorítunk!!! :)

Viszont este 9-ig egyedül vagyok itthon, mindenkinek van valami
dolga, a fiúk edzésen, remélem nem most jön rám a szülhetnék.
Bár egyáltalán nem érzek semmi szokatlant. :D

Kép

Kép
gjéti

Jajj iricc, ez is jó kis sztori :(... Ilyenek simán megeshetnek, elképesztő... mindegy csak büntetni lehessen.
Amúgy is egyre több gond van a kocsival, már félek mennyibe fog kerülni megcsináltatni, plusz még ez is. Párom már mondta el kéne adni, mert ezt így bírni nem lehet... De persze így várandósan, aztán meg pici babával, hát nem most lesz itt az ideje, valahogy összehúzzuk a nadrágszíjat. De azért most kicsit félek, mennyi lesz ez a buszsávos sztori. :(

gjéti: te is jól bírod, holnap már betöltöd a 40. hetet is. Még ilyet, mi van velünk lányok, nagyon ragaszkodnak ezek a babák, úgy kell őket kiimádkozni... :D

Párom hívott, hogy rakjak össze még egy csomagot innivalókkal, meg ennivalókkal, hátha ctg után bennfognak a kórházban. :D Ari.......

Kép
Kép
elif

Tényleg ari a párod Elif. :)
14, 16, 18 Ezekkel a napokkal szemezgetek most már. :P

Kép

Kép
gjéti

Budabo: Örülök, hogy jobban vagy! :wink: Lehet, hogy Füge megérzi, hogy ennek fele sem tréfa és gyorsan megszületik!
Egyébként elképzelhető, hogy nekem is holnap azt mondják, hogy bent kell maradnom a placenta miatt... :cry: szóval fel a fejjel! :roll:

Iricc: Akkor a táblázatban maradjon a másik adat vagy átírjam? :shock: Mert amint látom, ha addig nem szülnél meg akkor jövőhét csütörtökön megindítják... :?

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok,

Visszaolvasni majd folyamatosan, még nem volt időm rendesen, tegnap délután jöttünk csak haza. Azért gyorsan visszakerestem a legutóbbi táblát, és látom, jópár új babink van, illetve páran szépen túlhordjátok a piciket :)

Nagyon gratulálok minden újdonsült anyucinak a kis csodákhoz, és kitartást a többieknek, megéri várakozni! :D

Adrim egy tünemény, egyszerűen imádjuk apával :D kicsit nyügi bír lenni, és állandóan a cicin csüngene - reméljük, hamarosan azért beáll valami rendszer-féleség, mert egyelőre elég kaotikusnak érzem, amit csinálunk... első fürdetés felért egy kabaréval - csak Adri nevetés helyett ordított szegényke :(

No szülésről cenzúrázott verziót írok. Persze a végeredmény bármit megért!!!
Az volt, hogy már ugye marha türelmetlen voltam, és ilyenkor van az, hogy azt gondolja az ember lánya, hogy "az én gyerekem lesz az egyetlen, aki végül mégis bent marad..." nagyjából így vonultam el csütörtökön este aludni, mondván hogy na a kiírt napon tuti nem lesz gyerek, lehet majd menni naponta CTG-re. Reggel fél nyolcra volt időpontom a dokihoz. Hajnalban felébredtem, hogy szokásos pisijárat van. Kimentem, pisi, vissza ágy. Aztán csak nem tudtam elaludni, olyan fura érzésem volt, mintha még mindig pisilni kéne, vagy ilyesmi. Kimentem megint a füdrőbe, és épp a tükörben vizsgáltam a pocakot, mikor szépen elkezdett csorogni valami. Néztem, mint egy hülye, hogy dehát ennyire még tüsszentéskor se szoktam bepisilni. Aztán leesett, hogy folyik a magzatvizem. Ez volt fél ötkor. Felkeltettem Tomit, zuhany, reggeli, készülődés, plusz folyamatos WC-re járás egy törülközővel a lábam közt. (Ezt senki nem mondta előre, hogy az nem úgy folyik el, hogy elfolyik, aztán finito, hanem onnantól folyamatosan jön löketekben.) Megbeszéltük, hogy ha nincs fájás, meg nem kezd el őrülten ömleni, akkor fél hét-hét körül indulunk, úgyis fél nyolcra kellett volna menni. Bent CTG, vizsgálat - szűk egyujjnyi méhszáj, méhszájlazító tabletta. Fájások beindultak, de nem eléggé, akkor be oxitocin, folyamatosan emelkedő dózissal. Szülésznő (Lovász Tímea) nagyon rendes volt, rengeteget segített. Tomi bejöhetett a látogatási tilalom ellenére, ez a szülőszobára nem vonatkozik a Margitban. Nem is tudom, mit csináltam volna nélküle, figyelt ő is a légzésemre, masszírozta a hátam, szólt a nővérnek, ha szükséges volt, meg egyáltalán ott volt, és vigyázott rám. Du. háromkor már csörgött az összes telefonunk, hogy na mi van már, én meg pont addigra jutottam el, hogy mindegy kit, csak hadd üssem meg, aki még egyszer telefonál, illetve kezdtem baromi gyenge lenni, a fájások közt már alig volt szünet, méhszáj még mindig szűk kétujjnyi, doki jóslata szerint még jópár óra hátravan. Ja és fájásgyenge vagyok. (Milyen, mikor erős?) Kérek EDÁt? Naná, idevele, elvileg tágulni is segít. Ekkor volt pár nyugis óránk, amikor mindenkit visszahívtunk, hogy türelem gyereket terem, és higgyék el, hogy én is szívesen tartanék már a baba-szeretgetős résznél. Aztán hét után valamivel kezdett múlni az EDA hatása, illetve a doki megállapította, hogy már közeledünk, de nagyon, szóljak, ha azt hiszem, kakilni kell. Jippí, lehet, hogy mégis kijön egyszer. Felpörögtek az események, este nyolc előtt valamivel tartottunk ott, hogy Tomi kiment a folyosóra, mert ájulás-közelbe került, ledöntötték az ágy támláját, és ha úgy gondolom, nyomhatok. A franc gondolja úgy, inkább mégiscsak menjünk haza, nekem erre még készülni kell. Na a következő fájás alatt kéne legalább három nyomást produkálnom, mert már látják a kis hajas buksit. Megvolt, gétmetszés is - azt nem is éreztem. Köldökzsinór a kis nyakán, úgyhogy a többi részével ne szarakodjunk, tessék egy nyomásból elintézni. Doktorbácsi segít, megnyomja a pocakot. Erről korábban horrorsztorikat hallottam, hogy hogyan könyököl hasba az orvos, nekem kifejezetten jólesett, nagyon sokat segített. Mikor kicsusszant a többi része, az hatalmas megkönnyebbülés volt, életemben nem éreztem még ilyet. Nemsokára kis nyávogó macskahangot hallottam, kiabáltam ki Tominak, hogy hallja-e, ő vissza, hogy igen, ez a kislányunk, doki meg mondta, hogy nyolc óra húsz perc van, én meg bőgtem, hogy hallod? ez a mi kislányunk, megszültük, és sír szegényke. Megkaptam a pocakomra, kis butus össze-vissza tekerte magát, én meg össze-vissza simiztem, és megállapítottam, hogy abszolút nincs összenyomódva, viszont gyönyörűszép kisbaba. Letörölgették, és amíg engem raktak rendbe (további másfél óra, hála annak ismét, aki feltalálta az EDÁt!!!), addig Tomi dajkálhatta a kicsit. Amint az apja a kezébe vette, és elkezdett hozzá beszélni, abbahagyta a sírást. Én meg elkezdtem helyette is, mert soha még nem láttam ilyen megható jelenetet, ahogy áll ott a kezében a kisbabával, és látszik, hogy se lát se hall, hogy mi van körülötte, csak azt a kis csodát szeretgeti. Ilyen férfinak érdemes gyereket szülni, ezzel a nappal nagyon megerősödtem abban, hogy milyen szerencsém van Tomival. Aztán egy időre magunkra hagytak, és én is kezembe foghattam a picurt. Sajnos a kimerültségtől nem tudtam mellre tenni ott helyben, és nem tiltakoztam, mikor elvitték az első éjszakára, fél tizenkettő körül kerülhettem ágyba, és már arra se emlékszem, hogy mi történt aközött, hogy beléptem a szobaajtón, és álomba zuhantam. Szerencsére volt egyágyas szoba szabadon, és nem sajnálom, hogy kicsengettük az árát. Reggel az volt az első dolgunk, hogy pótoltuk az elmaradt szopit. Adrika nagyon ügyes kislány, egyből tudta, mi a dolga. Akkora étvágya van, hogy az csoda, és hétfőn már hetven grammot evett, ami állítólag nagyon jó egy harmadik napos babától. Egyelőre úgy néz ki, van is kínálat, ami kiszolgálja :D kicsit sárgult, de volt szoliban, és így tegnap délután haza is jöttünk.
Még keressük a rendszert, hogy hogyan legyenek a dolgok, úgyhogy gyanús, hogy kicsit rapszodikusan fogok jelentkezni, Abencze, légyszi még kezeld kicsit a táblát, míg belerázódom a dolgokba - mire mész szülni, reméljük, vissza tudom venni gond nélkül :) azért pár fotót majd teszek még a héten.

Na, írtam egy regényt, és nem volt közben sírás, vagy gyorsan gépelek, vagy nagyon jó kisbabám van :D

KépKép

KépKép
stelly

Budabo én is csak azt tudom mondani h kitartás és nyugodj meg az idegeskedés és a sírás az ami biztosan nem használ Füge Babának. Bár látom már h kicsit jobban érzed magad!

De kíváncsi vagyok, vajon h állhat Zsancy?

Én meg vasalgatok itthon hálóruhát, köntöst, törcsit. Bizony-bizony, ezek már a bőröndbe való cuclik. :) egyedül a ladmon javasolta dm-es inkontinencia betétet nem volt még lehetőségem beszerezni, mivel itt aszódon nincs dm, de anyukám megígérte h elvisz Gödöllőre. majd ott. és akkor kész lesz a pakk. el sem hiszem! pedig utazáshoz mennyire szeretek pakolászni, ez meg nem igazán megy.

Tapasztalt anyukák, kérdésem lenne: amikor jövünk haza a kh-ból arra gondoltam, h ráadok egy rövid ujjú kombit a babóra, fölé egy rugit, aztán egy bundazsákot. És lesz még nálam takaró, meg bélelt mózes (ami a babakocisba való). Ja és kis pamut sapit meg egy vastagabbat. Szerintetek ez így elég, vagy sok, vagy kevés? Persze függ attól is milyen az idő, de olyan nagy eltérések hőfokban nem lesznek mondjuk a maihoz képest pl. Vagy ez így elég rosszul hangzik? Segítenétek jótanáccsal, kérlek?

Valakiről vmi babás hír? Ma igen csendes napunk van, nem?
A hónak meg annyi. Nálunk már tiszta lucsok meg sár minden.

Na megyek tovább vasalgatni (ülve, h ez milyen borzasztó, de nem bírok állni a hátam miatt).

KépKép
hugic

Stelly! Tök jó h otthon vagytok!
Köszönjük a születéstörténetet! Nekem nagyon tetszett! Tényleg jó hosszú volt a szülés! Gratulálok nektek és minden jót kívánok! Bizonyára hamarosan beáll a rendszer!!!!

Puszi nektek!
M.

KépKép
hugic

Bocs már h ilyen darabokban írok.... tiszta idióta vok ma, nem tudom mi van velem, naon furán érzem a pocim....

ööö Zétinek akartam írni, h én biza bejelentkeztem holnap délre kozmetikushoz h tegyen mán rendbe, mert én is megijedek lassan magamtól, nemhogy a zuram.... most komolyan! Pasi létére jobban néz ki mint én!
Furák a hormonok, mert múlt héten még alig láttam valamit a lábamon, meg máshol is, gondoltam csudijó ez a terhesség - vagyis ez a része - alig nő vissza, tegnap meg igen elhűltem mikor végig néztem a tükörben magamon! :shock: egy hét alatt nem semmi változáson mentem keresztül.
Na de holnap! Majd elbánok velük, csak bírjam ki, a kijárati részt a többi nem gond! :D már bocs ha nem voltam túl szalonképes....

Szal Zéti! Fel a kozmetikusra ha van rá lehetőséged! :)

KépKép
hugic

Hát Stelly, lehet, h Adri nem sírt az irományod alatt, de én végig, míg olvastam... :D
várjuk a képeket, meg a bejelentkezést.

Zsancy, nagyon drukkolok én is.

Szóval úgy látom, egyre többeteknek tetszik meg a 14-e. Hát jó, velem lehet beszélni, én átteszem 16-17-re szívesen, így felszabadul...vigyétek! :D

Voltam ma ctg-n, volt egy 60-asom, és három 50-esem, ami már valami, de a kijárat még mindig zárva. :?

Nekem azt mondta a mosógépszereló, h az én gépem matuzsálemnek számít, 1999-es, és Whirlpool szintén, mert ma már a gyártó direkt 4-5 évre tervezi a gépek élettartamát. :shock:

Holnap még elmegyek egyet jógázni.

Senkit se hagyjon el a csüggedés, minden édeske ki fog bújni, amikor eljön az idő (mondjuk én könnyen beszélek így pár nappal a terminus előtt...).

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

millye, hugic: igyekszem megnyugodni, valamivel ténleg jobb. Most pakolom a motyókámat össze holnapra. Derékfájás elmúlt, tehát nem valószínű hogy bármnek az előjele lett volna.
Millye neked is kitartás ha benn tartanak.

Stelly: nagyon jó volt olvasni a történeted, teljesen pozitív és én az ilyeneket szeretem. Meghozza az ember kedvét...még jobban.

Kép
budabo

Vera!Nekem is indesitem van és valóban nagyon jó sőt a hűtőm is az vele is megvagyok elégedve..
Sajna én is hallottam ,hogy a mostani gépeket pár évre tervezik...

stelly!Nagyon megható a szüléstörténeted és én is megkönnyeztem
igaz kicsit hosszúra sikeredett a vajúdás de a gyönyörűséges kislányotok kárpótolt érte!Legyetek mindig ilyen boldogok.

hugic:Nem kell nagyon beöltöztetni a babát...gondolom kocsival mentek haza és abban úgy is meleg lesz...szerintem a pléd nem is kell ...de ha ragaszkodsz hozzá lehet, de amint a kocsiban beszáltok le is veheted,sőt a bundazsákon is lazíthatsz mert bemelegszik...sapikon is....Egy plusz jó tanács mielőtt kiléptek a levegöre takart le az arcát egy textil pelussal amíg a kocsiba be nem szálltok,nehogy túl hideg legyen neki a levegő a jól megszokott meleg után ...rem tudtam segíteni...

budabo!Szorítok nektek!És ne keseregj..

Gjéti!Ügyi vagy ,hogy mégis elmentél vizsgázni!!

Kép
zümis

Stelly, jó, h otthon vagy! Nagyon szép kislányod van! :D
Köszönjük a szüléstörténetet, én is megkönnyeztem. :)
Várjuk a képeket!

Kép

Kép
gjéti

Köszi Zümis. :)

Kép

Kép
gjéti

Sziasztok!

Ma megszületett Vilmos Bence 3400 g-mal és 54 centivel. Mama és baba egyaránt jól vannak. :)

Yve férje
yve

Sziasztok!

Stelly:köszi a történetet,és csatlakozom Zsuzsihoz,én is sírtam... :roll: A kislányotok gyönyörű és biztosan lassacskán beáll egy kis napirend is.Tetszett,hogy írtad,mennyire megható volt látni Tomi kezében a lányotokat.Tegnap kérdezte a párom,hogy ugye nem adják rögtön a kezébe picit,amikor megszületik,mert ő félni fog megfogni,mondtam neki,hogy DE,de ne aggódjon,mert a saját fiát fogja megkapni és majd ki sem akaraja adni többé a kezéből ne aggódjon,kérdezte,hogy tuti,mondom igen,ez úgy látszik megnyugtatta.

Budabo:tényleg nyugi,de abszolút megértelek,nekünk még időnk van de már nagyon türelmetlen vagyok nem csoda,hogy te ár kivagy.A derekam nekem napok óta le akar szakadni, és esténkét több órán át rendszeresen 20percenként jönnek a keményedések és a nyilallás alul,de reggelre elmúlik,pedig nálunk méhszáj is nyitva két újjnyit és Kisbalázs még ígyis maradna odabent,pedig ezt már elég nehéz így viselni ,főleg ha még eltart vagy 10 napig....
De h már bent vagy a kórházban,akkor ne hagyd magad és szekírozd őket,hogy vége segítsenek és karodba vehesd Fügét!

hugic:az alsófertály berendezésének erdőmentesítése nagyon komoly feladat,és nehéz is,én vasárnap szembesültem vele és azzal,hogy a párom nem viccelt amikor azt mondta,hogy Kisbalázs nem találj a kijáratot mert benőtte a gaz.Nagyon kemény feladat volt tükörből bortválkozni,ezért kitartást kívánok és hajrá :lol:

Zsancy vajon már babázik?????????Olyan jó lenne tudni!

Kép
nilabali

Hatalmas gratuláció yve-nek és bencusnak és persze az apukának is!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
nilabali

stelly: de frankó, hogy itthon vagytok! Napirendre meg ne is számíts!! :D

hugic: Mi darabra ugyanezekbe csomagoltuk be aznap, amikor hazajöttünk. Az eredmény: a kocsiban győztük kicsomagolni, mert akkora üvöltéssel volt. Aztán meg is nyugodott! A pléd asszem már sok volt!

ladmon

Húúú, gratula yve-nek!

ladmon

Hát ez hihetetlen.........GRATULA YVE-nek.

Zümis:a végén még beérsz engem :cry:

Nilababa: tegnap amikor a dokimmal egyeztettem hogy mikor vonuljak be, akkor abban maradtunk hogy holnap cuccal megyek de egy icipici esély van hogy nem tartanak benn kb.5 %. Viszont amikor rákérdeztem hogy és meddig várunk akkor azt mondta ezt már nem ő dönti el, hanem majd benn a kórházban..Dehát akkor ki, viziten majd megkonzultálják? Többek között az ilyen dolgokért is vagyok szontyoli hogy mi lesz velünk...De hát max egy hét és végre meglesz Füge. Biztos sztrájkol Gyurcsány ellen a családi miatt és ezért nem akar kibújni. Csak nehogy a végén kis szétázott maci legyen :oops:

Kép
budabo

budabo:nem lesz szétázott maci,gyönyörű lesz!Van fogadott orvosod?

Kép
nilabali

Most nézem,hogy yve egy nappal utánamra volt kiírva...én is menni akarok szülni!Valaki szólnla a kisfiamnak,hogy fáradjon ki,mert nagyon várjuk már?! :oops:

Kép
nilabali

Helló Lányok!

Próbálom összeszedni magam, és megírni hogyan is érkezett meg a mi kis kincsünk erre a világra.

Szóval az a bizonyos szombati nap ... Hajnalban korán ébredtem, de ez az utolsó időszakban amúgy is jellemző volt, így még nem gyanakodtam. Aztán elmentünk boltba, és ahogy kezdtem magamhoz térni, olyan furcsán éreztem magam. Hazaérve aludtam 1-2 órát, majd bementünk a suliba, mert fel kellett venni az indexemet. Ekkor már egyre furábban éreztem magam. Aztán közben kiderült, hogy a gyerekülést, amit a kolléganőm ígért, még mindig nem tudjuk megkapni, mert elutaztak 2 hétre, akiknél volt.

Na ekkor mondtam a férjemnek, hogy menjünk és vegyünk egyet, mert úgy érzem, hogy hamarosan kelleni fog. :D Elmentünk a bababoltba, megvettük az autósülést, aztán haza. Otthon mondtam, hogy én most inkább elmegyek zuhanyozni meg hajat mosni, olyan 1/2 2 körül végeztem, majd 2-kor elkezdett folyni a magzatvizem. Tök vicces, hogy azon paráztam, vajon észre fogom-e venni, hát ez tényleg úgy folyik az ember lányából. :) Én a gigantikus betétből használtam el egy párat, mire elindultunk. Felhívtam a szülésznőt, mondta, hogy pakoljunk szép nyugodtan, aztán menjünk. Mire beértünk a kórházba, már ott volt, megvizsgált, ekkor 2ujjnyira voltunk, de rendes fájás még nem indult be. Bekerültünk az egyik szülőszobára, és olyan 4 órára megjöttek a fájások is. Néha a szülésznő megvizsgált, olyankor csillagokat láttam, és szépen tágultunk. Én szinte végig sétáltam, amikor jöttek a fájások, akkor a falat, és a férjemet szorongattam. Amikor már nagyon sűrűek voltak a fájások, akkor bementünk a zuhany alá, és jó meleg vizet engedtem a pocakra és a derekamra. Ez elég sokáig tartott, közben megjött a doki is. A férjem végig tömködte a számba a szőlőcukrot, és figyelte, hogy hány percesek a fájások.

Aztán mikor már a vége felé közeledtünk, akkor felfektettek az ágyra, és kezdődött a neheze. A kitolás kb. 40 percig tartott, közben elültek a fájások, így ekkor kaptam oxitocint, ez aztán meghozta az eredményt :D Egyszercsak, amikor már azt hittem, hogy nem bírom tovább, akkor mondták, hogy most ne hagyjam abba a nyomást, és valahonnan még szedtem össze annyi erőt, hogy még egyet nyomjak, a doki a gyomromban, és ekkor kicsusszant a drága. Iszonyatosan megkönnyebbültem, a pici hamarosan felsírt, majd nem is tudom pontosan, hogy mi történt, de egy idő után a pocakomon volt a törpi, és a férjemet láttam, ahogy potyognak a könnyei. Aztán elvágta a köldökzsinórt, és nemsokára már bebugyolálva ott fogta a férjem a kezében Marcikát. Közben engem is rendbetettek, szerencsére a lepény egybe kijött, gátmetszés és fájdalomcsillapítás nem kellett, és csak néhány kisebb belső sérülés volt, így viszonylag hamar rendbetettek, bár ennek az idejét meg sem tudnám becsülni.

Aztán 2 órára magunkra hagytak minket a szülőszobán, az valami hihetetlen érzés volt, azt hiszem úsztunk mindketten a boldogságban, és úgy eltelt ez az idő, hogy szinte észre sem vettük.

Utána engem feltoltak az osztályra, és a férjem hazament. A kicsit ekkor még elvitték éjszakára, de utána végig velem volt, kivéve azt az időszakot, amikor szolizni kellett neki, mert besárgult.

Hát ennyi a mi történetünk! Kitartást mindenkinek, aki még várakozik, a kicsi látványa, amikor édesdeden szuszókál, mindenért kárpótolja az embert.

Gratulálok minden új babához, remélem másnak is olyan jó élmény lesz a szülés, mint amilyen nekünk volt!

Zsufi

KépKép
zsufi74

Yve, gratula!

Zsufi, köszi a történetet. :)

Kép

Kép
gjéti

Stelly, Zsufi74: Köszönjük a szüléstörténeteket! Sikrült elpityeregnem magam mert annyira megható! :oops: lassan mi is csatlakozunk hozzátok... :shock:
Stelly: Bocsánat utólag is, de a táblázatot én csinálom... :roll: remélem nem haragszol! Abencze-nek nem sikerült és gondoltam segítek neki és neked amíg nem jössz vissza :?

És most jöjjön a friss tábla :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
millye

Ja, és két képet is hoztam ... Kép Kép

Zsufi

KépKép
zsufi74

Most őszíntén hogy fejezzem így be a sírást, amikor ilyen szüléstörténeteket írtok......Zsu köszi, a tied is pont olyan történet amire szüksége van az ember lányának, nagyon szép és biztató. Köszönjük.

Nilababa: van fogadott dokim, de minek :evil: oldalakat lehetni írni arról hogy mennyire mellé fogtam vele, remélem legalább a szülésnél beválik. :shock:

Kép
budabo

Zsufi, Stelly, olyan jó, hogy megosztottátok velünk a történeteiteket!!! Gyertek, amilyen gyakran csak tudtok! A rendszer majd beáll magától, ne aggódjatok miatta.
Yve férje jól beelőzött a babahírrel, de leírom a pontos üzenetet:
Ma 14 óra 7 perckor 3400gr-mal és 54 cm-rel rekord gyorsan, 1 óra alatt megszületett Vilmos Bence! Yve
1 óra alatt, hihetetlen, ügyesek vagytok, gratulálok nektek!!!!
Mist, Iricc, megy a drukk, hogy a kispapák is bejussanak a szülőszobára!!!
Budabo, várjuk majd a híreket és addig is fel a fejjel!!!
Többiek vajon hova tűntek???

Kép
Kép
abencze

NAGYON ÉDES!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
budabo

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?