A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Krisz,igen úgy gondolják hogy vígan el lehet lenni 30000ft-ból.Itt megszorítás,ott megszorítás és undorító mert ezeket az intézkedéseket olyan emberek hozzák akik 500ezreket keresnek
liuska

Sziasztok!

Jövök én is, most,hogy Martin alszik! Gondolta, lepihen, most,hogy a külön bejáratú fejős tehene megtöltötte a pocit és újabb 130 ml-t belökött a fagyasztóba :lol:

Krisz: totál ugyanezt beszéltük itt a családban, hogy ezek az idióta megszorítások megint csak a középosztályt szivatják meg rendesen, mert aki a családiért potyogtatja a gyerekeket, az ezután is tuti megkapja, aki meg nettóban millió körül keres, annak meg szinte mindegy....

Vickybabe: jajj,de gyönyörű Levus! Apával az egyforma ruciban, valami frenetikus :D Tudom, hogy annak idején beraktad a linket, hogy hol vetted, de beraknád megint?? :oops: Köszi!

Katuska: sajnálom a pöttyöket! Martinnak is volt, bár nem volt mondjuk vészes, csak akkor még az arcocskáját is karmolászta,a kettő együtt azért ütős volt :(

Mágnes: sajnálom a popsikrémet! Én is azt hallottam, hogy a Sudocreanm a legjobb, bár hála Martinnak aztán édes mindegy mivel kenem. Ment már rá patikai, de az egyszerűség kedvéért most Bepanthennel nyomolunk, soha még csak piros sem volt...

Liuska: meseszép Tomika!

Zitocs: ez aranyos, a kis szigorú tekintetű Viola! :lol:

Én is hoztam,ezúttal az egyik nagy kedvenc képemet!

Beájultam Apa kezében

Kép

KépKép

KépKép
kata8110

Na moszt megnéztem a popsikrém összetevőjét, és ott figyel rajta a lanolin... Hurrá....Szóval mostmár tuti, hogy a lanolint nem bírja a bőre, de legalább még korán kiderült, erre nagyon oda kell majd figyelnem..

Kata:
Nagyon édes ez az ájulás :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Liuska: milyen komoly tekintettel ül Tomika a kádban! :D
Kata: Olyan zabálnivalóak, mikor így beájulnak. :D
Hú, hogy neked mennyi tejed van!!! Teleportálhatnál az én kis Drakulámnak!

Liuska: Én ágyra tehető pelenkázót vettem, mert pici a szoba. Nagyon praktikus, mert nem kell hajolni. És nem is drága. Max. 5000 Ft.

krisz78

Mágnes: Ti szegények,pedig jó sok babás cuccba tesznek lanolint.... :roll:

Krisz: azért nekem ez a 130-150 ml nem egyszeri fejéssel jön le :oops: Gyűjtögetem és a nap végén fagyasztok :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Kata: annyira édes, pasis nagyfiú feje van a kislegényednek! Imádnivaló! Hmm, akkor is sok a tejed- én egy napi gyűjtögetéssel 50-60-at szedek össze...

liuska: édesek vagytok a fürdőkádban! Figyi, kérdezz rá a dokinál ezekre az UH szűrésekre, mert én úgy vettem ki a szavaiból, hogy nem automatikus dolog, de "tök jó, hogy nekünk a kerületben megcsinálják"- és adott beutalót. Mások meg magándokikhoz mennek. Ha lábon álló pelenkázót akarsz, mindenképp az Ikea-ba menj, mert ott alig 7000Ft, de teljesen OK, szerintem az a legolcsóbb új megoldás.

Krisz: Na ja, Apától elvették a 13. havi fizut, tőlem meg elszedik a kis anyasági támogatásokat... de jó lesz... :evil:

mágnes: :cry: a lanolin miatt- de legalább megtaláltad a cikis összetevőt.

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Sziasztok vagyok én is csak egyszerűen nem érem utol magam a házimunkában alig van időm még .... :D Mágnes: sajnálom a popsikrémet én most a gyógyszertárit használom de a Sudocremet tényleg nagyon ajánlják :wink:
erzsebet0312

Krisz,Zitocs köszi az infót a pelenkázóról,7000ért tényleg nem drága,amúgy meg jó a használt is nekem,úgyis hipp-hopp kinövik.

Kata,mi is most ettünk,csak Tomi nem alszik,hanem emészt az ölemben.Aztán büfiztünk egyet és a fincsi tápszer a parkettán landolt nagy toccsanással
liuska

Sziasztok!

Katuska! Ne aggódj a pöttyök miatt. nekem Levente is pöttyös volt és most Milán is az (még a feje búbja is!!) Szerintem ne kenegesd semmivel, magától tökéletesen helyrejön. A gyerekek 80%-ának van ilyen tejkiütése.

Milán már nagyon ügyes! Ha beszélünk hozzá mosolyog, a bölcsőre, kiságyra aggatott játékokat pofozza és kommunikál (nagyon édesen gőgicsél vissza). Ma volt itt a gyerekorvos, megmérte 5,55 kg a gyerkőcöm, másfél hónap alatt másfél kg-ot hízott. :D

Mágnes! Gratulálok a bilizéshez Annának! Ja és neked is! :D Eddig egyszer nekünk is sikerült elkapni!

Vickybabe, Shali, Liuska! Édesek a pasik!

Liuska! Csipőszűrésre, koponya és hasi UH-ra betöltött hat héten menni kell. Kérdezz rá a dokidnál, és kérj beutalót, mert ezek elég fontos vizsgálatok!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Kata! Martin nagyon édes, ahogy beájult!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Enikő,köszi.Ezek szerint a 6. héthez kötött,azt már bőven túlléptük,hétfőn felhívom a gyerekorvost ez ügyben
liuska

Köszönjük a dicséreteket, átadom az illetékesnek! Végre elaludt, egész délután ment a nyüszi... :roll:

Krisz, jót nevettem ezen a bébikidobón! Tényleg olyan, kis masszív darab :lol:

Kata: www.vampiregang.com :wink: Martin de kis cuki, ahogy bealudt :lol:

Liuska, nagyon édi Tomika a fürcsis képen!!! Még a múltkor akartam írni, hogy szerintem nincs köze a hízásnak az anyatejes tápláláshoz, sőt én azt olvastam, hogy a tápis babák gyorsabban híznak elvileg...úgyhogy nyugi!!!!!!! :wink:

Mágnes, sajnálom az allergiát...Annának meg gratula a bilizéshez! :wink: :lol:
Én az elejétől Sudocremet használok és az teljesen bevált szerencsére. Nagyon sokáig elég, a kórházi minta is legalább 2 hétig kitartott, úgyhogy szerintem bőven megéri az árát a nagydobozos. :wink:

Katuska, tejkiütésünk nekünk is volt a pofizacsiján, mostanra már elmúlt. Én is utáltam ahogy a szép pofiját elcsúnyítja...Megértelek, én is mennék már kifelé, de ebben a car időben nem merem vinni Levust sehová...Apára nem tudod valamikor rásózni a gyerkőcöket pár órára, hogy kimenőt kapj? :roll:

Zitocs, én nem kentem semmivel a kiütéseket és szépen elmúltak...Nekem is sok ruci tetszett, aztán végül Apa motoros hajlamára való tekintettel kapták ezt az Easy rider-eset :lol: 8) Ha esetleg most szeretnél rendelni tőlük rucit, holnapig 20% valentin napi kedvezmény van :wink: :lol:
Fura ez a hallásvizsgálat...mi az, hogy túl kicsi hozzá??? Mi is ugyanabban a kórházban voltunk és simán megcsinálták... :roll:

[b]Anyasági[/b]: Én mindenből csak a másolatot küldtem be. Fönt van a MÁK honlapján, hogy most már elfogadják a másolatokat is, egyedül a kórházi igazolást kérik eredetiben.

Manócskák, köszi az infót, akkor várok türelmesen a családi pótlékra...bár az fura, hogy Picuranyu meg egyben kapta az anyaságival :roll:

Csöre aranyos ez a párnás dolog éjszaka, hihetetlen, milyen ügyesek ezek a kis Manók :lol:

Sahli, nálunk ez a 6 hetes ugrás már vagy 3 hete tart :roll: napközben másfél-2 óránként kéri a cicit... :roll:
Enikő, gratula a hízáshoz, hatalmas Milán! Képet nem kapunk róla?

Bálintanyu, nekem a kórházban a zárójelentéssel együtt automatikusan adták az igazolást az anyaságihoz. Még szerencse, tuti nem tudtam volna, hgoy azt kérni kell...Én is hülyét kaptam, mire rájöttem, mit, hogyan kell kitölteni :evil:
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára vickybabe 2009.02.13 17:15-kor.

Kép
vickybabe

Kép
Kép
Kép
mágnes

Liuska:
a hasi és a koponya uh nem tartozik a kötelező vizsgálatok közé, csak a csípőszűrés.Önszorgalomból el lehet menni ilyen jellegű magánrendelésre, vagy, ha szerencséd van, kikönyöröghetsz egy bneutalót a gyerekorvostól.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Kata, Martinod gyönyörű baba!

Jandrea, nekem sem mindig engedi a toráztatást Julcsi, de ha időnként hagyja, akkor jót játszunk-tornázunk. Nekem azt mondták az UH-on, hogy nem is kötelező tornáztatni, magától is rendbejön. Na, én azért ezt nem várom meg, úgyhogy időnként megmozgatom. Egyébként a pocakjának is jót tesz.

Sahli, mi is visszatértünk a gyakori kajálásra, de szerencsére éjjel még nem. Nappal viszont jó, ha a 2 órát kihúzzuk valahogy. Fáradok is rendesen.

Krisz, Ádám is édes a kis punk frizurájával.

Katuska, nekem is a job cicim erősebb. Gyed témán ki vagyok borulva.

Vickybabe, Levente is nagyon helyes kisfiú.

Lioska, cuki ez a pancsizós kép.

Kép
petne

Mágnes: én is épp most olvastam a cikket. Döbbenet.

uh: a gyerekorvos ad beutalót a csipőultrahangra. Az ingyenes és kötelező. A koponya uh-ra meg a Madarászban kértem időpontot. 7000 Ft lesz. Ingyenes egészségügy. :roll: :(

krisz78

Sziasztok!

Édesek a képek, a fürdősek, a beájulósak, a nézegetősek... !!!

Ma megérkezett hozzánk takonymanó. :( Kis babócánk köhécsel, meg szortyog, most még nem csináltunk semmit egyenlőre, enni tud.
Most sokat dédelgetem, meg nagyon odafigyelek, ne fázhasson rá, asszem holnap beszereztetek apával orrszívót, a nagyok teljesen lestrapálták a régit... Egyetlen alkatrészét talátam meg... :oops:

Takonymanó mellé még megérkezett a mei tai is, naggyon jó! Borcsa délelőtt már aludt benne, ill. rajtam egy adagot, szereti, úgy tűnik. :D
Valószínűleg délután és este fog majd rajtam lógni. Délután a tesókért fogunk menni, utána meg a nyafka és a hiszti miatt fogom hordozni - fürdetésig.

Apropó, fürdetés: szegénykém nagyon utálja még mindig... A képekből úgy látom, tietek manók már megszerették a locsipocsit...
De ma megmenekül a kis vacak, ilyen taknyosan csak cicamosdást fogunk végezni, meg egy alapos fenékmosást...

Kipisi, kikaki: ma délután majdnem falat festett a kis drága... Nem sok kellett ahhoz, hogy a kaki befesse a falat. Közben eláztatta a pelenkázót, szerencsére ne voltm gond, úgyis ruhát cseréltünk, mert előtte kikakilt a pelusból. Mágnes! Jót nevettem az ágyadon történt eseten, jómagad valószínűleg másként reagáltad le a dolgot... :oops:

Megyek, megnézem, megsimizem, s várom a siserehadat.
Bár ma is későn megy értük Apa, fél ötkör volt a metróban. Szegény Julcsám-Marcim... Elegük lehet ebből, de már nem kell sokat várni arra, hogy anya is menjen értük.
Ha nem fog fújni a szél, teszünk egy kört a hordozóval.

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Mágnes! Nagy gratula Annának a művelethez!

A hír meg döbbenet...
katuska79

Mágnes,köszi.Csak azt nem vágom,hogy amikor egy hete voltunk méreckedni,miért nem hívta fel rá a figyelmem

Vicky,persze nincs miért hasonlítgatni,csak azért írtam,mert ahogy emlékeztem,közel azonos súlyban születtek a babáink.Tomóka most 4300g,igaz minden evés után folyamatosan visszabukja amit megevett

Ennek a tápszernek nincs valami bababarát ára,nem kímélik a tápszeres anyukák pénztárcáját,nekünk egy hónapban 10.000ft megy el erre
liuska

Ne is mondd, Liuska! Egy doboz 2000 Ft. Nektek milyet írtak? Nekünkaz újszülötteknek való Humana-t. Azért némi támogatás lehetne rajta, ha már vényköteles. Nekünk egy doboz 2 hétre elég, mert, azért szopizik is mellette. De gondolom, ahogy nőnek az adagok, én is ott fogom hagyni a 10000-et a gyógyszertárban.

krisz78

Csajok!

Én is megnéztem a számlámat, nekem is megjött a TGYÁS, a családi pótlék, valamint szintén családi pótlék jogcímen egy ötször akkora összeg, mint felvilágosultam, az lehet az anyasági... :roll:

Vickybabe: KÖSZI!!! Szétnézek mindenképpen!!! Mi sajna nem vagyunk motorosok, de remélem, találok valami hasonló egyenruhát a pasijaimnak :lol:

Batkata,sajnálom takonymanót! :( Vagyis titeket, nem őt! Örülök, hogy jó a mei-tai! Nekem meg megjött a Nandu kendőm, de még széthajtogatni sem volt érkezésem, gyereket kellett délután szórakoztatni :P

Liuska: sajnálom a bukást! Sokat bukik szegényke? Doki mit mond erre??

Köszi a Martin dícséreteket, illetékesnek átadva! Délután olyan cuki volt, a pihenőszékben3 volt és odatoltuk az üvegajtóhoz, hogy kilásson a hóesésbe...Gügyög,gügyög, egyszercsak széttárja a kis kezeit, mint egy karmester és felkiált: Hóóóóóóóóó , majd a maga kis módján kacagni kezdett :lol: Azt hittem megzabálom!

KépKép

KépKép
kata8110

Vickybabe: irtó jó ez az oldal!!! Már alig várom, hogy legyen valami alkalom, hogy meglepjem a fiúkat :lol: De lehet, hogy az csak húsvétkor lesz már?? :shock:A valentin napot már buktam :( Nem baj, akkor soron kívül :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Kata! :lol: :lol:

Vickybabe! én nem tudom megnyitni az oldalt....nem tudom miért.

Kép Kép
katuska79

Ismét itt :) megvolt Mesi farsangja, ügyesek voltak :) ők limbóztak az osztállyal, a színjátszó csoporttal meg valami boszis darabot adtak elő, aminek nem sikerült levennem a lényegét :roll:

Viki: az eredeti kivonatot a tgyás-hoz kérték, nem az anyaságihoz, ahhoz valóban jó a másolat
Érdekes, hogy Kata már megkapta a tgyást.. én miért nem??? hétfőn felhívom a dolgozómat! Nekem az oep fizeti :roll: vagy mindenkinek? ezt már nem tudom követni :?
Igazolás: a MÁV-ban is adták automatikusan...

Liuska: nagyon nagyfiúsan fürdik Tomi :)
Halacska: tudom, hogy szaporák, de nekünk 1 hónapja van aksink, azóta megfeleződött az állomány egy féregfertőzés miatt :( ezért nagy öröm, ha szülnek :) (azóta találtunk még 2-t)

Popsikrém: Mágnes: sajnálom a lanolin allergiát, hát, nagyon résen kell lenned, tényleg sokmindenben van.
Zitocs: Nekünk kétféle van itthon: borax-csukamáj, ez sárga, meg babakrém nevű, ez fehér. Sacinak miundkettő jó.

Batkata: szegény pici Bori :( remélem, nem komoly.
A mei-tai-ba ülteted? Milyet választottál végül?

Legényapa: no comment... ez benne van az angol kultúrában, hogy még a méhecskékről sem hallott...

Kata: nagyon édes ez a beájulós :) látszik, hogy rákoncentrál...

Védőnénim azt mondta, hogy ezek a mai tápszerek sokkal kevésbé "fújják fel" a babákat, mint a régiek, ideálisabb az összetételük, ezért nem nagyobbak a tápszeres babók a szopizósoknál.

Koponya és hasi uh: a MÁV-ban megcsinálták, máshol nem?

na, felhívom Apust... késik :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csöre74 2009.02.13 21:34-kor.

Csöre
csöre74

Katuska: édes kis husis Petra :D

Csöre
csöre74

Katuska: De édes Petra!!!

Kiütések: én se kentem addig, amíg egyik nap jöttek, másnap elmúltak és másutt jelentek meg- de az utóbbi időben elkezdtek megszáradni, és a bőre elkezdett rettentő hámlani ott, ahol a kiütések voltak, lehet, hogy viszket is neki :cry:

Vickybabe: a kórházban nagyon furcsa volt az egész hallásvizsgálat. Hozzánk bejött egy csaj, akit dokinéninek néztem, meg is vizsgálta a babákat, aztán a szobatársam 1 nappal idősebb picurja elhasalt rajta. Ekkor a csaj közölte, hogy "Jó, akkor ők még túl kicsik ehhez", és kezembe nyomott egy papírt, hogy hozzam vissza 4-6 hetes korban (azaz most, csak dúl az influenza). A zárójelentésbe meg beírták, hogy Violának nem sikerült a hallásvizsgálata. Amikor ezt megreklamáltam, közölték, hogy aki vizsgálta, az nem is volt dokinéni, mit képzelek én... fura.

Batkata: sajnálom a takonymanót! Jobbulást nektek!!

Mágnes: gratula Annának!!! És micsoda sztori :shock: :shock:

UH: biztos nem csak a 6. héthez kötött, mert nekem gyerekorvostól beutalóm van- április elejére, amikor is Viola 3 hónapos lesz- és a dokinéni nem parázott, nem mondta, hogy keressünk másik megoldást...

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Csöre: popsikrém ügyileg- melyik halszagú, a fehér vagy a sárga? Bár amilyet én láttam, az mind fehér volt :D Héé, kérünk farsangos képet!

Szóval állítólag tápszer fronton volt fejlődés- gondolom 30 évvel ezelőtt is dicsőítették az akkori tápszereket persze... Bár amióta nem ehetek semmi normálisat (pl. zöldség), mert hátha felfújja Manót, emellett olyan lett mint a pöttyöslabda az anyatejtől- szóval kezdek kevéssé anyatej rajongó lenni :cry:

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Zitocs: lehet, a borax csukamáj... a csuka hal :roll: :wink: :lol: :lol: az a sárga
Kép: igazán jó nincs :( car volt a fény, és nagy tömeg pici helyen... ha Saci nem szed szét, átnézem, mi jót sierült produkálni.
Szopi kontra tápszer téma: hát, tuti mindkettő megváltozott, végülis gyerekkorunk óta annyi vackot ettünk össze :roll: de talán a tápi változása nagyobb. Apus annak idején allergiás volt a robébire.... akkor mi maradt neki? kamillás tehéntej :roll: Papának meg liszttel kevert vizet adott a nagymamám ... végülis fehér :roll:

UH: szerintem sem szigorúan a 6-ik héthez kötött, annyi, hogy a koponya uh korlátja a kutacs mérete, legalábbis nekem annak idején ezt mondták. De még akkor is tenger az idő. A házidokim azt mondta, ő nem szokta ilyenre küldeni a bébiket.
Csipő uh-t akkor szokták javasolni, ha a kézi vizsgálat eltérést mutat.

Na, megint elaludt Sackó a kezemben, leparkolom... valamiért üvöltött, mint a sakál :(

Jó éjt!

Csöre
csöre74

Csöre!

Ezt választottam, szerintem teljesen Borcsás, no meg tök jó az anyaga:
http://www.vatera.hu/mei_tai_babahordoz ... 69837.html

Na megyek, Apával megnéztük a Beugró műsort, teljesen hulla vagyok...

Jó éjt!

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Igenigen, a csípőuhnál csak annyi a kritérium, hogy a 6. héttől, de bármikr lehet .Annát annak idején márciusban vittük, akkor már 2 hónapos volt..

A halszagú krém a sárga színű..

tápszer kontra szopi:
Az én lányom alig hízta meg a heti 105 grammot, volt nem is egyszer, hogy alatta maradtunk, pedig folyamatosan kapta a tápszert a szopi mellé...
Bence ugyanúgy tápszerpótlson van,mint a nővére volt, ő pedig gurul..:) Szóval ez is annyira alkatfüggő....

katuska:
Petra sem panaszkodhat, nagyon szép kerek pofija van :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

105=150 gramm..

Kép
Kép
Kép
mágnes

Szerintem sem híznak jobban a tápszeres babák. Manapság már tényleg tök jók a tápok. Máté még mindig kapja mert szereti és mégiscsak jobb, mint a boltban kapható tehéntejek. Ennek ellenére nem hízik...bár ki tudja mitől oylan erős :shock: Tényleg oylan kis vasgyúró. Valamelyik nap azt játszottuk, hogy összetettük az öklünket és el kellett nyomni a másikat. Simán eltolt a gurulós székkel, nekem meg tényleg erőt kellett kifejtenem, hogy visszanyomjam. Aztán tegnap láttam ahogy súlyzózik a hasizom erősítő rúddal. Állt és húzogatta felfelé. Hogy ezt honnan látta....mert nem nézünk sport csatornát, súlyemelést meg végképp nem.

Nem sok alvás jutott ma éjszakára. Megint fent kukorékolt a csajszi....bezzegg mos alszik, hiába zúgattam a füle mellett a porszívót. Máté meg elment apával nagybevásárolni az ósanba.

Örömmel állapítottam meg, hogy a hasam már majdnem teljesen lapos, már csak a bőr olyan izééé rajta meg a hasizmaim kicsit renyhék még de most szülés előtti súlyomnál vagyok :) NA jó plusszal indítottam de nekem így is jó:)

Az én popsikréémem fehér és szagtalan. Valami tankumos vagy talkumos?
katuska79

Liszt+ víz :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
A Robébi tök sokáig forgalomban volt és tényleg hízott tőle sok gyerek. de azért felnőttek rendben. Én annak idején Apontikát ettem. Állítólag az nagyon finom volt:) ....lehet azért lett nagy fejem :lol:
katuska79

Liszt + víz :shock: :shock: Bár, tulképpen mi abból készítjük az anyatejet, nem? Legalábbis nekem azt magyarázzák, hogy igyak sokat és egyek lisztes dolgokat... meg krumplit.

Na felrakok pár képet rólunk- illusztrálandó korábbi témáinkat:

Kép Imádok rongyokat és plüssállatokat rágni...

Kép Gyanakvó tekintet jár mindenkinek mosoly helyett...

Kép Hasra fektettek- büntetésben vagyok...

FELMÉRÉS: Csajok, ti babóitoknak van állandó "nyűgös" periódusa? Olyan, ami minden nap (szinte) ugyanabban az időszakban következik be? Viola ebből a szempontból olyan, mint ahogy a Nagykönyv (Dr. Spock :wink: ) írja: minden délután 6-tól 10-ig nyügös: semmi nem jó, ha felveszem, tegyem le, ha leteszem, vegyem fel, ha játékot kap, üvölt, ha nem kap, akkor is... stb. Komolyan azon dolgozik, hogy mi miatt sírjon (a múltkor egyetlen indoknak az ásítást találta, meglehetősen vicces volt). És ezt játsszuk minden nap, utána csodálatosan megnyugszik, és éjjel alszik, mint az álom. S előtte is minden oké... Pocak tele, pelus tiszta, hőmérséklet jó- de jön a fránya 6 óra...

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Zitocs! Nagyon jók a képek!!!! :lol: :lol:

Nekünk éjszaka van ez éjfél után! Én jobban szeretném ha inkább nálunk is délután lenne nyügis időszak de nappal szinte folyamatosan alszik. Mondjuk ebben is van jó dolog mert így egy csomó mindent meg tudok csinálni. Csak épp aludni nem tudok nappal mert Máté meg ébren van.
katuska79

Szia mágnes!
A Neogranormon kenőcsöt próbáltad már?
Vagy az sem jó a picur fenekére?

Szia maszatmanó76!
Nagyon helyes a picur.
Nekem a Joel csak hason hajlandó aludni.
Vannak nekünk is még időszakok amikor nagyon nyűgős a picur, de azt mondják, hogy az idő változást nagyon megérzik.

Régen tényleg nagyon észre lehetett venni, ha egy babát tápszerrel etettek, de most már nem látszik rajtuk, úgy látszik változtattak az összetételükön a tápszereknek.

manocskak

Volt egy kis időm és utána olvastam a tejkiütés dolognak. A szakemberek egybehangzó véleménye, hogy valóban nincs köze az elfogyasztott élelmiszereknek hozzá, de érdemes odafigyelni ha sokáig elhúzódik mert egy allergiás hajlamra felhívhatja a a figyelmet ha egyéb tünetekkel is társul pl zöldes nyálkás hasmenés, állandó hasfájás, fulladás. A kiütéseket az anyai hormonok ürülése okozza a szervezetből. Van amelyik baba érzéknye ezekre a hormonokra, van amelyik nem anniyra. Ezért van az, hogy szinte egyik pillanatról a másikra szokott elmúlni mert nincs több hormon a szervezetben ami okozza.

HA meg valaki beszól, hogy jaaaj de csúnya a bőre, akkor azt kell felelni, hogy igen mert anyukának nagyon jó zsíros a teje és sokat is eszik belőle :lol: :lol: így le lehet szerelni a rosszmájú szomszédokat....
katuska79

Katuska, gyönyörű Petra.

Batkata, jobbulást nektek.

Kata, édes lehetett Martin (Hóóóóó) :lol:

Maszatmanó, nagyon helyes Viola. Főleg az utolsó képen. Meg kell zabálni.

Nekünk a tegnapi napunk kemény volt, az egyetlen dolog, ami megnyugtatta Julcsit, az a cici volt, de azt meg már nem bírtam. Majd össze estem, mire a férjem hazaért a munkából. Az éjszaka viszont mesés volt. 10-kor lefeküdtünk, és utána 3 után éhezett meg a drágám. Akkorát aludtam, hogy csak na!

Kép
petne

Sziasztok!

Azt hittem infarktust kapok! A konyhában főzicskéztem, a kicsi a bölcsőben aludt, a nagyobb meg nekem segített. Aztán egyszer eltünt mellőlem. Pár percre rá gondolom megnézem mit csinál, mert túl nagy a csend. Belépek a szobába és ott ül a nagyob a bölcsőben. Na azt az egy másodpercet, amig a bölcsőig értem és láttam nem a picin ül senkinek nem kívánom! Hogy hogy ment bele nem tudom, mert elég magas, de a gyerekről már a takarót leszedte, a bölcső oldalába eltolta és ő ott ült mellette. :roll: :shock:
Rámnézett a nagy ártatlan szemeivel és közölte: "sííííít Mián!" Nem tudtam most sírjak, vagy nevessek!

Zitocs! Viola nagyon édes! Ez a gyanakvó tekintet csak az idegeneknek jár?

Katuska! Sajnálom a rossz éjszakát. Levente is tápszert kap még ugyanazon okokból, mint Máté és 1 dkg felesleg sincs rajta!

Liszt + víz! Elég érdekes lehetett!! :shock: Ezek szerint akkor még nem féltek a gluténtól!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Jesszum Enikő! huh még bennem is megállt az ütő!
Máté is képes lenne rá.... Ő is szokott oylat csinálni, hogy ráfekszik a fejével meg arrébb lökdösi stb stb. Szerencsére az ágyba nem tud bemászni de tényleg egy pillanatra nem tudom én sem együtt hagyni őket mert tuti kitalál valami baromságot! A párnát meg a takarót rendszerint a fejére húzza a lánynak....valamelyik nap meg játékokkal pakolta szegényt tele...

Nem lettem volna a helyedben..én tuti sírva fakadtam volna utána.
katuska79

Enikő:
te jó ég! Olyan helyekre fel tudnak mászni, ahová nem is gondolnánk.. Szerencs, hogy Bence kiságya magas...

Liszt+víz: ezt én is hallottam, Apu is azt kapott, pirított lisztet feles tejjel.
Én annak idején Orizát és Robébit ettem..

Zitocs:Mostmár mi is láttuk a menyasszonyt, elfogadjuk, köszönjük :wink:

manocskak:
azt még nem próbáltam, ill. az arcára kapott, amikr a lanolin tönkre tettte, és akkor még rosszabb volt a helyzet.. Most elvettem Anna Sudocreamjét, azt használjuk, gyönyörűen rendbe tette a popsit.. És tudjátok mi a fura? Megnéztem, és a Sudocreamben is van lanolin :shock: Igaz, mellé van írva, hogy hypoallergén.. Na de ilyen kis babáknak nem alapból hipoallergén dolgokat kéne a krémekbe keverni?? :?

Nálam ma magánovi van... Itt van a szomszéd barátnőm kisfia, rá vigyázok egész délelőtt, egyidősek annával (2 hét van köztük). Az előbb egyszerre estek el, és ütötték a fejüket a járólapba.. Na az szép volt egyszerre vigasztalni őket, közben azon aggódni, fel ne ébredjen Bence, mert persze az ajtaja előtt történt mindez.. Azt a szirénázást, amit ketten lezavartak... :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Mágnes: 3 gyerkőccel egyszerre?Azta, nem vagy semmi! Örülök,hogy jobb Beni bőre!!!

Katuska: meseszép Petra! Látom, Máté 'élvezi' a hugit :lol:

Enikő:Jézus, az bizti, hogy én is infarktust kapnék!!! Én még azon is parázok, hogy nem húzza-e a fejére a takarót, vagy hasonló,akkor is, ha 2 méterre ülök tőle... :oops:

Liszt+víz: jézusom...azért ezt inkább kihagynám :shock: Én csak tejcit szopiztam :oops: De bizti nagy belem volt, mert már nagyobbacska voltam, gondolom 4-5 hónapos, mikor a dokinéni leszúrta Anyut, hogy a gyerek túl sokat eszik :lol: :oops: Pedig sosem voltam egy kövér kiskölök :lol:

Zitocs: gyönyörű Viola! De mekkora haja van, olyan édes!!! Igen, mi is számot tartunk az ő kezére (is -- Martinnak lassan egész háremet gyűjtök össze :lol: :lol: :lol: ) Nálunk is van nyügi, olyan 4 és 7 között, de nem minden nap és nagyon lightosan.

Enyém gyereknél most van kajaügyileg ugrás,azt hiszem. Már fura volt, mikor félálomban éjfélkor bekapott 120g-ot, ezzel 3/4 7-ig aludt, majd leküldöttn130-at,fél 10-kor meg 150-et! Nekem meg hála, meglódult a tejci mégjobban :oops:

KépKép

KépKép
kata8110

Mágnes! jajjj egyszerre bőgés....két két éves???? az kb oylan, mint vihar egy pohár vízben:)
Gondolom nálatok is úgy van, hogy Anna hangoskodik Bence mellett és az füle botját sem mozgatja, de ha bemész lábujjhegyen és megnyikordul a padló akkor kipattan a szeme.

Kata! Te képes vagy éjjel méregetni mennyit evett???? Látom még mindig nem bízol....

A liszt+víz keverékről jut eszembe, hogy már csak egy kis élesztőt kellett volna leküldeni és kész a kenyér a pocakban.... :twisted:
katuska79

Szia isarenikő!
A vér megállt volna bennem, ha ezt látom az biztos.
Hála Istennek, hogy nem lett semmi baja a picurnak.

Szia mágnes!
Amikor terhes lettem akkor már elkezdtem egy szoc. gondozó és ápolói tanfolyamot. Szoc. intézetbe jártunk gyakszira és ott is ezt a krémet használták az időseknek is. Ott ajánlották nekem is az ápolónők akikhez be voltam osztva.
Bár a vizsgám a baba születése miatt most elhúzódik júliusra.

Én egyáltalán nem méregetem a Joelt, hisz ha egy baba jól lakik akkor csak eszik alszik. Meg mivel viszem méretni őt onnan is látom, hogy elég még neki a tejem.
Remélem sokáig tudom majd szoptatni őt is mint a kisebbik fiamat. (ő 25 hónapos koráig szopizott, de mellette már evett rendesen).

manocskak

Kicsi Bálintnak Boldog első Névnapot!
katuska79

Sziasztok!

Nem nagyon tudok visszaolvasni.

Tegnap csavarogtunk :D

Katuska, még én sem kaptam meg a dec-i táppénzemet, és a januárit. Fogalmam sincs, hogy mikor érkezik, jövőhéten felhívom őket. Még jó, hogy van egy kis tartalékunk, különben felkopna az állunk. :evil:

Gyönyörű babaképek vannak, majd ha lesz időm feldobok én is párat.

Kép
Kép
cs_erika

Mági! 3 gyerek? Nem semmi! Nagyon ügyes vagy!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Katuska: de,bízom, hisz látom, hogy kiegyensúlyozott baba :D Az éjjeli kaja nekünk lefekvés előtt van,így alszik reggelig, nem félálomban mázsálok :lol: Másrészt ott van a mérleg a pelenkázón, Apa büfiztet és ösztönösen a mérlegre tesszük...olyanok vagyunk, mint Krisztiék, meg még itt egy jó páran :lol: Nem aggodalomból (ok, az elején tényleg aggodalomból volt :oops: ),csupán informatív jelleggel :wink:

Bálint Babának Boldog Névnapot!!!

KépKép

KépKép
kata8110

Kata! ja már azt hittem éjnek évadján félkómásan nekiállsz mázsálni :) így már más.... én éjjel a kiságyig alig találok el olyan szinten vagyok álmos. Van amikor apát kérem meg, hogy hozza oda a lányt és erre vagy arra az odlalra tegye :oops:
katuska79

Mágnes! Megkaptad már a lőtt ruhacsomagot?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?