A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Na, délutánra én is ideértem :D
Kata, Katuska: köszönjük a névnapi köszöntést :D Névnapja alkalmából ma (is) elkényeztettük Bálintot, reggel együtt szundízott velünk 7-től 9-ig a mi ágyunkban, aztán kapott sok-sok ajándékot, most meg édesdeden alszik a babakocsiban :D

Kata, nagyon édes a beájulós kép :D :D :D Az a rugi Brendonos sárkányos?

Zitocs: aranyosak a képek Violáról, főleg a hasrafekvős. Ilyet mi is szoktunk produkálni, olyan édik, ahogy erőlködnek a kis fejükkel :D

Katuska: Petra olyan kis husi :D

Enikő: huh, nem semmi ez a bölcsős sztori :oops:

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

katuska79

Köszönjük a bókokat!

Bálintanyu: Boldog névnapot nektek!!!

Enikő: :shock: jujj, a történet!!

Mágnes: Nem semmi nap lehetett! Szerintem 2 kétéves 2x2 gyereknek számít, de az is lehet, hogy köbre kell emelni őket :shock:

Pöttyös arc: épp ez a gondom, hogy nekem már allergiás reakciónak tűnik, és nem múlik, hanem egyre rosszabb, varasodik, nem csak pöttyös, hanem az egész bőrfelület pirossá válik, majd hámlik (de leginkább kiszárad). Holnap anyukám megnézi még, aztán hétfőn lehet, hogy irány a dokinéni, ha nincs javulás.

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Enikő:
ruhacsomag megérkezett,nbagyon szép rucikat kaptam :)

most lett kész a mogyorótortám :) (amit most dióból csináltam) :) Kell valakinek recept?
És nem ehetek belőle, mert ajándékba megy, én meg nem leszek ott a vendégeskedésnél... :cry:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Szerintetek egy 10 naposnak lehetnek tejkiütései?
Elolvastam, amit ti írtatok, és a mi kiütéseink az arcocskán vannak és a combon, a hason is láttam délután, de mostanra eltűntek onnan. :shock:
Leginkább szúnyogcsípésre hasonlítanak.

Emiatt még nem akartam felhívni a dokit.

Jaj, a gyerek éjszaka is nyűgös volt, óránként szopott kb., majd csak úgy volt hajlandó elaludni, hogy magam mellé vettem. De mivel nem akarom, hogy velünk egy ágyban aludjon, így kijöttem a kanapéra. Persze én is bealudtam mellette, így 5-kor csempésztem vissza a mózesbe.

Délelőtt se aludt sokat, a cumit 30 percig 5 percenként toltam vissza a szájába egy 20 perces alvásért.

Most a kendőben már elvan vagy 30 perce, el se hiszem....

Kezdem azt hinni, hogy én valamit rosszul csinálok...

Kép
gombócmakka

Maszatmanó: Bálintka üzeni, hogy köszöni szépen :D

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Krisz,nálunk egy doboz egy hétre elég,nekünk is a milumilt írja fel az orvos,de érdekes,én 2500-at szoktam érte fizetni

Kata,igen nagyon sokat bukik,a feje alatt folyamatosan cserélem a pelenkát,doki szerint ez nem kóros

Anyasági segélyt jan. első hetében igényeltem és a hónap végére meg is érkezett,a csp. pedig ezen a héten jött meg egyszerre két havi

Enikő,nem csoda hogy megijedtél,engem is kivert volna a víz

Tomi egyre többet mosolyog ránk,amikor beszélünk hozzá.Olyan édes kis mosolya van hogy meg kell zabálni
liuska

Gombócmakka! semmit nem csinálsz rosszul.

Szerintetek létezik az, hogy a korházban megkapott bcg oltásnak még csak a hült helyét sem találom? Már végignéztem miliméterről miliméterre mindkét karját de még csak tűnyom sincs! Ha nem is ered meg legalább annak lennie kellene nem? Attól félek elbénázták a sok baba közt....kicsit gyanus is volt nekem mikor visszahozták a vizsgálat+ szuriról, hogy ugyanabban a pózban alszik édesdeden....
Bár lehet csak korán aggódom még... csak Máténak látszódott az oltás és utána szépen be is pirult duzzadt.

Ne tudjátok meg miylen őrületes hiszti volt itt este....nem aludt Máté délután. brutál volt amit művelt....
katuska79

Katuska,nálunk sincs semmi nyoma az oltásnak,még egy pötty se,de a védőnő megmutatta hogy ott egy kis csomó kitapintható a bőr alatt
liuska

Katuska! Ez nagyon fura! Csak nem felejtették ki Petrát! Gondolom azért a megmaradt szuri gazdáját megkeresték volna!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Öööö, én nem is kerestem a szuri helyét, de az oltási könyvébe be van írva :shock:

Kép
gombócmakka

Ma estére kiürült az egyik mellem, pedig még szopott volna...

Most pánikszerűen pihenek és iszom a laktoherbet.
Délután sírógörcsöm volt, (hogy alkalmatlan anya vagyok), arra gyanakszom, hogy amiatt. :oops:
Meg mostanában nem is fejtem, :oops: , azt hiszem, mostantól fejek, mint a kisangyal...

Kép
gombócmakka

Sziasztok!
Csak gyors reakciók:
BCG oltás: Sacinak most kezd pirosodni... lehet számolni :wink:
Batkata: aranyos a választott szín :) én is erősen szemezgetek az eszközzel :D
Gombócmakka: no para!!! minden ok, próbálj kicsit türelmesebb lenni magadhoz :wink: és igen, 10 naposan is lehet tejkiütéses
Holnap jövök bővebben :) jó éjt!

Csöre
csöre74

Gombócmakka, ne aggódj feleslegesen. Jó anya vagy, és kész.

Kata, nyugi, én is mérem Julcsit minden etetés előtt és után, még éjjel is. Nem azért, mert félek a tej mennyisége miatt, hanem mert kíváncsi vagyok. Így legalább tudok kalkulálni, hogy a következő mennyi idő múlva várható.

Enikő, nem semmi ez a bölcsős történet.

Mágnes, nem semmi, hogy bírod a "magánovit".

Katuska, ne aggódj az oltás helye miatt! Nekünk sem látszott semmi sokáig, pár napja kezdett el pirosodni és dudorodni. Biztos Petra is megkapta, szerintem azért erre figyelnek. A kórházban én sem láttam egyébként semmit a gyereken, csak amikor kicsomagoltam tisztába tevéshez, akkor láttam, hogy a sarka is be van kötözve.

Kép
petne

A könyvében neki is benne van...na majd nézek rajta csomót. Eddig nekem sem jutott eszembe, csak a párom ma rákérdezett, hogy kapott-e szurit. Én meg elkezdtem keresni a nyomokat....

Gombócmakka! nyugodj meg! ha egyik cici kiürül akkor ott a másik! Egyik nap több a tej, másik nap kevesebb! És ne feledd, hogy egyre táplálóbbá is válik és egy idő után megszűnik az a nagyon telített érzés is! De attól még van benne tej! Én ma kipróbáltam és a (szerintem) tök üres ciciből még tudtam kicsit fejni mivel folyamatosan termelődik! Tedd kicsit sűrűbben mellre és nem lesz gond!
De a legfontosabb, hogy ne okold magad! Semmi baj nem lesz belőle ha kap tápszert is, nem vagyunk egyformák!

Alkalmatlan anya az, aki nem aggódik a babája miatt! Gyere sűrűbben és öntsd ki a szíved lelked és hidd el hamarosan nevetni fogsz az egészen és Te magad fogod majd a kezdő anyukákat megnyugtatni, tanáccsal ellátni!

Bigacsiga, Kisbogács, Vicky merre vagytok? Rég láttam képet Milánról, Ágiról és Alexről :)
katuska79

gombócmakka: nem alkalmatlan anya vagy, hanem a hormonok dolgoznak benned! NE HAGYD MAGAD! Figyi, mi is csak most kezdünk magunkhoz térni, te meg szinte még csak most "szabadítottad ki" a manódat. Ne aggódj, itt többen is eleinte két ciciből szoptattak- még Kisbogács is, akinek most extra sok teje van, "nasiztatta" a bébit a másik ciciből, ez nem gáz. Eleinte én se fejtem és két ciciből szoptattam (nasi :D ), fejni csak két hete fejek. Violának mindig is voltak tejpöttyei- igaz, eleinte csak a fején. A combon lehet a pelustól is, szerintem. Most a mellkasán, a nyakán és a fején vannak pöttyök az én Manómnak.

Katuska: ne légy gyanakvó :) ! Tuti, beadták az oltást! Violának csak a múlt héten tudtam kitapintani a kis puklit, azaz egy hónapos korában. Az előtt én is kerestem a nyomát, mert annyira bekonferálta mindenki, de semmit nem találtam.

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

gombócmakka:
lárulom neked a nagy titkomat: Én a mai napig 2 ciciből szoptatok, és így is minden etetéshez tápszerpótlás kell. Na jó, kivéve a reggeli szopit, mert akkor rengeteg a tej, most éppen 170-et szopott Beni,mindezt 10 perc alatt.. :shock:

A BCG nekünk is kb. egy hete kezdett el átszani, mostmár a kifakadás szélén áll. Mondjuk azt nem is néztem, anno, hogy csomót lehet-e érezni a karján..

Mérés:
én is mérek, én nem amiatt, hogy mennyit evett, hanem, hogy mennyi tejem van.. Napi statisztikát készítek, hogy összesen mennyit evett egynap, és ebből mennyi a tápszer -anyatej aránya.. :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes!
Majd tegyél fel képet a rucikrol légyszives!
Akkor nem is kevés a tejed! Nekem tegnap este 110-et evett a kettőből és olyan boldog voltam, mert az utobbi időben max. 80-at tudott a kettőből kisajtolni!
Ezek szerint neked a more milk plus kapszula bevált?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Helló!

Az én gyerekem is max. 100-at tud a két ciciből kisajtolni, és két óra múlva éhes. A tápszerből ugyanennyi 3,5 órára elég neki. Elég híg lehet a tejem. Főleg este. Hát, ez van.

Oltás: Katuska, Ádámnak most vettem észre tegnap a helyét. Eddig én se éreztem. Most kis csomó.

Képzeljétek szegény aanyukám hogy járt. Tegnap felvonatozott 200km-ről babázni. A vonaton nem igazán volt fűtés, az ablakok szigetelésénel szelelt a levegő. Ma reggelre csupa nátha lett, köhögőrohamokkal. Úgy tervezte, hogy késő estig marad, de a baba miatt a korai vonattal hazament. Sírt szegény, mert úgy készült a hétvégére, de azt mondta, nem venné a lelkére, ha betegséget okozna Ádinak. Úgy sajnáltam. :cry:

krisz78

Sziasztok!

Oltás helye nekünk sem látszik, de védőnő azt mondta, egyelőre nem is kell.

gombócmakka: nyugi. Nekem rendszeresen kiűríti a ciciket, de szerintem olyankor már nem is éhes, csak cumizna a cicin. Ilyenkor szépen lefektetem, simizem és álomba szenderül. Aztán kb. fél óra múlva már van is tejcsi.
Nagyon fontos, hogy ne idegeskedj, ne aggódj!!!
A kórházban volt még olyan, hogy 2 órán keresztül nem volt tejem, totál kiűrítette. Akkor adtak neki pár korty vizet.
Vendég

Sziasztok!
Jó reggelt! :D

Képzeljétek, pénteken délután szokásomtól eltérően lefeküdtem, s ez alatt az idő alatt keresett a doktornénink, hogy pénteken kijönne megnézni Pötyit. Este ment a párom gyógyszert felíratni, s mondja a doktornéni, hogy nem tudott minket elérni, de hogy akkor szombaton eljönne, s megnézné Borcsát.
Úgyhogy szombaton jött ki, nagyon kedves volt, megdédelgette Borit, egy csomó tanácsot adott, stb, stb.

Egy kicsit én is megnyugodtam, mert mostmár tudom, rendesen eszik Borink (nem mintha éhenkórász típusú lenne...), 4470 grammocska a kis BUddhánk.

A BCG oltás nekünk sem eredt meg, úgyhogy úgy néz ki, 6 hónaposan megint fog kapni. :(
Ja, és dáthás is, úgyhogy szép az élete, szegénykémnek.

Ma reggel sikerült kicsikarni belőle egy mosolyt (naná, hogy szopi után :) ), ez már tutira tudatos volt, láttam a szemén, hogy megismert... :)
Jaj, lányok, én majdnem sírni kezdtem, olyan jó érzés volt.
(Borcsa nekünk akkora ajándék, hogy el sem tudom mondani. Mikor felébredek, s eszembe jut, hogy van egy kis szuszogó csomagocska mellettem vagy az ágyában, akkor teljesen elérzékenyülök, meg szeretném zabálni, magamhoz ölelem, s hálát adok az égnek, hogy mindketten itt vagyunk, s hogy megvan mindene, ép és egészséges, s úgy tűnik, értelmes is... ;). Valahogy úgy vagyok, hogy minden percét ki kell élveznem ennek az időszaknak, úgysem lesz már nekem ilyen pici babám...)

Na megyek, megnézem a családot.
A nagyok most éppen orkokat terveznek, a földön egy külön, erre a célra nyitott füzetbe a film függelékének galériája alapján kifejlesztenek egy új hadsereget. Nemsokára a tündék jönnek a sorban.
Borcsa alszik édesdeden...
Az apája meg döglik, szegény olyan, mint az apamadár, a nagyobb fiókákat hozza-viszi, a bogarakat és egyéb finomságot meg folyamatosan szállítja a fészekbe, hogy az itthonmaradottak se haljanak éhen... Ideje már, hogy egy kicsit ő is dögledezzen... :)

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Batkata! ennél szebben nem is írhattad volna! Én is naponta hálát adok amiért egészséges és mindene megvan mindkét gyerekemnek! Annó jól ránk ijesztettek az AFP-vel, hogy down gyanús....és lám itt egy csodaszép szuszogó kis csomag! Kell ennél több az életben????

NA jó megnyugodtam a szurival kapcsolatban...tényleg korai lenne még bármilyen következtetést levonni.

Olyan bosszantó, hogy minden vasárnap délelőtt itt szobrozik a ház előtt két nő egy kb Máté korabeli gyerekkel és várják, hogy valaki kimenjen. Jönnek téríteni.... Itt állnak tök sokáig, a kutya meg majd szét szedi a kerítést. VAjon mikor esik már le nekik, hogy nem vagyunk rájuk kíváncsiak? Pedig nyáron már beszóltam nekik, hogy bocs nem érek rá mert indulunk a templomba a vasárnapi misére....úgy látszik eltökélt szándékuk, hogy Őrtornyot kell olvasnunk. :evil:
És a ksifiút állandóan viszik magukkal! Ebben a hidegben is! Hol vannak iylenkor a gyermekvédők?
katuska79

Katuska!
Hol vannak iylenkor a gyermekvédők?
Az Őrtornyot olvassák... :D

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Batkata :lol: :lol: :lol: :lol:

MIndjárt sütöm a fánkokat. Már hetek óta fánkot szeretnék enni de úgy néz ki ez csak akkor megy ha megsütöm magamnak. Már kel a tálban:)

Gyerkőcök alszanak apával.
katuska79

Katuska, fánk nyami-nyami. Térítők :evil:

Batkata :)

Kép
petne

Én tegnap túrós fánkot csináltam, a tésztája sütőporos, ennek ellenére nagyon finom.
A receptjét itt találtam:
http://www.mindmegette.hu/index.php?app ... ecept=5907

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Sziasztok!

Katuska: csak nem spórolták el az oltást! :shock: De jó,hogy mondod, én eddig nem is kerestem a helyét :oops: Dokinéni, védőnéni konstatálta, hogy benne van az oltási könyvben, aztán ámen :lol: Fánk! Pedig a napokban még emlegettem is,hogy sütni kéne...na, majd a jövő hétvégén... :wink:

Bálintanyu: köszönjük a bókot! Azt hiszem, az épp Kenguru Goldos rugi a fiatalemberen :wink:

Batkata: de szépet írtál!!!

Csajok! Valaki tegye már helyre a fejemben a fejlődési ugrás fogalmát :oops: -- A Suttogóban azt olvastam, hogy bizonyos időközönként 1-2 napra nő meg a kajaigény - és utána mi lesz? Visszaáll az addig fogyasztott mennyiségre? Pl. Nekünk olyan 700 körül eszik már 2 hete, de tegnap 830 lett, ma már meg beljebb van, mint tegnap ilyenkor...Szóval, ha ez letelik, akkor 'visszamegy' a mennyiség? :roll: Mert nekem az lett volna logikus, hogy megugrik a mennyiség és utána annak környékén állandósul egy darabig... Hála, ezzel az ugrással a tejci is növekszik :D

Tegnap Valentin nap alkalmából kimenőt kaptunk Apval, moziban voltunk, míg a szüleim vigyáztak Martinra! Egy etetés így fagyasztott tejciből történt és simán bepuszilta a kis drágám :D Más kérdés, hogy azt hittem, hogy leszakad a cici,mire hazaérünk :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Kata: az ugrás: megnő a fogyasztott mennyiség onnantól...

Batkata: :cry: :lol: :lol: :lol: én is mindig elpityeredek, ha rám mosolyog Sackó :) tegnap az "Iciri-piciri mese" szavalása közben mosolygott egy ritka hosszút, csillogó szemmel, ma meg szopi előtt :) leadta a rendelést, én meg elkezdtem kicsomagolni magam, és feltettem a szokásos kérdést: "enne? inna? vagy csak nasizna?" Drágám rögtön tudta, hogy jó úton van, és ezt mosolyogva nyugtázta :D

Krisz: szegény anyukád :(

Gombócmakka: a fáradtságtól is lehet kevesebb a tej... ha tényleg a popsiját rázatta tegnap egész nap a lányod, akkor simán lehet, hogy kimerültél...
jelentem, én is majdnem le vagyok nullázva :( hulla fáradt vagyok, és még nincs kész a jelmez holnapra :( Délelőtt Saci sejhaját rázogattam, szegénykémet nagyon gyötörte, hogy nem jött a kaki... aztán annyira sikerült, hogy öltözhettünk át mindketten :D most békésen csicsikál...
Megcsináltam magamnak a 6 hetes cukorprofilt: szuper a cukrom, nagyon örülök neki :D pedig terheltem ezerrel :D

Tényleg: rég erre járt kismamik, hol vagytok???

Na, megyek páncélt csinálni (filcből). További szép napot!

Csöre
csöre74

Köszönöm a biztatást!

Jó éjszakánk volt, mindkét szopi után simán le tudtam rakni. :D

Délelőtt hiába altattam a kiságyban, 20 percig futkostam hozzá a cumival, csak 30 percre aludt be.

Na, ekkor fekve megszoptattam a kanapén, hagytam, hogy bealudjon, én is elaludtam mellette. Majd egy óra múlva ébredtem, és visszacsempésztem a kiságyba. Most már három órája alszik! :shock:
De nincs szívem ébreszteni..., csak ébred, ha éhes lesz.

Panka még nem mosolyog ránk, csak úgy magába szokott, ha jóllakott. És tud elégedett manófejet is vágni.

Gyerekágy: nem is értem magam, mi bajom van magammal, amikor a férjem egész héten itthon volt, a két nagyszülő felváltva hordja nekem a kaját, a jövő héten, amíg a férjem dolgozik, akkor is valamelyik nagyi itt lesz velem, hogy legalább zuhanyozni tudjak.
Az én nagyim (tehát a dédi :) ) szorbitos rétest sütött nekem, hogy a cukordiéta mellett is ehessek édességet.
Tehát csak a lánykáva kell foglalkoznom.
És már a gátam is jobb, az aranyerem is javul.

Aranyér: nagy tipp, kórházban szobatárstól tanultam, ricinusolajat kell vattára rakni, jó tocsogósra, és hát, azon ülni.
Nekem vagy ez jött be, vagy a sperti kenőcs, nem tudom, de van fejlődés.

Kép
gombócmakka

Csöre, gratula a cukorhoz!
A kórházba is visszamész a terhelésesre, vagy nálatok nem kell?

Kép
gombócmakka

Batkata, szerdán jönnek a mosható pelusaim :D

Krisz: szegény mamád! Nekem anyósom egy ideig csak maszkban mert bejönni, mert férjem jól ráijesztett, hogy megfertőzi a gyereket, de már bátrabb. :)

Kép
gombócmakka

Fánk: hmmmm, azért azzal megvárom a cukordiéta végét.
De talán egy nem diétás linzert bekapok:)

Kép
gombócmakka

Sziasztok,

minket is elért a tejcsi-krízis...mind2 cickót üresre eszi és utána is cuppog :roll:
Nálam is befigyelt 3 napig a nonstop seggrázás, szerintem ehhez van köze...érzem is, hgoy üresek a cickók, fejni gyakorlatilag semmit nem tudok....

Ti hogy döntöttétek el (Mágnes, Enikő), mikor, mennyi pótlást adtok??????

Bocs, hogy csak magammal vagyok elfoglalva, de már egy napja ezen agyalok...van itthon tápi, de most akkor elkezdjem neki adni??????

Kép
vickybabe

Nah jelentem, a szokásos hétvégi programunk is megvolt, megtörtént a penészmosás... :? Öröm is ért, a lányom evett a kapros tejfölös krumplilevesből, és közölte, hogy finom.. :) Pedig nem eszi a leveseket.

Enikő:
Na azért ez a 170 -es tejmennyiség csak reggel örvendeztet meg, a 7 órás szoptatásnál mindig ilyen sok van. A többi etetésnél a két ciciből 70-80 ml jön ki,fejni etetés után 10-20 ml-t tudok, és akkor már jó vagyok!... More Milket nem szedem, igazság szerint olyan magas lett a gázszámla, hogy nem terveztük be a büdzsébe, így a kapszula már nem fér a költségvetésünkbe.. :cry:
Képet keresek a rucikról :)

Vicky:
Én úgy döntöm el, hogy mennyit adok neki, ill. hogy adok-e, hogy szopi után büfiztetem, és figyelem, hogy megtelt-e, vagy enne még.. Bence ezt elég egyértelműen a tudtomra adja, hangos Gááá és cicifelfedező körút kíséretében. Ilyenkor jön az előre bekevert tápszer. Ebből 90 m-t keverek be, ezt a dobozon lévő legkisebb mennyiség. Ebből pedig annyit eszik, amennyi jól esik neki. A maradék pedig megy az enyészetnek... :?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Csöre: köszi! Én is erre gondoltam, csak a könyvben akkor valami fordítási gikszer van, mert azt írja,hogy 1-2 napra megnő a mennyiség...de ennek szerintem semmi értelme :roll:

Krisz: szegény Anyukád!!! :(

Gombócmakka: ne is gondolj ilyet, hogy rossz anya lennél! Még szép, hogy aggódsz,szerintem mindannyian ezt tesszük, figyeljük, óvjuk minden kis mozzanatukat! (Mellesleg hányszor fakadtam én is sírva, hogy tuti, valamit rosszul csinálok,aztán látod, mégis működik a gyerekem :wink: NYUGI! És sok-sok folyadék! )

Vickybabe: így vátatlanban nem akarok okos lenni, meg nem is értek hozzá, de tuti,hogy éhes még? Csak mert Martin van, hogy egy 150-es szopi után is cuppog párat, visszarakom cicire és kiköpi,nem kell neki több...mondjuk utána meg bőven tudok még fejni,úgyhogy alighanem mégsem egyforma a szitu :roll: Remélem, gyorsan rendeződik a helyzet!!!

KépKép

KépKép
kata8110

Manócskák:
el tudnád nekem is küldeni a linket, ahonnan a meséket töltötted le?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Kata, éjszaka amikor visszatettem szopi után, nem aludt, mint máskor, hanem cuppogott meg nyújtogatta a nyelvét. Ma is ezt csinálja. Mérem is, a kettőből eszik 80-150 g között. De egyébként nyugis, és kaka is van bőven...szóval nem tudom... :roll:

Mágnes, nálunk nem ilyen egyértelmű, mert cickót máskor is keres, ha pl csak cumizni akar (cumi ugyi nem kell neki...) vagy meg akar nyugodni...
A 80-as szopi után lefejt tejcsivel kínáltam, de nem nagyon kellett neki...tápit még nem kevertem be, de asszem lassan eljön annak is az ideje, előtte még egyet pótolok fagyasztott tejcsivel aztán meglátjuk... :roll:

Kép
vickybabe

Jelentem: jelmez kész, én kinyúlva, szerencsére Saci is takarékon :D most nem tudom, hogy ráznám a popsiját, olyan fáradt vagyok :(

Viki: sajnálom a tejcsit, de szerintem se add fel, egyáltalán nem biztos, hogy nem elég neki :wink:
Cumi: Saci is a cicit használja, 2-t rág rajta, aztán kiköpi és alszik... ha ugyanezt próbálom a cumival, hogy azért mégse legyek élő cumi, akkor felhúzza magát :roll:

Mágnes: szegény, jó programod volt :(

Saci felébredt...és békésen rotyogtat az ölemben :D

Csöre
csöre74

Sziasztok!
Jó rég jártam erre,idegeskedtem,hogy abszolult nincs tejem,jól el.....a kórházban.De mostmár feladom,mert ittam teát és szedtem bogyókat és még fejni is probáltam de igy sem lett semi.800 ft a tápszer és kb egy hétig elég. 120ml-t esszik a kiscsaj.
Remélem ti jól vagytok.Mi még hálla nem vagyunk náthásak,csak a nagyok kapták el de már ki is mentek belöle.Szerdán megyünk a csipőficam szűrésre remélem minden rendben lesz,mert a védőnő azt mondta,hogy lazának tűnik a csípője.

Kép
andi0716

Sziasztok!

Tej pont annyi van amennyi kell egyenlőre elég de mostmár nem stresszelem magam. Úgy vettem észre hogy pihenés után mindig több van.

Andi Te milyen tápszert használsz?

sahli

Mágnes: a kórházban nem csinálták meg a hallásvizsgálatot?

sahli

Sahli: idáig beba start aktivot használtam az 2050ft,most a beba1-et az 800 ft.

Kép
andi0716

szeretnék felrakni képet de nem birok,tudtok segiteni,hogy kell?

Kép
andi0716

Andi: szurkolok a szűrés miatt, biztos rendben lesz!

Vickybabe: Ha nyugis, szerintem nem lehet nagyon éhes... én bizakodnék!

Katuska: Nagyanyám mondta anno, hogy az őrtornyosoknak nem számít, hogy azt mondod, hogy más felekezethez tartozol... Azt kell nekik mondani, hogy te kommunista vagy és a pártban hiszel :lol: és akkor elmenekülnek- legalábbis 25 évvel ezelőtt bejött ez a duma :lol:

Batkata: biztos, hogy nem eredt meg? Még nem kell látszania ilyen idős korban... Sajnálom a náthát!

Krisz: szegény anyukád- most az enyém is itt van, Miskolcról jött fel, egész nap ki se engedi Manót a kezéből!

No, csajok, ma reggel a gyermekem 1 órával korábban kezdett nyöszögni, s mikor odamásztam az ágyához, széles mosollyal és repkedéssel fogadott. Majd hangosan cuppogott, és tátogatta a száját, mintha cicit keresne. Majd újra mosolygott, és csillogott a szeme. Én - mivel nem hittem el, hogy 1 órával korábban éhes lehet, letettem a játszószőnyegre. Erre üvölteni kezdett. Megetettem, majd azon gondolkoztam, hogy no, most arra tanítottam a gyerekem, hogy csak akkor kap enni, ha üvölt, akkor nem, ha szépen kéri... :oops:

Hintőpor: basszus, napok óta nyígok nektek, hogy milyen csúnya Viola bőre, kiütések, piros foltok stb. Erre ma jön anyukám, és finoman felhívta a figyelmem a dokinéni által felírt sima hintőporra (nem a köldökcsonkos hintőpor)... Az álla alatt, a nyakán vörös foltok voltak a pöttyök között, mintha kipálott volna. Most az olajozás és krémezés után tettem rá a hintőporból, ami eddig elfeledve állt a szekrényben- és a bőre most tök szép. De hülye vagyok...

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Vickybabe: nem tudom, de ha nem hisztis, szerintem talán nem is éhes...Mivel mi álomban etetünk éjfélkor, így az éjszakai visszaalvásról nem tudok nyilatkozni...De hogy nappal baromi ritkán alszik el egyből Martin,az tuti.... Persze,éhes nem lehet, mert beleájul és ki is köpi végül a cicit, de akkor inkább pislog szerteszét :lol: Próbálj pihizni, nagyon drukkolok, hogy minden oké legyen!

Zitocs: hintőpor :lol: :lol: :lol: Ez aranyos! Látod, Viola is mosolyog (és ő sem teljesen önzetlenül :lol: )

KépKép

KépKép
kata8110

Az én Pankám is tud cuppogni, 5 perccel evés után is.
Ilyenkor adom oda a cumit, mert a mellemet ilyenkor csak rágja, ami nem jó. Tehát Vickybabe nem biztos, hogy a tejeddel van a gond.
Mondom én, aki eddig nem mérte mennyit szopott, de most gondolkodóba estem. Honnan fogom tudni, hogy kevés neki a tejem? Mostanában gyakran csinálja, hogy csak szívja, szívja a mellet, és mintha nem nyelne. Aztán kiköpi, morcosan néz, kapdos, visszadom neki, ezt eljátsza többször majd, egyszer csak rácuppan.
Nehezebb a végét kiszopnia?

A legnagyobb gondom, hogy ha már nem éhes, nem fázik, tiszta a pelus, és kezd álmosodni néha nem elalszik, hanem behisztizi magát...

Kép
gombócmakka

Zitocs!

Hát nem is lehte érezni, látni meg aztán pláne nem, bár mág tényleg van ideje a kiscsajnak.

Húúú, én ma nagyon elfáradtam, megyek alukálni (vagy "alváskázni" ? :twisted: Bocsánat, de ez tényleg annyira szörnyű volt, hogy nagyon megragadt bennem. Ennél már csak az "ennikézni" lehet jobb...)
Na megyek, mert ettől már csak rosszabbakat tudok produkálni. Ezt pedig igazán nem érdemlitek meg... :)

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Zitocs! :lol: :lol: :lol: :lol: még vörös zászlót meg jelvényt is keresek ha jönnek legközelebb:)

Gombócmakka! Igen lehet a "hátsó" tej nehezebben jön! De lehet ám pont a fordítottja is, hogy Ő csak cumizni szeretne de közben még jön a tej és ez bedühíti! Nálunk szokott ilyen zárjam már el a csapot mert csak cumiznék szitu lenni. Olyankor köpi ki a tejet is.

Batkata! de előtte pancsikázzál meg vacsikázzál majd tentikézzél is:)

Vickybabe! még korai lenne táphoz nyúlni! Próbáld ki tényleg a fagyasztott tej pótlást.
katuska79

Katuska: Ja, Mátéra ráhúzol egy régi kisdobos szerkót, kiraksz egy vörös zászlót, és fennhangon énekled, hogy "Lenin, a hőőőős, ki csak néépének él..." c. slágert :lol:

Gombócmakka: Csak vigyázz, mert jön a következő csapda- megbízhatóan mér-e a mérleg. Mielőtt újra szívbajt kapnál: többen kiderítették már a fórumon, hogy a remek digitális mérlegek néha össze-vissza mérnek. A pici babák még keveset esznek (persze számukra eleget, de néha a hibahatár közelében), de a mérlegen össze-vissza rugdoskodnak, amitől a mérés megbízhatósága radikálisan csökken. Nekem sikerült egyszer azt mérni, hogy a bébi 10mg-t evett, miközben fél órán keresztül aktívan szívott és utána nyugodtan aludt 3 órát. Fél óránál tovább nem igazán kell hagyni a babókat szopizni, mert annak a vége nagy valószínűség szerint csak "cumizás". A védőnő nekem anno azt mondta, hogy 1-2 hetes korban a bébik igazán csak max 15 percig szopnak, annyi idő alatt be is termelik, ami kell nekik, ha éhesek, utána elfáradnak, cumiznak, meg a cicik is ürülnek. Én azt csináltam 1-2 hetesen, hogy 15 percig hagytam lógni az egyik cickón, aztán átraktam nasizni a másikra, s ott gyorsan kiderült, hogy kell-e még neki, vagy nem. Nem tudom, hogy jó volt-e a módszer, de fél kilót hízott az első két hétben Viola :) .

Pöttyök: azt is kiderítettük, hogy többnyire nem töröltem meg rendesen Viola kis nyakát fürdés után, és ez is okozhatta a bajt (naná, üvölt, mint a sakál, feszíti magát, a fürdés még mindig túlélő tanfolyam :cry: ), vizes maradt, feláztak a kis kiütések, aztán jött a baj...

Batkata: Micsoda nyelvi lelemény- mit nekünk nyelvújítás :D

Alvás szopi után: Viola mostanában inkább ébren marad 1-1,5 órát, és nézeget vagy játszik. Utána jobb esetben egyedül bealszik. Ezt egyedül az este 9-es szopi után bánom :roll: , tegnap pl. a tévét bámulta (gondolom a fényeket), ha altatni akartam, akkor hisztizett, ha nem próbáltam altatni, akkor elvolt. Én meg majd beájultam az ágyba...

Altatási- nyugtatási módszer: ezt most leírom, mert nem hittem volna- Viola mostanában akkor nyugszik meg, ha nem andalító altatódalokkal traktálom, hanem benyomom az MR2 Petőfi rádiót, és elindul valami brutál rockzene dübörgő basszussal, és annak a ritmusára rázom a kis fenekét. Garantáltan 5 perc alatt vége minden hisztinek! Méghogy Mozart és gyerekdalok... :shock: :D

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Halihó!
Ismát brutál éjszaka, de látom a fényt az alagút végén, mert vannak olyan etetések, amikor 4 órát kibír kettő között :lol: Persze véletlenül sem éjszaka... :?

Megvolt a heti mérésünk.. Beni 5010 gramm... Na és amin lementem hídba: Ami rajta van most Bencén, az egy kantáros tigrises farmer.Ugyanez a farmer Annámon volt rajta 1 éves korában!!! Igaz, nwki akkor térdnaciként használtuk harisnáyval, de akkor is.. :shock: :lol:

sahli:
Ahol szültem, ott nem végezték el a hallásvizsgálatot, de úgy látszik ott nem is szokták, mert a gyerekorvosunk, amior kijött,és meglátta hol szültem, kapásból mondta is, hogy akkor hallásvizsgűlatra is menni kell..

Andi:
húú 800 ft a tápszer??? Az nagyon jó ár!!!! A miénk 2400 ft, és egy hónapban 3-4 dobozzal elmegy. A Beba 1-est már kaphatja is?? Az nem hipoallergén..

Kép
Kép
Kép
mágnes

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?