A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Gyorsan elküldtem a bemutatkozót, most azért olvasok is egy kicsit. :wink:
Meg ami csak most jut eszembe. :wink: A genetikus doki kedvenc kérdése, amivel feldobta a napomat: " Milyen monogenetikus rendellenességek fordultak elő a családomban?" :roll: Attól tartok, hogy az öröklődő rendellenességek besorolására elég kis óraszámot szenteltek a bölcsész szakon így csak egy nagy hümmm volt a válaszom. De legalább megtudtam, hogy az egyetlen rendellenesség (Bechterew nagypapánál), ami van nálunk, amúgy sem mono-, hanem poligenetikus és azt amúgy sem tudja kimutatni az amnio. Hurrá, megint tanultam valami nagyon hasznosat. :lol:

Lidike,
Most látom csak a leendő korkülönbséget. Egy kicsit összeugrott a gyomrom a gondolattól. 8)

Tabati,
A nagy titkolódzás annyi, hogy sokkal kevesebbet netezek, van egy csomó melóm. :wink: De azt hiszem, most egy kicsit visszatérek a fősodrásba, jó dolog hasonpocakosokkal beszélgetni. :P

Bébimozgás:
Az első kettőt már kb a 14. hét felé éreztem, de most elől van a méhlepény, így jóval később, csak a 18 felé kezdett beazonosíthatóvá válni bébike, pedig többedik terhességnél általában korábban szokott. Meg vannak udvarias babák is, akik nem akarják szétrúgni a bordáidat, pedig odakint igencsak virgonc bébik lesznek.

Ikoka,
A terhesség lazítja az izületeket meg egyébként is átrendeződnek a csontok egy kicsit. Próbálj nem ráfeküdni a combízületre, mert ha hajlamos vagy rá, - mint én - akár olyan kellemes is lehet, hogy nem tudsz lábra állni. Ha egy picit has felé fordulsz, már nem lesz gond, ebben tud segíteni a szopis párna, mert arra rá tudod tenni a lábadat és kb még kényelmes is lehet.

Boo,
Én azt hittem, hogy mivel 4 magányos hónapom lesz egyeske előtt munka nélkül, majd jó sok mindenre jut időm. Merő ábránd. :twisted:

Tabati,
Az amnio egy vagyonba kerül, veszélyes, az AFP meg azért mégiscsak egy jó irányadó az UH-val együtt. De túlértékelni azért nem szabad, hiszen nem az AFP mutatja a Down kórt, hanem sok Down kórosnak eltérő az AFP-je, de amellett még kell más is. Már ha ez feldobja egy kicsit is az érintetteket. :lol: A biztosabb módszerek sem tuti jók, hiszen az integrált és egyéb teszteknek az álpozitív aránya valahol 5% körül mozog, ami legalább olyan rémísztő tud lenni. :roll:

Adó:
:? Remek, majd akkor mostantól én fogom igényelni a családi pótlékot. Gyesre amúgy is apuci megy. 8)

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Lorca üdv küztünk!

Aki ma megy uhra,vizsgálatra megy a drukk,majd jelentkezzetek,hogy mi volt!

Lányok!

Nekem ma olyan rossz a hangulatom,nem tudom mi van már reggel így keltem,pedig itt még a nap is süt!
Nincs kedvem semmihez! :(
Beni baba is biztosan érzi hogy nem vagyok jó passzban,mert majd kirúgja az oldalamat,bizti azért hogy jobb kedvem legyen!
Apa mondta az elöbb menjek el csavarogni egy kicsit,azt hiszem szótfogadok és elmegyek a Tescoba nézelödni,na meg lehet bemegyek a bababoltba is!
Bocsi nem akarom ám lehúzni a hangulatot! :oops:

Ancsurti!
Nagyon jó a babakocsi, hasonlit a Quinnyhez,a tiédnek milyen széles a fekvöfelülete cmben?
Csak azért kérdem mert amit én kinéztem kocsit annak sajnos csak 25cm és én szűknek találom!

Csibe!
Nagyon szupi a tábla,nekem a nevet átírnád Benedekre?!
Előre is köszönöm!

Na megyek készülödöm elhúzok a városba hátha jobb lesz a hangulatom!

Nektek további szép napot!
20140328174041

Czigka!
Hát remélem nektek szófogadóbb a babótok,mint a mienk,mert mi is megbeszéltük
vele,hogy jó lene,ha mutogatná magát,de hát már most önálló akarata van
és eléggé szégyenlőske volt,de szerencsére szemfüles volt az uhus és
meglátta a puncusát :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
csibe83

Jó nézelődést Moncsy és remélem jobb kedvre derülsz...

Kép
Kép
csibe83

Sziasztok!

Nagyon várom a híreket :D !

Lorca!

Nálam még fokozottabb a "latinulmondomértelmiségianyukamegérti"-dolog, mert anyu újszülöttgyógyász, így a kollégái vizsgálnak, és vagy nekem esnek latinul, és várják, hogy örüljek, vagy anyunak mondják, aki serényen bólogat, én meg csak pislogok nagyokat, mint egy jólnevelt óvodás :x :lol: :lol: :lol: !

Az "idős anyai életkor"-ról jut eszembe: van egy terheskönyvem, ami kb. '85-ös lehet, és abba olvastam tegnap:
" A magzatvízvizsgálat javasolt: Idősebb asszonyoknak (35 év felett)... :lol: :lol: :lol: :lol: Nekem erről egy 65 éves nagyi jut eszembe... :lol:
Illetve a 31. hétnél:
Derékfájás:
Gerincét úgy mentesítheti a nagy tehertől, ha minél többször áll négykézlábra. Végezze el sokszor a cicahát-gyakorlatot, és négykézlábra ereszkedve naponta mossa föl a konyhát! :shock: :shock: :shock: Mivaan??? Anyádat!!! :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: Seggfej könyv, kuka! :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 19:12-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 19:13-kor.

KépKép

KépKép
boo

Ancsurti!

Itt a recept, csak előbb ki akartam próbálni, de nagyon fini lett :D :

Aranygaluska vaníliamártással
- 2 db kockacukor
- 2,5 dkg élesztő
- 50 dkg liszt
- 8 evőkanál vaj
- 3,5 dl tej
- 2 db tojássárgája
- ízlés szerint reszelt citromhéj
- 3 dkg kristálycukor
- ízlés szerint só
- 10 dkg dió

Vaníliamártás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 3 dkg porcukor
- 2 dkg finom liszt
- 2 db tojássárgája
- 5 dl tej

Aranygaluska vaníliamártással
Az aranygaluska tésztájához a lisztben elkeverem a sót, a kristálycukrot, belereszelem a citrom héját, hozzáadom a 2,5 dl tejben elhabart tojássárgáját és 5 evőkanál olvasztott vajat. Az 1 dl kockacukros tejben
felfuttatom az élesztőt, a lisztbe öntöm, és sima, nem túlságosan kemény tésztává dolgozom ki. Addig
dagasztom, amíg a tészta hólyagos nem lesz, és nem ragad sem a tálhoz, sem a kezemhez. Ezután konyharuhával letakarom, és langyos helyen a kétszeresére kelesztem. Ha megkelt, olvasztott vajba mártogatott kanállal diónyi darabokat szaggatok a tésztából. A galuskákat olvasztott vajjal megkenem, és darált dióban meghempergetem. Vajjal kikent és kilisztezett tepsibe szép sorban egymás mellé teszem, amíg a tepsi meg nem telik. Még egy félórát kelesztem, majd előmelegített sütőben, 150 fokon 35-40 percig sütöm. A sülés közben összenőtt galuskákat
szétszedegetem, tányérokra adagolom, porcukorral megszórom, és nyakon öntöm a vaníliamártással.
Idénygyümölcsökkel dekorálva mutatós és finom édesség.

Vaníliamártás
A vaníliamártáshoz a tojássárgájákat kikeverem a porcukorral, és hozzáadom a lisztet. A tejet felforralom a
vaníliarúddal vagy a vaníliás cukorral, a forró vaníliás tejet a tojássárgájás cukorhoz adom, és vízgőz fölött folyamatosan kevergetve besűrítem.

KépKép

KépKép
kicsidodi

Boo!

Sztem kislány, mert apa meg van hatódva, kukisnál meg azt írtad volna, nagyon büszke :wink: ! De így nem ér, ne is mondj rá semmit! Ki kell találnom az az izébizé növényvalamit.... :roll: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Há Boo eléggé feladtad a leckét.Amikor olvastam a barkóbádat,akkor
kb ilyen lehetett a fejem :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Hár bevallom őszintén,hogy halványlila fogalmam sincs,hogy mi lehet
a megfejtés...pedig eskü nem vagyok ennyire hülye(szerintem),de
ez a sok barkóba után úgy érzem,hogy iq nulla vagyok...

Kép
Kép
csibe83

Jázmin?
Ennyire egyszerű lenne? :shock:
Ha viszont nem az, akkor bazira nehéz, mert több száz növényre igaz ez :roll: ! Help! Sose nem pihensz, bezzeg most igen :x :lol: :lol: :lol: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sztem is kislány és azért van köze a növénytanhoz,mert Jázminnak
fogják hívni

Kép
Kép
csibe83

Sztem is dodi csak én később küldtem el,de nekem is azonnal ez jutott
eszembe a nővénytanról,de hogy a többi hez mi lehet a köze az passz

Kép
Kép
csibe83

Boo

Szerintem Miron.
Miron=illatos
Vendég

Sillia!

Akkor az lesz az! :D

KépKép

KépKép
kicsidodi

Boo:Szeriiiinteeeem...Barkocaberkenye :wink: :lol: :lol: :lol: !
Az az igazsag,hogy oke hogy a vonalzon is Jazmin van,de az nem Kinabol szarmazik?

Kép
Kép
ancsurti

Gabi 83

Itt vagy? Emlékszel rá, hogy mikor lett meg az AFP eredményed? Pont két hete voltam, de a védönönél még nem volt ma eredmény. Szerdán megyek, uh-ra lehet, hogy lelet nélkül?

Kép
Kép
orsi777

orsi!
én akkor kaptam meg az eredményt amikor uhura mentem...

Kép
Kép
csibe83

Csibe 83

Csak azért kérdezem Gabi 83-at, mert Ö is Kecskemétre jár kórházba.

Kép
Kép
orsi777

tudom,csak gondoltam hátha tudok segíteni...

Kép
Kép
csibe83

köszi a válaszodat. Uh-ra magánrendelöbe megyek, nem a kórházba.

Kép
Kép
orsi777

Sziasztok! :)

Csak rapidban.
Nagyjából azt történt amire számítottam. A doki rám bízta, én pedig úgy voltam vele, hogy jó, akkor zárjuk rövidre a dolgot. Így szerdán lesz magzatvízvétel. Kiderült, hogy a szívultrahang csak annyit jelentett volna, hogy még kisebb/nagyobb valószínűséggel nincs/van gond. Tehát nem adott volna egyértelmű választ. Ahhoz, hogy pontosan lehessen bármit is tudni az amnio kell. Nem lettem volna köteles beleegyezni (egész pontosan szólva abszolút rám volt bízva a dolog), de úgy voltam vele, hogy ne szerencsétlenkedjünk már akkor.

Úgyhogy szorítani lehet, de sajnálni nem kell mert, ÉN döntöttem így. Jó? :wink:

Most ennyi, majd később még jövök, de igazándiból majd csak holnap tudok tartósabban fent lenni.

Kép
Kép
200907?

Booooo!

Ébresztőőőőő :lol: :lol: :lol: :lol: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok!

Ikoka:Jo hogy beneztel...nem garancia hogy szopiparnaval tutira vegigalszod az ejszakat,nagyban segit a csipofajdalmon,ha a labadkoze veszed.Nekem nincsen sajna,mert itt nem kaphato a hosszu-henger valtozat,de vettem par db parnat,es az van a labamkoze,hasam ala tuszkolva...megsem alszom jol.De en almatlansagban szenvedem egy par honapja....(meg akarom varrni a parnat...csak toltetet kene szerezni)

Tabati:Akkor vigyazzatok a korsaggal!

Boo:A flector ep-t hasznaltam en is...de tenyleg eros cucc...hat a dokid mit mondott azon kivul hogy reumatologia?Ja gratula a meg meg nem fejtett nemu/nevu babocahoz!!!!

Czigka:Orulok hogy jo lett az ekg-d!

Lidike:Hello!Te kis hanyag-anya :wink: !Minket is hanyagolsz mi?

Szonibaba:Koszi!Van mar fejlemeny munka ugyben?

Lorca:Nagyon helyes sracaid vannak!

Moncy:Fel a fejjel!Jot fog tenni a seta a napsutesben!
A kocsink fekvofelulete 30cm szeles...

Dodi:Koszonom a receptet,ki is fogom probalni...csak az elesztovel vannak problemaim..itt eleg hasznalhatatlanok.
Remelem bevalt a kis finomsaggal kedveskedes :wink: :wink: :wink: !

200907:Aztan gyere meselj,mirol meseltek!

Szep napot Nektek!Itt ma unnepnap van,csalad-nap.Apa ezert itthon van ma is :lol: :lol: :lol: !!!

Kép
Kép
ancsurti

Sziasztok!
Nekem nagy kaki volt a mai kontroll uh. Annyi történt, hogy most nem csak egy szonográfus nézte meg Botit, hanem egy doki, aki megállapította ugyanazt, hogy van valami kis izomkinövés a pici szívén, menjek el a nődokihoz, aki majd valószínűleg elküld magzati szívuh-ra, meg genetikai tanácsadóhoz. És ő is elmondta, hogy általában nem szokott ebből gond lenni:), de azért vizsgálgassuk még egy kicsit, hogy kizárhassunk genetikai gondokat.

Kép
gumilany

Ancsurti!

Úgy tűnik bejött (vagy hozzásegített), de nem kiabálom el :wink: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 19:14-kor.

KépKép

KépKép
boo

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.02 14:38-kor.
Vendég

Sziasztok,

ma végre éreztem a rugdosást :P Visszavonom, hogy nyugodt gyerek lesz :? 1 órán át ficergett egyfolytában.

Éva

KépKépKép
agmano

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.02 14:39-kor.
Vendég

Sziasztok! :lol:

Lorca: én is üdvözöllek itt közöttünk :D

Loislane: szia neked is :D Ha megnyugtat, a babát én is csak néha- néha érzem, s szegény apának mindig mondom: na most mintha rúgott volna egyet. Erre szegény hallgatózik meg odateszi a kezét, de a baba az istenért sem mozdulna úgy, hogy mindketten érezzük. Úgyhogy egyelőre nekünk is marad a szívhanghallgató közös élménynek... de az legalább megnyugtató :lol:

ancsurti: néha nekem is kakkantás előtt hülye helyen kezd el szúrni. Ott nagyjából, ahol régebben a petefészkem lehetett. Mármint, bal alul méh melletti környéken. De néha ugyanez jobb oldalon, eleinte azt hittem, hogy valami baj van, de aztán wc- zés után elmúlt. De néha meg, ha nem is jönne termés, akkor is nekiáll olyan görcsölés- szerűen fájni, abból tudom, hogy el kéne menni, de magától meg nem jön. Ilyenkor kell trükközni: kefír, szilvalekvár, ilyesmik. Ez is csak a terhesség óta van :roll: Meg az orrvérzés, fogínyvérzés, meg még mennyi minden lesz... :lol:

czigka:örülök a jó híreknek! Ezt az "ideges kismama" stílust kell bedobni mindenhol, nekem úgy tűnik... :lol: Gratulálok a kukishoz! :D

dodi: nem tudom, mi bajod a "négykézlábra ereszkedve mossa fel a konyhát"- tal :lol: :lol:

boo: először én is a Jázminra gondoltam, de a Miron illatos olajat jelent, ha jól olvastam vhol. Az illatost említetted, a novénytan meg talán az olajfához vezet. Tehát: MIRON! :lol:

Holnap mi is megyünk uh- ra, remélem, mi is megtudjuk végre, hogy kit rejt a pocak! :D

Kép
agi125r

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 19:15-kor.

KépKép

KépKép
boo

Czigka!

Gratulálok! Nagyon örülök nektek :D :D :D !
Na már megint: ahány orvos, annyi vélemény :? ! Így igazodjon el az ember lánya!
Az én dokim (aki az István kórház nőgyógyászatának főorvosa és prof. dr. anyámkínja, szóval agyontanult, és száz éve praktizál) számomra is meglepő dolgokat mondott:
Kávé:rendszeresen lehetőleg ne, de heti pár kávé simán!
Görcsre: igyak egy-két deci bort (izomlazító, feszültségoldó).
Fürdő: nyugodtan fürödjek kádban, ha jólesik, a túl forró fürdőt úgysem bírnám, jelez a szervezet, ki van ez találva!
Tea: simán, csak lefekvés előtt ne, mert nem tudok elaludni (a vérnyomásom nekem mondjuk jó, és nem is vizesedek).
Sport: bármi, amit eddig is csináltam (persze extrém sportokat kivéve).
Szex: Sőt! Kell a női léleknek!
Etc....etc....

És ezekért ő mind felelősséget vállal, tehát biztos nem ártanak!!! Nem kockáztatna! Azt mondja azért van ez a túlzott óvatoskodás az orvosok, védőnők részéről, mert így "moshatják kezeiket"...No felelősség! De párezer gyereket ő már a világra segített, és egyiknek sem lett baja a kávétól :wink: ! Szóval én megfogadtam: azt csinálom, ami jólesik! Kövezzetek meg, de én minden este fürdök (nem zuhanyzom), heti kb. 3* iszom egy "háromazegybent", mikor már nagyon álmi vagyok, de nem tudok lepihenni, és bizony ittam párszor egy-egy deci bort terhességem alatt.
Szóval azt tegyétek, ami jólesik, és ezekből ne csináljatok lelkiismereti kérdést! A baba jelez, ha vmi nem jó neki, ahogy eddig is. (Nekem mindig szól, ha pihenne már, vagy kajahiány van :wink: . Ma pl. sokat sütöttem-főtem, és utána is tettem-vettem, amiért kaptam cserébe jó kis pocakfájást, majd egy kis folyást :( , szóval megfogadtam, hogy többet ilyet nem csinálok :roll: ).
Ezeket most csak általánosságban írtam, mindenkinek!

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 19:16-kor.

KépKép

KépKép
boo

Ja, és nekem volt, hogy úgy leesett a vérnyomásom, hogy majdnem elájultam, és a kávé kb. 5 perc múlva hatni kezdett. Ilyenkor mit csináljon a kismami? Szürcsöljön el egy langyi zöldteát, és ücsörögjön egy fél órát? Oké, de a Tescoban? Vagy munkahelyen....? Pff...
Gyógyszert meg én ugyan be nem veszek :evil: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Boo!

Yupiii! Neked is hatalmas gratula :D ! Tehát bejött a megérzésed! Hozzátok valahogy eleve fiút képzeltem... :wink:

KépKép

KépKép
kicsidodi

:lol: Örülök, hogy nyertem- egy pálmát! :lol: :lol: Egyet a múltkor úgyis véletlenül kinyírtam, erre a virtuálisra vigyázni fogok, ígérem! :lol:

Kép
agi125r

Czigka!

Hogy hívják a kis kukist?

KépKép

KépKép
kicsidodi

Boo!

gratula a kisfiúhoz. :D Megjegyzem elsőnek Sillia találta ki rögtön akkor amikor feladtad a találós kérdést! Olvass vissza, hogy kinek jár a jutalom! :wink: :lol:

Kép
Kép
tabati

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 19:17-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 19:17-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok

Annyit írtatok hogy 1 órámba telt mire elolvastam

Gratulálok a fiúcskához.

Üdvözlöm az újakat.

boo Eper nyami, imádom, és napok óta kívánom az epret és a görögdinnyét, tesóm azt mondta hogy most már elmegy és néz nekem a munkahelyénél lévő zöldségesben dinnyét, de sajna nem volt. Epert meg nem nagyon merem megvenni, mert ez olyan felfújt eper, aminek a közepe nincs. De lehet hogy most már rászánom magam é smég is veszek.

mozgás: hát én hiába éreztem már korán a mozgást, de olyan ficánkolós, bukfencezést nem éreztem és most sem érzek, Először csak simogatásokat éreztem. Most már érzek erősebb rúgásokat, de pl a 3 terhességem alatt egyszer sem volt olyan hogy engem éjjel felébresztett volna, vagy ilyesmi. Még talán a harmadik volt sokkal mozgékonyabb, de ő rá sem ébredtem sose.

Szopi párna, nekem nem volt egyiknél sem, most sem veszek, én úgy vagyok vele hogy alváskor a takarót begyűröm a hasamhoz, és már is olyan mint a szopi párna, s kényelmes. Annyi biztos hogy innentől már nem alszom végig az éjszakát, mert minden fordulásra ébredek, és pisilni is járok egyszer minimum.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Dodi az én dokim is azt mondja, meg mindig is azt mondta, hogy ami jól esik azt meg kell enni, inni. Így a kávétól sem tiltott sosem, persze mértékkel, teát is azt mondta hogy a vérnyomásra ha a kávét nem bírom igyak teát. És a fürdésre is hogy simán lehet kádban fürdeni csak nem forróban semmi gond nem lesz. Én ezeket követtem a 3 terhességemnél, és most is, és egészséges gyönyörű gyerekeim születtek. Tényleg nem kell túl parázni ezt a dolgot.

Én ma voltam vérvételen, néztek vérképet, meg vizeletet illetve terheléses cukrot. Hát túl vagyok rajta, az első 45 perc volt a rossz, akkor elkezdett a fejem fájni, meg a szívem majd kiugrott a helyéről. És a gyomrom meg a nyelőcsőm a citromtól iszonyatosan égett. Meg émelyegtem, de aztán szépen elmúlt, és semmi bajom nem volt. Eredmény már ma megvolt délután, de a szülésznőm majd csak szerdán reggel lesz, akkor tudom meg. És nagyon szupi szülésznőm van, örülök neki hogy még 8 évvel ezelőtt megismertem, nagyon rendes. Ma pl csak miattam maradt bent 11-ig pedig éjszakás volt. Nem is tudom hogy köszönjem meg neki. Viszont azalatt a két óra alatt amíg ott ültünk annyi de annyi édes kis picike babát láttunk, annyira jó volt. Ahogy sírtak, úgy megöleltem volna őket. Kis pöttömök. És épp született egy Tóth Réka nevű kislány is, teljesen odáig volt a csecsemős nővér, hogy olyan gyönyörű. Egyébként ahogy odaértünk a szülőszobára, már ki is tették hogy látogatási tilalom, még épp beengedtek minket.

Úgy látszik nekem már kezdődik a gyomorégős időszakom mert este is nagyon égett a gyomrom, és most is kekszet majszolok, mert már kezdődik megint.

Kép

gabi1

És megrendeltük az elefáni bababoltban a kiskádat állvánnyal. Nekünk azért kell állvány pelenkázóval, mert az emelten csak zuhanyzó van, meg a nagy kádas fürdő arra nem lehet a kiskádat sehogy sem rátenni, és nem akarom az egész házon keresztül vinni frissen megfürödve csak törölközőbe bugyolálva. Kép Kép

Az álványom a pelenkázó is rózsaszínű.

200907 És nem kell mennünk sehova szakad a hó :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

gabi1

Ahogy visszaolvastam, láttam hogy mint Tabati írta, Sillia volt az első megfejtő. Ezért a pálmát ezennel ünnepélyesen átnyújtom neki, biztos, hogy nálam jobb gazdája lesz :lol:

Sillia: remélem, nálatok azért lassan rendeződnek a dolgok a lányoddal és a pároddal. Talán boo volt aki írta, egy tanácsadó mindenképp hasznos lehet. Én érdemben nem tudok neked sajnos segíteni, de egy szakember biztos tud jó tanácsokat nyújtani. Miután írtad, hogy mi történt a nagyobbik lányoddal, teljes mértékben megértem az aggodalmad, s azt is, hogy miért nem akarsz erélyesebben fellépni. Nem könnyű helyzet a tied, de talán ez a pici baba segít megoldani majd a problémátokat :D Szorítok nektek! :D

Kép
agi125r

Boo, Ági!

Nem azért írtam ám, csak azt hittem nem láttad és hogy a név meg a babu neme elegendő megfejtésként. :lol:

Teszvesz!

Valaki szokott licitálni ezen az oldalon? És ha igen adna tanácsot, hogy ha be vagyok regisztrálva, akkor hogyan lehet megnézni egy adott cuccnál, hogy miket kérdeztek az eladótól, milyen hozzászólások voltak? Mert nekem sehogy sem sikerül, pedig látom, hogy x hozzászólás van már. Vagy az lehet a baj, hogy még nem érkezett meg a regisztrációs levél? csak azzal lehet bármit csinálni? Eddig azt hittem az csak az eladóknak feltétlenül szükséges a vevőknek nem. A vatera nekem ebből a szempontból sokkal egyszerűbb, ott rögtön látni a hozzászólásokat. Valaki tud nekem segíteni?

Kép
Kép
tabati

Ha esetleg ráakadtok, mely nevek jelentése áldást hozó... :roll: Hálás lennék :wink: !

puszó

KépKép

KépKép
kicsidodi

kicsidodi! :)

Ilyen jelentéssel konkrétan az Áldáska bír, ami női név. Hirtelenjében a Benedekre akadtam, ami jó lehet(ne): áldottat jelent. De még dolgozunk a projekten holnap, jó? :wink:

Kép
Kép
200907?

Jó reggelt!

Felébredtem, kinéztem az ablakon és minden csupa hó!!!!! De jó!!!

agi125

a pálma nem biztos hogy nálam lenne a legjobb helyen, bár szeretem a növényeket és sok van a lakásban állandó harcot vívok némelyikük életben maradásáért.
Tanácsadó, pszichiáter tanácsain már rég túlvagyok. Nem sokra mentem velük. Viszont az, hogy másfél napig nem szóltam senkihez, hatásosnak bizonyult. Pedig komolyan nem durciból volt, egyszerűen nem volt kedvem szólni.
Éjjel még nagyon rosszul aludtam, mindig azt álmodtam hogy megjött az amnio eredménye. Most jár le a két hét...
De ébredés után a hó látványa sokkal jobbkedvre derített :)

Én is úgy vagyok vele, hogy amit megkívánok azt magamhoz veszem. Persze az ésszerűség keretei között. A gyengém az a sör lett, de ezzel mindegyik terhességem alatt így voltam. Kicsordul a nyálam ha rágondolok, pedig egyébként a szagát sem bírom. De most rendszeresen megvámolom apa sörét. Fél pohár, több nem mert egyébként soha nem iszom és hamar megárt. Fél pohár de annyi muszály. És így vagyok a vörösborral is.

dodi

én is csak bond által fellelt két névre akadtam...
azt írtad, a párod oroszlán és néha ki kell élnie az uralkodhatnékját... Az enyém is oroszlán. Ennyire egyszerű lenne a képlet? :shock:

Boo

Üdv kukacosok között :D

Czigka

Olyan egy napig viselendő szerkentyűm nekem már volt, teletappancsozták és drótozták az egyész mellkasomat, vezetékek fogtak körbe és egy övön egy dobozkába futottak bele.
Nyár közepe lévén még csak nem is nagyon takargathattam. Gondoltam rá, hogy bemegyek így a legközelebbi bankba... :lol:
Vendég

Tegnap felmerült egy új név, ami mindkettőnknek tettszik. Persze, gondolom ez még mindig nem a végleges, de ezt most minél többször mondogatom annál jobban tettszik.
Úgy láttam, nagyon közkedveltek itt a találós kérdések :P

Nos:

Ez egy latin eredetű név, mostanában elég ritka, de egyébként ismert tehát nem valami sosem hallott.
Volt ilyen költőnk, volt ilyen szent. Van ilyen vezetéknevű írónk van ilyen utca Komárom-Esztergom megyében (is). Shakespeare egy ismert művében is szerepel.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.02.17 09:21-kor.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?