A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

007!

Miket ki nem találnak. És az vajon hogyan hat? Bőrön keresztül? :shock: Valahogy nem tudom elképzelni, hogy hatásosabb enne, mint egy tabletta... :roll:

Kép
Kép
tabati

Ha nem haragszotok, rakok fel egy kepet a kis angyalkamrol (csak mert Ancsurti annyira dicserte, es egy anyukanak tobb se kell....elo a fotoalbummal!!! :lol: )

Ujszulott Rania

Kép

Es nagylany Rania

Kép
Vendég

Halihó!

Olvasgattalak benneteket egész héten, de sajna nem volt erőm az íráshoz.

Tabati! Nagyon tetszett a wc-s leírásod! Azthiszem többen magunkra ismertünk!

Pagika! Tök jó, hogy minden oké veletek! Sokat gondolok rátok! A kórházi wc-k meg sajna olyanok amilyenek. Reméljük nem leszel olyan sokáig bent, hogy már majdnem hozzászoksz! :D "Lelki köldökzsinór"! Nagyon jó!!!

Boo! Ez a tace pao nagyon ötletes! Most én is olyan lelkiállapotban vagyok, hogy nagy szükségem van a babusgatásra! Szerencse, hogy Gáborom vevő az ilyen dologra, és álltalában meg is érzi, mikor kell többet bújni hozzám. Ha meg nem, akkor én szólok neki! :lol:

Moncsy! Nagyon jó pihenést kívánok nektek! Érezzétek jól magatokat! Merre mentek,szabad megkérdezni? Jázmin nagyon szép volt Jázmin Hercegnőként!

200907! Wc-papír ülőke. Én beszereztem 2 csomaggal, amikor mentünk a nászútra! El is használtuk, pedig 5csillagos szállodában voltunk. De nem is oda kellett volna, hanem a repülőgépre. Hát az egyszerűen katasztrófa volt. Olyan szük volt a hely, hogy szinte megfordulni nem lehetett benne, rázkódott a gép és kétes eredetű folyadékcseppek voltak a talajon! Felhívták a figyelmünket, hogy a 22 órás út alatt sokat kell inni, mert száraz a levegő a gépen és a nyálkahártyánknak nem tesz jót. Hát alig mertem inni, mert a vesém elég jól működik, így elég sűrűn kellett wc-re mennem, hazaúton meg már szarul is voltam. Szóval a repülőn pisilés se egy álom!

Rólunk: Pocakom nődögél, Babóka délutánonként a legaktívabb, amikor tanítok és folyamatosan szól a zene. Apukám szerint kis táncosnő lesz belőle!
Voltam dokinál, sajna nekem is megrövidült kicsit a méhnyakam, ezért azt kérte a doki, hogy mindent mértékletesebben csináljak, figyeljem hányszor keményedik a hasam 1 nap, mert ha napi4-5 alkalommal akkor be kell mennem újabb vizsgálatra, mert állítólag alattomos módon kinyílhat a mészály. :cry: Ennek a hírnek nem örültem, de nem kell tragikusan felfognom és akkor nem lesz semmi gond!

Páromtól kaptam egy szopipárnát szülinapomra! Ma este fogom kipróbálni előszőr! :lol: Nagyon kíváncsi vagyok rá! Már napok óta úgy aludtam, hogy egy párnát tettem a térdeim közé és úgy nagyon kényelmes volt aludni!
Hát most ennyi jut eszembe. :oops:
Vendég

Boo!

:lol: :lol: :lol:
Kinyomtattam, és felolvastam a páromnak a szabályzatodat :lol: :lol: ! El is teszem, még jól jöhet :wink: !

Moncsy!

Jó pihizést! 8) :wink: (Irígy-irígy-irígy :roll: :D :D :D !)

Én életem legocsmányabb, és legpatentabb slózijával is a határhoz közel talákoztam:
Horvátországba mentünk és már a Horvát oldalon megálltunk pisilni (csak egy önálló bódé volt, semmi a közelben). A fiúk elintézték az út szélén ( :evil: igazságtalanság), mi viszont a barátnőmmel bepróbálkoztunk: nagy lendülettel benyitott, de hiba volt!!! Az "hagyján" hogy kb. 10 év ótvaros retke figyelt mindenhol a wc-ben, de konkrétan teilbe volt fosva a háttámla ( :shock: :?: :shock: )... Szóval mi is az út szélére kényszerültünk (mármint pisilni :wink: ), de azért lefotóztuk ezt a bájos jelenséget! Tényleg megabrutál volt :evil: !
A másik pedig Olaszország felé menet volt, Osztrák-Magyar határ, innnenső oldal. Na ott az egyik kúton olyan budi van, mintha 2085-be csöppentünk volna: minden szenzoros (tehát semmit se kell megfogdosni), nagyon gyakran takarítják, makulátlanul nézett ki! Asszem 1 eur volt a pisilés (beléptető rendszer is volt :shock: ), de a shopban levásárolható! Ez sokkal jobb így, minthogy kifizetsz 100 ft-ot (nem levásárolható, persze), és még kétes tisztaságú is a rötyi, vagy egyenesen redvás :x )!

Pagika!

Kérünk fotót! Kérünk fotót! :mrgreen:
Hát ez a videó, ez nagyon kész :lol: :lol: :lol: !

Lidike!

Én is keményedek, és állítólag teljesen normális, sőt, minden terhes nő keményedik, de valaki érzi, vki nem (én igen :? ). Tényleg a szülésre készül így a méh... Anyu is sokat keményedett, és neki azt mondták, ha óránként (asszem) 4-5-öt nem haladja meg, akkor nincs gáz! Nekem pl. a pisilés végén mindig megkeményedik :roll: ! lehet, hogy túl erősen nyomok? :lol:
Nekem úgy napi 6-7 megvan, főleg estefelé. :( De nem fáj, csak érzem, és kicsit kellemetlen, viszont tényleg aggasztó!

KépKép

KépKép
kicsidodi

ne haragudjatok, de ezt a kepet meg kell mutatnom:

Ez az en parocskam (bal oldali.. :lol: )

Kép
Vendég

Hú Norka, most megijesztettél! Nekem keményedik annyit :( ! Viszont a dokim a multkor pont azt mondta, hogy hú de jó hosszú a méhnyakam... Ez vajon csak a megrövidült méhnyaknál számít.... :roll:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Niki!

:lol: :lol:

Ezt eddig jól titkoltad!! :lol: :lol: Mi a szösz!!! És hogy tetszik a Fehér Ház? :lol:

Dodi!

Igen, azokat a hiperszuper wcket én is ismerem, ha lehúzod, akkor forog is az ülőkén a neylon, várva a következő pácienst. :lol:

Te minek nyomod a pisit? :shock: nem jön ki magától? :lol:

Kép
Kép
tabati

Niki!

Kislányod nagyon cuki, és érdekes arca van. :D Viszont ahogy így elnézem, inkább rád hasonlít. (csak mert párodra nem annyira...)

Kép
Kép
tabati

Kép
Kép

Kép
Kép
csibe83

Dodi! Nem akartalak megijeszteni!!! Nekem a megrövidült méhnyak miatt mondta a doki! Amúgy számolgatom, és ma még csak egynél tartok! :lol: Úgy tűnik használ, hogy visszavettem a lendületből!
Vendég

Norka!

Igazából nem is nagyon értettem, hogy hogy bírod megtartani rendesen az órákat. Én hétről hétre érzem, hogy egyre lassabb vagyok, néha már nem bírom a gyorsabb zenékre a táncot, mert lekések mindenről. :lol:

Kép
Kép
tabati

Sziasztok

Nekem is szokott keményedni a méhem, de azért ha naponta sokszor van akkor az nem annyira jó, mert nyílhat tőle a méhszáj.
Nekem a dokim mindig azt mondta hogy ebben a terhességi kórban még annyira nem jó ha sűrűn keményedik. Majd a 36. hét után már mehet sűrűbben, sőt nekem akkor már rendszeres jóslóim voltak. És akkor már a magnéziumot sem kell szedni mert az meg leállítja a méh tevékenységet, és a36. hét után már az nem jó, mert nehezíti a szülést. De előtte a túl sűrű keményedés nyithatja a méhszájat, és koraszüléshez vezethet. Nekem a 30. héttől nyitva volt 1 ujjnyira a méhszáj, semmi sex, semmi emelgetés, ezerrel pihenés, langyos vízben zuhanyozás, még lépcsőzni sem lehetett, nehogy baj legyen.

Én ma voltam diabetológián, a professzor azt mondta hogy egyenlőre nincs teendő, majd 4 hét múlva kontroll terheléses cukor.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

gabi

Most elgondolkodtam azon, mi lesz ha engem esetleg eltiltanak majd a lépcsőzéstől. A negyediken lakunk :shock:
Vendég

Sillia!

Akkor bezárkózol szépen a lakásba és kiosztod a feladatokat! :wink: :lol: De komolyan így lesz, tudsz mást tenni? (de nem lesz ilyen)

Kép
Kép
tabati

tabati

ez eddig rendben is volna de vajon az orvosok is majd feljönnek megvizsgálni? Én mindkét lányt túlhordtam egy héttel, és olyankor már naponta jelentkezni kell vizsgálatra. Mondjuk anyósék családi házban laknak, ha minden kötél szakad oda mehetnék a végére csakhát remélem erre nem lesz szükség.
Vendég

Tudod, ráérsz akkor átmenni a hídon, ha majd ott leszel előtte, addig nem kell félni a magasságtól! :wink: :lol:

De az is lehet, hogy párodnak kell majd felcipelnie az emeletre. :lol: Amúgy ha szép lassan megy fel az ember, pihenőkkel, akkor az nem gond szerintem.

Kép
Kép
tabati

már említgettem apának hogy súlyzózzon, mert hamarosan engem(minket) is cipelnie kell majd felfelé. Egyébként ezen aggódok a legkevésbé hogy mi lesz a lépcsőzéssel, csak most úgy eszembe jutott.
Vendég

Akkor Áfonyáról megint semmi hír, hanem vártok, hogy valaki jelentkezzen, hogy megtalálta? :shock:

Kép
Kép
tabati

Dalmával körbejártuk a tavakat ma már többször is ő még egy plusz kört is ment nélkülem de sehol nincs. Biztos hogy valaki már megint elvitte. Az állatkórházban még reggel meghagytam a kutya leírását és az elérhetőségemet, de idáig semmi. Majd rakunk ki papírt hogy keressük meg figyelünk hátha mi látjuk meg hogy valaki megtalálta mint a múlt héten. Ennél többet sajnos nem tudok tenni. :(
Vendég

A mai napon már kb. 5ször másztam fel a negyedikre és sokat gyalogoltam most nekem is keményedik a hasam pedig egyébként nem szokott vagy csak nagyon ritkán.
Úgyhogy bármennyire sajnálom, nem tudok többet tenni kutyaügyben :( Azért ne kövezzetek meg..
Vendég

Persze, csak olyan hihetetlen, hogy ilyen hamar másodjára is elszökik. :shock: Azt hittem, hogy most sikerült legalább megtalálni... :(

Kép
Kép
tabati

úgy látszik nem akar velünk lakni :(
Végülis valóban szörnyű dolog lehet a díványon aludni, délutánonként a gazdival összebújva, tv-t nézni a gazdi öléből, azt enni amit a gazdik kézből csipegetve...
Ilyen a kutyasors...
Vendég

Sziasztok!

Hát úgy néz ki, hogy szerdán vmi front volt, mert mi sem voltunk jóban a párommal. :( Na jó, igazából én voltam kötekedős, beszólogatós hangulatban, Ő meg ahelyett, hogy jót röhögött volna rajtam inkább besértődött...Na én erre elővettem a : még neked áll feljebb kezdetű dumát...ezt nem kellett volna.Jól felboszantottam magamat a semmin.Aztán lehiggadtam, elmagyaráztam, hogy szórakoztak a hormonjaim és én is adtam magamhoz egy használati útmutatásfélét. :D :D :D Szegénykém ,hát nem egy műszaki zseni, honnan tudná, hogy hogy kell bánni egy házisárkánnyal. :oops: :oops: :oops: Aztán ooolyan jó volt összebújni :lol:

kicsidodi
Látom a Szt. István-ban fogsz majd Te is szülni.Tudsz esetleg vmi infót a kórházról...még nem mentem szétnézni, érdeklődni.

Kép
ikoka7

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 19:35-kor.

KépKép

KépKép
boo

Gabi,
A 36. hét után nekem ne jósló fájásaim legyenek, hanem igaziak. 8)

[quote]L írta:orca de mitől???Tök rémisztő
\
A szülésre gondolsz? Csak egy "alaposabb" vizsgálat. :lol: Részletek 3 hónap múlva. 8)

Pagika,
3-ra már nem tudom, milyen szabályok vonatkoznak. :lol: A jó nagy poci kivételével. :lol: Lesz majd sok segítség?

Csibe,
Köszi az átpakolást a tábliban. :wink: A jövő héten szülinapozunk, utána lesz majd új vonalzóm is. :oops: Majd...egyszer.

Kép KépKép
lorca

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 19:36-kor.

KépKép

KépKép
boo

Ikoka!

Anyum a kórházban orvos, szóval viszonylag jól ismerem! Mi érdekelne? Amire tudok, válaszolok :wink: .

Boo!

Én nem vagyok hirtelen haragú, sem sértődős, és azonnal elmúlik a haragom! Soha nem veszekszem (vagyis nem kezdem el), ráadásul mindig én kezdeményezem a békülést, sőt hajlamos vagyok akkor is bocsánatot kérni, ha nem én voltam hülye, csak hogy béke legyen :roll: ! Valószínüleg ezzel elkapattam a páromat (aki amúgy szintén nem veszekedős, de képtelen bocsánatot kérni), és most hogy kicsit harciasabb lettem, nehezen viseli. Amúgy csak a kapcsolatomban vagyok ilyen, amúgy pont hogy nagyon karakán, és határozott vagyok...Fura ez a kettősség, de biztos így van bennem egyensúly :roll: :wink: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Mivan? Mindenki kidőlt? Én szedek itt egyedül....Femibiont? :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Tabati! A wc-s sztori nagyon találó, és velem is rendszeresen ez fordul elő.
Ez most pocakkal még annál is nehezebb feladat...

Pagika! Nagyon édesek azok az ikrek! :) :)

Picit megrémültem, hogy Sillia írta, hogy mi lesz, ha eltiltják a lépcsőzéstől, ugyanis mi is a 4-en lakunk és nincs lift. És nálunk a párom még kb. 3-4 hétig nem is tud a lépcsőn közlekedni (3 hét szigorú itthonlét, aztán 1 hét részterhelés lesz, és csak apránként lehet majd terhelni).
Szóval nagyon kell vigyáznom magamra, mert különben se tej, se kenyér, se munka, ketten itthon táppénzen szuper lenne... :roll:

Amúgy én még mindig nem tudom, hogy szokott-e keményedni a hasam, mert nem tudom, hogy milyen érzés. És nem kell szednem magneB6-ot sem. Bár méhösszehúzódásaim sincsenek igazán, nagyon ritkán érzem egy picit.

Kép
katy76

Katy,
A keményedés az olyan, hogy pontosan tudom, hogy hol van a méhem, mert ahogy végigsimítom a hasam, zuhan egyet, amikor a végére érek. :wink: Most a köldököm vonalában van. :lol: A rosszab része az, amikor nem nagyon merek levegőt venni, mert akkor jobban fáj. De pozitív vagyok, mert Natival meg levegőt nem kaptam, annál sokkal jobb. :lol:

Kicsidodi,
Én is szoktam olyankor bocsánatot kérni, tudatosan, amikor tuti nem én vagyok a ludas, csak a nyugodtabb. Amikor iszony dühös vagyok, amúgy sem fogok, így legalább átlagban megvan a darabszám. 8)

Lépcső:
Mi is jól állunk. :wink: Igaz, hogy csak a 3. emelet, de a földszint 5m, a többi pedig 3.9 és az csak a belmagasság. Simán van egy 5. is. :twisted: A gyereklevitel csak addig macerás sztem, amíg nyeklik-nyaklik a feje, amikor nagyobb, még ha nehezebb is, már sokkal könnyebb. Meg a kendő/kenguru is isteni találmány.

Kép KépKép
lorca

Katy!

Örülj neki, ha nem érzed! Ha keményednél, azt éreznéd :? ! Szó szerint kemény lesz a méhed, alig betapintható!
Te amúgy biztos, hogy méhösszehúzódásra gondolsz? Mert annak tudomásom szerint nagyon nem kéne lennie :roll: . Sztem csak összekevered a feszüléssel. Összehúzódásnál hirtelen "begörcsöl", mint menszi előtt, csak durvábban, és szakaszos, a feszülés, meg nem hirtelen jön, hosszadalmas, és olyan érzés, mintha tényleg feszítenék szét a méhed, ez meg ugye a növekedéstől van, és normális.

Rájöttem, hogy tök büszke vagyok a Hajdú-Sarka párosra: bármiféle hűhó nélkül, közkorházban (SOTE) szülte meg Kata a bébit, aki a meglepően "normális" Hajdú Noémi nevet kapta. Ha pedig kisfiú lett volna, a Péter nevet kapja, és ehhez Kata ragaszkodott! :shock: Iiiilyet.....

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi!
Lehet, hogy nem is méhösszehúzódás, olyan érzés, mint amikor meg akar jönni, de nem görcsöl, csak érzek egy kis fájást. De ez kb. hetente 1-2x, és erre azt mondta a doki, hogy nem kell magnézium.
Én most szedek kb. 2 naponta elevitet (a nátha alatt megint naponta szedtem), napi 2 vasat (3 kéne, de, az nagyon durva székrekedést okozott, úgyhogy visszaálltam a 2-re), és egy 500mg-os kalcium pezsgőtablettát.

Amúgy Petra egyre többet mozog, és beállt már a rend is. Reggel velem ébred, aztán dél előtt már izeg mozog, kaja közben végig érzem, majd délután keveset érzem, és este szerintem még bukfencezik is, akkor nagyon vicces. :lol: :lol:

Tök durva, hogy nem is olyan rég itt paráztunk a 12 heti uh miatt, most meg már (néhányan legalábbis) a 6. hónapot is megkezdtük.
Olyan gyorsan telik az idő!

Kép
katy76

Katy!

Tényleg eszméletlen, hogy megy az idő! :wink: Én még csak az "asszem mocorog" résznél tartok, de sztem két hét múlva már nálunk is határozottabb ramazuri lesz odabent :D ! Kalciumot mire szedsz? Nekem naponta megy a femibion, meg ahogy eszembe jut, a magneb6, de a napi 4 ált. megvan. Én azért szedem, mert ugye keményedek is (bár inkább akkor, ha nem pihizek :oops: ), meg Gabi is azt írta, ez nem csak akkor jó, a fáj, de eleve segíti a tágulást. 3 gyerek után hiszek neki :lol:! A dokim amúgy azt mondta, nyogudtan szedjem, ha úgy tetszik, mert olyan kevés benne a hatóanyag, hogy ártani egészen biztos, hogy nem árt, ha meg placeboként működik, akkor oké (és nekem működik :wink: :lol: ).

KépKép

KépKép
kicsidodi

Csajok!
Akkor találkozót tartunk a híd alatt, híd alatt, Margit-híd alatt... Jól fog kinézni ennyi kismama egy helyen. :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Niki, édes a kis Rania! Imádom az újszülött mókus-szemeket! Na Martinról is keresek majd (csak ő már valamelyik CD-re ki lett írva) ő is ugyanígy nézett.

Keményedés: nekem többet keményedik, mint rugdos. Néha elég brutál, ma pl. a plázában az "állva" pisilés után kicsit várnom kellett, hogy fel tudjak öltözni.

Martinnal 7, Norbival 6. hótól nyitva voltam, remélem most is 36-37 hetesen befejezzük.... bár ez nem kívánság hangverseny.

Én a kórházban ráültem a deszkára. napi 4-szer fertőtlenítettek és elég tiszta szobatársaim voltak. De minden alkalommal valami enyhe bőrgombát begyűjtöttem, pedig papucsban zuhanyoztam és nagyon odafigyeltem - a zuhit is fertőtlenítették, az is a szobához tartozott.

Katy irígykedem, nekünk is Petra lett volna, ha lány. Asszem egyelőre pechem van, éjjel aktív a drága :? még erről le kell szoktatni a maradék 5 hónapban.....

Éva

KépKépKép
agmano

Kalciumot azért szedek, mert én egyáltalán nem iszom meg a tejet, és annyi kalciumot nem tudok bevinni naponta, amennyit kellene. Kb. 1200 mg-ra van szükségünk, így én megtámogatom egy 500 mg-os pezsgőtablettával, talán ez elég.

Remélem, hogy tényleg Petra lesz, tegnap Krissy egy pindurit elbizonytalanított. Majd ha a párom járni tud, akkor elmegyünk egy 4d-re, biztos ami biztos.

Dodi! Ne izgulj, én 17 hetesen kezdtem el érezni, de kb. 2 hétig csak elvétve éreztem egy-egy mozgást. Minden nap éreztem, de csak nagyon picit. Kb. 1 hete indult így be, hogy most is folyamatos hullámzást érzek a hasamban. :lol:
Szerencsére éjjel nem érzem, még egyszer sem ébredtem rá fel.

Én a kórházban szeretnék majd privát szobába kerülni, ott meg egy alapos fertőtlenítés után azért majd rá merek ülni a wc-re.

Kép
katy76

kicsidodi

Azta, Te akkor legjobb kézből tudod a belső infókat :shock: :D :D Azt szeretném tudni, hogy a szülőszoba mennyire emberbarát :D, szóval mennyire szeparált a többi éppen szenvedő alanytól. Érdemes-e szülésznőt is választani, mert választott dokim van, de hát nem biztos , hogy jó egy idegen szülésznővel két fájás között egyeztetni, hogy mik a lehetőségek , meg mit hogy kéne csinálni.Jó , tudom ez most baromi hülyén hangzik , de tök kezdő és a szüléstől "kicsit" parázós vagyok. Valószínüleg persze akkor majd naaagyon bátor leszek , mert nagyon fogom várni a pillanatot, hogy láthassam Manót. A dokimmal még semmit nem beszéltünk a szülésről, gondolom babonás :shock: vagy mi a szösz. Ja és , hogy meddig van bent szülés után az ember lánya, meg bármi más is érdekel , amit csak tudsz és szívesen megosztanád velem, ha nem túl nagy kérés. Köszönöm.

Kép
ikoka7

csajok

No para az emelettel.Mi földszinten lakunk, viszont kicsi a kégli és ha addig nem tudjuk eladni ( max. áprilisig, mert kistehén akkor már nem költözködik) , akkor érdekes lesz a berendezés :shock: :shock: :shock: :D :D :D .De megoldjuk, remélem...

Kép
ikoka7

Ja és ma a barátnőmnél voltam.Mindig nála szoktam mérlegre állni, de ma kétszer kellett, hogy elhiggyem , amit látok. Majnem 5 kilóval több, mint a terhességem elején.Igen 5, de hol van, mert, ok a cicim meg a pocak nőtt, na de épp annyit, hogy még más észre se vegye.Pedig nem is zsákban közlekedek :roll: :roll: :roll: Se zsír, se víz és mégis.De azért megnyugodtam , hogy van ám itt gyarapodás, mert valamelyik nap tökre el voltam keseredve, hogy nekem nem is nő semmim. Pedig a 162 cm hez és a kezdő 49,5-50 kilóhoz képest nem kevés az 5 kiló, hm , de nem tom hol van...

Kép
ikoka7

Ikoka!

A szülőszobák nagyon barátságosak, otthonosak. Egy-egy szülőágy van bennük, meg ugye székek apáknak, szülésznőnek, asszem egy ctg, meg talán még pár kütyü. Tehát mindegyik egy személyes, kivétel nélkül. Nem valami nagyok, olyan 8-10 négyzetméteresek saccra. Van egy nagyobb szoba is, az az alternatív szoba franciaággyal, bordásfallal, szülőszékkel, káddal, labdával...stb., ott minden van. Úgy 4-5 szülőszoba van, plusz az alteros ( :lol: ), és van egy fürdő is, egy külön vizsgáló, meg egy vajúdó-szerűség, ahol fotelok vannak egymás mellett, meg ctg-k. Gondolom ez azért van, hogy ha esetleg minden szoba tele van, itt kell várni (és vajudni), de én ahányszor bementem a szülészetre mindig tök üres volt, pedig szülések azok mentek, csak gondolom nem szokványos hogy 5-nél többen legyenek egyszerre. Ja, és persze van egy műtő is, ott is voltam, hát az nem valami barátságos, viszont jól felszerelt, és ott nem a falfestés a lényeg :wink: . Az olyan titpikus műtős!

Itt az a "divat", hogy a legtöbb dokinak van "saját" szülésznője, akivel együtt szeret és tud is jól dolgozni. Ettől még lehet sajátod szerintem, de kérdezz rá a dokidnál, hogy ő javasol-e valakit, ha meg nem, akkor javaslok majd én :wink: ! Tényleg, kinél szülsz?

Hüvelyi szülés után 3 napig, császár után 5 napig kell bent lenni. Úgy tudom 5 és 3 ágyas mamiszobák vannak (oda nem szoktam becsattogni :wink: ), mindegyik rooming in-es. Ezen kívül van két egyágyas szoba, a két szobára van egy fürdő (mondjuk saját), ezekben van tv, mikro, asszem hűtő. Pici, de tiszta, és kielégítő. Ja, és van egy franciaágyas szoba hasonló paraméterekkel.

A csecsemősök szerintem mind nagyon kedvesek, egy csaj van aki akkora paraszt, hogy a hajam égnek áll tőle: még nekem se köszön soha, és múltkor meg nekem jött, mikor bent voltam a nővérszobába, jól leöntöttem magam kávéval, és annyit se mondott, hogy bocs...pfff. Anyu szerint is alapból ilyen, de a többiek aranyosak. Három gyerekorovs van: anyu, aki egy tündérmackó ( a betegek is nagyon szeretik :wink: ), az Andi, aki szintén kedves és készséges, meg Erzsi, aki nyugdíjas már, így kicsit kevésbé simulékony, de ettől függetlenül a betegek őt is kedvelik.

Ja, és még valami: nagyon megrögzötten cicipártiak, szóval nem kell attól félni, hogy megetetik a babát helyetted, meg ilyenek, mert máshonnan hallottam ilyet :x ! Amúgy is majdnem mindig veled van a gyerek, szóval alkalmuk sincs elrontani :lol: :lol: !

Én anyutól függetlenül is nagyon szimpatizáltam a kórházzal, szóval szerintem jó választás.

KépKép

KépKép
kicsidodi

Csak egy gyors bejelentkezésre jöttem. Annyit írtatok, h nem is jutottam a végére :roll:
Ma voltam ultrahangon – eddig minden ok, a kissrác nagyon aranyos volt, még a szonográfus is megdícsérte, h milyen helyes kislegény! :D És képzeljétek ilyen még nem történt velem a klinikán: 12.30-ra volt időpontom, de 12.15-kor már behívtak..az előző ultrahang alkalmával csupán 3 plusz órát ücsörögtem, úgy, h időpontom is volt, és még ráadásul súlyos pénzeket is fizettem érte (integrált teszt)...

Köszi a tanácsokat, majd sorban kipróbálom amit ajánlottatok, hátha segít a szorult helyzetemen. :wink: Ja, de mekis kávét tuti nem fogok inni, mert egyszer csótány volt a jegeskávémban :shock: …azóta elment a kedvem tőle, pedig nagyon imádtam ám!!

Megyek, mert hulla vagyok, estig suliban voltam, holnap egész nap megint ott leszek. :(

Mindenkinek szép hétvégét!! :)
o.heni

Katy,
Az Elevitben is bőven van vas, így olyan, mintha 3-at szednél. :wink: Én a két nap/1-et tudtam épp, hogy tolerálni, úgyhogy a napi 2 nekem már eleve hősies. :lol:

Ikoka,
Én inkább irigyellek a "nekem nem nő semmim" dolog miatt. :lol: Oh, bárcsak én is elmondhatnám ezt.
A szüléstől meg én is tartok, úgyhogy ez nem csak elsőgyerekes para. :lol: Legszívesebben átaludnám az egészet a rákövetkezendő héttel együtt.

Kicsidodi,
Én is majdnem a ti kórházatokat választottam a baba-barát híre miatt. Aztán a Klinika nyert mégis, mivel az majd 10 perccel közelebb van hozzánk és az egyik legnagyobb parám, hogy nem érek be időben. Meg a koraszülött osztály lehetősége a sotén komoly érv volt. :roll:

Kép KépKép
lorca

Lorca!

De legalább neked van már valami sejtésed a szülésről. Én még mindig nem vagyok tisztában vele, hogy mi az a jóslófájás, meg mikor is kell elindulni a kórházba, meg hogy nálunk hogy is lesz ha nappal jön el az idő. Mondjuk rácsörgök apára a munkahelyén, hogy induljon el, aztán majd a kórházban találkozunk...

Kép
Kép
tabati

Lorca!

A SOTE volt nálam is a másik befutó, és meg is van tartva talonba, hogy ha előzetesen valami nem stimmel, élből oda megyünk! A kora tényleg nagyon hiányzik az Istvánból, de képzeld, épp a napokban kezdik el intézni, éslesz PIC2 az Istvánban :wink: . Valószínüleg a szülésünk után lesz kész, szerintem, de örülök azért neki. Úgysem egy babát tervezek... :wink:

Tabati!

Nálunk egy hátránya van a kórházválasztásnak, messze van! Éjszaka kb. 35-40 perc, de nappal :roll: ...Sztem marad a mentő, vagy megpróbálom kihúzni stig :roll: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 19:36-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok! :)

Részemről megválaszoltad a saját kérdésedet:
a hülye sportolók maximalizmusa dolgozik bennem :roll: 8) 8) 8) 8) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: (Azért bíztató előjel, hogy nem mindenáron akarsz Hős Anyát játszani... :wink: )

15 mp: :shock: :shock: :shock: Mit lehet ezen ennyit szöszmötölni??? :shock: :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Tabati,
Az, hogy tudom, mi lesz, nem dob fel. :wink: Nálunk biztos gondot fog okozni a fővércsoport összeférhetetlenség. Én O+, férj B-, eddig mindkét gyerek B-. Ez semmi rendellenességet nem okoz, de a sárgaság 99.9% biztos, hogy még súlyosabb gondot fog okozni. Natival egy napot húztunk rá, kék fény alatt volt. Szabival többet, koraszülött osztály, kék fény, infúzió napokig. Láttam, hogy vesznek vért egy ilyen picitől, két nővér kellett hozzá és még így is küzdöttek, hogy levegyenek egy kémcsőnyit. Egy transzfúzióba bele sem akarok gondolni. Igy én innen látom, hogy legalább egy hétig fogok a kórházban csücsülni. :?

Kicsidodi,
Nagyon jó, hogy lesz kora osztály. :D Nem mintha az ember lánya oda készülne, de azért jó tudni, hogy amolyan sos esetén mégsem kell más kórházba rohangálni. Azt hiszem, az nekem már semmiképpen nem lesz esélyes. :lol:

Boo,
Semmit nem tudhatsz előre. :lol: Ennek semmi köze a hősiességhez vagy kitartáshoz. Vettél már be fájdalomcsillapítót fejfájáshoz? Sztem a fájdalmat ha lehet el kell kerülni. Nem azért fáj, hogy így készüljünk fel az anyaszerepre. Simán csak anatómiailag egy katasztrófa, ahogy a szülés zajlik, a felegyenesedésünk miatt.
A természet kompenzál azért. :wink: Ha biztonságban érzed magad, nem zaklatnak hülye orvosok mindenféle vizsgálattal, tudod mi történik veled, akkor a szülés egy teljesen más tudatállapot. Ahogy véget ér egy fájás, olyan, mintha soha nem lett volna és nem is jönne a következő. Aztán persze egy fél perc, jön a következő, de az sem igen tart egy percig sem.
Ennek ellenére, én eddig kétszer szívtam. Első alkalommal az EDA nem hatott, legalábbis a fájásokra egyáltalán nem. Azt is éreztem, ahogy Nati fent a bordámtól indulva kicsusszan és a szülőszobáról a saját lábamon távoztam. Másodjára mire lement a két infúzió, addigra már bőven benne voltam, addig jutottunk el, hogy összemaszatolták a hátam és beindult Szabi. Férj alig tudott kimenekülni a szülőszobából. A kitolási részt azt már nem bírja, meg ott már amúgy sincs rá szükség. Ott én irányítok és nincs se idő se energia arra, hogy valaki másra is figyeljek, egyenesen idegesített volna, ha valaki megzavar a koncentrálásban.
Szeritnem a legjobb, ha szépen mindenről, EDA, császár stb beszerzed az infót, azután majd úgyis lesz valahogy. Sztem egy császár EDÁval elég ijesztő lehet, ha nem tudod, mi történik. De a legjobb megoldás a sima szülés, a császárral semmit nem kerülünk el. Annyi, hogy ott nem a baba előtt, hanem után fáj. 8)
Még egy dolog, a fájdalom fáraszt. Át akarod aludni a gyerek első napját csak azért, mert a maximalizmus dolgozik benned? Nati hajnalban született, semmit nem aludtam aznap. Másnap, harmadnap sem igen. Nem, mintha nem tehettem volna meg, hiszen az első pár óra aktivitása után a bébik is pihenni mennek, alszanak szinte végig. Végig mellettem volt és olyan jó volt nézni, szagolgatni, hallgatni a szuszogását, odatenni az arcomat az ő arcához. :wink:

Kép KépKép
lorca

boo

irigyellek azért az mp3 akcióért. Én hajnalban felébredtem odabújtam apához és nekikezdtünk bepótolni az elmaradt kb. 3 hetet. Rövid időn belül azonban kisfiunk is aktivizálta magát és szokatlanul erőteljes forgolódásba és rugdalózásba kezdett. Akció lefújva
:(
Nekem így nem megy :oops: :oops: :oops:
Vendég

Sziasztok!

Katy, éjszaka én nem Hármaska miatt ébredek fel, hanem Ketteske miatt, és akkor érzek rugdosást. De egyre aktívabb.

Dodi, szerintem én tartom magzatmozgásban a negatív rekordot, 19 hetesen éreztem először - 3. baba létére, fő oka a mellsőfali lepény (Martint-első fali 18, Norbit-hátsó fali 16 hetesen éreztem).

Érzéstelenítés: Martinnál totál be voltam tojva így gázt szipókáztam - utólag értelme nem sok volt, de éjszaka eléggé megterhelő volt vajúdni két 5 perces között még talán el is aludtam egy kicsit.
Norbinál otthon vajúdtam állva, szar volt, de ki lehetett bírni, a kórházban már totál kivoltam, azt hittem még óráim vannak vissza és akartam valamit kérni, de aztán 5 perc múlva megszületett. Előkészítés nem volt és tévhit, hogy az ember összepisili-kakilja magát. Semmi nem jött ki, csak a gyerek, pedig nagyon kellett előtte pisilni -nyomta a hólyagomat.

10 év művészi torna által megedzett hasfal nálam is sokat segített, a lazaság pedig a gátvédelelmnél.
Szerintem, ha nem úgy alakul, akkor kérni kell fájdalomcsillapítást, nem kell mártírkodni. Én azért szeretnék megint alternatívban szülni. Megint? Szóval ott szeretnék vajúdni is, most biztos időben bemegyünk.
Ilyen volt a szülőszoba a kórházban, a klinikán még nem láttam, nyáron adták át, biztos szép.
Kép Kép

Ahol a labda van, ott született Norbi, én a szülőszéken. Mögöttem ült a férjem és visszahúzott, mikor tolófájás közben szólt a szülésznő: most ne nyomjak. Így fért ki sérülésmentesen Norbi 33-as fejkörfogattal. Mikor a végén bekukkantott a doki - na az durva volt, akkor a labdának támasztottam a hátam.
Hát ez elég részletes volt, bocsi.

Éva

KépKépKép
agmano

Jó látni hogy mára már mennyivel emberibbek a szülőszobai körülmények. Azt nem hinném hogy a fehérvári kórházban is van alternatív szoba de annál már biztosan jobb mint 20 évvel ezelőtt. Majd lesz látogatás, kíváncsi vagyok.
Találtam egy képet, hasonlómód nézett ki ahol én szültem, és ilyen ágyból volt egymás mellett ha jól emlékszem 6, és ha megindult a kitolási szak akkor elhúzták az elválasztó függönyt és ennyi volt az intimitás. Amikor meglett a baba megmosdatták bepólyálták aztán megmutatták messziről hogy :így néz ki. (Dalmát már a kezembe adták egy percre, az igaz).És ezek után egészen hazamenetelig csak szoptatáskor láttam a babám és rendszerint alva.
Ehhez képest úgy látom mára már sokkal jobbak a körülmények, nekem teljesen új élmény lesz az apás szülés.

Agmano

Nekem volt beöntés meg minden és bizony ennek ellenére pisi kaki minden jött :(
Igaz, a másodiknál nem de Dalma jóval kisebb baba volt. Kép szülőszoba régen
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.02.21 11:52-kor.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?