Ikoka!
A szülőszobák nagyon barátságosak, otthonosak. Egy-egy szülőágy van bennük, meg ugye székek apáknak, szülésznőnek, asszem egy ctg, meg talán még pár kütyü. Tehát mindegyik egy személyes, kivétel nélkül. Nem valami nagyok, olyan 8-10 négyzetméteresek saccra. Van egy nagyobb szoba is, az az alternatív szoba franciaággyal, bordásfallal, szülőszékkel, káddal, labdával...stb., ott minden van. Úgy 4-5 szülőszoba van, plusz az alteros (

), és van egy fürdő is, egy külön vizsgáló, meg egy vajúdó-szerűség, ahol fotelok vannak egymás mellett, meg ctg-k. Gondolom ez azért van, hogy ha esetleg minden szoba tele van, itt kell várni (és vajudni), de én ahányszor bementem a szülészetre mindig tök üres volt, pedig szülések azok mentek, csak gondolom nem szokványos hogy 5-nél többen legyenek egyszerre. Ja, és persze van egy műtő is, ott is voltam, hát az nem valami barátságos, viszont jól felszerelt, és ott nem a falfestés a lényeg

. Az olyan titpikus műtős!
Itt az a "divat", hogy a legtöbb dokinak van "saját" szülésznője, akivel együtt szeret és tud is jól dolgozni. Ettől még lehet sajátod szerintem, de kérdezz rá a dokidnál, hogy ő javasol-e valakit, ha meg nem, akkor javaslok majd én

! Tényleg, kinél szülsz?
Hüvelyi szülés után 3 napig, császár után 5 napig kell bent lenni. Úgy tudom 5 és 3 ágyas mamiszobák vannak (oda nem szoktam becsattogni

), mindegyik rooming in-es. Ezen kívül van két egyágyas szoba, a két szobára van egy fürdő (mondjuk saját), ezekben van tv, mikro, asszem hűtő. Pici, de tiszta, és kielégítő. Ja, és van egy franciaágyas szoba hasonló paraméterekkel.
A csecsemősök szerintem mind nagyon kedvesek, egy csaj van aki akkora paraszt, hogy a hajam égnek áll tőle: még nekem se köszön soha, és múltkor meg nekem jött, mikor bent voltam a nővérszobába, jól leöntöttem magam kávéval, és annyit se mondott, hogy bocs...pfff. Anyu szerint is alapból ilyen, de a többiek aranyosak. Három gyerekorovs van: anyu, aki egy tündérmackó ( a betegek is nagyon szeretik

), az Andi, aki szintén kedves és készséges, meg Erzsi, aki nyugdíjas már, így kicsit kevésbé simulékony, de ettől függetlenül a betegek őt is kedvelik.
Ja, és még valami: nagyon megrögzötten cicipártiak, szóval nem kell attól félni, hogy megetetik a babát helyetted, meg ilyenek, mert máshonnan hallottam ilyet

! Amúgy is majdnem mindig veled van a gyerek, szóval alkalmuk sincs elrontani

!
Én anyutól függetlenül is nagyon szimpatizáltam a kórházzal, szóval szerintem jó választás.