A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Sziasztok!

Tegnap sűrű napom volt, bocsi, nem jöttem :(

Délelőtt elmentem bevásárló körútra, délután meg hathetes kontrollra. Sajnos utóbbit megszívtam :( dokinénimnek be kellett menni a kórházba, és csak 5-re ért vissza. Mivel baromi sokan voltak előttünk, és már 2-kor eljöttünk otthonról, nem vártuk meg, mert Saci nem bírta volna :( az a gáz, hogy tegnapra Apus és Anyukám is ezért vett ki szabit, nem tudom, mikor tudom ezt újra összeszervezni :(

Gyors reakciókra, amire emlékszem:

Pöttyök: Sacinak most kezdett el javulni... lehet, kiürültek a hormonok, vagy megszokta :roll: szóval ne aggódjatok, elmúlik idővel. Én nem kezeltem, és napi kb 1/2 liter tejet iszom.

Zitocs: Saci pár napja csinált ilyen bukós menetet, gőzöm nincs, mi volt az oka, mert én puffasztó dolgot sem ettem... de max 4 órán át tartott. Írtam is annak idején. Azért jó lenne rájönni az okára.

MÁK: :evil: :evil: :evil:

Manócskák: jobbulást a párodnak!

CSodaszépek a babák :D

Andi: a tornát szerintem is dokival kéne megtanulni. Nem bonyolult, de jobb, ha látod is, hogy csinálja. Nekünk is kellett Mesivel és Zazával. Sacival a doki szerint ráérünk a kontrollra.

Fürdetés: hétfőn nem volt Apus, én csináltam a vizet, ami nemcsak hűvös, hanem kicsi is volt... miután erre rájöttem, elengedtem Saci fejét :) nagyon élvezte :) beleforgatta magát :) egyébként hagyományos kiskádunk van, de lassan kicsi lesz nekünk is. A nagyokat 2 hónapos koruktól a nagy kádban fürdettem, lassan Saci is mehet :D

Na leteszem Sacit, mert bealudt, és vasalok egy kört :)
További szép napot!

Csöre
csöre74

Manócskák: baromi drága a tasak :evil: nálunk 4000 a 20 db-os. A gyógyszertáros sem javasolta, azt mondta, mehet sima fagyasztó tasakba.
Örülök, hogy jobban van a férjed.

Katuska: lehet eltérés akkor is, ha túl korán veszik le a PKU-t

Csöre
csöre74

Sziasztok!
Ma tiszta speedy vagyok, délre ki kell ganéznom az egész lakást, de már készen vagyok :) Délben jön a kivitelező valami mukival, hogy megnézzék a penészt. Megint. Mert hogy már voltak... Klassz lesz, ha ezt minden hónapban eljátszák, mintha az a penész alakváltoztatásra lenne képes :twisted: Úgyanuúgy néz ki most is! Aztán jön babakötvényes csaj, du. pedig Anyumék.

bálintanyu:
Én nem is azon lepődtem meg, hogy Beni 150-et evett, hanem ,hogy anyi tejem volt du. Ennyi reggel szokott lenni, du-ra már alig írunk a kettőből 60-at kipréselni... :?

MÁK:
Mi jan. 21-én adtuk le a papírokat, és én már minden juttatást megkaptam a hó elején.. GYÁS-t, anyaságit, családit... :roll:

bukás:
ÓÓó nekünk rendszeresen van..Reggel pl. túl korán tettem le büfizésnél, és fekvő helyzetben sugárban lebukott... :?

manócska:
A férjednek jobbulást kívánok, nektek meg kitartást!

Beneveznénk mi is a legfalánkabb baba versenyre, talán dobogóra kerülünk.. Bence adagja 1020-és 1180 között mozog már egy hete.. :lol:

katuska:
Engem Annával kerestek meg PKU-nál, de nekünk ismételni kellett, eltérést nem találtak... :roll: Reméljük semmi komoly.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes! Csöre! megnyugtattatok! remélem nálunk is csak ennyi a baj, hogy korán vették le! Nekünk is ismételni kell, a nő csak annyit mondott a telefonban, hogy mivel nem egyformán fejlődnek a babák így lehetnek eltérések amik akár már pár nap múlva nincsenek is! Annak idején az utolsó nap mikor jöttünk haza vették le ezt a vért a sorkból, most meg az elős nap mikor megszületett!
A védőnő is mondta neki mert hívta őt is, hogy nincs semmi baj a babával, semmi allergiás reakció, szépen fejlődik! Utána olvastam gyorsan ennek a PKU dolognak és nagyon durvának hangzik, viszont a kialakulása örökletes, mindkét szülőnek hordoznia kell, ha csak egyik hordozza akkor a baba nem lesz beteg csupán hordozó. Ha ilyen lenne akkor már Máténál is ki kellett volna mutatni valamit nem?
Olyan rossz érzés mikor beijesztik az embert :cry: :cry: egyből elkezdi keresni a tüneteket.

JAj nem haladok ezzel a pakolással! Ahol már van nagyobb gyerek nálatok is állandóan kupi van? Non stop rámolok....játékok mindenhol amikkel nem is játszik, kipakolva az evőeszközök, egy kenyér vég félig megrágva, porszívó szétszedve, 4-5 műanyag pohár félig vízzel....kilötykölt tea, elkent kaja, papír fecnik összefirkálva stb stb.
katuska79

Katuska: én folyamatosan mosok :( a nagyok elpakolják a játékokat, de a koszt, amit gyártanak vele, azt nem.
PKU: kaptunk egy papírt a kórházban, amire le volt írva, hogy a PKU akkor ad reális eredményt, ha a baba betöltötte a 72 órát, és összességében minimum 60 ml-t szopizott... ha születése napján levették Petrának, akkor egyik kritériumnak sem felelt meg. Csak azt nem értem, hogy akkor minek vették le? Ezt nyilván ők is tudták.

Tényleg, ezt kérdezni akartam: másnál is folyamatosan megy a mosógép? A napom abból áll, hogy minimum 3 adag mosás, teregetés, ruhaösszeszedés, hajtogatás, vasalás :( A nagyok most, hogy hó van, napi 2-3 nadrágot tutira összesaraznak :( Már várom a nyarat :D akkor töredéke ruha lesz rajtuk :D

Csöre
csöre74

Csöre: én már attól tartok tönkre megy a mosógép. Naponta megy nálunk is. És utána a vasalás! :evil: Úgy utálom.

krisz78

csöre:
ne is mondd, olyan vagyok, mint a mosómedve! mi színes cuccunk, mi fehér cuccunk, Anna színes cuccai, fehér cuccai, Bence holmijai.. :?

Katuska:
Hát ezt én sem értem mi afenének kellett a születése napján levenni??? A PKU akkr értékelhető, ha a baba legalább 60 ml-t szopott már. Gondolom aznap annyit még nem sikerült belediktálni... Annával is ezért kellett ismételni, mert nem volt tej, és így nem mutatott valós eredményt..

Fiam nézi a pihenőszékén a csüngő játékokat, közben folyamatosan csóválja a fejét, és úgy néz, hogy tuti azt gondolja: Azt hiszitek néhány csüngő bigyóval befoghatjátok a számat?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Katuska: reméelm, minden rendben lesz a PKU-va és tényleg csak a levétel idején volt valami... :roll:

Csöre: sajnálom,hogy lecsúsztál a dokinéniről! Bizony, olyan baromi nagy szervezést igényel,nekem is njöttek ki Anyuék, hogy Martinra vigyázzanak, ma meg ugye őt visszük a szűrésre....És mindkétszer kora esti időpont, mikor kicsit sűrűbben enne, úgyhogy borul a napirend, most kicsit hamarabb etetek., hogy legalább éhes ne nagyon legyen, ha már a vizsgálat amúgy is egy tortúra lesz neki...

Krisz: a doki elmondta a lehetőségeket: lehetne ugye spirál, amit nekem sem javasolt, tekintettel arra, hogy 5 évnél hamarabb szeretnénk kistesót és azt mondta, hogy a spirál meg legalább 2-3 évig jó,ha fent van -- meg nekem sem szimpi :roll:
Pharmatex cuccok: tampon, zselé stb...azt negyed órával az akció előtt kell használni...de az meg nekem olyan direkt, hogy gyere Apa, most telt le az idő...
Óvszer: na,azt végképp nem szeretném huzamosabb ideig..
Kétféle fogamzásgátló van,amit lehet szedni, ami csak sárgatest hormont tartalmaz és a méhnyálkahártya elvékonyításával gátolja a fogamzást.Én ilyet kaptam: Azalia (a Cerazett gondolom totál ugyanilyen elven működik,nekem most ezt írta fel.)

KépKép

KépKép
kata8110

Csajok, sajnos beigazolódott a félelmem, és nincs elég tejem. Vagyis ismét elkezdem a teázást és a fejést minden szopi után. Remélem, nagyon gyorsan helyreáll a rend!!

Kép
petne

Sziasztok.

Na végre tudtam jönni,nem hiszem el,hogy nem jutok ide.
Már anyira régen jöttem,hiányzott a sok infó rólatok! :wink:
Csak végig szaladtam az oldalakat,csodálatosak a gyerkőcök.
Visszaolvasni lehetetlen :oops:
Kép

Kép

Kép [img]

https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 1.3083.jpg[/img] [img]

https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 8.7363.jpg[/img] [img]

https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 7.5738.jpg[/img]

Kép

Bocsi,ha sokra sikeredett :lol:

Kép
Kép
Kép
regina74

Huh, megjött a TAJ kártya...

Kérlek segítsetek, honnan lehet letölteni a nyomtatványt az anyaságihoz?
És postán adjam fel az eredeti TAJ-t, meg ezeket?

Kaptam egy tájékoztatót a védőnőtől, de az valahogy kusza nekem, és mindenhez azt írja, hogy eredeti taj kártya, eredeti szül. kivonat, eredeti adókártya. Én ezeket nem adnám fel postán!

Kép
gombócmakka

Sziasztok!

manócska...remélem párod már jobban van.....

andrea...örülök a jó tippnek, az ülve hajtógatósnak..

szoptatás illetve pótlás adás....annak ellenére hogy második gyerkőccel "ajlódunk" néha nekem is újabb felfedezéseim vannak....mivel 80%-ban pótlást adok erről van infóm, szopizásról nincs, de nem törvényszerű, hogy 3 vagy 3,5 vagy 2 óránként kell a babónak kaja....nekünk este 11-től reggelig nyugi van....minimum a 3 óra alvás, de volt már este 7-től éjjel negyed 2-ig..., vagy épp 11-től hajnali fél 4-ig alvás...ez nekem nagyon jó....ha egyhuzamban 4 órát tudok aludni.....pláne hajnlban kelni már nem gond.....de aztán reggeli után már esetleg 1,5 óra alvás van egyszer majd délelőtt 11/12-től 3 órányi alvás újra. Délután ismét egy ilyen rövid változat...és ha már 2-3 órát fent van a kiscsajó, esetleg visszaalszik nem is csoda, hogy 1,5 óra múlva éhes.....mire rájöttem nem az alvás mennyisége, hanme két kajálás közti idő számít....van úgy hogy a 130-150 ml-t bepusszanja, elszundizik 10 percre,felébred ekkor kell készítenem egy kicsit( 30ml még kimérhető)
ebből max 3 húzás nemtöbb szinte semmi.... és onnantól beindul a 3 órás alvás....szóval próbálunk a férjemmel logikát keresni...na ez nincs persze....jajj és ha esetleg kimaradt 2 kajálás nagymunka nélkül, na persze hogy 150ml-k esetén már fáj a poci...vagyis fullon van az egész támcsatornácskája, na ekkor is képes szopni ...jól visszabukni....mert csak megnyugtatja, de inkább tetőzi a telitettség érzést...aztán jön az ülve hajtogatás, jó nagy MUNKA és szépen megoldódik minden....

Mi 3 napja nem sétáltunk a nagy szél miatt....talán ma....

MÁK....nekem a netes papírokra fizettek, de volna egy kérdésem, ha a lányunk januárban született, akkor elvileg két havit kellett volna kapni családi pótlékot nem? február 10 körül dizettek egy havi cs.p-t és az anyaságit....vagy rosszul gondolom?

Védőnő: az meg mi vagy ki? Én totál feleslegesnek tartom a munkájukat....már az első gyerkőcnél is így voltam, de most pedig pláne....vagy csak a miénk ilyen BIRKA????

Szép napot

gyongyike

Bartika! Nagyon szépen köszönöm! Hogyan tudnám ezt viszonozni?

Manócskák! A férjednek mielőbbi gyógyulást kívánok, neked meg kitartást!

Katuska! PKU miatt ne aggódj, főleg ha az első nap vették le (nem is értem miért kínozzák szegény gyerekeket, hisz ahhoz, hogy jó legyen a babáknak már tejet kell enniük), ezt velünk is eljátszották, aztán boritékban küldtek egy olyan papírt, amin a mintát újra el lehetett küldeni. Elküldtük és rá pár napra már megjött az eredmény, hogy minden rendben.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Na nem minegyiket sikerűlt felrakni????
Na majd megpróbálom mégegyszer.....
Kép

Kép

Kép

Kitti is sokat bukik,sokszor sugárba jön vissza a tejcsi,de nem mindíg.
Mi is voltunk a 6 hetesen,csak a sújját tudom,4370g volt.
Azért szépen hízogat,3005g-mal született.....

Kép
Kép
Kép
regina74

A GYED és a TGYÁS miatt ugye a munkáltatónál kell leadnom a dolgokat, akkor is, ha nem kifizetőhely?

Kép
gombócmakka

Gombócmakka:

papírok:www.mák.hu, www.oep.hu

A MÁK egy rakás sz...r. Régi papírok vannak fenn. Kisbogáccsal ezért bunkóztak.
A TGYÁS-t a munkáltató intézi, neked oda kell adni a papírokat(anyakönyvi kivonat, kórházi igazolás, taj - nekünk lemásolták, és azt küldték tovább), meg egy nyomtatványt a gazdaságisnak. (egy nyilatkozat - ez van az oep honlapon)
A GYED-del még ráérsz, de majd a munkáltatónál kell elkezdeni az ügyintézést.

krisz78

Sziasztok!

Csak gyorsan, amihez hozzá tudok szólni:
Gombócmakka: fel ne add az eredetit!!! Aztán járkálhatsz utána. Eredeti akkor kell, ha személyesen intézed!!! Én mindent lefénymásoltam, csak a kórházi igazolásból adtam fel az eredetit (biztonság kedvéért abból is van egy másolat itthon).

Fülbevaló: az Uszokiban volt egy csecsemős, aki felajánlotta, hogy házhoz jön 4000 Ft-ért. Hát... én őt hívtam ki. Tegnap meg is történt a "nagy dolog"! :-) Majd, ha több időm lesz, teszek fel képet is. Egyébként nagyon meg voltam elégedve, végtelenül kedves volt, próbált kapcsolatot teremteni Biankával, mielőtt nekilátna. Azért volt sírás (a szúrás alatt nem sok, inkább akkor, amikor alkohollal törölgette neki, hát az csípte), de utána, amikor felvettem megvígasztalni, úgy bealudt egy másodperc alatt, hogy csak néztem!!!

Kép
jandrea

bocsi, nem mák.hu. Nincsenek ékezetek. Vagy üsd be a google-ba, mert lehet, hogy nem ez a címük.

krisz78

Jandrea, Bartika: a gyerek kórházi zárójelentésén rajta van, hogy ha megvan a baba TAJ száma, telefonáljuk meg. Te telefonáltál már? Én most láttam a papíron, ahogy rendezgettem.

krisz78

Na, én nem fogom személyesen intézni, a férjem se ér rá...
Jó, akkor majd mindenből fénymásoltatok vele..., és úgy postázzuk...
így egyszerűbb :)

de micsoda hülyeség ez az egész, pont erre a c@ros adminisztrációra érek most rá!

Kép
gombócmakka

Krisz: igen, én felhívtam őket, amikor meglett a tajszám.
Egyébként a dokinő nekünk Milupa tápszert írt fel, abból is az Milumil HA1-et (a hugom tejallergáis volt picinek, azt mondták ha van rá hajlam, akkor ezt szokták adni). Ilyet kaptak a kórházban??? Tegnap Bianka eléggé fintorgott rá, de győzőtt az éhség. :-)

Azt mondta a védőnő, hogyha nagyon nem akarja elfogadni Bianka a tápszert, akkor tegyek bele cukrot, mert elég fanyar a tápi íze az anyatejhez képest. Nektek mondtak ilyet? És ha igen, valaki alkalmazza ezt?

Kép
jandrea

Sziasztok!

Először is gratulálok a csodaszép képekhez, gyerkőcökhöz!
katuska:mint 3 tojás egy képen. :lol:
bartika:olyan megható a tesós
erzsébet: tuti jó kép! :wink:

erika: Noémi sem alussza át az éjszakát. Bár a 7en már 2.szor kaptam 4 órás egyhuzamba alvást ajándékba. Persze ezeket mindig megelőzi egy katasztrófális nap.

enikő:Noémivel mi is szenvedünk. Eddig ugye hasfájós volt, 2 hete meg szorulásos. viszont olvastam vhol, hogy vkinél az édeskömény szorulást okoz. Tegnap kimaradt 5 óra, amikor nem adtam neki teát, és feltűnt, hogy nem kínlódik, így este is elhagyta. Úgy néz ki ez okozta a szorulást, mert azóta igaz szenved, de már nem sokáig, és többszö is sikerül légtelenítenie. :lol:

Tudom, hogy értetlenke vagyok, de az ülve "hajtogatást" hogy csináljátok? Rendesen öletekbe ültetitek a babát, és teljesen előre hajtjátok?

pöttyök:Noémi arca iszonyatosan néz ki. Eleinte csak a fejtetőn volt, most már mindenhol.Fülén, nyakán is. És az orcáján már egybefüggően vörös. :cry: Dokinő múltkor azt mondta nem kell vele foglalkozni, de azóta sokkal durvább. És ahol eltűnik a pötty közepe, ott száraz lesz a bőr. Szerintetek megmutassam inkább dokinak? Bár csak kedden tudom elvinni.

jandrea:sajnálom a betegséget. Noémi is ilyen keveset alszik. Reggel 6, 7-től fent van, majd este 5-6kor alszik 3 órát, fürdés, utána vagy elalszik, és akkor éjszaka 2,5-3-4 óránként kel, vagy nyomatja 3-ig a műsort.

katuska:tényleg írtózatos betegség a hajfájás, körömfájás. Nekem is volt! :lol: Én bele is akartam halni!

laktoherb:nekem sincs hasmenésem, bár én napi 2szer iszom csak, 3-3 dl-t. Ma elkezdem a homeos bogyókat, kiváncsi leszek segít-e a tejcitermelésben. De az alvás tényleg sokat segít, még ha 1 óra is.

hanna:nagyon édes Olivér a kantáros gatyóban! Olyan nagyfiús!

kata:Martin is zabálni való. És nem semmi mennyit eszik!

gyöngyike:üdv. köztünk! És gratulálok Virághoz!

manócska:sajnálom férjedet, jobbulást kívánok neki, és remélem jó híreket hozol róla! Neked pedig kitartást!

Ma megint csak én nyertem el a "nem vagyok hajlandó aludni, pedig hulla vagyok" napot? Iszonyat. És főznöm kellene. :cry:

Tegnap voltunk csípőszűrésen. Szerencsére minden ok, és csak 4 hónaposan kell kontrollra menni. :lol:

Kép
moffli82

Hú Krisz tényleg nekem is telefonálni kell a atja kártya miatt. Már egy hét múlva megvolt, azóta se telóztam....mások szivathatnak az ügyintézéssel akkor én sem fogom azonnal bediktálni.

Enikő! nektek is újra kellett vért adni? Egyébként rosszul emlékeztem mert nem az első nap vették le...összetévesztettem emrt folyamatosan vettek vért tőle a cukor miatt. De így sem volt meg a 72 óra és nem is volt még anyatejes széklete amit jeleztem is, hogy még mindig szurkot kakil!
katuska79

jandrea:
Nekem is mondtak ilyet anno Annánál, de én nem voltam hajlandó cukrot adni a gyerekemnek. Nálunk az volt a helyzet, hogy a milupa HA Starttal kezdtük, amit szeretett. Aztán, ahogy nőtt, fél évesen azt mondta doki néni, hogy jöhet a HA1-es. Na ez nem ízlett neki, erre mondták, hogy cukrozzam. Na neeeem. Nem érdekelt a dolog, és visszaálltam a HA startra, így nem volt semmi gond :) Anna másfél éves koráig tápszerezett, és végig a HA startot nyomtuk. :)
Lehet, hogy netek is ki kellene próbálni egy másik fajtát. :roll:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Néhány kép. :lol: Kép Kép Kép

Kép
moffli82

Moffli!!!! Azta Noémi sem kicsi!! :) Birom ezeket a hordozókat, olyanok benne a gyerekek, mint a kiskirályok... :lol:

Krisz, bakker jó, hogy írod én elfelejtettem. :shock: Nem is hiszem, hogy Pötyinél bediktáltuk. :oops: Minek az nekik???

Cukrot tápiba??? Ne máááá!!! Inkább próbálgassál másikat, nem? Én Pötyinek egy éves kora után, mikor már elutasította az esti és reggeli cicit, akkor adtam tápit, 2 éves koráig (nem nagyon mertem tejet adni neki) és igen, vele is végig kellett próbálgatni az ízüket. Aztán a Milupa Junior jött be.

Én már totál össze vagyok itt kavarodva a papírmunkában... Most akkor fel merjem adni, ami a honlapon van formátum? TGYÁS-t nem csak a TB kifizető munkahely ad? :?

Rendesen izgulok, ma megyek először Pötyiért az oviba Ádival. Autóval ugyan, de fogalmam sincs hogy fog kijönni a kaja. :? Most evett 1-kor és elájult aludni, remélem nem kell keltenem e miatt. Na meg mostanában fél órát nyammog a cicin, remélem időben el tudok indulni. Szegény gyerekem a héten így is az uccsók között jött haza 5-kor. :oops:

Csöre, Batkata, nálatok mindig Apa hozza-viszi a gyerekeket? Van más, aki kicsivel megy majd a nagyért? Ti hogy oldjátok meg?
Na megyek sütni, vendégek is jönnek ma este.
Pusza:
B.

KépKép KépKép
Kép
bartika31

bartika:kösszii! :lol: Tényleg nem a vékonykákhoz tartozunk. Olyan pofizacskói vannak, mint egy hörcsögnek. Kiváncsi vagyok mennyit hízott, jövő 7en méretjük. 3450-nel hoztuk haza, múlt hét kedden, 1 hónap alatt 4450 volt, és 5 cm-t is nőtt!

Remélem Ádám kibírja az ovis utat! Bár kocsiban minden gyerek elalszik. :wink:

Én munkáltatóm sem kifizetőhely, mégis el kellett küldenem a papírokat, és az eredeti anyakönyvet. Én sem akartam ismerve a postát, de abból nem jó a másolat, mert rá kell vezetniük a megjegyzés rovatba, hogy tgyás-t kapsz. Megkérdeztem.

Kép
moffli82

moffli:
Az utolsó képen Noéminak tipikusan olyan nézése van, mint amilyen Bencének is szokott lenni :)

(Azt hiszem megtaláltam, hogy akarok majd védekezni.... A hőmérőzést választom.. :roll: Sosem csináltam, de ez az egyetlen, ami nálunk beválhat... :? )

Kép
Kép
Kép
mágnes

Bartika!
Megértelek, anno Julcsival voltam így, hogy teljesen izgultam, mi lesz, de aztán belerázódtam.
Egy nagyon fontos dolog tutira számít: légy nyugodt, így ők is azok lesznek...

Most arany életem van még 1 hónapig, mert kibuliztam magamnak, hogy 6 hét az legyen 6 hét, addig én nem nagyon szeretnék rohangálni, szerencsére siekrült megoldani, sőt a 6 hétből 2 hónap lesz. Addig jó dolgom van, amíg nem megyek kontrollra, ez márc. 16-án lészen.
Pont ettől a naptól viszem majd őket reggel :shock: Már előre parázok és előre nyugtatom magam ezügyben...

Egy biztos, ezek a kölkek többet kibírnak, mint ami mi gondolunk, s ha lazán fogjuk fel a dolgokat, akkor ők is lazán fogják venni az akadályokat.
Ha úgy látod, ébreszd fel Ádit, az öltözésnél úgyis fel fog ébredni, vagy pedig már az előző etetésnél látod, kb. hogy jöttök ki az idővel, s akkor eszerint tudsz sakkozni. Azt írtad, sokat nyammog... Akkor most ne hagyd, hanem inkább adj neki kevesebbet, s akkor a következő etetésnél marhára meg fogja magát szívni. Néhány nap után úgyis fogod látni, hogy bírja a dolgot, meg azt is, az oviban hogy tudtok végezni.

Nekünk pl. nincs kocsink, úgyhogy mi a BKV "szolgáltatásait" fogjuk élvezni, plusz még az ovis-iskolás várakozások - mindezt babakocsi nélkül, MEi Tai hordozóval szélben, fagyban, esőben is...
(Van babakocsink, de azt talán nem fogom a varázspálcámmal felrittyenteni a vilamosra meg a metróra, ráadásul a metrókban is csupa lépcsős aluljáró adatott: Nagyvárad tér, Ecseri út, Pöttyös utca...)

Szóval Bartika: hajár, menni fog.

Fürdés: örülök, hogy bejött a mini-fürdőkádas verzió, Borcsa is imádja...

Julcsával ma iskolásat játszottunk, megoldott(unk) egy rakat feladatot, majd ebéd után megkérdezte, az iskolában délután is tanulnak-e az elsősök, mert ha nem, akkor ő most elmenne játszani... :) Mondtam neki, menjen, napközis foglalkozás van... :D

Csodásak a képek!!!

Na megyek, leadom a listát az uramnak, mit hozzon estére...
No meg Borcsa is kezd ébredni, naná, hogy kaja köll nekije. ;)

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Bartika! Lehet Ádám oylan jót fog aludni a kocsiban, mint általában a babák többsége, hogy észre sem fogja venni ha csúszik esetleg a kaja! Max megszoptatod ott a kocsiban mikor már Pötyi is veletek van és akkor tuti nem kell szirénázva hazamennetek! Sok sikert, egy pár nap és tuti menni fog nagyon rutinosan!
BAtkatának van igaza, ezek a csöppek roppant alkalmazkodók!

Jól rákezdett havazni! Még szerencse, hogy előtte kimentünk sétálni és akkor még jó idő volt, a szél sem fújt. Csak Máté oylan szinten bemutatta az utcán ahogyan viselkdejünk ha ki akarjuk borítani anyát, hogy először kapott egy adag havat mosdásképp aztán irány befelé. Érdekes a hófürdő után tudott ordítás, hiszti és vonszolás nélkül jönni....
katuska79

Moffli: De édes képek!!!! Jajj, a pöttyök miatt ne aggódj- Viola is totál pötty, ahol olajozom, ott sárga, ahol a pötty múlik, ott meg kiszárad a bőr és elkezd hámlani. Tegnap járt nálunk dokinéni, végignézte, de tényleg azt mondta, hogy nem gond- egyedül a kis nyaka volt ciki, ami egybefüggő vörös, gyulladt, valószínűleg nem tudjuk a tokája miatt rendesen megtörölni, s most hintőporozni kell.

6 hetes kontroll: Jelentem, átmentem :D A spirált nekem se javasolták, maradnak a korábbi módszerek, mert bogyókat és pirulákat meg én nem vagyok hajlandó bevenni :oops:

Regina: mennyire aranyos képek, különösen a "beájulós" fotók!!!

Katuska: nagyon szurkolok nektek a PKU miatt!!! Biztos csak valami félremérés.

PKU: egyébként engem a hideg ráz ettől a "Majd telefonálunk, ha gond van" dologtól- pláne, hogy mondtátok, hogy van, hogy fél évet kell várni az eredményre. Fél évig fogok rettegni, hogy megcsörren a telefon, netán nem tudom felvenni, és pont emiatt hívnak, hogy gond van... Na persze, én parázom túl.

Csöre: én a bukás halmozódást azért nagy részben a 6 hetes fejlődési ugrás számlájára írom- nálunk tuti az indult be- 2 napja totál kiszívja a ciciket, a mérleg már 100 feletti értékeket mutat (eddig ez sose fordult elő). És lecsökkent a kaki mennyisége is mára...

Gyöngyike: Üdv köztünk!

Mosás: ja, én is állandóan- de bébicuccokat. AZ a ciki, hogy a saját ruháinkról rendszeresen elfelejtkezem, és már dól ki a szennyestartó :oops: :oops:

Manocskak: figyi, ha a normál fagyasztós zacsi nem felel meg, akkor keress vissza, mert BÁlintanyu (Edit) talált valami olcsóbb tejtároló zacsis megoldást, negyedannyiba kerül mint a másik.

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Gombócmakka: eredeti TAJ kártyát sehová sem kell leadni.
A tgyást a munkáltatóhoz kell beadni, akkor is, ha nem kifizetőhely, mert ők igazolják, hogy van munkaviszonyod, és a béred mennyi.
Anyasági, családi: mi postán adtuk fel, internetről letöltött űrlapon, másolt dokskkal, kivéve az igazolást a 4x orvosi vizsgálatról, abból eredeti kell.
Tegnap jött meg a tértivevény, hogy átvették (2 hete dobtuk fel).
Moffli: micsoda husis Noémi :) nagyon édes.
Regina: micsoda haja van Kitti babának :) nagyon aranyos :) nálunk is ekkora hó van, de a délnyugati oldala olvad, ahogy sütötte a nap
Lányok, elég carul vagyok :( remélem, nem vírus :( fejfájás és masszív hányinger :( inni sincs kedvem :cry:

Csöre
csöre74

Barti: bocsi, de bamba vagyok :oops: nálunk Édesapám cuccolja a nagyokat, de amint olyan idő lesz, meg hazatér a kocsink a javításból, akkor én fogom... Apus hajnalban megy, későn jön haza, ő nem tud segíteni.
És igaza van Batkatának és Katuskának, ilyenkjor még nagyon rugalmasak....

Batkata: én is a kiskacsómmal varrtam a jelmezt, nincs s varrógépem :)

Zitocs: hát, legalább találtál indokot... Saci szerecsére azóta sem bukik, de akkor ijesztő volt, ahogy jött belőle folyamatosan...

Itt is havazik.

Csöre
csöre74

Bocs, most csak visszaolvasni volt időm, de Manocskaknak gyorsan válaszolok: Elanee az olcsóbb tejtároló neve, Bp-en a Mária bababoltban és a csalogány u-ban a Babyfun nevű diszkontban lehet kapni (itt 990 Ft 20 db), de sztem keress rá interneten, biztos van máshol is.

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Csöre!
Énnekem is csak nyártól van gépen, de nem volt időm és helyem (ld. pocak ;) ), hogy kipróbáljam..
Az összes jelmezt kézzel csináltam én is:
Nils Holgerson Márton lúddal
Tigris
Perdita
Szárnyas Dínó papírmasé maszkkal
éééés most: Ananász

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Sziasztok!

Zizocs:helyileg Monorhoz tartozunk és oda kellett vinni az ortopédiára.Jövöhét pénteken meg Vecsésre kell vinni az ultrahangra,majd ott szolok,hogy mutassák meg addig csak nem csinálok semmit rosszul.

Kép
andi0716

Néhány kép a kisasszonyról.

[imghttps://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1235146874.9613.jpg[/img] Kép Kép Kép

bocsika ha sok lett!!!!

Kép
andi0716

Sziasztok,

Nálunk is a "nem akarok aludni de iszonyatosan fáradt vagyok"nap volt ma a soron.
Gyakorlatilag óránként evett, olyan nyüszi volt. Aztán telerottyantotta a pelenkát, és elkezdett esni a hó. Ez volt 4 órakkor. Azóta alszik.(3-kor evett) Nem tudom mi volt a ludas. Lehet, hogy mindkettő.

MÁK, nálunk jó volt a netes papír is. Nekem apósom intézte, szerencsétlen a fél napját ott töltötte.

Kép
Kép
cs_erika

Halihó!

Ne haragudjatok, vendégek voltak este is, ma is, nem kerültem gép elé.
Csodaszépek a babák!!!!!!!!!!!!!!!!!

Erika! O. is nyűglődik. :?

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Andi: nagyon édes a pici lány! :D

Hú, Batkata, akkor adnak kihívásokat a gyerekek jelmez terén :wink:
Nálunk volt: mackó, cica, fridzsimen, Kleopátra, limbótáncos (Mesi), kalóz, viking, római légiós (Zaza) és egy nem jut eszembe :oops:

Erika: sajnálom :( nálunk tegnap délelőtt ment :( ma jó kislány Sackó... bár gyakran eszik...
tényleg, Lányok, én kezdek :oops: -ni, hogy gőzöm nincs, milyen gyakran eszik a gyerek... merthogy nem tudom, hogy mennyit, az egy dolog... de hogy azt sem, hogy mikor :oops: ha nyöszke, akkor felveszem, ha tátog, megetetem, de ilyenkor sem biztos, hogy kér, csak néz boci szemekkel, hogy akkor most mi ez a cici itten :shock: :lol: Amíg akkor kap, amikor kér, biztos nem lesz baja, de azért jobban fogok figyelni rá, hogy legalább tippem legyen :)

Csöre
csöre74

Mágnes, Bartika: én sem akarok adni cukrot, csodálkoztam is a lehetőségen. De szerencsére úgy néz ki, nem lesz gond. Pont most kellett pótoljak és simán megette.
Bár az érdekes, hjogy vajon miért nem a startot kapta. Megjegyzem erre is az van írva, hogy 0+.

jajjj... olyan gyönyörűek ezek a babák....!!!!

Bianka nagyon sokszor eljátsza a "túl fáradt vagyok, nem tudok aludni és emiatt írtó nyűgös vagyok" effektust. Pedig én aztán nem akadályozom meg neki, hogy aludjon....

Kép
jandrea

Csöre!
Én is pont ezen gondolkodtam, hogy azzal engedtek haza, tessen min. 8x szoptatni, ehhez képest én nem is számolom, mennyit adok.
Ha kér adok, ha nem, akkor nem... :) Azért nyakra-főre nem adok, csak ha kéri. Viszont ha kéri, akkor miért ne? Apukám szokta mondani viccesen: "Időm van, tejem van, miért ne szoptassak?"...
Nem hiszem, hogy ez olyan hatalmas gond lenne. Ha kell napirend, akkor lesz, főleg akkor, ha igazodni kell a fix időpontokhoz. Ha el kell indulni, akkor el kell indulni, s előtte úgyis meg fogom szoptatni... :D

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Sziasztok!

Itt vagyok nem tűntem el csak ma már 3X is voltam bent a páromnál a kórházban.
Már hála Istennek nem szédül és az étvágya is megjött.
Most elég jó színben is volt már sétálgat is.
Tegnapi infúzióba értágító és gondolom sóoldatot kapott, hogy ne száradjon ki.

Nagyon szépek a képek a picurokról.

Szia andi0716!
Gratulálok a kislányodhoz, nagy szép formás.
Nekem ezen a napon született a középső fiam csak 11 évvel ezelőtt.

Ma egyenlőre ennyit írok, mert eléggé fáradt vagyok hisz tegnap este semmit nem aludtam jóformán.
Majd holnap följövök hozzátok, ha a picur alszik.
Jó éjt mindenkinek és vigyázzatok magatokra.

manocskak

OK, Batkata, akkor ezt megbeszéltük :wink:

Manócskák: örülök, hogy jobban van a párod.

Jó éjt!

Csöre
csöre74

Jó reggelt!

Manocskak! Örülök, hogy jobban van a férjed!!!!

Csajok! Én tejcsárdát nyitottam. Azt hiszem, hétfőn elintézzük a tejleadást.

Kép
hanna30

Szép jó reggelt mindenkinek!

Köszönöm szépen amiket írtatok jól esik.
Ki vagyok téve most elég nagy próbának, hisz nem csak a Joel és a nagyobb gyerekeimet kell ellátnom, hanem ott vannak most az állatok is a farmon.
De velük azért nincs olyan nagy probléma, nem ólban vannak hanem egy kb. 5 hektáros erdős területen ami villanypásztorral van elkerítve, hogy ne menjenek el.

Amúgy minden rendben van velünk, csak nagyon hiányzik a párom.
Szerdán viszem a Joelt méretni, már elég nehéz szerintem van már több mint 5 kiló, de majd szerdán kiderül.
Én majd csak akkor megyek vissza a 6 hetes kontrollra, ha a párom itthon lesz és teljesen jól van.

Családiról:
Tegnap hívott föl engem egy ügyintéző, hogy nem érkezett be a papírom és ezért nem kaptam meg még a családit.
Hétfőn kell újra beküldenem vagyis annyit mondott, hogy nyomtassam ki a netről faxoltassam el minden mással egyetembe, kedden lesz a zárás és akkor a szerdai utalással megkapom.
De azért amit elfaxolok azt adjam föl nekik postai úton.
Ennyit az ügyintézésről, lehet, hogy nektek is akik még nem kaptátok meg utána kéne járni, hogy beérkezett-e egyáltalán az igénylésetek.

manocskak

Hanna: Gratula a tejcsárdához :D Azért vigyázz, maradjon Olivérnek is!

Manócskák: Örülök, hogy jobban vagytok!

Túlfáradás: én is próbálom megakadályozni, de olyan nehéz bealtatni őket, pláne, hogy eleinte az ellen is küzdenek, majd annyira fáradtak, hogy már azért nem alszanak... :cry: Most én is Suttogós trükkökkel próbálkozom, és még működik is, de (ld lent) attól is kezdek kiborulni.

Andy: a kis Andi Évi gyönyörű szép kisasszonyka!

Napirendek és trükkök: No, csajok én tegnap kiborultam. 3 napja Suttogót olvasok és kb. egy hete a szoptatási idő alatt a Viasaton nézem a sorozatot az "elcs...szett család problémáját megoldja a dada" témakörben. Valószínűleg túl sok volt. Tegnap már azon bőgtem, hogy azzal, hogy még nem vezettem be a szigorú kiságyban elalvást és egyéb Suttogós jótanácsokat, tuti, hogy nekem is olyan nem működő családom lesz, amit a tévében fognak mutogatni elborzasztásképp... :oops: :roll: Nem vagyok normális- egyetlen mentségem, hogy borzasztó fáradt voltam.

Szoptatási furcsaságok: végképp nem tudok mostanában elmenni Maszatmanón- hol egymás után 3-szor jóval 100 felett eszik (a mérleg össze-vissza mér, franc se tudja, hogy pontosan mennyi), aztán meg szinte semmit. Ha nekilát, akkor annyira leszívja a cicit, hogy nem marad benne 2 kortynál több, leszívni is alig lehet. Tegnap a kaki gyakorisága is megfeleződött- ma figyelni fogom, hogy mizu... Fejlődési ugrás? Napok óta olyan furi...

Tegnap este Viola - megfejthetetlen okból- 1,5 órán keresztül üvöltött vigasztalhatatlanul. Majd a fél 11-es szopi után bealudt, hajnal 4-kor etettem, majd reggel 8-kor már én költögettem, hogy gyere, ideje enni valamit, még kis vacak vagy, el kéne kezdeni a napot... Aztán alig evett valamit, s mostanra tudtam visszaaltatni.

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Maszatmanó! Na, én ezért nem olvasok könyveket.
Szerintem minden baba más. Nehogy parázz már ezen!
Én beleolvastam a Suttogóba. Háááát...
Szüleink sem könyvből neveltek fel bennünket. SZóval NYUGI!
Szopihoz! Ne ébreszd fel! Ha éhes, ébredni fog.
Nem szopnak mindig egyformán a babák, ne aggódj!
Olivérnek marad elég tejcsi. Ma 160-at evett és még 130 jött a ciciből. :oops:

Moffli! te miért adsz teát Noéminek?

Tápszerbe cukor??? Nagyon kemény.

Kép
hanna30

Manocskak: ez nagyon jó hír! Gyors felépülést a párodnak!
Milyen állataitok vannak?

Csöre, Batkata csatlakozom én is az aztsetudommennyiteszik táborhoz. Én sem nézem az órát, nem mérem mennyit evett. ha kéri kap.

Nekem meg az a bajom, hogy átalussza a napot. eszik, alszik, ha ébren van egy kicsit nézelődik de egyből nyűglődik, hogy aludna. Valamit ki kell találnom, hogy megforduljon a napszak nála. Pedig napközben zajongás van körülötte, ide teszem oda megyünk. Hiába tartottam ébren két három órát lefekvés előtt, akkor is kukorékolt éjjel, mert ugye azt a biológiai órát kéne átállítani.
katuska79

Sziasztok!

Gyors bekukk!!!

Hanna: gratulálok!!!! Ezt hogy csináltad????

Manocskak: drukkolok nektek, hogy minél hamarabb hazamenjen párod.

Batkata: a napirend témával még én is hadilábon állok. Olyan szempontból nem ártana, hogy tudjam, mikor szaladhatok ki a közértbe vagy hasonló. De mivel fogytán a tejem, így amikor csak akarja, adom neki, hadd szipákoljon rajta. :-)

Katuska: régebben, amikor még pocakosok voltunk, azt mondtad, hogy ha valakit érdekel a kézi fejés, akkor leírod hogyan kell. Megtennéd??? Gondoltam, hátha úgy hatékonyabb esetleg. Na meg ma hajnali 5-kor fejtem, mert éreztem nagyon tele a cici (mint kiderült, annyira azért nem volt tele) és jó lett volna, ha nem nyikorognom a fejővel. Próbáltam neten nézelődni, de nekem nem megy. Még akkor is alig tudok kicsikarni pár cseppet kézifejéssel, amikor adom be Biankának a vitamint. Valamit nagyon elbénázok.

Kép
jandrea

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?