A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Áfonyát ismét hazahozták :D :D :D :D :D

Jövő héten kap egy chipet a bőre alá és egy darabig nem kerül le a pórázról. Majd én is inkább többször leviszem.
Lényeg hogy itthon van :lol: :lol: :lol:
Vendég

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
(Esetleg átkeresztelhetnétek Bumerángra... :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

Kép
Kép
200907?

Boo! Az Mp3 nagyon jó volt! Vissza ne merd magad fogni, mert akkor ki fog sziporkázni!? :lol:

Lorca! biztos nem lesz baj! Anyuéknál is összeférhetetlenség volt, nekem az első 24 órámban csináltak két teljes vércserét, majd néhány hétig sárgán feküdtem az inkubátorban, de azóta "lelőni sem lehet". Ráadásul ez 32 éve volt, ma már olyan fejlett minden, hogy nem lehet baj.

Sillia! igen, ez a mocorgás bizonyos szitukban egy picit lohasztó tud lenni. :twisted:

Kép
katy76

Sziasztok!

Nem tudok mindenre reagálni, mert egy kissé lemaradtam - 2-3 napig nem bírtam közel kerülni a géphez: apa és Nóci hol a gépet, hol engem foglaltak le, munkahelyen is szívás volt a csütörtök és péntek: és még mondja valaki, hogy stagnál a gazdaság....

Ami fontos, mindenképpen szót érdemel:

A wc-s elmélkedéshez:
Tabati: kimaradt a végéről: ezeket legtöbbször le sem lehet húzni, és az előtted lévők dolgai is ott úszkálnak.....
Egyébként kaptam egy doboz Mascarponet, és mit csináltam volna, ha nem Tiramisut (életemben először, de nem az eredeti receptet, hanem az egyszerűsített, és főként nyers tojástól mentes változatot). Mindenesetre kétszer kellett letörölgetnem a monitoromat olvasás közben, úgy nevettem.
Pedig totál igaz, amiről szólt! :D

Niki: Ranina egyszerűen csoda ari baba! Sok hasonlósága van az én lányommal!

Sillia: Áfonya és apa kapcsolata: kutya és gazdája hasonlítanak egymásra.... :D
Szülőszoba: Nóci 5 éves volt szeptemberben, amikor őt szültem, pont ilyen volt a szülőszoba....
Ha jól sejtem ez is olyan ágy, aminek az utolsó pillanatban felhajtják a végén a lábtartót.
Na, nálunk ez alapból nem sikerült, a szülész doki futkosott egy hatalmas villáskulccsal - férjem legnagyobb ilyedtségére. :D

Kép
Kép]
hendegabi

Jányok!
A kórházi állapotokról jut eszembe. Ti szoktatok élni az 1+1%-os felajánlási lehetőséggel? A SOTE I.-n -többek között- ilyen pénzekből alakították ki az alagsorban az Alapítványi rendelőket.

Kép
Kép
200907?

Igenigenigenigennnnnnnnnnnnnnnnnnnn!

Végre találtam infót a kismamatanfolyamról:

http://www.noi1.hu/?module=hir&hirid=5

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Bár, ennek a "körnek" nemsokára vége, folyamatosan szokták egymást követni az előadások és bármikor be lehet csatlakozni.

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!
Én tegnap pont kihagytam az itteni kismama tanfolyamot.Szülésznő volt a az előadó.
Helyette babáztam egy jót :lol: :lol: :lol: :lol: !
Azért sajnálom h kihagytam,de ez a látogatás unokatesómékhoz be volt ígérve.
2 és fél hónapos a kisfia,és olyan gyönyörű!Meg is döncöltem picit,egy kis vigyori!A kislányuk 2 éves,és egyáltalán nem féltékeny az öccsére,nagyon okos csajszi!
Minden tiszteletem az uncsitesómé,nagyon jól neveli őket,boldog kiegyensúlyozott gyerekek.Egyébként ő is a Suttogó elveit követi.
Olyan érdekes,h ahányszor babázom,v csak babillat vesz körül,szerintem az én kis Picúrom megérzi h elérzékenyülök és ő meg
nagy munkába kezd a pocakomban! :lol: :lol:

Majd megint vissza kell h olvassak,most csak átfutottam.. :wink:

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka

Sziasztok

Én sem érzem még, hogy rugdosna a picim, de még nem idegesítem magam miatta, mert nekem is a méhlepényem a melső falon van, plusz nem vagyok egy vékony alkat, így még a hájam miatt sem érezhetem.

Gabi 83

Te mikor mész sz. tanfolyamra?Nekem a védőnő azt mondta, hogy ráér a 3o hét körlül mennem.

Ja, nővérkémnek a babája kb. 35oo grammos, tegnap volt orvosnál, és azt mondta, hogy már mindennapos. Izgul az egész család.Március 9-re van kiírva

Kép
Kép
orsi777

orsi777! :)

Ez se rossz duma. :shock: :? Konkrétan tényleg nem sürgős, de miért ne mehetnél korábban is?
Általában nem csak magáról a szülésről van szó egy ilyen tanfolyamon, hanem az egész terhességet mint olyant tárgyalja. És mindenkinek bőven vannak kérdései, kétségei menet közben. (Arról nem is beszélve, hogy harmincegynehány hetesen azért csak nehezebben mozogsz, mint kisebb pocakkal...)

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!
Orsi:)

Nekem is mellső fali placentám van és háj is akad bőven :) Több,mint egy hete érzem a mocorgás.Akkor még csak gyanu volt,hogy a kölök az,de most már olyanokat nyomul,hogy csak na. Amikor ülök,akkor érzem a legintenzívebben.
Vendég

Sziasztok

boo én 3-at szültem, egyiknél sem akartam fájdalom csillapítót. Én minden ilyen beavatkozástól félek,és mint egészségügyis a szemem előtt vannak a jobbnál jobb szövődmények, stb.... ezért aztán én minidig úgy vagyok vele hogy nem kell, és nem is kértem. az első szülésem brutális volt, inkább nem részletezném, csak priviben ha valakit érdekel. Ott volt hogy 2 percenként jöttek a fájások és 1 percig tartottak, és olyan is volt hogy 1 percnként, szinte egybefüggő, nem is nagyon voltam magamnál, de akkor sem kértem.
A második és harmadik szülésem csodálatos volt, ott már előtte egyáltalán nem féltem, miniden fájásnál elengedtem magam, és hagytam hogy a fájás végig menjen a testemen, méhemen, ezáltal éreztem minden fájásnál ahogy a pici lejjebb megy, és sokkal több erőt adott ez nekem, és fele annyira sem fájt mint az első. szerintem nagyon fontos hogy a fájásoknál ne befeszítsük a hasunkat még jobban, mert amúgy is kőkemény az összehúzódás miatt, hanem pont hogy elengedjük magunkat. A legjobb ha állsz a fájások közben mert a gravitáció miatt a méhszáj jobban tágul.
Én most sem kérek semmit. Azért az EDA-nak is vannak mellékhatásai, még ha annyira nem mondják akkor is. Persze gy esetleges csaszinál viszont semmiképpen nem választanám a altatást, hanem az EDA-t mert a kettő közül a babára nézve az altatás sokkal rosszabb.
De ez nem azt jelenti hogy lenézem azokat akik érzéstelenítéssel szülnek. Én ilyen vagyok. Gyógyszert is csak akkor veszek be ha nagyon muszáj. Én elég jól bírom a fájdalmat, magas a fájdalom küszöböm.

sillia örülök hogy meg van Áfonya.

Szülőszoba: Én az első kettőt hagyományos szülőszobában szültem olyanban mint amit sillia is mutatott. A harmadiknál már megcsinálták a szülőszobákat. És én a franciaágyasban szültem. Kipróbáltam a bordásfalat, és a labdát is. És nagyon jó volt. Nekem kifejezetten a labda nagyon jó volt, miközben azon rugóztam, a dokim meg apa felváltva masszírozták a derekamat.
A bordásfalon meg előre hajolva támaszkodtam, nekem az is nagyon bejött. A kádat már nem tudtam kipróbálni mert nem volt rá idő.
Az első gyerkőc 6,5 óra alatt lett meg, a második és a harmadik 3,5 óra alatt. A harmadik gátvédelemmel.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Én ilyenben szültem

Kép Kép

És ez pedig a többi szülőszoba

Kép Kép

Kép

gabi1

Sziasztok!

kicsidodi

Dr. Mészáros László a dokim, nála (vele) fogok majd szülni. Remélem akkor majd a tündérmackó :lol: Anyukád lesz az ügyeletes gyermekorvos.

Hát remélem nekünk is éjjel indul be a szülés , mert napközben Apuka nem tudom, hogy fog ugrani melóból.Már mondtam neki, hogy jó előre készítsen fel mindenkit ( kolléga, főnök, stb.) , hogy ha menni kell , akkor bizony megyünk :roll: :roll: :roll: :D :lol: :lol

boo

porzó-bibe témához csak annyit, hogy állítólag megnő a második trimeszterben a szexuális étvágy. Na jó ez még igaz is lenne nálam , de ahogy jön az ihlet , úgy megy...és igen vmi mp3 jellegű,de akkor már nem is igazán akarom...
:oops: :oops: :shock: :shock: , de szerencsére ez nem mindig van így :roll:

agmano
tetszik nekem ez az alternatív szülőszoba, tök otthonos :shock:

sillia

na ez a szoba viszont kicsit rideg, na jó nem kicsit, nagyon :? :( :(

összeférhetetlenség

jaj én is negatív vagyok,párom pozitív, de én azt hittem, hogy közben vérképnézés, aztán meg antiD és kész, semmi gáz.

hendegabi

villáskucsos történet :D :D :D :shock: :shock: :shock:

Én is szeretnék majd szülésfelkészítő tanfolyamra járni, de még nem érdeklődtem utána :roll: , ja és szerintetek kismamatorna meg ilyesmi kell vagy nem??? :shock: :shock: :shock:

Kép
ikoka7

Sziasztok!

Tegnap megvolt a "kötelező" uh. Minden rendben a bébivel, korának megfelel ill. most 4 nappal korábbra hozta ki a gép a születési időt. De mint tudjuk ez úgysem számít. (És még mindig kiscsaj :D )

Fájdalomcsillapításról enyém vélemény tömören: egyiknél sem kértem, fel sem merült, természetes úton akartam szülni. Most sem fogok.

Sillia!
Örülök, hogy Bumeráng Áfonya ismét otthon :lol: Mindig ilyen szökdösős volt v. ez vmi új nála?
Az a szülőszoba nekem kissé ilyesztő, de ez nyilván csak a "modernkor" átka. Azért hiába mondják, hogy nem a fal színe számít, mégis barátságosabb egy meleg színű fal (legalább).

Kép
Kép
Kép
szonibaba

ikoka7! :)

Kelleni semmit nem "kell", de valamilyen mozgás mindenképpen ajánlott. (Leszámítva a fedettpályás véraláfutást. :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

Kép
Kép
200907?

szonibaba! :)

"Fájdalomcsillapításról enyém vélemény tömören: egyiknél sem kértem, fel sem merült, természetes úton akartam szülni. Most sem fogok. "
Részemről a kettő nem zárja ki egymást... :roll: :roll: :roll: :roll:

ancsurti! :)

Már annyiszor akartam kérni, de mindig elfelejtettem. :oops: Mesélj már valamit a suliról!

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Lorca,a keményedésekre gondoltam,hogy tök rémisztők,nem a szülésre :lol: :lol: .Attól már nem félek,bár Domival sem féltem :D.

Boo,nekem érdekes lett volna érzéstelenítés nélkül,mert császárral szültem,de amúgy én is úgy álltam hozzá,hogy szeretném végigcsinálni a legminimálisabb fájdalomcsillapítással. :)
végül úgy alakult,hogy fájások nélkül toltak a műtőbe,ott meg már szúrtak is egyből:).Altatást viszont egyáltalán nem szerettem volna,szuper volt,hogy láthattam már ott bent :) .

...na visszaolvasva se füle,se farka szöveg,de megyünk fürdetni,úgyhogy nincs időm normálisan megfogalmazni :oops: :oops: Azért remlem érthető :)

Kép

Kép
lidike

Kép

Kép

gabi1

Akkor biztos az apukájára hasonlít, amolyan Pató Pál Úr/Hölgy :lol:

Kép
Kép
orsi777

Jó reggelt!

Niki, a teszt nekem is bejött, aszerint is fiú. És Neked milyen gyönyörű lányod van! Micsoda fürtök, nagyon helyes! És a férjed, ezt eddig nem is mondtad!! :wink:

Érzéstelenítés: Én is úgy álltam hozzá, h nem kell, mert simán szeretnék szülni, de mivel kb este 10 körül folyt el a magzatvizem és csak hajnal 3körül indultak be a fájásaim - közte persze nem aludtam semmit mert vártam, h mi fog történni :roll: - reggel 6kor megkaptam az oxitocint amitől turbó fájásaim lettek, és amikor a szülésznő közölte kb fél9-9 magasságában, h még mindig 1 ujjnyinál tartok :shock: , na akkor totál feladtam a küzdelmet és azonnal kértem EDA-t!!
Nálam remekül bevált, mert kb11re teljesen kész voltam a szülésre annyira felgyorsította az eseményeket - de megjegyzem, h én is éreztem EDA mellett a fájásokat! Aztán végül 11kor még nem kezdtük el a szülést, mert annak ellenére, h minden ok volt (méhszáj, 4ujj) Barnuskám még nem volt kész a nagy útra, így várnunk kellett. Onnantól kezdve már nem is töltötték az EDA-t sem, hogy a kitolást érezzem, végül du 1kor kezdtük el, és kb 3-4 nyomásra meg is volt Barna. Bocs, ha kicsit részletes lettem. :oops:

Boo, nagyon tetszik az útmutatód! :lol:

Lorca, köszi az infót. Ha minden szülésznő aranyos és kedves akkor nem is tudom, h fogadjak-e..
Nem is csodálom, h becsődölt a Klinika, tényleg rengetegen járnak oda. Pénteken beszélgettem az ultrahangosokkal, és ők mondták, h egy héten 4 nap csinálnak genetikát kb 5 helyiségben és átlag 160-180 kismami fordul meg naponta!

Tabati, és tényleg így van a wc-n :lol:

Moncsi, ez nagyon jó kis szülinapi ajándék! Apa biztos értékelte! :wink:

Lányok, ezt a linket tegnap kaptam egy másik fórumon, szerintem nagyon mókás. Csak feltöltöd a fotód+ a párodét és kidobja, h milyen lesz a gyerkőc. Nekünk göndör fekete hajú kissrác lett, nagyon jót röhögtünk rajta! :lol:
http://www.makemebabies.com/
o.heni

Sziasztok!

Kismamatorna: én jártam elsővel, most is tervezem, azért jó, mert tök pozitív mindenki, aki oda jár, meg lehet beszélni a dolgokat és szülés után is össze lehet járni pl. babamasszázsra, babakocsis sétákra vagy csak úgy dumcsizni. Nem utolsó sorban a mozgás a meditálás és a légzéstechnika.
Kicsit vicces volt, mikor ott lihegtünk a nagy hasunkkal, és utólag értelme sem volt, mert szülés közben ez ösztönösen jön, de jó volt a heti fix program és a mozgás bálnahassal - különben már meg sem mozdulna otthon az ember lánya.

A férjem hazatelefonált pár hete, hogy találjam ki mikor akarok szülni, mert ki kell írnia a szabadságát :? .
Beírtunk júliusra 2 hetet, meg júnira, augusztusra is egyet.
Valamikor csak kijön a baba?
Elég gáz, mert 3-an vannak az irodában és egyszerre csak 1 mehet szabira, arról nem beszélve, hogy sokat jár Pestre és vidékre. Szóval, ha akkor szülök, mikor a két kollégája egymás után elmegy előre lekötött útra, akkor egyedül leszek itthon frissen szülve a 3 gyerekkel, mert ugye gyedeseknek ovi sincs nyáron. Ráadásul párom a főnök, úgyhogy 2 hét megszakítás nélküli szabi sem lehetséges.

Mikor Martin született tök egyedül voltam itthon hetekig, pedig első gyereknél még elég izgi a helyzet. Tiszta görcs és depi voltam. Akkor decemberben év végén lehetetlen volt eljönnije szabira, Norbinál azért kicsit otthon volt, bár ő is decemberi.
Majd lesz valahogy.

Éva

KépKépKép
agmano

sziasztok

sajnos kismamatornára én nem járhatok sőt nagyon semmi mozgást nem végezhetek.
Kiderült hogy a placenta az úgy helyezkedik el hogy takarja a belső méhszájat és vérezget...így az elkövetkező 5 hónapot fekvéssel kell töltenem...nem tudom ez hogy lehetséges egy 2 éves örökmozgó mellett, de igyekszem minél többet pihenni.

Boo
irigyellek az mp3- mért, minket apával a eltiltottak szülés után 6.hétig tőle :(

Csatlakozom a fiús táborhoz..a kinaiak megint eltalálták (legalábbis nálam) Balázs Vendel van a pocakomban. :D

A fájdalomcsillapításról annyit, hogy 12 órát vajúdtam kértem fájdalomcsillapítást, a szülésznő azt mondta hogy amint megérkezik az orvosom kapok..reggel fél hétre ért be 7.20 ra meglett Patrik így nem jutott rá idő. Utólag nem bánom de akkor biztos jobban bírtam volna.

Nam most mennem kell
további szép napot mindenkinek

Kép

Kép
buzaszsuzsanna

Akinek egyszer is eszébe jutott, hogy a párja nem épp a legtökéletesebb apajelölt ránézésre, annak ajánlom, hogy pillantson rá Alfie-ra. Ő most a legfelkapottabb apuci Angliában. :?
http://www.telegraph.co.uk/news/newstopics/howaboutthat/4630866/Schoolboy-father-Alfie-Patten-may-take-DNA-test-after-two-more-teens-claim-paternity.html

Kép KépKép
lorca

Lorca: :lol: :lol: :lol:

tímea83
Ajka

Pasiknál nem számít a kor ,egyesek 30 évesen is képesek úgy gondolkodni mint egy 8 éves... :roll:

tímea83
Ajka

Ma ismét egércincogás van a porondon. :D Apuci játszóházban van a két csemetével, én meg pont mosok. (Azaz pörög a gép én meg nem csinálok semmi hasznosat, csak netezgetek.)

Zsuzsa,
Van némi tapasztalatom 2 éves örökmozgók terén. Tippem nincs, hogy lehetne megoldani a fekvést, hacsak nincs valaki ott mellettetek 24 órában. :shock: Bölcsi?

Éva,
Két ekkora gyerkőc mellett meg sem mozdulnál? :lol: Kizárt dolog. :wink:
Nálunk a második gyerek érkezése nagyon kemény volt, Nati annyira boldog volt és fel volt dobva, hogy még ketten is azt mondtam, kevesen voltunk. De egyedül. :shock: Brr... persze mindent túl lehet élni, de azért jó lenne, ha babó elkapná azt a két hetet. Esetleg megbeszélheted a szülészorvossal, hogy időzítsetek. :wink:

Heni,
Második szülésemnél nem volt fogadott szülésznőm és aki pont ügyeletes volt szintén tökéletes volt. Utólag sajnálom, hogy nem az angliai módi volt, mert azt a szülést simán le tudta volna vezetni egy szülésznő, a komplikáció csak a dokival kezdődött.

Lidike,
A keményedések ijesztőek? Na, erre nem is gondoltam. :lol: Nekem az simán az élet része. Egy picit megállok, nem kapok levegőt, aztán teperek tovább, mintha mi sem történt volna.
Az viszont igaz, hogy erős lenne azt mondani, hogy "félek" a szüléstől, mert azt azért nem. Én a körítést hagynám ki, főleg az utána következő kórházi részt.

Ikoka,
Szerintem nem kell a felkészítés vagy a torna, csak jó. :wink: Sztem ez pont elég érv mellette. Bár én eddig is kihagytam, de csak a lustaság tartott vissza.

007,
A gyeddel nem jön össze annyi jövedelem, hogy adózhassak. :lol: Igy 1% kilőve. :?

Hendegabi,
Megértem, hogy férjed kicsit bepánikolt, amikor a doki rohangált - pláne villáskulccsal. Amikor Szabival a kora osztályon voltam, nekem azt mondták, semmi pánik. Majd ha ők elkezdenek rohangálni, akkor lehet. :twisted:

Katy,
Az első nap ha kellett a vércsere, akkor az tényleg nagyon brutál bilirubin szint lehetett. :shock: Első sorban nem is a szadizás miatt nem szeretném, hanem főleg a veszélyei miatt. Ahogy a többiek sem, én sem nagyon szeretem egy közvécé tisztaságát ellenőrizni. De hol van az attól, amit egy vérkészítmény okozhat. :x Mennyien haltak meg attól a múltban, hogy a vérátömlesztéssel olyan dolgokat is kaptak ajándékba, amit akkor még nem tudtak kimutatni és kiszűrni. Nincsenek illúzióim azzal kapcsolatban, hogy most sokkal jobb a helyzet, csak annyi, hogy sok olyant nem kapunk, amit mondjuk 30 éve igen. De az újabb mutációk simán átmennek a rostán.

Sillia,
A mi kutyánk anno kb havonta elveszett. Nem elszökött, hanem valaki mindig "megtalálta", miután megijedt egy durranástól. Egyszer hajnali 3 körül rohant el, én meg hagytam, nem voltam hajlandó hajkurászni. Akkor senki nem kapta el, úgyhogy hajnalban már türelmesen ott üldögélt a kapu előtt. Lehet, hogy nálatok is csak a segítség túl aktív. :wink:
Nagyon barátságos egy szülőszoba. :? A fehérvári kóráznak csak az új szárnyát láttam, ahol a kismamik vannak. Az nagyon tetszett. :D Én még attól is rosszul voltam, hogy Szabit szülés után majd 2 órára elvitték megfigyelésre. Mint a vércse bámultam az ajtót, hogy mikor is hozzák vissza. Azért nagyon örülök, hogy én már olyankor szülhettem, amikor már nem az a háromórás elkülönítős rendszer volt. Én először Japánban láttam szülészetet, úgyhogy már eleve magasak voltak az igényeim. :lol:

Agmano,
Engem meg nem is csak ketteske, hanem egyeske is ki szokott rugdosni. :lol: Hajnali 3-kor fel kellett kelni, mivel fájt a füle. Sapi, Nurofen, babusgatás. Szerencsére viszonylag hamar elmúlt, 4 körül már aludt és próbáltam kimászni alóla, hogy lekapcsoljam a villanyt. Erre persze felébredt, és csak annyit mondott, hogy ááá, nem kell, így is tud aludni. :lol:

Tímea,
Ha úgy gondolkodik, az egy dolog, azt már megszoktam :lol: . De ha úgy is néz ki?! Szerintem tragikus. A cikkből kiderül, hogy apuci 12 volt, amikor összehozták a bébit és már két éve "járnak" - akár mit is takar ez nekik pontosan. Azt hiszem, mostantól 10 év lesz a felső korhatár, amikor még idegen kisfiúk beléphetnek a lakásunkba. :twisted:

Kép KépKép
lorca

lorca! :)

Ööö...izé...lehet, hogy itt valami nem stimmel? :shock: :shock: :shock:
A GYED adóköteles, más bérjövedelem jogícmen szerepel az adóbevallásodban. Én is azon vagyok. Szépen meg is kaptam a megfelelő igazolásokat az Egészségbiztosítási Pénztártól. Ez alapján készül a bevallásom.
Nálad is vontak adóelőleget, így te is tudsz rendelkezni az 1%-okról.

Kép
Kép
200907?

007,
Igen adóköteles, de a kedvezmények miatt már nem marad rendelkezni való. :lol: Ami adót befizettem, az szépen visszajön. (Na nem abból megyünk Los Angelesbe kaszinózni. :twisted: )

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Hát, én most úgy állok a dologhoz, hogy ha dinamikusan, egyenletes ütemben halad a szülésem, nem fogok kérni EDA-t, hiszen akkor felesleges, de ha nehezen tágulok, vagy nagyon elhúzódik, én zokszó nélkül kérni fogom, mert több ismerősöm is van, aki a világ legszörnyőbb rettenetének élte meg a szülését (persze a "gyümölcse édes" :wink: ), mert nem kért EDA-t, sem mást, akik pedig kérték, sokkal inkább kihagsúlyozzák a lényegi részét (világra jött a gyerekem), mert nem merültek ki annyira, és nem viselte meg őket annyira. Szóval én nem akarom, hogy az maradjon meg, hogy atyám, de borzasztó volt, hanem hogy szép élmény legyen, és ha ehhez EDA kell, ám legyen, nem csinálok belőle hiúsági kérdést!
Amúgy van egy ismerősöm, aki fél éve szült 21 óra (!) vajúdás után, és még az orvos is csodálkozott, hogy a gép alapján is baromi kemények a fájásai. Na, ő nem kért EDA-t, mondván ettől "fasza gyerek lesz" (tényleg büszkeségből), de most úgy gondolja: eddig kettőt szeretett volna, de ezt nem hajlandó mégegyszer átélni :evil: . Szóval szerintünk (férjemmel) ő most nem hős, hanem egy idióta, mert ma már adottak a lehetőségek, hogy ne középkori módon szüljünk, tehát akinek szüksége van erre, igenis használja ki, mert ennyi erővel gyógyszert se vegyen be soha, hanem kezelgesse a lőtt sebét lándzsás utifűvel :evil: :lol: :lol: :lol: !
Az én szememben ettől se nem több, se nem kevesebb egy nő! Én amúgy eléggé utánajártam a témának, és ennek fényében mondom azt, hogy simán bevállalom, ha úgy érzem...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kicsidodi 2009.02.22 16:36-kor.

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi én sem azért nem kértem mert én baromi nagy mártír vagyok, egyszerűen félek minden ilyen beavatkozástól, és inkább "szenvedek" és elviselem a fájdalmat minthogy szurkáljanak. Én nem érzem magam mártírnak. Az első szülésem elég kemény volt, kibírtam azt is, de én úgy érzem nagyban számít az is hogy ki hogyan áll hozzá a szüléshez.

Kép

gabi1

Jaj dehogy, magatokra ne vegyétek! Én nem gondolnám, hogy mártír az, aki nem kéri, csak az a csaj konkrétan megmondta, hogy ő ettől többnek érzi magát, és elvárható, hogy mások is többnek nézzék... Hát várhatja :roll: ! Nem ezért szeretjük!
És én azt is megértem, ha valaki retteg az ilyen jellegű beavatkozásoktól, mert sok ilyen van, és ezért inkább sajnállak... :roll: :wink: . Csak azokat nem szeretem, akik ebből hiúsági kérdést csinálnak, meg a császárból is... :evil: . Nyilván én is természetes úton szeretném világrahozni a babámat, de ha más beavatozás kell, nem fogom magamat kevesebbnek érezni, ahogy attól sem, ha kérek EDA-t, ez totál szubjektív dolog, ahogy az egész szülés is, szóval döntse el mindenki maga....
Amúgy ez a lazulós-dolog nagyon jól hangzott, amit mondtál, utána kéne néznem...
Van javaslatod?

KépKép

KépKép
kicsidodi

dodi passz nem tudom hol kellene utána nézni, én az egész terhesség alatt agykontrollt használtam, és próbáltam magam arra állítani hogy könnyű gyors szülésem lesz, hamar kibújik. Volt hogy naponta többször is ezt mondogattam magamnak, és babának is hogy milyen ügyes lesz és hamar itt lesz köztünk, és odabújhat hozzám, és apucihoz. Amikor a szülés megindult akkor meg teljesen átadtam magam a fájásoknak, értem ezalatt azt hogynem magára a fájásra koncentráltam hanem próbáltam ellazítani magam, és megpróbálni érezni a baba kijövetelét, ahogy a fájásokkal jön lejjebb.
Az első szülésemnél, meg fordítva csináltam, már előre rettegtem a fájásoktól, hoy na megint itt van egy és hogy mennyire fáj, befeszítettem magam. És sokkal nehezebb is volt, hiába nem volt időben sok. Persze nagyban számított az is hogy ott nem volt velem a fogadott dokim, mert sajna influenzásan feküdt otthon, a hazaküldték ügyeletből is. Telefonon értekeztünk, meg a ő is az ügyeletes dokival.

Kép

gabi1

Sziasztok!

Igen Lorca mondasz valamit oda kell figyelnünk egyre ravaszabbak.. :lol: Gondolom szegény szülők is ebbe a hibába estek h a kismuki még tök ártalmatlan.. :wink:

Ami viszont egy kicsit idegborzolóbb h a világ legfiatalabb kismamája egy 5 éves kislány volt! :shock:

tímea83
Ajka

Sziasztok!

Jo ez a Wc-s sztori,nem csoda hogy kilometeres sorok vezetnek a noi reszlegig...

Niki:megvigasztaltal egy kicsit,habar tudtam hogy nem lesz egyszeru az elet baratok nelkul...Te hogy alltal a nyelvtudassal mikor kimentel?Mert szamomra ez okozza a legnagyobb problemat.
De szorgoskodom azert...

Sillia:a chip a kutyiba nem egy rossz dolog,de az elkoborlasat nem akadalyozza meg...remeljuk rendezodnek a viszonyok :wink: !Max.rakjatok a nyakorvere egy nevvel,telefonszammal ellatott biletat...hamarabb hazakerulhet!Van ez a "taviranyitos"poraz...annak a vegen sem kakil porazon?

Szuloszoba:Az az egy biztos,hogy itt ilyen kozepkori szuloszobak mar nincsenek,lattam mar felvetelen,es ismerosok elmondasa alapjan tudom.Voltam bent latogatoban is,es nagyon baratsagos hangulatuak...Ugye itt nincsen se doki valasztas,se szuleszno valasztas,annal szulunk,aki eppen bent van.De allitolag a szulesznok tunderiek,segitokeszek...mi azert megprobalunk egy babat fogadni,ha talalunk,de nagyon nehez dolog,mert nagyon le vannak foglalva.Ez nem az otthonszulest jelenti,hanem ugyanugy korhaz,de nagyon odafigyelnek,segitenek,kiismernek,es csakis velem foglalkoznak.
Mennek felkeszitore is,de a nyelvtudas nelkul nem tudom...azert fuzom a paromat,keressunk ilyen lehetosegeket,talan van tolmacs,vagy a parom forditana...
Igazabol be vagyok rezelve a szulestol,de hat ez van :wink: !Meg fog tortenni es kesz.A fajdalom csillapitas szerintem nem hosiesseg kerdese...nekem alacsony a fajdalomturo kuszobom,es nem is rohangalok orvoshoz csak ugy...ja es nem is nyelem a gyogyszereket.
De ha majd ugy alakul,lehetseges hogy elek vele,mert nem szeretnem hogy emiatt ne birjam vegigcsinalni,hogy elfogyjon az erom,es eletreszolo rossz emlek maradjon.(van par rossz orvosi emlekem,akarki akarmit mond).
De ez majd elvalik ott az adott helyzetben...persze az igaz,hogy az agyban sokminden eldolhet,de azert az eselyet nem zarnam ki...

Van koztetek olyan,akinek nincsen a kozelebe rokon,illetve csinalta mar vegig az elso idoszakot egyedul?Mar mint szules utan,elso baba....stb.
Nem felek ettol igazan,de azert sokan mondjak hogy igy nehez lesz.Sokmindent megoldottam mar egyedul,remelem ez is menni fog majd,es megbeszelem Monyokkal ezt a dolgot...Csak erdekelne...Majd igyekszem sok kajat elore megfozni,legalabb is az elso hetre...de itt 1 nap utan hazaengednek a korhazbol,szoval azert frissibe az nagy segitseg lesz.
Szoval majd varom a tapasztalatokat,otleteket...

200907:Koszi kerdesed a sulival kapcsolatban :wink: .Kb.6-8 an vagyunk egy csoportban,mexikoiak,brazilok es mi magyarok.A tanar egy fiatal srac,jo beszelokevel,jo humorral megaldva.Elmutogat mindent amit nem ertunk,illetve rajzol is.Persze spanyol nyelvteruleten otthonosan mozog,a tobbieknek igy egyszeru ha kerdesuk van,de en itthon azert mindent megertek,ha netan ott nem sikerulne.Olvasunk,ertelmezunk,kerdesekre valaszolunk,nyelvtani dolgokat tanulunk.Fenymasolt lapokon kapjuk az infot...Itthon mindent atnezunk a pasikammal,o segit sokat.Marcsak a szavakat kene jol megtanulnom...Vettunk azert konyveket emelle itthonra.
Neha ugy erzem ez nem fog menni,de aztan a kovetkezo oran sikerelmenyem lesz...meg csak 8x voltam,szoval ertheto.
Lassan de biztosan haladok,a szorgalmam azert lehetne jobb is,de latszik hogy elszoktam a tanulastol....

Kép
Kép
ancsurti

Sziasztok!

Íme a legújabb pocakosok: :wink:
Kép
Kép

KépKép

KépKép
kicsidodi

Huuu Dodi!
Nagyon csini mami vagy!Azert van pocimereted...es meg az enyemen csodalkoznak el :shock:

Kép
Kép
ancsurti

Azta Dodi!Mekkora poci! :lol:

tímea83
Ajka

Köszi :D !
Bizony most igencsak belehúzott a lelkem... :lol: És egyre többször vickándozik is, főleg kaja közben/után :wink: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi hát te sem panaszkodhatsz neked is szép nagy pocakod van már:) Nagyon csinos vagy:)

Kép

gabi1

Szép a pocid, és nagyon csini vagy, Dodi!

Ancsurti!
Nekem anyám 15 km-re van, de csak akkor jön, ha hozzuk autóval!
(nyugdíjasjeggyel kb 50 ft-ért kijöhetne busszal, náluk a buszmegálló kb 2 percre van, nálunk vagy 10 perc séta!)
De én igen remélem, hogy ezt a jó szokását megtartja később is, főleg, mikor jön a picúr...
Nem panaszként mondom, de közel sincs olyan anyukám, mint Dodinak....

Kép
Kép]
hendegabi

Nekem szerencsére nagyon jó anyukám van. Olyannyira hogy mi egy telken lakunk, persze külön házban. De amíg nem íg volt akkor is sokat voltunk együtt. Hétközben én mentem, hétvégén meg ők. Engem abszolút nem zavart hogy ott vannak amikor születteka gyerekek, sőt nekem kifejezetten jó volt, hogy sokat segítettek. Mondjuk én ilyen család függő vagyok. tesómék most jelen pillanatban nálunk laknak, de nem sokára költöznek a saját házukba velünk szembe.
Anyósom viszont sosem jön, ha hívjuk akkor se nagyon. Mikor a gyerekek megszülettek a kórházba a harmadiknál egyszer sem voltak bent, a másodiknál egyszer 5 percre.
Nem is olyan jó a viszonya a páromnak az anyukájával. Enyémmel viszont annál inkább.

Kép

gabi1

Jó nektek!
Mindig vágytam ilyen anyára!
Apukámmal jó viszonyom volt, de sajnos ő 1,5 éve meghalt.
Azóta szerintem még rosszabb a helyzet anyámmal.
Röviden: 2 lábon járó lelki terror.
:cry:

Mielőtt bárki rosszat gondolna: szeretem az anyámat!

Kép
Kép]
hendegabi

Köszi, aranyosak vagytok :wink: !
Hát már mégiscsak az 5. hónapban vagyunk :wink: ! Amúgy kicsit csalókák a képek, hiszen kismamanaci van rajtam, ami rádob egy kicsit...

Ancsurti!

Én eleve nem tervezem, hogy ideköltöztetek valakit arra a pár hétre. Mi is "csak" a férjemmel leszünk! Nem hinném, hogy ez teljesíthetetlen lenne! Akkor kell szerintem inkább a segítség, ha van nagyobb gyerek, mert arra tényleg jó ha tud valaki figyelni, hogy ne érezze magát elhagyatva....
Ha meg nem bírjuk, idehozatom anyut :D ! Bár anyósom a szomszédban lakik, de vele nem nagyon beszélünk mostanában, meg nem is akarom a segítségét kérni...
Te anyukádat nem tudod kiutaztatni pár hétre? Mert az ismerőseinkhez kiutazott a nagyi Ausztráliába.

KépKép

KépKép
kicsidodi

kicsidodi! :)

Gondolom, hogy eddig sem voltál előldeszkahátulléc típus, de valami azt súgja, hogy nem csak pocira gyúrsz... :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 19:38-kor.

KépKép

KépKép
boo

igen nekem is anyu inkább abban segített hogy legyen meleg kaja nekünk meg a gyerekeknek, másban nem nagyon kellett segíteni. Na meg nem vagyok olyan típus amúgy sem aki elhagyja magát. az első két hét volt a neccesebb amíg megszoktuk az új helyzetet, utána már könnyebb volt. Most ugye nyár lesz és a gyerekek is itthon lesznek, viszont kint tudnak lenni sokat a kertben úgy hogy nem lesz az hogy be lesznek zárva lakásba. És a picit is ki lehet tenni, és a friss levegőn pihenni.
Jaj már alig várom.

Kép

gabi1

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 19:38-kor.

KépKép

KépKép
boo

boo én párom is 189 cm én meg 154 gondolhatod meddig érek neki? :lol: :lol: :lol:

Kép

gabi1

Dodi! Nagyon csini vagy!
Nekem megint nem sikerült képet csinálnom, egész nap nem ültem le. Beteglátogatás volt ma nálunk, úgyhogy sütöttem, kiszolgáltam, mosogattam, főztem, morzsaporszívóztam, stb... Fél hatkor ültem le először, majd rögtön fel is álltam, mert mentem mini szendvicseket csinálni a következő turnus vendégseregnek.
Viszont sütöttem sárgarépatortát, és nagyon-nagyon fini lett!

Holnap úgyis fel kell öltöznöm, mert megyek dolgozni, majd megpróbálok képet csinálni.
Egyébként megmértem a haskörfogatot a köldökömnél, 91 cm. (Pont annyi, mint most a mellbőségem :lol: )

Kép
katy76

Bond!

Anyum előbb hívott, nézte a képet: Basszus mekkora melleid vannak :shock: :lol: :lol: :lol: ! Lehet még mostanában le kéne fotóznom, későbbre, hogy valaha ilyen is volt :wink: :lol: :lol: :lol: !

Boo!

A doki szerint 16 hetesen félidősnek felelt meg a méhem, és anyu szerint ez egy 6 hónapos pocak, szóval én vagyok "zombi", nem te :lol: ! Sztem tuti azért van, mert 160-nal nyomulok (centiben, nem km/h-ban :wink: ).
Én valahogy már az elején sejtettem, hogy bazinagy hasam lesz, úgy tűnik bevonzottam :D ! Meg anyunak is az volt!

Bizony yokkmokk :mrgreen: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?