A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

sillia! :)

Manóval közösen műveljük, így időnként "kissé" hosszúra nyúlik, attól függ mikor, milyen passzban van. :roll: :oops: :oops: :oops:

Most már nem kajázom, hanem molyolok, csak ahányszor elhúzok a gép mellett mindig nyomok egy F5-öt. (Sajnos, gépfüggő vagyok... :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:)

Kép
Kép
200907?

Én virágcsokornak néztem... :roll: :lol:

Kép
Kép
tabati

007

a gépfüggőséget ismerem :oops: :oops: :oops:
Vendég

Sziasztok

Mozgás: nekem először apró simogatások voltak, és csak is akkor ha ültem, aztán lett az izomrángás szerű, és most már egyre erőteljesebb rúgásokat érzek. Amik kívülről is láthatóak, és apa is érzi.

Dodi az én anyósommal pont ugyan így vagyunk a férjem is meg én is mint te. Viszont anyu ugyan úgy szereti az én férjemet mintha a fia lenne, és a párom is anyumat. Nagyon jól elvannak. Nekem anyu nem szólt bele az első napokban semmilyen gyerek nevelésbe, meg hogy mit hogy csináljak.
De egyébként én szeretem ha itt vannak, meg tesómék is. Én nem vagyok olyan tipus hogy kirekesztek magam körül mindenkit, mert ők épp úgy várták a a babát mint én, mi. De persze minden ember más, és ez így van jól, milyen unalmas lenne az élet ha minden egyforma lenne. Viszont hozzánk nem jöttek látogatók. Egyedül volt egy ismerősöm aki aznap akart jönni amikor haza jöttünk a kh-ból, de úgy hogy már úton volt amikor telefonált. És a párom mondta hogy ne jöjjenek mert most jöttünk haza pihenek stb..., majd jöjjön máskor. De ő csak erősködött, de nagy nehezen vissza fordultak, de úgy megsértődtek hogy azóta sem beszéltünk, és persze mi voltunk a bunkók. Én nem voltam bent sokat a kórházban a szülés utáni 2. napon már otthon voltunk. Természetes hogy nem akartam hogy mások jöjjenek.
Persze neki akkor még nem volt gyereke, nem értette. De aztán szült ő is, és mástól hallottam vissza, hogy időpontot kellett kérni tőle ha valaki menni akart látogatni, és csak is a6. hét után lehetett menni, de ettől függetlenül azóta sem jelentkezett.

Viszont a kórházban én meghülyültem volna ha nemjöttek volna hozzám, én nem bírom a kórházban fekvést sem, meg amúgy is ilyenkor szabadulnak fel a sok hormonok, egésznap sírtam. Jó volt hogy a 3 legjobb barátnőm bejött hozzám, meg anyuék, tesómék, és a nagynéném.

sex nekem nincs semmi gond vele, nem ficánkol a baba, viszont utána kb 5-6 percig elég kemény a hasam, és ahogy nagyobb a hasam ez kellemetlen.

Na és a végére egy mai kép

Kép

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Húúú Gabi szép nagy pocó! Mi lesz itt a végére? :D

Boo, nekem is izomrángásszerű volt most. Marci meg olyan mintha belülről kopogott volna. :)

ma lett meg az AFP eredményem, 1,09. Örültem neki. Szerdán meg megyünk genetikai uhra az Istenhegyi útra.

kispiskóta

Boo!

Az "izomrángás" az őőőőőőőőőőő :mrgreen: !!!! Csak mivel nincs sok hasizmom, én hasremegésként diagnosztizáltam... :lol: :lol: :lol:
Az tuti, hogy rengeteget számít, hogy erős a hasfalad!!! Na, ez az enyémről nem mondható el! 4-5 évig táncoltam (17-ig hip-hopot), amitől jó kis izomállományom lett, de a hasam akkor sem volt valami izmos, csak lapos, de rég volt.... :roll: :lol: :lol: !!! Szóval nálam nem ütközött akadályba a növekedés :wink: ! Meg meglátod, ha kismami gatyókra váltasz, egyből nagyobbnak fog látszani, mert azoknak olyan a szabása, hogy még azt is elődobja, ami nincs, neked viszont azért már van ott pocak szépen, szóval maminacikra fel!!!! :wink: És amúgy sokkal kényelmesebb, én nem is tudom hogy bírod ezekben :shock: !

Én is egyből tudtam, hogy az a Mauglis lány, bár az nem rémlett, hogy ilyen tuskólábú (ahogy a férjem mondaná: tűzoltó-vödör lábú), és hobbiból az olimpiai lánggal császkál :lol: !

Hú Gabi, szép nagy a pocak :wink: ! A végére daru kell majd, hogy föl tudj kelni (lehet nekem is :roll: ) :lol: :lol:

Én úgy éreztem a bébit totál hidegen hagyja a szex :shock: , és közvetlenül utána sem kezdett táncba. De ez így normális: pici még, egyelőre inkább a kaja hozza lázba :lol: :lol: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Ja, anyu előbb hívott: tökéletes a négyes tesztem :wink: !
1:2800-hoz a down-kor esélye, és 1:250-ig tökéletes! :wink:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Nem tudom lányom mi lesz a végére, majd gurulunk:)

Dodi gratula a szupi eredményhez.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Háát lányok,nekem fele ekkora a pocim!
A mozgás viszont sok benne! :lol:
Eléggé kiszélesedett a medencém,és azt olvastam h akinek ilyen a babának belül is elég helye van,meg hát szélesen elhúzódik a poci és látványra is más.Azért ijesztő a különbség! :shock: :D :lol:
Viszont így is észrevenni h kismama vagyok. :lol:

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka

(Ebéd)

Manót most vitte le a nagyapja szánkózni. Értsd: 10 perc sem telt el és már elég volt belőle, ki akart szállni. :shock: :? :lol: :lol: :lol: Nagyon nem csodálom, mert
- legelső alkalommal se jött be
- kicsit már fáradt(nak tűnt)
- zavarta, hogy az arcába esik a hó.
Szóval, egyelőre nem rajong a szánkózésrt, de majd megkedveltetem vele, ha belegebedek is. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Szánkó már itt van, ő pedig felment a nagyanyjáékhoz. Ott eszik majd és alighanem gyorsan be is kómázik utána. Majd csak este jön már haza.

Sikerült megoldani a hogyanvakarjamkianyakigszarospelusbólésöltöztessemátanélkülhogyemelgetném című dolgot, háromszor annyi idő alatt mint máskor. Ami egy dolog, viszont böcsülettel be kell valljam, hogy elfáradtam bele. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Úgyhogy kihasználom a helyzetet és kaja után hajcsizom. :wink:

Kép
Kép
200907?

200709?, Jó étvágyat az ebédhez! :)
Az én fiam se szerette eleinte a szánkót, sőt! egyenesen utálta. Amikor először próbálkoztunk vele, totál megfeszítette magát, homorított, egyáltalán nem lehetett ráültetni, a következő alkalom is nagy ordítás volt, de mára mintha kicserélték volna annyira imádja! Csak azért írom, hogy nálatok is van remény, csak kitartás! :wink: Bár van egy kis harc nálunk előtte mégpedig az öltözködés, na én abban tudok teljesen lefáradni!..de mire kimegyünk elfelejti, h mennyi baja volt vele, és a végén be sem akar jönni!

Itt nálunk is egész délelőtt esett a hó, olyan szép most minden! Sétáltunk is egy nagyot Barnabással, persze csak ott volt hajlandó menni, ahol a hó nem volt eltúrva, láttunk pár elakadt autót, mikor hazaértünk teljes odaadással magyarázta a nagyinak a látottakat, persze szavak nélkül, csak hohooo, huuuu meg brrr no meg sikoltozások váltották egymást olyan édes volt! :D
Tényleg kisgyerekes mamik, mikor kezdtek a gyerkőceitek beszélni? Nálunk még szinte semmi sincs, csak nyam-nyam, brr, vau-vau, néha apa, mama, de szerintem ez utóbbiak nem mindig tudatosak..gondolom nem vagyunk lemaradva, csak érdekelne, h kinél mikor jött el..
o.heni

Dodi,
Ez jó hír :) Már csak azért is, mert akkor az enyém is bőven benne van a "tökéletes" kategóriában. :wink:

Segítség:
Szülés előtt meg volt beszélve, hogy anyukám idejön pár hétre. Be voltam pánikolva, hogy mi is lesz. Semmi katasztrófa nem volt. Elég kínos volt mondani, hogy talán mégse :oops: Ő az a mindenbe beleszólós, mindent értékelő fajta, a tökéletes vitapartner :lol: . Simán mentek a dolgok az elején. Ami meg komoly gond volt - szoptatás - azon meg amúgy sem tudott volna segíteni, mert ahhoz ő sem értett. De azután abban is majdhogynem egy szopis tanácsadó szintjére húztam magam, másfél hónapos küzdelem után. A házimunka hasonlóan járt. Nem vagyok egy nagy háziasszony, úgy gondoltam, milyen jó lesz majd, ha valaki kisegít. A legnagyobb döbbenetemre kifejezetten zavart. :roll: A segítség sztem nem az elején kell, hanem amikor elszállnak a rózsaszín felhők. Az első heteket simán lehet bírni alvás és evés nélkül, a nehézségek csak később kezdődnek. Még a legikább hasfájós baba is alszik az első napokban. 8)
Kajarendelés nálunk is volt.

Mozgolódás:
Az elején nekem voltak amolyan "izomrángásaim". Mivel a terminus nagyon bizonytalan volt, nagyban reménykedtem, hogy biztos már vagy a 3., sőt talán a 4. hónapban tartok - azután csak kiderült, hogy a legelejétől voltak kis méhösszehúzódásaim. :twisted: A valódiakra meg jó 4 hónapot kellet várni.

Sillia,
A "csak leány lett" mondat után nálam még egyszer az illető nem lépte volna át a küszöböt. :evil: Én inkább akkor voltam csalódott, amikor a lány uh után megint azt mondták, hogy fiú lesz Szabi. Én nagyon kislányt szerettem volna másodjára is (no meg most is :lol: ).

Melltartó:
Ha már új, akkor érdemes szopist venni. Nekem kicsit pazarlás a "kismama" melltartó. Szoptatás közben is bőven változik a méret, de miután normalizálódik a helyzet, beáll, nem kell nagyobb, mint most.

Katy,
Én is mértem egy haskörfogatot (101) és egy kicsit megrémültem, hogy 2 cm-rel több, mint egy hete. :roll: Remélem, ez nem lesz így minden héten, mert teljesen elbálnásodom. De még így is ez a legvékonyabb rész - sajna popó beelőz. :twisted:

Hendegabi,
Én is nagyon szeretem anyukámat, csak azt kívánom, bárcsak a tanácsait és bírálatait hagyná otthon. :lol: Furcsa, hogy csak onnantól romlott a viszonyunk, hogy nekem gyerekeim lettek és önálló gondolataim. :?

Dodi,
Jól áll a terhesség. :D
Szülés közben, ha senki nem zaklat hülye kérdésekkel és hülye vizsgálatokkal, akkor teljesen el lehet lazulni. Nálam ment elsőre is, hogy hagytam "történni" a dolgokat. A kitolásig amúgy sem tudok csinálni semmit, csak elviselni, ácsorogni, bámulni az órát. :wink:

Ancsurti,
Kint élni nyelvtudás nélkül, babásan? :shock: Ez azért nekem egy kicsit ijesztően hangzik. Nyelvtanári tanácsom, hogy suli amennyi belefér, nézzél tv-t angol felirattal és olvassál minél többet. Vannak könyvek limitált szókinccsel, de hamar hozzá lehet szokni, hogy sok az ismeretlen szó. Én simán tolerálok 30-40% ismeretlent, csak gyakorlat kérdése, a suliban 3-4/100 szót tanultunk, ami még jó és nem zavaró. 8) Szerinten ez iszony kevés, tényleg csak gyakorlat kell. Én is külföldön tanultam meg a nyelvet és ez a szakmám is, nem egyszerű, de sokkal hatékonyabb így, mintha itthon szerencsétlenkednél évekig.
Szavak memorizálására nincs szükség, ha elég időt szentelsz az egyéb dolgokak. Azt én mindig is utáltam, igazából soha nem voltam rá hajlandó.

Timea,
Megnéztem a cikket arról az 5 éves kislányról. :shock: Ijesztő. De legalább az tuti, hogy Natim nem menstruál 8 hónapos korától és még nem is hallottam ilyenről. :roll:
De egy 120 centis agyatlan apukát sem szeretnék az unokámnak. :twisted:

Kép KépKép
lorca

Zsú, Kicsidodi, gratula a jó eredményekhez! :)

Sillia, mókás a kaktuszod! :lol:

Gabi, Te is nagyon szépen alakulsz! Helyes a pocid!
Mi lesz itt a végére lányok?? Én már most parázok, mert az előző terhességemnél sikerült 20kg-t felszednem..a hasamon a bőr teljesen szétrepedt..most sem úszom meg szerintem újabb csíkokkal, bár kenegetem szorgalmasan, de sok reményt nem fűzök hozzá :cry: :cry:
o.heni

Heni,
Nati kb egy évesen mondott ki teljesen jól szavakat, pl autó, anya, hogy azután teljesen eltűnjenek. Kb 1,5 éves koráig lassan építgette a szókincsét, akkor kezdődtek a kétszavas mondatok. Eleinte csak a szavak első szótagjával boldogult és lassan jöttek a hangok egymás után, ahogy megtanulta. Amikor Szabi megszületett (21 hó) akkor kedte a több szavas mondatokat, akkor jóval 100 felett volt az aktív szókincse és rohamosan fejlődött.
Szabi kb egy hónapja húzott bele. Jóval később kezdődött, a domináns NEM sokáig a szókincse leginkább használt szava volt. Most a hirtelen ugrás után jó sok szót használ, de első sorban még mindig csak utánoz vagy utasításokat ad, pl TEJ! és főleg gesztikulál. Fiú. :wink:

007,
Miért emeled pelusozáshoz? :roll: Nem lehet letenni a pelenkázót egy ágyra vagy a földre? Nálunk az ágyon van én pedig mellette ülök, hogy minél ritkábban tudjon hasbarúgni. :twisted: Mostanra már sikerült arra is rávenni, hogy ő maga másszon fel. Na persze ez azért nem mindig van így, de hasznos. Lefekvésnél is egyedül szokott bemászni az ágyába, uh szinte soha nem kell emelnem. Azért mégiscsak kb 12 kg. :roll:

Kép KépKép
lorca

Lorka!

Nekem anyósom ilyen beleugatós, kedveshanglejtésselbazirakioktatlak-típus, és ezért sem akarom, hogy itt legyen, bár nyilván sokat lesz itt, mert a szomszédban lakik, de majd a párom úgyis szól neki, ha sok lesz, szóval egyből, ahogy idejön :lol: :lol: :lol: ! Anyukám viszont tényleg nem kellemetlenkedik soha! Sőt, már előre látom, hogy ha valamit nem jól csinálok, akkor is agyon fog dícsérni, hogy milyen nagyon ügyes, és ösztönös vagyok, mert ő ilyen :lol: :lol: :lol: ! Mindig ilyen is volt, és biztos ettől lettem ilyen magabiztos, és talpra esett, mert akkor is mindig bíztatott, mikor béna voltam :wink: !

Ma oolyan édes volt anyu: beszéltünk két Janikovszky könyvről, amik megvoltak nekünk régen: Örülj, hogy fiú!, és az Örülj, hogy lány! c. könyvek. Azt taglalják viccesen, miért jó ha kisfiút vársz, illetve miért jó, ha lányt! Ajánlom figyelmetekbe!
Na, és írt reggel egy sms-t: "Megtaláltam a könyveket. A rózsaszínbe a girbegurba betűiddel bele van írva: Dórika. Na, ez a boldogság!" - Azt hittem megzabálom, annyira tündéri anyuskám :mrgreen:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok!

Nem voltam pár napig, íg most egy hét, mire visszaolvasom, miket írtatok! :twisted:

Addig is feldobok egy témát, lehet, hogy már volt szó róla, akkor bocsi előre is. Igazából a véleményetekre lennék kíváncsi.

A szopipárna.hu oldalról rendelt már valaki ágyneműt, szopipárnát? Mert nekem ugyan ajánlották, meg is néztem és szerintem egész jók az árai, meg tetszenek a szövetminták is de hátha ti tudtok róla valami többet. Mivel nekünk két garnitúra kell minimum (+ váltás) nem mindegy az ára, de így képről elég nehéz megítélni a minőséget. Most ráadásul hónap végéig 8 % kedvezmény van mindenre. (nekem a 6 részes tetszik: paplan+ párna+fejvédő+zsebes tartó+baldachin és ikres szopipárna összesen 13.500) :?

Megköszönöm, ha megnézitek és írtok véleményt róla. Addig is visszaolvasok ebéd közben. :wink:
nellike

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni tőletek AFP ügyben.
Az érték határ érték alatti 2.25 de az uh-s orvos genetikai vizsgálatot javasolt.
A nőgyógyászom nyugtat ,hogy nem valószínű hogy baj lenne.
Valaki volt hasonló cipőben illetve akit elküldtek genetikai tanácsadásra milyen értékkel küldték el?
3.babánkat várjuk egyiknél sem volt magasérték és 31 éves vagyok.
előre is köszönöm
üdv Zsu.

Kép
Lilypie Kids Birthday tickers
Kép
zsu.

Zsu!

Én azt olvastam, hogy 2,5-ig normális, szóval ez eleve nem vészes, és befolyásolhatja az is mikor vették le (ez a határérték 16 hetes 2 napos terhességnél irányadó), szóval ha pár nappal később vették le már az is mást mutat. Amúgy mi már beszéltünk itt erről, hogy sokaknak ad az AFP fals eredményt, mert elavult módszer. Sokan már nem is vetetik le (nekem az Istvánban már nem AFP-t hanem négyes tesztet csináltak, pont emiatt)!
Szóval nem állítom, hogy 100%, hogy minden oké, de szerintem 99% :wink: :lol: :lol: :lol: ! Persze csináltassátok meg, amit meg kell, de izgulni semmiképp se izgulj miatta!

Látom van egy 13 éves nagylányod, nem semmi :wink: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

(Na, mielőtt elvonulnék szemethunyni a dolgaim felett... :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: )

Itten lehet extra méretű melltartókat kapni:

http://web.axelero.hu/kataker/index.htm

(Attól tekintsünk el bitte, hogy 2005-ben frissítették utoljára a honlapot. :roll: :roll: :roll: :roll: A lényeg az elérhetőség, az pedig -elvileg-jó.)
(Tök jó volt. Keresem mint állat a Google-ban és már kezdtem örülni, hogy találok 2 értelmes mondatot róla. Erre kiderült, hogy a saját, korábbi hozzászólásomat hozta fel, ahol még csak emlegettem... :shock: :shock: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

lorca! :)

Mi még a pelenkázó asztalon tesztesszük tisztába, de mivel már fel-alá közlekedik az ágyakon ott sem jelent(ene) gondot. (Mindazonáltal a játszószőnyegén csomagoltam most át, elvégre a földre feküdni a legegyszerűbb... :wink: :lol: :lol: :lol: )
Már nem kell igazándiból emelgetnem, csak ilyenkor derül ki, hogy hopp, ez a mozdulat sem esik jól a pocinak, az is kényelmetlen... De egyelőre ura vagyok a helyzetnek (gondolom én... :roll: :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: ) 8) 8) 8) 8) 8)

nellike! :)

Halkan kérdem: ne haragudj, de biztos szükség van ennyi mindenre...? :oops: :oops:
"paplan+ párna+fejvédő+zsebes tartó+baldachin és ikres szopipárna"
Paplant és párnát jó ideig nem fognak még használni. Egy sima egyszerű kistakaró (nyáron esetleg csak egy pelus), pláne hálózsák megteszi jó darabig. (Manó a másfél évével most kezdett csak el párnát használni. De azt is leginkább csak azért, mert kapott egy jópofa, nagyon kényelmes kis díszpárnát és olyan jó hozzábújni)
(Lehet, hogy hülyeséget mondok és akkor meg sem szólaltam, de úgy tudom, hogy csecsemőknek egyészségügyi okokból kifejezetten nem ajánlott a párna...)
A zsebes tartó nagyon praktikus, de enélkül is alighanem meg tudnátok oldani a pakolászást. Ezért részemről ez inkább a lehúzás kategóriába esik.
Baldachin ízlés kérdése.
Szopipárnát szerezz be, ha szeretnél, de még jobb, ha esetleg varr(at)sz, ha módodban áll. Számomra ez sem jelent nélkülözhetetlen dolgot. (Igaz, nem is ikreket várok/vártam :oops: :oops: )
Ami pedig a fejvédőt illeti. Ma már szinte mindenki vesz. Mi nem vettünk. Úgy voltam(vagyok) vele ugyanis, hogy ANNYIRA azért nem vágja be a fejét a gyerek. (Ha esetleg netalántán meg mégis, akkor legközelebbre meg már tudni fogja...) Manó is rendszeresen lefejelelte az ágyat a nagy jövés-menésben, miközben aludt. Fel se ébredt rá... Inkább kívülről nézve "horrorisztikusabb", valójában nem az. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: A másik ok pedig, hogy beleképzeltem magam a helyébe és úgy döntöttem, hogy engem valószínűleg inkább zavarna, hogy nem kukucskálhatok ki a rácsok között, valami mindig eltakarja azt, amit szívesen nézegetnék.
(Tudom, hogy eleinte még csak pár centikre, aztán tizencentikre látnak és a színes formákat szívesen nézegetik, de akkor sem bírtam megbarátkozni a gondolattal :oops: )

zsu.! :)

Szia neked! :) Többen kötöttünk ki már amnion az AFP miatt. Itt az a "megállapodás" egymás között, hogy ha jó az eredménye, akkor örülünk neki, ha meg nem, akkor nem hiszünk neki, mert csalfa. :wink:
Ne parázz te se! Nekem a korrigált AFP-m 0,86 volt, ami határértéken belül van ugyan, de azért alacsonka.
Az AFP elavult és nem szeressük. Jó? :wink:

Kép
Kép
200907?

nellike

megnéztem az oldalt, valóban nagyon barátságosak az árak és szépnek látszanak a dolgok. Ebben csak az a rossz hogy nem tudod a kezedbe fogni mielőtt megrendelnéd. Hogy mégis, milyen az az anyag..
Vendég

Köszi lányok, akkor most már tényleg nem tudom, hogy rendeljek-e :roll:
nellike

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat aranyosak vagytok!
Voltam kombinált teszten negatív lett, de eltolltam mert a 4-es vagy integrált tesztet kellett volna csináltatnom.
Holnapra bejelentkeztem 4d ultrahangra, nagyon izgulok!
zsu.

Kép
Lilypie Kids Birthday tickers
Kép
zsu.

Nellike! :)

Öröm az ilyen segítség... :roll: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :? :?

Gondold át! Péntekig rendelhetsz, ma még csak hétfő van. Ismerősöd, családból valaki, szomszédasszony vagy akárki van-e aki tud varrni és megkérhetnéd erre a szívességre? Én a gombfelvarrásnál tovább bizony nem jutottam, de szerintem egy kistakaró vagy "párna" megvarrása nem lehet egy nagy etwas... :roll: :roll: :roll: (A babák feje alá amúgy nagyon sokszor szoktak pelust teríteni, hogy ha buknak, akkor ott landoljon, ne az ágyneműn)
Amúgy aranyosak, guszták meg minden, de nem véletlenül a három legnagyobb bolt a gyerek, az esküvő és a temetés... :roll: :roll:

Dugultam... :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.02.23 15:42-kor.

Kép
Kép
200907?

Nellike!
nekem onnan van a szopipárnám és imádom!!!!!!
jó az anyaga és könnyen mosható...

Kép
Kép
csibe83

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 19:42-kor.

KépKép

KépKép
boo

007!

Nem azért írtam! :oops: Öröm is az "ilyen" segítség", mert mi az első babáinkat várjuk így nincs nagyon tapasztalatunk, hogy mit kell megvenni és mi az ami totál felesleges.

Sillia! Igen, ez zavar engem is, bár szerintük 100% pamutvászon.

Csibe!

De jó! Akkor ezek szerint jó az anyaga? Mert végül is ugyanabból az anyagból készítik az ágyneműket is, mint a szopipárna huzatát, akkor elvileg az csak nem lesz görény. Örülök, hogy van valakinek legalább konkrét tapasztalata. :)

Boo! Te meddig dolgozol?
nellike

Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni,ha lehet! Első babánkat várjuk,elvileg július 31.-én fog megszületni.

nellike!
szia! Emlékszel rám?

kita
kita

Húha! Rémlik valami... :oops: BMC?
nellike

Amúgy üdv itt közöttünk és gratulálok a bébihez! Nemét tudni már?

Ha nem találtam el, akkor írj magadról valamit és biztosan beugrik. :wink:
nellike

Igen,az egyik beavatkozásnál együtt voltunk egy szobában.
kita

Még nem tudni a nemét,de most csütörtökön megyünk a genetikai UH-ra,talán akkor.
kita

Sziasztok!

Koszi a meglatasokat az elso hetekkel kapcsolatban...Sok dolog ugyis akkor jon majd elo.
A pasikammal mar beszeltunk errol sokat,tegnap is...es mondta hogy semmi gaz,majd eszik ahogy megoldjuk.(egyebkent isteni turogombocot tud kesziteni...es fozni is tud,mivel eleg sokaig kulon eltunk)

Lorca:a nyelv miatt annyi a hatranyom,hogy nem igazan tudok ismerkedni,baratkozni,de azert megoldom,ha kell kezzel labbal,es azert rengeteg szot ismerek,erteni sokat ertek,csak valaszolni nehezebb.A babas let meg pluszba...hat nem annyira felelmetes szerintem.Magyar lesz a gyermekorvosunk,szoval az megoldva...a parom minden vizsgalaton bent van(mar ha van vizsgalat :lol: )es van ket magyar lany a barati korben aki mar babazik.Nekem az az onnalosag hianyzik,amit mar megszoktam ugye a 33 evem alatt,megsem ugralhatok annyira egy idegen helyen...
Magolni,szavakat memorizalni nem nagyon tudok,de ha mar kapcsolom valamihez,nagyon jol megy.Regnap gyakoroltunk pasikammal,meg is dicsert,hogy mennyit fejlodtem,sokat ertek.(mult idot gyakoroltuk eppen)
Szoval a magany az ami kikeszit igazabol,ezert nehez,de ahhoz hogy a babas letezes menjen,rajta vagyok rendesen.Es hat ONNALLOSAGRAVAGYOM!!!
Ja es sokat olvasok am itt a neten :wink: :wink: :wink: A szulesre meg kepesek tolmacsot is hozni,sot a szules utan tolmaccsal keresnek fel a tanacsadok.
Persze mindezt megoldjuk apaval...de hat azert nehez na...

Es Ti is keznel lesztek remelem ittt a forumon,ha valami nem egeszen tiszta....

Csajok!Ma megyunk uh-ra!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Annyira remelem most mar nalunk is kiderulhet a neme Monyoknak!
Persze egesz ejjel vele almodtam,es mondanom sem kell megint kislany volt :wink: :wink: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Na ma kiderul,3-ra megyunk!

Kép
Kép
ancsurti

Ja a horol csak annyit,hogy itt megint 2 napig szakadt...mar nem is emlitem...szerencsere a mai nap eleg napsutis,a szel meg fujja a tetokrol a havat!Szep csillogos!!!!De mar eleg volt...
Persze otthon azert mas...sok gyerek nem is ismeri a havat :(

200907:Mano-szankozas :evil: Kuld a gyereket,itt belejonne...sileccel,szankoval szuletnek! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
ancsurti

Es a nagy hoesesben gorogdinnyet zabalok 4 napja :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Nagyon finomat lehet kapni a sarki zoldsegesnel...(mexikobol szarmazik)marmint a dinnye....csajok...most is az kovetkezik :wink: !

Kép
Kép
ancsurti

Megjartuk a varost dedimamaval...nagyot csavarogtunk, megfoztem, aztan mindjart suli....meg jo, hogy nem unatkozom!! :?

Ancsurti, enegem is az zavart legjobban, hogy tok bena voltam, semmit nem tudtam elintezni, mert nem ertettem egy kukkot sem, a telefonbeszelgetesektol egyszeruen rettegtem. (es itt sok mindent telefonon intezunk..) mar sokszor sirva fakadtam a tehetetlenseg-erzestol.. Otthon mindent tudtam, mi hogy mukodik, milyen rendszerben, jogszabalyokat, anyukam gyogyszeresz, volt ferjem orvos, rengeteg baratom, ismerosom volt, mindent el tudtam intezni, amit akartam.
De mar minden ok, mar itt is ki tudom harcolni amit akarok!!!! :twisted: :lol:
Egyebkent, ha meg lesz a baba, jarj sokat babaklubba, erre, arra, meglatod, kinyilik a vilag! :D
Vendég

Gorogdinnye: Amikor Raniat vartam, allandoan azt zabaltam, uuuugy kivantam...lehet neked is kislany lesz?? :wink:
Most nem jut eszembe a dinnye, szoval valoszinu kisfiu....vagy nem? :wink: :lol:
Vendég

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.02 14:41-kor.
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 19:43-kor.

KépKép

KépKép
boo

Niki:Ja ez az ugyintezes zavar elegge,mindenhez apa kell(ez nem baj feltetlen,csak a nagylany mivoltombol fakad)Ezek szerint Te tenyleg erzed azt amit most en...de hat mindenki beepul elobb-utobb,ez az ami biztat,es az amikor ezt mastol is hallom,hogy o hogy boldogult.Tudod vannak itt barataink,de abbol vagy 4-en leszarjak hogy hogyan boldogulnak majd.Most fogjak a kezuket,azt jovan...a nyelv nemtudasa mellekes nekik...szoval nekem ez nem megy.A masik ket ember meg mar jopar eve itt el...Meg csak 7 honapja vagyok itt,de neha ugy kitornek...pedig ertheto hogy nem megy ez ilyen gyorsan.
Tervezem a babas ismerkedeseket,klubbokat,nem fog erdekelni hogy nem ertem az elejen teljesen,ugyis muszaj lesz...de addig...nyaron sokat eljarkaltam,setaltam,vasarolgattam egyedul.Mar a 2.napon metroztam a belvarosban :shock: pedig nem egyszeru a halozat...A tel az ami visszavetett,azert itt megiscsak igazi tel van am :evil:
De azert mar jobb a kedvem,es a dicseretek is segitenek a nyelv kapcsan...menni fog ez,de vannak neha rossz napjaim...

Jujj de jo lenne ha kiscsaj lenne!Szetpukkadok a dinnyetol.....
Ha maskepp erzel,akkor lehet bejon a kispasi nalatok!

Timi,Czigka:muti maaaaaa a pocakotokat!!!Czigka:jo lehetett a kikapcsolodas!Ugy visszamnnek oda ahol szilveszterkor voltunk...ott bejott a hoeses!

Kép
Kép
ancsurti

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 19:43-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo:eltunt a juliusi klub,helyette van a nyari babavarok.

Nalatok elobb jon a tavasz!!!Kitartas :wink: :wink: :wink: !
Melos-vajudas :evil:

Kép
Kép
ancsurti

Dodi,
Én is valami olyasmi anyuka szeretnék lenni, mint a tiéd, aki az ilyen apró örömöket észreveszi. :wink:
Amíg nem voltak gyerekek, addig nem volt nálunk semmi gond :lol: Egy szakmánk van (tanár) és nagy egyetértésben tudjuk taglalni a szakmai dolgokat. De a gyerek az más! :lol:

Nellike,
A feltétlenül vedd meg dolgok listája óriási, a szükségesé pedig rövidke, pláne nekem. :wink: Egetértek előttem szólóval.
Párna: Nem kell
Takaró: Jobb a hálózsák
Fejvédő: Irtó jól mutat az üres kiságyban, de nem lát ki tőle. Hogy az mennyire fontos, hogy lásson, az mutatja, hogy mi nem vettük figyelembe, hogy a gyerek szigorúan a fény felé fordul. Nem forgattuk a kiságyban. Mire ez feltűnt, szinte teljesen rögzült a feje, akkor is csak szigorúan jobbra nézett, ha kenguruban volt. Egy csomót fordigattuk a fejét, de mint a bumeráng, visszatért. :twisted:
Zsebes tartó: Jól mutat, de előre nem tudhatod, hogy neked kézre áll-e.
Baldachin: Jól mutat, izlés kérdése...
Ikres szopipárna: 2,5 év szoptatás párna nélkül...de nem voltak ikreim, úgyhogy itt passzolom a kérdést. Nekem nem hiányzott, de akiknek van, többnyire nagyon dícsérik.
Ráadásul ha nem tetszik a tapintása, dobhatod a szemétbe az egészet. :?
Sokat segítettem, gondolom. :lol: Vásárlás terén egyébként is elég minimalista vagyok, eddig még csak egyetlen dolgot szereztem be, a betétet, ami tuti kell.

Boo,
Barátosnémnál akkor sem vették észre, amikor már a 9. hónapban járt, pedig nem is volt pici a poci és annyira fiatal ő sem volt. Csak ő volt alacsony és elég kislányos volt az arca.

Zsu,
Az AFP egy hormon, ami kizárólag a magzat vérében van. Ha nyitott a gerinc, ebből több szabadul a véráramba, ezért lehet magas az érték. A 2.25 szerintem egyébként normál érték, én is 2.5-re emlékszem. :roll: Igy nem nagyon értem az indoklást, ráadásul egy jó uh-val remekül lehet tisztázni a kérdést - uh nélkül meg nincs értelme értékelni. Egy pozitívum, hogy ha a I. Női Klinikára mész, akkor egy fiatal doki van, akinek remek a humorérzéke. Már ha feldob az, hogy pár perces viccelődésért várhatsz pár órát. :lol:
A genetikai tanácsadást meg szerintem inkább a mostanában divatos defenzív orvoslás miatt lehet, azaz hogy simán fedezi a hátsóját olyankor, amikor szerintem nem kéne, mert nincs rá indok. Az érték alapból elég sokszor ad rossz eredményt, úgyhogy igazán butaságnak tartom, hogy még akkor is paráztatnak, amikor egyébként negatív.

007,
Nekünk soha nem volt pelenkázó asztalunk. :wink: Tény, hogy pocisan sokszor jóga gyakorlatra hasonlít egy pelenkázás. :twisted:

Kita,
Üdv körünkben :)

Ancsurti,
Én 19 évesen vágtam neki nyelvtudás nélkül a nagyvilágnak (ok, azt hittem értek egy kicsit angolul) és elég nehéz volt az eleje, pont a kapcsolatok hiánya miatt. Hónapokig nem tudtam kommunikálni. :? Nagyon utáltam. De a kanadiak az egyik kedvenc nációm :D A legtöbb, akivel találkoztam nagyon jó fej volt és nagyon kommunikatív. Ha jól vezetsz, akkor sztem nincs akadálya az önállóságnak. :lol:

Kép KépKép
lorca

nellike
Gratulálok a két kis picihez!Mindig is ikreket szerettem volna.De azért örülök, így is egy kis csodababa érkezik majd hozzánk.

boo
Igen,egy napra vagyunk kiírva.Kiváncsi vagyok,mennyire lesz pontos.Ma voltam védőnőnél,azt mondta talán korábban érkezik egy picit,mert elég hamar megmozdult (15.hét).
kita

(Uzsonna :lol: - most komolyan, szerintetek ez egészséges, mármint itt enni? :roll: :lol: :lol: :lol: )

Ancsurti!

De jóóóó! Annyire izgatott lettem én is miattatok :D ! Szóval, akkor 9 felé lesz, ugye? tehát 10-11 körül tudsz értesíteni minket? Azonnal ahogy hazaértetek!!!!!
Szerintem fiú :twisted: (várja már őt is valaki, ne csak a punist :lol: )

Boo!
:oops: :oops: :oops: (kismamanaci), akkor tényleg nagy a hasam :D ! Most eszem foghagymakrém levest, és olyan édin ficánkol, szóval készülj, kb. egy hét, és már egyértelmű lesz :wink: :D !

Czigka!
Hú, hát kb. 15-16. héten bazira feszült, és gyakorlatilag állandóan!!! Ki is borultam egy picit, és sírtam a Ricsinek, hogy ugyan mi ebben az áldott állapot, mikor eddig az UH-kon kívül semmi jó nem volt benne, csak hányinger, levertség, fájdalom, ráadásul még mozogni sem érzem.... :oops: :oops: :oops:
Biztos megsajnált a kismókus, és visszavett, mert azóta egyáltalán nem fáj se a méhem, se semmim, jól alszom, happy vagyok, és rákezdett a mocorgásra :mrgreen: ! Végre tiszta szívemből úgy érzem, hogy ez áldott állapot :wink: :D !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Boo:Eleg hasznos a "tini fej" na nem a szorakozohelyes sztorira ertem...engem sem neznek 30 felettinek,addig elvezzuk ki az elonyeit,ameddig lehet!!!

Nellike:Nagyon gyonyoru dolgokat lehet beszerezni a hasznalt boltokban,es senki nem mondana meg hogy az mar valakie volt...es sokat lehet vele sporolni.Ja es az anyagat is elsokezbol tesztelheted...A szopis parnat en tutira megvennem...itt csak a felhold formaju kaphato.
En vadaszi fogok foltvarras technikaval keszult dolgokat,belevagyok szeretve...es sokat lattam a kijijin(tesz-vesz,vatera megfeleloje itt).
A parna tenyleg tutira nem kell,es mivel nyari babak lesznek,bizti a paplan sem kell,es amugy is...nezelodj azert meg!Olyan cuki halozsakokat lehet kapni...meglatod,jobban jarsz vele...es meg kisem kuszik a babo alola :wink: :wink: !

Kita:Jaj mar udvozolni akartalak :oops: :oops: :oops: csak izgatott vagyok a mai napon!
Szoval szia,udv itt :wink: !Akkor rendesen megkuzdottetek a kis utodert...

Kép
Kép
ancsurti

Utálom a telefonálókat. :evil: Ha valaki telefonál, akkor le kell másznom a galériáról, átfutni a nagyszobán, előszobán, konyhán, majd a mini szobában belőni, hogy hol is csörög az a vacak. Ez két méter szintkülönbség és kb 15 m futás. Ma már azt hiszem, a 3. alkalom, hogy az illető letette az utolsó pillanatban, mire odaértem. :x
És ha már morgok. Van még valaki, akinek nem múlt még el a hányás/hányinger? Akinek nem is volt, kérem sok szeretettel, maradjon csendben. :lol:

Kita,
Kicsit furcsak a védőnőd indoklása. :wink: A bébi mozog lelkesen már a 8. hétben is, amikor kb 2,5 centi, csak nem lehet érezni. Hogy ki mikor érzi meg, az meg inkább függ a lepény elhelyezkedésétől és az bébi aktivitásától, mint bmi mástól. Az meg nem befolyásolja a szülés időpontját. Tény azért, hogy többnyire nem várják ki az időpontot.

Ancsurti,
Nem tudom, mennyire igaz, egy ismerős mondta, hogy ha hideg is van, de többnyire azért süt a nap nálatok. Itt meg csúnya szürkeség honol. :roll:
Nálam ma a narancs van soron. Vettem egy kilót, hogy majd a hétre elég lesz a gyerekeknek a többi gyümivel...hát, elfogyott.

Kép KépKép
lorca

Dodi:Na igerem,jovok rogton a hirrel :wink: !Jo hogy igy izgulsz ertunk :wink: !Pusza erte!!!
Azert ha Botond lapul a pocakban sem leszek elkenodve...csak hat nehezen kepzelem el magamat egy kisfiuval,barmennyire fiusabb tipus vagyok.Talan ezert....

Lorca:Most beszeltem apaval,es megint megdicsert..buszke ram hogy szepen leforditok mondatokat ilyen "rovid" ido utan.Igyekszem,de bevallom a "leulok es szavakat tanulok"nagyon nem megy.Nekem ezt mashogyan kell..De kitartok :wink: !

Na es gyorsan dobok egy kis tarkonyos csirkeragulevest :wink: :lol:
Apaval egyik este fozoversenyt csinaltunk...en ezt,apa meg a turogombocot.1-1 lett a vegeredmeny :wink: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
ancsurti

Lorca:Igen,azert sut becsulettel!A mai egy igazan szep szikrazo napsuteses,panaszra nem is lehet okom. 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)
Hat nalam a kilo mandarin kb.1/2ora se...persze csak a pocimban kuksizo gyermekkel osztom meg :wink: !A narancs nem annyira,utalom pucolni :oops: de az alma,stb.batran johet!

Kép
Kép
ancsurti

Lorca!

Én is ilyen mami akarok lenni :wink: ! Én tanultam is pszichológiából a Pygmalion effektust (önmagát beteljesítő jóslat), miszerint ha pl. mindig azt mondogatod a gyereknek, hogy "úgysem sikerül", semminek sem fog egy idő után nekiállni, és motiválatlan, béna felnőtt lesz, viszont ha bátorítod, és kis dolgokat is elismersz, és megdicséred, magabiztos lesz, és tettre kész! Avagy: "Ne mondogasd a bárányra, hogy farkas, mert azzá válik!"

Nagyon izgalmas dolog ez amúgy, és kapcsolatokban is érdemes alkalmazni!

KépKép

KépKép
kicsidodi

Köszi lányok a véleményeket, akkor még átrágom párszor a dolgot.

Kita! Erre tippeltem én is. Méghozzá valamelyik inszeminációm (neked beültid volt) alkalmával taliztunk a kórteremben. De jó, hogy nektek is sikerült, tudom, hogy nem volt egy egyszerű menet, mert még emlékszem a beszélgetésünkre. :? Végül is a BMC-ben jött össze a babó, vagy váltottatok? Nekünk a 3. lombik beülti hozta meg az eredményt :) :wink:

A genetikai uh-n derült ki nálunk is a nemük :wink:

Ancsurti! Drukkolok az uh-hoz! :) A használt dolgokkal semmi bajom, csak annyi, hogy szeretek én is mindent személyesen megnézni, nemcsak képről és abban a városban, ahol lakom elég kevés lehetőség van erre. Pesten pl. tök jó bébi turik vannak, ezt már hallottam. :?
nellike

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?