A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 szeptemberi babavárók

Noni: köszönöm szépen, nagyon kedves vagy! Hát nem túl boldog ez a mai nap!
Vendég

Lanta: olyan szépek vagytok így együtt!
Vendég

Noni!

Ez most hány hós videó?

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Életjel!

Sziasztok! Gáz itthon a helyzet,nem tudom,mikor jövök,mert még mindig MINDEN GYREKEM BETEG! Ki is borultam kicsit a hétvégén,hoy miért nem javulnak,meg félkómásan vasaltam-takarítottam,merthogy a háztartás is a fejemre dől,ha nem csinálom,szombaton megint egyedül voltam a 4 beteg gyerekkel és estére már nálam is eltört a mécses...persze tudom,hogy attól nem lesz jobb,ha én is kiakadok,de le kellett eresztenem a gőzt...egész nap orrot fújok-szívok,gyógyszert adagolok,a gyerekek nem esznek semmit, de most is csak azért értem ide,mert Kamilla 20 percet bírt aludni és meghiúsította a kedvenc fordított almás-sütink megsütését,hát,talán majd délután...
És nyűgösködés és sírás folyamatosan,türelmetlenek egymással,lassan már én is velük,sokkal érzékenyebbek mint általában és veszekednek (pedig nem jelemző) vagy szirénáznak...
Viszont képzeljétek mit csinál Kamilla! Hasonfekvésben felnyomja a popsiját-térdét és medvejárásban próbál közlekedni,nagyon vicces! Ennyire korán nem akart mászni egyik gyerkőcöm sem,pedig mindegyik gyors mozgásfejlődésű gyerek...
Na megyek is megint kiabálnak ketten!

Szeder!

Adélnak boldog felediket!

Lanta!

Boldog szülinapot! nagyon szépek vagytok!

Eszike!

Sokkal jobb napokat Neked! Mezei zsúrlóteát iszol?

Márti
borossné becz márta

óóóó Eszike! Ez elég szomorú! Pedig én is vörösáfonyát, és tőzegáfonyát akartam javasolni, mint csodaszert, de ezek szerint hiába..... Jobbulást. Ez annyira meg tudja keseríteni az ember közérzetét! :cry: Noncsi a víz alatt hátborzongatóan jó kép!!!

Konan, Eszike! Sajnálom a papás-mamás témát! Iazából ebben kívúlálló nem tud okosat mondani, csak találgatni... Esetleg gy kis pia hatására hátha megnyílnak, és kiöntik, hogy mi a gondjuk. 8) Onnan már könnyebb nektek is lépni. Szívből remélem, hogy hamar helyreáll minden!!!!!

Konan! Kilóügyben én is elég vacakul állok. Hozzád és Starlarkhoz hasonlóan én is édességmániás vagyok. Sütemény, keksz, tészták.... 8) Még két hét, és kezdem a diszkrét fogyit. nyárra szeretnék fürdőruhába bújni. nálunk pl pont azért viszi apa úszni Bálintot, amit Szeder írt, mert én nem veszek fel fürdőruhát ilyen állapotban. (régen, amikor jobban néztem ki, akkor is utáltam fürdőruhát venni, de most azt az alakot is visszasírom...)

A.m, Szeder. Holka! Boldog feledik éved a csöppöknek!!!!

Szeder! Úgy izgultam, ahogy olvastam a tesztes beszámolódat!!! :) (már sz én fejemben is megfordult, mi lenne, ha már most.... De még kell egy kis regenerálódás)

Lanta! Boldog Szülinapot!! Boldog család!!!! Nagyon jó a képek!

Betti! Sajnálom a tejci ügyet! Végérvényesnek látszik? Julcsi tényleg egy csillagszem!

Én meghalok egy kis borsóért bebért, káposztáért.... Bálint viszont nem örül, ha próbálkozom. Nagyon szenved tőle. A tejtermékektől meg nagyon kipöttyösödik Úgyhogy még várok ezekkel. (Jó kis álmokat szövögetek apával, hogy milyen vacsikat fgunk rendezni, ha már nem szoptatok! szuperromantikus vacsik: borsófőzelék, babsólet, káposztás pogácsa.... :lol:

Mindjárt hozok pár képet!
blúmi

Monee:
Ez még csak a 4 hós lenne, egy kicsit el vagyok csúszva.
Jövőhéten Bendő is betölti az 5 hónapot és még nem állok sehogy vele, igaz a közel 40 babából, még csak 12 képem van hozzá.
Légyszi, aki nem küldött még 5 hósat, az nyomi-nyomi. :lol:

Márti:
Naggyon sajnálom ezt a fránya betegeskedést és elhiszem, hogy el vagy már fáradva. Nekem a 2 mellett is néha elég nehéz, főleg, hogy múlt héten mind a ketten lázas betegek voltak. Nyűglődtek rendesen, meg én is velük, Te pedig a 4 gyerekkel egyedül?
Bele se szeretnék gondolni, úgy hallottam, hogy jövőhéttől itt a tavasz. :lol:
Igaz nálunk most is esik a hó. :cry: Szép-szép, de már neeee.

És ha Nektek is lenne ötletetek a videó alatt milyen zene menjen, szívesen fogadom + az idézeteket is.

Kép
Kép
noni78

Sziszi! Le a kalappal az allergiás felfedezésed előtt!!!! Kép gumikacsával Kép vigyori Kép Mamával
blúmi

Noni! A harmadik, mamás kép mehet az 5 hónapos videóba!! Előre is köszönöm, és nagyon hálás vagyok, hogy ennyit fáradozol értünk!
blúmi

És akkor én is egy képet:

Apa kitalálta, hogy mit vacsizzanak a gyerekek.
Kép

Kép
Kép
noni78

Köszi Blúmi.
Nagyon tudományosan néz Bálint baba.:lol:

Kép
Kép
noni78

Blúmi!
Pont azt akartam én is írni amit Noni,hogy milyen kis tudományos arcot vág Bálint. Biztosan nagyon okos felnőtt lesz majd belőle. Nagyon tündéri a mamás képen is. :D

Eszike!

FÚÚÚÚÚ.Hát ez tényleg nem semmi. NAGYON sajnálom,hogy ennyi gond gyűlt össze egyszerre.
Boldogabb szülinapot kívánok.

Márti!
Már nem is tudom mi biztatót írhatnék.Nagyon sokat gondolok rátok, szorítok,hogy a betegségek mind huss-huss elmenjenek a házból végre.

Noni!
Vacsis kép :lol: :lol: :lol: :lol: Apa nagyon szellemes :D

Kép
Kép
a.m.

Blúmi: én chilis babról álmodom örökké. Terhesen még az elején ettem... de az már régen volt, nagyon kívánom, oda vagyok érte! Meg babgulyás csipetkével, tejföllel. Mmmmmmmmmmmmmm
Jók a képek! A vigyori ott van a toppon!

Noni: a Te képed se semmi!

Márti: nagyon sajnálom a sok betegséget és szenvedést! Mielőbbi gyógyulást kívánok mindenkinek!

A.m: köszi, de végülis boldog ez a nap nagyon, mert van egy imádnivaló egészséges kislányom.... ez kárpótol mindenért!
Mindjárt ünneplősbe bújtatom!
Vendég

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy én csak ilyen ritkán jövök, de az az igazság, hogy inkább csak olvasgatni szoktalak Benneteket, mert szinte mindig csak visszaolvasásra van időm.

Mindenkinek, aki mostanában ünnepelte a születésnapját, névnapját, évforulóját, sok-sok boldogságot kívánok.

Noni: olyan nagynak néz így ki Bálint a székében, hogy csak na! Vagy csak számomra nagy?

Márti: Rólad mindig a nővérem jut eszembe, ahol szintén 4 gyermek van, hogy ott is mindig valaki, vagy mindenki beteg! Nagyon tudlak sajnálni érte!

Én sem eszek semmi olyat (karfiol, karalábé, zöldbab, ...), amiket nem ajánlatos, de ha benne van az ételben, amiket ha a férjem főz, akkor természetesen megeszem. De külön nem ettem még én sem, bár nem is annyira hiányzik. Úgy érzem, teljesen letudok mondani ezekről a dolgokról is, mivel a terhesség alatt ellen tudtam állni sok mindennek (diabétesz). És hát én a várandóság előtt 11 évig hetente egyszer, szombatonként méregtelenítettem és csak ásványvizet ittam.

Sokan írtátok, hogy jártok úszni, mi is már régóta gondolkodunk ám rajta. Majd meglátjuk, hogy mikor jutunk el oda. :D

Rólunk:
Boti még csak szopizik. Még egy foga sem jött ki, de mindent a szájába vesz, erősen rág.
A forgás még mindig nem az erőssége, bár nagyon próbálkozik vele, eddig csak párszor sikerült átfordulnia.
Ő inkább 360 fokot fordul körbe a tengelye körül az ágyban, még szerencse, hogy széltében elfér (bár már nem sokáig). A lábát mindig kényelmesen felteszi az ágyrácsra és úgy játszik. :D
Botinak is van ám kis barátnője, aki a szomszédban lakik, és 11 nappal fiatalabb. Tündériek ám együtt. Na meg hát az egy hónappal fiatalabb unokaöcsi!

Na jó, nem írok már annyit, inkább teszek fel 5 hónapos képet!

Ormolya

Kép

Kép

Kép
ormolya

Szülinapra megyek:
Kép

Ez a sityak nem kell:
Kép
Vendég

Eszike!

Ezzel a képpel most feldobtad a napomat! Tündéri ez a kicsi lány és nagyon csini! Egyébként én is alig várom,hogy jó idő legyen végre,mert imádom,amikor kint van a gömbölyű kis karjuk a ruhából...hol szerezted ezt a csini rucit?

És ezek a kispasik! Minike,Bálint,Misike,Botond...micsoda gyönyörűségek!

Na megyek felmosok,meg lapátolok egy kis havat... elaludtam az előbb Lehellel meg Bercivel,majd kint magamhoz térek...

Márti
borossné becz márta

Eszike: Írtóra szépek vagytok, úgy látom, hogy szeret csinosan öltözködni, mert nagyon élvezi.

Ormolya: Köszi a képet, most már csak azt kellene eldönteni, hogy a két kép közül melyik legyen a videóban.
Szerintetek csajok?

Márti: Jó felfrissülést, én úúútálok havat lapátolni, szerencsére itt, ami esett el is olvadt.

Nem írtatok, hogy Lolababáról tud-e valaki valamit.
Winona??????

Kép
Kép
noni78

Sziasztok!
/ Vissza állt a rend.. most keltem nemrég 2 és fél óra alvás után.. Adél még nyomja :) /

Lanta! Olyan a kis családodról az első fotó, mintha mesében lennétek! Komolyan! A mesés háttér és hát Kornélia -enegem amúgy is mindig elbűvöl- szóval nagyon mesés család vagytok :) :)
A lányok meg :) Hát büszke lehetsz rájuk!!!
(Kornélia olyan, mintha festve lenne! Ezt már többször akartam írni, de gondoltam nehogy sértőn jöjjön ki, de most nem bírtam magamban tartani. Nagyon szép kislány!!!)

Eszike!
:shock: :P Milyen ügyes Noémi! Nagyon! Ez a mutatvány hányadszorra sikerült? A kalapos meg zabálnivaló! Annyira cuki! Olyan Noémi bőre, mintha szoli alól zuppant volna a kis pöttyös rucijában. Nagyon tündér. :)
Sajnálom,hogy nem vagy jól, sőt, hogy ennyire összejöttek a dolgaid. Remélem, hogy mielőbb helyre áll a rend!! Puszika!

Márti!
ÓÓ de sajnálom. Hát tényleg nektek majd a nyár lesz az évszakotok. Adják-veszik a betegséget a gyerekek. Tudom,hogy milyen. Bárányhimlősök voltak már a fiúk? - Nekem 2!éve voltak. Ilyen későn kapták el.
Jobbulást, főleg a kis pici Kamillának! Puszi Nekek!!!!

Blúmi!
Ja el is kézeltem, hogy izgultál, hát még én! Jön a tesó a pociba már az idén? Hajrá! CSak ügyesen! :) Drukkolok nagyon-nagyon!!! Bálint babám! Tündér kisfiú! Nagyon szép formás kis fejecskéje van. A második kép a kedvencem! Annyira boldog azon a képen!!!

Noni!
Nagyon szépek a gyerekek. Milyen ügyes Misike azzal a jókora kolbásszal!!! :) :) Milyen volt az emésztése utána ??? :) :) Humoros a párod.. Fanninak göndör a haja???

Am:
Misike Drága! Olyan cuki-husi pofija van. Hát igen ez a mindent a szájukba vevős időszak elkezdődött. Majd, ha elkezdenek mászni, akkor kell nagyon figyelni rájuk!!! Apás kép a kedvenc! :)

Ormolya!
Szívesen látunk! Gyere minél többször. Gratula a tejecskéhez. Itt már többen adnak mást is -köztük én is- mert nem volt csak a tej kielégítő a babáknak.
A forgás meg majd eljön. Viszont én személy szerint örülnék, ha többször jönnél! Csodaszép Botondod van! Azok a huncut szemecskék! Puszilnivaló pofikája van!!! :)

szeder74

Sziasztok!

Legelso sorban ESZIKE MIVEL NEKED MA VAN A SZULETESNAPOD NAGYON NAGYON SOK BOLDOGSAGOT KIVANUNK SOK PUSZI KISERETEBEN!!!

LANTA NEKED IS HASONLO SZEPEKET KIVANUNK! ISTEN ELTESSEN SOKAIG!

ADELNAK MEG NAGYON BOLDOG FELEVET!!!

MINDENKINEK halas koszonet a poratkas tanacsokert. Mindent kitakaritottam a szobabol, soot a lakasbol ami porfogo. MAr egy napoja nem kellett Rekanak orrotszivni, nem kohogott egyet sem, es az o0rrocskajaba is csak egyszer kellett csopogtatni. Szoval a diagnozis teletalalat volt!:)

A poen hogy ma megyek a gyerekdokihoz es csak nez es bologat mintha ezer eve tudna hogy ez a baja volt picurinak.

Mart nagyon sajnalom a betegsegeket! Bizom benne hamar rendbejon az egesz family es te is tudsz egy picit pihenni. Sok sok gyogypuszi megy. KAmilla mackojarasahoz kulon gratula.

Monee igen Abigelnek negy keresztszuloje lesz. Itt ez a szokas. Ketto rokon par es ketto, vagy tobb a baratok reszerol. Ket part ker az apuka ket par vagy tobb keri a babat. Na meg van egy halom hagyomany ezzel kapcsolatban. MAjd ha erdekel irom. Holnap hozom el a ruhacskat. Lefenykepezem es felteszem. Szerintem alomszep lett. UUgy orulok neki....

Na most ennyi mert kozben sul a husim, es ingazok a gep meg a kalyha kozt de jovok meg. :D

szisziKép
sziszi7

Sziasztok!

Monee!
Örülök, hogy közben sikerült! :lol: Jó a kocsi? Mi nagyon szeretjük!

Noni!
Esetleg Spice Girls Mama? :roll:

gwini

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT DRÁGA ESZIKE!!

Kép

szeder74

(Eszike! Rólad mindig a lila szín jut eszembe :roll: )

szeder74

Eszike! Nagyon boldog szülinapot kívánunk, és azt, hogy az öt pontos listádról tűnjön el minden gond!
(Noncsit megmutattam Bálintnak, hogy szokja a szép lányokat! :) )
blúmi

Eszike!

Teljen békében, sok-sok szeretetben ez a nap. Nagyon sok boldog szülinapot kívánok!!
Sós ülőfürdőt csináltál?

Noncsi nagyon nagyon cuki. Milyen ügyes. Hogy forog. Most egyedül néztem meg, de ha felébred Dávid, neki is megmutatom, biztos tetszeni fog megint a video (mindig jókat mosolyog, szerintem biztos bejön neki Noncsi).

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Eszike!
Nagyon boldog születésnapot kívánok Neked!!! Remélem most éppen vadul ünnepeltek! :wink:
Noncsit én is rendszeresen mutogatom Annának. Mióta látta, azóta ha leülünk a gép elé rögtön vigyorog és sikongat, várja a nevető babát! :D

Kép
Kép
konan

Gwini: Köszi a zenét, majd megpróbálom valahonnan letölteni. :lol:

Kép
Kép
noni78

kicsit el vagyok kenődve! Bálinttal már lassan két hete nem találom meg a hangot. Újra borult a napirend, délután szinte alig alszik, viszont rettenetesen álmos. Dörgöli a szemeit, de nem tud elaludni, és egyre jobban bepöccen. Ráadásul pár napja gyakorlatilag egész délután nyöszörög, sír, aztán ordít, és ezeket váltogatja. Csak akkor nem csinálja valamelyiket, amikor cici van a szájában. (bár ma erre is rácáfolt, mert a szopizást is ordítással szakította félbe többször) Bármilyen pozícióban, hason, háton ölben kézben, sétálva, mindenhogy sír... Szóval nem igazán értem, mi van... Este már csak úgy tud elaludni, ha apa ringatja. Biztos szőrös szívű vagyok, de én ezt nem szeretem. Nem akarom rászoktatni, hogy a kezünkben aludjon el, még akkor sem, ha most így könnyebbnek látszik. Ráadásul ma reggel olyan fuldokló rohama volt, hogy azt hittem azonnal indulni kell a kórházba. aztán pár perc múlva angyali mosollyal játszott tovább, és egész nap nem volt semmi baja.... Bocs lányok, de kicsit elkeseredtem...

Szeder! Tényleg izgultam ám.... Olyan jól írtad le! :wink:

Noni! Látom apa gondosan tanulmányozta a hozzátáplálós szakirodalmat! :lol: Nagyon tetszik!!!! :)
blúmi

Kérlek segítsetek! SOS
Az esti elalvás nagyon nem megy. Ez azt jelenti, ½ 8 - 8 körül van fürdés, majd egy utolsó szopi, meseolvasás, és jön(ne) az alvás, ez kb. ½ 9 – 9 körül. De az utóbbi időben (kb. 2-3 hete) egyszerűen nem tud vagy nem akar elaludni. Sokszor előfordul, hogy már szopinál álmos, majdnem belealszik, ennek ellenére, ha letesszük, akkor ordít, de szó szerint, mert akkor már pörög. A másik verzió, hogy nem akar aludni, mert még pörögne ezerrel. Ilyenkor is ordít. Most az a módszer, hogy mellette vagyunk, ami tetszik neki, mert így szórakoztatva van (persze ilyenkor csitítjuk, nem játszunk), de így viszont kb. 1 óra mire elalszik. És hát ez nem jó megoldás több szempontból. Így ma pl. negyed 11-kor aludt el.
Mit tanácsoltok?
Még egy fontos dolog: nappal SEMMI baj nincs az elalvással, szó nélkül, vagy egy kis nyöszörgéssel történik. Ezért se értjük a dolgot.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Sziasztok!

Már én is nagyon régen voltam, ezért elnézést azoktól, akiknek nem írok.

Donát babának mi is nagyon boldog névnapot kívánunk, úgyszintén a Julcsiknak is!

Eszike és Lanta! Nagyon sok boldogságot születésnapotok alkalmából!

MiniGyuszinak és Adélnak boldog következő fél évet!

Eszike!
Sajnálom, hogy minden így összejött, remélem hamarosan megoldódnak a dolgok. Én is megnéztem Noncsiról a videókat, nagyon édes ügyes baba. Mi jövő hétfőn megyünk babaúszásra. Nálatok nem volt sírás az első merülésnél? Én nagyon tartok attól, hogy a víz alá kell nyomni Rózát.

Lanta!
Nagyon szép kis család vagytok. A lányok gyönyörűek!

Márti!
Sajnálom a sok betegséget!De már majdcsak jön a jó idő és nem lesz annyi betegség. Nagyon meghatott, hogy az én kislányom a kedvenced, köszönöm.

Noni!
Nagyon tetszik a kép, édesek a gyerekek.

Blúmi!
Bálint nagyon szép baba. Sajnálom a déluráni sírásokat.

Ági!
Nálunk sem akar Róza elaludni egyedül este, napközben semmi gond, de este fél 10-kor még vígan mosolyog, nevetgél, de ha a kiságyában hagyom nyafog. Nálunk szopizás közben alszik el, és utána rakom a kiságyába.

Hoztam még egy képet:
Kép

Kép
Kép
petra1980

Ormolya!
Botond nagyon édes fiúcska.

A.m!
Rózának is a kedvence a törlőkendős doboz, az a legjobb, mikor egy újjal emelgeti. :) Nálunk lassan az egész pelenkázóról le kell pakolni mindent, mert vagy a szájába akarja venni, vagy lesöpri a földre. Nagyon édes a kép.

Kép Mérges vagyok

Kép
Kép
petra1980

Szeder!
Olyan jó olvasni a blogodat, és nagyon szépek a gyerekeid, a fiúk is, Adélról nem is beszélve!

Kép
Kép
petra1980

KEpzeljetek lanyok! NAgy meglepetesemre tegnap vettem eszre hogy Megvan Reka masodik Fogacskaja! Egy het leforgasa alatt. MAjd kiestem az agybol mikor megereztem hogy nem agy hanem ket fogacska szurja az ujam! :D
Megtaltosodott a kis csaj!

Szeder az este olvastam bele en is a blogodba, hat mit ne mondjak nagy elmeny volt olvasni. Fantasztikus az a rengeteg erzelem ami arad a soraidbol. Hatalmas Gratula hozza!

Agi szerintem ne eroltesd az alvast, hadd aludjon el amikor neki jol esik. Az altal hogy idegesited magad hogy Miert nem alszik mar pedig kellene... csak negativ energiakat taplalsz es meg jobban nem alszik. Biztos jon a fogacskaja vagy valami mas bantja most epp ami megzavarta a napirendjet. Szerintem turelemmel visszaall a napirend:) Nalunk megtortenik, hogy Reka ejjel egykor meg javaba hancurozik... En akkor mar sikito rohamot kapnek de atadom apajanak aki nagy nehezen ugyan de elaltatja 30 - 40 perc alatt. De ez nem mindennapos.

Blumi nalad is nem a fogacska all a kepbe?

Petra tunderi a kis mano:)

szisziKép
sziszi7

Sziszi!

Gratulálok a fogacskához!!!!!
Nálunk még semmi jele a fogacskának, igaz meg van kicsit duzzadva az alsó ínye, de semmi több.

Kép
Kép
petra1980

Petra!

:lol: Csak hoznál róla még több képet! Annyira imádom a tekintetét! Olyan gyönyörű kislány!
Szóval,ha tudsz gyere gyakrabban! Mert kíváncsiak vagyunk ám Rád is! :wink:

Sziszi!

Gratula a 2. fogacskához! Igazán megérdemlitek,hogy legalább ez könnyebben jött,azok után,amiken keresztülmentetek!
Írj már ezekről a keresztelős szokásokról! érdekel nagyon! Milyen vallású lesz a kicsi lány? És a sok keresztszülő közül van egy igazi vagy fő keresztszülő is? Mert nekem úgy tűnik,Te leszel az, ahogy a ruháról,tortáról írsz!
Mi reformátusok vagyunk,Kamillának március végén lesz a keresztelője. Nagyon fontos nap lesz nekünk!

Blúmi,Ági!

Igyatok cirtomfűteát késő du.-este, egy fél liter nyugodtan lemehet! Sok babánál beválik,a hatóanyag átmegy a tejbe. Könnyebben elálmoodnak,megnyugszanak a manók!
Kitartás!

Honey???

Várjuk a beszámolót! Én részemről nagyon írigyen!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

De jó ilyen sok szép baba képre visszatérni! :)
Nem is emelnék ki senkit most, minden baba tündéri!!! :)

Én hétvégén tök el voltam havazva a vendégekkel, tegnap meg romeltakarítás ment,amit nagyjából most fejeztem be, de még mindig van egy halom mosnivaló,szal mindjárt folytatom.

Sziszi,
Gratula a fogacskához! :) De jó,hogy rájöttél a orrdugulás problémájára!!! :) Nagyon ügyi vagy!

Eszike,
Iszonyat milyen ügyesen mozog már Noncsi!!! :shock: Megy is mutattam Szabolcsomnak, és ő is megjegyezte, hogy hááát, Andorkánk még nem ilyen ügyi :D Persze nincs ezzel semmi baj, fog ő még majd forogni, csak most még nem igazán.
Nagyon ficánkol, tekeredik, szépen támaszt és elforog a pociján hason, kezével segítve, de az átfordulásokat sajna nem erőlteti :) Hátról még nem fordult abszolút, pedig már vagy 2 hónapja annyira tekeredik, meg oldalra is szokta dobni a lábijait, de mégsem.
Lehet a mázsás kiló az nagy úr és ezért megy neki lassabban? Vagy más nagy súlyú babák forognak,gyakran? (Andor ugye 4.5 hónaposan volt 8400 gr)
A víz alá merítésnél is csak kamilláztam! Ez első elkalommal volt?
Nálunk elsőre nem volt merülés, amit nem is bánok, mert nem is akartam rögtön. Mi házi feladatnak kaptuk, hogy naponta öntsük le a fejecskéjét kevés vízzel úgy,hogy előtte mondjuk neki a merülés szót. Ezzel fogja megtanulni,hogy mikor kell levegőt venni.
Remélem Te pedig hamar rendbe jössz. Nagyon ramaty lehet ez az érzés :(

Konan,
Kérdezted hova járunk usziva. Itt Veresen járunk, egy szimpi amúgy még gyógytornász csajszi csinálja a foglalkozásokat. Nekem tetszett. Mondjuk mi kicsi medencében vagyunk,ami max sztem 4mx4m-es, de van nagyobb medence is,de oda csak később mennek a babák. Egyelőre most ez is elég nekik.

Márti,
Nem is tudom mit mondjak :( :( Annyira sajnállak!!!Komolyan. Gondolok rátok,hogy mielőbb most már kikecmeregjetek ebből a sz@rságból.

Szeder,
Utólag is boldog félévet drága Adélnak! :)
Hihetetlen hogy megy az idő...

Még eszembe voltak tegnap dolgok,mikor visszaolvastam (csak már energiám nem volt este reagálni) de most nemtom mit akartam :oops:

Nálunk az éjjelek továbbra is jók - lekopogom - nappal van,hogy hol eljátszik magában egész jól,hol pedig nem lehet magára hagyni mert rögtön nyekereg. Nah ekkor borul minden tervem, mert semmit nem lehet nagyon elvégezni.
De nem vészes a dolog, nincs ez mindig így szerencsére.
Nálunk lehet,hogy most fogak terén pihi van...legalábbis nem észlelek következőt.
Úúúúgy várom már a tavaszt!!!De tegnap is egy rakást kellet hólapátolnom (amit mondjuk szeretek, mert tök jól megmozgat, meg jó a friss levegőn, de már nem akarok havat, latyakot)

Jah, még vmi:
Ha jobb idő lesz, szeretnénk majd elruccanni valamerre pihizni. Nem wellness hétvégére,hanem inkább vmi olyan helyre, ahol jókat lehet kirándulni, vannak látnivalók és az sem baj azért ha van a szállodában uszoda, gyerekmedence :) Ha van jó tapasztalatotok, akkor szívesen fogadom :)
Régebben páran tettetek fel linkeket helyekről, megkérhetnélek benneteket, hogy dobjátok fel ismét. Köszi szépen előre is!

Most megyek...

KépKép
KépKép
gabolino

Gabolino:
Alsópáhokon van nagyon jó bababarát hely, mi március végén megyünk. kicsit drága, de megéri:

www.kolping.hotel.hu

...bocs, Bius a kezemben, úgyhogy most csak ennyi.
Vendég

Márti!
Az én férjem is református, én katolikus vagyok, így Róza katolikus lesz, ha fiunk lett volna ő református az apja után. Mi is tervezzük a keresztelőt, valószínű húsvétra.

Sziszi!
Én is szívesen olvasnék a szokásokról Erdélyben. Én még csak egyszer voltam erdélyben kb. 7 éve a szüleimmel, de gyönyörű volt, és olyan kedvesek az erdélyi magyarok.

Bejci!
Én is a Kolpingot tervezem nyárra. Blúmiék voltak ott nemrég, és azt írta nagyon jó.
Mi március végén Sárospatakra megyünk, mert a férjemnek 4 nap tanítási gyakorlata lesz a Református Kollégiumban.

Kép
Kép
petra1980

Köszi a Noncsi-dicsiket csajok, nagyon kedvesek vagytok!

Márti: ezt a rucit a sógornőméktől kaptuk. Ők a MORE-ban vették, asszem 300Ft-ért! Én is láttam még anno szülés elött ezt a ruhát, több szinben is volt. Csak gondoltam nem veszek, mert nem tudtam mikor fogok Noncsira szoknyát adni. Illetve amikor szoknyát adok rá, akkor mekkora lesz éppen.

Noni: mégegyszer köszi a képeslapot! Szeretne Noncsi csinosan öltözni, de egyelőre az időjárás miatt nem lehet.

Szeder: melyik mutatványra gondolsz? Köszi a lila virágot! Miért éppen a lila jut eszedbe rólam? Egyébként a kék a szinem.

Sziszi, Blúmi, Ági, Konan, Szeder, Petra: köszönöm a köszöntést!

Ági: ülőfürdő elmaradt tegnap, mert vendégsereg volt nálam. Mire elmentek azt vettem észre, hogy farkas éhes vagyok, mert összesen 4 szelet pirítós kenyeret ettem addig. Szóval nekiálltam a vacsinak, aztán fürdetés, aztán megvacsiztunk. Aztán fáradt voltam.

Konan: hát volt is ünneplés meg nem is. Mivel depis vagyok, nem volt nagy felhajtás. Mindenkinek megmondtam ne merjenek idehozni nekem se virágot, se tortát, se ajándékot. Nem érdekel engem az ünneplés. Párom szülinapom alkalmából megajándékozott….tudod mivel, de hát nem csak ilyenkor kéne! Mondtam is neki.

Blúmi: ez elég rosszul hangzik. Használtok párásítót? Nálunk is sokáig ment ez a fajta nyüglődés, aztán nagy sokára rájöttünk, hogy Noémi csak teáscuclival a szájában képes elaludni, bármennyire fáradt is. Azóta könnyebb az altatás nap közben és este is. Lehet, hogy Bálint is valami hasonlót talált ki?

Ági: ez nem semmi. Mindenkinél azok a fránya alvási gondok. Ötletem sincs! Viszont azt én is észrevettem, hogy alvás előtti evésnél rendszerint bealszik Noncsi, és ahogy lerakom az ágyába, már pattannak ki a szemei, és mint aki jól kialudta magát játszik/játszana. Ilyenkor még legalább 1-másfél órát virgonckodik. Persze nem szólunk hozzá, a játékokat is megvonjuk tőle, de őkegyelme mégsem akar iziben aludni. Nem tudom ezt miért csinálják!!!???

Sziszi: gratulálok a második fogacskához. Nekünk még egy sincs.

Gabolino: köszi a dícséreteket. A merülés második órán volt. Bár össze-vissza van, mert például most Monee-ék is jöttek, nekik ez az első alkalom volt, és ők is merültek már. Szerintem a nehezebb mozgás a súly miatt van.
Kirándulás terén a Mátrát nagyon tudom ajánlani. Mi 2007 szeptemberben voltunk ott. (én életemben először) Nagyon megfogott. Gyönyörű az egész ősszel. De gondolom tavasszal mégszebb. Kempingben voltunk, de nem sátoroztunk az időjárás miatt, hanem egy kulcsosház szerűségben töltöttünk egy pár napot. Rengeteg helyre lehet kiruccanni onnan. Ha érdekel utánanézek pontosan hol szálltunk meg, és milyen helyeken jártunk!

Mi Írországot tervezzük nyáron… meglátogatjuk a tesómékat, ha a pénztárcánk is engedi. Na meg kempingezés ezerrel! Egyelőre nincs konkrétum, csak tervek.

Az éjszakánk elég vegyes volt. Este megint nem akart Noncsi elaludni vacsi után, csak nyöszörgött, kiabált, aztán apája bement hozzá és elaltatta, nem tudom mit csinált vele… Aztán éjjel fél4-kor felébredt őnagysága, és ment a dumálás ezerrel. 5-ig virrasztottunk. Aztán szerencsére reggel 9-ig aludt. Talán ez volt eddig a rekord alvása: 4 óra!
Vendég

Sziasztok!

Eszike!
Hát a merülősre gondoltam :lol: nagyon tuti!
Mi ez a MORE? Nem hallottam róla.

Petra!
Nagyon szép kislányod van! Azok a "sültkrumpli" újacskái! Enni valóak! (Adél újait így hívom: olyan, mint a MC Donalds -os krumpli. :lol: )

Jövök még..

szeder74

Lányok, de főleg Márti (csak mert te híve vagy a természetes dolgoknak)!
EGy gyors kérdés: Lázat nyers krumplival hogy kell csillapítani? Le kell reszelni v. elég csak elvágni???
BAlu már 4. napja lázas, benyeltünk egy vírust, de most én is kezdek lázasodni....

Kép
Kép
netti77

Gabolino!

Mi ide megyünk nyáron (mondjuk itt gyerekmedence a kertben van):

http://www.meseszallo.hu

Nekünk nagyon ideális a sok kicsi gyerekkel, biztos élvezni fogják a nagy vitorlást,meg a mesefigurákkal kifestett szobát. Ez sem a 2 filléres kategória, de szerintem ahhoz képest,amit nyújt, egyáltalán nem drága!
És gyönyörű helyekre lehet menni kirándulni a környéken!

Márti
borossné becz márta

Most csak gyorsban.
Köszi Bejci, Eszike az ötleteket! :) Ezt a Kolping hotelt már én is néztem korábban. Nagyon tuti.

Alvási problémások: Kérdés:
Azon tűnődtem, ahogy most Eszike is írta, hogy Noncsi bealszik szopinál, majd ha leteszi kipattan a szeme és virgonckodik 1-1.5 órát, hogy Ti ilyenkor ott vagytok velük a szobába vagy kimentek?
Csak azért kédem, mert nálunk sem alszik most már 95%ban Andor, amikor leteszem szopi után, sőt néha azt is hallom,hogy még gagyorászik, de én sosem maradok bent és így magától elalszik.
Vagy nekek ilyenkor méltatlankodik?Sír,ha otthagyjátok?
Mert nekünk bejött ez a leteszem-puszi-simi- határozottan kimegy stílus és sztem tök jól megtanult maga elaludni (mind nappal, mind este-lekopogom)
Csak gondoltam megkérdem kíváncsiságból. Mert ha én is bent maradnék Andornál,várva,hogy elaludjon,akkor tutkó,hogy sokkal tovább tartana a dolog.
Csak egy ötlet :)

KépKép
KépKép
gabolino

Köszi Márti Neked is! :)
Igen,emlékszem,hogy ezt már írtad, csak nem tudtam mi volt az (és hát visszakeresni....) Most ezeket mentem máris,hogy tudjak majd válogatni :)

KépKép
KépKép
gabolino

Netti!

Asszem a nyers krumplit Sziszi írta egyszer,Ő biztos tudja...én,ha már a hűtőfürdő sem használ,nedves ruhát tekerek a gyerkőc 2 bokájára és a csuklóira ( a textilpelus nagyon jó),hagyom rajta míg át nem melegszik,akkor csere...persze ehhez az kell,hogy feküdjön a kicsi. Általában a 2. borogatás után már észrevehetően alacsonyabb a testhőmérséklet. Ha iszonyú magas a láz és nem segít a hűtőfürdő(nálunk az vele a baj,hogy,ahogy visszamelegszik a gyerek bőre,kúszik vissza a láz) gyógyszerrel kombinálva sem,akkor az egész gyereket bele kell tekerni egy langyos,nagyon kicsavart lepedőbe,amíg csak bírja (de ezt csak akkor,ha nagyon muszáj,szerintem emberkínzás)!
De különböző lázcsillapítókat kombinálva adhasz,akár 3 óránként is, lényeg,hogy kül. hatóanyagúak legyenek (pl. Panadol-Nurofen vagy a gy.orvos által felírt kúp-Nurofen,esetleg,ha már végképp makacs a magas láz,akkor cataflam-Nurofen Én sem vagyok híve,de nincs mit tenni,ebben a szezonban nem is volt olyan betegségünk,amit 39 fok alatti lázzal megúsztunk volna! Az pedig azért már keményen megterheli a gyerekek szívét is! És,ha belegondolok,hogy december óta már 3x legalább 4-5 napig ilyen magas lázuk volt,amit másképpnem tudtam levinni...
Kérünk képet a kicsi lányról!

Márti
borossné becz márta

Netti!
Egy nyerskrumplit felszeletelsz, es egy egy karikat beteszel egy zoknicskaba.
ha Nagyon magas a laz akkor a honalja ala is tehetsz. Hagyod addig amig kiszarad a krumpli. ekkor ha meg nem vette le kicsereled.

Ugyanilyen hatasos ha annyi fokos vizes zoknit huzol a labara ahany fokos laza van. Negy orankent mindket modszert meg kell ismetelni, mert akkor megy fel ujra a laz :D

Nagy a baj? Gyogypuszik mennek!

szisziKép
sziszi7

MArti telepatikusan megereztem hogy ram gondoltal :D

szisziKép
sziszi7

Köszi lányok a gyors segítséget.
BAlunak minden este 39 fölött van a láza, nap közben csak hőemelkedése van és virgonc, nem tudom ágybaparancsolni :( . Sajnos az a típusú beteg, akinek semmi sem jó, a hűtőfürdőt kifejezetten utálja... azt a bömbölést!!! :shock:
Erre felénk most ilyen vírus döntöget. Hasonló az influenzához, de mégsem az. A férjem unokaöcssének (14 éves) 39,6 -os lázai vannak esténként! Én még csak 37,8-nál tartok, de napközben ennyi... mi lesz estére?!
Ha kikeveredünk (múlt héten Alíz volt beteg), ígérem jövök!!!
Még egyszer köszi!!!!

Kép
Kép
netti77

Gabolino!

Van egy bababarat.lap.hu vagy valami hasonló oldal,ott rengeteg bababarát szálláshelyet találsz. Én pl. ajánlom Neked Ferődön a Borostyán vendégházat is,na ne Kolping Hotel-féle luxusra számíts,viszont nagyon kedvesek,barátságosak a vendéglátók,nagy a kert,isteni a kaja és nagyokat lehet kirándulni a környéken, én imádom azt a helyet,ha kicsit nagyobbak lesznek a srácok,akkor megyünk megint,mert onnan seperc alatt át lehet ruccani Ausztriába,ahol szuper vidámpark és állatkert van egybeépítve,csak most a neve nem jut eszembe... :oops: Nem beszélve a Fertő-tóról.meg a kerékpárútvonalakról...

Márti
borossné becz márta

MÁrti,
Köszi ismét :) Nem kell nekünk a csini-mini-csipp-csupp luxus :D csak megállapítottam,hogy pöpecül néznek ki a Kolpingos képek (sztem) szép környezetnek tűnik :)
Rákeresek erre az oldalra, amit írtál. Most mi is inkább ilyen határ közeli helyre gondoltunk,pont ezért,hogy akár át lehessen egy nap mondjuk Ausztriába ruccanni :)

Netti,
nagyon sajnállak benneteket! Remélem a Lányok által említett módszerek segítenek majd és leviszik azt a fránya lázat! Gyógyuljatok hamar! :)

KépKép
KépKép
gabolino

Gabolino!

Nem akartam ám leszólni a Kolpingot,amit én láttam-hallottam róla az alapján nagyon tuti hely lehet...csak én jobban kedvelem a kisebb helyeket,a személyes-szívélyes törődést,meg,ha pihenni akarok általában kerülöm azokat a helyeket,ahol sokan vannak!

Márti
borossné becz márta

Márti,
Persz-persze tudom, értettelek én ám :) nem is azért mondtam, bocsesz, csak pontosítani akartam,hogy nem feltétlenül nagy medencés, wellnesses hely kell ;)
Igazából nyitottak vagyunk mindenfélére, böngészgetek, aztán majd valamelyikre bökünk és megyünk :)
Sztem valamikor április elején lenne jó...
de szívem szerint már most mennék, csak ez a hülye idő. Azért olyan jó lenne már ezt szép, napsütéses időben megejteni :)

Mi legutóbb decemberben, Mikuláskor voltunk egy wellness hétvégén (ami még nászajándékunk volt,csak pocakosan nem akartunk már menni) Egerszalókon a Shiraz nevű hotleben. Nekünk nagyon tetszett. (www.shiraz.hu)
Nem nagy az egész, de nagyon szép sztem, nagyon kedvesek voltak, segítőkészek, barátságosak és tök jó extra programok is voltak (vizitorna, vaniliás-mézes szauna, menta italok, körte felszolgálás stb. )
Én ajánlom (bár ez valszeg húzós, nemtom, mert ugye ez nekünk ajándék volt)
Viszont nagyon jól kikapcsolódtunk. Andornak ez volt az első wellnessezése :D 3 hós volt pont.
De nem fürdött, mert bent spéci babamedence nem volt (csak nyáron,kint) és a medence,amibe amúgy vihetők babák, oda végülis bárki bemehet. Szóval védőnő tanácsára akkor még picinek találtam ahhoz,hogy bevigyeük. De jó volt így is :)

KépKép
KépKép
gabolino

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?