A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 Áprilisi babavárók

Ettike, nyugi, a pasikra is hatnak a frontok, nyilván ő is folyton hisztis picsa. Bár neki kevesebb kifogása van, mint nekünk: nincs hormontúltengése.

Kád: szerencsére a miénk nagy, nem tudok beszorulni, bár vergődni profin tudok, mióta nincs az a laza "felrántom magam hasizommal" mozdulat.

Olyan jó volt, munkahelyen egy jó ismerős teljesen kiakadt, mikor meglátta, mekkora a hasam, mert azt mondta, a pocakon kívül semmi nem változott, és nagykabátban tuti meg sem mondja :D egyből kihúztam magam, és nem arra gondoltam, hogy 10 kilónál tartok.

icamica

ettike azt mondják a férfiak nehezebben érzik amíg ki nem bújik a kismanó.
Ha majd megszületik biztosan imádja... ne lásd borúsan a dolgokat! Nyilván nehezebben viseli az ember most!
De túl leszel ezen is!
Kitartás!
És nekünk mindig elmondhatod ha valami bánt!
Úgy talán könnyebb elviselni!
biztos másra koncentrált és nem a számodra lényegre figyelt! Tudom hogy ez nem vigasztal most! De ez nem jelenti hogy ne érdekelné a pici!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Ettike ne sirj! ilyenek sajnos ezek a férfiak :evil: én is mondom a páromnak, nézd mit csinál, nézd milyen szép, ügyes és még csak oda sem néz :evil:
Állitólag a férfiak kicsit másképp élik meg a gyermeküket mint mi anyák! Na de majd ha a fiaik meccsére mennek, akkor bizony nagyon büszkék lesznek!!!!!

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok!

Ettike!Fel a fejjel!Férfiböl van,teljesen máshogy gondolkozik,más irányitja,ráadásul neked nemsokára már három lesz belöle :wink: !

Nekünk is elég szutyok napunk volt a mai,nagyon nehezen viselem,ha Boti beteg.Tavaly ilyenkor is benyalta ezt a lázasodos francot,akkor azt mondtam,inkább legyek én beteg,mint a gyerekemet lássam igy.Nesze nekem két napra rá megkaptam,százszor rosszabb volt,hogy nem tudom ellátni a kicsit.Azóta nem mondok ilyet :? Mostmeg már a pici miatt sem szeretnék,anno a szülés elött pár nappal ment át rajtam vmi virus,akkor azt mondta a dokim,hogy ilyen esetben a legfontosabb a lázcsillapitás,mert az utolsó harmadban a huzamosabb ideig(hat óránál tovább)tartó magas láz komoly problémákat okoz a magzatnál.
ugyhogy most szenvedünk,és küzdünk.Tök rossz,mert kisfiam ilyenkor hihetetlenül anyás és bújós,és szegénykém most nem tud rendesen"belém"bújni,nem fér már a pocaktól.Ráadásul apa éjszakás,remélem nem kell hütöfürdös akciókat lezavarni,bár ha kell akor kell...Ja,.Apa délelött 8e forintot hagyott a gyógyszertárban..... :shock:

Na megyek is mellébújok a kis vacakomnak,mert nem tudom még mi vár rám,no meg a még kisebb vacak sem tolerálja most,hogy itt ülök...

Kép
Kép
gizu

Bogyó, már észrevettem,csak mikor elkezdek válaszolgatni és mire végig érek….
Közben valamire már jött is válasz.

Ettike itt most csak mi értünk egyet egymással. Az én párom is csak EGY éjszakára felejtette el, hogy gyereke születik. De ő is felhívott már doki után és mindenről beszélt, csak azt nem kérdezte meg mi volt az uh-n. Anyám mellettem kérdezte ki hívott? Már aki nem tudja, hogy épp UH-ról jövünk. Ezek a férfiak…
Egyébként máskor is tudnak pont ilyenek, csak most szarabbul esik.
Na most olvasom,hogy igen, egy hülye a te férjed is,mint minden pasi (tisztelet a kivételnek….olyan nincs,csak ideig óráig) De szerintem csak fél, mint mindannyian.
A másik,ha én ráolvasom,hogy nem kérdez, akkor azt mondja, hogy tudja úgy is elmesélek mindent,nem is kell érdeklődnie.

Képzeljétek,csak,hogy legyen egy kis jó hír is, a húgom kivasalt pár babarucit,csak haladunk lassikán.Na jó éjt!
Szorítsatok holnap összejöjjön valami jó kis babakocsi.

kocska

Szép jó reggelt Mindenkinek! Hasatokra süt(ne) a Napocska! :lol:

Kocska!
Rólad álmodtam.... :shock: ...hogy feljöttél Pestre és be kellett melíroznom a hajadat... :roll: ..megcsináltam, de érdekes lett... :lol:
Ilyen hülyeségeket. :lol:

Most megyek, mert az autót viszem műszakiztatni és zölkártyázni. Mikor jár le ez is? Persze, hogy akkor, amikor Apa nincs itthon. És ez a kiadás is úgy hiányzott, mint egy falat kenyér.

Míg nem lesz kész, Anyuméknál leszek, majd onnan benézek Hozzátok.

Mindenkinek szép napot!
Használjátok ki a havat, mert hétvégétől jön az enyhülés. És talán beköszönt a tavasz????

Kép
Kép
tisa

Jaa igen, a TALI!

Jövő hét jó nektek?
Délelőtt vagy délután?
A délelőttnek az az előnye, hogy kevesebben vannak az emberek, így jobban kerülhető az influenza.
A délutáninak meg az az előnye, hogy akik még melóznak és van kedvük jönni, akkor odaérnének.
Remélem a vidékiek közül is fel tudnak még jönni egy páran! :wink:

Eddigi jelentkezők - ahogy én érzékeltem:

ZSU, BOGI, TISA, és ha jól emlékszem vmikor CAT-nek is jó lenne?
És a többiek?

Írjátok meg kinek mikor jó!

Kép
Kép
tisa

tisa.... nekem szerda délután nem lesz jó mert akkor jön haza majd végre a párom és alig fogom már várni hogy itt legyen.... amúgy egyenlőre teljesen tudok alkalmazkodni mindenkihez! :)
És addigra már jó lesz a délelőtt! :)

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Jó reggelt!

Gesztenye én végig szerettem volna dolgozni és a védőnőm tanácsára utána is jártam a dolgoknak és sajnos tényleg úgy van,h ha a betöltött 36. hétig nem mész táppénzre,akkor el kell kezdened a szülési szabadságot. Ezt én sem tudom miért,de pont ezért én március végével befejezem a melót. Azért azt nem szeretném,ha itt indulna meg a szülés. Táppénzből 15 napot a munkáltató folyósít, a többit az oep az igen-igen hosszadalmas folyósítási idejével.

Ettike egyet értek az előttem szólókkal. Sírd ki magad,de rossz szájízed ne legyen emiatt....pasiból van :) Én is mostanában mindenen sírok, ha párom valamit úgy mond,amin egyébként nem akadnék fent,de most nagyon. De azért itt nyugodtan leírhatod,csak Te nyugodt legyél aztán :wink:

Kérdés: apaságinak van valami anyagi vonzata? Meg konkrétan milyen igazolás kell hozzá a dokitól? Elég ha csak a sima vizsgálatról szóló papíromat viszem,amin rajta van a szülés várható időpontja,vagy ez egy külön nyomtatvány,vagy mi? Tudnátok ebben segíteni?

Jövő héten emgyünk szülésfelkészítőre :) Már várom negyn,kíváncsi leszek Dani mennyire fogja bírni.

Ja....és most először fordult velem elő,nagyon boldog voltam. Hajnalban vééégre én is éreztem,h csuklik Majácska. Már olvastam,h szokott,de én sosem éreztem. 5 perc után már azért sajnáltam cegényt :D :D

dharma

Sziasztok Kismamik!

Ettike nagyon sajnálom, remélem azért már nyugodtabb vagy. Elhiszem milyen rosszul esik, hisz ilyenkor még érzékenyebbek vagyunk, és persze én is azt várom el apától, hogy ugyanúgy nézegesse a pocakom mikor megugrik, persze ő ezt nem birja kivárni, vagy pont akkor pislog, és már nem látja, és csak annyit mond, hogy ez neki más, ő nem érzi belülről, néha a kezével, de attól még ő nagyon várja hogy végre kibújjon, és szeret minket. Szóval szerintem, ha meglesz a pici, akkor már ő is 'részt tud venni' az életében, most még ezek a dolgok nekik olyan mások. :roll:

Tisa a taliban én is benne vagyok! kedden-csütörtökön jog órák vannak, igy azok nekem kilőve, de a többi nap nekem jó! És az a kávézó ahol múltkor voltunk szerintem is jó ötlet! Hátha most már többen tudnánk összeülni!

Gizu jobbulást nektek!

Tegnap nekem is fura álmom volt...ott vagyok a szülésnél feltéve a lábam arra a micsodára, és apának panaszkodok, hogy még a kórházi csomagom se lett készen, és inkább vágjanak mint hogy repedjek, és még valahogy Kisvirág is belekerült a képbe, hogy ő is szült vagy ilyesmi...pedig semmi furát nem ettem este :lol:

Bementem a laboreredményért, annyit értek belőle hogy vizeletben a fehérje Negativ...gondolom akkor ez jó lehet. Védőnőhöz meg időpont kell és talán még a szabija előtt fogad is. 78,9kg vagyok (az otthoni mérleg szerint, amiből szerintem merül az elem, igy lehet hogy pontatlan :lol: na persze..a kifogások :roll: )

ma jelentkezek jog vizsgára...márc.31-én van időpont arra akarok menni, nehogy 37.hétben korábban érkezzen Luca. (bár ha akkor kezdődne a szülés, biztos átengednének egy kettessel :lol: )

Tök jó, hogy jövö ilyenkor már szánkóztathatjuk a picurokat :D :D

Kép
tünemény

Kocska édi a babasarok!! meg a polcon levő kiscipők is :D Szépen gömbölyödsz, és jól elkaptad a 'pukli pillanatot'! én is majd megpróbálom, de mindig kicselez..érzem, aztán ha odanézek, már abba is hagyja :lol:

Kép
tünemény

Vendég

Az idegesítő ügyfelek alatt jó Titeket olvasni a kádas kis történetekkel. Kocska csodálom,h nem lett előbb röhögés a vége az akciódnak :D :D :D Én az eddigi 7 hónap alatt 2* fürödtem csak. Egyszer most hétvégén,h kipróbáljam,amit írtatok,h mozog a babó,ha locsolod. Hát a mi kicsi lányunkat nem nagyon izgatta a dolog. Meg sem rezdült,bárhogy próbálkoztam. De még zuhanyozni sem egyszerű,mert állva nem jó, ülve kényelmetlen, én pl gugolva zuhanyoztam eddig,de most akkor nyomorgatom a hasam,ami meg fáj. Az alvás az megy,de ez sehogy sem jó :?

Csatolni szerettem volnanektek egy indián horoszkópot,de azt írja,h nem megfelelő a fájl típusa. Szerintetek? pps formátumban van. Át kéne worldbe simán másolnom? Na jó,megteszem :) Mindjárt

dharma

Sziasztok!

Én úgy gondoltam, hogy amíg dolgozom, addig az összes kimosandót kimosom, a vasalásnak pedig majd akkor állok neki, amikor már otthon leszek. Majd szépen beosztom, minden napra egy kicsit.

A férjemre nekem egy szavam se lehet: naponta többször felhív, hogy: "Mi van veletek, lányok? Jól vagytok? Hogy érzi magát a kislányom?" stb. Tényleg nagyon érdeklődő, és még sehova (nőgyógyász, laborvizsgálat) nem kellett egyedül mennem, mindenhova elkísér. Szerintem, meg is sértődne, ha csak egyszer is nélküle mennék. Olyan jó, hogy így velünk van végig a terhesség alatt, maximálisan lehet rá számítani mindenben.

Kikocska!
Munka témában nem tudok segíteni Neked, mert nálunk mindent a HR intéz, ők a profik ebben. Szerintem, inkább olyan valaki tudna segíteni Neked, aki kis cégnél dolgozik, ott jobban be van vonva a csapat minden HR témába.

Leo!
Köszi az infot. Végül én is úgy döntöttem, hogy a 36. betöltött héttől elmegyek betegszabira, aztán meg táppénzre. Kell az a pár hét otthon a készülődésre.

A főnököm épp ezen a héten van Távol-Keleten helyettem. Kicsit fáj a szívem, hogy én már nem mehettem, de hát semmiképp nem kockáztatnék egy ilyen utat Lucáért. Majd talán jövőre! 8)

Kép
gesztenye74

Sziasztok

Hát elvileg én is mindent megterveztem, csak nem gondoltam, hogy minden csúszik, mármint a pénz sem úgy folyik be ahogy kéne, illetve a bútort ugye azt febr.végére kértük bár ugye jövőhétre mondják, de majd akkor hiszem ha itt lesz.
Nekem még háloingeket kell vennem, bár nem tudom mennyire vegyek hosszúujjut mivel fázos is vagyok meg ugye a hormonoktól meg melegem van. Én szoptatos teát nem veszek, attól azt mondják hasfájos lesz a baba, inkább homeos bogyokat veszek, mellbimbó krémet szerintetek kell az első 3 napban? vegyek? , mellbimbóvédőt sem veszek mivel ha jól szoptatom a babát akkor nem lehet semmi baja, meg majd meglátjuk, hogy mennyire jön be neki a cicim?!

Deakkor a ruháit elkezdem mosni, és akkor a gardrobe berakom, vagy vissza rakom ilyen műanyag nagy dobozban van. Még vállfákat kell vennem neki, nagyon sok kisnyári ruhái vannak.

Kép

Kép

Elvileg evvel a ruhával hozom majd haza, meg egy overállal

Kép

ezt a rugit meg kabátkát meg sapit vettem a brendomban, de lejártam anyuval lábamat.

Kép
lili&ana

amin készült a kép az már a szoptatos fotel, annyira kényelmes és megtart hogy nem igaz.

Kép

szóval ilyen

Itt még vagyok múlthét előtti hétvégén, már nagyon nyügi voltam ( 33.hétben)

Kép

Kép
lili&ana

a találkára én is nagyon szívesen elmennék, ha meghívtok, illetve ha meg mondjátok akkor pontosan mikor lenne.
Várom visszajelszéseteket.

Kép
lili&ana

Sziasztok!

Lili&ana:édesek nagyon a kisrucik.És most a képen látszódik a tapétacsík is,ami szintén nagyon aranyos!!
Ezt még nem is hallottam,hogy a szoptatós teától hasfájós lesz a baba,pedig nekem nagyon sokan ajánlották,hogy igyam.
Viszont én sem mellbimbóvédőt,sem mellbimbó krémet nem akarok venni.Azt olvastam,hogy a kisebesedett mellbimbóra a legjobb gyógyír a baba nyálának és az anyatejnek a keveréke...Szerintetek?

Fürdés:én amióta meg tudtam,hogy babát várok,azóta nem fürödtem kádban.Csak zuhanyzom.Mondjuk ezelőtt sem voltam az a nagy kádba belefekvős,ott olvasgatós,pihengetős fajta.Inkább a zuhany alatt áztatom magam jó sokáig.Bár ez nem biztos,hogy annyira takarékos módszer :?

Én még nem kezdtem neki a pici lány ruháinak kimosását.Úgy tervezem,hogy majd márciusban,amikor már mindent beszereztünk,akkor állok neki.Bízván abban,hogy nem születik hamarabb a kiírt időnél és lesz időm mindenre :)

Hétfőn megyek a dokimhoz,lesz vérvétel meg UH és megvizsgál.Nagyon kíváncsi vagyok mennyit nőtt a leányzó!!És remélem,minden rendben van.Nem tudom,miért,de mostanában sokszor eszembe jut,hogy mi van,ha elkezdek kinyílni vagy rövidülök....Pedig hát nem igazán szoktam sem keményedni,sem fájdogálni,semmi.Talán azért jár ilyeneken az agyam,mert már nagyon közeledünk a vége fele???Nem is értem,hisz egész terhesség alatt nem stresszeltem semmin,és eddig is problémamentes vol mindent,gyorsan le is kopogom!

Kép
demetnik

Lili&ana,szép a pocid!!És klassz a fotel is.
Én tegnap este mértem le a pocimat,105 cm. :shock: Hatalmas,legalábbis nekem annak tűnik :lol:
És persze kínoztam magam egy kicsit és lemértem a csípőmet,meg a combomat....Meglepődve tapasztalmat,hogy a csípőmre gyorsan felszaladt plusz 10 cm!!!!!!!!De mérlegre nem mertem állni,mondjuk nincs is itthon,szerencsére :lol: Majd hétfőn kiderül a dokinál :?

Kép
demetnik

Akkor ha valakit érdekel itt az indián horoszkóp.

1235475555.0561.doc

Liliana nagyon aranyosak a ruhácskák :) A fotel meg irigylésreméltó :) Én egy babzsákot iktattam be hozzánk,meg van egy kényelmes kanapé.
De ez nagyon jó szűk és megtartja a karodat majd. Nagyon jófajta :)

dharma

Liliana nagyon édes a kisruci! A fotel is nagyon kényelmesnek tűnik, és a szoba is olyan kis hangulatos lett! A mosás meg ilyenek majd akkor kezdődnek nálam, mikor már otthon leszek egész nap, és nem munka után kellene nekiállnom! Szép a pocakfotó is! (a konyhátok meg az angliai családom konyhájára emlékeztet! egészen olyan :D széééép!)

és a talira meg gyertek nyugodtan, olyan jó lenne ha minél többen össze tudnánk ülni!

Gesztenye nem semmi munkahelyed van! Távol-keleti út! (én most egy düsseldorfiról maradtam le, amit mondjuk nem bánok) Bár utazhatsz majd ha visszamentél dolgozni. Én meg abban bizom, hogy az iroda még nyitva lesz és nem zárják be mire visszajönnék :lol: állandóan ezzel riogatják a fióktelepeket a kelet-európai térségben. (viszont akkor meg lesz egy kis pénz, ha elküldenek...az is jó)

Demetnik és is inkább tanácsot kérek majd a helyes szoptatási technikához, és abban bizom, hogy akkor nem lesz gond. Igy én se veszek bimbóvédőt. Bár azt a tejfelfogót amiről Zsu is irt, olyat szerintem beszerzek, hátha kell majd.

na megyek ebédelni, jó étvágyat annak aki ugyanezt teszi! :D

Kép
tünemény

dharma: Nekem is van babzsákom, ami nagyon kényelmes csak azt nem tudom, h fogok belőle felállni, mert alapban nehéz, főleg ha ott lesz a gyerek a kezemben. Most nézem mi egyszerre fogunk szülni :)

Én is hallottam, h ha a kismama nem törli le a babanyálas tejcsit az gyógyító hatású. Meg kell próbálni.

Ha jól szoptatsz (nem csak a bimbó végét kapja be a baba, hanem az egész udvart) akkor majdnem biztos, h nem lesz baj, és nem kellenek kencék. Nekem ezt anyukám (aki szülésznő volt) mondta.

Tünemény: jó étvágyat Neked.

Kép

blogunk: http://bogyokank.bloglog.hu/
fotós blog:http://bogyokank.blogspot.com/
bogyó_beo

Na helló mindenkinek!

Csak átfutottam az oldalakat amiket nem sikerült elolvasnom de szerintem már nem is fogom rendesen elolvasni.A mának élek! :D :D

Megpróbálok minnél többet pihenni és nem a gép előtt gengelni. 8) 8)

Hírek: maradt az 1 ujjnyi nem nyíltam tovább.Sokat kell pihennem ami nehezen fog menni.2 hét múlva megyek vissza és akkor megnéznek megint.Írtak fel gyógyszereket azokat kell csak szednem.

Én nekiállok apránként mosni a ruhákat mert nem szeretném ha bekerülnék és más mosná ki.Csak szép lassan majd.Ahogy elnéztem a lakást ráférne a portalanítás de nem érdekel pihenek és az is majd meglesz csinálva.Csak nagyon b.ssza a szemem a kupi. :shock:

Én nem teljessen pakoltam ki az utazómból kimosom a cuccaimat amikben voltam és pakolom is vissza.

Na megyek elmosogatok mert azt muszáj lesz.Reggel 10kor jöttem haza csak aludtam egy nagyot és olyan jól esett.

Üdv újaknak!

Kép

Kép
gabka7926

Sziasztok Kismamik!

Olvasni olvasgattalak titeket (többé-kevésbé...még van ami hátra van!), de sajna írni nem tudtam.

Először is nagyon szépen köszönöm utólagosan is a névnapi jókívánságokat! Nagyon jól estek!

Én is sok szépet és jót szeretnék kívánni druszámnak!
Gyönyörű lett a kisfiú-sarok! Nagyon tetszett; picifiús és tündéri. Valami ilyesmi lehetett Tündér Lalának is. :wink: Ha egyszer odajutunk, stílusban a mienk is hasonló lesz...lenne.

Mi nagyon nehezen haladunk ezzel a fránya lakással; Laci későn ér haza, mert előző reggel későn kelt, mert éjszakáig dolgozott. Nem haladunk. Én ma reggel be is pánikoltam, hogy Danika bármikor megszülethet, s akkor mi lesz velünk??? Se a gyerek cuccai, se a szobája, sem semmi nincs még meg! Pedig ami meg van (mármint a lakásból) az gyönyörű, de nagyon látszik rajta, hogy a burkoláson kívül mindent magunk csinálunk. De így is folyamatos a nem várt kiadás. Mi meg próbáljuk maximalistán, hogy szép legyen, de piszok lassan megy. Végül is ezek szakmunkák... mi meg sajnos sokmindenhez kétbalkezesek. :(

Azt olvastam, hogy folyamatosan van olyan, akinek kórházba kell vagy kellett mennie. Nagyon sokan vagytok! Jobbulást! Vigyázzatok magatokra!

Judy! Elnézést, ha leírtad, de azt akkor még nem olvastam még vissza, de neked is méhnyak-rövidülés miatt kellett befeküdnöd 6 napra?

Gizu! Jobbulást Botinak!

Ildi! Láttam a chicco babakocsit. Tök jó! Én is ilyet szeretnék!!! Szerinted valóban használható az elejétől, mert elviekben úgy ajánlják?

Majd még igyekszem mindenkinek írni!

A lényeget nem is írtam! 1 hete 2 kilónak becsülte a doki. Óriásbébit hordok a szívem alatt!!!!!

A kismama-tali engem is érdekel!

Sziasztok!

KépKép
annaszuszi

Gabka!
Örülök, hogy visszatértél, és nincs baj! Próbálj meg tényleg minél többet pihenni!

Tünemény!
Mit ebédeltél? Én paradicsomlevest meg káposztástésztát. Bár, amit igazán kívánok most (az sajnos nem volt): tejfölös paprikás csirke galuskával.

Bogyó_Beo!
Nekem olyan nagy lett a mellbimbóm a terhesség alatt, hogy egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy fogja a baba az egész "udvart" bekapni a pici szájával. :oops:

Kép
gesztenye74

sziasztok

Pedig tényleg úgy van ahogy Bogyó mondja hogy az egészet bekell kapnia a babának és a szája teljesen forduljon ki.Majd megláttjuk.

http://www.szoptatasert.hu/belso.php?in ... o_elsohet1

olvassátok el, nagyon érdekes hogy hogy kell szoptatni. Biztos menni fog.

Majd akkor mondjátok mikor van a találka, meg hol.

Én ma paprikás krumplit eszek uborkával.
Holnap lehet hogy bakonyi szeletet csinálok, pulyka mellből.
Már nem tudok mit főzni. Igazából Sára miatt eszek már, nincs is étvágyam.

Na megyek ennei.
Sziasztok

Kép
lili&ana

Sziasztok!
Szegény Ettike! nem lehet könnyü egy ilyen pasival! Szerencsére az én párom nagyon figyel rám, minden vizsgálatra kísér, folyton fogja a pocakomat!
A babaruhák mosását már elkezdtem!Nagyon lassan haladok...
A kórházban lévőknek és betegeknek jobbulást...
Nekem mindenki azt mondja hogy nagyon lenn van a pocakom és biztosan nem húzom ki áprilisig... de a doki nem mondott semmit... Na mindegy még 2-3 hetet maradjon aztán már jöhet...
Ja és én is nagyon hisztis vagyok mostanában!de próbálom szolidan...
Még valami... nem Ubi lesz a pici fiúnk csak addig hívjuk így amíg pocakban van mert a családból még senki sem tudja hogy fiú lesz-e vagy lány... na szóval Dániel lesz
Én inkább nem írom le milyen koncertre mennék majd júniusban... nem épp a leg anyukának valóbb... :oops:

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers Lilypie Pregnancy tickers
tecaaa

Sziasztok!

Lányok!
Neharagudjatok meg rám és nem ilyesztegetés, de azért ennyire nem mindig egyszerű a szoptatás és nem is annyira könnyű. Én rengeteget utána olvastam foglalkoztam vele és nem ment könnyen. Vannak korházak (lili a sote is ilyen) ahol nem túl segítő készek a csecsemősök. Nekem egyszer mutatták meg és ennyi és nem ment utána. A bimbóvédő, kiemelő vagy akár a kenőcs nagyon jól jöhet. Higyétek, hogy lesz annyi gond az elején hogy jól fog jönni egy kis segítség. Na meg nem minden baba hasonló. Kolika kicsit ügyetlenebb volt a tapasztalatlanságom miatt én is. és igen kellet a bimbóvédő,mert kicsi befelé forduló a cicim és nem ment máshogyan. amit írtatok a babanyáláról igaz, de nap közben ruha nélkül lesztek, hogy rászáradhasson?? Mert amint vissza veszeitek a cici tartót letörlödik. Ezért a gyógyszertári gramasten krémet ajánlom mindenkinek.. Én napközben azt használtam éjjel vagy este meg poló nélkül az anyatejet hagytam rá száradni....
No neharagudjatok ez csak az én véleményem... De azért szerintem jobb ha mindenre felkészültök.

Ettike!
HOgy vagy? Jobb a lelked?

CaT!
Ti hogy vagytok? HOgy bírod a havat? Én már carul :-(

Gabka!
De jó hogy már otthon vagy. Vigyázz magadra nagyon és pihenj amennyit csak tudsz. Sok puszi nektek. :-)

Kikocs!
Hogy vagytok?

Jaj én teljesen kivagyyok...
Voltam védőnpnél nagy pozítivan mentem, de el is kenődtem. Valamit talált a pisimben. :-( Azt mondtam nem nagyon és csak kevés, de elszineződött a lapocska. Nem részltezte csak azt kérte menjek laboraba. Amúgy is mennem kellett volna csak úgy volt megbeszélve, hogy jövő héten megek mert akkor tudok a szülésznővel talizni. De így holnap reggel már megyek is. Csak azt nem tudom mi van ilyenkot? Gondolom fehérjét talált, mert ha jól tudom azt nézik?! És ha az van akkor mi van? A vérnyomim nem magass inkább alacsony. Vízesedni meg nem igazán vizesedek. Néha a lábam , de enniy. Úgy tudom ezzekkel járna a toxémia.... Vagy valami mást láthatótt? NA mindegy csütre meg lesz a labor és akkor csak mond valamit a dokim.

na mennek ledőlök, mert kicsit ideges vagyok.

puszi mindenkinek

Kép

Kép
sziszike22

Helloka!

Délelőtt ortopédián voltunk Emmával, délután meg dokihoz megyünk. Kicsit sűrű ez nekem! :oops: :roll: Közben a sapimat is elhagytam, itthon vettem észre és vissza kellett fordulnom miatta, de szerencsére meglett.

Köszi a szoba dícséreteket, aranyosak vagytok! Kocska, az egy zebra, csíkos a feje! :wink:

Tali: én benne vagyok, csak pont arra gondoltam, h ne a Westendben, mert ott aztán sok baci meg vírus rohangászik, hanem vmi kisebb helyen. Liszt Ferenc tér pl? Hm?
Nekem a keddek nem jók.

Bogi, hogy érted, h cenzúrázva írják a szüléssztorikat? :roll: Bár még nem olvastom bele, de lehet, h megnézem.

Bogyóbeo, megkérdezhethetem, he zugló melyik részén laksz? Én a Postás sporttelep felé.

Sziszike, nem hiszem, h érti. Bár mondogatja, h öcsi, és bújik a pocakomhoz, de sztem nem érti még. Vmelyik nap a férjem lerajzolt mid3unkat és a pocimban egy babát. Azóta azt mondogatja, h baba- baba és úgy bújik. Ez talán már közelebbi, de nem hiszem, h felfoghatja. Ma az sztk-ban „bontotta ki” a pocim és bújt hozzá, a többiek édesen mosolygtak a törénéseken!
Nálatok mi a helyzet ezzel?

Ettike, jobb már a kedved? Megbeszéltétek a pároddal a tegnapi dolgot? Biztos csak rossz passzban volt, tudod, h könnyebb lesz neki, ha kint lesz Alex!

Gizu, jobbulást Botinak, reméljük gyorsan túllesztek rajta!

Liliana szépek a ruhák. Mennyi volt az overáll?
Szép pocakod van már, és tök jó a konyhátok, hasolnó lehet az ízlésünk! :wink:

Demetnik, lehet, h nekem szerencsém volt, de soha nem kentem a mellemet és nem is sebesedett ki.
Hiszem, h azért mert jó volt a technikánk mind2ttőnknek és a tejci is biztos jót tett neki!

Na, Tecca mondd el, kíváncsi lettem!!!

Zsu
svs

mi a Bosnyák tér mögötti utcában az Erzsébet királyné útja felé. Sajnos tök kezdő vagyok ebben a kerületben, nem tudom Te merre lehetsz :)

Kép

bogyó_beo

akkor azért odébb vagy
én az Egressy- Mogyoródi sarok felé - azt kb tudod?

Zsu
svs

igen igen az megvan :)

Kép

bogyó_beo

Ettike: Ne is törődj Apa csúnya megnyilvánulásaival, én is bőgök mindenen, még azon is, amit amúgy viccnek szán.

Gabka: De jó, hogy itt vagy, pihenj nagyon sokat és akkor tuti nem lesz baj! Tudom, hogy baromi nehéz, de bele lehet jönni.

Annaszuszi: Hááát, elviekben használható az babakocsi az elejétől, de nekem túl szűknek tűnik hozzá, valamint nincs felemelhető lábtartója sem, túl nyitott és nem tolható szemből. De szerintem a későbbiekben szupi lesz a jövés-menésre, pláne, hogy ennyiért hozzá tudtunk jutni.

Megjöttek a dekorációk a babaszobába, nagyon szépek, ma este fel is tesszük őket. És végre van fényképezőnk, így ha kész a szoba, teszek fel képeket róla :)

Kép

Kép
sildi83

Kikocska! Sajnos ilyan munkaügyis dologban én sem tudok segíteni, mert a cégeimnél csak az alap dolgok fordulnak elő.
Ettike! Ne foglalkozz vele, hiszen a férfiaknak nehéz ilyenkor!
Az én párom is hasonló, persze ha dokihoz kell menni, akkor elvisz, de a rugásokat sincs türelme kivárni. Ha van nálunk valaki, akkor többszőr megsimogatja a pocakom, de egyébként nem igazán jut eszébe. Marcinál még teljesen más volt a helyzet. Ez már a második, nincs benne számára izgalom. De nagyon várja, hogy megszülessen, azt sokszor mondja. Sőt mostanában egyre többet, hogy egy hónap, és már itt lesz velünk, (erre a fiam megszólalt, hogy apa most is itt van!! Persze Marci az öcsikéjét nagyon sokszor puszilgatja és simogatja, beszél hozzá!!).
Sőt, Marcit, amikor kicsi volt, egyszer pelenkázta csak be, persze akkor is fordítva. Mindig mondta, hogy ő még nem igazán tud vele mit kezdeni, majd ha nagyobb lesz!!! És tényleg így van!!! Mára már nagyon megváltozott, rengeteget játszanak fiús játékokat!!! Jó apa lett!!

Szoptatás: Én 7.5 éve szültem Marcit, akkor nem volt netünk még, és nagyon felkészületlenül mentem a kórházba szülni (császár volt, így nagyon nem is volt mit)
De éppen ezért a párom minden nap rohangált nekem ezt azt megvenni, és behozni!!
Nehezn ment a szoptatás, de nálunk a csecsemősök nagyon aranyosak voltak. De akkor is kellett a garmastan kenőcs, és hiába nem befelé forduló a mellbimbóm, mégis a kórházban kellett a bimbóvédő, azzal egyszerűbb volt. Itthon már ahogy belejöttünk
(mi még 7 napig voltunk bent), már nem kellett.
Azonban hiába ment a szoptatás, azért sokszor fájt a mellbimbóm. Volt, hogy meztelenül, melltartó nélkül szaladgáltam bekent cicivel, mert fájt.
Szóval tényleg érdemes inkább beszerezni.

Tegnap a dokinál szerencsére minden rendben volt, nem történt változás. (a külső az nyitva, mert nagyon meg van már rövidülve a méhnyak, de a belső zárva!! :D :D ) Azt mondta, szép nagy baba, kb 2600 (persze ha még kevesebb is, ez már jó hír), és még 2 hetet pihizzek, utána a 36. héttől már ne szedjem a magnéziumot (amit most napi 3-szor még szedek). Szülésznőhöz megyek jövő héten, és már szívhangot is néznek a babának. 2 hét múlva kell visszamennem, akkor leveszi a kenetvizsgálatot, mely a szülés előtt kell. Vérvételen már voltam a múlt héten.

Gabka! Örülök, hogy most már otthon vagy!!! Jobb azért, gondoloM!!

Azt akartam tőletek kérdezni, hogy amikor először találkoztok a szülésznővel (fogadott), amikor elmond mindent, akkor adtok neki pénzt? Vagy majd csak a szüléskor?
Nem szeretném kellemetlenül érezni magam. Most kb adnék 10. ezer ft,-ot, majd a szüléskor kb 20-30-at? Hogy vagytok vele? Nem akarok keveset, de azért sokat sem, mert nem túl sok mostanában a bevételünk :cry: (de azért csak ő fog végig segíteni a szüléskor, a doki csak a végén jön gondolom, mégis ő megmondta, hogy nála 90. ezer a szülés)

Kép

Kép
eda7

Én is Zuglói vagyok, mi a Zöldváros lakóparkban, a Miskolci és az Erzsébet királyné sarok mögött, az M3 felé.
Kérdezz csak, talán tudok segíteni, hogy mit hol találsz.
Mi nagyon szeretünk itt lakni!! (melyik utcában laksz?)

Kép

Kép
eda7

Kocska! Meglestem a képeket!! Jó nagy pocid van!! És nagy bent a mozgás!! A kiságyat és a pelenkázó miért nem cserél helyet? A babának lehet hogy jobb lenne a falnál, nem olyan közel az ablakhoz. Bár ez csak az én véleményem, vagy tanácsom. :oops:

Kép

Kép
eda7

svs a turiban ettem az overall-t, a 3 részest pedig 4300.- a bbrendonban.

De akkor azért rá ér megvenni a bimbó védőtt meg a krémet majd ha megszülők nem? Meg akkor azt mondják hogy csak előtej van nem is indulbe még akkor a tej a három nap alatt. Igen tudom hogy a SOTE-n semmit nem segítenek.

Én a szülésznőnek csak a végén fogok adni, így mondta a barinőm aki vele szült. de volt mikor már arról is beszéltem hogy az orvosnak és a szülésznőnek is előre oda adom a pénzt hogy rendesen foglalkozzanak velem. De mondjuk az orvosom meg a szülésznőm is nagyon rendesek és megbízhatóak.
De majd a férjem elintézi.

az én férjem nagyon édes mindehova lejön velem, minden szar kinomat teljesít, már néha én érzem kellemetlenül magamat. Nagyon várja Sára születését. Ő neki is vannak már szülési pánikaji. De nagyon rendes tényleg.
Irirgylem magamat. Mondjuk Ő eleve ilyen tipusú férfi.

Kép
lili&ana

Sziasztok! Csajok irigylek mindenkit aki már ilyen jól áll a babavárásban. Kész szoba, mosott ruhák, kórházi csomag megvan.

Annaszuszi! Nem írtam, hogy miért voltam bent 6 napot, úgyhogy ne is keresd. :) Nem méhnyak rövidülésem volt, hanem pont mikor készültem a dokimhoz jött egy jó adag vérzés. Mire beértünk a rendelőbe már nem véreztem, de az uh-n látszott, hogy a lepényen van egy kisebb hemetóma (bevérzés), ezért a doki egyből a kórházba küldött. 1 napig a szülőszobán figyeltek, utána felkerültem az osztályra.Szerencsére másnap már nem látszott az uh-n, felszívódott. De megvárták amíg tünetmentes lettem, aztán jöhettem haza. Most szigorú ágynyugalmat írtak elő. A méhszáj elkezdett kinyílni, de csak a külső és középső, szeremcsére a belső még zárt. Adtak tüdőérlelőt is amíg bent voltam, hátha mégis megindul a szülés, de szerencsére még nem.

Amúgy hasonló cipőben járunk mint ti! A házba nem sikerül beköltöznünk, pedig szegény párom munka után állandóan dolgozik rajta. Mi is saját magunk csinálunk mindent (fűtés, víz, festés, burkolás) és nem vagyunk szakemberek, így lassan halad. Viszont sokat lehet spórolni vele. Viszont pont ezért pánikoltam be a múltkor, hogy semmivel nem készültünk el és akár szülés is lehetett volna a vége. Most megpróbálunk a kiságynak helyet csinálni a mostani szobánkban az anyósoméknál. de még nincsen összerakva az ágy, nincsenek mosva vasalva a ruhák. :( Sírni tudnék! Ráadásul még nincsen babakocsi, se hordozó. Egyszerűen nem volt még rá idő. Én meg a 4 fal között bevagyok zárva, sok mindent nem tehetek. Mosni még azért nem tudtam, mert nem jutottam el olyan helyre ahol mosószert és öblítőt vegyek a babaruhákhoz. Itt a közértben nem találtam megfelelőt. :(
Szóval nem vagy egyedül az aggodalomban. Én azért is félek, mert már egyszer bekerültem idő előtt és legközelebb már úgy szeretnék kórházban lenni, hogy nem azon izgulok végig, hogy semmi nincsen meg. Ráadásul nagyon szeretném ÉN megcsinálni ezeket a dolgokat, és ÉN készülődni! Mert az olyan jó. Nagyon rossz lenne ha más csinálná meg, amíg én nem vagyok otthon.

Bocsánat lányok, hogy rátok zúdítottam a bajaimat.

Judy

Kép
judy_76

Judy:tudom mit érzel mert én is így vagyok, hogy legközelebb csak szülni szeretnék bemenni a kórházba.És igen ÉN akarom kimosni és vasalni a ruháit és berakni a kiságyba az ágyneműjét meg mindent amit neki előre megkell csinálni.

Kép

Kép
gabka7926

Judy: megértelek teljes mértékben. Mondjuk fejet hajolok előttetek hogy egyedül csináltok mindent, éspláne Te hogy terhes vagy, nagyon vigyázz magadra.
Én is így vagyok, bár én nem estem még ilyenen keresztül ( kop-kop).
Én mondjuk türelmetlen vagyok, azért kezdeném már el mosni vasalni stb, csak még bútor nincsen.
jövőhéten lesz elvileg, addig meg már csak kibirom.
puszi nektek

Kép
lili&ana

Sziasztok!

Judy, Annaszuszi és Gabka!
Nem mondom, hogy nyugi, mert kolival én is 2x voltam korházban úgy hogy nem szültem. és itthon még semmi nem volt meg. Átérzem min mentek keresztül, de azt ne felejtsétek el hogy bármi is történjen ezeknek a pici emberkéknek semmi más nem számít csak hogy anya legyen :-) Hogy hozzátok bujhassanak, megöleljétek és hogy szopizhassanak :-) Az hogy hol alszanak vagy vasalt ruhában az őket marhára nem érdekli :-) Tudom könnyen hangzik ez de ha belegondoltok tényleg így van :-) És mikor ott lesz a kezetekben titeket se fog izgatni. De hiszem hogy jó fej babák és megvárják míg készen lesztek :-) Kitartás

Lili!
A korházba 3 napot vagy jó esetben... otthon már kellhetnek ezek a kellékek így szerintem nincs mire várni. a gramasten kenőcs kb 700-, a bimbóvédő talán egy 1000-2000-, van.
És ahogy Eda is írta neki is a kórházban kellett a bimbóvédő utána nem. szerintem ezek jó ha ott vannak a táskádban max nem használod őket.... ! Soten egyébként vehetsz kimélőt is mellszívót is és krémet is mondjuk nem a gramastent hanem medelát vagy aventet.

Eda!
Ilyenkor szerintem nem szogtak pénzt adni. Én is jövő héten talizok vele. Te melyik nap? És én nem adok. 2 éve szülés után 25.000-, adott a férjem. Szerintem most 30-35 körül fogunk. Persze ez függ attól is, hogy mennyire vagytok megelégedve Vele. Mi nagyon meg voltunk és nem hiszem hogy változott.... A doki meg attól függ milyen. Nekem a doki is 2 óra műlva bent volt és végig ott volt. Jó nem ült mellettem, de minden órában 2x jött. És lévén hogy nálunk apabent volt így s zölésznő se végig volt ott bár nagyon sokat.

Zsu!
Mi sehogy nem állunk a kérdéssel. :-( Nem tudom, hogy érti.e vagy sem. Ügye ő még nem beszél... :-( De még soha nem ért a hasamhoz és apát is rossz szemmel nézi ha simizi. Viszont rengeteget jár be Beni szobájába. :-) Nézegeti a cuccait (mi emelett döntöttünk, hogy inkább mindenbe bevonjuk mint kizárjuk). Ha vendégünk van is mindig beviszi a szobába és meg mutizik mindent. Szóval sajna fogalmam nincs mi zajlodhat le benne. Ezért nagyon szomrú vagyok, mert csak azt láttom, hogy változik a viselkedése, de fogalmam sincs mi zajlodhat a lelkében :-(

Én már rendet raktam kiatakarítottam mindent. Íg hogy holnap mennem kell laborba. Anyum jön reggel vigyázni kolira és nem szeretem ha kupiba jön.... jól elfárasztott ez az esti takarítás.... :-( Kaját is előkészítettem, hogy hajnalba gyorsan felrakjam. Gulyás leves lesz , vargabélessel nyami nyami :-)

na pihizek.
puszi

Kép

Kép
sziszike22

sziasztok.

köszönöm a kedves szavakat,nagyon jól estek.
persze férfi,csak az extra érzéketlen fajtából,én meg olyan kis romantikázós típus vagyok :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
tegnap megbeszéltük hogy itthol megbeszéljük.hazajött,csináltam neki vacsit és mondtam hogy elmegyek fürdeni várjon meg.mire kiértem elaludt.mérgemben nekiálltam játszani a gépen és hajnal 3-ig itt nyomtam egy ezeréves logikai játékkal :lol: :lol: :lol: reggel meg alig bírtam felkelni,mert Patrik is ilyenkor kel ám 7 előtt az amúgy 8 helyett :? :? :? :? :? :? :? :? :?

viszont letudtam az uccsó vérszívást is,és kellemes meglepetésként ért hogy normálisak voltak a nőcik akik csinálják.

ja képzeljétek ma vagyunk 2 éves házasok :? :? :? :roll: :roll: :roll: :roll: persze uramnak ez sem jut eszébe,ahogy a szülinapomat is simánn elfelejti.pedig 14.-én mondtam neki.

én is kaptam ma megint egy csomó kisrucit,csak a járókát is lássam lassan a lakásban,de hiába mondom anyósnak.
holnap megint kimosok egy-két adagot.csak aztán a vasalással is végezzek.

megint megkergültek a cickóim :shock: :shock: :shock: :shock: csak úgy folyik belőlük a tej,főleg este mikor elfekszem,a melltartóbetét már most mindennapos társam :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: csak maradjon is így :roll: :roll: :roll: :roll:

megkéne várnom ezt a kergét este de már most olyan fáradt vagyok.majd letusolok mikor Patrik elaldut,talánn az kicsot felfrissít,na és hátha elkapja apát a hév,így az évfordulónkon(miutánn eszébe jutattom) :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
látjátok egyátalán nem tudok már rá haragudni,pedig nagyon megbántott,ííííírtó mázlija van velem,más nő már rég kirakta volna.pedig még milliói sincsenek :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
ettike

Sziszike, mennyire nem beszél Koli? Azért csak megérteti magát, nem? Szótagok vagy ilyesmi?

Ettike, gratula az évfordulóhoz!!!!!

Voltunk dokinál, minden ok és még mindig fejvégű a kis kukis!!! Remélem így is marad!
Ja, nekem vmi THQ értéket (hasátmérő) mért a pocakján, nem pedig a haskörfogatot (AD szt hiszem), nem tudtok egy ilyen táblázatot? :roll:

Zsu
svs

Sziasztok!

Ettike!
Gratula az évfordulohoz és jó hogy ma egy kicsit derüsebben látod a dolgokat :-) Boszúból nem alvás???!! :-) Én tutti kinultam volna :-)

Zsu!
De jó hogy minden rendben van.. :-) Sajna nem tudok táblát..
Koli annyira nem beszél, hogy semennyire. Apa Apuci és a kösz. ezek a szavak vannak semmi más még csak anyát se mondja(ez most annyira carul esik). Magyarázz egésznap és látom hogy valamit nagyon akar mondani de nem értelmes hát ez van....

puszi

Kép

Kép
sziszike22

sziszike:

nyugi,még Patrik sem beszél.
van pár szava amit mond,de ezeket már vagy fél éve.(apa,ana,kaka,autó,vau-vau,)van hogy kimond egy egy szót párszor és utánna meg elfeljti.ma pl. keresi apáját mikor felkelt,mondom apa dolgozik majd este jön.erre rávágja hogy ette és helyesel a buksijával.azóta is hiába kérdezgetem hogy mikor jön apa?bafik újra mondani.
majd beindul náluk,aztán csak győzzük őket halgatni.

Kép
Kép
ettike

Ne aggódjatok, majd rákapnak a dumálásra a fiúk!
Emma rengeteg dolgot mond, van, amit teljesen kimond, van, aminek csak az első szótagját. Ez azért könnyebbség lesz nekem, de a fiúk is tuti beindulnak nemsoká!

Zsu
svs

Dharma – apasági nyilatkozathoz a következők kellenek, teljesen ingyenes
- lakhelyed szerinti népesség nyilvántartótól hajadonsági igazolás
- dokidtól egy erre kitalált nyomtatvány, ami igazolja a terhességet /fogantatás időpontját, kiskönyv nem elég
- ha az első kettő megvan akkor a pároddal be kell menni a lakhelyed szerinti illetékes vagy anyakönyvi hivatalba (személyi + lakcím kártya) / vagy a gyámhatósághoz….stb – ezt meg kell kérdezni telefonon v. emailben a polgármesteri hivatalban, mert minden kerületben más intézi, törvény szerint intézheti még pl. közjegyző is. Én emailben kérdeztem meg és meglepő módon nagyon gyorsan válaszoltak :-)

GYES, GYED…stb doksik
http://www.csaladinet.hu/kisokos/gyed-gyes/
http://www.babazo.hu/bebi/20070523letoltheto.html

Taliban én is benne vagyok. Én inkább a délelőttöt támogatom.

Gesztenye – én is abbahagyom a 36-ik hétnél, csak nekem pont úgy jön ki, h pont előtte 1 nappal kéne kiírni az orvosnak…..remélem ebből nem lesz gond, azért megpróbálom felkutatni a törvényi hátterét.

Amugy en is zugloi vagyok - Mogyoródi u közelében a pataknál

Kép

Kép
leo50

csak gyorsan!

Zsu ne gondolj semmi extrára a cenzura alatt azt értem hogy írják hogy fájt vagy varrtak vagy ilyenek, de nem részletezik ki annyira hogy bárkit is elijesszenek!
Csak erre gondoltam amikor tüneménynek írtam.
Hogy nem kell félni az olvasásuktól, mert nem írják le úgy hogy megijedjen más! :) Én már csak tudom... ha én elolvastam!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Tisa nem vagy semmi! A hajam melírozása egyébként tényleg mód felett érdekes most. Inkább a te hajad fogadnám el, ha már ott lennék

Ma sem jött össze a babakocsi vásárlás. A fele bolt, aminek a címét találtuk megszűnt. Amit találtunk ott meg nem volt sok felhozatal. Mivel reggel úgy indult a napunk, mint a múltkor. Pécsre valószínű allergiások vagyunk, pedig én szeretem. Szóval éjszaka többször fent voltam, nemtom miért,de reggelre marhára fájt a torkom, de nem akartam elmondani, mert a múltkor is így jött ki rajtam, mikor menni akartunk. Erre megjött a párom éjszakából és mondta, hogy reggel elkapta a hasmenés, hányás, hurrá. Ezért csak Szekszárdra mentünk. De persze semmi eredmény. DE vettem csacsis, meg tigrises textilpelust. Meg hőérzékelős Nübi cumisüveget, meg kádállványt 2000ért. Ja és cumisüvegmosó kefét.

Dharma pénzbe nem került nekünk csak a kismama könyvet, meg a személyes papírjainkat kellett vinni.

Lili de cukik a rucik. Ma én is megmatattam minden rózsaszínt. Hát innen is marha kényelmesnek tűnik a fotel. Nekem is ilyen kell!!!! Formás kis kerek pocód van.

Gabka végre újra itthon, na majdnem eljutottam megint Pécsre.

Az én bimbóm már most akkora mint a babafeje.

Sziszi köszi a tanácsokat, én örülök neki. A vizeletből fehérjét, gennyet és cukrot néznek.

Zsu jót nevettem, most ,hogy megnéztem, mert hirtelen azt sem tudtam miről beszélsz. És a poén, hogy a kölyök zsiráfjaimat, ami a baldachinon van, a párom is lecsacsizza.
Én is megzabálnám a lányod, mikor a kistesót keresi és mondja baba. Okos kis csaj.

Eda akkor nálad sem kismacska fog születni, mint nálam….
Nálunk sajnos az egész szoba csak ablakból áll szinte, és az a lényege ennek a kiságynak most,hogy mellettem legyen és belebírjak nyúlni a kiságyba. Ha a falhoz rakjuk a kiságyat és elé a pelenkázót, a lábrészhez, akkor meg nem látszik a kiságy. Sakkoztunk rengeteget rajta, de még így sincs kizárva, hogy gyakorlatban nem jön be és tovább forog a szoba. De azt a pár hónapot csak kibírjuk,aztán úgy is kikerül a piciágy és jön helyette a pelenkázós bükk kombiágy.

Judy jobbulást! Én is ettől féltem,hogy gond lesz és másnak kell helyettem csinálni a dolgokat. De pihiként sokmindent rendelek a netről. Otp-nél megcsináltattam, hogy gond nélkül itthonról fizethessek.

Ettike gratula nektek, mi ma vagyunk 7évesek, de házasok sose leszünk nyilván…

kocska

Sziasztok!

Apasági: a doki egy sima igazolást ad, amin szerepel a fogantatás feltételezett időpontja és a szülésé. Hajadonként semmi igazolás nem kell, élettársinál meg házasságnál van ez a 300 napnál nem régebbi kitétel, a frissen elváltaknak meg igazán bonyi :P . Ami a lényeg: a kiskönyv nem elég, és mindkettőtöknek ott kell lenni a személyes okmányaival együtt. Pechemre pont akkor csináltattam új személyit, így az útlevélszámom került fel rá, vihetem azt is magammal, biztos, ami biztos.

Sziszike: a vizeletben talált fehérje semmit nem jelent, mert a 3. harmadban a normál folyás mennyisége is megnő, és az simán okozhatja. Nekem átlag minden második alkalommal elszíneződik kicsit, de emiatt nem küldenek el laborra.

Nekem sajna még van egy vérszívásom, egy teljes labor másfél hét múlva, de szerencsémre ezt a helyi intézményben leveszik, nem kell a csodás kecskeméti intézményig menni miatta.

tegnap kiborult a bili nálunk is, a kivitelező közölte, hogy ő adiig nem jön, amíg nem kapja meg a hátralévő másfél millát, holott a ház a már fizetett összeg szintén sincs kész. Most agyalhatunk, hogy mi a jobb, vigyük-e perre, vagy fejezzük be mi a hiányzó dolgokat abból a pénzből. Szar helyzet és nagyon rosszkor jött, de most már meg kell oldani. Én az utóbbira hajlanék, mert akkor tuti meglesz minden tavasz végéig, és tudom, hogy biztosan erre a házra megy el a pénz. Ha ugyanis kifizetjük neki, akkor ez sem biztos. Ha szakértői véleményt kérünk, az is pénz, a perköltség is, és nem biztos, hogy elérünk vele bármit is, mert úgy tűnik, 2 másik ház is ugyanígy áll, csak azok ennyire sincsenek készen. Gyanús, hogy csődöt fog jelenteni, és akkor csak a pénzt dobtuk ki a polgári perre, nem jön vissza semmi belőle. :( :( :(
Persze közben fiktív összegről beszélünk, mert még nincs is meg a másfél milla. Valaki tud arról jogszabályt linkelni esetleg, hogy hogyan vehetünk fel a bébire szocpolt? Állítólag jár, de kisebb összeg, mert a párom már "vén", és csak a baba születése után igényelhetjük majd meg. Sajnos a "szakember" hiteltanácsadó, aki ígérte az infót már vagy 2 hete csak küldi egyfolytában.
Nah, látszik, milyen jó alvó vagyok, regényt írtam már hajnalban, látszik, hogy nem idegesítem fel magam a dolgon...
Képzeljétek, már a futócuccokat nézegetem a teszveszen. Szörnyen hiányzik. Tegnap meg hoztak ejtőernyős videókat, hááát, az is fájt. Nektek mi után sajog a lelketek? Már a kexelésen kívül, sorstársak :)

icamica

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: