A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 decemberi kismamik

Berni! Akkor most két egymás utáni héten nem hízott a bébid?

Mi még mindig Lellén - csúszott egy melója apának - undorító szürkeség van, beazonisíthatatlan trutyi esik az égből. Anyósom nem enged sétálni se menni. Gonosz! :wink: Amúgy tök jól megvagyunk már vele!
Hanna iszonyat jófej, olyanokat dumál, hogy csodálom, hogy még nem zabálták meg a nagyszülei.
Haja kopik és vörösödik. Tök csibészes lesz!

Kép
zölddisznó

Voltunk hallásvizsgálaton, 1 hónap múlva vissza kell mennünk, mert hurutos a füle, és így nem tudják bemérni,mert alig van nyomás a fülébe, plusz nem szellőzik.Szívni kell az orrát minden etetés előtt, de attól is hurutos, hogy bukik, és belülről a fülbe is megy...
Pluszban még klassz kis koszmónk is van, talán időben elkaptuk, már hámlik le neki, de így csúnya a kis fejbőre még...

Kép
Kép
Kép
mágnes

Trombi! Zsiráf! Próbáltátok már altatni a friss hideg levegőn. Kint biztos elalszik séta közben. Ha nekem Domi nyűgösködik és fáradt, de látom, hogy nem tud mélyen bealudni, mindig kiviszem.

Gálzsuzsa: Nekünk is van már anyajegyünk a jobb térdünkön! A férjem mindig azt mondja, hogy az lesz a Beckem lába….

Jöjjön már az a tavasz!!!!!!!!!!! Sajnos kimozdulni sem tudok. Mire kiásnám magam, jöhetnénk vissza…. Ettől a rohadt időtől tisztára be vagyok fordulva… már úgy mennék valamerre.

Zöldi! Domi nekem is rengeteget alszik 14-16 órát naponta.

Kép
mannababoca

zöldi: köszi a kengurut, most már így fogom nézegetni őket.

mush: az arcára sima gyógyszertári cremor aquosus,de van dm-s babylove azt akkor szoktam rákenni, amikor kimegyünk sétálni, hogy a hideg levegő ne szárítsa ki mégjobban.
a gyógyzsertári vizesebb, a dm-s meg egy picit zsírosabb.

nálunk is kopik a haj,hol előlről kopaszodik, hol hátul egy foltba.

urtica urens:
én most nem szedem az uricát, mert more milket szedek, ami holnap elfogy,pár napig hatott,de már tegnap este újból kellett a két cici, meg éjjel a pótlás is, így ha elfogy kezdem a tejfakasztó kúrát az urticariával.

KépKép

Kép
orsimorsi

tényleg lányok, nyáron nem tartanánk egy forum talit?
amolyan össznépit?

KépKép

Kép
orsimorsi

Gyorsan egy pár kép, aztán megyek ebédet adni apának:

Kép Csirkecomb evés, de nem ám a husit, CSONTOT!
Kép Gergő Lucyvel! Daninak is van egy ugyanilyen képe!
Kép Ez lenne az!!! Kép A kis manó! Kép Apával séta! Kép Gergő mosoly Kép Dani csokizik!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Berni - ez a cicizés úgy néz ki, hogy kb 10-20 perc "rendes szopi", aztán jön a nyammogás meg a bealvás. Ilyenkor ha el akarom tőle venni vagy az van, hogy rögtön megint rákezd, mintha azt mondaná, hogy " dehát anya, én még szopizok!", vagy már annyira bealszik, hogy nem veszi észre, de pár perc után felébred és keresi megint a cicit. Meg ha ilyen bealvásoknál megpróbálom letenni, azonnal felébred és ordít, úgyhogy megintcsak cici a vége. Állandóan azon agyalok, hogy ezt most azért csinálja, mert nem elég neki a tejcsi, vagy "csak" a lelkének van szüksége a szopizásra.
Esetleg ötletek?
Egyébként sajnálom, hogy tápi lett a vége nektek. Nálunk is elég necces a dolog szerintem, de még kitartunk.

Manna - köszi, a friss levegő tényleg jó, de akkor is kb fél óra alvás van, ált. 20-30 perc mire bealszik, aztán sokszor még haza se érünk, de már fenn van megint.

Gabi - tényleg nagyon édes Kiskobold ezen a képen!

Gabidani - a te fiaid is nagyon édik, és hát nem semmi az a macsek!

Kép
trombibébi

[quote]t írta:ényleg lányok, nyáron nem tartanánk egy forum talit?
amolyan össznépit?

Nyárooon? Már egy hónap múlva kéne! Akkor már nem lesz influenza, és a legkisebbünk, Mágibébi is már 10 hetes nagy legény lesz!
...ki lakik óriási nagy kertes házban, aki finom bogrács-kaját tud főzni, apósának finom bora van, a szomszédainak meg kötél idegzete? :)

Kép
zölddisznó

Na és ma voltunk a "korai fejlesztőben", ahová doktornéni küldött bennünket a buksiemelgetés miatt. Megállapították, hogy tényleg elmarad kicsit korához képest, de nincs nagy gond azért. Ill picit féloldalas is.
Amiket javasoltak:
- indiai babamasszázs
- fejemelgetéses helyzetek, pl hason mellnél alátámasztva (ahogy szeles is fotózta Hunit), labdán, lábunkun, ill ha kézbe vesszük, akkor alkaron tegyük, hasra fordítva - mondjuk ált egyébként is így tesszük, mert hasfájósságnál nagyon bejött, és azóta is így nyugszik meg leginkább
- bölcső
És ajánlott egy könyvet, a Babamóka - mintha Zöldi ezt vetted volna meg, nem? Ebben sok jó gyakorlat van állítólag.

Ja és Panka mostanában kb 3 naponta kakil, de akkor olyan igazi, ruhacserélőset. Na ezt most sikerült pont a vizsgálat idejére időzítenie...

Kép
trombibébi

Már megint esik az a nyomorult!!!!!! :evil:

Susy: hát, elég furi szaga van,az biztos, én tuti nem enném meg (bár megkóstoltam, és olyan semmilyen íze nincs :oops: :P )

Tényleg nagyon kéne a tavasz, mert első pár alkalommal át tudtam csempészni gyerkőcöt kenguruból babakocsiba séta után, de most már nem megy, és mihelyst megérzi, hogy nincs rázva a segge, felébred és szirénázik, zeng az utca :lol:. Ma kb. 20 percig bírta a babakocsit.... Pedig hosszabban csak így tud aludni (de persze csak ha eleve babakocsival indulunk sétálni, ami most esélytelen).

Zöldi: erről már volt szó, amikor még nagyon terhesek voltunk, emlékszel? Halászlé meg minden... :wink: :lol: Se a kertünk se a ház nem olyan hatalmasóriási, de tőlem jöhettek :D

Kép

Kép
gabilany79

Sziasztok!

Nem akarok senkit elkeseríteni, de Miskolcon süt a nap! :lol: :lol: :lol:

Huni mostanában dél körül eszik, utána öltözünk és megyünk kifelé. Ma is így tettünk, azóta is alszik. Ha nincs túl hideg, este 6 körül szoktunk még egyszer kimenni, olyankor nem alszik ilyen hosszan, de kb. 1-1,5 óra összejön.

Gabidani! Nagyon édesek a fiaid!!!

Huninak hátul kopik a haja, van egy folt, ahol tök kopasz! :lol:

Trombi! Huni kifejezetten szereti ezt az alátámasztott hasonfekvést. Stabil, sokáig így tud maradni. Valamilyen játékot megmutatok neki középtájon, majd mozgatom mindkét irányba, hogy kövesse. Nagyon édes, vigyorog, mint egy tejbetök!

Kép
Kép
szeles4

Sztem ahogy jobb lesz az idő, meg a influenza is elmúlik, mehetünk bárhová.
Magamhoz is hivnálak benneteket, de az 53 nm panel nem a legideálisabb egy forumtalira:(

KépKép

Kép
orsimorsi

trombi: meg is rendeltem a babamókát a neten 1500 forint volt a bookline áruházba, meg az éjszakai gondoskodást is, meg ellenállhatatlan áron Zelk Zoltán :Ákombákom könyvét is 712 forint volt:)

KépKép

Kép
orsimorsi

Járt ma nálunk védőnéni és megint sikerült lebeszélnie a tápról. :-D Főleg Zsófi ekcémája miatt necces a dolog. Azt mondta, hogy néhány hetet ad arra, hogy táp mellett megint nagyon csúnya legyen a bőre és megterhelné az emésztőrendszerét is. Azt mondta, hogy Zsófi bár vékony, de alultápláltnak egyátalán nem mondható. Azt mondta tartsak ki, pihenjek, egyek-igyak rendesen, aztán ha már nagyon necces, inkább a hozzátáplálást kezdjük el előbb, de tápot ne. Más anya tejére meg azt mondta, hogy ne vegyek, mert ki tudja, milyen betegséget adhatok át vele a kölykömnek. Ebben igaza van, én ettől parázok.

Zöldi!
Igen, Zsófi már második hete csak minimálisat hízott, azt is akkor, amikor több tejem volt, mensi alatt. Szerinted igaza van a védőnőnek? Mármint, hogy ilyen feltételek mellett is ki kell tartanom az csak anyatej mellett???

Kép
Kép
lbernuska

Berni! Mekkorák vagytok most?

Kép
Kép
szeles4

Szeles!
Igaz láttam a lefotózott Hunort,de azért rákérdezek inkább. A pelenkát hasonfekve a mellkasa aláhova teszed?? A bordái alá, vagy inkább a a hasa alá?
susy75

Sziasztok!!

Légyszíves segítsetek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Olivér tegnap óta nemakar rendesen szopizni.De ez mindig ugyan abban az időben van kb du 5körül.Odarakom a mellemhez és ordít mint a sakál,nem tudom mitől lehet,de nagyon idegesít.Nem ettem semmi olyat amitől fájhatna a pocija,nem is feszeng ilyenkor csak nagyon ordít de nagyon keservesen.És általában a sírásba alszik el,és nem eszik.
De tegnap észrevettem h "vérzek" nem nagyon tébyleg picit,de pl ma már nem is csak pecsétel,ez lehet mensi?És lehet h ettől van ez,h nem szopik?Meddig lehet ezt így csinálni h nem eszik?Vagy írassak tápszert?Vagy mi van?Olyat rossz látni h csak ordít..... :cry: :cry: :cry: :cry:

solya051020
Káld

Más:nálam lehetne a tali,minden követelménynek megfelelek amit Zöldi írt:van fini borunk,igaz nem apósnak(nem él) hanem apumnak,párom nagyon jól tud bográcsban főzni,hatalmas nagy kertünk van pontosan 1996 négyzetméter,és szomszédaink sincsenek :D :D
Csupán csak egy bibi van ami nagyon nagy,nagyon messze lakok mindnekitől :roll: :roll: :roll: Hát ez van :? :?Pedig de jó lenne....

Mindneki babája nagyon édi.Túl vagyunk a hétvégén,majd jövök képekkel.

solya051020
Káld

Suzy! Kb hónalj-magasságban van a pelus, a lényeg az, hogy pont előtte legyen a kicsi könyöke, ahogy támaszkodik.

Kép
Kép
szeles4

Szeles!
Születési súly: 4100g, hossz: 59 cm, hazamenetelkor 3950 g, 1 hósan 4560g, aztán most lassan 3 hósan 5230 g és 64 cm.

Zöldi!
Apósnak naggggyon jó bora van!!!! :-D

Kép
Kép
lbernuska

Berni! Szerintem ez nem gáz, próbáld meg a lehetetlent! És ne idegeskedj, ez szuper, hogy 3 hónapig csak anyatejet kapott a babád! Ha ezután nem így lesz, akkor sincs semmi!
Azzal viszont laikusként nem nagyon értek egyet, hogy a hozzátáplálásd hamarabb kezdd el. Zöldi doktornéni?
Egyébként a Zsófival 1 napon született fiam (3350 grammal és 52 cm-mel született) most 58 cm és 5500 gramm.

Kép
Kép
szeles4

Hát Csajok, eléggé ki vagyok emiatt az anyatej kontra táp dolog miatt. Nem bírom eldönteni, hogy mivel tenném a legjobbat, mivel ártanék a legkevesebbet Zsófinak... mindenki mást mond, más tanácsot ad...

Kép
Kép
lbernuska

Szeles!
Ha ennyit gyarapodott volna Zsófi is, én sem paráznék. :-D Valószínűleg magam alatt vágom a fát, mert már naponta kiborulok a kevés tej miatt...

Amúgy védőnéni nagyon megdícsérte Zsót, hogy milyen kommunikatív, ezerrel vigyorgott, gügyögött neki. Meg állítólag az ügyessége is meghaladja a korát. Nem szedem hiába a sok Omega3-t.

Kép
Kép
lbernuska

Berni! Ne hallgass senkire, tedd, amit jónak látsz! Te ismered legjobban a kislányodat, és biztos, hogy a legjobbat fogod tenni vele! Ha Zsófi nem érett még a hozzátápláláshoz, nem fogja elfogadni és akkor úgyis tápot kell adnond. Ha elfogadja, akkor érett hozzá és add nygodtan. Persze ez megint csak egy vélemény!

Kép
Kép
szeles4

CSAK EGY GYORS KERDES:
ZOLDES ZSELE SZERU KAKI MEG NORMALIS? HA NEM, MI A TEHENDO? ASSZEM HASMENESE VAN, MERT MA 4 SZER KAKALT, EBBOL AZ UTSO KETTO ILYEN VOLT. SOPHIE ALTALABAN 2-3NAPONTA KAKAL.

KépKép
KépKép
mush589

Solya! Lehet mensi és ilyenkor megváltozik a tejcsi íze. Megszokja Olivér és el fogja fogadni. Ne adj tápit!

Kép
Kép
Kép
erika26

Köszi mindenkinek a biztatást, nagyon lassan gyógyul Gergőm és mostmár én is beteg vagyok és a tejcsi egyre kevesebb. Nem gondoltam, hogy ez lesz, a fiúknál is sokat szenvedtem, hogy legyen elég tejcsi, de ők sokáig szopiztak és 5 hónapig csak szopi volt. Olyan lekiismeretfurdalásom van, hogy Gergőnek nem tudom ezt megadni.

Kép
Kép
Kép
erika26

Zöldi: Azt szeretném megkérdezni, hogy szerinted baj, hogy Domi ma pl. egész nap alszik. Evésekre persze kel és rendesen eszik, aztán pici játék, de bealszik, mintha le lenne lassulva... :? Kivittem, persze aludt, nem tom, lehet, hogy feleslegesen izgulok...

Kép
mannababoca

Erika:köszönöm,igazából én is erre gondoltam h a mensi lesz,csak fura mert Réka meg sem érezte ezt.Akkor nem adok tápot!köszi mégegyszer

Mush:én úgy emlékszem h a zöldes,nyúlós kaki az azt jelenti h meg van fázva a bébi.

solya051020
Káld

Sziasztok.

megpróbáltam visszaolvasni de nem nagyon ment.
nekem tegnap kihúztak egy fogamat. Iza ma megkapta a 3 hós oltását és estére eléggé nyügi volt .
mi 55 centik és 5 kilók vagyunk.

taliba tudjátok benne vagyok nagyon.

utrica
én ahogy érzem úgy szedem és mikor érzem hogy van tej abbahagyom. a more milk nem az én pénztárcámnak való

sajna most már tuti fixx a BCG újraoltás.

hajacska nekünk csak nőőő csak nőőő csak nőőő míg az enyém meg csak hullik csak hullik csak hullik

itt egy mai kép

Kép

harivera
Budapest XXI. kerület

Sziasztok!
Tali lehet nálunk is, csak meg kellene várni hogy kész legyen az udvar. Apa nyár közepére ígéri. Addigra játszóteret is csinál Marcinak. Az egyik szomszéd tűrőképessége nagyon jó, mert van hogy egyszerre 5 unoka is van náluk. :lol: :lol: :lol: Inkább engem szoktak kiborítani, mert borzalmas rosszak. A másik szomszéd jó fej. Apunak is van bora, apósnak is. A férjem jól főz ilyen bográcsos kajákat. Ja és 120km-re vagyunk a nagy Pesttől. Ennek fel autópályán megtehető, a másik fele most épül! :wink: :wink: :wink:

Vera: az én hajam is hullik. Nekem régebben bevált a Varga hajcsepp, most is kenegetem talán kevesebb is hullik. Pedig annyira jó lett volna megtartani ezt a sok hajat! :cry: :cry: :cry:

Bernuska: nyugi és nyugi. Ha idegeskedsz még annyi tejcsid sem lesz. Próbálj pihizni sokat és koncentrálni a tejtermelésre!!!!

Mush: én is úgy tudom hogy az a megfázás jele. Amúgy Marci is kétnaponta kakil. Szerencsére én általában észreveszem, hogy mikor is történik és nyomban pelust cserélünk, így nem folyt még ki. Ma is éppen a kezemben volt, mikor egy nagy rottyantást hallok/érzek. Na mentünk is cserélni, igaz a csere alatt is még folyt rendesen! :lol: Ja amúgy ma apa hozott eggyel nagyobb pelust. Kíváncsi leszek rá!
Vendég

Sziasztok!

Zöldi: meg tudnád kérdezni tesódat?
Vagy aki tud segíteni?

szóval már említettem, hogy kevés a tejcsi, és két cici kell neki,viszont a következő etetésre nem termelődik a kettőbe annyi, hogy jól lakjon, így hamarabb lesz éhesebb, viszont mivel hamarabb lett éhesebb így hamarabb kerül újra cicire, viszont így már megint kevesebb és ez így megy addig amíg gyakorlatilag nincs semmi a mellembe, Réka szívja lelkesen,de tépi is közbe, mert hiába szívja nem jön semmi.
Tegnap is este 18-ra gyakorlatilag 30ml volt a két cicibe egyszerre.
azt mondta a védőnő,hogy tegyem gyakran mellre, ok ez így rendben is van,de ha nincs elég benne akkor a lányom csak őrjöng, mert éhes marad.
Ha pótlom akkor meg nem éri elég inger a mellet, így sosem lesz több.Viszont így ez az egész egy ördögi kör. :cry:

Előbb utóbb kifogy a mélyhűtőből az anyatej és akkor mi lesz tápit kell neki adni?
Annyira nem szeretném ha tápis lenne, tudom sokan felnőttek így is, de akkor is :(

Tegnap abba hagytam a more milket, mert pár napig jó volt, aztán mintha nem is szedtem volna, tegnap este elkezdtem szedni az urtica urenst.

A lányom is kikészül mert sosem lakik jól, én is,mert nem tudok eleget adni neki....
mi az amit rosszul csinálok, mert vmit biztos nem jól.
Ráadásul kiszámoltam,hogy meg se eszi a napi adagját, elvileg a súlyára ~750ml kéne ennie, épp csak elérjük az 500-t
El vagyok keseredve

KépKép

Kép
orsimorsi

Hasonló a helyzet nálunk is Orsi, picikét más talán.
Ebben én is kérném Zöldi segítségét!

Mostanában esténként megint egész sokat sír Noel. Arra gondolok ilyenkor hogy éhes. Ha mellre teszem rövid ideig cuppog rajta, aztán rángatni kezdi. Ilyenkor először arra gondoltam, hogy elég volt így levettem. De utána mégis sírt. Másik ötletem az volt, hogy nem jön a tej. De ha én megnyomom a cicit, akkor nekem spriccelt mindent fele. Tehát vmi jön. Mégis ha utána rátettem megint ugyanaz.. Rángatni kezdte, nem ivott rendesen, nem is volt rendes vákum mint pl. éjjel amikor igazán rákap. Cumisüvegből néha adunk neki lefejt tejet ilyenkor és azt becuppogja szépen. Nem értem.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Orsimorsi!
Nálunk dettó ez a helyzet!!! Én már kb. 3-4 hete ezzel küzdök, de még mindig nem adtam fel. Annyit értem el, hogy nem hízik Zsófi. Én is rendesen el vagyok keseredve!!! Én már rég adtam volna neki tápot, ha nem lebegne a fejem felett, hogy attól kiújul az ekcémája...

Hiába mondja a védőnéni, hogy tegyem sűrűbben cicire, azzal csak azt érem el, hogy az üres cicin cuppog. Abban a pár napban, amikor a mensi miatt volt rendesen tejem, simán betartotta magától a 3-3,5 órás evésközöket. Ekkor döbbentem rá, hogy talán soha nem volt elég tejem Zsófinak, mert ilyet, mióta megszületett nem csinált! De amíg hízott, nem aggódtam.

Én is szedem az Urticát (megint), Laktoherbet vedelem. Fejni nem fejek, mert ha másfél óránként van cicin a kiscsaj, akkor nem látom értelmét és időm sincs rá, mert azért Zsófival is foglalkozni kell.

Terhesen még egyátalán nem paráztam ezen a tej kérdésen, úgy gondoltam, hogy lesz tejem és kész. Hogy ekkora szívás lesz, még álmomban sem gondoltam... :-(

Kép
Kép
lbernuska

És azt sem hiszem el, hogy annak, hogy nem kap elég kaját a baba, nincsenek káros következményei a növekedésére nézve (mert védőnéni ezt állította). Elhiszem, hogy a táp sem 100%-os megoldás, de az sem, hogy minden egyes pelenkázás alkamával bőgni volna kedvem, amikor meglátom Zsófi vékony kis lábait...

Ja és a védőnéni váltig állítja, hogyha elkezdem táppal pótolni a tejet, akkor előbb-utóbb teljesen át fogunk állni rá. Erre megemlítettelek benneteket, akik már hónapok óta vegyesen etettek, erre az volt a válasza, hogy szerencsétek van. Érdekes, itt senkitől sem hallottam, hogy a táp miatt elapadt volna a teje.

Kép
Kép
lbernuska

Ibernuska, szerintem inkább tápi, mint hozzátáplálás, azért ahhoz még nagyon gyenge a kis gyomra, hogy szépen megtudja emészteni. Nálunk is van tápi pótlás, de ettől nem lett kevesebb a tejem, pedig már hetek óta így van, kb 0,5-1 kajcsi ami tápi. Én inkább úgy láttam, hogy amikor sikerült elfogadnom, hogy már kell tápi is, azóta kicsit több is lett a tejcsi (megnyugodtam, hogy így biszti esznek eleget), igaz most már csak 5x esznek a fiúk egy nap, de akkor sokat.. :lol:

Andy, bocsánat, hogy csak ilyen sokára válaszolok, igen már 3 hónaposan is hason aludtak.

Nálunk már egy hete a fiúk 20.30-kor esznek, 21.15-30 között elalszanak és 6-kor kelnek enni először. Nagyon jó már ennyit aludni egyhuzamban... :lol: :lol: (bár az első pár éjszaka én már felébredtem és füleltem, hogy mikor kelnek fel :lol: )

Nálunk süt a nap!!! Nemsokára eszünk, aztán irány sétálni!!!! :lol: :lol: :lol:

verzso

Tápszeres táplálás kockázatai:

http://www.iboly.hu/article_risks.htm

Verzso!
Én is úgy gondolom, hogy megnyugodnék, ha végre mernék adni tápot Zsófinak és elkezdene gyarapodni...

Zöldi!
A HA tápok is allergizálhatnak? Mi a különbség a sima és a HA táp között? Mert mindkettő tehéntej alapú, igaz???

Kép
Kép
lbernuska

Ibernuska, ne olvass ilyeneket!!!!!
És akkor, ha nincs tejcsi, akkor mit adjunk a gyereknek, szalonnát kenyérrel???? Hű, ez engem nagyon dűhit :twisted: :twisted: , hisz azért tényleg van olyan, hogy valaki egyáltalán nem tud szoptatni(pl. hormonrendszere tropa), akkor Ő mit csináljon?? Folyton arra gondoljon, hogy mérgezi a gyerekét?
Jó, én aláírom, hogy a tuti az anyatej, de az én gyerekeim is betegek lettek, pedig akkor még csak tejcsit kaptak.... És ha ezután véletlenűl megbetegednének, akkor én vagyok a hibás mert tápot mertem adni a gyereknek..., hogy azért éhen ne haljon

verzso

Ne haragudjatok, tudom, hogy mindenki halálos fenyegetésnek érzi a tápot, én is így voltam vele az elején több hétig, és ugyanaz volt, mint Berninél, hogy sok sírás (mindkét részről), néztem fürdésnél Kiskobold vézna karját meg lábacskáit, de nem az! Ha muszáj hát muszáj, könyörgöm, nem fog belehalni! Az egyértelmű, hogy mindent az égvilágon meg kell és ki kell próbálni annak érdekében, hogy több tejcsi legyen, és nem szabad rögtön feladni, de néhány hét után már az ember lánya is kikészül meg a baba is. És Verzsónak tök igaza van, ha elfogadja az ember és megnyugszik, és látja, hogy a baba is sokkal kiegyensúlyozottabb (márpedig nálunk látványos volt a változás), akkor a stressz elmúltával a tejcsi is visszajöhet. Nekem az a legfontosabb, hogy Kristóf boldog és egészséges, és persze, baromi macera, hogy egy evés akár több, mint egy óra is lehet, és tök jó lenne 10 perc alatt letudni, bár én imádok így is szoptatni. És az is jó lenne, ha reggel nem az lenne az első gondolat hogy felteszem a vizet a kétféle teának, aztán később félkézzel fejek, a másikkal Kristóffal játszom, és éjfélkor még lefekvés előtt is fejek. És nyilván nem egyszerű, de már lassan 1,5 hónapja fent tudom tartani az állapotot, nem lett kevesebb tejem, viszont Kiskobold növekvő igényeit le tudja nagyjából követni, aminek borzalmasan örülök.
Az mondjuk eszembe se jut, hogy valamelyik szopinál ne rakjam mellre pont az inger miatt, és ciciztetem legalább negyedórát mellenként. Így persze nem 3 óránként eszünk, mert akkor egymásba érnének a dolgok :) És nem reklámozni akarom, de pont emiatt jók a speckó etetők, mert így nem szokik le a ciciről. Nekem minden egyes szopinál horpad a homlokom, úgy szívja. Mert szerintem nem a tápi miatt nem szopik, hanem amiatt, hogy a cumisüvegből nem kell megdolgozni a kajáért, a ciciből meg igen.
Ráadásul már kb. 4 hete egyenletesen is hízik és nem túl sokat, pedig sosem mérem, mennyit eszik, és egyáltalán nem duci, pedig ezzel is riogattak.

Szóval én megértem és tudom, hogy iszonyat rossz érzés, pláne amikor már a huszadik jó tipptől se ömlik a tej, és folyamatosan magát hibáztatja az ember, hogy mit rontott el, és ilyenkor nehéz logikusan gondolkodni, ezért szerintem próbáljátok meg mérlegelni a dolgokat, és azt mindenképpen tudni, hogy nem a tápin múlik, mennyire lesztek ti boldogok, és a babuci boldog és kiegyensúlyozott.

Ne haragudjatok, hogy ilyen sok voltam, de tényleg nagyon átérzem a helyzeteteket, és csak próbálok segíteni kicsit :oops:

Berni: az ekcéma miatt szerintem konzultálj bőrgyógyásszal vagy valamilyen táplálkozásos szakemberrel, ha tényleg tápi adásra kerül a sor.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gabilany79 2009.02.25 09:53-kor.

Kép

Kép
gabilany79

Ez a cikk basszus, csak felhúzom magam!!!!! :evil: :evil:

P*csába már, 150 az IQ-m és csak 1 hónapig szoptam :twisted: :twisted: :twisted: ezért nem lettem Einstein...

Kép

Kép
gabilany79

Úgy sajnálom a tejcsigondokat, lányok!

Nálam is érdekesen alakul. Múlt héten cicrágás, küzdés. Erre fogtam magam és abbahagytam a more milket és a teákat. Most meg napok óta ömlik a tejem. Szóval nem értem. Most próbálok minél több tejcit eltenni, de valójában mivel napi 1 liter körül isznak, ha tele is a mélyhűtő 1-2 hétről beszélünk? A legjobb tanács, amitől én is a falra másztam, hogy ne idegeskedj.

És kiegészíteném még egy tanácsocskával: Sok pihenés! FEKVÉS! Aki tud, pihenjen le. Azért ömlik a tej hajnalban is, mert alvás közben tud termelődni a legjobban. Szóval SOKSOKSOK pihenés. Tessék félretenni a házimunkát, ha lehet, nem kell rend, úgyis megvár a kupi...

Drukkolok mindenkinek!

És még egy dolog az éjszaka átalvásához. Az összehasonlítás már azért is hülyeség, mert mondjuk gondoljunk egy anyatejes gyerekre, aki este szopizik mondjuk 100at (és persze nem mindig van bőven tej), és gondoljuk egy tápisra, akinek ömlik a tápi a cumisüvegből, ami lassabban is szívódik fel.

manna
mannababoca

Egyébként kíváncsi leszek erre az IQ meg szocializálódás dologra, mert benne vagyunk egy ilyen programban Kiskobolddal, hogy bizonyos időközönként ezeket nézik 1 éves koráig, jövő szombaton megyünk először.

Na jó, eldugultam, megyek jáccani :lol:

Kép

Kép
gabilany79

Hű, csajok, látom nagy parák vannak itt tejcsi ügyben...Együttérzek veletek. Kb két hete adok tápit Dórának, azóta nem sir annyit, én is megyugodtam, h nem éhezik, ugyanakkor ugyanúgy cicire is teszem, ha nem is jön túl sok neki, megnyugszik tőle. Engem anyukám egy kicsit sem tudott szoptatni, mégis ittvagyok, felnőttem. Az első két napban volt egy kis lelkiismeretfurdalásom, de egyszerüen nincs mit tegyek. Lehet, ha elitéltek ezért, de feladtam...hiába próbálkoztam akármilyen tejserkentővel, csak üvöltött és üvöltött. Meg aztán pénzügyi nehézségeink is vannak, amiatt is idegeltem magam, valószinüleg ez is közrejátszott benne, h elfogyott a tejcsim. Most kiegyensúlyozottabbak vagyunk mindketten, és már nem érdekel, ki mit mond. Bocs,ha hosszú voltam, csak biztatásképp irtam...

Kép
galzsuzsa

Ahoj!

Trombi! Igen, Babamókát vettem, de még nem rágtam át magam rajta.

[quote]d írta:e tőlem jöhettek

Oké Gabi! Ezt megbeszéltük akkor :wink: :lol:

Berni! Este riasztom tesómat, azt mondta, ha nincs változás, szívesen beszél a "fejeddel". Privizzél rám egyet, hogy el ne felejtsem, és megadom a telefonszámát, ha gondolod, csak előbb beszélek vele.

Kép
zölddisznó

Sziasztok!

Én is csatlakozom...
Galzsuzsa: mi is így voltunk..
a tápipótlás óta nem sír, nyugodt kiegyensúlyozott. Azóta is szopizik szerencsére, van h fél órát is. Én is szedem az Urticát és iszom a teát.

Andy:mi is ma megyünk, d.u. 4 re... ugyhogy ti előbb mentek Dévényes nénihez...

Kép
eszterke24

Szasztok!
Ne haraudjatok, hogy ilyen ritkán jövök, de 2 gyerek mellett mindig csak az olvasásig jutok el, mire írnék már mennem is kell.

Nagyon szépek a babák, hihetetlen hogy nőnek. Az én fiam is igyekszik: 4280-al született, 4050-el jöttünk haza és most 5850. Már bokszolja a játékokat, nyúl utánuk és nagyon jól tartja a fejét.

Ibernuska! Lehet, hogy sokan megköveznek ezért, de én azt mondom adjál neki tápszert! Ma már nagyon jó tápszerek vannak, nem okoznak ekcémát biztos. Te mindent megpróbáltál, még többet is, és a sok aggódás miatt is csökkenhet a tejed. Ráadásul az éhezés tudtommal nem is jó a gyereknek. Mi a BEBA HA start aktívot használjuk, nekem is kb 500-600 tejem van naponta, attól függően mennyit tudok fejni, mert szopizni nem hajlandó a fiam és tápszerből is megeszik 300-400-at.
Én elég sokat olvastam annó a hozzátáplálásról, és a legtöbb szakvélemény 6 hós korig inkább tápszert, mint hozzátáplálást javasol. Legkorábban 4 hós korban érdemes próbálkozni és akkor is csak gyümölccsel.
Egyébként az nagyon jó, hogy ahány védőnő, orvos, szoptatási tanácsadó van mind mást mond. Így aztán nagyon nehéz eldönteni az anyának, aki a gyerekének a legjobbat akarja, hogy mit is tegyen! :twisted:

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Sziasztok!

Megjártuk a védőnőt. 6780 gramm és 64 cm a kis drága...
Most már értem miért fáj a hátam ennyire...

Szegénykém sírt pedig csak méreckedtünk. Lehet emlékezett rá, hogy legutóbb bökés is volt, és szívére vette.

Igazán sajnálom, hogy sokaknak kell tápot adni, de inkább kapjon, minthogy napokat üvöltsön. Attól még egészséges kisbaba, és gyerek lesz, ha nem csak anyatejet kap. Szerintem mindenki megteszi a tőle lehető legtöbbet.

Berni a bőrgyógyász nem tud olyan tápot ajánlani, amitől nem lesznek kiütések?

Remélem mindenki jól van!

Kép

Kép
dcili81

Tápszerrel kapcsolatban még annyit: Levente is kapott 3/4 pótlást,az első két hónapban meg kb felét tápszerben kapta, aztán még nem is volt igazán beteg, az enyhe megfázásból max 3-4 nap múlva kinn is volt, antibiotikumot még nem kellett adnom neki. Szerintem ha napi kajálás fele anyatej megkapja a szükséges immunanyagokat belőle és az fontosabb, hogy legalább ennyi meg is mradjon.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Sziaztok!
lbernuska:
A védőnő egy seggfej! Már bocsi :) Mi az, hogy elmegy a tej, ha pótlást is kap???? Annát születésétől fogva pótlással kellett etetnem, nem volt olyan szopi, ami után ne kellett volna tápszert adnom. Ennek ellenére 6 hónapos koráig szoptattam. Bencénél sajnos detto ugyanerz a helyzet, igaz, most több a tejem, de nagyobb étkű isa a fiam, így megint csak kell a tápszer..
Nálunk ugyanz a helyzet.. Szopik, és utána bármenniyre is szeretném megtenni, hogy nem kap mást, hanem majd újra cicire teszem fél-1 óra múlva, nem megy! Bence szopi után, ha nem lakik jól, ordít, tekereg, akkor hogy csináljam?? Nézzem, ahogy éhezik?? Na neem...
Aki azt mondja, hogy egyszerűbb a tápszert adni, téved.. Jól leírta Gabi, tiszta macera... Tápszerkészítés, aztán szopi, majd tápszer, utána fejés, ezt éjjel nappal... Nyilván nem a könnyebbsége miatt választottuk ezt az utat.. A védőnőnek akár meg is lehet mutatni az irományunkat : )

Holnapra drukkokat kérnék, megyünk koponya uh-ra, nagyon aggódom, hogy mit mondanak majd... :?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Solya! Mensi alatt is lehet, hogy sztrájkol, de csak úgy spontán is előfordulhat akár több napig is. Nehogy tápon gondolkodj emiatt! Semmi baj nem lesz, ha egy-két alkalommal nem eszik.

[quote]Z írta:öldi: Azt szeretném megkérdezni, hogy szerinted baj, hogy Domi ma pl. egész nap alszik.

Manna! Hanna is! Már kérdeztem tesómtól, dokinénitől, és mindketten azt mondták, hogy nem baj. Temperamentum kérdése is. Nálunk az egész család ilyen "nyugis" és lusta. :)

Musi! "taknyos kaki" nátha idején szokott lenni. Ha nincs magasabb hője, akkor nem kell vele semmit sem csinálni.

Vera! Hajhullás? Nekem 2 hete kezdődött, elég durván. Mondjuk így is van elég ;) Tündérkéd nagyon édes!

Orsi! Tesóm azt mondaná, hogy türelem, gyakran mellre és majd beállítja magának. Lehet, hogy nem kevesebb a tejed, csak ő eszik most éppen többet. Vagy minden szopit mérsz? Ha két egymást követő héten nincs súlygyarapodás, akkor újratárgyaljuk.

Aida! Ha spriccel, akkor VAN ELÉG. Csak lusta Noli kiszopizni. Hagyni kell küzdeni, ha éhes lesz, kiszívja. Épp egy ilyen pár nap után vagyunk mi is - 3 hós zabálás valszeg - Hanna is alig tudja a végét kiszlopálni, de meg fogja szépen tanulni.
Berni esete más, ők már 2 hete küzdenek.

[quote]Z írta:öldi!
A HA tápok is allergizálhatnak? Mi a különbség a sima és a HA táp között? Mert mindkettő tehéntej alapú, igaz???

Ehhez lövésem sincs, majt kistestvér segít.

Kép
zölddisznó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?