A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Gerendai Zsuzsi is nemsokára otthon lesz, nagyon kíváncsi vagyok a szüléssztorijára.

Olyan furi, hogy csak én irogatok itt nyugodtan, mint pocakos, a többiek meg babáznak.. Látszik a fórumon, hogy mindenkinek kevesebb ideje lett.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.25 10:35-kor.
Vendég

Babanyul, ne foglalkozz vele! Ez a védőnő is gondolom még a jó kis szoci tankönyvekből tanult.
Én Szávával anno, mint tapasztalatlan anyuka, így próbáltam, tankönyv szerint, 3 óránként.. stb. Az lett a hatása, hogy tök kiegyensúlyozatlan és bőgős lett a gyerek.
Szoptasd az igényei szerint, és kész! A védőnő meg fárasszon mást, nehogymár hagyd, hogy rossz napokat szerezzen neked!
A védőnő arra van, hogy támogasson és segítsen, tanácsot adjon, nem arra, hogy cseszegessen. :twisted:

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Babanyul, nyugi! Úgy csináld, ahogy jónak látod. Nagyon szépen fejlődik a gyerkőc, anyatejes babánál olyan egyszerűen nincs, hogy túl sokat hízik! :shock:
Én ugyan csak 20-30 percet engedek a cicin lógni, de csak azért, mert tönkrerágja a mellem, mellesleg a másik két kölyköm is a féltékenységtől vinnyog körülöttem :lol: De a 3 órákat én sem tartom be, akkor eszik, amikor éhes :)
Szóval te vagy az anyja, te ismered az igényeit, te tudod, mi a jó nektek! A védőnénit tessék leépíteni, nehogy "odaszokjon" hozzátok :roll:

Kép
kangu

Gabi, olvasd el ezt, egész biztosan megnyugszol!

http://www.babanet.hu/lazi/hetrol_hetre/index.php?id=081113
A szopizásról szól...

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Babanyúl!

A védőnő egyszerűen hülye. Akkor nem lenne tejed, ha betartanád az ő maradi és irracionális utasítását! Nem hallott még az igény szerinti szoptatásról?
Amúgy meg kíváncsi lennék mit szólna ha elvinnék vacsorázni és adott időn belül kéne megennie a vacsit. SZerintem ő is sírna hogy éhes maradt! Állat! :x

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Különbenis! Anyatejjel nem lehet túletetni a babát!

Azért nyugodj meg és ne törődj az ilyennel.

Mondom én akit szintén nyugtatni kell ha ilyen hülyeséget hallok! :lol:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Sziasztok!

Andus: Biztos eljött a Te időd is!!! :) Nagyon drukkolok!!!!

Gabi: szerintem se foglalkozz vele, az enyém szerint kevés volt a hízás (bár ezen a héten +20dekánál tartunk, erre már nem tud semmit mondani.. :D ), de ő konkrétan azt mondta, hogy 20-30 perc per cici. Szóval nem kapnak valami egyséeges képzést ezek a védőnők... :lol: Amúgy az én Gyerekemnek kell is ennyi idő, még nem olyan ügyes (így viszont 2-3 óránként elég, éjszaka pedig 4-5)
Mondjuk cicijeim szétrágva, az biztos, és nem is nagyon enyhül a fájdalom... :(
Ja, és Te írtad asszem, hogy nem veszítettél sok súlyt és most fogysz, velem is ugyanez van, szerintem távozik a víz+ leszív a gyerek...

Cumi:
Nálunk is van... Dettó munt Hunorbabánál, a Gyerek keze már a szájában volt egy perccel a születése után, azóta is vagy a cumit, vagy a kezét, vagy a cicimet rágja... :D Apája szerint orálisan fixált. :) Én is inkább a cumiról fogom leszoktatni, mint a kezéről... Vannak olyan napok pedig, amikor egyáltalán nem is kell.

Zsu, Stelly
: Sajnálom a zűrös éjszakát, néha kijut... :( Nálunk tegnap volt.

Erika: Hogy vagytok Lilibabával?

Képzeljétek, megtettük az első nagy sétát ma!:) Gyönyörű az idő, Bogyó élvezte, bár nem nagyon aludt a babakocsiban sem. Délelőtt nem nagyon szokott, délutánra meg hullafáradt és 4-5 órákat is képes (lenne) aludni, de többnyire felébresztem enni egyszer.

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Ja, Csenge nagyon cuki!!! A Lányaid meg nagyon jófejek, Dina! Ez a szoptatós kép haláli... :wink:

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Sziasztok Anyukák, Kismamák!

Képzeljétek, megkocsikáztattuk a kis drágát, apa ma itthon maradt, mert elment elintézni a papírügyeket, jelentem, minden beadva, apa nagyon ügyi volt 10 perc alatt végzett mindenhol!Aztán elmentünk együtt a nagyokért a suliba, oviba....Vince amint rákerült a kinti hacuka, már kómában, és végigaludta az egész bulit, meg még a gyógyszertárba is bementem a volt kolléganőkhöz trécselni, és nem kelt fel!!!! Szóval első tortúra jól sikerült :) aztán bekajált itthon, megin bealudt, és most is alszik.....
kifáradt biztos...

babanyul!Az a védőnéni nem normális, felejtsd el amiket mondott, amikor jön, mond neki, hogy mindent úgy csináltál ahogy ő mondta, had örüljön, és had kopjon le minnél előbb!!!!Aztán ahogy atöbbiek is mondták, a baba igényeit kell figyelni! te is akkor eszel, mikor éhes vagy nem? Elhízni anyatejtől meg nem lehet, szerintem sem!!!!!!!!!!

Andus! neked is nemsoká kevesebb időd lesz.... :D

ki is használom, pihizek kicsit!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Dina! nagyon jók a képek!!!!!!!!!4Helyesek a gyerekeid!!! Ági nálunkis ilyeneket játszik mostanság! Még az a szerencse, hogy Andris nem! :D Legalábbis nem tok róla :? Ő még mindig az erővel él! csak nehogy eltérítse a sötét oldal!!!!!!!!! :D :D

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

sziasztok lányok!
képtelen vok visszaolvasni, ezer bocsi.
nem vmi tul jo történt velünk. pénteken este amikor megfürdettünk olyan furcsa volt a pici. elhagyta magát, logott csak mindene, semmi reakcio. nagyon megijedtünk. mentö, irány a korház. ott töltöttünk 4 napot. szerencsére nem találtak semmit, vtunk mindeféle vizsgálaton.el sem tudom mondani milyen érzés volt, soha nem szeretném h ez elöforduljon még 1x.

gondolom lemaradtam egy pár babárol, nagy gratula az uj babokhoz!!

Kép
Kép
nicko

Sziasztok!

Élünk mi is, csak éppen elég eseménydúsan.

Tegnap éjszaka sikerült beszednem egy jó kis mellgyulladást, egész nap 39 fokos lázzal, reggel már bőgtem, hogy annyi erőm sincs, hogy a gyereket megemeljem, mit fogok csinálni vele egész nap... Az Algopyrin se vitte 38 fok alá a lázat, úgyhogy szegénykém lázas, gyógyszeres tejet szopizott egész nap. Mára viszont úgy tűnik, javult a helyzet, lázas sem vagyok.

Babanyul, ne hagyd magad idegesíteni, Natasa 5 nap alatt hízott fél kilót, már nem is merem megmérni. :oops:

Csak részleteket tudtam visszaolvasni, Elif, ugye ma feküdt be? Van már hír róluk?

Andus, neked kitartás, valakinek a végére is kell maradni :lol: .

Kép
mist

Nicko: remélem többet ilyen nem lesz. :(

Babanyul: ne foglalkozz a védőnővel. Nekem a kórházban a csecsemős mondott egy félét, majd a védőnő a következőt és tegnap a gyerekorvos megint mást. Igazodjak ki rajtuk.

Kép
budabo

Nicko, ez szörnyen hangzik, örülök, hogy nem lett semmi baj!

Kép
mist

Sziasztok!

Csak kutyafuttában én is :)

Hugic: nagy-nagy gratula!!!!

Elifnek megy a ++++ energia! Hamarosan már ő is babázik, vagy lehet, hogy már épp ezt teszi?

Andus: kitartás, most már hamarosan te jössz!!

Mist: vigyázz magadra!

Gabi: hülye védőnőkkel nem foglalkozunk!!! Az enyém olyan, hogy ha kérdezek tőle valamit, hogy jól csinálom-e, mindenre azt mondja, hogy úgy jó, ahogy csinálom. Szóval már nem kérdezek tőle semmit ...

Nicko: ez tényleg ijesztő lehetett, de most már biztos rendben lesz minden!!!

Dina: a lányok tényleg nagyon cukik, igazán büszke lehetsz a családodra!!! Jók a képek!

Cumi: mi is használjuk, már a kórházba is behozta a férjem, mert nálunk is állandóan a keze a szájában volt a manónak. De ha bealszik, még soha nem ébredt fel arra, hogy kiesett a cumi a szájából. :)

A tegnapi éjszaka az egyik kajcsi után nálunk sem aludt be Marcika, úgyhogy ma elég nyúzott vagyok ...

Zsufi

KépKép
zsufi74

Julcsi: köszönöm, megvagyunk, elég kevés az időm, a párom két hétig nem lesz itthon, céges ügyben Shanghai, Makaó, Tajvan, Hong Kong, stb. között röpköd, jövő hét pénteken jön haza. Igaz, hogy anyukám segít ha kell, de azért csak jó lenne ha itthon lenne...
Tegnap elég xar napunk volt, Lili alig aludt napközben valamit, nem lehetett semmivel sem megnyugtatni, úgyhogy én is úgy voltam este, hogy már majdnem nálam is eltörött a mécses.. Ma meg egyfolytában alszik, remélem nem éjszaka lesz meg a böjtje...

Én is gratulálok minden új babához, szinte hihetetlen hogy még most izgultunk a 12 hetes UH miatt... Nagyon szép minden baba!!!!

Nekünk is lassan kéne mennünk sétálni, egyenlőre még a levegőztetésnél tartunk, de szegény megőrül. ha felteszem rá a sapkát, nagyon nem szereti. :(

Nicko: a párom egyik kollégájának a babája is csinált ilyet, hálistennek náluk nem fordult elő többször.

Mist: jobbulást Neked!!

Kép
cserkészkolbász

Mist: Szegénykém, fertőzés után most ez... :cry: Jobbulást Neked!

Ladmon: A te tüszősmandulád jobban van már?

Nicko: Huhh, ez nagyon rémisztő lehetett!!! :shock: Jó, hogy nem találtak semmi bajt!
Tényleg, André veséi végül rendben vannak, ugye? Mert mintha jósolgattak volna Nektek valami betegséget a terhesség alatt... Végül teljesen egészséges, ugye?

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Elif-hír:

"Ma 13.00-kor megszületett kiscsillagunk, Efehan 3600 gr-al és 53 cm-el. Abszolút természetes volt a szülés a burokrepesztés után. Majd mesélek."

Nagyon-nagyon gratulálok, Elif!!!

KépKép

KépKép
stelly

Jaj lányok, már majdnem minden baba megvan?
gratulálunk mindenkinek. Csak én nem jutok géphez. :( Pedig a múltkor megnéztem a babákat a közösben, és csak ámultam, bámultam. Egyik szebb mint a másik. Ki is jegyzeteltem párat, de most képtelen vagyok írni. Csodás babái vannak a topicnak.
Szerintem, aki még nem szült meg, az tutira veheti, hogy az ő babája is gyönyörű lesz, mert ide csak szépségek születnek. Édes kis gombócok. Tényleg, lehet megszavazni, a topicok legszebb babái címet!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
b79andi

Elif: nagy gratula Eféhez! Minden jót nektek!

Nicko: örülök, h nincs baj Andréval! Ijesztő lehetett!

Zümis, Andus: irány szülni :lol: ! (Az álmom szerint nektek Eliffel egyszerre kell szülnötök, még van rá pár órátok a mai nap :lol: )

Mist: szegény, neked aztán kijutott mostanság a "jóból".

Gabi: két füled van, egyiken be, a másikon ki kell engedni a védőnő hülyeségeit! Bízz magadban!

Dina: nagyon édesek a csajok, Zsófi nagyon édes, ahogy szoptat!
kreiszi

Gabi, nehogymár az legyen a baj, hogy rendesen gyarapszik a gyerek!!! Elég sok helyen olvastam, hogy anyatejjel nem lehet túletetni a kisbabát - és mivel ők nem ismerik az órát, és nem olvasnak szakkönyveket, fogalmuk sincs róla, hogy háromóránként kéne enni. Adri van, hogy négy-négy és fél órát alszik, az ekkor kimaradt étkezési szünetet úgy pótolja, hogy utána óránként kér enni. Most magyarázzam el neki, hogy dehát a könyvek szerint még nem lehet éhes??? nonszensz.

Nicko, nagyon sajnálom, hogy ilyen riadalmon mentetek át! Jó hír, hogy nem találtak semmi bajt!

Hülye csuklás kikészít. Naponta legalább két-három alkalommal!!! És van, hogy akkor jön rá, mikor már pont bealudt, és letettem a kiságyba!!! :evil: persze felébred rá, meg bosszankodva nyekereg, sírdogál :( remélem, hamar kinövi :(

KépKép

KépKép
stelly

Lányok, 1 órája kaptam Eliftől az sms-t:
"Ma 13:00-kor megszületett kiscsillagunk, 3600g-al és 53cm-el.
Abszolút természetes volt a szülés a burokrepesztés után. majds mesélek."

Nagyon nagy gratula Elifnek Efe-hez!!!

Kép

Kép
gjéti

Látom Stelly már feltette a hírt, de azért én is. :D

Kép

Kép
gjéti

Kaptam még 1 sms-t Eliftől:
"Jól vagyunk, egyenlőre külön megy a szundi tőlem, mert eléggé
elfáradtam. A kitolás nagyon nehéz volt."

Biztos ügyesek voltatok, várunk vissza titeket a csodás
Efe képekkel. :D

Kép

Kép
gjéti

Nagy-nagy gratula Elifnek! Biztos nagyon ügyes voltál!!

Kép
cserkészkolbász

Sziasztok!

Ne haragudjatok a tolakodásért, de hozzászólnék ahoz a "nagyon okos" védőnőhöz. Minden gyerek más, és más. A nagykönyv szerint egy babának fél éves korára kell megdupláznia a születési súlyát. Nos a nagylányom 10 hónapos volt mikor megduplázta. A kisebbik lányom ellenben nem egész 3 hónapos korára duplázott. Most a nagyobbik 4 és egészséges, boldog ovodás. A kicsi másfél éves, nem kövér, és a mai napig szopik.
A nagyobbik lányom beállt szépen a 4 óránkénti szopira, hasfájós volt, csak a torna használt. A kicsinek a hasfájásra is a cici volt a megoldás. Ő nem is volt nagyon hasfájós. Max kicsit nyöszörgött. Ilyenkor lefeküdtem hanyatt az ágyra és keresztben a hasamra fektettem. Melegítette, puha is volt, el is aludt gyorsan. :)
A tanácsom a következő, ha elfogadjátok: Egy baba tudja mire van szüksége, és addíg amíg boldog, kedélye jó, eleven addíg semmi de semmi baja nincs. Kell egy kis idő míg összeszokik anya és babája, lesznek hullámvölgyek, de aki tud szoptatni az kitartóan szoptasson IGÉNY szerint. :D
Még egyszer ne haragudjatok, hogy tanácsokat osztogatok. De hátha van akinek bejön. :)
Gratulálok az eddíg megszületett babákhoz, és a pocakosoknak kitartás. :wink:

Rita

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Elif: Hatalmas gratula Efehez!!! Sok tejcsit, rengeteg boldogságot!!!

BJUTI, IRICC, GERENDAI ZSUZSI: Jelentkezzetek, ha hazaértetek!!! Rengeteget gondolunk Rátok!

Pattogobolha: Köszönjük, szerintem ez hasznos hozzászólás volt... :wink:

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Juj, 5 perc idő!!!! :lol: :lol: :lol:

Szóval, egytől, egyig gyönyörűek a képek.

Zsancy
: apa jól megkapta!!! :lol: Nem semmi irányérzéke van a gyereknek!

lkverus: azt hittem hogy azon a képen, amin hárman vagytok, plussz egy pocak, a lányod kezében igazi a baba. Olyan valósághűnek tűnt.

zsu83: az egyik képen olyan gyönyörűen néz a kisfiad. Valakinek a válláról átnéz. Hát azok a szemek!!!!

Panna, Ami: a mami mellkasán fekvős képek egyszerűen olyan szépségesek és meghatóak.

Mist: a királylányok rózsaszínben!!!! :lol: :lol: Hát ezért jó, ha valakinek lányai vannak!!! Mint egy rózsaszín álom!

Dina: az a két kép, ami ugyan ott készült, csak egyszer baba kinn, másszor benn... hát az nagy poén. Én néha nem tudtam elképzelni, hogy férhet el a baba a pocakban. Hát ez a kép megkönnyíti. :lol: :lol:

Jaj, de mindegyik baba olyan szép. Nekem az alvósak a kedvenceim. No nem csak azért, mert akkor a legjobb nekünk :wink: hanem mert amikor alszanak tényleg olyanok mint a földre szállt angyalok. Zabálnivalóak, tüneményesek.
Gratulálunk minden babának, és mamának. Nagyon ügyesek vagytok, voltatok. Szoktunk néha olvasni, no de írni is... áááá, néha azt gondolom, hogy már csak szellemként létezem a net világban. :lol:
De a képeket nézzük, és reméljük sok sok kép lesz még.

A büfizős tipp nekünk is bejött, köszi!!!!!!!!!!!!!!!!! Szenvedtünk vele, bár így se egyszerű, de legalább kijön. :lol: :lol:

Kép

Kép
b79andi

Gratulálok Elifnek Eféhez! Jó egészséget mindannyiuknak!

Zümis, kapjuk össze magunkat mi is :lol:
Szávával 5 napot húztunk rá, és úgy indítottak, kíváncsi vagyok most mi lesz. Most még csak 1 napon vagyok túl, de már türelmetlen vagyok.
Holnap 10-re megyek dokihoz, kíváncsi vagyok, hogy mit lát, változott-e valami. De lehet, hogy pénteken vagy legkésőbb hétfőn kórház....
De én inkább holnap szívesen megszülnék.

Sütöttem egy rakat farsangi fánkot, ezt még meg akartam csinálni februárban, hát gyorsan megcsináltam, most már mehetek szülni :lol:

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Örülök, hogy többeknél bejött a büfizős tipp :lol: :!:

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.25 10:36-kor.
Vendég

És persze ABENCZE-t is nagyon várjuk! :)

Hajrá Andus, én nagyon drukkolok! Böfis tippet köszi, van, hogy nálunk is segít! :D

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Hatalmas gratula Elifnek!!Sok-sok tejecskét és átalvós éjszakát kívánok neki!

Andus!nem semmi mi így itt maradtunk magnak!
Péntekre van időpontom nst-re...de a jövőheti rendelésen már nem szeretne látni a doki.(én sem Őt).
Ma hívtam a szülésznőt és elmondtam neki a tegnapi eredményeket...javaslata meleg fürdő és apától kérjem el a "zselét"..Hát mondtam neki ,hogy félt és nem meri... de szépen rábeszélte ,hogy így segít most a legtöbbet.
:oops: :oops:

Doki nagyon vicces volt...levezette nekem ,hogy én visszafelé működöm :a nagy lányom korás volt 5 héttel előbb született,nagy fiam:1 héttel jött előbb cca...Zsó napra pontosan akkor most természetes ,hogy túlhordunk!!
De ebben az a vicces,hogy amikor megfogant Zoli baba akkor kb úgyan ezt mondtam el én is...szinte minden terhességem volt a korástól...most mi lenne ha túlhordanám mert még olyanom nem volt.Naa tessék!!Megvan ez is!!

A dilis védőbanyákkal meg ne is törődjetek !!!Mindenki ráfog érezni mit,hogy igényel a babája!!
Engedjétek felszínre azt az érzést ami kiakar jönni belőletek!!
jó éjt mindenkinek!!

Remélem Andabella nem előzött be minket!!

Kép
zümis

Sziasztok!

Csak most tudok jelentkezni...Nagyon sok minden történt ma és túl gyorsan, hirtelen felpörögtek az események.
Ma a flowmetrián megállapították, hogy még mindig medencevégű fekvésben van a baba, ezért utána az orvosom azt mondta beszéljem meg a férjemmel, hogy melyik nap jó nekünk a császárra...Nem akarnak kockáztatni, hogy így beinduljon a szülés. Délután aneszteziológusnál voltam, vizsgálatok stb. Szóval holnap reggel befektetnek, pénteken császár...Hirtelen majdnem elbőgtem magam, de most még pakolok, szóval szorítsatok értem... :oops: Egyik szemem sír a másik nevet, elvileg hétfőn már jöhetünk haza...

Vigyázzatok magatokra!

Üdv.Andabella :)

Kép
Kép
andabella

ja és tettem fel egy utolsó, ma este készült pocis fotót a közösbe :D

Kép
Kép
andabella

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.25 10:37-kor.
Vendég

Elif Gratula.
Andus neked és Andabellának drukkkkkkkkkk.

Kép
budabo

zümisnek is :oops:

Kép
budabo

Sziasztok.
Andabella nagy drukk nekd!
Zümis, mostmár történhetne tényleg nálunk is valami.

Én olyan carul voltam az éjjel.... Fulladok, és ettől halálfélelmem lett, pánikroham jött rá. Izzadtam, remegtem, hasmenésem lett...
Mitől lehet szerintetek a fulladás, az ödémától?
Mert nekem már minden a fejembe ötlött a daganattól kezdve...
Nagyon szar érzés, olyan, mintha a torkomban lenne valamit, és nem kapok levegőt...
10-re megyek dokihoz.....

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Elifnek gratulálok! Azért csak nem lett olyan óriási baba!! :)

Andabella: Neked én is drukkolok nagyon. Bár már éppen meg akartam jegyezni, hogy a sok faros babából végül egy sem maradt, de úgy látszik az ért egy mégiscsak! Viszont már nem kell sokat várni rá és lehet tényleg beelőzöd Andus/zümis párost!!

Julcsi: köszönöm érdeklődésedet. Tegnap elsumákoltam az orvost, mivel a tüszőkön kívül más tünet (láz, torokfájás) nem jelentkezett. Nekem meg most nem volt másfél órám a dokinál üldögélni fölöslegesen. Így vártam.
Erre ma reggelre nincsenek meg a tüszők sem... Nem nagyon értem, mi történt, de nem is firtatom. Nincs és kész!! Hallelujah!!

Tegnap volt a 9/2. évfordulónk! Juhéjj, jól megünnepeltük egy DonPepés pizzával... Aztán, amint pizza megérkezett, babóca abban a pillanatban felébredt így a romantika csúcsaként fel kellett csatolnom evés közben a cicimre, mert annyira sírt... Na ennyit az évfordulókról!! :D

Amúgy a büfitémához: a módszert továbbra is szenzációsnak tartom, főleg, hogy Esztike csont nélkül képes alvó állapotban maradni döntögetés közben. Hát az valami haláli, ahogy borogatom jobbra-balra, ő meg durmol javában!! :D

ladmon

Helló Csajok!

Drága Elif: nagyon gratulálok neked és Efenek!!! Sok-sok boldogságot nektek!

Képzeljétek, az elmúlt 1-2 napban annyira magam alatt voltam, és sokszor olyan bénának éreztem magam, amikor a kis drágám sírt, de ma már jól vagyok, azt hiszem megtanultam végre jól értelmezni a kincsem kis jelzéseit. Többször előfordult, hogy kajcsi közben bealudt, és amikor letettem, elkezdett sírni, és hiába vettem fel, semmi nem segített. Aztán nagy nehezen rájöttem, hogy ilyenkor egyszerűen túl keveset evett, és ilyenkor további cicire van szüksége. :D

Csak néha olyan gyakran eszik, hogy az ember már kételkedik, hogy tényleg mindig az a baj, hogy éhes :D De úgy tűnik, hogy igen ...

Szóval ma már jobb kedvem van, az hiszem ráéreztem az igény szerinti szoptatás lényegére :D

Gabi: tényleg bízz magadban, az ember lassan megismeri a törpikéjét, hogy mikor miért sír, és aztán már könnyebb lesz. Persze ehhez egy-két jó kis sírás is kell az újdonsült anyukának!!!

Andus, Zümis, Andabella: hajrá, mennek a drukkok!!!

Szép napot mindenkinek!

Zsufi

KépKép
zsufi74

Sziasztok!

Gratula Elifnek és a babának!

Zümis, Andus, Andabella: értetek is mennek a drukkok! Már nagyon izgalmas, hogy csak hárman vagytok two in one!

Vili továbbra is álom baba, eszik, alszik... Tegnap mértük, már 3800 gr, tíz nap alatt magára dobott potom 600 gr-ot! :D Emlékszem Ricsivel anno mennyit szenvedtem szoptatás és altatás téren. Vili szerintem érzi, hogy nem görcsölök, sokkal nyugodtabb vagyok,, stb...

Babanyúl:a többieknek teljesen igaza van, te és a pöttöm tudjátok a legjobban, hogy mi a jó, csak első babánál még olyan könnyű elbizonytalanítani az embert!

Én is nagyon várom már az újabb szüléssztorikat! :)

Nálunk is csak pár percig kell a cumi Vilinek, de csak akkor, ha nem ájul be a kaja végén rögtön. Valószínű erre sem lenne szükség, ha tovább komfortszopiztatnám, de sajna Ricsi mellett ez nem mindig jön össze. A szeme szépen javul szerencsére. Böfi terén is nagyon jól áll a dolog, általában ha vállra teszem rögtön, vagy pár perc után már jön is. Sétálni még nem voltunk, szerintem majd hétvégén, ugyanis a testvérkocsit kell beüzemelni, ami azért nem olyan egyszerű.

Szép napot mindenkinek! :D
yve

Elif: Nagyon nagy gartula Efe babához! Sok-sok tejcsit, és sok boldogságot kívánok!!!

Zümis, Andus, Andabella: Kitartás, már tényleg nincs sok hátra!!! Hihetetlen, hogy már csak hárman vagytok!!! Lassan mindenki babázik már.... :D

Nico: reméljük többet nem fordul elő!!! Nagyon szorítok!!!!

Mi ma megyünk orvoshoz az egy hónapos kontrollra... Kíváncsi vagyok mit mond majd a doktornéni...

Gabi: elég furcsa a védőnőd.... Hogy mást ne mondjak... Kíváncsi lennék akkor mit szólna ahhoz, ha Vendi tempójában nőnétek.... :shock: :shock: 8) 8) :lol: :lol: Ne is törődj vele!!! Azt meg úgyis csak te tudod, hogy mi a legjobb a babádnak!!!!

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Elifnek és Efehannak szívből gratulálok!!!

Én tegnap jól elkiabáltam, hogy milyen szépen helyrejöttem, erre estére kezdődött minden előlről, ugyanaz a mellem tiszta csomó, láz, hidegrázás, ami kell. Reggel bevettem az Algopyrint, a mellemet jegelem (közben mindig szoptatok belőle, de már úgy vagyok vele, hogy inkább kicsit csökkenjen a tej mennyisége, csak múljon el a gyulladás). Most éppen megvagyok.

Lelkiismeret-furdalásom van, amiért gyógyszeres tejet adok a manónak, de mit csináljak? Szedek Apist és Belladonnát is. Van valakinek ötlete?

Natasát tegnap este mértük: 4120 g. Szerencsére a mi védőnénink nem egy sárkány :lol: .

A pocakosoknak nagyon szorítok, tudom, milyenek ezek az utolsó (utáni) napok.

Kép
mist

nagyon gratulálok elifnek, ügyesek voltatok!!
julcsi: amikor megszületett akkor nézték a 3. napon a veséit, akkor mindkettö olyan 2mm körül volt. tehát elvileg megy vissza, ahhoz képest h mennyi volt a pocakban.
következönek a 4-6 héten nézik, meglátjuk mi lesz.
andabella: minden rendben lesz, ne izgulj.
Lányok mit kell csinálni h böfizzen a kismano? nálunk is elég nehezen megy.
cumi nálunk sem mindig kell, például az éjjel 1x sem kellett. de ha nyugtalan jol jön néha. mandarin az éjjel nyugtalanul aludt, most durmol már egy jo ideje.
kitartás andusnak és zümisnek is! Kép

Kép
Kép
nicko

Lányok én már kínomban csak röhögni tudok!!!Figyeljetek!

Ez a bürokrácia! Azt hittem, már mindent elintéztem, erre tegnap kapam egy levelet a Kaposvári :shock: MÁK kirendeltségtől, TGYÁS-os papirokkal, hogy "a rendeletben meghatározottak szerint" szíveskedjem felhasználni. A másik papíron felhívják a figyelmemet, hogy kitöltve küldjem vissza a nyilatkozatokat, amiket már a munkahelyemen (igaz más formátumban) kitötöttem és leadtam :shock: Felhívtam Kaposvárt, elmondtam a problémámat (nagyon kedvesek voltak :) ), felvilágosítottak, hogy mindenképen ki kell ismét töltenem, és visszaküdenem Kaposvárra a papírokat. Na ennyit arról, hogy a tgyást a munkahelyen el lehet intézni.
Ezek a papírok rosszabbak mint a bumeráng. Egyet kitöltök,kettő jön vissza :roll:
Ezt csak okulásként írtam le, még mielőtt ti is tanácstalanul álldogálnátok a kaposvári MÁK küldeménnyel. Tényleg, más még nem kapott ilyet????

Kép
kangu

Elif nagy gratula!!! :D

Nicko szörnyű lehetett, reméljük nem lesz több... :roll:

Andus én Zéti születése előtt fulladtam, szinte biztos hogy a pániktól, kaptam a nődokimtól fúúúú nem jut eszembe a neve, tüdőtágító, babára nem ártalmas, ha eszembe jut a neve megírom. Ha lesz még ilyen szerintem kérdezz rá, ne fulladj ha van megoldás, tudom milyen.

Nagyon szurkolok a dobogósoknak!!! :D

Mi, azaz inkább csak Olivér egész délelőtt az éjszakát pótolta, éjjel nem aludtunk mert ő csak a hasamon volt hajlandó elaludni de én meg nem bírtam tartani, úgyhogy séta séta ringatás...reggelre kiütötte magát, már legalább 4 órája alszik :shock: de én meg nem tudok mert Zéti pörög. Nemsoká elalszik Zéti, Olivér meg felkel úgyhogy azt hiszem benéztem az alvást. Hát eddig tartott az álombaba, de legalább érzem hogy élek :D tényleg túl tökéletes volt eddig minden, gyanúsan tökéletes. Most kicsit megnyugodtam hogy mi is átlagosak vagyunk :D (jesszus érzem hogy a hasamon folyik a tej, ééébredj már Olivér!!!)

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Sziasztok!

Mi is túlvagyunk egy újabb kimerítő éjszakán! Bencének megint fájt a hasa! :cry: Állandóan cicit követelt! Megfigyeltem nála, ha fáj a hasa, akkor állandóan cicin akar lenni!

ELIF: GRATULÁLOK, SOK-SOK TEJCSIT, ÉS JÓ EGÉSZSÉGET KÍVÁNOK NEKTEK!!!!! :lol:

Andus, Zümis: Mennek a drukkok már nagyon!!!! :wink:

Andus: Mi volt az orvosnál?

Gabi: Ez a védőnő nem normális :evil: , ne is foglalkozz vele!
Látszik már biztos régen tanulta a szakmáját! :x

Nicko: Sajnálom a kórházat! :cry: Örülök, hogy minden ok Andrénál!
Nagyon cuki a képen! :)

Mist: Jobbulást neked!

Séta: Mi is még a levegőztetésnél tartunk az erkélyen, szombaton lesz felavatva a babakocsi!
Illetve már fel lett avatva, férjem éjszaka belerakta Bencust, tologatta a lakásba, hátha elalszik! :D

B79andi: Már hiányoltunk! :) Jó hogy írtál! Hogy vagytok?
Az én vállamon van a képen Bencus, nekem is az egyik kedvenc képem! :lol:

Eszter: Csuklás nálunk is napirendi pont :? , de szerencsére elég jól viseli Bencus!

Andabella: Sajnálom, hogy nem fordult be a kicsi! :( De vígasztaljon hogy pénteken már tutira babázol! :wink: Szorítunk nagyon!
Csinos pocakod van! :)
zsu83

Diaphyllin

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?