A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Aztamindenit!
Marq!
Hatalmas gratula, nem sokat gondolkodott Hanna! :D
Tegnap még írtad, hogy ctg-n nulla fájás, egyelőre nem szülsz, na lányok, ennyit a jelekről.
Nekem ma reggel óta egy csomószor keményedett már a hasam, 5 óra óta fent vagyok, csak nyűglődtem még az ágyban.Annyi mindent kéne csinálni, (halomban áll a mosogatnivaló, főzés, takarítás, ilyenek) de semmi kedvem semmihez, és érzéketlen kezekkel olyan gáz :(

Rszg!
De jóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó!Milyen boldog lehetsz most, tökjó belegondolni!

Nemlajos!
Lassan itt a vége???Ráadásul pocakfotót is tettél fel... :wink:
Drukk!++++++++++++++++++++++++++++++++

Kedden megyek a dokihoz kimondottan szüléssel kapcsolatos dolgokról beszélgetni, tapasztaltakat kérdezem, mi az, amit mindenképpen kérdezzek meg, beszéljek meg???

Kép
Kép
zazzy

Rszg, már alig van vissza egy kis idő!!!!! Gondolom milyen boldog lehetsz!!!

Én megyek és készülődök, lassan indulok uh-ra!

Zazzy, az a fránya háztartás megvár, ha úgy érzed, hogy pihenni szeretnél akkor tedd azt!!!!!!

Kép
Kép
Kép
tencsi

Zazzy Nekem is az jutott eszembe, hogy Nemlajos tett fel pocakfotót :)

Tencsi Igazad van, tényleg nagyon boldog vagyok! Sőt! Géza most hívott, hogy eljön előbb, úgyhogy együtt tudunk menni Kismanóért :)
Kicsit izgulok az első szoptatás miatt, remélem nem lesz gond, menni fog neki.

Kép

Kép
rszg

Rszg!
Persze hogy menni fog!Csak türelem, gyakorlat teszi a mestert! :wink:

Kép
Kép
zazzy

Tencsi!
Pihenni se jó, mihelyst lefekszem, iszonyatosan zsibbad a kezem, valamint elkezdi a hasogatást a szeméremcsontom is.
Szenvedek csak.De most is, ahogy hangolom magam a mosogatásra, el se tudom képzelni, hogy így, hogy a jobb kezemet gyakorlatilag nem érzem, hogyan csináljam???Tegnap a doki szeme láttára alig tudtam aláírni a papírt :shock: Közölte, hogy sajnál, de nincs mit tenni :(

Kép
Kép
zazzy

[color=darkred Gratula marqnak és Hannának]!!! Jó egészséget és sok tejcit!!![/color] Jó hirtelen jött a baba....És tényleg ennyit a jelekről.....már senki nincs biztonságban.... :lol: :lol: :lol:

Adryn, micsoda lehetőségek vannak Dániában a szabival...

Rszg, akkor ma lehet babázni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zazzy, pihenj!!!! :wink:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Gabica, örülök, hogy Géza előbb el tud menni! Mégiscsak az az igazi, ha együtt mentek el Mátéért! :D
Ügyesek legyetek a szopival!

Marq, gratulálok Hanna babához! Milyen kis husi lehet ezekkel a méretekkel!

Zsu
Kép
Kép
*juji*

Marq: gratulálok a babóhoz, ez tényleg elég hirtelen volt :)

rszg: visszaszámlálás :)

nálam leves fő, husi klopfolva, besózva, gomba megpucolva, besózva. Lányom is besózva, szóval megyek is

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok,

bocsi az előző szűkszavú hírközlésért, de épp a kórházban voltam egy CTG és UH között félúton :) És akkor vettem először elő a telefonomat ma, és Marq üzenete víritott rajta. Gondoltam, h gyorsan - még UH előtt - továbblövöm ide :) De íme, most már "rendesen" idézve (hajnali fél 2-kor jött az sms Marq-tól):

"Örömmel tudatom, hogy ma 0.37kor megszületett Hanna Zsófia 50 cm-rel, 3800 grammal! Jól vagyunk! Marq"

Rszg, mindjárt kezedben a kisfiad! De jó! Szopival meg minden rendben lesz, és ne keseredj el, ha nem rögtön lesz profi - bár az is lehet, de tutira belejön.

Nemlajos, sajnálom a derékfájást, vesefájást, nem hangzik túl jól.
Ha van energiád, szerintem is nézesd meg egy dokival - mindegy melyik az.

Tencsi, ez elég eseménydús éjszaka volt valóban...

Zazzy, rossz közérzetet sajnálom! De ha nem vagy jól, akkor inkább pihizz, ne a házimunkán törjed a fejedet.

Kórházi történések: CTG mutatott egy-két fájást a fél óra alatt. 50%-ig billent ki a mutató, szóval azért nem olyan jelentős...Egyébként szívhang OK, és sokat mocorgott, sőt csuklott is a kiscsaj. Aztán méhszájvizsgálat, doki szerint kissé megrövidült és nyílt is, értéket nem mondott, csak annyit, hogy közeleg a szülés ez alapján. Aztán UH, továbbra is fejvégű, átlagosnál kissé kevesebb a magzatvíz, nézett áramlást, az is OK. BPD 97. Aztán sokáig nézegette az UH képet, végül megkérdezte, hogy ugye nem vagyok RH negatív. Persze az vagyok... Merthogy van a baba körül egy kis ödéma, ami ellenanyagtermelésre utal, így gyorsan elküldött még laborba is: teljes vérkép + vizelet + elllenanyag. 3 hete még negatív volt, most azért kicsit beparáztatott... Eredetileg jövő pénteken kellett volna mennem CTG-re, de az UH alapján azt mondta, ne húzzuk, szóval kedden jelenésem van CTG-re és addigra meglesz minden laboreredmény, ez alapján dönt a továbbiakról (indít vagy még várunk). Jó hír, hogy addigra betöltött 38. hetes leszek, és a jelek szerint komolyan készülődik a testem - még ha nem is nagyon fáj, szerencsére... Remélem, hogy ez a ödéma + ellenanyag dolog nem komoly, most utánanézek...

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

Huuu, erpé, akkor nálad is készül vmi..... :wink:
Ez az ellenanyag mi is???? Nekem is néztek, oké is volt, de nem nagyon tudom, h mit takar.

Gabi
Kép

Kép
tehuti

sziasztok

először is:

NAGY NAGY GRATULA MARQUEZÁNAK ÉS A KIS HANNÁNAK!!!!!!!!!!!!!! VÁRJUK A KÉPEKET ÉS AZ EXTRAGYORS SZÜLÉSSZTORIT :D :D :D

másodszor:
Rszg: már csak 5 perc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

és végül: :?
ma egy jó kis eséssel kezdtem a napot.. venni akartam fel a nadrágomat, erre mivel az egyensúlyérzékem nem a régi jól elestem :( mindkét térdem plusz a bal könyököm beütöttem.. ha most kéne menni szülni jól mutatnék a szülőágyon :? :lol: jah.. és ez még nem volt elég.. a vízforraló egy pillanatra a hasamhoz ért (persze amikor forró volt :?) úgyhogy most hűtöm ott a bőrt, de kifagyasztani sem akarom a nico-t... mi lesz a 3. ma? :shock:

KépKép
KépKép
adryn

Rszg most kapja meg Mátét!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :P

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Adryn feküdj le rögtön és ki se kelj az ágyból (alattad bizti nem szakad le :lol: )! :lol:
kuklika
Budapest VIII. kerület

Adryn, vigyááááááázzzzz!!!!! :shock:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Rszg már megkapta Mátét :D!!!

Adryn. na én végig ezen paráztam, h egyszer elesek és jól beverem a pocakom! szerencse, h nem a pocódra estél, de azért az égés sem kispiskóta, tessék vigyázni magadra meg kicsi Nicora!!!!

erpé: na ez az elkövetkezendő idő amíg kiderül minden rendben egy örökkévalóság lesz, sajnálom! de biztos minden okés lesz!!! vérvételen gondolom már túl is vagy?!

Szép napot!
Vica
wicca

Erpé bizti minden rendben odabent Katával. Mikorra lesz véreredmény?
Végülis lassan mindenki szülhet, nagyon izgi. 8)
Csibb, Wicca, ti jöttök a tábla szerint. HAJRÁ! HAJRÁ! :wink:
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Adryn, vigyázz magadra, nehogy amiatt kerülj kórházba, mert eltöröd vagy megégeted valamidet! :shock: :D Én is elég nehezen veszem fel a cipőmet, nadrágomat, mindig azon parázok, hogy eldőlök :)

Wicca, azt hiszem, hogyha nagyon komoly lenne az ügy, akkor nem engedett volna haza a doki... Megbízom benne, jó orvos, már sok mindent látott, tapasztalt. Gondolom, h keddig kibírom, vagy max előbb indul a szülés... de csak nem...

Tehuti, az ellenanyagot az RH - vércsoportú anyáknál nézik rendszeresen, mert ha a babó esetleg RH +, akkor az anya szervezete időnként "ellenségként" érzékeli, és ellenanyag termelésbe kezd. Ennek nincsenek igazából fizikai tünetei, de a babánál lehetnek gondok (pl. tutira jobban besárgul születés után). Nálam a 34. hétig minden OK volt, és ez igazából akkor gáz, ha túl korán történik, nem is nagyon lehet vele sok mindent csinálni.

erpé

Jah Kuklika.. még akartam írni hogy a túrórudim is elfogyott :lol: :lol: egész nap ágy? hmmm.. nem bírnám ki sztem :D

Zazzy: ma nekem is zsibbadt a jobb kézfejem pedig nem feküdtem rajta.. nem nagyon és miután megmasszíroztam elmúlt.. egyből rád gondoltam hogy milyen xar lehet ha ez erősebb és nem is múlik... :? :evil:

igen Wicca: én is egyből megtapogattam pocit esés után.. de nem ütöttem be..

egyfolytában mensis görcsöm van mióta felkeltem...

KépKép
KépKép
adryn

Erpé köszi az infót! Nem lesz baj nálatok!!! Nem lehet!!!! Aztán mindjárt itt van a bébi!!! :wink: Drukkok mennek!

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Kukli: én benne vagyok, csak fiatalúr nem akaródzik :D!!

Adryn: na még a végén beelőzől :lol: :lol: !!!! de azért drukkolok Neked :D!!!
nekem éjszaka sikerült egy azaz 1 darab keményedést produkálnom megint és mióta felkeltem, kettőt!! egyébként csakúgy mint Csibbnél nálam is általában az UH 1 héttel kisebbet "mond", szval még várat magára ez a gyerök!
úgy, de úgy megkívántam a KFCt!!!!!!!!!!!!!!!! ááááááááááááááááá

Szép napot!
Vica
wicca

erpé. tök jó, h ennyire megbízol a dokidban!

Szép napot!
Vica
wicca

Hú Adryn, vigyázz magadra :o :wink:

[color=red]Marqueza, szívből gratulálok a szép méretű Hannácskához[/color
]

Kép

Tegnap megint görcsölgettem, nem is volt kedvem géphez ülni este, én is egyre többet keményedek, szerencsére zsibbadás, vizesedés nincs. De az ételektől is rossz volt a gyomrom, még hajnal négykor is, felkeltem és nem tudtam visszaaludni, utána meg majdnem elaludtam, 9 re kellett mennem a védőnőhöz, kérdezte, hogy hogyan fájt a hasam, tegnapelőtt, meg tegnap, és beírta, hogy jóslófájásaim voltak. Én nem tudtam, hogy ez az, honnan is tudnám, még nem volt soha ilyen, csakhogy mondtam neki, hogy derék, ilyen mensesszerű, kicsit elmúlik, aztán megkönnyebülnék és újrakezdődik :roll: hát fura...

Csibb mi újság? Neked is már idő van :wink: ? Lehet övé a következő hír?

Bea, Maja

Kép
bea1978

Adryn egyezzünk ki. Kapsz turórudit is, de akkor én megyek helyetteted ágyba, és a csomiban lesz egy Boti is. Pár napra csak. Hm? :wink: Vasárnapig....
Nagyon izgi, hogy most akkor ki mikor mit csinál majd! Lehet Wicca estére babázik, annyira nem érzi. :lol:
Bea te is nagyon készülődsz!
Holnapra megszereveztem az életem, így nem szülhetek. Bár jövő hétre is van még 2 komolyabb programom. De holnap de. kozmetikus, este pedig Zsolti elmehet bulizni, cserébe anyuval csajpartyt tartunk. Somlói, egy pohár bor, és jól kibeszéljük... :roll: mondjuk aput. :lol:
kuklika
Budapest VIII. kerület

Vica, Gabka, Banokla????? tessék jelentkezni!!!! Vica, tudom ma ment dokihoz, de tegnap nem írt!!!

Szép napot!
Vica
wicca

Jah és tudom nem szeressük a reklámokat, de ez kicsit talán más, érdekes lehet.
Bnőméknek van egy vizes cége. Magánszemélyeknek is szállítanak (nagyrészt Bp-es és Győr környékére), mi is használjuk. Babák is ihatnak ebből a vízből, lehet hőfokot állítani a gépeken, így nem kell melegíteni, hűteni később a vizet a kicsiknek. Nagyon bejön tényleg. Én előtte Botinak annyiszor túlmelegítettem a dolgokat, és sokszor para volt, mikor látta az üveget és kiderült meleg a tápi pl..... Na meg nem kell vacakolni a palackokkal. Szval csak dobok egy linket, hátha érdekel vkit.

www.vizethazhoz.hu
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kuklika 2009.02.27 12:20-kor.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Hmm a somlói jól hangzik :P :P

Wicca, pont ma mondta nagynéném, hogy ő se érezte, nem gondolta volna, hogy éjszaka szülni fog, egész nap tett-vett, rohangált, este lefeküdt, de nem sokáig, na jó nem ijesztegetni szándékozlak , végül is már lassan senkinél nem lehet tudni, :lol:

Bea, Maja

Kép
bea1978

ja, van szőlőcukrom, tudom, hogy ez nem hírértékű :lol: :lol: :lol:

Nemlajos neked is mintha lentebb lenne, ahogy így nézem, szerintem az enyém nagyobb és fenntebb van, (102 cm), majd teszek egy fotót, csak megvárom a holnapot, a 37.hetet :D

Bea, Maja

Kép
bea1978

csajok, csak egy percre:
anyósom most hozta el a leletemet és a süllyedésem 56 (ref tartomány 5-18 között) terhesség alatt ez mennyire gáz?

kukli: és ennek a víznek mekkora az ásványanyag tartalma. (Én most tervezek egy RO készüléket venni)

Kép

Kép
pgyöngyi

Gyöngyi, ez a vérsejtsüllyedés?? Nekem erre azt mondta a doki, h nem is kéne nézni, mert terheseknél magasabb. Nekem a ref érték 12 ig van. ÉS nekem 20 lett. Nem mondott rá sem a védőnő semmit, sem a dokim.

Gabi
Kép

Kép
tehuti

pgyöngyi: doki nekem azt nem is szokta nézni ! ezt találtam Neked a neten:
Vörösvértest-süllyedés
A vérsüllyedést azért mérik, hogy kiderítsék, zajlik-e a szervezetben valamilyen gyulladásos folyamat. Kismamáknál a süllyedés mértéke mindig magasabb.
Meglepő tény, hogy a várandósság immunológiai szempontból nagyon ellentmondásos állapot: az anyai szervezet egy idegen testet fogad be és nevel hónapokig. Mivel a süllyedés a szervezet immunrendszerének állapotát mutatja, a babavárás idején természetes, hogy értéke eltér a normálistól. A mért érték akár 60-80 mm/óra is lehet, ami nem terhes állapotban komoly bajt is jelenthet, a kilenc hónap alatt azonban önmagában még semmilyen problémára nem utal. Ha a vérképben egyéb eltérések is kimutathatók, akkor természetesen további vizsgálatokat kell végezni.
Ugyanez vonatkozik a fehérvérsejtekre is: ha a süllyedés nem különösen magas, és a vizeletben nincs fehérje, a kismama fehérvérsejtszáma jóval meghaladhatja a normálértéket.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára wicca 2009.02.27 12:24-kor.

Szép napot!
Vica
wicca

Én rákerestem, de nem találtam semmit? Orvost nem lehet felhívni :oops: ? csakhogy ne aggódj emiatt, nem tesz jót a stressz

Bea, Maja

Kép
bea1978

rszg, várjuk a híreket, meg a fotókat!!! :lol:

Marq bakker, ilyen sunyi szülést! :lol: :lol: :lol:
GRATULÁLOK!!!

Ez csak még jobban bizonyítja számomra, hogy mennyire nem lehet tudni, melyik nap szülsz... :shock:
Lehet, hogy hazajön a Zuram, bedob egy páleszt, én meg két óra múlva mondom, hogy héló, nézd már, magzatvíz!!! :?: :!:

Adryn, a bénaság nálam is játszik, tegnapelőtt beleállítottam a kést a mutatóujjamba, persze, hogy azután (közben), hogy narancsot pucoltam, úgyhogy faszán csípett, meg még ronda is még mindig... :shock:

Rszg
, a bal vesém fáj :twisted:

De most egész jó :roll:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

GYöngyi elég magasnak tűnik ez az érték. Dokidat fel tudod hívni?
Víz:
Összetétel Csecsemővíz
NO3 9 mg/l max. 10 mg/l
NO2 0.005 mg/l max. 0.02 mg/l
Mg2+ 11.9 mg/l min. 20 mg/l
Ca2+ 43 mg/l min. 40 mg/l
Fe2+ <0,05 mg/l max.0,3 mg/l
F <0,2 mg/l max. 0,7 mg/l
Teljes oldott ásványianyagtartalom 192 mg/l
Nem tom így mennyire érthető.
Bea még te is szülhetsz ma. :lol: :lol: :lol: Bár persze jobb lenne várni.
Gabka lehet Katkával babázik, azért nem írnak. :wink:

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

tök jó, milyen egyszerre írtunk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tehutinál sem nézi a doki! nekem a mostani leletemen megint van egy csomó csillag, de egyikre sem mondott semmit :D!!

Szép napot!
Vica
wicca

Nekem is vannak pluszok, meg mínuszok, de azt mondták, h ez egy tökéletes vérkép!!!!! :lol:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Kuklika, :lol: :lol: Nekem azt mondta a védőnőm, ha lehet jövő hét végéig ne szüljek, mondjuk jövő héten nagyon rá sem érek :lol: :lol:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Wicca, te mindenre rátalálsz! :) Nem tudsz utánanézni a neten, mikor szülök? :lol: Kezdek beérkezni én is lassan a már izgulós időszakba. Egyre többet foglalkoztat. :roll:

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Adryn!
Vigyázz magadra!

Erpé!
remélem, minden oké lesz, tényleg tökjó, hogy így bízol az orvosodban.Én is.Alig várom már a jövő heti beszélgetésünket, végre semmi vizsgálat, csak egy kis szorongás-oldás :wink:
TOVÁBBRA IS VÁROM A TAPASZTALTAK VÉLEMÉNYÉT, MI AZ,AMIT FELTÉTLEN KÉRDEZZEK/BESZÉLJEK MEG VELE SZÜLÉSSEL KAPCSOLATBAN???

Jelentem elmosogattam(tényleg muszáj volt már :oops: )és nem törtem el egy tányért sem :D
Sőt összeütöttem egy kis krumplipaprikást magamnak, jól bekajáltam, és most pihizek mindjárt ezerrel.Szex és New Yorkot fogok nézni, annak idején annyira meg akartam nézni moziban, de nem sikerült, ezért a férjem megszerezte, itt van már egy hónapja kb. na most jött el az ideje! :lol:

Ja!Adryn!Az jó, ha ki bírtad masszírozni a zsibbadást, nekem mikor nagyon gáz már, akkor pumpálni se bírom, ahogy tanácsoltátok, mert akkor már nem is tudom ökölbe szorítani a kezem :shock: De amikor megy, akkor se ér semmit.Na mindegy.Evvan!

Majd pihi után még jövök!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zazzy 2009.02.27 12:32-kor.

Kép
Kép
zazzy

kukli, árakat nem találtam a honlapon... :shock:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

csajok, köszi a gyors választ. Igen a vörösvértest-süllyedésem az. Annyira nem parázok, este megyek dokihoz, csak most ezzelnem akartam piszkálni. Aki meg tudja nálunk az ilyeneket, pont uh van :wink:

tehuti:Reggel mondta a nővérem, hogy bemondta a híradó, hogy mától van látogatási tilalom a Nyugat-dunántúli kórházakban, köztük is kiemelte a Szent Borbálát :shock:

kukli: a teljes oldott érdekelt, köszi :) A szentkirályin most néztem, hogy 520 mg/l

Kép

Kép
pgyöngyi

Zazzy én hétfőn dokizom. Amiket kérdezek azok mind inkább másodszülősök (pl. ugyanoda megy e a gátetszés). Meg vassal kapcsolatban. Már mindent megkérdeztem folyamatosan. Meg a sznő elmondott magától mindent amit kellett.... :roll:
Na bepótolom nektek a tegnapot míg Boti alszik. :oops: Pedig már én is aludtam kicsit.
kuklika
Budapest VIII. kerület

Mától van tilalom??? Már vagy 3 hete az van, nem???? :shock:
Én addig nem szülök, amíg tart!!!!! Punktum.... 8)

Kukli, csak nem izgulsz?! :wink: :lol:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Most készül a weblap, sztem árakat ma rakják talán fel.
19 l egy ballon, és 1380+áfa, gép most egy hóra ingyen van, utána 10 000 ft-tól van a vétel a bérlést nem tom, de sztem az oldalon lehet kérdezni

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Tehuti néha igen. Leginkább a két gyermekem lesz kérdés vetődik fel sűrűn. Amúgy jóslóim nincsenek, meg semmi ilyesmi. Jobban belegondolva egy volt, az incifinci,a többi még régebbi keményedés - baleset idejében. Viszont napi 3x megyek wc-re (bocsi :oops: ) és ez pont szülés előtt volt. Fogytam is. :lol:
Neked azért már nagyon ketyeg az időd.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

köszi!

zazzy, hát én nem vagyok tapasztalt, kérdezni sem tudok (ezt már elégszer bizonyítottam), de kérdezz rá szerintem, hogy mikor császároz tutira, hogy mi a véleménye a természetes, vagy az edás szülésről, szóval puhatolózz, mit várhatsz tőle...
De a válaszaidra (és kérdéseidre) majd kíváncsi lennék!

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

tehuti: ezt én se értettem. Én ugye vasárnap voltam bennt és akkor már tilalom volt. Én se szülök addig :) Mondjuk én most kinéztem a március 15-ét szülésre, így nem hordom túl a gyereket és a férjem is tuti itthon lesz. Már csak azt kell megszerveznem, hogy ne éjszaka induljon, mert akkor nem tudom mi lesz a lányommal :roll:

Kép

Kép
pgyöngyi

Erpé: rh összeférhetetlenség miatt nem adnak szurit?

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok!

Én majd csak most fogok főzni, de előtte elugrom piacra (itt van a házunk mellett...) Még nincs is ötletem, mit is főzzek.
Felhívtam a szülésznőt, azt mondta, ha a 34. héten még semmilyen ellenanyagtermelés nem volt, akkor nagy baj nem lehet, doki szerinte csak a biztonság kedvéért kért újra ellenanyagszűrést. Ödéma a baba körül sajnos lehet amiatt is, mert én is vizesedem keményen. Azt mondta mostantól minimalizáljam a sót és a fűszeres ételeket, és mindennnap mozgassam át a lábaimat (séta, séta, séta), igyak sok folyadékot.
És lehetőleg ne hízzak már, nem örült a plusz 15 kilónak és a közel 90 kilós állapotomnak...
Kérdeztem a gátmetszésről, gátvédelemről is - ha már beszélünk. Mert nekem a múltkor elég sokára gyógyult meg a bibim, pontosabban nagyon sokáig érzékeny volt. Azt mondta, h sajnos ez is lehetett a vizesedés miatt, az ödémás sebek nehezebben gyógyulnak... De majd most megpróbálkozik a gátvédelemmel.

Zazzy, a dokitól én először szülőként megkérdezném a vajúdás módjait. Pl. van-e gumilabda a kórházban (nekem nagyon bejött), lehet-e közben zuhanyozni, van-e bordásfal (valakinek az jön be, ha azon lóg). Gátmetszés-gátvédelem téma is körüljárandó. pl. hogyan varrják össze a gátsebet? (sok helyen felszívódó varrást alkalmaznak, és nincs is varratszedés) Csak fekve lehet-e szülni vagy van pl. dönthető szülőágyuk is? (Nekem kínszenvedés volt a fekve szülés). Rutinbeavatakozás-e a beöntés, a burokrepesztés? Mikor repesztenek burkot? (persze ez csak akkor kérdés, ha nem úgy indul a szülés, hogy elfolyik a magzatvíz)
No, hirtelen ennyi.

Gyöngyi, vérsüllyedésből most én is kiokosodtam.

erpé

kukli: én kérdeztem a szülésznőt, hogy tudunk-e gátvédelmet csinálni, azt mondta, hogy az első szülésnél szinte mindig kell vágni, de a másodiknál már megoldható a védelem, de ez attól is függ milyen ütemben zajlik a szülés

Kép

Kép
pgyöngyi

Gyönygi, Rh összeférhetetlenség miatt csak a szülés után adnak szurit. De mivel Samu is Rh negatív, ezért én nem kaptam. (ne volt ellenanyag a véremben). Szóval most sem valószínű, hogy ez van, de biztosamibiztos alapon azért megkukkolják.
Utánanéztem a lehetséges összeférhetetlenségi bajoknak: gyerkőc esetében lehet vérszegénység és erős sárgaság - szerencsére jól kezelhető. És nagyon ritka.
Most már megyek

erpé

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?