A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » Ikrek + Veszélyeztetett terhesség

Basszus
Én lemaradtama Tonti hugáról.
Mi van?
Átugrottam volna?
Vendég

Eszti!
Te szegény!Ez tényleg kicsit soknak tűnik egyszerre! :( De gondolj arra,hogy innen már csak felfelé van út! :wink:
A családunk meg olyan,amilyen!Én már egy 8-10x eltemettem egyiket-másikat.... :oops: :oops: :oops: Aztán meg nekiállok újra jópofát vágni hozzájuk.Brrrrr.....Ez van!

Pasi!
Nagyon komoly a pizsid! :lol: Még sose láttam pizsis pasit aludni! :shock: Mindig csak pucérakat.... :oops:

Csajok!
Ha még valaki felteszi a csontos,gizda testét egy fénykép erejéig,akkor én el se megyek Hévízre!Majd még megkérdezi valaki,hogy megint ikreket várok??? :roll: :roll:

binyek

Binyek, én nem engedem, hogy nézzék, bár néha hétvégén, ha itthon van Ati beleszaladok, mert ő az erősebb és sajnos elég sok mindenben nem értünk egyet gyereknevelés téren. Mesét szoktunk néha nézni a gépen, leginkább inhalálás közben, ha betegek...
Én nagyon sok rosszat olvastam a hatásáról, de ugye én PARAmama vagyok :oops: :roll:

jucicuki

Tényleg Vanda és Pasi, nálatok ez hogy van? Mindenben egyetértetek?
Kinek a szava dönt, ha nem?

Judit

jucicuki

Tonti 12 éves huga egy 19 éves pasival jár(nem a mi pasinkkal :lol: )és úgy néz ki,hogy már 1 éve :shock: szexelnek is

Na én lehet,hogy fel is jelenteném a csávót,ha ez igaz lenne nálunk! :evil:

binyek

Itt vannak a táblázatok.Gyönyörködjetek! 1235744885.0055.htm 1235744902.0793.htm

binyek

Davandi!
Dóri kijavította a 3. logót is egy fiú-egy lányra.Biztos nem vetted észre... :wink:

Ez az én párom egy idióta! :lol: :lol: Most jött meg a gyógyszertárból és így szól:jó lenne,ha a gyerekeknek a kölespépet eröltetném inkább,mint a tápszert,mert 11.000Ft-ot fizetett érte(mármint a tápszerért).De a kölespépbe se merjek tápszert rakni,csak vizet,mert az occcsóbb! :shock: :shock: :shock:
A kölespehely 250Ft.

binyek

Tonti

hugi sex nagyon durva? :shock: és anyukád mit szól ehhez? vagy én vagyok maradi? :roll:

Sotske
én megértelek.nálunk is azért dolgozik apa külföldön, mert itt itthoni fizubúl mi sem tudnánk már fizetni asok hitelt :cry:
amúgy ilyen helyzetben én nem hiszem, hogy vennék fel hitelt a házamra.gondolj bele, ott vannak a gyerekeid, és lehet, hogy az apádról van szó, de ha mégsem fizeti vissza, akkor a te gyerekeid kerülnek az utcára. de bocs , ha nem igy gondod, csak leírtam, én mit tennéák :oops:

Binyek
én sem szeretem a TV-t.Judittal értek egyet.nem kövezem meg, aki hagyja, hogy nézzék.és nálunk is néha nézik, de inkább kikapcsolom.amúgy nem is köti le őket.nem nézik, ha megy, csak kicsit, aztán játszanak.
és valóban lehet, hogy attól nem alszanak.nem akarok okoskodni, de azt olvastam, hogy olyan sok iger éri őket a TV által, hogy őlk még azt nem tudják feldolgozni.és ha túl sok inger éri a gyerket, akkor nem bizti, hogy jól alszik.

szanet

Eszti: jól összejöttek a dolgok szép lassan. Én abban bízom, hogy rosszabb már nem lesz. A hitel mindenképpen kell Apukádnak? Nekem is azok a dolgok jutottak eszembe mint Szanettnek. Gondoljátok át nagyon alaposan.

Binyek: jópofa a párod! :D

Tünde
Kép

Kép
myra77

Eszti :cry: :cry: :cry:
Meg kell valljam, én sem engedném a házunkra terhelni a hitelt, két kisgyerekkel... Mondjuk nálunk nem is lehetne, mert hitel van rajta így is. Nem a bak jegyében születtél véletlenül? Csak mert én igen, és ebben a hónapban csak úgy jönnek a váratlan kiadások :shock: :(

Szofi :?
Egészen biztos, hogy Tomi is járni fog. Azt én is olvastam valahol, hogy minden fázisnak meg kell lenni a normális mozgás-fejlődéshez (átfordulás-forgás-kúszás-mászás-ülés-állás-járás). Még enyémek sem csinálnak semmit a forgáson kívül.

Benszi :P
Hol van itt játszótér???

SÉTA:
Enyémek nagyon lengében nyomják ezek szerint :shock: Body, plüss rugi, rá a kezes-lábas és 5 fok alatt egy takaró.

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Eszti!
Saját tapasztalat, tudom, hogy a szüleid utálni fognak érte, de NE MENJ BELE A HITELFELVÉTELBE!!!!
A saját sztori: a szüleim akartak hitelt felvenni. történt ez úgy, hogy a házat, amiben felnőttem papíron megvettük én és a volt férjem. Aztán a szüleim elváltak, apám maradt a házban, minden egyéb a régi. Apám szerencsémre törlesztette rendesen a hitelt, ezzel nem volt gond. Aztán mi is elváltunk + szeretnénk Pasival megvenni a lakást, amiben lakunk (merthogy önkormányzati tulajdon, bagóért megkapnánk). Viszont mivel van egy fél ingatlan a nevemen, ugrik a szocpol. 3 éve tépem apámat, hogy legyen szíves megoldani a helyzetet (amúgy ügyvéd) de nem hajlandó.

Binyek!

Csajok!
Ha még valaki felteszi a csontos,gizda testét egy fénykép erejéig,akkor én el se megyek Hévízre!Majd még megkérdezi valaki,hogy megint ikreket várok???

Ezért nagyon szeretlek. :lol:

Farsang: Balu nem öltözött be és nem bulizott. Egy másik kissráccal kergetőztek. Amúgy reggel megint hiszti, ott tartottam, hogy megverem. És csak velem. Nyafog mindenért, mindenne megsértődik és nem vesz rólam tudomást. :?

Juci!
Élőben nekem van nagyobb pofám, de alapból Pasi a góré. Gyereknevelés: Balunál kicsit talán nagyobb súlya van annak, amit én akarok, de nem feltétlenül.

Pasi!
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
vovanda

Fanni!
én is bak vagyok. :(
vovanda

Csajok
Hát persze,hogy nem akarunk bele menni ebbe a hitel dologba,de ez patt helyzet,ráadásul apám nem kérte,kijelentette.Ha nemet mondok,családi botrány lesz (bár kurvára nem érdekel),ha meg igent,segítek apámnak,de tönkre tehetem a saját életünket.És az legszarabb,amit már írtam is,hogy anyám nem áll ki mellettem,hanem behúzza fülét,farkár,csakhogy ő kimaradjon ebből.Nem tudom,mi lesz.De közben meg sajnálom is,mert csak az apám.

Binyek
Annyiszor hittem már,hogy ez már csak jobb lesz,de nem lett az :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Vendég

Nálunk apa a tv függő.A legjobb,hogy nem is nézi,csak háttérzajnak kell(ene ha hagynám)

Napközben nincs bekapcsolva.Reggel a reggeli,de azt én is inkább csak hallgatom.Este híradó,hal a tortán.Néha 5-kor tudom nézni a viasatot,de hallani nem hallom :lol: :lol:

Binyek
Mé nem adsz nekik kis zöldborsót:Az urad is túlélte :lol:
Vendég

Fanni
Apám BAK,én ikrek vagyok.
Vendég

Csak abban bízom,hogy nem ad a bank hitelt és közben ganénak érzem magam,hogy ilyet kívánok :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Megyek öltözni,mert a gané posta nem adta oda apjuknak a babakocsi pénzt,mert az én nevemen van.Még jó,hogy a személyim is nála volt.De most megyek és úgy kiosztok valakit,hogy abban nem lesz köszönet.

Ja,apámnak rengeteg tartozása van és ezért akar hitelt felvenni...
Vendég

Eszti
Azért azt nem várhatja el tőletek,hogy a jelenlegi válságba olyasmit vállaljatok be aminek súlyos következményei lehetnek.
Mindenképpen kell neki aza hitel?
Vendég

Köszönöm lányok,hogy meghallgattok és segítetek!!!!Nagyon jól esik és sokat segít!!!De nem tudom,mi lesz... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Nem akarok bele menni,de félek a következménytől.... :cry: :cry: :cry: :cry:
Vendég

Akkor már inkább a családi botrány.Ne haragudj emiatt.
Vendég

Adok én nekik,adok! :lol: :lol: Meg mindenféle mást is,hogy ne fogyjon olyan k..va gyorsan az a köcsög tápszer,de hát hiába,ha reggel-este benyomnak 8-8 kanállal! :shock: :shock:

binyek

hát Sotske sajnállak egy bak apával.én mérleg vagyok, (ugye az is levegőjegy, mint az ikrek) és kikészítjük egymást a bakokkal :lol: :roll:
bocs minden baktól 8)

szanet

Még nem olvastam végig, de mindjárt mennem kell a géptől :twisted:

Binyek: láttam hogy a 3. képet is kijavította Dóri csak ott az egyiknek feláll a haja, mintha sapka lenne, nekem jobban tetszene az olyan copf mint a 4. képen, mert az látszik hogy tényleg lány.

Juci: tök jók a videók, írtó ügyesek a lányok . Én nem biztos hogy fel tudnék állni abban a nyavalyában.
davandi

Hát ,mostanra visszaolvastalak titeket,reggeltől,szakaszosan :D .

Eszti ,elég nehéz nektek most ,de amit a többiek is irtak a gyerekeidre gondolj .Biztos szertnél segiteni a családnak is ,de nehogy rámenj ,mert a gyerekek megérzik és az nekik sem lesz jó.

Fanni !nálunk a csajok is igy nyomják a sétát.Rájöttem, hogy mikor kicsik voltak túlöltöztettem őket és valszeg azért voltak sokat megfázva .MOst már Hál Isten nem kaptunk el semmit és vagy 3 hónapja nem voltak megfázva :D ,más betegség azért volt :(

Lányok !
Akarok babakeritést venni a csajoknak most néztem a vateran 8 m.-es a legnagyobb.
Szerintetek van értelme ?,meddig lehet őket bent "tartani",amig nem szedik szét?Volt valakinek hasonló, járóka helyett gondoltam.

[Kép
amonré

A saját hitelünket(gondolom a tiétek sem se) fizeti ki senki helyettünk.
Nehogy még másét is.
Nekem is tele a hátam,hogy a kedvenc anyósomék állandóan kölcsön kérnek,mire visszaadnák már megint kérnek.Ha nem tudja fizetni az autó törlesztését,adja el.
erre a múltkor a szomszédjuknak is tőlünk kért.Persze 2 hónapos csúszással és 3 részletben kapjuk vissza.
Mondtam is az uramnak,hogy nekem kicsit elég.
De amíg terhes voltam azt hallgattam,hogy ne izguljunk,ők mindenben segítenek,anyagilag is :lol: :lol: :lol:
Vendég

Eszti: borzasztóan sajnálom a sztoridat. Igazából nem is tudom én a helyedben mit tennék. De ez hogy másik kölcsön miatt szeretne felvenni újabb kölcsönt nagyon gáz, mert utána kinek a nevében vesz még majd fel. Ördögi kör. :cry:
davandi

Demoniq: köszi a fánk receptet, majd kipróbálom azt is :lol: :lol:
davandi

[quote="binyek"]A írta:binyekdok én nekik,adok! :lol: :lol: Meg mindenféle mást is,hogy ne fogyjon olyan k..va gyorsan az a köcsög tápszer,de hát hiába,ha reggel-este benyomnak 8-8 kanállal! :shock: :shock:

Enyémek is így nyomják.csak pislogok,hogy már megint tápszert kell bontani :lol: :lol: :lol: :lol:
Pár hónap múlva meg tejet bontogatok :lol: :lol: :lol:
Egy kutya
Vendég

Sotske
Amúgy tényleg gondold meg. én nem adnék.persze nem vagyok ilyen szemét.adok én ha van miből, de ha nincs, akkor nincs.és ha sok adóssága van apukádnak, úgy gondolod, hogy jobb lesz neki, ha felveszi a hitelt a te nevedre/házadra? egy ideig tuti, de aztán mi lesz?bocs, de nagyon kiakaszt az ilyen.mert nem gondol az unokáira legalább???
tudom milyen, ha kitör a botrány, de nem érdekelne.
nagy sz@rban van ez az ország, én örülök, ha nem tör ki valami polgárháború, mert lassan éhen hal mindenki. :roll: 8)

amúgy megadóztatják a családi pótlékot? vagy még csak tervben van?

szanet

Banika!
Zsiráf rendben ideért, köszönjük szépen. Postával együtt mennyivel vagyok sáros?

Eszti!
Bocsi. ha apádnak egyéb tartozásai is vannak, akkor pláne ne engedj. Tudom, hogy köcsög érzés, én is azért mentem bele anno, mert szemétnek éreztem volna magam, ha nem segítek, mert ugye a szüleim. De mi van, ha nem fizet? Két kicsi gyerekkel ne kockáztasd meg. Ha szeret és tényleg jó apaként akar viselkedni, meg kell hogy értse.
vovanda

Szanet!
nem adóztatják meg a csp-t, "csak" beleszámít az adóalapot képező jövedelembe, aminek köszönhetően egy csomóan adósávot fognak ugrani. Én nem, a legmagasabba esek. :cry:
vovanda

Vanda

ja igen, én is igy értettem :oops: de nekem egyre megy.úgyis megint az fog adózni, aki dolgozik, meg aki nem keres olyan sokat, mert ugye ahogy írtad, majd átesik egy másik adókategóriába az ember :evil:

szanet

binyek:

a biobolt miatt látatlanban szeretem a férjedet:-)
na azért nem úgy, mint vandát:-))))

juci: még szép, hogy én vagyok a főnök....vandának meg nagy lenne a szája???
szerintem pont jó....

itthon is én vagyok az alfahím, nem csak a fórumon:-)))
1szálpasi

ja, és igen: vanda: nagyon szeretlek, akkor is, ha morcos vagyok....
1szálpasi

Jövök pár képpel.

Pasik szunyálnak:

[törölt kép]

Balufarsang (Dani nevű csoporttárssal):

[törölt kép]

Pihenőszék:

[törölt kép]

A pihiszéket Teszveszen lőttem, és Dani baba már ügyesen püfölte is a játékokat. ha Lustapasit eleget rugdossátok, lesz róla feltöltve vidi is.
vovanda

Csodálkoztam volna ha mire visszaérek nem írtok legalább egy oldalt!!! :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol:
Eszti!
Ne haragudj,de csak csatlakozni szeretnék az előttem szólókhoz!NE MENJ BELE A HITELBE!!!!!Nem ismerem a kapcsolatotokat apukáddal,de nem kis felelőtlenségre vall,hogy ilyet kér Tőletek.Ne hagyd magad zsarolni érzelmileg,mert ha igazán szeret és fontosak neki az unokái neki is be kell látnia hogy nem terhelhet Rátok ekkora felelősséget.Mert valóban Titeket fognak kitenni az utcára!!!A mostani helyzetben pláne nem szabad!!!!!!!És ha ezért nem fog veled beszélni (tényleg ne haragudj!!!!!!!)de akkor nem vesztettél semmit!!!!!!A család nem azért van hogy lehúzzunk magunkkal mindenkit a sz@rba.Az egy dolog hogy persze segítsük egymást,de ne lehetetlenítsük el egymás életét!Nem hiszem hogy szülőként Te ezt elvárnád a lányaidtól.Tényleg ne haragudj nem akarok okoskodni,de csak az aggódás beszél(ír) belőlem+felhúztam magam rajta,mert nekem is van saját tapasztalatom,hogy soha nem lesz elég amit adsz,de vissza nem fogsz kapni semmit :( :( :( :(

bognartundi0727

Vanda!
Nagyon ééééédik!(na persze ezt nem Pasiról írtam,mert ez elég ciki jelző egy alfahímnek :lol: :lol: :lol: )Sajnálom hogy kicsit "harcoltok" Baluval,de szerintem az lenne a furcsa ha nem így lenne.Tudom könnyű mondani hogy legyél vele türelmes,de az idő nektek dolgozik!
Pasi!
Már kezdem azt gondolni,hogy Te nem csinálsz mást otthon csak alszol :lol: :lol: :lol: :lol: Minden képen csak csukott szemmel látszol(kivéve a meztelen képedet :lol: :lol: :lol: :lol: ha jól értelmeztem a vonalakat)
Binyek!
ÉN IS SZERETLEK a "nem szeretnék csontos gizdákat látni" mondatért!!!!!!Majád miatt ne aggódj nálunk Nóri volt aki mindenkitől üvöltött,mai napig félénkebb ismeretlenekkel, a Sára meg cserfes mindenkivel csacsog.
Juci!
Csajok hihetetlen mekkorák!!!!Már kész nőcik.
Banika!
Mi sem biztos hogy megyünk,majd meglátjuk,de ha igen akkor kíváncsi lennék arra a két kis égetőre 8) 8) Miért nem csodálkozom rajta,hogy ki akarnak mászni az etetőszékből :lol: :lol:
Benszi!
Dóridnak gyógypuszi orrára!Boldog anyósmentes hetet 8)

bognartundi0727

Aki nem bírja a horrort, ne nézzen ide. :lol: Itten van Pasi aktfotója, közkívánatra!

[törölt kép]
vovanda

Asszem ezért még szorulni fogok. Ha nem jövök többet, Pasi kitekerte a nyakam. 8)
vovanda

[quote="tontica"]H írta:tonticaat persze Pasi, mindenki de Te vagy az elso! :wink: :lol:

az enyém fent van.....
1szálpasi

ti következtek:-)
1szálpasi

na jó, mivel az enyém nem teljesen akt, ezért elnézem, ha a tiétek sem teljesen az.....max. 1 ruhadarab (amennyi rajtam van) lehet mindenkin....de azért persze az sem baj, ha teljesen akt:-)
1szálpasi

bakker cica, asszem ezzel a képpel mindenkit elüldöztél..... :shock:
nem baj, legalább nem fog mindenki azzal kezdeni, hogy hú, mennyit írtatok..... :lol:
1szálpasi

Banika!
Nem tok időpontot mondani, mert nem tom a pontos programot. Ebédre megyünk kb 12-13 körül érünk oda. Aztán szülinapozás. Talán 3-4 körül el tudunk szabadulni sétizni.
A templom a Kossuth u. 23-ban van. Ott leszünk a parókián.

Kép

Kép
kamilla306

Vanda!
Kép
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

bognartundi0727

Vanda: édesek az alvó Pasijaid! Balu nagyon helyes kislegény! :D

Pasi: ari vagy a képen! :D Ki ne tekerd Vanda nyakát!

Tünde
Kép

Kép
myra77

Binyek!

Arany urad van :lol:
Olcsóbb disznót tartani, Hofi is megmondta :lol:

pasi, ezen 3 csaj is van :P
Kép

csp miatt csak az aggódjon aki visszamenne gyes mellett (és min. 3M-ót keresne), a gyed-et nem érinti majd.

Soetske!

Ne feledd, hogy a harag elmúlik, de az adósság megmarad. Én már vesztem össze halálosan apóssal, 5 hónapig hozzám se szólt :lol:
Amikor az ember úgy hiszi ennél már csak jobb jöhet, na de van kiút, hidd el.
Egyszer minden rossznak vége lesz. Fel a fejjel! :lol:

Ovi 2. rész:
Jó hír, valakinek fejtetűje van az oviban, lehet mindent fertőtleníteni. Hurrá ovi! Még jó, hogy a gyerekek fele egészésügyis szülő gyermeke :?

Dóri
Vendég

Atya ég Dóri! te nagyon csini vagy! hogy fogytál így vissza?
irigy -irigy :oops:

Most, hogy itthon volt aférjem megint híztam:evil: mert mindig főzött, meg vacsiztam is.hát vége ajó világnak.ma elment megint :(
nem ment vissza Angliába, mert nem vették volna fel csak 4 órában melózni.talált egy szakács melót Magdeburgban.ma ment.olyan rossz volt, hogy elment.ő is nagyon szomorú volt.de muszáj. :cry: kicsit szomorú vagyok most.

tetű
nekem is volt, mert tesóm hazahozta az oviból.jajj nagyon borzsztó.pfuuujjjj

szanet

Köszi csajok
Nem megyünk bele,de nem fogja megérteni és elhord majd mindennek és nála ilyen esetben nemhogy én,az unokái sem léteznek :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Nem egy érzelgős típus,a 25. év alatt nem kevésszer bántott meg annyira,hogy azt mondtam,soha többet nem szólok hozzá,de aztán mindig megbocsájtottam neki.Most majd hallgathatom,hogy bezzeg ők felneveltek és így hálálom meg :( :( :( :( :( :( :(
Már "csak" közölni kell vele és ettől félek a legjobban,félek a saját apámtól :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Voltam a postán,csak hogy teljes egész legyen a mai nap.Kiosztottam a nőt,hogy ugyan miért nem volt képes az uramnak odaadni a pénzt.Mire ő,ezt csak személyesen a címzett veheti át. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: Mondom,de hát itt voltak nála az irataim.
Mire ő,nem érdekli,az így akkor sem lehetséges,csak ha van meghatalmazás.Mondom,tehát ha írtam volna +hatalmazást,akkor átvehette volna :?:
Mire ő-persze,itt a postán tudunk adni hivatalos papírt,amit itt helyben,postai dolgozó előtt kell személyesen aláírnom és már át is veheti a párom :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Na,azt már nem közöltem vele,hogy ez a legnagyobb baromság,amit ma hallottam.Persze,bemegyek a postára,kitöltöm,aláírom a papírt,majd hazamegyek és visszaküldöm a párom,hogy vegye már át a pénzt.Tényleg,tök logikus :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Aztán elmentem boltba,hab a tortán :? :? :? :? Nálunk csak egy boltban lehet kapni teljes kiőrlésű lisztből készült kenyeret,azt is minden alkalommal fel kell íratni,és csak hétfőn,szerdán,pénteken van ilyen áru.Minden héten felíratunk minimum 6-ot,ez 1,5 kg-nak felel meg,berakom a fagyasztóba és elvagyunk vele.Hát nem nem raktak nekünk félre!!!!!!!!!!!!Azt hittem,ott helyben felrobbanok,mert ez már kb. a 4. ilyen.Komolyan,majdnem elkértem a panaszkönyvet és még a nőnek állt feljebb,mert reklamálni mertem.Azt mondja,nem ő írta fel,nem tehet róla :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Mire én,dehát most maga van itt,kinek mondjam?
Elhihetitek,a mai nap után ezen tök kiakadtam,ráadásul úgy néztek rám utána a boltban,mintha valami Jeti lennék.Kész voltam :x :x :x :x :x
Vendég

Dóri
Nem semmi ez az ovis dolog :shock: :shock: :shock:
Vendég

Holnap is egyedül leszek a csajokkal,apjuk dolgozik :roll: :roll: :roll: :roll: Főzök,mosok,vasalok,takarítok majd...Jupiiiiiiiii :? :? :? :? Pedig úgy elterveztem,hogy kertészkedni fogok kicsit.Jót tenne a lelkemnek.Már kinyíltak a hóvirágaink és már egy csomó tulipán és nárciszhagyma is kibújt :D :D :D :D :D Imádom őket :) :) :) :) :)
Ráadásul holnap 2 adag vendégseregem is lesz,már alig várom :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?