Sziasztok!
Már jó régen nem írtam, bár az elmúlt hétre van mentségem ami azt illeti. Bécsben voltunk és meglátogattuk drága húgomat és kedves kis családját.
Ezért aztán most hosszú leszek, hogy lehetőleg semmi se maradjon ki.
Elösször is gyerekorvost váltottunk, és Egerben Attilám gyermekorvosa elválalta Almát avval a kikötéssel, hogy nem fog tudni kijárni hozzánk. Mi ennek ellenére is szerettünk volna hozzá tartozni, hiszen az eddigi háziorvosunk sem jött ki még eddig egyszer sem hozzánk így nem sokat vesztünk vele, ha csak ez az egy "szolgáltatás" marad ki.
Más ami még a miskolci ortopédiát illeti. Mivel Alma baba befelé csámpázik a lábfeje így amikor majd el kezd járni tanulni, sarok támaszos cipőt kell majd hordania(ami még felíratható, így ingyen hozzá juthat az ember). Utána pedig, ha már tud járni a doktornő a magyar softy cipőt ajánlotta, ami állítólag csodákra képes.
Én utána néztem ennek a cipőnek az interneten és a jól ismert MBT cipő gyermek változata. Természetesen az ára is. 20ezer forint párja. Hát lehet ez akármilyen csoda cipő, de ennyi pénzért nem fogjuk kipróbálni.
Alma most 6kg és 60cm. Már egy hónapja, hogy elkeztük a hozzátáplálást, ami természetesen most az utazások egy kicsit felborították. Már kipróbáltuk az alma-sütötök, krumpli-sárga és fehérrépa, szílva és alma-banán ízeket. Nagyon szerette őket. A szilva és a banán-alma kivételével mindenre finnyáskodott egy kicsit elösször, de a második kostolás már jobban izlet neki. A tejpépet is kipróbáltuk.
Ami a mozgását illeti még mindíg csak a hasról hátra való fordulásnál tartunk.
Illetve, ha hasra fektetem akkor kúszás szerüen nyúlik az elötte lévő tárgyak után.
Egyre többet mosolyog és visszamosolyog, ami különösen édes.
Az idegenekkel szemben is sokat javult a helyzet. Már nem kezd el azonnal sírni

.
A bécsi utunk egészen jól alakult. A két gyerek nagyon jól összehangolódott alvásilag. Vince baba most 11hónapos és természetesen a maga elevenségével és hangosságával nem bizonyult jó játszópajtásnak Alma nyugodságához. Alma ennek ellenére jól türte az ostromot, bár nem maradt sérülés mentes az ottlétünk. Képekkel csak késöbb szolgálhatok.
Képzeljétek jelentkeztem a ringató tanfolyamra, mivel itt heves megyében, de még borsodban sem akad ilyen lehetőség gyermekek és mamák számára.
Májusban kezdődik és három hétvégén keresztül fog tartani. Majd a részletrekről beszámolok.
A baba-mama klubb még mindíg tart. Azóta volt már szó az úszásról és most majd egy pszichológus fog előadást tartani. Jelenleg 2hetente van összejövetelünk és 5-6 anyuka és kb7-8gyermek van együtt.
A visszaolvasással még nem végeztem nem is tudom, hogy mikor fogok a végére jutni. Mindenesetre a képeket a taliról végig néztem és nagyon örülök, hogy Barbiék vállalkoztak erre a hosszú útra ilyen rövid időre is. Gondolom a gyerekeid jól elfáradtak.Minden születésnaposnak és névnaposnak utólagosan is nagyon boldogat kívánunk.