A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Verus, abszolút nem újszülött pofi ez a kép :) nagyon kis huncut fiú lesz belőlem úgy látszik :)

KépKép

KépKép
stelly

sziasztok! Boccs a bekukkért de Elifről tudtok valamit?
Mindenkinek gratula a kicsikhez! :) nagyon édesek!
:)

Kép Kép Kép
asiye

Zétivera, igen én is csatlakozom a hasonaltatók táborához, máshogy egyszerűen nem megy! Lerakom és 10 perc múlva üvölt! :(
Bizony, holnap már egy hónaposak leszünk :D , olyan hamar repül az idő!

Verus, nagyon édes a kép! Tényleg nem úgy néz ki, mint egy újszülött!

Asiye, Elifről azóta nem hallottunk, mióta megszületett Efe!
zsu83

Sziasztok!

Millye: Köszi a táblát! :)

Stelly, ZetiVera: Együttérzek, én is ma vagyok először egyedül, bár én csak egy Gyerekkel! Mindenesetre volt bennem ma reggel némi félsz, mikor APa elment... :? De szuperek vagyunk, és majd megoldjuk. :)

Zsu, ZetiVera: Marcus is átszokott a hasonalvásra, sokkal jobban és melyebben tud úgy. :) Egyedül már szinte csak a babakocsiban alszik háton. Ha jobb nekik így, akkor biztosan nem okozunk semmi bajt...

Verus: Ez a hason fürdetés jól hangzik. Eszembe nem jutott volna. Lehet, hogy kipróbálom, nálunk ez még mindig nehezen megy.
Vincus nagyon édes, nagy kópé lesz belőle, az tuti. :wink:

Nekünk a mai délelőtt az eddigi legrosszabb hasfájós sírást sikerült produkálni. Egy óra lélekszakadt ordítás...Szóval, nem a laktoherb és nem narancs miatt és az infacol sem csodaszer... :( Ja, és nekünk ezek a tornáztatások sem segítenek. Kicsit el vagyok kenődve, ha belegondolok, hogy ez mág két hónapig eltarthat... :cry:

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Julcsi ha az infacol és a torna nem segít az azt jelenti, hogy nem levegőnyelés miatt fáj a hasa, azon ez a kettő segített volna. Mégiscsak ehettél valamit ami csikarja, vagy más a baj, pl éhes. Én sem hittem hogy tényleg éhes volt Zéti, állandóan sírt, azt hittem neki is a hasa fáj, de amikor elkezdtem táppal pótolni rádöbbentem hogy valóban éhes volt. Nem lehet hogy egyszerűen több kajára van szüksége? Néha elképesztő mennyiségeket esznek pár napig, aztán nyugi van megint. A kényelmetlenségeket biztos kizártad mint ruha, hőmérséklet, pelus, ilyesmi, úgyhogy - persze csak okoskodok, minden gyerek más - én erre tippelnék. Szurkolok hogy megoldódjon hamar! Ne kenődj el, ügyes vagy, meg fogod oldani! :wink:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Ikervus: nagyon jó a kép.

Zsu, Julcsi...meg a többi hasfájós: együtt érzek veletek, remélem mi megússzuk. Bár mi a kakival harcolunk. Két napig nem volt semmi,ma hogy mi elmentünk dokihoz a mamájával maradt és háromszor kakilt neki...a zokniján is folyt. A kórházban a csecsemős azt mondta hogy a pelus fordrait húzgáljuk, igazítsuk ki...na ott folyt ki a kaki. :) Szerintetek normális hogy három napig semmi, aztán kipakol? Mondjuk még nagyon kicsik vagyunk,lehet hogy be fog állni. Pukizni és büfizni viszont nagyon tud :D

Képzeljétek ma a dokinőnél voltunk, sebem szép, mondta is hogy nem akarja magát fényezni, de szép varrás :evil: . 10 nap telt el a szüléstől és már azt sem tudta hogy kislányt szültünk. Gondolom biztos sok babája született....Mindegy, kifizettük, 6 hét múlva kontroll és felejtős egy életre.

zetibebi: na hogy telik az önálló napotok???????? Birod??????

Kép
budabo

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk két etetés és a védőnéni érkezése között.
Andus most hívott, egyelőre nincs sok fejlemény sajnos. Kapott alapítványi szobát, egyágyasat ahogy szerette volna. TV-zik, olvas, el van, de el van szontyolodva, mert azóta sincs semmi fájás és a doktornő aki megvizsgálta, azt mondta h nem lehetett magzatvíz ami szivárgott, mert áll a burok. Ezek után Andus sem tudja, h mi lehetett, mert ő biztos volt benne, meg hát ezt mi nők sztem érezzük is. Viszont fejlemény, h bő 1 ujjnyira nyitva van.

Mondtam neki, hogy ha már fogadott dokija van, hívja fel inkább őt (ugyanaz a dokink egyébként), sztem nem árt ha tudja, hogy bent van már a kórházban (hátha bemegy és kicsit rásegít neki :)).

Lányok! Szurkoljunk neki nagyon, mert ráfér!

Hajrá Andus! Sokat gondolok Rád és beszélem magamnak és küldöm feléd is az energiákat, hogy neked is ugyanolyan szupercsodás szülésed lesz mint nekem!

KépKép
hugic

Ja és még egy dolgot elfelejtettem....

A babának 180-190es a szívhangja.... bár a doki nem ítélte komoly dolognak, Andus azért aggódik, h miért lehet....

Szal mennek a ++++++++++++++++!
Minden rendben lesz!!!!!!!

KépKép
hugic

Bizony Andus hajrá hajrá :D

Köszi Bogi, eddig jó, apósom eljött megszellőztetni Zétit az udvaron úgyhogy ő most alszik, Oli meg eszik-alszik egyszerre. A délután hosszú lesz, apa későn jön, de majd kitalálok valamit. A titkos ászom a kád, ha nem bírok Zvel fogom és berakom, ott képes egy órán át öntözni a vizet egyik flakonból a másikba :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Köszi ZetiVera, olyan aranyos vagy!
Már én is azon filóztam, hogy éhes lehet??? :? Csak délután akár 4 órát is alszik, és éjjel 5-6 órákat is, szóval gondoltam, akkor biztos elég a tej délelőtt is... Vagy lehet, hogy délelőtt kevesebb van? Mindegy, asszem holnap rápótlok lefejt tejjel és megnézem.
Illetve kaptam még tippet, hogy a paradicsom is okozhatja, szóval mától azt sem eszem...hátha...

Julcsi

KépKép
julcsi-79

HAJRÁ ANDUS!!!!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Gratula zümisnek és Andabellának! :)

Köszönünk szépen minden kedves gratulációt! :)
Most csak gyorsan bejelentkeztem, mert elég húzósak ezek az első napok, de nektek ezt nem kell magyaráznom. Szombaton hazajöttünk, doki szerint egy egészségbomba vagyok :D, de ennek ellenére azért jól elfáradtam a kórházi napok alatt. Itthon már kezdem magam kipihenni párom segítségével. Efe nagyon kis mohó, szombat óta hála az égnek tejcsi is van, addig nagyon aggódtam, hogy miért nem indul már...
Majd jövök képekkel is persze, Efe tiszta anyja fia lett :D, persze azért apáját sem tagadhatja le.
Ja a természetes szülés: érzéstelenítés, gátmetszés nem volt... A kitolásnál azt hittem ott maradok, de a végeredmény a lényeg, és az csodás. :)
Visszaolvasni majd talán egyszer, ha a cicifüggő fiam engedi.
Ja, ma jól le lettünk kaksizva meg pisilve apájával mindkettem, extrém volt... :D

Kép
Kép
elif

Andus: Hajráhajráhajrá!

Julcsi :Inkább nézd a másik oldalát! Már csak két hónap, és elfelejtheted az egész hasfájósdit! Biztosan nem könnyű nektek... Én már attól is rosszul vagyok, ha sírás nélkül kakira erőlködik....

Stelly: Nem lehet, hogy öltözékproblémás Adri baba? Mittudomén ő a meleget szereti és fázik, vagy éppenhogy melege van a cuccokban?

Budabo:
Sorstársnak jelentkezem... :( Nálunk sem volt szombaton semmi kaki, aztán vasárnap estére meg kétszer egymás után, de úgy, hogy megtapasztalhattuk, milyen az a háta közepéig style! :D
De én feltétlen rákérdezek a védőnőnél csütörtökön, nehogy Zétiverának legyen igaza, oszt nincs elég kaja! (De ez nálunk még csak most először fordult elő.)

Na és persze új gondom nekem is van. Kaptunk egy kengurut. Ami szuper...Férjem tegnap kikapta Esztikét a kezemből, amikor már félóránként ment volna megint cicire, és bedugta a kenguruba....Apám, a gyerek megnyugodott, többet nem is volt éhes, és 2 órát aludt így benne. Na, ezt eljátszottuk este is, és jelenleg is rajtam alszik kenguruban. De egyszerűen nem lehet letenni, mert azonnal észreveszi és sír!! Ergo: nem éhes az, csak unatkozik ezerrel! De kenguruban csak nem lehet élni???
Ja, és egy adag rokon volt itt délelőtt. Dajkálták és kézről kézre járt, és énbabám úgy elvolt, hogy meg se nyikkant. Mégsem olyan rossz ez a látogatósdi!!! :D

ladmon

Sziasztok!
Ritkán, de jövök én is :D .
Annyira jól alakul minden, tök szuper. Fürdések egyre jobban sikerülnek, ma elkezdtük használni a mosható pelust (ez az önbizalmam megerősödését jelzi :wink: ). " napja eszméletlen farkasétvágya volt, volt, hogy 3,5 órán át kajált, megevett sorban 4 cicit :wink: , közte persze kis pihenők, büfi, peluscsere, de a végére már nem hittem a jelzéseinek, hogy éhes. Elolvastam az ide vágó szakirodalmat, és ott találtam, hogy az első fejlődési ugrás 7-14 napos kora között jön el. Szóval tényleg éhes volt, de emellett 3-4 órákat aludt, éjszaka is (éjjel nem volt maratoni a kaja, 30 perc alatt letudtuk, és szundi tovább). Szóval a két napi farkasétvágy tegnapra meghozott több kamionnyi tejecskét, úgyhogy most van bőven.
Tök édi, ahogyan a bölcsőben alszik. Nagyon szereti a babaerszényt is, hétvégén mindkét nap látogatóink voltak, és úgy éltem társasági életet, hogy abban szopizott, pici pislogás után elaludt, szóval tök jó.

Andusnak nagyon szurkolok, lelkileg nagyon nehéz ezt elviselni, de Andus tök stramm csajszi, és minden rendben lesz! Szóval Andus hajrá :D :!:

Tegnap leesett a köldökcsonk, és a helyét fürdés után bizonytalanul, hogy kell-e, kitöröltem alkohollal, meg rá hintő, fél óra múlva totál bekakailt, és ahogy bontottam mi, látom a köldökén a sárga habos-krémes cuccot, hát halálra rémültem, mert az első gondolatom az volt, hogy a köldökcsonk helye és a hintőpor valamilyen kémiai reakcióba lépett, és elszúrtam nagyon. Tantusz mire leesett, hogy hát alant a kaki, az a tettes :oops:
Erre pont írjátok itt a köldökös infókat, nagyon hálás vagyok!

Millye, a hiányzó időpont a táblán nekünk 02.36, írd be légyszi, köszönöm.

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Helló Lányok!

Andus: ++++++++++++ gondolok rád, hogy zökkenőmentes legyen a szülés!!!!!!!!

Köszi a tippeket a kicsi foglalkoztatásával kapcsolatban!

Képzeljétek az 1 hónapos évfordulójára kapott Marcika pihenőszéket, és úgy néz ki, hogy nagyon bevált!!! Azóta napközben abban van, és így hogy lát és hall minket maga körül, olyan szépen elvan napközben, hogy az csuda!!! Persze néha egy kis ölbebaba azért kell. :)

Tegnap fürdés közben majdnem elaludt a vízben, olyan cuki volt!!!

Meg aztán megdöbbenve tapasztaltam, hogy az 56-os rucikat cipőkanállal kellene ráfeszegetni a törpire, így jelentem átálltunk a 62-esekre. Persze tudom, hogy van, aki rögtön ezzel kezdte :D

Julcsi: fel a fejjel, rá fogsz jönni, hogy mi a baja Bogyesznek!!!

Nálunk tegnap déltől este 10-ig 1,5 óránként kajált a törpi. Szerintetek ez normális? Tuti nem lehet anyatejjel túletetni a gyereket? Néha már kételkedem 8)

Irigykedem, akik alszanak éjszaka ...

Zsufi

KépKép
zsufi74

Kép Kép Kicsi Léna manó :D

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Sziasztok lányok!
Mi is itt vagyunk!
Lenne egy kérdésem és persze tanácsok is nagyon érdekelnének.Eddig olyan szépen volt tejem,és még büszkélkedtem is vele milyen sok van.De az utobi időbe ugy vettem észre hogy apad el.Pedig iszok rendesen sokat.Ma a sörtippet fogom kiprobálni,mellé még szoptatos teát is iszok...
Petra ugy 100-110g ot eszik meg de útána ha fejni akarom magam már nem jön semmi,eddig meg jött böven :cry:
Mitöl lehet ez?
Petra baba nagyon jó kislány,egyre többet van ébren és nézelödik,grimaszolgat.Hasa sem fáj sokat.
Elöre is köszönöm a tanácsokat. Kép Petra baba Kép Nagy puszit küld mindenkinek

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
zsancy

...és így kelt kis családom tegnap reggel. Kép

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Julcsi: Sajnos nálunk se szokott segíteni mindig az Infacol! :cry:
Ilyenkor a hasamra fektetem, és úgy simizem a hátát, néha be szokott válni!

Bogi: Nálunk mindennap van kaki, bár nagy harcot vív Bencus vele, látom ahogy szegénykém erőlködik! :cry:
A doktornőd meg nem változott semmit, ugyanolyan bunkó! :twisted:

Hugic: Köszönjük az Andus híreket!
Nagyon szorítunk nekik! ++++++++++++++++++++++++++++

Elif: Örülök, hogy írtál! Várjuk a képeket! :D

Gerendai Zsu: Ne aggódj a köldök miatt, nagyon ügyesen csinálod, nálunk állandóan összepisilta Bencus! :?
Tündéri a kislányod!!!!! :lol:

Zsufi: Félig már mi is 62-eseket használunk, pont ma pakoltam össze a kinőtt ruhákat! :cry:

Zsancy: Fejni én se tudok, mert Bencus nem sokat hagy a cicikbe!
Petra baba is gyönyörű kislány! :lol:
zsu83

sziasztok!
megvolt pénteken az első látogatás a nefrológián:
Csináltak egy alapos hasi UH-ot, amin kiderült minden, amit eddig is tudtunk. Jobb vesében nagyfokú tágulat, alaposan elvékonyodott kéregállmány, bal vesében enyhe tágulat, egész jó vastagságú kéregállomány. Úgy tűnik a VUR (reflux - vizelet visszaáramlása a hólyagból a vesékbe) sem kizárható.

Április 16-ra kaptunk időpontot MAG-3 izotóp vizsgálatra, ami arra jó, hogy feltérképezik a teljes veseműködést, ezáltal képet kapunk arról, hogy hol is van a szűkület.
Nem kellemes vizsgálat, branülön keresztül sugárzó anyagot fecskendeznek be, majd egy vákuumágyba fektetve a kis pácienst nézik az izotóp útját a kiválasztó rendszerben.
A vákuumágy azért kell, mert fél-háromnegyed órán át mozdulatlanul kell feküdni.
Nagy valószínűséggel ezután műtét következik.

De addig is pihi és nyugi...

szia Emese! :lol:

zümis naaaagy gratula nektek! :lol:

hugic nagyon gratulálok neked, örülök, hogy olyan szülésed lett, mint amilyet szerettél volna :D

Andus kitartás!!!

Kép
Kép
Kép
iricc

Minden babó nagyon édes!!! Imádom nézni őket! :D

Elif, jó h jelentkeztél, nagyon kíváncsi vagyok Efe-re! Siess a képekkel. :D

Tök égő, h ti nem annyira örültök, h egyedül vagytok a gyerkőccel/gyerkőcökkel, én meg alig várom, h Oli csak az enyém legyen. Most anyukám van itt, de csak szerdáig, és akkor Oli
4 óráig csak az enyém. :D Imádom a fiamat. :)

Kép

Kép
gjéti

Kép álmában is álmos :)

Elfelejtettem feltenni a múltkori sétás-alvós-ásítós képet. :lol:

Kép

Kép
gjéti

sziasztok Lányok!

Zsancy, nálam is volt ilyen "átmeneti" időszak, kb hasonló időben, úgy a 2. héten, ha jól emlékszem. Valószínű, hogy megnőtt a baba étvágya és ezért többet szopizik ki ( ??), ezért nem marad már a fejésre a megszokott mennyiség, mint előtte. Korábban nem evett kevesebbet? Vagy még az lehet, hogy többször szopizik és azért nincs maradék...:)De azt olvastam, hogy a 2. héttől megnövekszik az étvágyuk egy kissé!
Én már nem is fejem a múlt 7 óta, mert iszonyat, h mennyire nincs rá időm és az az igazság, hogy kieszi a magáét, aztán a maradék ami marad nem olyan nagyon sok. Hozzáteszem nem is vagyok egy tejcsárda, egyelőre pont annyi van ami neki kell.
Remélem ez így is marad még egy darabig.
Mi is sokat levegőzünk van, h úgy alakul, h 2 órát is kint ragad a teraszon, persze nem -10 fokban. Jó hatással szokott rá lenni. Hasonlóan működünk, mint Veruséknál a kisVInce, mire a sapi rákerül már szundizik is:) :lol: + a babakocsis sétálgatást is nagyon kedveli, mindig alszik akkor is, többnyire utána vége az azt megelőző esetleges hiszinek :wink:

Kreiszi, kérdezném Tőled, h mi a helyzet a vérnyomiddal? IGaz, h arra már végképp nem érek rá,h méregessem csak nagyon ritán, de azt vettem észre, h megakadt kb130/80-85 nél, ami azért nem vmi korrekt?! :cry:

Iricc, hát bevallom kicsit rémisztően hangzik ez a sok vizsgálat amiket leírtál! reméljük minden jól alakul!

Az éjszakáink változóan alakulnak, volt már olyan klassz is, h este 8-tól alvás volt kb hajnal 3-ig, meg este 10-től szintén 3-ig. De volt már olyan is, h műszakom volt 12-3 ig egyfolytában, nem sírt csak ébren volt:( :cry: Többnyire egyszer éjfél és 6 között 1x biztos eszik még. A másik ami nagyon rossz,h sokszor bealszunk mindketten az etetés alatt, aztán ott ragad nálam. Na akkor meg fogalmam sincs, h mennyit is evett, mikor volt fent stb.......tök hülye vagyok, mert ilyenkor teljesen egybefüggő az egész éjszaka......reggel meg mosott kaki vagyok......mert meg sem mertem mozdulni semerre sem....Úgy tűnik, h Botikám is jobban szeret nálunk aludni, mint az összes többi gyerek :lol: ,mert ha beteszem az ágyába előfordul,h igen nehezen alszik vissza.

Örülök, hogy szinte mindenki túl van a szülésen,kivéve Andus, Neki pedig kitartást és szuper szülést kívánok!
Elnézést a kisregényemért :shock:

Kép
kaandi

eszembe jutott, hogy mit felejtettem el a múltkor!!!!! :)
hülyeség lehet, de megkérdem tőletek:
én imádok hason aludni, ezt pocakos időben mellőzni kelett, de már nem bírom tovább, viszont ha tegyük fel egész éjjel hason aludnék( álom lenne egy éjszakát végigszunyálni :)), akkor az nem nyomja el a ciciben a tejtermelést?Hasrafeküdtem, kényelmes is volt, de 10perc után rámtört ez a szörnyűség, mi van, ha leáll atej, mert elnyomok valamit.....vagy ez nagyon baromság????

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

zsancy,gerendai zsu,gjéti: nagyon édesek a képek.
Andusnak hatalmas kitartás, már az is valami hogy egy ujjnyira nyitva van.

zsu: nálunk füge pukizik,büfizik, a kaki dolog nem megy neki. Holnap jön a dokinő és rákérdezek, sok más kérdéssel együtt. :D
A dokinőm meg hát......ezt már megbeszéltük, hogy a tied mindennap rád nézett, valószínűleg ő azt is tudja, hogy te melyik páciense vagy és mit szültél. De basszus most is dugig volt a rendelője :shock: . Képeslapba raktuk neki a pénzt, és férjem mondta hogy még a vezeték nevünket sem írjuk oda, ne is emlékezzen ránk :D . Még írt fel cseppeket méhösszehúzódásra. Raktam fel képeket cseppemről a közösbe :D

Kép
budabo

kaandi:
Lehetséges igazad van..(söt biztos) eleinte csak 50-80akat evet de mára már a duplája...de én ugy megijedtem hogy talán nem lesz tejem.
Sörös trüköt kiprobáltam...de nekem alig ment le a torkomon,rázott töle a hideg.Mit szeretnek ebbe a keserü lötybe a fiúk???
:wink:

Ikverus:

Én még ilyent nem halodtam hogy nem szabadna szülés után hason aludni...szerintem semmi köze nincsen a tejcsihez.Hisz ha lenne akkor ugyis tanácsolta volna a növér,vagy irta volna jopár szakkönyv,hogy nem helyes hason aludni.

Gjéti:
Tündéri Oli baba.Nagyon aranyos:)

Gerendai zsuzsi:
A te kislányod is nagyon édes,elveszik apukája mellet.De nagyon aranyosak igy ketten.

zsancy

Andusnak mennek a drukkok ezerrel!!! Remélem, beindul neki az éjjel valami!

Julcsi, simán lehet, hogy nem egyformán éhes mindig, nem is egyforma mennyiségeket eszik. Adri azt csinálja, hogy éjjel szintén 5-6 órét alszik, napközben is van 4-4,5 órás alvás, de van, hogy már egy óra múlva újra enni kér (szerintem így pótolja a hosszú alvásokat). Ja meg néha lemérek egy-két evést, és pl múlt héten volt, hogy 150 grammot is evett, ma meg volt, hogy 80 gramm után kiköpte a cicit - na ez után másfél órával nyafizott a repetáért, aztán beájult egy négyórás szundiba.

Ladmon, valamelyest igazad van: a sapkától hülyét kap, azt már észrevettem, de pár perc után hozzászokik. De ma kiderült a tényleges turpisság (hülye én, tök logikus, nemtom miért nem jöttem rá). Itt is a hason-háton probléma van. Hogy utál háton lenni. Nem tudom, miért gondoltam, hogy ha a kiságyban nem jó háton, akkor a kocsiban jó lesz úgy :roll: Ugyanis ma hason dugtam a babakocsiba, és öt perc múlva vígan húzta a lóbőrt, aludt kint a teraszon egy órát, aztán behoztam, felébredt a vetkőzésre, de itt bent is folytatta a durmolást még két és fél órán át :)

Elif, jó hogy itt vagy!!! Gyere, ha a kisfiad engedi, és FOTÓÓÓT!!! :)

Zsufi, én is ma néztem, hogy az a rugi, amiben hazahoztam a kórházból, mintha már kezdene kicsi lenni :)

Zsuzsi, nagyon édes Léna :D örülök, hogy ilyen jól alakul nálatok minden! És ha jól látom, apa nálatok is már szerelembe esett a kislányával :D

Tényleg, Zsuzsin kívül van, akinek ilyen nagykönyv-szerint produkálta a gyerek a növekedési ugrást? Mert nekem nem tűnt fel ilyesmi, bár lehet, hogy csak mert még olyan rendszertelenül élünk...

Zsancy, Petra jóllakik? (fotók alapján igen, nagyon kis helyes :wink:) Csak mert én se tudok fejni, de már nem is próbálkozom, baba jóllakik, én meg örülök - legalább ezzel sincs macera :)

Iricc, nem hangzik valami jól ez a vizsgálat :( szegény kis Milos, de ha ezen túllesztek, akkor végre minden rendben lesz ezzel a drága kisfiúval :)

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok!

Újabb hír Andusról: kicsit fájogat már, este megkapja a méhszájérlelőt és vszleg holnapra lesz baba.
Szal drukkok mennek továbbra is :)

A fürdetéssel kapcsolatban kérdezném: ma 17:30-kor evett a kismazsolám és mivel általában 25-30 percet szokott szopizni, gondoltam ez jó is lesz a fél nyolcas-nyolcas fürdetéshez. Csakhogy! próbáltam büfiztetni 6 körül ahogy befejezte a szopit, ami egyébként nem ment - ahogy sosem szokott :( - és mikor betettem a kiságyba, jelezte finoman, h ő bizony még éhes. Újra cici, gondoltam ez lesz 10 perc kb. ahogy szokott, de nem. Megint fél órát szopizott. Így most aludt el és már negyed nyolc van... fél kilenckor nagyon késő fürdetni? :roll:

Addig mennék vacsizni, meg kifejem a maradék tejet - ha maradt egyáltalán :shock:

Még valami! Emlékszem, h Andus írta a büfis tippet, ami többeknek bevált. Nem tudja véletlenül vki, hogy hanyadika körül kell keressem? Iszonyú sokat kellene visszaolvasni.
Vagy esetleg leírni, vagy új tippet adni tud vki? Az nagyon gáz, ha nem büfizik? (nekem oldalt fekszik a baba, így ha bukik, akkor mindig kifolyik oldalra a tejci).

Előre is köszönöm a tippeket.
(most rám parancsolt a papi, h irány a vacsi :))

KépKép
hugic

Iricc ez a vákumágy nem hangzik jól :( reméljük meggyógyítják hamar Milost!

Gjéti én is szeretem kisajátítani a kölköket, csak Zéti nagyon eleven, néha veszélyes dolgokat művel és még nem vagyok elég ügyes hogy őutána is ugráljak meg a kicsire is vigyázzak. De nagyon várom hogy végre hárman legyünk, és ne szoruljak másra.

Verus szerintem ha elnyomod az fáj annyira hogy visszatartson a hason alvástól. Én is alig várom hogy megint hason alhassak, de olyan duzzadtak a melleim hogy képtelen lennék :? Szerintem ha kényelmes neked akkor biztos nem nyomsz el semmit.

Nagyon szépek a babák!!! :D Elif várjuk tőled is a fotót!

Mi is hasfájunk ma délután, nem volt egész nap alvás, max fél óra, máskor meg 3-4 órát is húz, akár kétszer is. Ölben sírás, elszundítás, öt perc a kiságyban aztán megint ölben sírás. Tegnap meg ma délelőtt apa-féle spagettit ettem, lehet hogy túl paradicsomos vagy túl fűszeres volt Olinak. :? Vessetek meg de ma már csak tápszert kap Oli, nem kínzom ha van más ennivalója is. 99% biztos vagyok benne hogy ez a baj, böff-durr van dögivel úgyhogy nem levegő kínozza, és a mozgásából meg az éles görcsös sírásból ítélve ez hascsikarás. :cry: Komolyan mondom csak főtt krumplit fogok enni és vizet inni :cry:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Zsancy, köszi az Oli dicséretet. :)

Hugic, nálunk is volt már olyan, h Oli elaludta a fürdetési időt. (fél7 nálunk) Akkor fürdettem meg, amikor felkelt. kicsit féltem, h elveszti
az időérzékét, és még 10-kor is fent lesz, de szerencsére nem tette.
:D

Büfizés: Nálunk Oli szinte egyből szokott,
ahogy felveszem a szopi után. Ha nem, akkor meg a vállamra fektetem, és jól feltolom a seggét. :lol: Nálunk ez mindig beválik.
(sőt, valamikor nagyon is, múltkor a fiúk felkapták evés után babusgatni, és egy kicsit megöntözte őket a drágám) :lol:

Kép

Kép
gjéti

Hugic mi Zétit mindig pontban este 7kor fürdettük a ritmus miatt, Olit totál össze-vissza, van hogy hétkor, van hogy tízkor :oops: egyenlőre nagyon nem kavartuk be ezzel az összevisszasággal mert amúgy is zavaros még a napirend, visszont meg fogom próbálni beállítani megint este7-re. Szerintem nyugodtan fürdetsd meg később, nagyon nem billenhet ki egyszeri csúszástól :)

A büfis valahogy úgy volt, hogy a térdedre kell ültetni úgy hogy tartod a hátát-fejét, és kidöntöd egyik oldalra majd vissza egyenesbe, ugyanez a másik oldalra is, meg hátra is. Valami ilyesmi. A büfihez sok türelem kell, van hogy 20 perc múlva szalad ki, az fontos hogy kijöjjön mert ha bent marad hascsikarást csinálhat. Ha ilyen nehezen büfizik adj neki infacolt, az elvileg kihajtja a buborékot alul anélkül hogy csikarna neki.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Gjéti! Húúú ezért nagyon irígyellek...
A múltkor 40 percig próbáltam kicsikarni belőle, de egyáltalán nem ment, aztán feladtam és letettem oldalra aludni.

Köszi Zéti! Az infacolra én is gondoltam, mert egyáltalán nem büfizik. Ha 10x büfizett mióta megszületett sokat mondok...

Fürcsi megvolt, igazából jól is jött ki, mert éppen ébredt mikor papi elkészítette neki a vizet. Én meg pont mellszívóztam a maradékot, így papi csomagolta ki és együtt fürdettük, és most is ő van vele, beszélgetnek. Ha tudom elhúzom még 10 percecskét a tejcit, mert ha nincs meg legalább a két óra a két evés között akkor 10 percre hajlandó a kismazsolám cicire mászni, aztán bealszik.

Lassan tényleg meg kell írnom a szüléstörténetet. Remélem, holnap is ilyen szép napunk lesz, mint ma és akkor lesz időm. Úgyis jubilálunk! Holnap 1 hetes lesz Marcikám :)

No nem bírja tovább cici nélkül... elbúcsúzom :)
Jó éjt lányok :)

KépKép
hugic

Stelly!

Petra étvágyával nincs gond...csak azért akarok pluszba még tejcsit hogy eltudjam tenni a fagyóba.Rosszabb napokra ha épp lebetegednék és nem tudok szoptatni.
Gjéti:
Oli dicséretét ne köszönd...ez az igasság egy tünemény.

zsancy

Iricc: Szegény Milost, úgy sajnálom, ilyen picur, és már ilyen kellemetlen vizsgálatokra kell mennie! :cry: Nagyon szorítok neki! De ügyes kisfiú, és ügyesen veszi az akadályokat!

Gjéti: Nagyon cuki Oli baba! :lol:

Kaandi: Örülök, hogy írtál! :lol:
Nálunk is előfordul, hogy bealszunk Bencussal éjszaka szopizás közbe! :wink: :lol:

Bogi: Én csak sima borítékba adtam oda a lóvét a doktornőnek a kórházba, de a 6hetes kontrollra csinálok neki egy képeslapot, amire Bence képeit fogom ragasztani! :lol:
Megnéztem a képeket, annyira helyesek vagytok együtt Iringóval, gyönyörű baba!!!! :lol:

Megnéztem a többi babaképet is, gyönyörű az összes topik baba! :lol:

Hugic: Várjuk a születéstörténetet!
Mi 7-fél8 körül fürcsizünk!
zsu83

Hát...nem adtam tápszert Olinak de már bánom, tejcsit kapott és most megint ölben séta nyöszörgéssel :(

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Hugic: volt még valami tipp a büfire, valahol a mellkasán kell megnyomni egy pontot, de én sem tudom. :(

zsu: ari vagy, én is végig néztem a baba képeket végre,és tök jó mindegyik.

Andusról hír??????

Kép
budabo

Örömmel értesítelek, hogy 0.41-kor megszülettem. Súlyom 4110g és 57 cm vagyok. Zétény

Andus! Hatamas gratula!!!

Kép
mist

Óóóó... épp most akartam én is feltenni az Andus hírt! :)

ANDUS! NAGY-NAGY GRATULA NEKTEK!!!

KépKép
hugic

Gratula Andus!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Te is egy "csepp" fiút szültél!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kíváncsi leszek a történetre.

Kép
budabo

Jó reggelt!

ANDUS: HATALMAS GRATULA!!!! Hamarabb ment, mint remélte, úgy örülök! Remélem jó élményekkel tér vissza. :)

Zsuzsi: Jaj, de jó, hogy jöttél! Léna nagyon szépséges, és örülök, ohgy van elég tejcsi. Ez oooolyan nagyon fontos!

Gjéti: Tündéri arcokat vág Oli. :) Szeretetben nálunk sincs hiány, azért nem szeretek még egyedül lenni a Bogyóval, mert néha döntéseket kell hozni és azokat jó megbeszélni valakivel. Szerintem az ember az elején bizonytalan, de reméljük, ez pár hét alatt elmúlik... :?

Ladmon: Akkor nem kevés a tejcsi, hanem a Gyermek szeret ölben lenni... Szerintem a kenguru miatt ne aggódj (bocs, asszem ezt már leírtam itt), a Tesóm az elején csak abban tudta altatni a Kislányát, és mára szépen alszik a saját ágyában is. Szóval nem kell érettségiig hurcolnod. :wink:

Budabo:
Tejcsi téma... Én abbahagytam a laktoherbet, és elkezdtem az urtica urenst és szerintem több azóta a tejem. Amúgy pedig iszom kb 4 liter folyadékot egy nap és minden délután leheveredem egy órára pihenni. Lehet, hogy luxusnak tűnik, de a Babóm úgyis 3-4 órákat alszik, én is megérdemlek ennyit. És meggyőződésem, hogy jó tesz a tejtermelésnek, ahogy Verus is írta. :) Hogy vagytok?

Mist: Jobban vagy?

Pandus:
Te?

Nálunk itt volt a doktornő tegnap, annyira rendes, helyes, alapos, úgy örülök, hogyi lyen gyerekorvost sikerült találni! Megnyugtatott, hogy a Gyerkőc gyönyörű, jó fejlődik, biztos, hogy elég a tej. :) Azt mondta, hogy ha a székletben kicsi fehér golyócskák vannak (már bocs a naturális részletekért, csak hátha valakit megnyugtatok vele), az emésztetlen anyatej, és az arra utal, hogy bőven elég a tejcsi. Én úgy megnyugodtam! Amúgy ő is oltáspárti, szerinte a rotát és a bárányhimlő ellenit is érdemes beadatni. Persze nagyon drága... :?

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Andus, gratula a "pici" fiúhoz, :D jól megnövesztetted a pociban :wink:

Kép
kangu

Julcsi, én a bárányhimlőn most nagyon gondolkozom. A két lánynak beadattam, de lehet, hogy feleslegesen. A környékünkön bárányhimlős időszak van, és a beoltott gyrekek is sorra elkapják :(

Kép
kangu

Andus!!!!!!!Gratulálok!!!!!!! :D

Kössz a nyugtatást, de tegnap se tudtam hason aludni, mert toál csurig vagyok, és szétrobban a cicim....kispindurom képzeljétek 4-4,5 órát aludt éjjel, egyszer kelt csak fel....fürcsi után még hammolt, aztán letettem, éjjel evett egyszer, aztán szunya reggelig....annyira jót aludtam!!!!!!!!!! :) bár regel eklhetne mondjuk 8-9 fele...de hát túl sokat kívánok :)

Fürdésre nekünk nem sikerült még fix időpontot választani....mindig valami közbejön...van hogy végre alszik, aztán van hogy épp vendég dekkol itt, vagy a nagyok húzzák az időt, vagy az evés tolódik el....szóval sose fix, de 7-9 közt valamikor sikerül :) hason fürdés nagyon bejött, ha locsoljuk a hátát, keményen tempózik a drága, és nagyon élvezetes pofit vág, még kortyolt is a vízből, annyira beturbózott... :) A nygok ugyanígy nyomták....sőt, ők volt hogy fürcsiztek apával egy nagy kádvízben, és ott tudtak úszkálni igazán...szerinetm Vince is hamarosan kipróbálja..:)

Babakocsiban nekem mindig hason aludt Andris fiam, de Vincét a nagy hacukától nem tudom hasra tenni....Amikor Andris született, jobb idő volt, meg talán nem voltam ennyire féltős, hogy megfázik és nem volt ennyire bebugyolálva :)öregszem......:):) Na meg a 62-es télizsák, amit még azt hittem kicsi is lesz, akkora nagy szegény pindurkámra, hogy totál elveszik benne....

Büfi nálunk apával működik jól, és a gyerekszoba, meg a nappali közt sétálgatva.....

Gjéti! én már lassan 2 hete egyedül vagyok a kismanómmal délelőttökre, és én is nagyon élvezem, hogy csak az enyém!!!Kell is ez a kis nyugi, csak anyával! jujj mennyire önző vagyok ! :):)

Haláli volt tegnap, én már igen elfáradtam estére, meg éhes voltam....Vince szokásos "cipeltetem magam", hangulatban, hát letettük a mózeskosárba a nappaliba, melléültem és simiztem a hátát...elaludt pikk-pakk, aztán mentem a konyhába, hogy kajcsizzak...fél perc múlva a kis drága ordíított...visszamentem, megin simike, egyből szunyált is csendben....megin elmentem, megin ordítás...apa megkönyörült, és átvette a simiszerepet, hát egyáltalán nem nyugodott meg, erre csak elkezdetm apával beszélgetni és a hangom hallatára újra csendben lett...így apa simikézte, én jártattam a szám, miközben vacsit csináltam, és Vince aludt édesen.....a kis zsarnok :)
Na meg újra Phil Collins zeng...most is, arra alszik, akárcsak a bátyuskája...Andrissal egy éven át minden este azt kelett hallgatni, arra aludt el.....aztán tönkrement a kazetta,( akkor még azon volt,) és a következő válogatás nem tetszett neki, mert nem, úgy jöttek sorban a számok, ahogy ő megszokta...... :) Azóta is amúgy imádja Phil Collinst hallgatni, hát most Vincénél is ez a helyzet...bár mondtam inkább Dido-ra, vagy Enyára szoktassuk rá, mert már most unom az öreget! :D

Bocsi a nagyregényért :)

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Julcsi - az urtica urenst és a laktoherbet egyszerre nem is szabad alkalmazni? mert én ma akartam elkezdeni adagolni a golyókat...

Most beszéltem Andussal! Minden rendben van velük és a szülés is jó volt, nem olyan amitől félt! Viszonylag gyorsan ment, de természetesen fájt. A lényeg h minden rendben. Baba-mama már együtt vannak, most ott szuszkázik mellette édesdeden.

Lányok! Szerintetek felhívjam a gyerekorvost? Tegnap óta szívom az orrát a babónak, mert mindig akad vmi kis adag benne, és nagyokat tüsszög időközönként. Szopi közben pedig szörcsög... :( ugye nem lesz beteg rögtön 1 hetes korában? :(

KépKép
hugic

Ezt muszáj :D :
Kép

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Ikervus:tündéri a kép.

julcsi: talán Stelly vagy Ikervus írta hogy nagyon gyengére csináljuk a teát, most ezt próbálom. A tejcsi lassan de kezd beindulni, hajnalban 120 volt, de cseppemnek nem volt elég. Pótólnom kell még, mert ha nem teli pocakkal teszem le akkor tömi az öklét a szájába, rázza a fejét és legalább 2 óra mire megnyugtatom. Amúgy jól vagyunk, össze szokóban. Jön ma a dokinő kíváncsi vagyok mit fog mondani. Nem tudom mennyit ehetnek ezek a picik. Addig adjam neki a kaját amíg kéri?? Na most megyek teregetni aztán kihasználom hogy pihizik. Ja és nemluxus hogy pihensz, nem hiába mondják hogy ha a babád alszik és te is megteheted akkor pihizz, ha éjszaka buli van akkor bírd. :D

Amúgy elismerésem zetibébinek,iriccnek,ikervusnak meg a többi több gyerekes anyukának!!!!!!!!!! Nekem még néha az egy is sok. Bár amikor elnézem az édes pofiját akkor mindig elérzékenyülök

Kép
budabo

Tudom, nem tartozom közétek, de többen figyelemmel kísértük az utolsó heteket a májusiak közül, és nagyon drukkoltunk minden kismamáért és babáért! Most, hogy Andus kisfia is megszületett (az jutott eszembe, hogy amennyiben február is 31 napos volna, akkor még épp februári baba lenne Zétény :wink: ), sok szeretettel gratulálok mindannyiunk nevében a gyönyörű babákhoz, sok boldogságot kívánunk a családoknak! Édesanyáknak mielőbbi felépülést, örömet és elegendő tejet!
Vendég

Tegnap esténk nem volt valami jó.Petrának fájt a hasikája,annyira sirt hogy bele is izzadt.Ez normális?Adtam is rá neki cseppeket(dánt)megnyugodott töle,de elaludni nem akart hiába ringattam,a izzadás el is mult utána.Igy beköltöztem a szobájába és a hasamon elaludt.Igy aludtunk reggel 5-ig.
Hugic:

Nálunk is van orrszívás meg szürcsögés,trüszögés,de én azt olvastam+mondták is hogy ez némelyik babánál teljesen normális mert az ö orruk még nem olyan fejelett mint a miénk,meg ugye ki se tudják fújni,és azért trüszögnek sokat hogy a benne lévö kis "cuc"elöre jöjön.Akkor kell aggódni,ha láz is felmerül...
Persze hozzánk is jön a védönö és én is megkérdezem töle mi is lehet ennek az oka..szerintem azért kérdezd meg az orvosodat.

Meg a Baba-Mama klubba ezt irta a dr nö:

A kisbabák egy részénél az első fél évben, de főleg az első hónapokban észleljük ezt az ún. szörcsögést. Ez a váladék, amely ezt okozza, általában hátul, az orrgaratban helyezkedik el, amit Önök is észleltek. Oka általában az, hogy a csecsemők böfizése közben kevés anyatej feljön a gyomorból az orrgaratba. Egyrészt ez, másrészt az ezáltal létrejött orrgarati váladéktermelés eredményezi ezt a váladékot. A bukós csecsemőknél gyakrabban és tartósabban észleljük a szörcsögést. Lehet oka még a fűtött szoba száraz levegője, tápszeres csecsemőknél akár tejallergia is. ha a váladék sok, érdemes leszívni, azonban ne vigyük túlzásba a porszívózást. Ha a váladék túl sűrű, lehet anyatejet, fiziológiás sóoldatot, tengerisó-oldatot, esetleg kamillát csöppenteni az orrba. Ilyenkor a baba gyakran nagyokat tüsszent, de mindenképpen leszívható lesz a váladék. Amennyiben azonban ezt a csecsemő lenyeli, semmi baja nem lesz, abban ilyen esetben nincsenek fertőző kórokozók. Nyálkás széklet, ill. hasmenés ennek nem lehet a következménye.
Dr. Gömöri Ágnes

zsancy

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.25 18:03-kor.
Vendég

Andusnak nagyon gratula a majdnem februári, nemkicsi babához!!

Stelly:Hehehe, nálunk kétnaponta van fejlődési ugrás... :D

Julcsi: Köszi, megnyugtattál, hogy nem marad örökre a nyakamban egy kenguruban!

iricc:
Hát ez a vákumágy nem hangzik jól, de remélem minden jól alakul majd nálatok!

Verus: Jó, hogy nálad a hasonfekvés az alapprobléma!! Én hosszabb alvás után már az oldalamra sem tudom fordulni a luficicitől... :D Szóval szerintem, ha megy a hasonalvás, nagy bajt nem csinálhat....

hugic: Nekünk sem volt böfi az első héten, szinte semmi. Mostanra is gyengusz a dolog, de a döntögetős módszerrel azért kicsikarható belőle néhanapján. De én nem szenvedtetem, ha nem megy. 10 perc, ha van, van, ha nincs, nincs....

Én is csak a fagyasztóba fejek, szinte csak éjszaka, napközben nem nagyon van mit, mert a kis éhenkórász kicuppantja még a zsírszövetet is belőlem!! :D

Nilabaliról semmi infó, vagy csak én vagyok lemaradva???

ladmon

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?