Sziasztok!
Moncsi!
Tüneményes Lívia!
Tényleg micsoda hajasbabáink vannak
Megjártam a dokit, megint volt minden, méhszájvizsgálat, villám uh, pedig tényleg csak beszélgetni mentem, de gondolom, ő meg úgy gondolta, dolgozzon meg a pénzéért

Lara úgy tűnik nagyon jól érzi magát odabenn, egyelőre nem nagyon akar kijönni

A méhszáj tök zárt, de azt mondta a doki, első szülésnél ez nem sokat jelent, ez egészen a szülés megindulásáig általában így van, csak akkor kezd nyílni, ha megindul a szülés(elfolyik a magzatvíz vagy valami)Szóval szerinte ettől még bármikor elindulhat kifelé, hogy zárt vagyok.
Átbeszéltük a szülést is, vegyes volt.Itt nem lehet enni-inni, bár ő is elismerte, hogy igen elenyésző az olyan vészhelyzetek száma, amikor altatásra van szükség, általában sürgősségi császárnál is van idő az érzéstelenítésre,mert annak is van előjele.
Érzéstelenítés alapból nincsen, kérni kell(előre egyeztetni egy anesztessel, aki adja)ennek egyelőre örültem, aztán majd kiderül hogy bírom.Mazochista vagyok

Mondta a doki, hogy nem lehet előre tudni, hogy ki hogy bírja majd, viszont első szülőknél gyakoribb a vákumos szülés EDA esetén, mert ne érzik, mikor kell nyomni
Vajúdáskor sétálgatni lehet, csak időnként ellenőriznek szívhangot meg ilyesmit, nem az van, hogy rád kötik azt a kütyüt, és csak feküdni lehet.
Szülés után odaadják a babát, ha minden oké, és ha van hely, lehet babás szobába menni.Viszont minden babát inkubátorba tesznek egy picit, hogy "akklimatizálódjon".Erről is olvastam, van ahol így van, van ahol nem, hát itt így van.
Betöltött 40.hét után minden gond nélkül várnak egy hetet, de van hogy kettőt is, mert az a tapasztalat, hogy előbb-utóbb minden szülés beindul...

Na ezt én nem szeretném megvárni, szerintem akkorára nagyon nagy lesz Lara, már most is szép méretekkel rendelkezik.
Nagyjából ezekről beszéltünk, meg technikai dolgokról, hova menjünk, mikor hívjuk őt stb.És megint megerősítette, hogy ha pl. holnapután bemegyek, mert valami gyanús, de mégsincs semmi, nem fognak már elengedni, ott kell maradni.Ezt továbbra sem értem, de ez van.
A körülményekhez képest igyekeznek teljesíteni a kéréseket, mondta, hogy pont volt egy kismama, aki "csendes szülést" akart(nyugi, fények nélkül, stb)úgy tűnt, sikerül, nem volt másik szülő, aztán hirtelen berobbant 5 mentős egy kismamával, ez ilyenkor pech, de ha nem így alakul, mehetett volna a különleges kérés.
Csibb!
Drukk!++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++