A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Moncsi. nagyon örülök, h jelentkeztél!! nagyon cép Livibaba!!

Szép napot!
Vica
wicca

még nem olvastam vissza, csak gyorsan bejelentkezem!

már nyitottabb vagyok, úgyhogy pénteken kell megint ctg-re mennem, aztán ha addig sem történik semmi, akkor hétfőn és szerdán. kódot sajnos nem tudok, mert nem írta be... de azt mondta, hogy bár nyitottabb a belső méhszájam is, de a baba feje lehetne még lejjebb... úgyhogy még mindig nem szülünk...

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

ja, és nálunk sincs már zárlat! :D

Wicca
veled mi van?

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Csibb: még én sem szülök ... ha visszaolvasol, látod mennyire kibuktam :(, de most próbálok pozitívan hozzáállni :D !

Szép napot!
Vica
wicca

wicca: lehet, h ugyanaz a vizsgálat :!: viszont nekem egyáltalán nem fájt, igaz hogy az ügyeletes csinálta, aki nő. Abszolúte nem fájt! De pénteken a saját dokim méhszájvizsgálata nagyon is. Nem mindegy ki csinálja :? örülök, h jobban vagy!!! :P

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

Sziasztok,

Csak röviden.

Wicca: Amniocentézist nagyon sajnálom. Az tényleg nagyon-nagyon fáj, ha még nem nagyon vagy nyitva..... Nem is értem.... 2 naponta? nekem 12 napos túlhordásba csinálták, hogy még egy indítást kibír-e a Zsófi vagy császár legyen.... te szegény!
Próbálj homeopátiát! Ha érett vagy szülésre, akkor Arnica Montana 30-as 5 darab és 3 óra múlva Pulsotilla 200.

Amniocentézis: Ezzel a vizygálattal nézik, hogy tiszta-e még a magzatvíz. Olyan 'távcsővel' néznek beléd és ha nem vagy tág, akkor nagyon fáj.

Moncsi: nem semmi, hogy helytálltál az elmúlt hetekben! le a kalappal előtted! nehéz lehetett, hogy nem voltatok együtt és nem semmi, hogy már mennyit hízott Lívi baba! És persze gyöbyörű kislány! :P :P :P

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

Sziasztok!
Moncsi!
Tüneményes Lívia! :D
Tényleg micsoda hajasbabáink vannak :D

Megjártam a dokit, megint volt minden, méhszájvizsgálat, villám uh, pedig tényleg csak beszélgetni mentem, de gondolom, ő meg úgy gondolta, dolgozzon meg a pénzéért :? Lara úgy tűnik nagyon jól érzi magát odabenn, egyelőre nem nagyon akar kijönni :roll: A méhszáj tök zárt, de azt mondta a doki, első szülésnél ez nem sokat jelent, ez egészen a szülés megindulásáig általában így van, csak akkor kezd nyílni, ha megindul a szülés(elfolyik a magzatvíz vagy valami)Szóval szerinte ettől még bármikor elindulhat kifelé, hogy zárt vagyok.
Átbeszéltük a szülést is, vegyes volt.Itt nem lehet enni-inni, bár ő is elismerte, hogy igen elenyésző az olyan vészhelyzetek száma, amikor altatásra van szükség, általában sürgősségi császárnál is van idő az érzéstelenítésre,mert annak is van előjele.
Érzéstelenítés alapból nincsen, kérni kell(előre egyeztetni egy anesztessel, aki adja)ennek egyelőre örültem, aztán majd kiderül hogy bírom.Mazochista vagyok :lol: Mondta a doki, hogy nem lehet előre tudni, hogy ki hogy bírja majd, viszont első szülőknél gyakoribb a vákumos szülés EDA esetén, mert ne érzik, mikor kell nyomni :roll:
Vajúdáskor sétálgatni lehet, csak időnként ellenőriznek szívhangot meg ilyesmit, nem az van, hogy rád kötik azt a kütyüt, és csak feküdni lehet.
Szülés után odaadják a babát, ha minden oké, és ha van hely, lehet babás szobába menni.Viszont minden babát inkubátorba tesznek egy picit, hogy "akklimatizálódjon".Erről is olvastam, van ahol így van, van ahol nem, hát itt így van.
Betöltött 40.hét után minden gond nélkül várnak egy hetet, de van hogy kettőt is, mert az a tapasztalat, hogy előbb-utóbb minden szülés beindul... :roll: Na ezt én nem szeretném megvárni, szerintem akkorára nagyon nagy lesz Lara, már most is szép méretekkel rendelkezik. :roll:
Nagyjából ezekről beszéltünk, meg technikai dolgokról, hova menjünk, mikor hívjuk őt stb.És megint megerősítette, hogy ha pl. holnapután bemegyek, mert valami gyanús, de mégsincs semmi, nem fognak már elengedni, ott kell maradni.Ezt továbbra sem értem, de ez van.
A körülményekhez képest igyekeznek teljesíteni a kéréseket, mondta, hogy pont volt egy kismama, aki "csendes szülést" akart(nyugi, fények nélkül, stb)úgy tűnt, sikerül, nem volt másik szülő, aztán hirtelen berobbant 5 mentős egy kismamával, ez ilyenkor pech, de ha nem így alakul, mehetett volna a különleges kérés.

Csibb!
Drukk!++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kép
Kép
zazzy

Zazzy: tök jó sok mindent megbeszéltetek!! nem értem miért tartanak benn, ha most valami miatt bemennél :shock: ?! az is érdekes, h nem lehet enni inni! hmmmm, ahány ház ... ezen az eda-n meg már anniyt gondolkodtam! ki a fene tudja előre, mennyire fogja bírni a fájdalmat???? pláne aki elsőre szül!!

Szép napot!
Vica
wicca

Katka: nekem Zsónál is két naponta csinálták az amniot. akkor is fájt :(...

Szép napot!
Vica
wicca

Sziasztok!

Nory vagyok, es azert irok, hogy megkoszonjem, hogy kialltatok mellettem.
Meg mindig korhazban vagyunk, de mar velem vannak egy szobaban a Manok es csodalatosak. :)

Ha segitetek nekem, hogy hogy meretezhetem at a kepet akkor kuldok priviben mindenkinek kepet. :)

Ja es persze gratulalok mindenkinek aki mar megszult es aterezheti milyen csodalatos erzes is az anyasag.

Udv itt Nico,Mate,Petike,Livi (bocsi ha valakit kihagytam :oops: )

puszi,Nory
marcibébianyuci

http://www.szoftverbazis.hu/szoftver/?id=OW12

Szia Nory, üdv újra itt! ezzel a programmal tudsz méretezni, könnyű kezelni

Zazzy, jó hogy így beszámoltál miket mondott az orvosod, így én is többet tudok, jó volt átolvasni, mi várható első szülésnél, tőlem is mindig megkérdezik van-e kérdésem, de annyira részletesen nem beszélgetünk a dolgokról. Meghát nekem minden új, izgatott vagyok már én is nagyon, kezdem nagyon várni :)

remélem azért ha nagyon fáj, van valami érzéstelenítési lehetőség :roll:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Eda: Én nem kértem Edát, de az első szülésemnél 5 óra kemény vajúdás után azt mondtam, hogy inkább vegyék ki császsárral csak legyen vége.... És akkor még nem tudtam, hogy még 6 óra van hátra és az a keményebbik része.... :oops: Még jó, hogy a dokimnak több esze volt. megnyugtatott és végigcsináltam.
Szóval tényleg ki lehet ám benne készülni.... :oops:
Nekem a dokim azt mondta az Edára, hogy ő 4 ujjnyinál le szokta venni, hogy a kitolási szakasznál érezzem, hogy mikor kell nyomni.... Mire eldöntöd, hogy Edát kérsz, addigra már 2-3 ujjnyira ki vagy nyílva, tehát kérdés, hogy érdemes-e kérni, mert azért ugye vannak mellék és utó hatások.
Ugyanakkor van olyan ismerősőm, aki kért Edát és úgy szült, hogy végigröhogte az egészet és vicceket meséltek.... Szóval ez is működik és járható.... kinek a pap, kinek a papné ;)

Bea: Szerintem jó lenne, ha orvossal vagy szülésznővel átbeszélnéd a szülést és hogy mikor mire van lehetőség. Például derékmasszázs.... Vagy, hogy ihatsz-e. Ha nem, akkor kapsz infúzióban folyadék pótlást? Edára van leheteőség? ha igen, akkor meddig? Csendes szülést kérhetsz-e? (Nálunk ez alap volt, nem is kellett kérni), Hasadra teszik a babát? megszoptathatod a szülőszobán? stb, stb.... Menjetek végig a folyamaton....
Ha gondolod, hogy segít, akkor szívesen megpróbálok írni valami szamárvezetőt, hogy mit kérdeznék és abból csemegézhetsz....

Katka

katka22

Wicca
hű, sajnálom, hogy ilyen fájdalmas dolgokat csinálnak veled... nálam ilyen fel sem merült... :shock: neked miért kell??? vagy ez általános eljárás?
próbálj meg megnyugodni, és bízni a fiadban, hogy majd úgy alakítja a dolgokat, hogy neked is kevesebbet kelljen ezeket a kellemetlen dolgokat elviselned!
drukkolok nagyon!

Moncsi
nagyon édes a kis Livike, és örülök, hogy otthon vagytok együtt!!!

Erpé
szuper, hogy minden ok!

Tencsi
te is jó hírekkel jöttél! örülök!

Zazzy
úgy sajnálom ezt a zsibbadást, nagyon rossz lehet... :?
ügyes voltál, hogy ilyen sok mindet sikerült megbeszélnetek a dokival!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Wicca,Csibb,Papillon,Katka,Bea megkaptatok a kepeket? :roll:

Akik nem kaptak azok szoljanak! :wink: Csak most ezen az oldalon levoknek kuldtem, ha szoltok es lesz idom akkor kuldom a tobbieknek is! :)

puszi,
Nory
marcibébianyuci

Bea
én edával szültem Fannit, és nekem nagyon jó élmény volt. éreztem is valamennyit a dolgokból, de nem volt elviselhetetlen. és nyomni is tudtam.
viszont most úgy néz ki, hogy eda nélkül fogok szülni, mert ez a kórház nem annyira van erre ráállva... (a Péterffy-ben, ahol Fannit szültem ez rutin dolog, szinte mindenkinek adnak, annak nem, aki kifejezetten nem akarja). ill. én is fizethetném az anesztes orvost, és akkor tutira kapnék. de nem akarom még őt is fizetni. meg ha ennyire nincsenek mellette, nem jó érzéssel rakom oda a gerincemet, hogy na szúrják... :roll:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy zavarlak benneteket, de ha valakit esetleg érdekelne teljesen új, gyári, original Fisher-price babakád majdnem féláron, akkor írjatok rám (ez kb 10e forint házhozszállítva).

Csatolok egy képet, bővebb infókat priviben, ha érdekel valakit.

További örömteli és egészséges babavárást, és gratulálok a picikhez.

Kép

Kuklinak millió pusszancs. :)

Üdv:
Lolababa

www.jatekkastely.hu

Kép
Kép
lolababa

Szia Nory,

Jó, hogy megvagy! Babák, hogy vannak? Te hogy bírod?

Nagyon helyesek a picik! :P

Katka

katka22

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a jobbulás kívánságokat :) Most egy kicsit jobban vagyok, délelőtt nagyon kiütött a láz, ráadásul a gyógyszer ellenére nem akart 38 alá menni, aztán du. is felment, de most éppen lement 37 alá :) Nimród remélem addig bent marad amíg meg nem gyógyulok. Holnap du. kell mennem a dokihoz - remélem már utoljára :roll: - kiváncsi vagyok a méhszájamra, de ha lázam lesz akkor nem megyek sehova.

Wicca én is meglepődtem amit a dokid mondott, hogy a méhszájad éretlen :shock: Próbálj bevetni néhány otthoni praktikát :wink: , hátha használ valami :)

Moncsi Lívia nagyon édes, és tényleg milyen szép haja van :)

Nory örülök hogy visszajöttél, nekem is küldhetsz képeket :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

nory én is szeretném látni a képeket:$

köszi a dícséreteket mindenkitől :)

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Sziasztok,

érdekes ez az Eda téma, mikor Samut szültem, a doki sem és én sem hoztam szóba ezt, pedig többször is beszéltünk a szülésről.
Én úgy tudom, h itt (a dél-pesti kh-ban) is előtte kell jelezni az Eda igényt, bár ugye Marq ugyanott szült, ahol én fogok, és ő közben kért - csak már későn...
Egyébként ugyanaz az orvosom, mint egy barátnőmnek, neki pl. nagyon "nyomatta" az Edát a doki, bár neki eléggé más volt a szülés dinamikája, mint az enyém. Ő elég fájdalmasan nehéznek élte meg a vajúdást, ráadásul el is húzodott ez a szakasz. De nem kérte az Edát. Nekem meg a tágulás viszonylag "fájdalommentesen" zajlott. Jó lenne most is egy ilyen, csak a kitolási szak lenne egy kicsit rövidebb... Jó álmodozni :)

Wicca, én sem hallottam még az amnio ilyen alkalmazását. Sajnálom, h ilyen fájdalmas vizsgálatokat kell megélned így a végén.

Csibb, és hogy vagy? Az jó, hogy nyílik a méhszáj. Fanni mennyivel is született előbb a kiírt időponthoz képest?

Zazzy, örülök, hogy sikerült mindent átbeszélned az orvossal. Azért az nagyon jó, ha tudod, mire számíthatsz, még ha nem is minden tetszik.

Bea, szerintem is faggasd ki részletesen a dokidat!

Katka, Petivel hogyan alakulnak a dolgok? Több időt tölt már cicin? Éberebb? Vagy csak a dokinéninek produkálta magát? És hogy sikerült az esti fürdetés Danival és a lányokkal?

Megyek, mert ma nagyon elfáradtam...
Üdv:

erpé

Hát akkor ha nem gond vissztérek hozzátok! :oops:

Kicsit magunkról: Eszméletlenül felhízlalták a srácokat. Roxi most 2900 gr, Levi 2700. Állítólag másfél-két hét múlva hazamehetünk. Febr.24-én meg volt a temetés...hát az nem volt egyszerű. :? :( De most már nagyjából túlvagyunk rajta,mert nincs is nagyon idő szomorkodni. Roxi rengeteget eszik, Levi nagyon hasfájós. :? Nagyon hasonlítanak egymásra ahoz képest,hogy 2 petéjűek. :)

Sajnos csak egy hete van tejem előtte nem volt, szerintem a stressz miatt is. Na mind1 túlvagyunk rajta,mostmár előre kell tekinteni.

Most hirtelen több nem jut eszembe. :)
Vendég

Nory, köszi a képeket, nagyon édesek? Hogyan fejlődnek? Hogy vannak? Szép méretű babónak tűnnek!

Csibb, a Fannis szülésed tetszik, én is ilyet szeretnék.

Katka nem is tudom, nem szeretném ennyi kérdéssel terhelni, szerintem ha odakerül a sor, látja, hogy nagyon kínlódok, szerintem adnak valamit, így ezt előre úgysem tudom, hogy megy majd, mennyire lesz lassú a folyamat, érzéstelenítésnek fogorvosnál is mindig örültem, lehet hogy sokmindennel jár, de én itt se utasítanám vissza, tudom hogy fájdalmas egy szülés, de bízom az orvosban, szerintem jobban tudja ott mire van szükség. Lehet, hogy most butasághoz hasonlítom, de én is az én szakterületemen, jobban tudom mire van szüksége az ügyfelemnek :lol: . Kórházi feltételek pedig minden új lesz, újszülött koromban voltam utoljára kórházban, amikor én születtem, az nagyon fájdalmas emlék volt anyukámnak, ő is egy napot vajúdott, viszont komoly betegséget kapott szülés közben, én pedig kétséges volt hetekig, hogy életben maradok-e. Anyukám miatt veszélyeztetett terhességet írtak nekem is, és ezt azért megbeszéltük az orvossal, szerintem oda fog figyelni, én bízom benne, mert ő műtötte anyukámat is jó pár éve, méh -eltávolítás volt, és nincs problémája ezzel, jó orvosnak tartom. Viszont most nemrég műtötték nyakában csomók voltak, azóta is problémája van
azon a részen.
Te mit kérdeznél az orvostól?

Bea, Maja

Kép
bea1978

Tényleg jól meghíztak:) kis drágák

Bea, Maja

Kép
bea1978

Erpé
köszönöm jól vagyok! a szeméremcsontom ma jobban fáj, mint szokott, de egyébként semmit nem érzek, ami szüléssel kapcsolatos lenne... :?
Fanni 3 nappal született előbb a kiírt időpontnál! :D

Nory
nagyon aranyosak a gyerekek! :D tényleg jól fejlődnek nagyon! hogy csinálták amíg nem volt tejed? tápszerezték őket?

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Vica
nem tudom, hogy írtam-e már, de én is jobbulást kívánok neked!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Nálunk alakulnak a dokgok. Úgy látszik kezdünk átjutni a sárgasági szakaszon. Ma napközben már normálisan ébren volt. A cicizés viszont nem megy neki. 20 gramm a maximum, amit kieszik 45 perc alatt. Úgy elmolyol, meg elálmodzik a cicin, de irtóra nem hatékony.... Lányok apukájával megbeszéltem, hogy 2 napot nála vannak a lányok (tök rendes), én meg ezt a 2 napot most csak a szopinak szánom és meglátom hátha jutunk valamire.... :roll: :roll: :roll:
Pár napig nagyon depis voltam, hogy nem eszik a Peti, de úgy döntöttem, hogy ez nem vezet sehova. 6 hétig küzdök azért, hogy cicizzen. Aztán, ha nem megy akkor marad a fejés és nem fog összedőlni a világ. nekem itt vannak a nagyok és most rengeteg időm elmegy a szopipróbákkal, fejéssel, etetéssel. Peti egészséges és ez a lényeg! 8) A lányok viszont igényelnek.

Fürdetős kép (nagycsaládos életkép :P ): Zsófi a Peti kezeit tartja, hogy stabilitás érzete legyen a babának. Ági fürdti a bal lábat, Dani a jobbot (piros kéz, sajnos pont kitakarom) a többi az enyém. 8) :lol: Azért nem egyszerű Peti helyzete.... :P

Kép

A másik pedig a fürdetés vége.... :)

Kép

Peti pár óra múlva már 1 hetes! :P :P :P

Katka

katka22

Katka
tetszik a nagycsaládos életképetek!!! :wink:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Jó reggelt!
Nem sok időm lesz, csak míg Bobó alszik.
Vica jobbulást! Jól kifogtátok szegénykém! :cry:
Moncsi nagyon szép Lívia! Kis husi arca van. :)
Kakta hajrá hajrá!!!!! Tényleg szuper a családos kép. Vagytok páran, Peti sosem fog unatkozni. Remélem hamar jobban eszik majd a fiatal úr. Már az is jó, hogy többet van fent. Végül is irtó picike még!
Bea a helyedben én is feltennék egy két kérdést, ahogy Katkaés Erpé javasolja. Én legalábbis úgy szeretek menni, hogy tudom mi fog történni. Akkor tuti nem parázok be. 8)
Nory üvd újra! Mekkorát nőttek a babók a méretek alapján. Akkor mindenki kap majd képeket? :wink:
Wicca nagyon nagyon sajnálom ezt a vizsgálatot. Reméljük gyorsan meggondolja magát Bálint, hogy ne kelljen minden nap, másnap ettől rettegned. :cry:
Csibb nyugi, Máté majd tudja mikor van itt az idő. Végül is ha nem is gyorsan, de alakulsz. A dokid tényleg nagyon a 10-re lehet ráállva, ha így ráér.
Zazzy te aztán alaposan felkészültél. Nyugi még neked is sok időd van. Nem hiszem, hogy 2 héttel túlhordod. Kitartás! :wink:
Tencsi bakker mennyire nyitva vagy! :o Szép csendben megszülsz. :lol:
Erpé örülök, hogy az ödéma vissza húzódik Kata körül. Nem kérdés, hogy semmi probléma nem lesz. :wink:
Én tegnap reggel megkaptam a vasamat. Semmi gond nem volt, Boti nagyon élvezte, egy fecskendővel a kezében kaptam tőle vagy másik 10 szulyit közben :lol: , és odavolt, hogy anyu is ezt csinálja. Összeférhetetlenségről annyit tudtam meg, hogy vmi alcsoport képzi (sokféle ellenanyag van), állítólag csak rám van hatással -Katára nem -, így lehet fel sem szívódik semmi bennem. Nehéz kérdés, hogy a csaszi vagy sima szülés lenne e jobb, elvileg a másodiknál veszít az ember kevesebb vért, de a háziorvos (anyu főnöke) is kiakadt a leleten. A dokim nem hívott, így valszeg megkonzultálták, és várnak. Mondjuk engem ez megnyugtat, mert ha gond lenne, nem lennénk már egyben. Max. Kapok vért - ki kell aztat is próbálni, bár a gonodolat, hogy más vére...., irtóztat -.
Tegnap szuper napunk volt, így Somék jövő kedden jönnek hozzánk. Jövő csütörtökre is van progink, így úgy határoztam, péntek 13-án szülök. Bocsi Gabka. :oops: :P
Jah és ma megyek első nst-re. Hátamra nem kívánom, de ez van.
Nemlajos írt tegnap, „Döme 10 perc alatt 20-25 g-ot szopizik, utána én még fejtem 40-et, de csak könnyebülésig. Csomó kérdőjel van a szopival kapcsolatban bennem,lehet osztani az észt, hogy otthon csak olvasni kelljen a sok tanácsot.” Én arra sem emlékszem mennyit kell szopnia egy nap egy újszülöttnek. Nekem is oszthatjátok.
Na csinálok reggelit. Szép napot! És nagyon köszönöm a bíztatásokat! A kocsiban bőgtem reggel egy sort Botinak (cserébe megmutatta a Dunán a hajókat a rakparton :lol: ), ma talán jobban vagyok. :roll:

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Kukli! Én is ma megyek az első nst-re. :)

Nory! Szép nagyok lettek a babák a súlyukat tekintve. A hazaengedés nem súlyhoz van kötve nálatok? Még megfigyelés alatt tartják őket?
Nekem is küldhetsz képet. :)

Szép napot mindenkinek!

Masut
masut

Szép reggelt!

Csibb, akkor Fannival sem sietted el nagyon :) Valamiért úgy rémlett, ő ennél előbb érkezett. Szeméremcsontfájdalom ismét csak a készülődés jele.

Katka, látom, megoldottátok, hogy mindenki részt vegyen aktívan az esti fürdetésben. Szuper kép! Gondolom, h Petiapu volt a fotós :) Az új nagymama pedig - bár most még idegen - azért biztos sokat tud segíteni majd nektek, és hát nyilván érdekli az unokája. Szopinak drukk! Bimbővédőt már próbáltad? Nálunk az vált be, de egy idő után elhagytuk (mondjuk jó hosszú idő után, 5 hónapig kellett használni...)
Mennem kell, majd még jövök...

erpé

Tencsi: " 3.50-kor megérkezett Dávid baba. 3720 g és 50 cm! 3 óra alatt megvolt és már szopiztunk is. Jól vagyunk mindannyian!"
Hatalmas gratula és sok boldogságot az öcsikének és családjának!!!!!!!!!! Újabb husi babánk van!!!!!!! :lol: :lol: :lol:
kuklika
Budapest VIII. kerület

Masut Bártfaiba mész? Én 1-re vagyok oda hivatalos. :wink:

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Tencsi! Hatalmas gratula a gyors szüléshez! :lol: Ez aztán tényleg gyors volt! Szép súlya van. :) Sok tejcsit, jó szopikat kívánok nektek! :)

Kukli! Nem, első két alkalommal a szülésznőhöz megyek, utána már a Bártfaiba fogok. A Bártfaiban is időpontot kell kérni előre, ugye?

Masut
masut

Igen, kell időpont. Tegnap kértem, mára adtak. Ha kell majd adom a számukat. :wink:

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Köszi. :)
masut

Jó reggelt!

Gratula Tencsinek és Dávid babának!
Én is szeretnék ilyen gyors szülést :)

Én este azt hittem, hogy az ablakmosásnak köszönhetően nem bírjuk jövő hétig, de szerencsére "csak" lecsúszott a pocim, azaz, valszeg behelyezkedett a fejecske a helyére.

Kukli kár, hogy nem szülünk egyszere, pedig milyen jó lett volna bandázni :)
Én ma 3ra megyek nst-re, de nem a bártfaiba, hanem magánba.

Katka, nagyon édesek vagytok és hihetetlen csajszi vagy, nagyon szuperül menedzselsz mindent.

eda: nekem is volt annó Levinél, mivel a doki úgy döntött, hogy nem elég erőssek a fájásaim és nem haladunk elég gyorsan. kaptam sok oxitocint, ami miatt muszáj volt az eda. így lett meg Levi majd 12 óra alatt. (anyám annó 24 órát szenvedett velem)
az edát leállították időben, így az végét a kitolást teljes mértékben "végigélvezhettem" .

Na eldugulok, ma még van dolgom a lakásban, aztán délután nst.

Csibb?

Kép

Kép
gabka77

Tencsi gátvédelemmel szült ilyen gyorsan.
Gabka azért még nem garantált semmit Kata, és talán Lilianna sem. :wink: Még lehetünk egy időben. Elég közel vagyunk egymáshoz. :roll:

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Én is ilyen szülés kérek szépen :)
Gyorsat, gátvédelmest :)

Tudom Kukli, de azért én vallom, hogy nagyon sokminden fejben dől el a szüléssel kapcsolatban. Persze a dátumot nem mi válasszuk meg, de aztért ....
Lehet, hogy azért találkozni tudunk a kórházban :)

Na jó tényleg megyek dolgomra, hogy még tudjak pihenni egyett nst előtt :)

Én minden reggel olyan izgalommal kapcsolom be a gépet, hogy mi történt éjjel :)
gabka77

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Tencsi: gratulálok, nagyon ügyik voltatok :)

bocsi,most csak ennyire futja, elég sz@r paszban vagyok, nem tudom miért. Egyszerűen semmihez sincs kedvem, pedig kb. 5 helyre kéne ma mennem

Kép

Kép
pgyöngyi

írt a szülésznőm sms-t, hogy épp szülésnél van és később beszéljünk az új nst időpont miatt.

Masut
masut

Gratula tencsiéknek!!!!! Sok-sok tecit és jó egészséget!!! Nem semmi idő alatt szült meg!!!! :)

Én most jöttem nst-ről, jól becsokiztam, így Szonja végig pörgött. :lol: Védőnőnél is voltam, du-n meg megyek a dokihoz.
Meg feldobtam magam egy cipővel és egy táskával... 8) :lol:

Nory, üdv újra, én is kérek képet! :wink:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Sziasztok!

Először is bocsi a betolakodásomért,így ismeretlenöl,bár ERPÉ ismer. :wink: Ezúton is kívánok majd neki könnyű problémamentes szülést,és visszalátogatok ide,hogy tudjam megszült e már. :wink:

Szóval amiért írok,csak annyi,hogy az AMNIOCENTÉZIST a terhesség második trimeszterében szokták végezni,amikor a hasfalon keresztül szúrva magzatvizet vesznek általában genetikai vizsgált céljából.

Amiről ti beszéltek az az AMNIOSCOPIA,amit általában a betöltött 40.hét után végeznek,ha nyitva van a méhszáj,úgy ahogy leírtátok.Azért,hogy megnézzék a magzatvíz színét.Valahol még rutin eljárások közé tartozik és 2 naponta nézik is,vhol már nem alkalmazzák.Előfordulhat,hogy a 40.hét előtt is nézik,ha már nyitva van a méhszáj,és ha pl.az NST(CTG) eltérést mutat.

Az EDA-ról csak annyit,hogy sok jó oldala van,meg van hátránya is.Ha jó időben adják sokat segíthet,lerövidíti a tágulási szakot,viszont általában mellette szükség van oxitocinos infúzióra,mert a fájások erősségét befolyásolja.Ha az EDA mellett folyik az inf.,akkor nem szokott elhúzódni a szülés.Viszont,ha korán adják be,akkor az inf.mellett is fájásgyengeség alakulhat ki,és ilyenkor elhúzódik a szülés.Az adagolást próbálják úgy alkalmazni,hogy a végére(4 ujjnyi vagy 8-9 cm méhszájnál)már ne hasson,így a kitolási szakban együtt tud működni a kismama,és ez a babának is jó,ha a vége nem húzódik el.

Köszönöm,hogy "meghallgattatok"! :wink:

További kellemes babavárás mindenkinek,a babásoknak meg jó babázást kívánok!

Üdv.
Timi
timiban

Tudtam én, hogy babóra jövök!!!!!!!

Tencsi: Hatalamas nagy gratula Dávidhoz!!! Sok Boldogságot és Tejcit Kívánok Nektek!!!!!!!!!!

Szép napot!
Vica
wicca

Nory: szia! igen, megkaptam :D! szép nagyok lettek a babókák! gratula :D!!!!

Szép napot!
Vica
wicca

Sziasztok,

Tencsiéknek nagyon-nagyon gratulálok!!! Ügyesek voltak. No meg gyorsak!

Látom NST program volt / van ma sokatoknál, majd meséljetek.

Kukli, akkor ellenanyag ügyben látom kiokosítottak, megnyugtattak, nem lesz semmi gond. De tényleg lehet akkor ez az oka annak, hogy a vas nem épül be. Homeos szert nem próbálsz? Mikor lesz a következő labor? Vagy nem lesz több? Öcsém is péntek 13-án született :) És 13 órakor - ha már lúd, legyen kövér :)

Vica, továbbra is jobbulást!

Gyöngyi, sajnálom, h rossz passzban vagy ma, de így a végefelé én is küzdök ezzel: vannak a leszedált napjaim, amikor semmihez sincs kedvem és nyűglödöm mindenen, és vannak a pörgős napok, amikor úgy érzem, h tele vagyok energiával. Általában váltakoznak. Remélem, hogy egy pörgős napon fogok szülni :)

Samuval holnap megkukkantjuk a kiszemelt óvodát, most nagyon kedvesek voltak a telefonban, emlékeztek is rám a múltkori beszélgetés alapján.
Mennem kell, néhány dolgot szeretnék még megcsinálni, plusz jó lenne pihizni is, este nem ment az alvás túl jól.

erpé

Moncsi! Akkor neked sem volt egyszerű! Én aztán tudom, milyen rossz, ha nem foghatod meg szülés után a babád, és utána sem mehetsz be hozzá. Én egy egész hétig nem foghattam meg. De örülök, hogy most már minden rendben van! És szép a kis Livi baba!!!

Zazzy Akkor rendesen informálódtál a dokidtól. Bennem nem is merült fel, hogy fájdalomcsillapítással szüljek. Azt meg nem mondom miért. Mondjuk a dokim is ellene van. És én örültem, hogy minden egyes percét éreztem. Mondjuk nem volt mind kellemes :roll: Meg persze nekem nem órákig tartott :) Reméljük lesz majd helyed babás szobában.

Nory Nekem is küldj képet! Ezek a hízások nem semmik!!! :?: :shock: :!: 3 hét alatt 1130-ról 2700-ra és 1200-ról 2900-ra hízni? :shock:

Tencsinek és Dávid babának gratulálunk!!!
Ügyesek voltatok!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára rszg 2009.03.04 11:47-kor.

Kép

Kép
rszg

timiban: köszi a helyesbítést :D! valóban így van!

Szép napot!
Vica
wicca

nekem már mindennap nst progi van :lol: , holnap amnio-val egybekötve, hipphipphurrrááá :? ...

Katka: nagyon jók a képek!!! édes Petibaba nagyon!! hogy tetszik neki a fürdés??? jól látom ezen a képen, h épp nem annyira???

Szép napot!
Vica
wicca

Szia Timi! Nagyon rég hallottam rólad, mi lenne ha benéznél a "topikunkba" is? :) Ott is látni fogod majd a hírt, Mártit értesítem, ha megérkezett a babó.
Köszi a felvilágosítást (amnioscopia, Eda), remélem, h minden rendben veletek. Többieknek: Timi szülésznő (bár ez nagyjából kiderült a hsz-ből). És 4 gyerkőc anyukája :)
erpé

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?