A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Jó reggelt !

Hát nálunk tűrhető volt az éjszaka, egész nap lázas volt a töki este megint 38.2 kapott 10kor egy egész kúpot aztán 11.30kor cicire tettem és elaludt. Én bekómáltam apa kelt hozzá2x éjszaka én nem is hallottam hogy sír annyira kipurcantam. :( :( volt hogy 10percenként szívtuk az orrát ugyhogy ő is nagyon elfáradt a sok sírásba. Este a tápszert nem fogadta el ezért csak ciciztünk meg vizet adtam neki. Borzasztó csúnyán köhög de szerencsére felszakad neki csak hát ugye visszanyeli. Tegnap csináltam neki alma répa levet az kicsit meghajtotta és azzal együtt kijött a gyomrából a cucc is.

Boni Aproo együttérzésem, meg mindenki aki ilyen beteg volt! Komolyan lelki betegnek érzem magam. Nálunk én vagyok jobban elszontyolodva apa meg cseszeget hogy szendjem már össze magam.

Beni babának is kibújhatnának már a fogai hogy ne gyötörje ennyire .

na most felébredtünk köhögött csurom víz a feje és összehányta magát....... :cry: :cry: :cry: :cry:
megyünk vissza ágyikóba.

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

sziasztok

betegeknek jobbulást! annyira sajnálom a babusokat,h betegek... :cry: :cry:

Mancibarbi, mi most katunk oltást, úyg lehet kérni a bcg-t. a kórházban Nagy Julianna a bcg oltós dokinő.
mi si váltanánk dokit, de nincs kire akire váltani az meg messze van, így marad a szenvedés... :cry: :shock: :evil:

MinimanoGabi ,de szép pocakod vaaan! Szorítok,h jó legyen az eredményetek! Kisfiú? Kislány?
makadu

JázminAndi, nemtom miért nem ment át a privi. Iwiwen még a szüleim címe volt, most javítottam, de végülis mindegy melyikre küldöd, egy városban vagyunk, gyakran találkozunk... Ja és a cd-k ára mennyi volt? Írd ám meg, aztán majd utalom, ha adsz számlaszámot...

Most nézem, hogy vagy, meg tudom hogy többen is vagytok... Nem ismeritek az unokatesómat? Meczkó Ilona... van egy 5 éves kisfia, és egy 2 éves kislánya... Olyan 6-7 éve költöztek oda, először panelba, most meg valami ikerházba, de a címet nem tudom :oops:

yuyu79

Én is jobbulást kívánok minden babának!!! :?

yuyu79

Jó reggelt mindenkinek!
Mi is csatlakoznánk az ultrabrutál éjszakások táborához :( Bár néha úgy érzem talán ezt is meg lehet szokni, és az állandó fáradtságot is, most az tartja bennem a reményt, hogy hétvégén elmegyünk pár napra Dobogómajorba anyósékkal, arra pályázok, hogy ha reggel Málnus felébred megkapják, mi meg végre kialusszuk magunkat...

Zsófi. szerintem mindenkinek van olyan napja, amikor legszívesebben jó messzire szaladna, mert elege van az egészből, ez miatt ne legyen lelkiismeret furdalásod! Tényleg neked nem sikerült rábeszélni apát a nyaralásra?

Minden betegeskedőnek mielőbbi gyógyulást kívánok!

Julcsi, Gratulálunk az unokatesóhoz, még nem tudom mi lesz délután, mert csak 2 körül tudok telefonálni, hogy van-e oltóanyag, ha tudom a választ csörgök!

Gabi: nagyon szorítunk neked, aztán gyere mesélj az eredményről! Nagyon csini kismama vagy :) Szépen gömbölydik az a pocak :)

Luca: üdv újra itthon!nagyon fellelkesedtem az cipőn, de tényleg brutál ára van :(

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy betolakszom közétek, a kisfiam január 11.-én született és szeretnék tőletek tanácsot kérni. A terhességem alatt gyakran nézegettem a babafotókat és annyira szép mindegyik baba, gratulálok mindenkinek!

Szóval, az a helyzet, hogy a fiam 800 g körül eszik naponta, 6 étkezésben. A heti hízás 11-13 dkg körül mozog. Tudom, hogy ez belefér a határértékbe, de mégis izgulok kicsit... :oops: Volt valamelyikőtök esetleg hasonló cipőben?
Előre is nagyon köszi,ha válaszoltok!

KépKép

KépKép
kata8110

Kata, szerintem nem aggódj, elég sok az a 800 g, én megvan azért a minimális hízás. Gyerekorvos mit mond?

Gabi, köszi hogy jelentkeztél, és nagyon csinos pocid van!! Drukollunk a jó eredményhez!!! ;-)

Enikő most jól aludt, tegnap napközben volt nagyon nyűgös, de még nincs új fogacska...

yuyu79

Julcsi: a gyerekorvink azt mondta,ha megvan a heti 10 dkg, akkor örömtáncot járhatunk, nincs min aggódni...hogy akkor miért teszem....? :oops: Csak azért, hogy a sdok kajcsi miért nem hagy rajta több nyomot. De valószínűleg genetikai is.

KépKép

KépKép
kata8110

Szia Kata!

Én sosem mértem, hogy mennyit eszünk, de 3 hónapos kora után Málnus is már csak heti 100-at hízik, és gyönyörűen hurkásodik, szerintem ne aggódj! Főleg ha ti is vékony testalkatúak vagytok!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Lehet hogy majd lesz olyan időszak, mikor többet fog hízni... Tényleg minden baba különböző... Amíg nem fogy, nem lehet nagy gond. Szerintem hallgass a dokira nyugodtan. De vannak itt akik jértak hasonló cipőben, majd ők megmondják a tutit. Az én lányom a másik véglet, sokáig 40 dekát hízott hetente, ami meg jóval több az átlagnál...

yuyu79

Most már ő is csak 10-et, vagy annyit se...

yuyu79

Sziasztok!

Szilvi! Sajnálom az éjszakát, hétvégén tényleg próbáld meg kipihenni magad. Én is akkor tudom, ha a nagyik itt vannak, legalább unokáznak kicsit! :)

Kitti! Tegnap voltunk doki néninél, még mindig nem tettünk pontot az oltás ügy végére. A legújabb, hogy be kell várni több negatívos babát és majd együtt adják be, mert 10-es csomagolású az oltóanyag. Vicc, de mindegy. Amúgy én sem tudnám, hogy kire cserélném a dokit, egyikről sem hallok túl sok jót...veszett fejsze nyele.

Zsófi! Ne szégyelld magad, néha én is lelépek pár órára. Sokkal jobb, ha kikapcsol néha az anyuka, mintha állandóan a plafonon lenne.

Megyek, mert bömbi van :(

Barbi
Kép
manci79

Yuyu,Sziszka: köszönöm a megnyugtatást! Ez van,ha az ember elindul a lejtőn és méreget kaja előtt,után, :oops: Martin is növesztget hurkácskákat, persze csak úgy finoman, úgyhogy talán én is lenyugodhatnék :oops:

KépKép

KépKép
kata8110

Sziasztok!

Bcg-oltás: már akartam írni, hogy 6 hónapos kor előtt tutter nem ismétlik, inkább várnak vele mindenhol 7 hónapos korig.
Nekünk 5 hónapos kor után jött ki hirtelen, és brutál volt, szóval ez normális, mármint, hogy várnak. Az már kevésbé, hogy csomagbontáshoz kötik. :evil: :twisted: :cry:

Kata, sztem ne izgulj az én fiam sem eszik 800-900nál többet naponta, pedig 7 hónapos múlt.
A 11-13 dkg teljesen átlagos.

ZSófi, köszi a köszöntést, pénteken tali és hozhatod, bár eladni már nem fogom tudni, de majd megoldom. Sztem, mivel Levi úgyis fogyott, kanalanként adok a hozzátápihoz kis tápszert, hátha megdobja....majd meglátom.

Éjjelünk: én már baromira tudom értékelni, ha csak 3x kelünk, szóval most jó volt, illetve jobb, mint az előzőek. :wink:

Gabi, szép pocak és drukkkk!!!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aproo!

Hmm, én ezt nem tudtam, hogy 6 hós korig nem ismételnek. Miért nem mondják el ezt a kismamáknak? Már 4 hós kora óta "cseszegetem" a doktornőt, hogy történjen valami. 1 éves korig viszont ismételni kell, ha nem érik be, ugye? Nálunk egy halovány pötty sem jelzi, hogy lesz esetleg belőle valami...
:(
Tegnap írtak fel tejpépeket meg tápszert, de amit kaptunk termékmintát a milupától, azt próbáltam tegnap este Gergőnek, rendesen öklendezett tőle. Érdekes, mert a főzelékeket meg a gyümit megeszi...ki érti ezt? Bár, nem hiszem, hogy azért nem alszunk éjjel, mert éhes a lurkó. A 3x-is kelés már nekünk is jó lenne.

Képzeljétek! Van egy gyulladt tejmirigy a cicibimbómon, ami elég csúnya és fáj is. Azt javasolták, hogy menjek vele sebészetre, mert fel kell, hogy vágják. De én úgy félek! :( Most még próbálkozom kenegetni mindenféle aloe-s csodaszerekkel, hátha...
Viszont így a szopi is nehezebb és a tejcim sem az igazi már. :(
Mindig van valami, ami miatt izgulni kell.

Gabi, szép pocak, gyere majd a hírekkel!

Barbi
Kép
manci79

Tegnap Gergő felállt, belekapaszkodott a játékába. Azóta egyfolytában állni akar.
Egy kép róla: Kép

És a két fogacskánk Kép

Barbi
Kép
manci79

Hát ez hihetetlen, úgy áll Gergő mint egy 1 éves :shock: Nagyon ügyi!!!

A gyulladt tejmirigyre nem tudok mit mondani, remélem nem kell felvágni :(

yuyu79

Gergő nagyon ügyesen áll ez hihetetlen.

El is felejtettem írni még pénteken voltunk ugye nézelődni és kinéztük ezt a gyerekülést http://www.besafe.hu/products.php?pid=8 nekem tetszik és elég biztonságosnak tűnik de még vacilálunk rajta mert a maxicosi is nagyon tetszett.

Babakocsir a van két jelentkezőm :) Sziszka ha elviszik akkor bocsi, de nekem sűrgős.

Kép

KépKép[/url]
mecsi

79.080 Ft-t lett a Gyedem, de gondolom az is számít, hogy ez rövidebb hónap volt...

yuyu79

Sziasztok!

Szomorúan olvasom, hogy ismét van sok kis beteg, gyógyulást mindenkinek!!

Boni,
Sajnálom hogy ennyi embert elkellet veszítened mostanság, részt vétem :(

Manci,
Nagyon ügyes Gergő!! :)

Sziszka,
Köszi a könyv tippet, voltam is tegnap a Pluszban és megvettem, tényleg jó! És a kölesről is sok jót ír :)
Nagyon jók Málnus képei is, nekem a bubis tetszik a legjobban!!

Hát az éjszakák nálunk sem túl jók mostanság! Szegény Virág most náthás lett, ezért sokat kell a nózi miatt. De amúgy úgy tűnik elfogadta az új szobáját, csak még nekem kell szoknom, hogy nincsen ott mellettünk :cry:

Kép
Kép
dia123

Ma voltunk Veresnél a Klinikán. Nagyon rendes volt, bent voltunk nála egy jó háromnegyed órát! Kikérdezett mindent, megnézte a leleteket, és a végén azt állapította meg, hogy enyhén refluxos Virág. A pocimorgás/feszítés attól van. Most szedetni kell vele ProGastro Kid-et egy hétig, ez olyan mint a Protexin, és ha nem jobb akkor egy hét múlva meg szednie kell egy gyengébb refluxos gyógyszert. Azt mondta hogy ezt kifogja nőni, ezért sem akar erős gyógyszert felírni, és hogy feltétlenül folytassuk a hozzátáplálást, mert minél többet eszik szilárdat, annál jobb lesz. Szopizás előtt kell megkínálni mindig, és már glutén tartalmú ételeket is ehet, és túrót joghurtot is nemsokára, viszont tehéntejet majd csak 1 éves kor után. Ja még annyi, hogy egy kicsit sápadtnak találta Virágot, hogy valszinű egy kicsit vas szegény, de ezen is fog segíteni a szilárd étel, főleg a húsok meg cékla. Ha nem lesz jobb a helyzet, akkor egy hónap múlva kell mennünk megint hozzá. Na meg annyi, hogy ha biztosra akarunk menni hogy mi a baja, akkor egy napig csővel kell feküdnie a gyomrába egy napig, vagy altatásos gyomortükrözés. Hát ha nem muszáj, akkor inkább nem akarom ezt, meg ő is mondta hogy először inkább próbáljuk meg most amiket fent leírtam. Hát nagyon remélem, hogy ez elfog múlni!

Kép
Kép
dia123

Gabi!
Nagyon szép pocak, ezt az időszakot szerettem a legjobban.
Vendég

Mancibarbi nyaggasd a zsilkát nyugodtan,h hívja fel a Nagy dokinőt,h mikor olt újra, adjon időpontot és beutalót! vagy megkerülöd és Te hívod fel és kérdezed meg, nekem is azt mondta,h őt hívjam ne a págenyó kérjen időpontot.Levinek sincs emmi nyoma az oltásnak. és igen Komáromban a csomagbontáshoz kötik az oltásokat! :shock: :roll:
milyen szépen ál Gergő! fantasztikus milyen ügyes!
makadu

áll Gergő bocsánat lemaradt
makadu

Dia, sajnálom, remélem tényleg kinövi Virág!

yuyu79

Sziasztok!

Nagyon köszönöm a lelkesitő szavakat a ringatóval kapcsolatosan. Remélem, hogy összejön a pénz és az időpontot sem fogja akadájozni semmisem. Már csak azért is, mert akkor legalább 1x mi is tutira eltudnánk menni egy Tranzitos randira amit már különösen várok :D
A beteg babócáknak jobbulást. Gyógyuljatok meg mihamarabb. Anyukáknak pedig sok sok türelmet és kitartást hozzájuk.
Kata-Alma lányom is nagyon a minimumot hizza 2hónapos korától. Most pedig már 3 hete stagnál a súlya. Nekem ma azt mondta a védőnő, hogy ha egy hónap alatt semmit sem hízik akkor azért kell egy alaposabb kivizsgálás mert ez lehet jele egy kezdődő betegségnek is. A dokink annak idején tápszerezni akarta Almát, de én nem adtam neki. A védőnő pedig kérte, hogy figyeljek oda a táplálkozásomra és arra,hogy minél többet pihenjek, mert lehet,hogy sovány a tejem és azért nem gyarapszik kellő mértékben.
Most nem akarom neked az ördögöt a falra festeni, de ez egy összetett dolog így meg kell vizsgálni több szempontból.
Sziszka- biztosan jó lenne az a cipő nem mondom, de ennyi pénzért? Bár a szieszta cipők is már 14ezer forintok és az elefanten is csak a totyogósok kerülnek 9000ft-ba. Ma hallottam a Marci cipőről amit a tiszacipő gyárt és ugyan az a tapbetét van benne mint a sziesztában, de olcsóbb.
mancibarbi-szerintem mindenképpen nézesd meg szakorvossal a melleden a csomót nehogy baj legyen belölle. :(

Kép

Kép
feluca
Mezőszemere

Sziasztok Lányok!

Hú, annyi mindent olvastam csütörtöktől, hogy biztos ezer dologra nem fogok reagálni.

Először is, Barbi, nagyon örülök, hogy végre személyesen is találkoztunk. Köszönjük a játékokat, de főleg azt, hogy vagy nekünk. Meg, hogy ennyit utaztál ezzel a négy gyönyörű gyerekkel. Remélem, hogy legközelebb is találkozunk. Dönci teljesen levett a lábamról. Ilyen mosolygós kisbabát még nem láttam, vadidegenk voltunk neki, mégis fülig ért a szája.

Zsiginek és Áronnak jobbulást kívánok és remélem, hogy a mi kicsi Virágunk is hamar túllesz a pocipanaszain.

Sajnálom, akiknek nehezek az éjszakáik. Remélem, hogy egyszer már véget érnek ezek az ébredéses éjszakák. Én nem panaszkodom, nálunk mostanában visszaállt a rend, ezt le is kopogom: kipp-kopp. Este 9-kor elalszik Andris és 5-6-7 körül kel fel először enni, de utána alszik tovább.

Habtapival kapcsolatban akartam írni, hogy nekünk is állatos van, anyukám vette a Penny-ben, mert akciós volt, 800 valamennyi forint volt 10 darab. Legutóbb a Corában láttam ugyanilyet 1400-ért. Sajnos elég büdi volt, de kimostam mosógépben és teljesen elmúlt a szaga. Az apró darabok kiesése ellen meg úgy védekezünk, hogy barna ragasztószalaggal leragasztom mindegyiknek a hátulját.

Lenne egy kérdésem: mi az az adójóváírás, amiről beszéltek itt a gyed kapcsán? Ki igényelheti és hogy?

Most pedig, ha megengeditek, itt egy kép Andrisról, aki ma egész sokat volt négykézláb:
Kép

szuszu

jó reggelt!
Nagyon szépe a babák még mindig és egyre ügyesebbek.
massbarbi, köszi a képeket,nagyon jókat csináltál.Regőbe teljesen beleszerettem :oops: annyira aranyos volt a tranzitban ahogy ült elöttem és nyitott szemmel aludt, hát teljesen odavagyok a kiscsibészkéért :oops:
Vendég

ja és a hétfői jóga még a régi helyen lesz!!
Vendég

Jó reggelt!

Betegeskedők hogy vagytok? Nálunk azért úgy látom elég jól hatnak a gyógyszerek,bár köhögünk még rendesen de már talán kicsit jobb a helyzet.Este már csak hőemelkedése volt , most még alszik de nem meleg a buksi.Tápszert este továbbra se fogadta el simán elforditotta a fejét de szerencsére elég volt neki a cicizés is. sőt leginkább csak azt igényli még ha csak egy kicsit akkor is.
Szegény Andimék is betegek ugyanezzel csak náluk nincs fülgyuszi. :(

Szuszu én adós dologban nem tudok segíteni mert nekem a pénzügyes csajszi mindent megcsinált helyettem :) Andris is nagyon ügyin négykézlábazik már.

Habtapi nálunk a széle a nyerő folyamatosan a szájába van és a kiálló részeket rágcsálja. Csak félek nehogy letépje és megegye. :shock:

Gabi szépen alakul az a poci!

Én még mindig nem kaptam gyedet azaz volt 3-4 nap amire fizettek 11körül de nem tudom pontosan hány nap lehetett amit elszámoltak a januárból még.

Reméljük most már kis Virág babókának is már helyre jön a pocija !

Pöttömék nagyon elvannak tűnve nem tud róluk senki semmit?

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Jó reggelt!

éjszakánk jó volt, már az elején kapott Viburcol kúpot..tudott aludni, hátát nem kentem a babyluuf-fal és nem is köhögött

most már nem sípol,,de kaptunk Ventolin spray-t... ha esetleg mégis...

Mecsi Áron nem sipol? jobban van?

Aproo Levi?
antibiotikum beadása elég körülményes, mert mindig kihányja... így adok neki egy nyelvnyalásnyit szegénykém hányik(a kegyetlen anya)kijön a slejm aztán folytatjuk..

de egyébként vigyorog mint a tejbetök nem tűnik betegnek első ránézésre

A Pennybe még 2 hete én is megvettem a könyvet és tényleg nagyon jó.. fel is akartam hívni figyelmet, oszt kiment fejemből
:oops: de szerencsére volt akinek eszébe jutott :wink:

Dia örülök,hogy kiderül a gond..

FGErgő nagyon ügyi

Zsigi is közben felül már magától...bár BEni ügyességétől messze van..

elhoztuk babakocsit imádom! könnyű kicsi és párom kipróbálta Csepelen az utcán és könnyen forog kereke is... szóval nem bántam meg.....

ja egyébként h kijön a jó idő egy CSepeli kirándulásban is benne vagyok, mert párom cége ott van és így le tud vinni reggel, délután meg haza :wink: asszem BKV-t májusig elfelejtem....
legalábbis influenzajárvány lecsengéséig...

MEcsi brávó, tudtam hogy elcsábulsz..és talán már el is adtad...

ha valakit érdekel egy naggyon jó állapotú CAM Apolló babakocsi 15000 Ft ért akkor szóljon..
:wink:

Kép

http://www.teszvesz.hu/item570627167_ca ... otban.html
Vendég

Látod Csandi hiábba vettem én cibálós járgányt :cry: :cry: ki se mozdulhatok.
Az Úszástól meg egyenesen eltiltottak minket egy hónapig.

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Boni Áron is öklendezik az antibiotikumtól de gyorsan adok rá neki inni vizet aztán el is múlik.

Szerintetek ilyenkor ki lehet őket vinni egy picit levegőzni?

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok!

Mi jobban, már csak reggel szörcsi picit meg pár köhintés. De hát már több mint egy hete nyűglődünk, szóval nagyon ideje volt.....végre látom a végét. Bár az éjjel most nem volt túl fényes. Mindegy, jobb és ez a lényeg.

Én már nem tudom követni nagyon, Boni, milyen babakocsit vettetek végül? A csepeli bababoltban?
És ez a másik amit ajánlasz, ez volt a régi? Ez esernyőre csukható? Kb. mekkorára lehet összecsukni?
Vki tud vmit a peg perego P3 esernyő babakocsiról?

Én már nem is tudom, kinek miről szóltam, miről nem, tehát jelzem, hogy mégis újra indul ma a babamasszázs, Tököl 10 óra, 5 alkalom, de bármikor lehet csatlakozni az elkövetkezendő bő egy hónapban. ÉS már merem is ajánlani, egyen voltam még két hete és szuper volt.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!
Mecsi! Miksa is náthás lett,szívjuk egész nap az orrát.Nekünk a doktornéni azt mondta hogy minnél többet legyünk levegőn mert az jót tesz.Kivétel ha esik mert akkor nagy a pára tartalom.

A többi betegeskedőnek jobbulást.

Szuszu! Andris nagyon ügyesen négykézlábazik már.

Vera
l.veronika

Mecsi, sztem nagyon fontos ilyenkor is a friss levegő csak jól be kell öltöztetni és kb. az orráig húzd fel a pokrócot, hogy minél melegítettebb levegőt szívjon. Van a környéketeken zöld övezet? Mert igazándiból most az lenne jó, a szmog annyira nem nyerő.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aproo CAm Apolló a nővéreméké lapra csukható könnyű vele közlekedni amikor ZSigi született még nekik is kellett

PEg perego P3 Pöttöméknek az van, mi megvettük a koppintott változatot a BBY de van top Rider utánzat is... én imádom a miénket, könnyű vele közlekedni..

nekünk ő van ez is lapracsukható 8,-9 kg közti vízszintesig dönthető

http://www.bergon.hu/admin/termek_kepmu ... kep_id=897
http://www.bergon.hu/admin/termek_kepmu ... kep_id=911
http://www.bergon.hu/admin/termek_kepmu ... kep_id=917
http://www.bergon.hu/admin/termek_kepmu ... kep_id=906

mi ezt vettük most teszveszen keresztül a miénket húgomék kapják kölcsönbe július elejétől..ők vették nekünk a sportkocsit (neki is Peg perego P3 volt a kedvence) ezt nyárra vettem mindenképpen ruha anyagút szettem volna hogy ne izzadjon bele annyira a gyerek...

Kép
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.04 08:36-kor.
Vendég

ja és MEcsi én dél körül viszem ki ZSigit mert akkor a napocska is jobban süt és kell a friss levegő! :lol:
Vendég

Szuszu, szerintem te is igényelheted, elméletileg a munkahelyednek kellene kiküldenie neked, hogy kéred-e, de nekem sem küldték, úgy kellett rájuk telefonálnom.

Kitöltési útmutató

az adójóváírás érvényesítésére adott nyilatkozathoz a 2009. évben

A Nyilatkozatot két példányban kell kitölteni, figyelembe véve, hogy azt a munkáltató (a bér kifizetője) akkor tudja teljesíteni, ha a kifizetendő összeg számfejtése előtt a rendelkezésére áll. A munkáltató/kifizető a másolaton igazolja az első példány átvételét, és azt az elévülésig megőrzi. A másodpéldányt a magánszemélynek az adóbevallás elkészítéséhez szükséges bizonylatokkal együtt az elévülésig szintén meg kell őriznie!

A bérjövedelmek felsorolását a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény 3. § 21. pontja tartalmazza.
Az adójóváírás 2008-ban az adott havi bér(ek) összegének 18 százaléka, de jogosultsági hónaponként legfeljebb 11 340 forint akkor, ha a munkáltató, a kifizető által az adóévben a magánszemélynek korábban már juttatott jövedelmek alapján meghatározott adóelőleg-alapok összege – az adott
kifizetést is figyelembe véve – nem haladja meg az 1 250 000 forintot.

És ezt kell kitöltve visszaküldeni:

Nyilatkozat
az adójóváírás érvényesítéséről a 2009. évben

A nyilatkozatot adó magánszemély
neve: ………………………………………………………………….
lakcíme: ………………………………………………………………
adóazonosító jele:………………….…………………….

A bérjövedelem adóelőleg-alapjának megállapításához kérem az adójóváírás figyelembevételét.

Kelt:…………………………………………….

………..…………………………
Az adózó aláírása
(Kérjük, aláírás előtt olvassa el
a kitöltési útmutatót is!)

Kép
felicia

Vera jobbulást Miksának! :cry:
Vendég

Az én munkahelyemen nagyon rendesek voltak, mert csak február végén adtam be a fenti papírt, de azt mondták, hogy márciusban visszamenőleg meg fogom kapni a januári és februári összeget is.

Kép
felicia

CSAJOK EZT MOST TALÁLTAM! BERGON AKCIÓ Van

http://www.bergon.hu/admin/public/images//Ar008x3.jpg
Vendég

Sziasztok!

Felicia! Nagyon kemény ez a vonalzó, és mennyire igaz! Örülök, hogy ez lett a vonalzótok :D

Dia: Virágnak reméljük használni fog, mert ez a gyomortükrözés nem hangzik valami jól :(

Andris nagyon ügyi :)

Mecsi, Boni, örülük, hogy kicsit jobban vagytok!

Csandi, nem tudom észre vetted-e, de úgy volt, hogy ma jövünk Pestre, és beugrunk hozzád...hát jó, hogy nem jelentkeztem még be, mert épp most tette át a találkozót a pesti fazon egy hét múlvára....szóval jövő héten megnéznénk egy kicsit benneteket! remélem.... :)

Mecsi: add el nyugodtam. közben megnéztem, amit örököltünk, szerintem elég gáz, de még nem tudom megbántsam-e a sógornőmet ezzel, hogy nem fogadom el....szóval egyenlőre bizonytalan vagyok, add oda a biztosnak!

Tegnap Málnus is felhúzta magát a kiságyban, pont mint Gergő :) És az két kis fogacska is nagyon édes!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziszka szerintem nyugodtan mond meg ha nem jön be... pl magyarázd azzal hogy tesót is terveztek, és így inkább beruháznál egyre :lol:
Vendég

A legfontosabb kimaradt!

Mindenkinek kötelező programmá tenném a hétre a fodrászt :D Egy nap alatt ennyi bókot nagyon rég nem kaptam a férjemtől :D :D :D :D :D Szóval hajrá csajok!!!!

<
sziszka78
Tolna

Most vettem észre, hogy Dávid már két fogú! :D
Egy van neki alul és egy felül, tök furin jöttek ki neki, nem párosával, ahogy általában szoktak... Ja, és pont ma 8 hónapos.
Szilvi, köszi szépen, nekem is nagyon tetszettt ez a vonalzó, igyekszem majd ehhez is tartani magam... :wink:

Kép
felicia

jó reggelt!

sajnálom, hogy Miksa baba is náthás lett, de annak örülök, hogy a betegeskedők állapota valamicskét javulgatott! :)

nálunk az éjszaka csúcsszuper volt, most nem akarom elkiabálni, de végülis én felkeltem a szokásos időben, de a gyerek nem, szóval 1/2 6 körül ébredt először, akkor irány a nagyágy, szopi, majd apával, olyan 7-1/2 8 körül ébredés, kaki :P, pici tápi, játék, és most altattam el! :) remélem, hogy most ez lesz az új módi, mert nagyon bejövős! délután meg megyünk dokinénihez tápi receptért...

egyébként adom neki a chamomillát, és úgy érzem, hogy használ! a tegnap reggeli fájdalmas sírás azóta nem ismétlődött meg (kop-kop-kop), remélem, hogy nem is fog! végre apjuk is belátta, hogy jók ezek a kis bogyik! :P

Sziszka, nem, sajnos nem utazunk most, ellenben vasárnap (akkor leszünk pont 1 éve házasok), megyük a sir lancelot étterembe kajcsizni! :) ez egy ilyen lovagi kori étterem, és kézzel kell enni, állítólag :D

Aproo, én most nézegettem bébé go és top rider esernyőre csukható járgányokat, nagyon jók, tényleg nincs velük semmi gond és eszméletlen picire össze lehet csukni! nekem amúgy az lenne a fontos, hogy legyen fedele, meg karfája, illetve lehessen dönteni majdnem vízszintesbe, illetve legyen lábtartója (nem az a kis műanyag cucc, hanem, ami szintén állítható! nekünk Beni elég sokat szunyál babakocsiba, így, ha megyünk nyaralni, és ott altatom, ne ülve kelljen már szegénykémnek, illetve a lába se lógjon!

http://bababolt.echt.hu/babakocsi/bebego

itt az első kettő a szimpi

illetve ez a típus:

http://plaza.unas.hu/plaza_artdet.php?a ... _babakocsi

én nem csak esernyőre csukódót keresek, mert azok eléggé spártaiak... :oops: szóval sportkocsit, amit esernyőre csukhatok, és hidd el, a mi Bergonunkhoz képest ezek a 8 kilós járgányok is pehelysúlyban vannak! :D

Felícia, Dávidnak nagyon boldog 8 hónapos fordulót!
illetve Mazska Laurájának és Dia Virágjának boldog 7 hónapos fordulót! :)

Dia, biztosan minden rendben lesz Virág pocakjával, és tök jó, hogy Veres sem egyből a drasztikus vizsgálatokat szorgalmazza! ;)

Szuszu, ahogyan Felícia is írta, bizonyos összeghatáron belül igényelhetsz adójóváírást, ha csak a gyed a jövedelmed, akkor tuti kérheted...

Andris nagyon ügyin négykézlábazik! :)

és Gergő, ahogyan ácsorog... nálunk is egyre többet áll fel Beni, de ő inkább az erejére hagyatkozik, és felhúzza magát, a lába meg még inog :D nagyon édesek!

Julcsi, gratula Eni unokatesójához, ez kimaradt már napok óta... :oops:

pocakos Gabink, nagyon szépen gömbölyödsz, és biztosan minden rendben lesz a picurival! majd aztán gyere dicsekedni! :) és akkor már azt is tudjátok, hogy fiú lesz, vagy lány, igaz? vagy nem kérted ezt a vizsgálatot?

hát remélem, hogy mindenre reagáltam... bocsi, hogy ilyen hosszú lettem ismételten...

ja, és hétfőn megyek vérvételre, szóval Leivel konzultáltunk, és megyünk Tranzitba is ám! Cs-andi, olyan 1 körül értek oda? ;)

sophie27

Sziasztok!

Köszi a dícséreteket :)
Kitti! Köszi az infót! Jó tudni ezt is, akkor majd nyaggatom drnénit.
Boni! Zsigi is nagyon ügyi, hogy magától felül!
Mecsi! Szerintem is nyugodtan mehettek sétálni, az nem árt, kell a friss levegő!
Szilvi! Málnus azóta is gyakorolja a felállást? Nagyon édesek ilyenkor, annyira élvezik az új tudományt. Gergő már ülni sem akar, egyből álldogál :) Asszem nem kell fogyókura, elég lesz utána futni.
Dávidnak boldog hófordulót és gratula a fogacskákhoz is! :)

Barbi
Kép
manci79

Frankó, én sem igényeltem az adójóváírást. Gondolom már késő lenne módosítani? :oops:

Zsófi! Beni nagyon ügyes fiú, hogy hagyta pihenni a szüleit, puszi a pofikájára!

Barbi
Kép
manci79

Lányok, nem tudok képet kicsinyíteni, nem működika honlap, amit eddig használtam nem működik :( más módszert nem ismerek. A toldacuccot oldalt megnéztem, de ott egy konkrét e-mail címre kell küldeni, nem? Ha valaki felvilágosít, hogyan oszthatom meg veletek a képeket megköszönöm! Sajnos semmi időm nem volt eddig még olvasni se és ma is sűrű a program. Meg már nagyon nem alszunk és kezdek kimerülni, na mindegy, lesz ez még rosszabb is... bár mostanában az éjszaka nagy részében negyedóránként ébredünk, de néha egy egész órát is alszunk egyhuzamban... és a Zéti is sír megint, tegnap megharapta egy fiú az oviban, lehet, hogy ezért.

Na megyek teregetni és ha még lesz időm jövök.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?