A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Ma sem lesz séta :( olyan köd van hogy nem látom a szomszéd házát sem, és nem is szokott felszállni hamar, pár száz méterre van a Hernád, itt ilyen szokott lenni.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Kébzeljétek az én lányocskám úgy döntött,nappal alszik éjjel vigad :? Esti szopi után(0:30)ö úgy döntött nem alszik vissza...2:30-ig csak játszottunk...nagyokat síkitott,keze lábba járt.Ha betettem a kiságyba akkor jött a sírás.így megint a szobájába aludtam.Nem szeretném hozzászoktatni az együtt alváshoz,de nem tudtam mit tenni.De ha együtt alszunk pár perc és mélyen alszik,de ahogy kijövök a szobából és visszateszem a kiságyba,újra sír.Van valakinek hasonló tapasztalata?Mit tanácsoltok ?

Zetibebi:
-Köszönöm a tanácsodat,utána járok a krémnek,hogy itt kapható-e,ha nem...nem gond...beszerzem akkor otthonról.Úgye ez nem vényköteles?(Sudocrem)

Pandus:
-Minden elismerésem a tiéd.Nagyon erős csajszi vagy,nem semmi amiken keresztül mész..De a legjobb dolog az,hogy Hanna baba jól van.Lassan te is rendbe jössz.

Zsu83:
-Bencusnak boldog szülinapot!!!
Köszönjük a tanácsodat,és ki is próbálom.Remélem segít.Nagyon ügyes a kisfiatok...nálunk sajnos a vizsgálatok nem mennek ilyen könnyen.

Ikverus:
-Bűbájos a kis Ági.

Budabo:
-Köszönjük a dicsérő szavakat.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
zsancy

Köszi a tippeket, konakion célba ért kiskanál módszerrel. :lol: Esténként nehezen alszunk el, 8-9 től éjfélig tart a buli, 2 napja a bölcsőben kezdenénk az éjszakát, és a hajnali szopira veszem ki, akkor ott marad mellettünk reggelig, csak sajna nekünk is kipattan a szeme, amint álmában észleli valahogy, hogy a bölcsőben van :shock:Tegnap is ezzel küszködtünk, végül mellettem elszunyált. De 5ig aludt, aztán 10 perc szopi után 8ig. És ez a mai már a 3. nap, hogy kb 10-kor elalszik úgy, hogy beteszem a bölcsőbe még ébren, kicsit nyüszizik, de ha elég messze megyek, akkor kibírom azt a 2 percet. Csak így is vívódom, hogy szabad-e sírni hagynom, ez szar érzés. Viszont nagyon hamar elalszik, és utána du 2ig megy a tente.

Összeírtam és Lénussal elkezdtük szopik után játszani azokat az ölbéli játékokat, énekeket, amiket lehet. Talán emlékeztek, volt róla szó, hogy egy ilyen összegyűlős napon megtanítgatom annak, akit érdekel. Nem akarok nyomulni, de szerintem még közel-távol nincs, amikor talizni tudunk, ezért arra gondoltam, leírom közérthető formában, meg játékkal, dallammal, és akinek szüksége van rá, távoktatós rendszerben megtanulhatnánk. Bocsi, csak kibújt belőlem az óvónéni. :oops: Mit szóltok?

Kangu: A meghatalmazásra kell 2 tanu is? Fog sincs, honnan akasztok le 2 valakit, sajnos Léna még nem tud írni.

Ja, Magdi: A vonalzóval én is küszködök, mint Te, nem értem, hogy ha a profilban egyszer be van másolva az aláíráshoz, akkor mi a fenéért nem mutatja. Ha rájöttél a megoldásra, légyszi tudasd velem is. 8)

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

gerendai zsu: tök jó ötlet!!!!!!

Valami tippet kérnék hogy hogyan tudnék kakit kicsalni Iringóból :oops: . Mivel vegyesen kajál nehezebben jön a kaki, de dokinéni szerint naponta kell lennie. Ma délben már két napja nem volt, felhívtam azt mondta ha megeszi a mennyiséget,és jókat alszik és nemfeszül a hasa akkor végül is még nem gond, de masszírozom, tornáztatom, hőmérőzzük :oops: , kapott kammila teát, de még mindig semmi. Jókat rotyog, pisil, büfizik, csak a kaki nem akar jönni. Dokinő mondta vegyünk szélcsövet :oops: .
Szóval van valami tippetek?????????????????????

Kép
budabo

Andusnak haaaaatalmas gratula!!! :lol:

lkverus egyáltalán nem butaság, amit kérdezel. sajnos nagyon valós probléma, én bizony feküdtem már így el a mellemet éjjel, ronda nagy csomók lettek ott, ahol elszorítottam azzal, hoyg ráfeküdtem :(
hasra tudsz egyébként feküdni? mert nekem úgy fájnak a melleim, hogy nem fenyeget ez a veszély :lol:
gyönyörű hercegnőd van :lol:

panna :( szegény, ez szörnyen hangzik! mielőbbi gyógyulást kívánok neked!!!

budabo egyáltalán nem baj, ha egy tisztán anyatejes baba nem kakil minden nap. akár 1 hétig is normális.
ha feszül a hasa, vagy nyugtalan, akkor kell csak kakit csalogatni.
kérd meg a védőnődet, hogy mutassa meg a helyes technikát, mert nem elég csak bedugni a hőmárőt. sokáig türelmesen kell mozgatni a popsijában.
emmám volt ilyen nem kakilós, 4-5 hós koráig 3 naponta hőmérőztem.
kicsit aggódtam, hogy nem szokik-e hozzá, de a védőnőmnek lett igaza, egyszer csak magától megoldódott a dolog, azóta sincsen semmi probléma ezen a téren.

Kép
Kép
Kép
iricc

iricc: az a baj hogy nem tisztán anyatejes. Nincs elég tejecske, úgyhogy mi sajnos tápszerrel pótóljuk, ezért mondta a dokinéni hogy mindennap kéne :oops: . Úgy nézett hogy beindul a tej, de tegnap megint kevesebb volt. :cry:

zsu: az UH engem is érdekel, mert kell mennünk csipő UH-ra 4-6 hetes kora körül.

Kép
budabo

Sziasztok!

ZVera: nekem is volt már hasonló érzésem, amikor előttem szültek a csajok. Nehéz volt a várakozás mindenkinek :D . De annyira megérte :D .

Zsancy: Alex is szokott időnként így tenni, pl. tegnap hajnali 4-kor evett és fél hatig nem volt kedve aludni, bezzeg nekem :D
Ha nincs energiánk tovább altatni, akkor betesszük közénk, ott azonnal elalszik. (nem szeretném rászoktatni, ezért csak 2x-3x tettük mellénk).
Próbáltam vele megbeszélni, h éjjel evés-alvás van, majd napközben dumcsizhatunk :lol: . Hát eddig úgy néz ki, nem igazán érdekli, h a szülei mit szeretnének :lol:

Nálunk is elég randa idő van, lóg az eső lába. Úgy néz ki ma nem sétálunk, marad a terasz :( .

Tegnap írtam nektek, h én nem fejek, mert Alex szépen kiüríti a cicimet, erre reggelre úgy bedurrantak, mint még soha :D . Most fejeztem be a fejést.

Andus küldött képet a közösre, Száva kezében van Zétény, nagyon aranyosak!
kreiszi

Bogi: én nem szélcsövezném, csak akkor, ha kínlódik. De te azt írod, h nincs gondja. Kb. mennyi pótlást kap? Úgy értem mit kap többet, anyatejet v. tápot?
A hőmérőzést meg, ahogy Iricc is írta, jól bekrémezett hőmérővel kell csinálni kb. 1 cm-re kell bedugni a popsiba és finoman körözni vele, de ha feszít vedd ki és akkor dugd vissza, ha elernyeszti a végbél izomzatát, így elkerülöd a nyálkahártya sérülést.

Zsuzsi: nagyon jó ötlet!
A vonalzódnak nem teljesen másoltad be a kódját, a végén is van olyan felirat, h url meg zárójel.
kreiszi

Kreiszi: egy hete pótlunk, első pár nap napban fele-fele, aztán beindult úgy hogy több tejci (2/3 arányban) és kevés táp, erre tegnap és ma idáig már megint fele-fele. Próbáltam kétszer a szaporító fejést is :oops: de minimális jött még le. Jó tudom a szaporító fejésnek az ingerlés is a lényege. Hát lehet hogy nekem ez a tej dolog nem fog sokáig műkődni, pedig az összes tippet amit írtatok kipróbáltam. Szóval még estig hőmérő, és masszírka aztán meglátjuk. Nyugtalanabbul alszik, de így is alszik 2-3 órát két kaja között. Éjjel még jobban aludt :D, csak nem akar hogy bántsa a pocakját. Bár nem úgy néz ki mint aki szenved :shock:

Kép
budabo

Kép

Kép
budabo

Sziasztok !
gyors bekukk .....Hála tegnap hazajöhettünk..kicsit besárgult ezért időztünk bent +1 napot...
Hála a tejcsi is beindult...
Később visszaolvasok...és írok ..+ szüléstörténet is lesz ...
Kösz a Gratulációkat...

Helyre igazítás:Apa elírta az időt :oops: :oops: Nem 3:41 kor érkezett Zoli baba hanem 2:41 kor.
:P

Rem mindenki jól van...

Kép
zümis

Kreiszi:
-Hát én is megprobálom megbeszélni a helyes alvást a hercegnövel...de szerintem én se járok sikerrel :D

Budabo:
Iringó egyszerűen meseszép... :P Már most óvakodhatsz a sok-sok rajongótól

Lányok lenne egy kérdésem:(rengeteg van amúgy)
Ti a kórházba kaptatok K-vitamin injekciót?(kicsi kapta nálunk)
Azért kérdem mert mi kaptunk,és a dokibácsi nem irta fel pluszba a K-vitamin adását hetente...(csak a d vitamint naponta)
De én nem az itteni rendszer szerint akarom nevelni a hercegnöt,mert úgye ha nem kap elég K vitamint annak nagyobb következménye is lehet.Azért kérdem,mert ha ti is kaptatok injekciót útána mikor keztéttek el adni a K vitamint?Ha én magamtól adok neki K vitamint abbol baj nem lehet úgye?
Szerintetek?
Holnap igaz jön a védönö(de ö dán)és az itteni szokások hive...
Remélem tudtok nekem segiteni.

zsancy

zsancy: köszi :oops:
K vitamint mi tegnap adtunk először,és innentől havonta adjuk, D meg mától naponta. Szerintem nyugodtan adhatod neki.

Kép
budabo

Szép napot Mindenkinek!
Hát igen Kreiszi, ha mindig tudnám mérni, akkor értékelhetőbb lenne, de nincs annyi időm már sajna:( :(
De örülök,h Nálad ok! :lol: tegnap pl. nálam is 124/79 volt, rosszul nem érzem magam, nagy gáz remélem nincsakkor :D

sajna tejkicsapás nálunk is van 2-3 napja, csak elmúlik vmikor?!

viszont észrevettem egy új dolgot tegnapelőtt, hát nem szájpenészünk lett!?? a francba, beszereztünk kenegetésre boraxos glic....szert,de baromi nehéz a kis pici szájába benyúlkálni, csak a nyelve feléig jutok el.... :cry: ,ezért bekenegetem a cicimet is szopi előtt. Ezért csökkent egy kicsit előző napokban az étvágya, gondolom zavarhatta szegénykémet az evésben :oops: De már alakul. Na az éjszakáink nem igazán, piszok nehezen, sőőőőőőőőt egyre nehezebben marad meg a kicsi ágyikójában, tehát ha szeretnék aludni hajnaltól amikor is felkel enni, hagyom magunkat tovább bealudva a mi ágyunkba. Csak ugye ott nincs és nincs is értelme a légzésfigyelőnek, kioktattak ahol vettük, na meg élére fektetve alszom mellette.... :cry: De ahogy olvasgatom máshol is így működik az íjcaka :cry:

nálunk is lóg az eső lába, úgy tűnik, h marad a teraszunk

Panna, jobbulást kívánok!!!!!!!!!!!!! rossz lehetett neked!

Lányok egyszerűen GYÖNYÖRŰEK a bébik!!!!!!! majd most már rakok fel végre én is!!!

Szeretném kérdezni Tőletek, hogy mi a fene az a konakion és vigantol? mert mi csak K vitamint havi 1x és napi fél D vitamint kaptunk a dokibácsitól, lehet ,h ugyanaz lenne??? bocsi ha hülyeséget kérdezek

Még valami,amit új dolog nálunk, kb másfél hete annyit bukik vissza a törpe, pedig annyira nem eszi túl magát, szerintem,mert mérem minden evése után, átlagba 100 eszik, de van,h csak 90 re van energiéája és majd mindig bukik is...?????
Ti tudjátok mennyi a napi adagjuk ? Állítólag 530-630 között valahol úgy 6 hetes korukig, vélemény? Na meg hallottam a kg*150 g számítás is, úgy tom az is 6 hetes korig aktuális.

ANDUS GRATULA A BÉBIDHEZ!!!!!

Kép
kaandi

Zsuzsi:Igen,a meghatalmazásra 2 tanu kell (szomszédok?). Ennek viszont csak akkor van jelentősége,ha valamit elrontottál a kitöltésnél, és ott helyben kijavíttatják apával. Ha nincs meghatalmazás v.nem szabályos (2 tanu) továbbá nem lágyszívű az ügyintéző, akkor apát hazazavarja.... :(

Kaki téma: Hunor csak anyatejes, kb. 5 naponta produkál. A multkor már én is hőmérőztem, mert már a 6.napnál jártunk. De látszik az a gyerek viselkedésén, amikor már muszáj segíteni :?

Alvás: Este kb. 11-től ki-ki a saját ágyában :wink: Viszont este 6-8-ig vígasztalan üvöltés van :( Csak az én ölemben hajlandó csendben maradni. Olyankor viszont a másik kettő visít a féltékenységtől :cry: Estére én már az idegösszeroppanás szélén egyensúlyozom. :roll:

Kép
kangu

kaandi:
konakion és vigantol,ugyan az amit te adsz a kicsinek...K és D vitamin.

Én Petrám is 100-120közt szopizik egy evésre...de volt már ugy hogy 80-nál feladta..nem kellet neki több.Szerintem jól irtad az átlag evést,mert én jegyzetelem is mikor mennyit evet és 480-620között ingadozik nálunk a napi evés... észrevettem azt is hogy a bal mellemböl mindig kevesebbet eszik,pedig van benne még tejcsi....lehet nem kényelmes neki az a pozició,vagy rosszul ettetném a bal ciciböl?

zsancy

Zsuzsi engem érdekelnek a dalok! :D

Bogi mikor Zétinek kellett táppal pótolni ő is szorulásos lett. brutálisan hangzik a módszer de nem az, szappanból faragtunk megfelelő méretű kúpot és azzal ingereltük. De ő akkor már 2,5 hós volt, bátrabban hozzá lehetett nyúlni, a 2,5 hetesemmel nem tudom meg merném-e tenni :roll: Meg végülis te ugyanezt csinálod csak a lázmérővel, annyi hogy a szappant könnyű síkosítani.

Kreiszi egyetértek, megérte a várakozás! :D

Kaandi a K-vitamin a konakion, a D-vitamin a vigantol :)

Ti nem álmodtok rosszakat? :roll: Ha egy kicsit is elalszok mindig rémálmaim vannak, szörnyűek, meddig lesz így és miért van? Főleg a szüleimmel kapcsolatosak ami érthetetlen mert anyával ritkán találkozok de jó a kapcsolatunk. apa meg nem él :shock: :(

Ma zabálós napot tartunk :) vagyis csak Oli mert nekem nincs rá időm nagyon :oops: felélte a hűtőben tárolt tartalékokat is, remélem nő egy nagyot.
Tényleg, jut eszembe olvastam több helyen, hogy a ringatás segíti az idegpályák alakulását a baba agyában, úgyhogy éjszakázók (beleértve néha magamat is), ez jusson eszetekbe mikor a köröket rójátok karban a babával! :wink:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Kangu nekem be van készítve a sedatif, még nem volt rá ugyan szükség, az első reggel be akartam venni, de ha olyan lesz a szitu el fogok szopogatni egyet.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Juhéjj! Nálunk ezer fok lett délutánra, így mégis mehettünk sétálni!
Mivel jól bealudt, haza sem akartam vele jönni. De most még szundi van a mózesban a nyitott erkélyajtóban, szóval mégis eredményes vagyok!

Mi asszem csak a kórházban kaptunk K vitamint, azóta a kutya se szólt róla. De holnap rákérdezek a méricskélésen!

Én a két tanút mindig becsalom! Felhívom két családtagomat, hogy adja már meg a személyi ig. számát, aztán egyéb adataikat úgyis tudom. Meg két aláírást odatenni már egyszerű... :D

ladmon

Sziasztok!

Megint aludtunk éjszaka! Úgy látszik kezdünk beállni! (kopp-kopp)
3-4 óránként eszik, utána szundi! :D

Kreiszi, Bogi: A Praxis rendelőbe voltunk a 11. kerületbe, 6ezer ft volt a vizsgálat, hasi- és koponya uh volt!
Bogi, nekünk az egészségügyi kiskönyvbe volt benne a szórólapjuk, amikor a kórházba megkaptuk!
Tündéri kislány Iringó!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Zsancy: Köszönjük szépen! :lol:
Nekem sajnos nem jött be az anyatejes kenegetés, elég csúnya még mindig Bencus arca! :cry: Holnapra kihívtam a doktornénit, hogy nézze meg, hátha tud rá valami krémet írni! :roll:

Gerendai Zsu: Nagyon tetszik az ötlet! :lol:

Zümis: De jó hogy újra itt vagy! :D
zsu83

zsu: köszi, nekünk a védőnő a Heim Pál kórházat mondta, de oda több hónap az előjegyzés. Közben megtudtam van felénk is, először UH-ra megyünk aztán csipőszűrésre.
Ja és köszi Füge dícséretet. Ma még csak evett és aludt, de most fürdésig lehet hogy már nem fog, vagy majd éjszaka lesz buli. Kíváncsi leszek.

zetibebi: dokinő a szélcsövet is mondta, vettünk is, de még csak szemezek vele :oops:

Kép
budabo

Andusnak gratula!

Úgy látom, elszóltam magam az én tündéri fiamról...
Tegnap egész nap ordított. Szó szerint. Pedig fogadni merek h semmi
baja nem volt... Egyszerűen látszott, h hiszti. Csak a hasamon volt
hajlandó pihenni, de akkor sem aludt, csak figyelt. Ahogy odaadtam
apának h kimenjek pisilni v enni, egyből üvöltött. Tegnap készen voltam... Komolyan, még a szülésben sem fáradtam el ennyire. :D
Ma már egy kicsit jobb a helyzet... Szerencsére. :roll:

Minden baba gyönyörű!!! És senkiből nem elég, írjatok nyugodtan,
tegyétek csak fel a képeket ide is, bírja a rendszer, mi meg szívesen
gyönyörködünk bennük. :lol:

Elif, képet kérünk Efe-ről! :)

Kép

Kép
gjéti

egy pár még igért pocakos kép
Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
nicko

Bogi: Nekünk is a Heim Pál kórházat mondták, de mi is az előjegyzés, várakozás miatt mentünk el magánba, elszámoljuk egészségpénztárra!
Remélem hagy éjszaka pihenni titeket Füge baba! :wink:
Ma Bence délelőtt csak cicizett, komolyan mondom kiszívta az összes energiámat! :D

Gjéti: Minden babának vannak anyán csüngős napjai, ilyenkor csak mi vagyunk jók! Nálunk is volt már ilyen, odaadtam a férjemnek, hogy tudjak valamit enni, de már ment is a sírás ezerrel! :D
zsu83

Bogi, pénteken kértem időpontot, és már tegnap mehettünk!

Nicko: Nagyon jók a képek, nagyon tetszik!!!!!! :lol:
zsu83

Zsuzsi, szüléstörténetre: nem tudom, elkezdted-e mmár írni, de nekem pont a leírása segített helyretenni a dolgokat. Nem akartam korábban írni, mert még akkor nagyon sokan voltak előtte, és nem akartam senki kedvét elrontani, de nekem is nagyon másképp alakultak a dolgok, mint ahogy szerettem volna/terveztem. Készültem mindenféle vajúdó pozíciókkal, volt egy csomó dolog a fejemben, hogy mi lenne jó. Ehhez képest egyáltalán nem akart beindulni, végig ezer cső lógott ki belőlem, alig tudtam tőlük lemászni az ágyról, sokat kellett háton feküdnöm, tusolásról közben szó se lehetett, volt kézzel tágítás (nem is egyszer), szóval másnap nagyon nehéz volt visszagondolni az egészre. Aztán persze ahogy Adri a kezemben volt, azért fokozatosan átértékelődött bennem az egész, és amikor leírtam, már tudtam látni minden eseménynek a jó oldalát. Most úgy gondolom, így kellett lennie, nem volt egyszerű menet, de sokat tanultam belőle, és sokat adott hozzá Tomival a kapcsolatunkhoz is. És persze a végeredmény az én csodálatos kislányom, akit imádok :)
ölbebaba játék meg jöhet :)

Panna, kitartás, nagyon kemény csaj vagy, ahogy bírod az utóbbi idők megpróbáltatásait!!!

Zsancy, Nico is nagyon helyes, olvastam, hogy Adrynnak se volt egyszerű menet...

Zsu, 2000 után a fiúk 3-al, a lányok 4-el kezdődnek: feltételezve, hogy száz éves ember még fordul elő, nehogy két embernek ugyanaz legyen a személyi száma.

KépKép

KépKép
stelly

Nicko nagyon jók a képek!

Zsu reméljük így maradnak az éjszakák! :)

Voltunk kint az udvaron, nem bírtam tovább, olyan jó volt, Oli be is aludt végre, egyre kevesebbet alszik és nagyon fáradt vagyok. Remélem még alszik egy kicsit, apa későn jön, akkor még tudnék egy kicsit Zétizni.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Sziasztok Lányok!

Budabo: Az én gyermekorvosom azt mondta, hogy vannak gyerekek, akik ritkábban trotyiznak. Nem feltétlenül baj, ha gondot nem okoz. Mondjuk szerintem a szélcső jobb, mint a hőmérőzés, valahogy szelídebbnek tűnik nekem (van itthon, nekünk sajnos ma is kellett használni :(. A szélcső gumiból van...)

Zsu: Bencusnak utólag boldog hónapfordulót! :lol: Milyen nagy fiú már!

Zsancy: Nico nagyon édes! :)

Kajcsi van, még jövök...

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Csípőszűrés-uh: nekem a gyerekorvos a Budai Egészségcentrumot javasolta, állítólag vhol a MOM parknál van. Ha viszel beutalót a gyermekorvostól, ingyenes, amúgy 16e, pár hét a várólista, de állítólag nagyon megbízható hely.
Ez a Konakion téma jó is, hogy felmerült, mert Fruzsinak két éve még hetente kellett adni, a d vitamint meg hazaérkezéstől minden nap...de a védőnő engem is felhomályosított, hogy változtattak a protokollon. Én csak simán kiskanálba adom (adtam) és soha nem volt gond, mindig lenyelték.
Nagyon édesek a babák, tegyetek képeket, minél többet! Én a gmailre tettem fel párat rólunk.
Pihizzetek minél többet, amennyit csak a csemeték engednek :wink:

Kép
Kép
abencze

Abencze: Én meglestem őket, gyönyörűek a Gyerkőcök! Jól látom, hogy Csongi is inkább Apucira hasonlít?

Andus gyermekei is tündériek!!!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Eszter: Nagyon sajnálom, hogy neked nem úgy alakult a szülés ahogy te szeretted volna! :( Így utólag visszagondolva, én tényleg nagyon szerencsés vagyok, hogy úgy alakult minden ahogy szerettem volna! De tényleg a végeredmény a fontos, a többi pedig csak egy rossz emlék marad!

Julcsi: Köszönjük szépen! :lol:
Remélem már nem lesz szükségetek a szélcsőre, úgy sajnálom szegény Bogyeszt! :cry:
zsu83

Jó estét mindenkinek!
Éjszaka óta folyamatos nyűgi volt, és csak szopi, de végén már az se volt nyugtató.....és végül vettem infacolt(ára igen kiakasztott), de azóta, mióta eszi csend van, nyugi van, hatalmas büfögések, és pukizások! És kaki minden kaja után 2x! Ez normális? Hogy enniyt kaksizik?
sétálni voltunk megin, de ha megáll a kocsi, üvölt a drága...ma már hason tettem be, és jobb volt neki:)

én egész nap ásítok....lassan megyek is aludni, cska gyorsan bekukkantottam...édik a babaképek megincsak! :)

hason csak akkor tudok aludni, ha megkajált a csemete....aztán ha elaludtam, már nincs kontrollom, és úgy ébredek, hogy anniyra nem vagyok tele, mint amikor hanyatfekve szunyálok... :) Gondolom így nem használok a termelésnek :shock:

Na megyek, altatni kell Kisvinci babát! :D

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Úgy látom mindenki alszik még! :D

Ez volt a legrosszabb éjszakánk eddig. Csemete óránként-kétóránként felkelt és erőlködött. Asszem betett neki a banán vagy a kukorica... (Amit én ettem, nem ő.... :) )
3 körül már mondtam is neki, hogy ihajcsuhaj!!!!

Ma meg zuhog az eső és délután mennünk kell méretni. Éljen!!

ladmon

Ladmon, szerintem a banán a ludas. Legalábbis attól Adri is nagyon kikészül, már nem merek enni egy felet se. :(
Nem akarlak bosszantani, de nálunk ma tíztől reggel ötig szundi volt :D aztán kilenckor kelt legközelebb angyalkám, azóta viszont itt csüng rajtam, kiságyban két perc után üvölt (pedig mindig azt hiszem, hogy namostaztán milyen mélyen szunyál...)

Tényleg, ti milyen gyümölcsöt tudtok enni??? Banán:hasfájás, narancs:hasfájás, alma:székrekedés (nekem, de úgy vettem észre, ő is nagyon erőlködik...), más ilyenkor meg nem nagyon van. Már a fülemen folyik ki a szilvabefőtt, és nem is olyan, mint valami jó kis friss gyümölcs. :(

KépKép

KépKép
stelly

jaaaa attól kérem kiütéses a gyerek! :) nem eccerű a csaj...

KépKép

KépKép
stelly

Oli is sokazt kakál, a régi védőnőm azt mondta nem baj ha minden pelusban van kaka.

Nem vettem észre hogy zavarná a gyümölcs, de nyűgi az van, oda fogok figyelni gyümi után, almát meg narancsot szoktam enni.

Határozottan aggódok Nilabaliért!

Babakocsizni akarooook!!! Esik és fúj a szél... :cry:

Megint rosszat álmodtam, de ez most utólag egész vicces, főtt csirefejek voltak a karomra csíptetve a csőrüknél fogva, Zétit kértem meg hogy szedegesse le rólam :lol: :lol: :lol: Honnan szedem ezeket??? :lol:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Sziasztok!

Nem vesztem el, de tobbnyire csak olvasni van idom irni nem. :?

Amig el nem felejtem -

Erika - ezt az Andrew Fletcher DM dolgot nem is tudtam, de amikor irtad mondtam a ferjemnek es elokotort egy DM cd-t es je tenyleg! :lol: A Fletcher egyebkent tenyleg gyekoribb mint vezeteknev. A parom eredetileg ugy kapta, hogy ez volt anyosom leanykori csaladneve.

Gjeti - valoban bejott a joslatod, te tenyleg fiura tippeltel mar a 20. het koruli pocifotobol. Ugy latszik tenyleg tevedhetetlen vagy! :lol:

Mindenkinek, akinek meg nem tettem nagy gratula a babakhoz! Olyan jo a babakepeket nezegetni - alig varom, hogy az utolso befutokrol (Andus Zetije, Elif Efeje) is legyen kep. :P

Nalunk egyebkent meglepoen jol mennek a dolgok. Eddig lekopogom nincs hasfajos vagy alvos problemank. Igaz volt olyan nap, amikor 15-szor :shock: csereltunk pelust. Az biztos, hogy nalunk nincs gond a nem kakilassal, pisilessel. Mar a hazajovetel utani napon voltunk levegozni is - nagyon szepen sutott a nap es elmentunk megnezni apa hokimeccset. Orommel nyugtaztam, hogy a gyerek is annyira erdeklodik a hoki irant mint en. Vegig aludta a 20 percet, amit kint voltunk. Azota mar voltunk vasarolni is es csak ugy setalni. Itt nagyon tavaszias mar az ido. :lol:

Hajni

KépKép
Kép
hajnski

Bocsi :oops: ez a csirkés dolog inkább gusztustalan mint vicces így visszaolvasva.

Hajni örülök hogy jól vagytok! :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Kép első sétánk eredménye :)

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Sziasztok!

Ladmon, Gjéti: Együttérzek, nekünk most van rossz napunk. Ha nem alszik vagy cicizik, akkor megy a sírás.... Fogalmam sincs, mi baja lehet, talán az időjárásra érzékeny. Kivittük sétálni esőben (mi jól megáztunk Anyukámmal), de kint legalább aludt, és talán most is sikerült elaltatni. Az is lehet, hogy már nagyon fáradt volt. Olyan jó lenne, ha már mindig tudnám, mi a baja... Az vajon mennyi idő még?

Hajni: Nagyon hiányoltunk már. Örülök, hogy Andrew ilyen rendes Gyerek. :)

Zsuzsi: Szuper ötlet a távoktatás, előe is nagoyn köszönjük, olyan rendes vagy!!! :D

Ági nagyon helyes! :D

Oli pedig nagyon édesen alszik a babakocsiban! :D

AMY, ERIKA: Jól vagytok?

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Kép így tudok kiabálni! :D ha decibelt is közvetítene a fotó... :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Sziasztok!

Felénk is pocsék idő van! :cry: Bencus egész délelőtt nyűgős volt, most aludt el, egy fél órája, biztos neki se tetszik az időjárás! :?

Nálunk 4-5-ször van naponta kaki!

Ladmon: Sajnálom a rossz éjszakát! :cry: Bencus se szokta díjazni a kukoricát, így ki is iktattam az étrendemből!

Eszter: Én aszalt szilvát, meg barack befőttet szoktam enni, na meg ott a kivi! :D

Hajni: Örülök, hogy írtál! :lol: Küldhetnél felénk is a napsütésből! :wink:

Zétibébi: Nagyon édes Olivér! :lol:

Julcsi: Én is megfigyeltem Bencusnál, hogy néha már olyan fáradt, hogy szerintem azért nem tud aludni, csak kínlódik, és ilyenkor meg a sírás torkaszakadtából! :cry:
zsu83

Olivér is szokott sírni amikor álmos és nem tud elaludni mert túl nagy a ricsaj vagy valami zavarja!
Jaj meg eszembe jutott mégvalami amit olvastam, hogy volt egy baba aki nem tudott kiságyban aludni, és rájöttek hogy a fal másik oldalán a másik szokbában egy tévé volt, tehát a kiságy meg a tévé között csak a válaszfal volt, és miután odébbrakták a tévét tudott aludni a kiságyban is, csak egy ötlet.

Nektek milyen lett a pocakotok? Az enyém tuti sereghajtó lenne egy pocak-szépségversenyen :oops: :roll: sosem mutogattam, asszem ezentúl sem fogom...bár a strandon azért rossz érzés lesz. De azt beszéltük a kórházban egy lánnyal, hogy strandra nagy valószínűséggel már csak babástul megyünk, és akkor egyértelmű hogy mitől olyan a pocak amilyen :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Holnap jön már haza Apa! Már alig várom! Szerintem el fog ájulni mennyit változott a kisasszony ez alatt a két hét alatt! Gyönyörűen tartja a fejét, nézi a játékokat és az arcokat.. nem is gondoltam, hogy egy baba öt hetes korára ennyit fejlődik. Hálistennek még egyszer sem fájt a hasa (vagy legalábbis nem vettem észre), minden tökéletes lenne, ha nem feleannyi tejem lenne, mint ami kéne :( De még mindig jobb, mintha semennyi sem lenne.

Zetibebi: az én hasam legalja most egy piros csíkos bőrtarisznya :twisted: Remélem idővel ezért egy kicsit kikupálódik...az biztos, hogy az apja viszi majd babaúszásra, ha esetleg úgy döntünk...

Még tudnék írni, de bármelyik pillanatban jöhetnek anyósómék ...

Kár, hogy ennyire xar idő van, úgy mennék valamerre sétálni...

Kép
cserkészkolbász

Bocsi kicsit eltüntem de ez a gyermek kikészit. Még tárgyalásokat folytatok vele hogy hajnali 2-töl 5-ig nem nézelödni és fent lenni hanem aludni kell. Nem nagyon érti a dolgokat.Szóval sokat éjszakázunk igy nappal probálom behozni az alvás idömet. Igértem szülés történet akkor most megprobálom nem kisregénybe leirni.Azt irtam hogy tervezet császár lesz a vékony hegvonal miatt. Megbeszéltük a dokival hogy kedden reggel befekszem /10- én/ másnap szerdán pedig kiveszik kismokust.
Hát nem igy történt befeküdtem majd jött a profeszor hogy nem engedélyezi a császárt mert nem idokolt hogy ilyen korán kivegyék.
Betöltött 38. hétröl beszélünk. Meg még kicsi a baba mert hogy az UH- szerint még csak 3 kg. a gyermek.Nagyon ideges lettem mert nem ált szándékomban 2 hetet lehuzni oda bent ugy hogy látogatási tilalom van. Ugy hogy szerdán és csütörtökön mindenféle vizsgálatokkal piszkáltak+két ctg egy nap.
Nagyon untam a dolgokat. Végül megijedtek a dokik mert nagyon keveset mozgot Ádám és féltek hogy valami baja lesz ezért a prof. engedélyezte a mütétet. PÉNTEKEN 13. reggel betoltak a mütöbe ahol is megszületett a KIS baba. A mütét közben kiderült hogy a hegvonal sokkal vékonyabb volt mint azt várták és ha simán szültem volna biztos hogy szana-szét szakadt.+a gyerek sem 3 kg hanem 4 kg.
És utolag kiderült hogy azért nem mozgot már rendesen mert egyszerüen nem fért el rendesen ennek köszönhetöen lett olyan csucsos a feje. Hogy a csont folyamatosan nyomta szegénykémet.
De a méhszáj az olyan zárt volt hogy még a doki is csak nézet.
A következö napot az intenziven töltötem és Hétfön már jötünk is haza.
Én ezek után csak annyit mondok hogy az UH- egyáltalán nem biztos.És kiváncsi lennék a prof. arcára aki nem engedte a mütétet mert hogy kicsi a baba.
Én teljesen meg vagyok elégedve a babám méreteivel.
Rita
háfi

Zétivera: Az én pocakom olyan, mintha felszedtem volna pár kilót, szerintem a hasamon van az a plusz 2 kiló ami rajtam maradt! :lol:

Erika: Örülök, hogy írtál, és hogy jól vagytok! :D

Bogi, Kreiszi: Megérdeklődtem van a Praxisba is csípőszűrés, ugyanőgy 6ezer forint, mint a hasi-és nyaki uh!
zsu83

Kicsit tárgyilagos lett de nem bánom.
Kérdés mi 3790 grmmal jötünk haza most pénteken leszünk 3 hetesek és már most 4650 grmmok vagyunk szeintetek ez normális???Egy egy etetésnél 120-140 között eszik. Volt kint a doktornő és azt mondta hogy ugy néz ki Ádám mint egy két hónapos baba. 68-as rugit hordunk.
Rita

Kép
háfi

Tuti az idő miatt van, itt is nagyon pocsék, és Adri egész nap nyűgös. Csak úgy marad nyugton, ha ölelgetem, meg ringatom. Szóval egész nap összebújva üldögélünk/heverészünk. Olyan kis finom illata van :) séta kimarad - főleg, hogy a torkom is elkezdett fájni :( nem is merem puszilgatni a kis puha selymes pofit :(

Ha olyan álmos, hogy attól nyűgös, azt szoktam csinálni, hogy nagyon szorosan megölelem egy csöndes helyen, az arcommal eltakarom az arca elől a fényt is, esetleg nagyon halkan énekelek, sétálgatok vele, és lassan ringatom. Nem azonnal, de egész hamar működni szokott.

pocak: utsó két hétben nagyon durván becsíkosodott, és még mindig kicsit plöttyedt :( szóval én se mutogatnám most magam bikiniben. De folyamatosan (bár nagyon lassan) megy le a súlyom, úgyhogy ha majd kicsit tornázok is, remélem, legalább az alakom visszanyerem majd, ha már zebraként élek tovább...

KépKép

KépKép
stelly

Na nézük sikerült-e a müvelet.

Kép
háfi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?