A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

200907?
Háát tényleg nem hiszem el. Nem emlékszem rá. Lis ebben a topikban...mióta megszívtam a fórumozgatás miatt, azóta próbálok óvatos lenni. Persze veled nem lehet vetekedni inkognitó terén :lol:
Értem én ezt a névnap, szülinap dátumot is. Könnyítsük meg a dolgodat, ha nyomzhatnékod van :lol:
Köszi a Szurokbabás mesét, mert Szonji sokat emlegeti, az oviból ismeri, mi meg mindig csak nézünk rá bután.

Hendegabi!
Marsi Anikó második babája is fiúcska lesz, úgyhogy ezért is tuti nem vele van dolgunk.

Dodi!
Így már emlékszem, hogy tettél fel képet a Nici-s tervezetről. Ügyesen bevásároltál.
Diétát lszi oszd meg velem (jöhet priviben is)!

Krikalap!
Na a Bakterházzal ne foglalkozz! Amikor nálunk Szonji mindenkinek azt hangoztatta, hogy Marci Bendegúz lett, a dédi rögtön elkezdett sápítozni, hogy a film így meg úgy. Hülyét kaptam. Az ilyenek miatt sem osztjuk meg a ded nevét a családban a felmenőkkel, ha meg már megszületik, akkor úgysem szólnak semmit (lis, ha inteligensek)

Moncsy!
Jók a képek a kislegényről.
Nekem is sokat babrálja a hólyagomata kisasszony.

Sillia!
Terepjárókat én is nagyon bírom. Egyszer vezettem a főnököm Pjero-ját, ki sem akartam szállni belőle. És, hogy milyen rálátása van az embernek a forgalomra...

Nellike!
Mekkora élmény lehet neked. Úgy irigyellek.
És Zsombi tényleg olyan, mintha aludna. Zsófi meg kis szégyenlős.

Orsi!
Gratulálok a bébihez és milyen kis formás lehet az adatok alapján.

Niki!
Gratulálok a kisfiúhoz, el is hiszem, hogy nagy az örömötök.

Anitja!
Te is milyen jó képeket kaptál Natiról.

Manó!
Neked is nagy gratula a kislányhoz, de jó (jól emlékszem, hogy lányt is szerettél volna?)

Katy!
Sajnálom, hogy párod lába nem javul, kitartás, megy a drukk.

Tabati!
Ezt a végbélen keresztüli vizsgálatot én sem hallottam még soha. Nem tudom, hogy megengedném-e, nagyon morbidnak tűnik. És egyetértek a női nőgyogyi kéne ebben a korban.

Boo!
Csak nem komoly. Azt azért biztos mondta volna?! Remélem.

Szülés-apa jelenléte témában Gabival értek egyet. A vajúdás azért kicsit más szituáció mint egy fejfájás, amit tényleg egyedül jobban visel az ember. A kitolási szakasznál pedig senki nem mondta, hoghy ott kell premier plánbna nézni, hogy kibújik a baba, viszont miért nem láthatná az apa is a baba első pillanatait. És, hogy vágja el a köldökzsinórt, ha nincs bent?
Férjem is a vérmentes közeg híve, de anszolút nem volt semmi gond ebből, sőt, amikor elvágtaa köldökzsinórt és kifolyt egy kis vér, még mondta is a szülésznő, hogy na, ennyi volt az össz vér, ami folyt. Egyébként pedig a férjemnek van egy elmélete, hogy miért legyen bent az apa a szülésnél, de ezt inkább nem osztom meg, mert nem akarok senki lelkületébe belegázolni.
Ja! és szó sem volt köztünk megundorodásról egy percre sem, azóta is szexelünk, ahogy az időnkből futja rá

Gabi!
Milyen édes hajasbabád volt.
Jaj, úgy várom már, hogy itt tartsunk megint.
Norbi meg úgy visít azon a képen, mint a "Nicska ki beszél" c. filmben Májki, amikor megszületik.

És, hogy újabb vitát kirobbantó témát dobjak fel: a nyákszívás, amit mi egyik gyereknél sem engedtünk meg és most sem tervezzük.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Megvolt a dokivizit, én is megkaptam a terheléses cukor beutalót. Próbálkoztam, hogy van-e esély a zsemlés verzióra, a dokit azt hiszem megleptem a kérdésemmel. :lol: Attól még nem volt a válasz. :? Na mindegy, elég sokan túlélik, meg én is túléltem párszor, most is menni fog. De attól még feleslegesnek tartom. :twisted:
A vérvételes papíromért is elmentem, a 14 mért paraméterből 7 volt a normál kategóriában. A dokinénim szerint egész jó a lelet. :lol:

Ancsurti,
Evoluciós kiszúrás, ahogy mi szülünk. Szerintem ez is mutatja, hogy nincs mindennek indoka, mert akkor biztos nem így működne a terhesség. :lol:

Tetoválás:
Azért lehet iszony szívás is. :wink: Játszis ismerősnek a keresztcsontján volt egy tetkója, amit én egy van de nincs tetkonak gondoltam, fel nem merült volna bennem, hogy bajt okozhat. Erre kiderült, hogy emiatt nem kaphatott epidurális érzéstelenítést és hát elég brutális szülése volt.

Dodi,
Ha párodat megnyugtatja, nem emlékszem, hogy vért láttam volna a szülés alatt, max a doki kesztyűjén :lol: . Apa amíg a fejednél van, addig ugyan azt (nem) látja. A kitolási szakasznál kimenekülhet - nekem arra a pár percre amúgy sem volt rá szükségem. Végre én is csinálhattam valamit. :lol: Addig úgyis csak passzívan tűrtem a dolgokat, próbáltam viccelődni. Meg amíg nem lendül bele igazán a baba, addig tényleg több a szünet, mint a meló, és tényleg jó, ha a pasi látja, hogy mibe kerül az ő gyereke. :wink:
A vajúdás nagy részében meg érdemes ácsorogni, de legalábbis bmi, csak nem feküdni. Akkor meg elég kellemetlen lenne, ha a babát próbálná nézegetni. :lol: A szokásos lábak fenn az égben pozícióba Natival kb 10 perccel a megszületés előtt kerültem, Szabival meg egyáltalán nem.

007,
[quote]A írta:nyám előtt max. lakatlan szigeten szülnék
detto :lol:

Kép KépKép
lorca

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 20:33-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok!

sillia

a vicc jóóóóóó :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

007

ha felteszed lassan az egész könyvet, én akkor sem ellenkezek, legalább már mesék lesznek Manónak :roll: :roll: :roll: , ja és köszi :D

heni

hitelügyben mi is kb. ilyen helyzetben vagyunk, úgyhogy így sokkal nehezebb nagyobbat venni, (ha ezt sikerül eladni) ugyanannyiból, vagy kevesebből :evil:

dodi

jók az új szerzemények, a valami kell? kérdésedre pedig azt válaszolnám, hogy igen a GYEREK :D :D :D , meg a nagyon boldog szülei, na , akkor minden meglesz a mi a szobába kell :D :D :D

gabi

annnnnnyira éééééédesek a gyermekeid ezeken a képeken, és mekkora hajuk van, csak néztem őket szótlanul egy ideig, aztán utólagos engedelmeddel megmutattam a Kedvesemnek. Neki is nagyon tetszenek :D :D :D :D :D

apás szülés : nálunk is vérparás Apuka, de ben t lesz, megnyugtattam, hogy nem kell neki semmi olyat látni, amit nem akar, csak legyen velem: hát lesz :D :D :D

Kép
ikoka7

Szonibaba!

Íme (saját fejlesztés, szóval nem bizti, hogy mindenkinél bejön, nálunk bejött :wink: ):
Én imádok enni, szóval nálam a zabon, és csírán való lét még két órára is ki van zárva, nemhogy hetekre :lol: ! Nem vagyok hajlandó lemondani a megszokott ízekről és ha valami tilos, mégjobban akarom :roll: ! Így találtam ki azt, hogy bármilyen változtatás nélkül ugyanazt ettem, mint előtte, csak minden étkezésnél egy-egy falattal kevesebbet! Így kb. 2 múlva már feleannyit ettem, mint előtte, és mivel a gyomor egy nagyon fain talámány :wink: , megszokta a változást, így már a feleannyival is tökéletesen jól laktam! És mivel a változás fokozatos, fel sem tűnik, hogy szűkül a gyomrod! Csak tényleg meg kell állni, azt az egy-egy falatot (de bazira nem nehéz, pedig nekem önuralmam nulla :evil: )!
Amikor lértem a féladagot, (reggelinél már két kifli helyett egy is eltelített) nem csökkentettem tovább, viszont továbbra is fogytam, hiszen nemrég még dupla volt az adag :wink: ! Persze itt is figyelni kell arra, hogy amint elérted a kívánt súlyt, ne növekedjenek az adagok, mert akkor persze visszahízhatsz, de rám két év után egy deka sem jött vissza, pedig 12 kilót fogytam le :D !
Most a férjem is ezt csinálja és a múltkor étteremben meghagyta a köretet, mert jóllakott a fél körettel :wink: ! Kb. két hete csinálja és 4 kilót fogyott!

Én mondjuk semmit sem mozogtam melette ( :oops: ), de nyilván akkor még hatékonyabb, viszont még emelett szól, hogy mivel nem villámdiéta, nekem is hónapokba telt a 12 kiló, viszont nem lettem plöttyedt, vagy ráncos! :D
Ha kérdés van, mondd!

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi!
Köszönöm szépen, igazából egy barinőmnek kértem, továbbítom és ha vmi kérdése van, sikítok.

El is felejtettem a nagy hozzászólásomban, hogy képzeljétek ma végre eljutottam kozmetikushoz. Hááát isteni fincsi volt.

Boo!
Írok majd privit, de most mennem kell...

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Sziasztok!

Költözködtünk a hétvégén,ma kötötték be délután a netet,már elvonási tüneteim voltak :lol: :lol: .Holnap déleleőtt,míg D alszik visszaolvaslak titeket,remélem elég lesz rá a két óra :mrgreen: :mrgreen:

cupp

Kép

Kép
lidike

Sziasztok! Remélem, mindenki jól van, és minden rendben, próbállak olvasni benneteket, de néha olyan lehetetlennek tűnik.
Velünk: Ma derült ki, hogy három kislányunk lesz! Minden rendben van, szépen fejlődnek, és szinte egyformán. Nagyon örülünk nekik!
Puszi mindenkinek!

Kép
pagika

Köszi mindenkinek.

Nyákszívás érdekes mert csak Norbinál volt, Rékánál már egyáltalán nem. Mikor megszületett rögtön rám rakták, és már szopizott is. Majd utána elvették de ott mellettem az ágyon megtörölgették, és már bugyolálták is be a ruhába, és már meg is kaptam újra. Nem volt semmi nyákszívás, fürdetés.

lidike örülök hogy jelentkeztél, és hogy minden rendben van.

Nikici nyugi tuti minden rendben van, már szóltak volna ha nem így lenne.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

szonibaba! :)

Bár a kutya se hiszi el nekem és az Isten se mossa le rólam, de nem akarok én mindenféle dátumok alapján nyomozgatni.
Csak csibe83 előtte nem sokkal tett fel egy táblát, aztán szóba került breki76 szülinapja kapcsán másoké is, majd nemsokra rá láttam, hogy bejelentkezett és beugrott, hogy annyira szeret táblát dobálni. A rosszmájam pedig nem bírta ki szó nélkül... :roll: :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol:

Rémusz bácsi meséit nem csak könyvben, de DVD-n és videókazin is lehet kapni (diafilmen is talán, de arra nem tenném az életem...)

"És, hogy újabb vitát kirobbantó témát dobjak fel: a nyákszívás, amit mi egyik gyereknél sem engedtünk meg és most sem tervezzük."
:?: :?: :?:

lorca! :)

"Tetoválás:
Azért lehet iszony szívás is. Játszis ismerősnek a keresztcsontján volt egy tetkója, amit én egy van de nincs tetkonak gondoltam, fel nem merült volna bennem, hogy bajt okozhat. Erre kiderült, hogy emiatt nem kaphatott epidurális érzéstelenítést és hát elég brutális szülése volt. "

:shock: :shock: :shock: :shock: :?: :?: :?: :?: :?:

boo! :)

"A fiadnak mekkor heréje volt és most komolyan azt mondjátok, hogy ebbe még nincs leszállva a golyszi? "
Ezeknek semmi közük egymáshoz, két külön dolog. Általában már benne vannak, de van akinél csak később költöznek le (vagy akkor sem...)
Manónak egyébként nem volt ekkora, olyan kis formás (volt).

ikoka7! :)

Egy komplett könyv azért kissé sok lenne. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

pagika! :)

3 a kislány? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Húúú, de jó dolga lesz Apának...! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Merő véletlenségből ( :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: ) megvan a szurokbabás történet folytatása, hogy hogyan járt túl a Nyúl a Róka eszén. Ha legalább 7 szavazatot kapok, akkor holnap felrakom... :wink: (De nem lesz több mese!)

Kép
Kép
200907?

Dodi,
Nem rossz módszer az egy falattal kevesebb, ha valakinek rendszer van az életében. Rám nem jellemző. :roll:
A villámdiéták amúgy sem túl hatékonyak, az főként víz és izomveszteség, ami nálam amúgy is túl sok. Én inkább a zsírpárnáktól szabadulnék meg.

Boo,
Nincs méretkülönbség attól, hogy leszálltak-e a herék vagy sem. Születés után pedig azért is nagyok, mert bébike frissiben ment át anyaprésen. :wink:

Amnio:
Mivel szórakoznak, hogy egy hónap után mondják csak meg az eredményt?! :shock: :shock: :shock:

007,
A tetkót meglátva az orvos csak annyit mondott, hogy öööö...öööö azután nem vállalta az edát. :roll:

Kép KépKép
lorca

Dodi,
ami nálam amúgy sincs túl sok ... akartam volt mondani. :oops:

Kép KépKép
lorca

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 20:33-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 20:34-kor.

KépKép

KépKép
boo

Egy hónap múlva kontroll ultahangot csinálnak, és akkor nyomják kezedbe a papírokat is. Ha gond van, akkor ők szólnak 2 hét elteltével. Telefonon pedig nem lehet őket zargatni - amit meg is értek... Úgyhogy, marad a várakozás.

"A tetkót meglátva az orvos csak annyit mondott, hogy öööö...öööö azután nem vállalta az edát. "
:shock: :shock: :shock: :shock: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Én ugyan császáros voltam, de azt hiszem nem lövök nagyon mellé, ha azt mondom, hogy mindezek két dologtól függnek: a kórházi gyakorlattól és a babától. :wink:

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 20:34-kor.

KépKép

KépKép
boo

Na sziasztok!

Ma kiruccantam kicsit,szomszedba kicsit csevereszni,meg meglesni kiscsajszit,aki mar nem is oly csopp.

Gabi:Micsoda hajasbabakat szultel :wink: !Annyira szeretnem ha Monyok is hajas lenne...remelem a hetfoi uh-n valamicsket lathatni belole,ha mar noveszti...Szep emlekek!!!Gratula!

Apas szules:Mar alig varjuk... :wink: !

Boo:En ugy tudom hogy a fiucskaknak is megvan duzzadva rendesen a zacsi,es a csajoknak is puffadt a punci...ez elmulik idovel...sot...kislanyoknak par csepp ver is akadhat...

Nikici:Annyira kivanom hogy nyugodj meg...persze konnyu ezt mondani...de latod,vegul is azert mindenkinel rendben mennek a dolgok...meg ha ment is a para...

Breki:Szep estet!!!

Dodi:Eszszeru a fogyid,de sajna nalam ez nem nyero...az eletmod valtas annal inkabb!Azert szep a -12 kilo...na majd ugy is jon meg ez a tema 1,5 ev mulva...vagy kesobb....

Lorca:Azert ez erdekes hozzaallas..marmint a tetko es az epiduralas kapcsolataban....azt hittem van valami ertelmes magyarazata...talan mert bor alatt van festek anyag,ami ugyebar novenyi alapu,kozel a csonthoz,ezert veszelyes lehet valamiert...de hogy csak azert mert....hat az annnnyat a dokinak!
Egyebkent volt 1x hogy a nyelvpiecingem miatt egy fogorvos majdhogynem anyazott velem,de onnan el is jottem meg mielott leutom,vagy hozzamer kezdeni barmihez is...mi koze hozza? :shock: Bezzeg mashol nem okozott problemat(ez a kellemetlenseg a szentkiralyiban volt egyebkent....)

Szonibaba:Nyakszivas miert okoz problemat?Ezt nem tudom...csak mert beavatkozas?Tenyleg nem tudom...hogy van-e valami mas oka is...Kozmetikus: :wink:

Pagika:Ez szuper!Gratula Nektek!Csak szepen ugyesen a tovabbiakban...

Lidike:Szia!Aaaaa 2 ora nekem a delelotti lemaradasom szokott lenni....De gyere csak...

Boo:Az mar a bebid!!!Nekem is ekkortajt tudatosodott es valt kulon a tobbi belso erzestol!Imadom!!!Es ejjel is erzem,es sokszor fogom is almomban...Kemeny rugas az azert kesobb varhato...ez csak olyan aprobb,de en mar kezzel is erzem,es lathato is :wink: !

007:Szavazok!!!Mese johet!

Rakott kaposzta sul eppen...mar erzem az illatat!Hmmm...

Kép
Kép
ancsurti

Boo,
Szabit köldökzsinórostól tették először a pocimra. Egy rövid kis pihi, utána kivitték megigazítani a séróját, engem meg stoppoltak. Utána két órára visszahozták, akkor félhomály, apuci, Szabi meg én.
Nati ahogy megszületett, megmutatták, majd elvitték. Engem meg stoppoltak. Utána vissza és szopi. Engem annyira feldobott a dolog, hogy egyáltalán nem éreztem fáradtnak magam és semmi fájdalmat sem éreztem, minden probléma nélkül lábra álltam. Csak a szülésznő szemeiből láttam, hogy valószínűleg azért nem nézhettem ki olyan jól. :lol:
A kórházakban eltérhet a protokoll, megkérdezheted dokidat, hogy nálatok mi van. Most már egyre több helyen figyelembe veszik az anya kérését. Ha elég határozott. :twisted:
A baba a szülés után közvetlenül éber, igényli a közelséget, szopizik. A tej, kolosztrum, amit ilyenkor kap, kb egy kávéskanálnyi, de egy bomba, a szülés utáni pár órában van csak. Azért persze az sem egy tragédia, ha nem kapja meg. Utána, ha még mindig minden könyv szerint megy, bealszik és nem is nagyon ébred fel, csak néha szopizni. Nati napokig nem is sírt, az egyetlen hang, amit kiadott, az a cuppogás volt evés közben, leginkább csak aludt.
Részemről már nem tudnék olyan helyet mondani, ami ne fájt volna a terhesség miatt. :lol:

Kép KépKép
lorca

Köszike lányok a gratulációt :lol: :lol: :lol: :lol:

Niciki!(Bocsi ha rosszul irtam a neved :oops: :wink: )
Köszike és biztos nálad is minden rendben lesz, de tényleg hosszú az a 4 hét, én is elég nehezen birtam, de túl vagyok rajta :wink: :wink: :wink: :wink:

Szonibaba!
Köszike és igen szivem mélyén lányt szerettem volna :wink: :lol: :lol: :lol:

Gabi!
Nagyon szépek voltak a gyermekeid, nekem is jó volt ilyen képeket újra látni. :wink:

Kép
Kép
minimano74

Jó reggelt!

Dodi, ésszerű a fogyid és nagyon ügyes vagy, h sokáid tudtad ezt csinálni! Bármennyire is azt mondod, h nincs önuralmad, ehhez azért kell egy nagy adag! :wink: Nekem anyukám mindig azt mondogatta, h annál a falatnál kell(ene) abbahagyni az evést, amelyik a legjobban esik..de nekem minden falat olyan jól esik és úúúúúúgy imádok enni!!! :roll: Viszont lehet tényleg az lenne a leghatásosabb, ha legalább a kenyeret ki tudná az ember űzni a mindennapjaiból, volt egy idő amikor egyáltalán nem ettem, és az tényleg nagyon hatásos volt!

A szoba pedig nagyon pasis lesz!! :) Szépek a színek, és klassz világos, a kis manó biztos nagyon fogja imádni! Mi is hasonló színekben gondolkodunk +juhar v. nyír gardrób a srácoknak, és nálunk az egyik fal sötétebb kék lesz.

Gabi, húú mekkora haja volt Rékának! Nagyon édes!! :D

007, én is voksolnék a mesére! (bár nekem még az előbbieknél is van lemaradásom olvasásból… :oops: :roll: )

Pagika, garulálok a kiscsajokhoz! Nem semmi, Apa el lesz kényeztetve rendesen!! :wink:

Ancsurti, hmm nyam-nyam rakott káposzta… az egyik nagy kedvencem!

Boo, nekem is szokott fájdogálni néha a vesém, de az is lehet, h a derekam, bár nem is csodálkozom mert a 14kg-os fiam azért még elvárja, h dédelgessem. 8)
Na hallom fel is ébredt, már zenél a kis drágám!! Van vmi mekis játék fel kell húzni és iszonyatos zenét játszik…na gondolom már megy is a pörgés a kiságyban, mert megszólalt a zene!! :shock:

Még vmit akartam kérdezni, aztán rohanok. Ha már így feljött a keresztcsont, nektek nem szokott fájni?? Nekem minden egyes leülésnél baromira érzékeny…

Megyek, indul a móka kacagás... :lol:
o.heni

Jó reggelt!

Normális dolog,h megindult a tejem?
Vendég

pagika

GRATULÁLOK a lányokhoz, azta, apa rendesen kissebbségben lesz :D :D :D

Tegnap estefelé "kiült" Manó a pocakom jobb oldalára. :shock: :shock: :shock: , annyira érdekes volt, ahogy teljesen kidudorodik a pocim jobb oldala. Apájának is nagyon tetszett. :D :D :D Ja és amikor rúg, azt lehet látni, ja és olyan néha mintha hullámozna a hasam. ANNNNNNNNYIRA jó állapotosnak lenni. :D :D :D :D

Mégsem tudunk ma dokihoz menni, úgyhogy jövő hét lesz belőle :( :( :( , de olyan gyorsan múlik az idő mostanában.....

Kép
ikoka7

conversano

háááát....izééééé, nem tudom, de lehet, hogy az :shock: :shock: :shock: , szerintem amint lehet hívd fel a védőnődet...mondjuk most és akkor nem kell találgatni. De biztos mindenkinél más a normális :roll: :roll: :roll:

Kép
ikoka7

Sziasztok

Boo nem mindegyik kórházban van ez így, de az alternatív szülésnek (amit ma annyira használnak, és megjegyzem én is ennek a híve vagyok, ha nincsen semmi gond) a lényege hogy közvetlenül mikor kipottyan akkor nem vágják el a köldök zsinórt, hanem rögtön a hasadra teszik, és már szopizhat is. A köldök zsinór elvágására pedig akkor kerülhet sor amikor az utolsó lüktetés is megszűnik, ez csupán pár perc. Viszont ez az alatt is szokja a kinti környezetet nem hírtelen van elválasztva az édesanyától. Na és egy csodálatos meghitt pillanat.
A másik hogy csendes legyen a szoba, enyhén elsötétítve, és esetleg halk zene szól, hogy amikor abból a sötétségből eme rémisztő világra érkezik a csöppség akkor barátságosabb legyen.
Aztán hogy máshol hogy van azt nem tudom, de ebben a kórházban utána elviszik lemosdatják, ellátják a köldököt, ilyenkor apa mehet vele és fotózhat, esetleg van olyan hely ahol maga fürdetheti meg. Azalatt az idő alatt pedig te megszülöd a lepényt, a gátat rendbe teszik, varrás, ha kell. Téged is rendbe tesznek, és már hozzák is vissza a kicsit. És nincs ilyen hogy majd 2 óra múlva hozzák. Legalább is a Bajcsyban nem így van. Hanem végig veled van. Amikor a gyerek orvos vizsgálja akkor ott az orrod előtt a kórteremben vizsgálja, ha fürdetés van akkor vagy te fürdeted vagy a csecsemős ott az újszülött részlegen de ott lehetsz vele. Annó mikor Rékát szültem akkor a hallásvizsgálatra is én is mentem vele, és én fogtam.
Éjszakára ha akarod beadod a picit ha akarod nem.

Converso teljesen normális, ez az előtej.

Pagika nagy gratula.

Szülés után még nem indul be rögtön a tejcsi ilyenkor még csak előtej van a ciciben, ami viszont annyi immunglobulinnal van tele hogy az nagyon fontos a babának. Ez nem nagy mennyiségű csak éppen annyi amennyire egy ekkora babának szüksége van. Ez az előtej addig van amíg a tejcsi meg nem indul, tehát az első 1-2 napban. Általában a 2. 3. napra már belövell a cici.

Kép

gabi1

Köszi lányok! Kicsit beparátzam.
Vendég

Előtejről

A szülést követő 1-2 napban termelődő tej.

Az újszülöttnek fontos, mert:

• nagy a fehérje- és zsírban oldódó vitamintartalma,
• magas ellenanyag és élő fehérvérsejt tartalma megvédi az újszülöttet a fertőzésektől, annak ellenére, hogy immunrendszere még nagyon fejletlen,
• hormonszerű anyagai beindítják az újszülött emésztőcsatornájának mozgását és emésztőenzimeit,
• az első néhány korty bevonatot képez az emésztőrendszer nyálkahártyáin, így megvédi azokat a gyulladástól, és megakadályozza egyes kórokozók, allergén anyagok bejutását a baba szervezetébe,
• hashajtó hatású, így segíti a magzatszurok kiürülését. Mivel a újszülöttkori sárgaságot okozó bilirubin is a széklettel távozik, így a korán és gyakran szoptatott babák ritkábban sárgulnak be.

Az előtej mennyisége csak néhány csepp, de időre született, egészséges, igény szerint szoptatott újszülöttnek ez elegendő az első néhány napban, amíg be nem következik a tejbelövellés. Részben mert az újszülöttek jelentős folyadéktartalékokkal rendelkeznek születésükkor, és ezek felhasználása okozza az élettani súlyveszteséget a szülés utáni napokban. Másrészt azért is elég pár csepp előtej egy-egy szoptatásnál, mert az újszülöttek gyomra pici, kb. cseresznye nagyságú. A baba igény szerinti, gyakori szoptatása az első napokban elősegíti a tejbelövellést is.

Kép

gabi1

Sziasztok!

Az elöbb írtam egy csomót és elszállt! :evil:

Na akkor újra!

Gabi!
Szépek a gyerekek a képen,nekem is hajasbabáim voltak! :lol: :lol: :lol:

Pagika!
Gratula a csajokhoz,apának jó dolga lesz,nálunk a csajok apásak! :lol: :lol: :lol:

Conversano!
Az elötej normális dolog,nekem a lányoknál már a 16.héttöl volt,és kellett a cicibetét!
Most vasárnap áztattam el elöször a pizsimet!
Úgy hogy ne aggódj teljesen természetes!

Dodi!
Szupi a szoba!

Én tegnap voltam dokinál,teljesen okés minden!
A méhszáj 3000! :lol: :lol: :lol:
Ennek nagyon örülök,mert nekem ilyen még sosem volt! :roll:
Majd legközelebb csak 4 hét múlva kell mennem!

Tegnap visszakaptuk a kiságyunkat,és képzeljétek a csaj hozott a Benedeknek kis bodyt meg játékokat!
Majd késöbb megmutizom!
Voltam a Tescoban tegnap gyönyörü kis kockásinget láttam kis farmernacival.,teljesen beleszerettem! :oops: :lol: :lol: :lol:

Lányok!
Én már rengeteget híztam már 66 kg vagyok! :oops: :?
Nem sok ez egy kicsit szerintetek? 57 röl indultam! :oops: :roll:
Nem nassolok,viszont eszem rendesen és rendszeresen!
20140328174041

Gabi!

Nagyon bízunk benne, de azért nem egyszerű ez a várakozás...

Lidike!

Már hiányoltalak, itt is, és Bababneten is. Nem találtalak, de közölték, hogy költözködtök, örülök, hogy megkerültetek! :)

boo!

Én is szoktam olyat érezni a vesémnél, a jobb oldalon, olyankor amikor nagyon kikuporodik jobb oldalra. Sokszor kicsücsül oda, olyan édes!!! :D Olyan jó látni ahogy helyezkedik, vagy ahogy rugdos, bukfencezik. Már jó, hogy tudom követni, hogy mikor alszik és mikor van ébren. :)

Minimano!

Igen rosszul írtad, de sebaj! :D :D Elhiszem, hogy nem volt könnyű...nekünk sem az, igaz nekünk nincs teljesen négy hét mire visszahívtak. Még ezt a hetet kell kibírni, illetve a jövőhetet, S azután hétfőn van a kontroll 11kor. Remélem nagyon, hogy nálunk is minden rendben lesz a pici lánnyal!!

Conversano!

Normális dolog! Tegnap volt itt bnőm, aki szintén kismama, 18 hetes, és Neki is volt előteje valamelyik nap. 8)

f.nikici

ancsurti!

Valahogy amit Hozzád szóltam, az nem jelent meg :shock: Nem baj, leírom ismét :D
Szóval köszi szépen Neked is a drukkot, reméljük, hogy nálunk is rendben lesz minden!

Miért nem tudok betenni képet a nevem fölé?? akár mennyire kicsinyítem nem teszi be :evil:

f.nikici

Sziasztok!
nikici!
biztos minden rendben lesz veletek!!!
táblába szeretnél újra bekerülni :wink: :wink: :wink: ???

Apás szülés:
az én párom aztmondta,hogy semmi pénzért ki nem hagyná...
sőt,ha tehetné ő vezetné le a szülést is :shock: :shock: :shock:

Sillia!
nagy kalappal mára és várunk madj a hírekkel...

Kép
Kép
csibe83

Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
csibe83

Sziasztok,

visszaolvasgattam, de reménytelen. Nekünk forint hitelünk van, de mikor évente 10%-kal megemelték, és felment a CHF árfolyam, át akartuk váltani devizára. Ekkor nem járt volna a szocpol a 3-ra, de még így is megérte volna. Na erre visszavágták a kérelmünket, és 1 hét múlva kiderült, hogy jön a baba. Azért ez érdekes, ha kiváltom az építési hitelemet, akkor arra miért nem jár már a szocpol? Azt dorbézolásra költöm, nem véletlenül a ház hitel visszadöngetésre? Mindegy téma lezárva, lesz szocpol, ha addig el nem törlik...

Azért nem jöttem, mert fiúk itthon, de nem üdülnek, rettenetes vírust szedtek össze és tejeszettték el a családban. Most gennyes fülgyulladása van mindkettőnek, úgyhogy még 1 hetet itthon lesznek, az biztos. Mára én is elkaptam valamilyen vátozatot, mert pl. kötőhártya gyulladása senkinek sem volt még ebben a körben.

Gratulálok Minmanó! Ezek szerint minden oké.
[quote="minimano74"] írta:minimano74s igen szivem mélyén lányt szerettem volna

Most őszintén, van valaki, aki fiút szeretett volna? Azt tudjuk, hogy 4 lány után Niki, de mások? Becs szóra, őszintén!
A fiúkkal sincs sok gond, pont most sepert fel sarat és bedobta a kukába másodszülöttem. Azért én is lányt szerettem volna, gondolom érthető.

Boo, minden fiúnak tele van vízzel a zacsija születéskor, ha fáznak akkor viszszaugrik, ap büszke lesz majd a tökös fiára! Norbira hirtelen lányt mondtak születésekor, mert a fütyköse alig látszott a zacsiba be volt süllyedve. Még jó, hogy tudtam, hogy lehetetlen, a 4D megmutatta.

Képzeljétek a férjem még mindig reménykedik a lányban, mert nem 100%-ra mondták - csak biztosra. Azt mondta a doki, hoy 100% csak születése után. Azért azt nem gondoltam, hogy neki lesz nehezebb megemészteni a fiút.

Na lépek ápolni.

Éva
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára agmano 2009.03.05 10:28-kor.

KépKépKép
agmano

Sziasztok!

Most jövök a védőnőtől. Ami jó hír, hogy a vérnyomásom tökéletes, sőt itthon is mértem már 114 es felső értéket, ami azért szupi, mert nekem még 120 alatt sosem volt. Viszont a 6 kilós súlytöbbletre azt mondta, hogy ha fokozatosan szedtem volna fel a várandósságom elejétől akkor egy szava sem lenne, viszont egy hónap alatt jött fel 4 kiló, ami még szintén nem gáz, de inkább figyeljek oda. Ne diétázzak, csak kevesebb szénhidrát. Szerinte sem látszik rajtam a hízás, de azért ezentúl havonta csak egy kilót illik már híznom... :roll: Mondjuk tudom miben vagyok bűnös... :oops: Kevesebb csoki és cukros üdítő és már jobb lesz a helyzet. Persze biztos ami biztos, a kenyeret, tésztát meg a krumplit is visszafogom kicsit. Köretnek inkább zöldség lesz porondon asszem...

Pagika!

3 lány!! :shock: Nem semmi!!!! :lol: Akkor még lesz kistesójuk is, vagy ebben már nem is mertek gondolkodni, legalábbis egyelőre tuti nem mi? :lol:

Gabi1!

Én is megmutattam férjemnek a képeket és ő a köldökzsinórtól volt elborzadva kicsit, de már eddig sem volt vele kibékülve, hát ez most sem hatott rá ösztönzőleg, úgyhogy megeshet, hogy nálunk nem ő fogja elvágni. :roll: Meg mindig azt kérdezi, hogy honnan fogja tudni, hogy hol vágja el, meg mi van ha nem sikerül elsőre ilyesmi. :lol:

Kép
Kép
tabati

csibe szia! :)

Természetesen szeretnék bekerülni! Kislány, Dorka lesz, első terhesség, 2009. 07.04.-re várható. köv. vizsgálat márc 16.
Hirtelen ennyi jut eszembe amilyen adatokra emlékszem hogy kell, ha valamit lehagytam szólj! :D

Nagyon remélem, hogy igazad lesz Neked is, és minden rendben van!!:-)

f.nikici

csibe ja látom a táblát, közben bemásoltad! 23 éves leszek máj 3-án.kórház SOTE I.

f.nikici

Ja hát és elfelejtettem Pagikának gratulálni a 3 puncushoz!!!
pedig a táblába,már be is szineztem...

Kép
Kép
csibe83

és akkor egy friss tábla nikivel kiegészítve...
akinek piros jel van a nevénél azokról rég hallottunk szerintem...
adjanak valami jelet magukról,ha olvasnak.

Kép
Kép

Kép
Kép
csibe83

Juhuu-juhhuuu holnap 4D!!!!!!!!!!!!! :mrgreen:

(most bababútrot vadászok a neten...)

Juhuu-juhhuuu holnap 4D, holnap 4D!!!!!!!!!!!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok! :)

Nagy hírem van: terhes vagyok! :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Végre sikerült visszahízni azt a 2 kilót, ami eddig lement rólam. Most olyan, mintha a rajtkövön állnék.

csibe83!

Esetleg egy táblázat a súlygyarapodásról is...? :roll: :roll: :roll: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Vagy inkább diagramm...? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Több, mint egy hónap után sikerült egy TELJES éjszakát együtt töltenem Apával, lefekvéstől felkelésig. :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Azt hiszem, beírom a naptárba... :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :? :? :? :? :? :?

Kép
Kép
200907?

007!

Gratulálok! :wink: :lol: De most engem cikizel ezzel a 2 kilóval, mert épp az előbb írtam az én 6 kilómat... :evil:

Kép
Kép
tabati

Úgy körülbelül milyen erőteljes rúgásokra számítottál? :lol: Lesz majd olyan is, hogy kiviszi a ház falát, de egyelőre még csak jógyerekesen viselkedik, hogy azt hidd milyen ééédi. Aztán már kimutatja a "foga fehérjét" és olyan lesz, mint a kisördög! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ancsurti! :)

Nem csak pár csepp vér, de még pici "folyás" is lehet a lányoknál eleinte. Ami persze nem az, csak az anyai szervezetből származó fokozott hormonszint teszi. (Továbbá fiúknál és lányoknál egyaránt előfordulhat, hogy egy kis tejszerűség jöhet a ciciből. :shock: :shock: :shock: Ez a boszorkánytej és szintén az anyai szervezet a hunyó. Semmi jelentősége nincs)

"Részemről már nem tudnék olyan helyet mondani, ami ne fájt volna a terhesség miatt. "
Ezt csak azért mondod most, mert még nem találkoztál egy újabb ponttal, ami eddig nem fájt. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

conversano! :)

A többiek már elmondták: igen. :wink:
(Tényleg, gyakorlottabb lányok! Most megfogalmazódott bennem a kérdés: mi lenne, ha valaki már most nekiállna fejni? :roll: :shock: Az is hatással lenne a mostani előtej mennyiségére illetve az összetételére? :roll: :roll: :roll: )

moncsy.78! :)

Éljenek a jó eredmények! :D Érdekes, hogy 4 hét múlva kell újra menned, én már 3 hetenként járok. :o

Figyelmes az a csajszi, akitől visszakaptátok a kiságyat. :D

Ha rendszeresen és JÓL kajálsz, akkor annyi jött fel, amennyi. Majd Benedek leszopizza rólad. :wink:

csibe83! :)

Hát lehet, hogy gyorsan meggondolná magát Apa, ha otthon vagy valahol útközben törne rád a szülhetnék... :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

sillia! :)

Mi volt???

kicsidodi! :)

Lehet, hogy ma sem vetted be a kontroll bogyókat...? :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

tabati! :)

Kösz, de nem érdemlem meg. Nem kajázok túl jól. :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: :oops:
Az, hogy ki, mennyit hízik erősen alkati adottság, csak részben "függ" a kajázási szokásoktól és nem is egyenletes mértékű.

Mesére eddig 2 szavazat érkezett.

Kép
Kép
200907?

Csibe!
Nevünk lehet hogy Míra?? köv. vizsgálat: 03.17.

Nikici!
Egy helyen fogunk szülni és lehet hogy talizni is fogunk én jun.30 vagy júl 1-én szülök csaszival, na majd meglátjuk :roll: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
Sőt lehet hogy 07-tel együtt :wink: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
minimano74

Köszi szépen mindenkinek! Nem tervezünk több babát (egyelőre), apa nagyon boldog, és azt mondta nem bánja, hogy ha tényleg így is lesz (nagyon úgy nézett ki, mert jól megmutatták magukat, vagyis az egypetéjűeknél egy kicsit nehéz volt, mert folyton bejött a képbe valamelyikük, de amikor sikerült elkapni a pillanatot, ott nagyon úgy tűnt, hogy nincs semmi kuki! :D )
A nevek: Leona, Norina, Nikol (de ez még egyáltalán nem biztos), fiúnevet viszont nem is tudnánk mondani, pedig kell majd, ugye?
Előtejjel kapcsolatban: pont múltkor kérdeztem a védőnőt, hogy az mikor hogy, és miért van. Azt mondta, teljesen normális, elkezd már ilyenkor termelődni, és ha a bimbók nem zárnak eléggé, akkor szivároghat. Viszont ez nincs összefüggésben azzal, hogy ha van, akkor több teje lenne az anyukának.
A születést követő szopizásról meg én azt hallottam, hogy van akinek elkezd rögtön szopizni, és van akinek nem, ez függ attól is, hogy beindul-e anyukának a teje (császárnál szinte biztos, hogy nem fog rögtön beindulni, kell egy-két nap is állítólag), meg hogy a baba akar-e szopizni.
Hát már az én pocim is néha néha ijesztő formákat ölt. Általában nekem is jobb oldalra húzódnak, ilyenkor jól kipúposodik. És már néha-néha rúgdosnak is, de még mindig nem olyan erőteljesen, tegnap éreztem először olyan igazi rúgást, hármat, és még a pólón keresztül is látszódott. Az a furcsa, hogy ők akkor kezdenek el nagyon mocorogni, ha ülök. Olyan mintha az nem tetszene nekik, de ha odateszem a kezem, vagy apa, akkor meg rögtön megnyugszanak, így apa még csak ritkán érezte a mozgolódást. Amúgy most ébredtek fel pont, nagyon elkezdtek mocorogni.
Ugye mindenkivel minden rendben, ha valami fontosról lemaradtam, leírnátok? Olyan jó, hogy van ez a tábla, ebből tök sokmindent látok. De tényleg annyit írtok, hogy nem bírom követni. A képeket viszont mindig jól megnézegetem. Gabi, nagyon érdekes volt látni így újszülöttként a gyerekeket. De te miért nem mosolyogsz, pedig látszik, hogy boldog vagy. Na, ez nem kötözködés, csak feltűnt.
Na,most megyek. Majd próbálok sűrűbben jönni. Ja, és olyan jó, találtam két-három kismamát is, akik szintén hármasikreket várnak,meg anyukákat is. Sok jó tanáccsal ellátnak.
Ancsurti, hogy állsz a papírokkal? Nyuszó már megkapta, és volt itthon, nagyon boldog volt!

Kép
pagika

pagika! :)

Tök jó, hogy tudsz jönni! :D :D :D

Képesek lennétek megállni 3 lánynál!? :shock: :shock: :shock: Nem is értem... :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A császárnál nem feltétlenül igaz, hogy pár nappal később indul be a tej, mert oxitocint kap az ember utána, hogy elősegítség a méhösszehúzódást. És az oxitocin felelős a "tejelésért" ( :lol: :lol: :lol: ) is. Erre is el lehet mondani, mint annyi mindenre a terhességgel kapcsolatban, hogy egyén függő. :wink:

Tegyél fel pocis képet! Szerintem nem sűrűn látott még egyikünk sem 3 ikres kismamát. :wink:

minimano74! :)

Ha neked ennyire biztos a programozott császár időpontja, akkor ha nem bánod inkább lorcával vagy f.nikicivel szülnék együtt... :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
(CTG-re várva még esélyes, hogy összefutunk o.henivel vagy boo-val, de ez már messze nem biztos...)

Kép
Kép
200907?

pagika!
én azt olvastam,hogy azért akkor kezdenek nagyon ficánkolni,amikor
te pihensz,mert a járással ringatóznak és ők úgy érzik jól magukat.
amikor meg megállsz,azt nem csípik...

friss tábli

Kép
Kép

Kép
Kép
csibe83

Csibe!

Na, én meg azt hittem, hogy amikor járkálok, meg végzem a dolgom, akkor csak én nem figyelek oda azért nem érzem. Ha leülök, akkor rögtön mocorog (most olvastam vissza és majdnem többesszámban írtam a mocorog igét... :lol: Na még csak az kéne, hogy most derüljön ki, felkészületlenül érne :lol: )

Na, a másik topicon meg az a téma most, hogy ha fiúnk lesz, akkor húzogassunk avagy 2 éves korig semmit nem kell tenni. Anyósom húzogatott, párom meg is jegyezte, hogy a végeredmény tökéletes lett, úgyhogy fogadjam meg a tanácsát. :lol: Viszont állítólag most már úgy vélekednek, hogy hagyni kell.

Kép
Kép
tabati

tabati! :)

Még ezer éve volt szó a magnéziumos tusfürdőről. Azóta akarok neked írni, de a szita agyam mindig elfelejti. :oops: :oops:
Szóval, ezek nem kifejezetten kismamáknak valók. Ez egyik a Fa for Men Energy Zone, a másik pedig a Balea Sport. Tehát mind a kettő arra "utazik", hogy a magnézium felfrissít, energival tölt fel. Hasonlóan mondjuk a mentolhoz.
Nyilván nem veszi fel a versenyt egy magnézium tablettával, de nem is arra találták ki.

Ahány doki, annyi vélemény. (kicsidodi! Te anyukád mit mond? :wink: ). Általában 2 éves korukra magától is megszűnik a letapadás. (7-8 hónapos körül felfedezik, hogy: jééééé, de jó játék, úgyhogy ők azért "foglalkoznak a témával" :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ) A mi véncsoroszlyadoktornénink eddig mindig lecsekkolta és azt mondta, hogy még van egy pici letapadás, de majd megoldódik magától. Esetleg egy kis olaj segítségével húzogassuk mi. Nem húzogatjuk.

Kép
Kép
200907?

Sziasztok

Tegnap voltam nővéreméket meglátogatni, nagyon édi a kisfia. Olyan picike.
Nővérem elég szarul nézett ki, sok volt a vérvesztesége, infúziót kapott. Ma derül ki, hogy kell-e vért kapnia.
Sokat nem tudtam meg tőle a szülésről, mert nem mehettünk be hozzá, csak integettünk neki az üvegfal mögül, mint az állatkertben. Ő bent feküdt, közben meg telefonált. Mondta, hogy normálisak a nővérek, pont akkor volt bent az egyik, és azt mondta neki, hogy nem baj ha nem lesz teje, jó a gyereknek a tápszer is. Azt mondta, hogy neki jó nagy melle van és nem volt teje, így v.színű nővéremnek sem lesz teje. Hát azért én ezen egy kicsit kiakadtam, de mondtam a nővéremnek semmit, csak azt, hogy ha hétvégén hazaengedik igyon sört. :lol: :lol: :lol:

A spánielemet most visszük dokihoz, mert találtam a combjánál egy csomót, remélem csak zsírcsomó vagy jóindulatú daganata van. Azért eléggé félek. Tökre jó kedve van, eszik iszik, szóval semmi abnormálisat nem csinál. Ő az én nagy kedvencem,megőrülnék, ha lenne vele valami. Ha rágondolok elpityeredek.

Kép
Kép
orsi777

Tényleg Gabi 83 nagyon eltűnt, remélem nincs vele semmi baj.

Kép
Kép
orsi777

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?