A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008-ról lemaradtunk, de 2009-ben tuti szülünk

Jaj Nika! Ne izgassss máár!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
tényleg, mi van ha van valami???? :roll: :roll: :roll: de csak írna Törpiri valakinek! :) :) :)

Sissi! Örülök, hogy minden rendben a kicsi sráccal!!! :lol: :lol: :lol:
Akkor Ti is dupláztok!? :wink: :wink:
Jó is az, az én fiaimmal nagyon jó így, hogy 2 fiú egymás után! :) :) :)

Afra! Van mikor ehez a vigyorhoz már egy kis hang is társul! most kezdi felfedezni és használni a hangját. egyre többször kérdezgetjük egymástól:: "ez ki volt?"

Hát a Yasemin :) :)

Kocsi narancs-barnában megrendelve, ha igaz egy hét múlva itt lesz. és ma megint üvöltenem kellett Alperrel az utcán mert meglógott én meg elengedtem a kocsit és úgy kaptam el. jól megráncigáltam :oops: :oops: :oops: de annyira felidegesít hogy süket :evil: :evil: :evil:

Cat!!

Nemelég hogy beteg vagy, tömegközlekedsz Benivel de még ez az idő!!! :? :? :? :?

Hát kívánom minnél előbb érj haza! :) :) :)

Kép Kép Kép
asiye

mi van ma itt lányok-asszonyok??? :D :D :D :D :D

Kép Kép Kép
asiye

Sziasztok

Jelentem megvagyok EGYBEN!!! :lol:

Annyira jólesik,hogy aggódtatok miattam...CTG-n voltam reggel,utána meg becammogtam a melóhelyemre :wink:
Ebédeltünk,most meg nekiállok kitakaritani a kiságyat meg a szobát.Este 10-től hajnal 1-ig sikerült is összerakni :wink: Apa már ki volt teljesen.

CTG-m jó lett,Lili meg még maradjon 5 napot!!!!
Anyukám tejesen kész van,már reggel 7-kor hivott,hogy hogy vagyok...na de majd szombaton lesz jó nagy meglepi ha meglát minket :lol: :lol: Tesómék is jönnek szülinapozni,de anyu azt sem tudja :wink:

Nemlajos édes Döme :lol:
Asyie Yaseminon elájulok :wink: A fiam is itt nézte,mondta,hogy annyira édes ahogy nevet... :wink:

Sissi gratulálok a kissráchoz :wink:

Akit kihagytam bocsánat,fáradt vagyok..és takaritani kell :roll: :roll:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Én is benéztem, volt a védőnő, most már legalább hallottam egy csomó ellentétes infót, no de két fülem van :)
Mai fotók:

Kép Kép
nemlajos

döme nagyon édes :):):

törpiri hát persze hogy aggódunk érted :):):)

nika70
Salgótarján

Cukorfalat :lol: :lol: :lol:

Jaj remélem Lilikém kijön egy kicsit elöbb én is akarok már babázni :oops: :wink:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a babom és a pocikép diccseket! Jól esik nagyon!

Nika! Igen mi bejelöltük egymást még anno! Keress meg ugy hogy Endrődi! Bizti, hogy megtalálsz!

Nemlajos! Gyönyörü ez a kissrác! Falat! De én is akarok már babozni pedig mág addig nagyon sok időm van!

Pici! örülök, hogy nincs nagyobb baj! A sexte meg ki lehet birni! Inkább kártyázzatok helyette!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Asiye! Nekem a zöldes szinű tesokocsi jön be! mondjuk én nagyon szeretem a zöld szint tehát lehet azért hajlok jobban arra felé! :roll: :roll: :roll:

Sissi! Gartula a kisfiadhoz!!

Piri! Ne félj ez a pár nap már nagyon hamar eltellik!

Kép

Kép

Kép
nócika

nemlajos

Sziasztok!

Nemlajos! Jajj, hát ezek a fotók!!! Bevallom, én elsírtam magam, annyira megható!

Sziszi! Gratulálok a KISFIÚhoz!!!!

Törpiri! Most már annyira várom, h te is.... :roll: :wink:

Cat! Veled minden rendben? Írj, ha hazaértél!!!

afra.h

Jaj Nemlajos,annyira édesek a képek :lol:

Gratulálok mégegyszer.... :lol:

Afra..hát még én!!!
Pláne,hogy már a szobában áll a kiságy...

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Nemlajos!
Egyet értek Afrával, nagyon meghatóak a képek. Minden jóérzésű nő, és anya meghatódik . A kisfiad gyönyörű! Masallah! :)

Kép Kép Kép
asiye

Egy órája értünk haza. Volt már vacsi, fürdetés, hiszti és most Apa altatja a nagyfiút.
Szegény már nagyon fáradt, nem aludt napközben.
Viszont vonatozott. :D Egész nap azt várta és nagyon örült neki.
Igaz, csak negyed óra, amíg a Déliből kiér Törökbálintra a vonat, de neki ez is nagyon tetszett.

Autót elhoztuk, de Apa még visszaviszi jövő héten egy napra, mert nem sikerült mindent megcsinálni rajta. Ez bosszantó, de már mindegy.

Viszont jó hír is volt ma. A Novetextől visszahívott a csaj, hogy előrevették a matracrendelésünket, és már kész is van. Lehet, hogy hplnap, vagy hétfőn hozza is a GLS. :D Végre egy cég, akiben pozitívan csalódtam.

Marci adatai:
BPD (fejátmérő): 86 mm
HC (fejkerület): 323 mm
AC (haskörfogat): 318 mm
FL (combcsont): 69 mm
Becsült súly: 2793 g

Hozzáteszem egy hete a becsült súly még csak 2336 g volt. Így ebben nem hiszek. Egy hét alatt szerintem nem nőhetett 457 g-ot a súlya.

Magzatvíz kicsit több, de inkább határeset a normál és a kicsit több között.

Ami érdekes, hogy a diab rendelésen megbeszéltük, hogy a vérnyomásra most már 3x1 Dopegytet kell szednem, mert néha még most is magas.
Erre fél óra múlva fent a nőgyógyászaton megmérettem a vérnyomásomat, mert nagyon fájt a fejem, és 100/60 volt. :shock: Nekem nem szokott ilyen alacsony lenni.
A nőgyógyásszal arra jutottunk, hogy pár napig szedjem a 3x1 szemet a vérnyomáscsökkentőből, de előtte egy órával és utána kettővel mérjem meg a vérnyomásom. Szombaton pedig megbeszéljük a további adagolást.
Úgyhogy a telefonomon most 3 ébresztés van egyszerre beállítva: vércukormérés, Dopegyt bevétele és vérnyomásmérés. Másképp nem tudom tartani az időpontokat.
Vendég

Most gondoltam rátok..hogy még mindig nem értetek haza???? :roll: :wink:

Akkor remélem megnyugodtál Marcival kapcsolatban :wink: :wink:

Hát egy vérnyomást nem egyszerű beállitani,szerintem azért kicsit sok lesz a 3*1 tabletta.... :roll:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Beni és Te is teljesen meggyógyultatok????

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Nemlajos!

Olyan édes Döme. :D
De hamarosan már nekem is lesz egy újabb ilyen csöppségem. Addig pedig arra emlékszem, hogy Beni is ilyen pufifej volt. :D

Minden nap tehetsz fel róla képet!

A védőnők nagy részének fogalma sincs a csecsemőkről, ezért nem biztos hogy adnék a véleményükre. (
A sajátomra nem is adtam. Az itteneit pedig még csak kétszer láttam, ebből az egyik talákozás 5 perces volt. Még jó, hogy hamarosan szülök. :D

Sissi!

Ha nem jól volt meghatározva a terhesség kora, akkor azért is lehet rossz az AFP eredménye! Szerintem, ha kombinált teszt jó volt, akkor az AFP-vel ne foglalkozz!

Pici!

A vérzés nagyon befolyásolhatja az AFP eredményét. Még akkor is, ha csak a terhesség elején volt.
Vendég

Törpiri!

Beni már majdnem teljesen egészséges, nekem még vannak javítani valóim. De jól haladok. :D

Te pedig ne erőltesd meg magad a takarítással, mert a végén Lili nem várja meg a vasárnapot.
Vendég

Elfelejtettem mit akartam még írni.
Hiába, a nyolcadik hónap végén, miután egész nap talpon voltam, ráadásul úgy, hogy még gyógyulnom kellene...
Nem vagyok 100 %-os, az tuti. Bocsánat érte! Próbálkozom. :)
Vendég

Hát nem is tudok nagyon már ugrálni :wink:
Reggel el is voltam már keseredve..olyan tehetetlennek érzem magam...
Tudom,hogy ez ezzel jár,de akkor is...
Én eléggé "takaritós"vagyok,most meg alig birok már valamit megcsinálni..és csak nézem,hogy ezt is kéne meg azt is..és csak nagyon lassan megy :?

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Cat, az uh-súlyra ne is hallgass, emlékezz csak, 4 héttel (!!!) a szülés előtt 1900gr-nak mérték Dömét, két héttel előtte meg 2500-nak, így lett 3320... erről ennyit!
És pihenj, mert nem lesz jó vége!!!
(nekem is mennyit mondtátok, ugyebár...)
nemlajos

Cat:sikerölt felhivnom az istenhegyit a nő először jól rámijesztett,hogy alacsony érétk mellett lehet kromoszóma rendellenésség a 4es tesztet vagy a khorionb-t javasolta. Aztán hála istennek átadta a telefont egy pasinak aki biológus Ő minden adatomat elkérte és megbeszéltem vele zerdára egy uh-t.
Persze itthon jól kibőgtem magam.
A dokim rendes volt,mert mondta,hogy suerinte nincs gond mivel jó lett az uh(azon tényleg mindent alaposan megnéztek) és,hogy az afp-t már sok országban egyáltalán nem nézik meg gogy vszinű a labr hibája.

Pici:én próbáltalak téged párszor elérni egy 70es számról ivtalak.

Nemlajos:sajna a képeket itt nem tudom megnyitni de ha hazaérünk majd megnézem.

Törpiri:örülök,hogy minden rednben veletek.Lili jön ha jönni akakr.
Vendég

Sissi ne izgulj,minden rendben lesz...igy meg csak ártasz a csöppségnek...

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Sissi!

Szerintem a négyes tesztet is érdemes lenne megcsinálni, bár ez pénztárcafüggő is, tudom.
De ott nagyon profi UH-os orvosok vannak.
Ha Ők azt mondják minden rendben, akkor nyugodj meg!

Szerintem a Te AFP-dnél, nagyon sok dolgot nem vettek figyelembe, vagy rosszul: terhességi kor, testsúly, a te korod, esetlegesen a cukor...
És az AFP leginkább csak arra jó, hogy szívbajt hozza a kismamákra.

Egyébként a mostani érték mennyi lett?

Nemlajos!

Alapvetően sokat pihenek, de néha becsúszik egy ilyen nap.
És nagyon jól állok, ha arra gondolok, hogy Benivel ilyenkor már a kórházban feküdtem, annyira ki voltam tágulva, hogy az orvos attól félt, bármikor megindulhat a szülés.

Döme alszik már éjszakánként? Vagy még mindig megvan az időeltolódás?

Törpiri!

Nem kell mindig mindennek csili-vilinek lenni. Fontosabb, hogy pihenj sokat!
Vendég

Cat:az afp-nélk egyáltalán nem kérdezték a koromat a súlyomat ...szóval semmit. Most 0,68 lett.Viszont ha uh alapján nézzük a baba korát akkor 16+1.
Vendég

Sissi!

Ha ez sem korrigált MOM érték, akkor felejtsd is el!
Vendég

Miért akkor ennyire nem számit ez az eredmény?Akkor enegem meg miért paráztatnak?
Vendég

Sissi!

Nem tudom ki paráztat, de ne halgass rá!

Ezt Timmermann Gábor nőgyógyász honlapján találtam:

"Mitől lehet AFP eltérés, felismert rendellenesség nélkül?

Az AFP alacsony vagy magas eredménye nem diagnózis! Ez csak egy szűrővizsgálat, mutathat eltérést rendellenesség nélkül is, és sajnos lehet normális tartományban beteg magzat esetén is, mivel a vizsgálat érzékenysége és specifikussága nem 100%-os. Ez azért van, mert az egészséges és a beteg magzatok értékeinek statisztikai eloszlásának harang alakú Gauss-görbéi átfedik egymást. További ok lehet még a koraterhességi vérzés is, mivel ilyenkor több vagy kevesebb AFP jut át az anyai vérbe.

Eltérést mutathat az AFP, rossz mintavételezés esetén is, ha pontatlanul lett meghatározva a terhességi kor, vagy nem egyezik az utolsó vérzés alapján számított terhességi kor a valódi fogamzással (pl. rendszertelen, vagy 28 naptól eltérő ciklushossz esetén).

Sajnos az a tapasztalatom, hogy túl gyakran ijesztik meg a várandósokat feleslegesen a terhesgondozás során a pontatlan vagy kevéssé érzékeny és specifikus szűrővizsgálatok téves eredményeivel."
Vendég

nemlajos nagyon jók a képek nekem is elpottyant pár könnycsepp a láttán :):):):)

sziaszi nekem a genetikus csaj mondta annó hogy hiába alacsony a az afp-m 0,6 de az uh tökéletes és az felűlírja a afp elelette ezért nem is csináltattam meg a amniot pediog a korom miatt ajánlgatták és lásd egészséges Gergő :):):)

ne izgulj és próbálj megnyugodni mert ezzel csak ártasz a babának

nika70
Salgótarján

Jó reggelt!
Sissi!
Annyira sajnálom, hogy nem értél el. Megvan a számod, nem is az a baj. hanem nem voltam jól.
Elaludtam, apa meg lenémította a telómat, hogy ne ébresszenek föl.
S a táskámba dobta. Ezt én nem tudtam, és valahogy nem is kerestem.
Most, hogy elment reggel, akkor kerestem meg.
Nagyon sajnálom, az eredményedet.
Átérzem amit érzel most. Ezen mentem keresztül én is.
Hidd el semmi baj nincs. Biztosan neked iy figyelmetlenül csinálták meg.

Én egész nap feküdtem tegnap.
Görcsölgettem még.
Éjjel sokat forgolódtam.
Most más hekyzetben fekszik Dalma, és nagy pukli van középen.
Oldalt nem hagy aludni, hanyatt kell, de úgy nekem nagyon rossz.
Éjjel nem éreztem mozogni, már a sírás határán voltam.
Itt gondolkodtam, hogy megyek UH ra mi van ha baj van.
És akkor az én drága kincsem, rúgott egy akkorát.
Hogy csillagokat láttam. :D

Lilypie negyedik születésnapja tickers

Lilypie First Birthday tickers
picimami

Nemlajos!
Nagyonszép Döme! Látni, hogy makk egészséges.
A védőnő már engem is kikészít.
Két hetente kell járnom hozzá... :shock: :shock: :shock:

Törpiri!
Örülök, hogy jól vagy!
Nem eltünni ám, és ránkhozni a szívbajt.
Zsuzska! Ez rád is igaz!!!
Hogy vagy kismami??

picimami

Anyósom bekattant.
Megint engem támad.
Remegek. Kész vagyok.
Költözök anyuékhoz. :cry: :cry:

picimami

Pici!

Nyugoj meg!
Ez nem tesz jót!
Annyi mindnen felizgatod magad mostanában... (Persze ilyenek a hormonok.)
Nem kell állandóan UH-ra járni. Néha Dalma is pihen.
Ha úgy gondolod, hogy sokig nem érezted, akkor feküdj le, egyél csokit, igyál kávét vagy kólát és várj egy félórát. Hidd el, hamarosan megmozdul majd.

Anyóssal ne foglakozz! Nem ér annyit az egész.
De ha neked nyugisabb, akkor költözz pár napra a szüleidhez! Talán a párod is észhez tér, és helyreteszi az anyukáját.
Vendég

Ez tegnap este kimaradt:

Asiye!

Te is tehetsz fel inden nap képet Yaseminről.
Hiszen Ő isannyit változik napról-napra.
Vendég

Cat!
Igen, sajnos igazad van. Az elmúlt napokban, nem vagyok éppen a topon.
Aggódom nagyon.
De tudom, hogy semmi baj nem lehet.
Várjuk őt, ezt minden nap elmondom neki.
Pihenek sokat, eszem sokat. Rendszeresen orvoshoz járok.
Nem Egerbe, így gond nem lehet.

Pár napra maradok, itthon anyuéknál.
Nem bírom az öreglányt elviselni a szekálást állandóan.
Itt tuti pihenek legalább.

Reggel épp beraktam az ágyneműt a mosógépbe.
Melegszendvicset készítettem, apának, amikor nekem esett.

picimami

Pici!

Maradj ott, ahol jobban érzed magad!

Az aggodalom pedig nem tesz jót. Ezt Te is tudod.

anyós pedig csak elköltözik egyszer végre.

Én ma éjszaka ismét forgolódtam csak négytől fél hatig. :roll: Régebben nem volt ilyen. És nem is tetszik nekem ez az új szokás.
Vendég

Sziasztok jó reggelt!

Picikém nyugodj meg és tényleg ne foglalkoz anyóssal :twisted: :evil: , tudom könnyű mondani, nem lehet neked könnyű :cry: tényleg lehet jobb lesz anyukádéknál egy kicsit pihenni.
Párod mit szól ehhez, ő is otthon volt amikor anyósod neked eset?

Kép
Kép
minimano74

Tegnap este sötétben és zuhogó esőben jöttünk haza a szervízből. És annyira lehetett érezni, hogy Apa valahogy nem uralja most a kocsit.
Mondjuk nem is érezte jól magát és szerintem a fényszórók is rosszul vannak beállítva, de nem volt kellemes.
Ésrdekes, hogy a kölcsön kocsinál nem volt ilyen érzésem.
Mondjuk említette is, hogy most vezeti először az autót, amióta fejreállt vele.
De ma már dolgozik is, rendben beért az irodába. Persze útközben ismét látott egy autót az árokban... :shock: :evil:

Kértem, hogy délután időben induljon haza, és ne siessen.
Megint orvoshoz kell mennünk, mint amikor 3 hete felborult.
Vendég

Sissi, biztos minden rendben a bébivel :wink: :lol: :lol:

Nemlajos!
Hát még mindig nagyon-nagyon cuki döme, ahol nyitva van a szeme olyan cukiiiiiiiiiiii :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
minimano74

Cat!
Biztos rossz neki most újra vezetni azt az autót amivel fejreállt :cry:

Én is amikor balesetem volt és kész lett az autó nagyon-nagyon nehez ment a vezetés, sőt alig akartam vezetni és a mai napig nem olyan jó arra menni ahol történt a baleset. De talán a férfiak jobban bírják. :wink: :wink: :wink: Nekem és a lányomnak is mindig összeszorul a gyomrunk amikor arra kell menni. :cry:

Kép
Kép
minimano74

Gabi!
Sajna nem volt otthon. Olyankor nyalis.
De ahogy eljöttem sírva, rögtön azt mondta, ha megmondom a fiának, őt el is zavarja. Ne mondjak már neki semmit.
ja, persze :evil: :evil:

picimami

Cat!
Megértem a párodat. Biztosan rossz lehet neki.
Sajnálom.

Látjátok az árfolyamokat? Iszonyúdurva.

picimami

Jó reggelt!!

meg reggliztetem az aprónépet és jövök! :) :)

Kép Kép Kép
asiye

Gabi!
Tetszik az új vonalzód.

picimami

Asiye!
Jó étvágyat!!!
Hozzál képet. :D

picimami

Pici!

Árfolyamokat nem nézem 14-ig. Nekünk 15-én esedékes a törlesztőrészlet. Addig reménykedem valami javulásban.
Durva lenne, ha ebben a hónapban már 80 ezerrel kellene többet fizetni, mint nyáron... :shock:
De szerintem erre is lesz megoldás. Egyre közelebb az a lottó főnyeremény, érzem. Már el is költöttem gondolatban az egészet. :D
Vendég

Most, hogy nézegettem a vonalzókat, megláttam, hogy az enyémre mi van írva:
35 hetes terhes. Már csak 35 nap van hátra. :D

Nekem nagyon tetszik. :D
De ijesztően kevés a hátralévő idő. :shock:
Vendég

Törpiri!

Merre vagy?
Ugye még alszol, csak azért nem jelentkeztél?
Vendég

Sissi!
Még neked akartam gratulálni a kisfiúhoz.
Úgy látom, lesz itt harc a lányokért. :D

picimami

Cat!
Hát igen, egyre durvább lesz.
Remélem lesz valami megoldás, majd ezekre a brutális törlesztő részletekre.
Apa most életbiztosítást akar kötni. talán ez még biztos lehet.
Igaz, van mindkettőnknek.
De nem árt

picimami

Jó reggelt itt vagyok :lol:

Végre aludtam....1/2 6-kor keltem fel először..igaz néha apába kapaszkodva fordultam meg..2 napja az már nagyon fáj,amikor átfordulok egyik oldalalmról a másikra!!!

Pici sajnálom,hogy ilyen az anyósod..lehet,hogy én is jobban járok,hogy nem beszélünk egymással??? :oops:
Már csak arra leszek kiváncsi mikor fogja megnézni az unokáját,mert modtam apának csak akkor fogja látni ha idejön vagy a kórházba és megnézi,mert nem viheti át!!!!!!

És ime elkészült a kiságy...
Még nincs benne az ágynemű :wink:

Kép

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Jó reggelt még egyszer! :) :) :)

Törpiri!

Veled álmodtam, mármint álmomban azt írtad a topicba reggelre: " No indulunk szülni, szorítsatok!"...
szó szerint :) :) :)

Nagyon szép az ágyikó :D :D :D :D

milyen jól fog benne szundizni Lilike :roll: :roll: :roll:

Cat!

Bizony már csak 35 nap. és ez Max. mármint valószínűleg még annyi sincs. :)
ami azt jelenti egy hónapon belül 2 babánk is lesz :) :) :)

beindul a babadömping :)

Minden hónapban van eddig

január-Yasemin
február-Döme
március-Lili

Marci meg még eldönti :) :) :) :wink:

Kép Kép Kép
asiye

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?