Sziasztok!
megint csak röviden, és én is főleg magunkról...
köszönjük a jókívánságokat és az érdeklődést, úgy néz ki, használt, persze kopp kopp. vasárnap nagyon eg voltunk ijedve, de este végülis már felkelt egyedül is - addig ki kellett hordani a vc-re is, és még mesét nézni sem volt ereje, csak csukott szemmel hallgatta, meg el-elbóbiskolt közben. ijesztő volt, na. aztán ma már elég jól tudott rosszalkodni. nándi stagnál. én mindkettőt elkaptam most már, de könnyítettben, így végülis bírom a gyűrődést. voltam ma ctg-n, minden rendben, szépet produkált a legény

sőt, méhtevékenységem is volt, amin meg is lepődtem, általában szép kis egyeneseket szoktam produkálni
Tünemény, először priv akartam, de mivel nyilvánosan írtad, nekem is úgy érzem, nyilvánosan kell megvédenem az egyházat. igyekszem nagyon rövid lenni.
egyrészt messziről jött ember azt mond, amit akar, eléggé elterjedt intézmény a médiahack mostanában, a valós tények hamis színben való felltüntetéséről ne is beszéljünk. és jó biznisz egy szegény családnak egy álhír felröppentése, jókis pénzeket lehet kapni a nyilatkozatokért, amit az újságok aztán jóóóól elferdítenek.
persze lehet, hogy minden szó úgy igaz, ahogy leírták.
másrészt úgy gondolom, a család már csak azért is megérdemelte a kiközösítést, hogy ezt hagyta megtörténni. úgy tudom - de nem jártam utána, tehát nem biztos - az egyház álláspontja az, hogy a magzat élő személy, abortuszt akkor engedélyez, ha a magzat biztos meghalna. ha az anya és a magzat élete áll szemben egymással, akkor a magzat az első. és ugyan melyikünk ne adná életét a gyerekéért? és mivel itt bizony egy gyerek az anya, és ahol egy másik anya dönt a gyermekéről és unokájáról, elég különleges a helyzet. nagyon nehéz megmagyarázni valakinek, aki nem hívő, hogy bár rendkívül megrendítő, és véleményem szerint pápai állásfoglalást követelő dolgoról van szó, elfogadhatónak kell lennie ennek a döntésnek is, ha azt az alapvető dolgot vesszük figyelembe, miszerint minden Isten ajándéka, és az ő kezében vagyunk. valószínűleg emiatt a kitagadás nem jelentett semmit a családnak sem, tehát jelentősége sincs számukra, nem is értem, miért akanak egy olyan közösségbe tartozni, (hiszen az egyház egy közösség, nem pedig hit, vagy intézmény) aminek csak a pozitívumait tudják elfogadni.
ennek ellenére, vagy ezek mellett elképzelhetőnek tartom azt is, hogy vakbuzgóságról, és nem kellő körültekintésről van szó. a papok is csak emberek, kitéve kísértésnek. nem ismerem a hátteret, ahogy egyikünk sem. szóval nagyon sokféle lehetőség van.
mindenesetre legyen minden az egyház hibája. akkor is úgy gondolom, hogy hatalmas tévedés ilyen szélsőséges esetekről nem csak erről, hanem a többiről is, amik mostanában kelnek szárnyra - megítélni a katolikus egyházat, és vallást, ami, ha valaki komolyan veszi, és kicsit is veszi a fáradtságot és belemélyed, egészen másról szól,mint amit mostanában hallani lehet. a kereszténység a szeretetről szól. a szeretetről mindenek felett. és azt hiszem, a szeretetben való hit bizony nem ártott meg még senkinek. az, hogy hagyjuk magunkat meggyőzni tudatlanok, féltudásúak által, az a mi hibánk, Isten megadta nekünk a szabad választás lehetőségét.
ne haragudj, haragudjatok, de muszáj volt leírnom, nem csak az eset kapcsán, hanem eléggé bántanak ezek amúgy is. szívesen beszélgetek, vitatkozok a témában akárkivel priv. nem vagyok jó keresztény, szélsőségesnek meg egyátalán nem mondanám magam, de muszáj a hitem védelmére kelnem. nem tartom igazságosnak, hogy százezer szeretetteli, szolgálattevő keresztényre jut egy ilyen ügy, és el van ásva a kereszténység... na, téma nyilvánosságban részemről lezárva. nem akartam ennyire belemenni, tényleg nem.
tünemény, tök fura, hogy előre kapjátok a pénzt... úgy indult, hogy előbb fizu, utána meló? vagy az első hónap végén dupla pénz? vagy hogy? mondjuk az is fura, hogy a tv. szerint 10-ig meg kell kapni az előző havi pénzét mindenkinek, ti meg ha jól emlékszem, mindgi 10-e után utaltok

a dokit meg én megpróbálnám megbeszélni vele, hogy mit mond. én nem mennék olyan dokihoz, aki megmondja, mennyi a szülés, mert ott engem, mint embert nem lát, csak a pénztárcámat, én az ilyent nem tartom jó orvosnak. az enyém egyébként 60-at sugall az asszisztensén keresztül, és osztályvezető helyettes. nekünk sem lesz ennyi valószínűleg, de nem hiszem, hogy szóvá teszi majd... a barátnőm dokija a jánosban dolgozik, ő nem rendelésenként, hanem havonta kér 7000-et, menjen akárhányszor, és a szülésért meg nem kér. elvileg ezt hálapénznek hívják, adsz, amennyire hálás vagy, nem? ügyeleten lehet szülni, sokan teszik

bár én most a péterfyben kaptam némi ízelítőt, hogy néz ki az egészségügy, ha az embernek nincs pl szülésznője, a dokija pedig műtőben van...
dharma, én is otthon maradnék a helyedben. szóval haladsz előre, és nem biztos, hogy munka mellett megéritek a 37. hetet... de én amúgy is 2 hónap otthonmaradás párti vagyok

jó rápihenni az első időszakra, elég nehéz bír lenni, meg mostantól soha többé nem lesz ilyen. soha. mi néha elgondolkozunk a férjemmel, hogy mi a fenét csináltunk mi, amikor nem voltak. halálra unhattuk magunkat
tasin, jó, hogy jobban vagy! remélem még tényleg sikerül menni babásan is!
ettike, itt örülök a rövidülésednek egyébként, drukkolok nagyon neked a természetes szülésért!
gesztenye, a te hátad hogy áll? mert neked is nagyon!
megyek, lefekszem aludni, de semmi kedvem. nagyon utálom már az éjszakákat... holnap töltöm a 36 hetet, remélem jön a megkönnyebbülés