A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Magdolnasz, pedig lehet, hogy akkor tényleg a hasa, ha szereti hogy hajszárítózod.

Én kb 1 hete nem adok neki semmit, mert azt vettem észre, hogy már az Espumisan bántja. Így is ma éjjel akkorákat pukizott, hogy egy felnőtt ember megirigyelte volna. És azóta nincs baja. Féltem, hogy visszajön a hasfájás, de nem jött.
Szerintem próbáld meg te is, hátha bejön, ha nem akkor sajnos okoztál magadnak még egy rossz reggelt. :?

Kaki ügylet, átlag heti 1* kell teljes felszerelést cserélnünk.

Jaj, akciók: DM-ben megszűnik a pontozós rendszer. :( Ebben a hónapban még adják, és máj.30-ig beváltható. A bababónuszra nem kérdeztem rá, hogy az marad-e, de végül is azt nem írták ki. Remélem marad.

Ti feljelentkeztetek a Libero klubra? (www.libero.hu) Be kell küldeni a Libero pelenkákról a vonalkódokat, így pontokat gyűjtesz, és a pontokból vehetsz a csemetének játékokat. Hát én ezért hajlandó vagyok kipróbálni a libero pelust. Most egyébként sem vagyok megelégedve a Pamperse. Lehet, hogy már ki is nőttük a 2-es pelust? Pedig 3-6 kg-ig van. Van belőle még egy nagy csomagunk, és anyukám tegnap telefonált, hogy vett még egy nagyot. :!: Szóval kb óránként tehetem tisztába ha akarom. :D

Kép
Kép
cs_erika

TEgnap este minket is utolért a hasfájás. Szegény lányom rettenetesen szenvedett. Pedig jan. közepén volt ilyenünk utoljára, már-már azt hittem végleg megúsztuk a folytatást. :cry:
kisbogacs

Erika: a bababónusz marad. Tegnap kérdeztem rá. Adtak is jelentkezési lapot. Ma beviszem az anyakönyvi kivonatot, és ideadják a kuponokat.

Nekem sürgősen babaruhákat kell vennem. A 62-es rugik fele kicsi rá. Miért nem lehet egyformára gyártani a 62-es ruhákat. Amiket a Kenguruban vettem, mind rövidek a gyerekre. A tescos rucik meg még hosszúak. A Tescoban le vannak árazva a bodyk. 3db-os csomag 840 Ft. (rövidujjú)

Pelenka: mi Libero-t használunk, úgyhogy megnézem az akciójukat. kösz Erika a tippet!

krisz78

csajok, nem kellene áteveznünk babás topikba? :lol: Ittjelenleg nem sok keresnivalónk van. 8)

Kép
Kép
cs_erika

Szép jó reggelt!

batkata!
Nagyon helyes a picurod.
Azt figyeltem, hogy általában minden baba most olyan nagy hajjal születtek.

A mai éjszakám nem volt valami jó.
A szokásos időben fürdetés volt és evés, de most 1/2 10-kor fölébredt a párom fönt volt, de nem tudta megvigasztalni.
Evett egy keveset és 1/2 2-ig aludt.
Ma szerintem megint sokat leszünk kint az udvaron, mert már most szépen süt a nap.
Ha van köztünk Ildikó nevű felhasználó akkor Nagyon Sok Boldog Névnapot Kívánunk neki. :)

Szerintetek lehet nekik adni édeskömény teát?
A gyógyszertáros szerint igen, bár nem vettem.
De megnéztem, hogy csak 4 hónapos kórtól lehet nekik adni.

manocskak

Sziasztok!
Délután megyünk oltásra... Előre félek... :?

Kisbogács:
Tegnap elfelejtettem bevenni a Azaliát.... Szerinted, ha reggel pótoltam, akkor van esélyem arra, hogy ne legyek rövid időn belül nagycsaládos???? :?

Erika:
Én már regisztráltam a libero klubba, itt írtam is, az akciójukról. Be is küldtem 8 vonalkódot, és megrendeltem az Alma együttes cd-jét, lányom imádja. 1 hét múlva küldték is :) Ja és a libero mndkét gyerekemnél, minden féle méretben klasszisokkal jobb volt, mint a Pampers... vagy bármi más :) (kivéve Babylove, mert az is csúcs!) :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Jó reggelt!
Na nem most ébredtünk :wink: csak eddig már: betettük a mosást, elpakoltuk a konyhát, megetettük a halakat, kint voltunk sétálni az udvaron, kendőben, de nagy volt a szél.
Batkata: igen, tudom, hogy sajnos nem lehet még ültetni őket, de ezek szerint akkor a mei tai-ba is szépen bele tudnak térdelni... hát, ma próbáltam Saci lábát nem ültetni, lázadás tört ki a fedélzeten :? :( úgyhogy még pár hétig marad az ültetés popsitartással... nincs jobb ötletem. Így viszont egész jól elvan. Ma, amikor beletettem, rögtön elhallgatott, és felvette a békésen alvó baba pozícióját :) most is folytatja a kiságyban jól felöltözve, mert szellőztetek :D
Este: hát, mivel már korábban megállapítottuk, hogy rövid a kiskád, és Apus meg a világ végén volt (1/2 10-re ért haza, a tegnapi sűrű nap után akkor már aludtam, mint a bunda), a kád meg vízzel együtt nehéz becipelni a szobába, döntöttem: nagykád. Nos, teljesen jól fogadta, nézelődött :) a legérdekesebb természetesen a csilli-villi csap volt :D
SZerencsére hamar elaludt, olyan 9 körül, a másik kettő gyerkőc is. Viszont ébredt 1-kor és 4-kor, pedig már régóta csak egyszer kelt, olyan 4 körül... de azt hiszem, ez azért még így is kategóriákkal kibírhatóbb, mint az azt megelőző éjszaka... :roll:

Krisz: ja, a Kenguru-s rugik tényleg nagyon rövidek... nekem a tescossal az a kínom, hogy a kis karjára rövid. A lába pont végigér, a karján meg olyan könyök-dizájn :?
Én tegnap álltam neki a 68-asok kimosásának, csak hogy felmérjem, hogy állunk.
És új divatot vezettem be itthon: nem hordunk rugit... csak néha. Harisnyában van, meg body-vékonypulcsi párosban.... így könnyebb ráadni extra gatyót, ha kimegyünk, könnyebb tisztába tenni, átöltöztetni, stb...

Na lassan becsukogatom az ablakokat, mert repkednek a papírok a lakásban, és nincs lepkehálóm :?

Csöre
csöre74

Sziasztok!!!!

Sajnálom a hasfájós babákat!!!! Remélhetően lassan "kinövik"!!!

Fogamzásgátlás: nekem a másik gyógyszert írta fel az orvosom (Cera...valamicsoda). Nekem nem mondta, hogy lenne "várakozási idő". Azért a következő babával még várnék... Bár nekem azt mondta a dokim, hogy ha sokszor szoptatok, akkor szinte lehetetlen, hogy teherbe essek.

Pelus: nálunk a Libero jött be a legjobban. Csak arra kell figyelni, hogy a méret jó legyen. Én akkor váltottam 3-asra, amikor már a 2-es nem volt elég éjszaka, átázott. Na meg a kis combiján is láttam, hogy egy kicsit megszorította. Pedig még belefértünk volna a súly szerint.

Krisz: sajnálom az ügyeletet!!! Szegénykének biztos nagy megkönnyebbülés lehetett, amikor kiadta a felesleget!!!

Kép
jandrea

Szép napot, lányok!

Mágnes kérdése felbátorított, eddig nem volt ilyen ügyem...
Szóval: én még sosem szedtem fogamzásgátlót (ahogy a párom hívja: fogalmazásgátlót...), eddig óvszert használtunk...
Hétfőn megyek dokinénihez, s gondolkodom, milyen módszert alkalmazzunk, mert nálam az esetleges terhesség necces lenne, ill. tilos teherbe esnem újra...
Az óvszer biztonságos(nak mondják), de nem akarok szűk látókörű lenni.
Érdekelne, ki ilyen módszerrel védekezik, ha nem tartjátok nagyon indiszkrétnek a kérdésem, s a tablettákkal kapcsolatos tapasztalatok is jöhetnek, eddig nem is keresgéltem fogamzásgátló tabl. ügyében... (tudom, ciki) :oops:

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Csöre! az én kendőm is rövid volt így de vettem hozzá anyagot és hozzávartam! Nem is feltünő a toldás pedig még csak nem is hasonlít de így minden alakzatba meg tudom kötni.

Tetszettek a kakis sztorik. Petra még nem tolt ki velem, ellenben ma reggel Máté olyan kakis volt (mert ugye motorozni kell kora reggel és szétpaszíroznia cuccot), hogy majdnem a bokájáig oylan lett. Az apja vitte is tusolni. Így üvöltéssel ébredtünk mert nagyon fáj neki a mosdatás.
Bezzeg most megint piszkálja szegény lányt. Petra ül a hordozóban, aludt volna de Máté folyamatosan szórakoztatja. Már látom miylen jó lesz ha nagyobb lesz és tudnak majd együtt játszani.
katuska79

Batkata, Ágnes gumi mellett fogant...
A dokimat kikérdeztem szoptatás melletti fogamzásgátlási lehetőségekről. Azt mondta, van egyféle hormontartalmú spirál, ami mellett gyakorlatilag 0 a teherbeesés kockázata, de csak akkor éri meg beszerezni, ha évekig nem akarunk gyereket, mert igen húzós az ára (összeget nem mondott). Mivel nekünk csak egy évet kötelező várni, mi a bogyó mellett döntöttünk.
kisbogacs

Jó reggelt!

Hétvégén vidéken voltunk nagyszülőknél és még nem igazán sikerült visszaolvasnom de igyekszem!

Mágnes: mi is ma kapjuk az első oltást és már napok óta izgulok :(

Kisbogács: fejlődési ugrás szerintem lehet

Krisz: én vettem a Tescoban body csomagokat 6-9 hónaposra valót. Először azt hittem nagy lesz, de felpróbáltuk és teljesen jó a méret

sahli

Batkata: én a helyedben megfontolnám a spirál felrakását. Én most a tablettát választottam, de igazság szerint nekem már egy párral meggyűlt a bajom. Pl. az egyiktől a fejem fájt, a másiktól felszökött a májfunkcióm az egekbe (ennek úgy kellett kierülnie, hogy elájultam, na de nem csak egyszerűen, hanem még az ájulás szélén megpróbáltam bemenni a házunkba, de már az ajtót nem láttam, sikerült nekimenni a falnak nagyon durván, majd ahogy összeestem, bevertem a halántékomat a cipőtartó szekrénybe).
A dokim szerint ettől a tablettától nem lehet ilyen gond (gondolom az alacsony hormontartalom miatt, merthogy "normális" tablettát a szoptatás alatt nem lehet szedni).
De persze ez egyéni, valakinek semmi baja a tablettától.

Mondjunk nekem az óvszerrel is van rossz tapasztalatom. Először is már nem egyszer szakadt el, másrészt pedig úgy látszik allergiás vagyok arra az anyagra, amivel bekenik.
De persze ez nálad nem fordulhat elő, hiszen eddig bevált.

Ezt neked kell alaposan átgondolni, meg esetleg beszélni kéne a dokival. Valaki egyáltalán nem szedhet hormonális fogamzásgátlót, ez a vérképből kiderül.

Kép
jandrea

BAtkata! dehogy ciki! szóval míg szoptatsz addig kétféle tabit írnak fel. Cerazettet vagy Azaliat. Mindkettő ugyanaz. Szopi után meg egyéni kinek mit írnak fel de azért ott is van választási lehetőség az egyforma gyógyszerek közt.
Van a havonta egyszeri fogamzásgátlási módszer is, de az is csak szopi után ha rendszeres a mensi. Én valszeg ezt fogom majd választani.
VAn a spirál amit szintén lehet már most kérni.
Pesszárium...használnak még olyat?
AKkor itt vannak ezek a kúpok, krémek (pharmatex néven futottak) amik megfelelően használva szintén jók. Én a kúpot használtam, a tablettája csípett. Oylan pezsgőtabletta effektus volt. És ezek kisebb fertőzések gyógyítására is alkalmasak.
A hőmérőzés....szerintem az annak való akinek igazából mindegy, hogy lesz-e még egy baba.
A legtutibb a teljes önmegtartóztatás vagy az erényöv:)
katuska79

Batkata:
egyáltalán nem ciki a kérdésed :) Nekem az Azaliát írta fel az orvos, ezt szoptatás alatt lehetd szedni, nem úgy, mint a többi fogamzásgátlót, hanem minden nap kell. Tegát nem kell kihagyni 1 hetet.. Ahogy olvastam, ez ún. mini pill tabletta, és a hímivarsejteket pusztítja el, így gátolja a teherbe esést.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Andrea! nekem is fájt a fejem a tablettától...
katuska79

Tényleg, arról a tablettáról tudtok valamit, ami átállítja a ciklust 3havira? (Persze csak szopi után)
kisbogacs

batkata!
Én gyógyszert szeretnék majd felíratni a dokival, ha eljutok hozzá valamikor, bár már esedékes lett volna.
Csak mensim közbe szólt.

Ma jön a védőnéni hozzánk lemérjük a Joelt kíváncsi vagyok mennyit hízott.
Jövőhéten kapjuk az első szurit, remélem kevés sírással megússzuk. :?
Megkérdezem azért tőle ezt a tea dolgot, bár szerintem lehet, hogy azt még nem kéne neki adni.
Csuda szép idő van, ha elmegy a védőnéni akkor irány a szabad levegő.
Szívunk egy kis friss oxigént. Nálunk nagyon jó a levegő, hiszen autó nem igen jár itt.

kisbogacs!
Annak idején a sógornőm spirált rakatott föl és az mellett lett terhes. (nem szoptatás alatt)
Hát nem tudom, hogy kipróbálnám-e.

a Joel már az alkarján támaszkodva nézelődik olyan aranyos.

manocskak

Batkata: én eddig valamennyi tablettától rosszul lettem, amit eddig próbáltam (rossz nekem), ami bejött, bár egy idő után azt is rosszul tűrtem, az a hüvelygyűrű: egy kis gumikarika, amit havonta kell felpakolni, és lassan ereszti ki a hormonokat, amik így csak helyileg hatnak... sajnos a nevére nem emlékszem...

Pelus: keskenyfarú leányom még 2-esben nyomul, bőven jó, nem vág be, nagyon ritkán folyik ki....

Mágnes: drukk az oltáshoz

Csöre
csöre74

Igen, Móni, anno 23 éve hugom is spirál mellett "készült", és a hagyományos spiráloknak ma is megvan a maguk rizikófaktora. Állítólag a hormontartalmúval más a helyzet.
kisbogacs

Nuvaring

Katuska: erényöv :lol: :lol: :lol: :lol:

Kriszti: passz, ilyet még nem hallottam :shock:

Látom, tablicsku ügyben nem csak én vagyok érzékeny :roll:

Csöre
csöre74

batkata, mi Zsófi előtt kb 8 hónapig használtunk Pharmatex kúpot. Egészen jól bevált(mivel nem lettem terhes :wink: ) Előtte 4 évig gyógyszert szedtem, de hogy mit már nem is emlékszem. Valszeg Melianet. Ha jól rémlik, de nem tuti.

Dokibácsim megkérdezte, hogy írjon-e fel gyogyit, de mivel jövő kb ilyekor nekiállunk a tesó projektnek, gondoltam folytatjuk a jól bevált Pharmatexes megoldást. Nagy katasztrófa nem lesz, ha mégis becsúszna mellé a kistesó.(persze ha most csússzanna, akkor valószínüleg sírógörcsöt kapnék :? )

Ha nem akartok több gyereket, akkor a legkézenfekvőbb megoldás neked a spirál.

És van még egy megoldás, de ez elég drasztikus, és végleges. A művi meddővététel. (2 kritériuma van, vagy 3 gyerek, vagy 35 év.) Nálad a 3 gyerek megvan. Ennél fizetni kell nem tudnám most megmondani mennyit, amikor anyukámnak csinálták (5-6 éve) akkor 35000Ft volt. Most szerintem jóval több.
Ha ezt választod azért jól gondold meg, mert kerülhetsz olyan helyzetbe, hogy mégis szeretnél újabb babát. (miért tilos az újabb terhesség?)

És akkor van még a régi bevált óvszer, ami akkor nálatok nem gond. Illetve az alternatív megoldások.(naptár módszer, megszakításos stb)

Na, kimerítő voltam rendesen, szakmai ártalom bocs :D

Kép
Kép
cs_erika

Csöre, hát igen a tuti megoldás a szex megvonás. :D

A Nuvaring nem helyileg hat, az is belemegy a véráramba, csak megkerüli a májat. Így azok is használhatják, akiknek valami májfunkciós zavaruk van.

Pelenka, ma néztem, hogy a combiját mintha elkezdené bántani, majd csekkolom a helyzetet. Nincs nagy fenekünk, inkább hatalmas hasunk van. :D

Kép
Kép
cs_erika

Köszi a pontosítást, Erika :) igen, most rákerestem, írja, hogy a tápcsatornát kerüli meg....

Csöre
csöre74

Jó reggelt!

A mai témához nem tudok hozzászólni. :(
Évekig feleslegesen védekeztünk.

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Lányok!
Köszi a tanácsokat, tapasztalatokat. :)

Az az igazság, hogy szülés előtt már gondoltam a fogamzásgátlásra, tudván, hogy ez (volt) az utolsó terhességem.

Gondolkodtam a spirálon, de most, hogy tudom, hogy a méhem eszméletlenül ramaty állapotban van (alig tudták megmenteni, kb. fél-háromnegyed órán múllott a szétrepedése, emellett pergamenvékony volt, stb, stb...), nem hiszem, hogy jó és hatékony lenne.

Azt is végigzongoráztam, hogy mi lenne, ha belemennék egy sterilizációs műtétbe, de azért az "kicsit" sokkoló érzés tudni, "steril vagy", meg féltem is tőle...

Katuska: megnéztem a Pharmatex oldalt, nem rossz, nem rossz, de azért itt is érzek "némi" rizikót... :)

Lehet, hogy kombinált módszerrel bebiztosítom magam: tabletta és óvszer.
A kettő együtt csak használ... Hétfőn majd megtanácskozom a dokinénimmel, szerintem ő sem fogja a spirált javasolni, s felírja a két dilibogyó közül az egyiket...

Vagy végül marad az aszketizmus... Az sem rossz, csak minek?! :shock:

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Batkata, szerintem kérdezz rá erre a negyedéves injekciós módszerre is. Nekem elég jól hangzott ahogy olvastam (fenti link)
kisbogacs

Kriszti!
Azt elfelejtettem megírni, hogy ez nem mostanában volt, már régebben.
De tényleg most már nem csak spirálban, de gyógyszerekben is már több féle létezik azóta.(a sógornőmnek egy 21 és egy 18 éves fia van).

Annak idején amikor én megtudtam, hogy a nagyobbik fiammal terhes vagyok az ő dokijához vitt el, de nem kívánom senkinek, hogy olyan dokihoz kerüljön.
Ott tudtam meg, hogy hátrahajló méhem van.
A doki azt kérdezte tőlem, hogy hány éves vagyok én és mennyi a barátom, lesz-e esküvő, ha nem minek a gyerek vettessem el.
Én tök ideges lettem, hogy mondhat ilyet egy doki. :evil:
A sógornőm is teljesen le volt döbbenve, hogy ezt az ő dokija mondja.
Nem is mentem hozzá többet.
Ajánlottak egy másik dokit akinél szültem és a középső fiamat is szültem, le a kalappal előtte. Nagyon jó dokinak ismertem meg. :D

manocskak

Batkata: előző barátomnál, akitől 1000%-al nem akartam gyereket, óvszerrel ÉS tablettával védekeztünk.
Na, a tabletta kb. összes mellékhatása hatott rám: fejfájás, libidócsökkenés, szédülés, majd teljesen összezavarta a vérnyomásomat. Brrrrrrr. Ájulás is kerülegett, na, borzalmas volt.
Pedig több fajtát is kipróbáltam. A nőgyógyász le se tojta a problémáimat, szerinte nem a tablettától fájt a fejem. Persze.

A férjemmel mi most óvszer használtunk. És amint nem használtunk, teherbe estem, tehát eddig tuti jól működött :)

Próbáltam a Pharmatex-et kombinálni az óvszerrel, hogy tutibb legyen, de a krémtől csúszott az óvszser, szóval, inkább rizikósabb lett, mint tutibb.

Pesszáriumom is volt. Azt orvossal kell feliratni, mert fontos a mérete. A gyógyszertárban hülyének fognak nézni, és kb. az ötödik gyógyszertárban kaptam. Szerintem jó a pesszárium is kombinálva valami spermaölővel, pl. a Pharmatex-el. Mi mégis az óvszernél maradtunk, mert egyszerűbb a férjemnek felhúzni az óvszert, mint nekem felbányászni a pesszáriumot.

Kép
gombócmakka

Na, nekünk is kicsit nyűgösebb éjjelünk volt. most már három fele szokott kelni, de most negyed kettőkor úgy döntött ébred.

És most is kendőben van, másképp nem tudtam lenyugtatni.
Persze, most édesen szuszog.

Sajnálom Csöre, hogy nem tudsz elöl zsebes keresztezett kötni, nekünk az jön be teljesen a lánykának. De a lába békatartásban van, és kilóg a kendőből.

Kép
gombócmakka

Anyám ma hozott egy pólyát. Talán könnyebb benne szoptatni (és szoptatás közben olvasni, vagy netezni.)
Másnak is van pólyája?

Kép
gombócmakka

Mi nem szerettük a pólyát, Anyu erőltette, ki is próbáltuk Annánál, de egyszer volt benne...Nem bírta elviselni, hogy nem tud szabadon mozogni. .:) Bencénél már ki sem próbáltuk :)
Lehet, hogy nálatok beválik ettől függetlenül :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Bocsánat, egy kis ideig távolmentem a géptől, a naaagy fogamzásgátlás kitárgyalása mellett enni adtam a porontynak... Ismét húzza a lóbőrt...

Kisbogács!
Köszi, rákérdezek erre a szurira, elolvastam, nekem is szimpinek tűnik...

Erika! Uccsó szülés okai: 3. császár, ramaty állapotú méh... Brühühü. Azért egy negyedik kölökre nem vágynék..., csak a befejezettség-tudat lelombozó egy kissé... (Jó dolog pocakosnak lenni, valljuk be..:) )

Hanna! A ti esetetek a másik véglet... Sajnálom... :( De tök jó, bekopogott hozzátok Olivér, tuti, hogy nagyszerű szülőket választott magának! :)

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Gombócmakka!
Mi pólyát nem használtunk, nálunk a viszonylag szorosan rácsavart pléd vált be, de csak az elején, mostmár egyre többet kalimpál, s nem feltétlenül igényli a bugyolálást. Ha hisztis, akkor igen, de mikor jókedvű, akkor majd' elrepül, úgy kalimpál... :)

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Gombócmakka: elöl keresztezve van :roll: és úgy lóg ki a lábacska ...
fogynom kéne, akkor menne a zsebecske is alá, de nem látom reálisnak, hogy Saci 3 hónapos koráig, amikortól is lehet így kilógatni a lábikáját, le tudjak annyira fogyni, hogy beérjen a kendő :roll: azaz beér most is, csak Saci nem fér akkor bele :?
(ja, mert most, hogy beteg voltam, feljött 3 kg :? pedig 0 étvágy, alig ettem, sokat ittam, de nem cukrosat, szóval rejtély... hacsak nem a víz maradt fent :roll:)
Katuska: sajnos továbbra sincs varrógépem :( pedig már nagyon hangolódom rá :roll: csak varrni is meg kéne tanulni :oops:

Móni: igen, sajnos vannak ilyen dokik... amikor Mesi lakott a pocakban, én is kifogtam egy ilyet... mikor első alkalommal megkérdezte, azt hittem, rutinkérdés, ok, lenyeltem... de amikor a második vizsgálat alkalmával is ezzel jött, váltottam. És nagyon jól tettem :) Anyukám dokinénijéhez mentem, mindhárom gyerekemet nála szültem :)

Látom, Hanna, a blogodban, hogy Olivér is kipróbálta a nagykádat :D

Csöre
csöre74

Én gyógyszereztem Ádám előtt is. Abbahagytam, jött is a baba. Az óvszer szerintem rizikós. Anno, még zsenge lánykoromban mindig kiszakadt. Vagy csak az akkori pasim volt béna. Én meg állandóan paráztam, hogy a fősuli mellett nehogy becsússzon egy gyerek.
Azt mondta a doki, hogy az Azalia és az a másik (nem jut eszembe a neve) ugyanaz, csak az Azalia 2000 Ft-tal olcsóbb.
Andi: nem lehetetlen teherbe esni szoptatás alatt. Az egyik barátnőm a hathetes kontroll után újra anyai örömöknek nézett. És csak és kizárólag szoptatott, semmi tápszer.

Spirált én semmiképpen nem szerettem volna. Úgyis jön majd a kistesó. Meg anyámnak begyulladt valami tőle, hetekig kórházban volt anno. Jó persze azóta korszerűbbek.

krisz78

Sziasztok!

Hú, mennyit írtatok :shock:

Azért Katuska, és batkata szüléstörténete sem volt semmi!!! De úgy látszik én ilyen mutáns vagyok hám ügyileg... :oops: :?
Gyors válaszolok a kérdésekre, amik megmaradtak... :roll:

jandrea: 3-4-szer fejek egy nap. Tegnap például négyszer fejtem, Milán napközben vagy 4-szer kapott pótlást, mert többször elmentünk itthonról, és az esti kaja után (ami csak üveges és este fél 10-kor volt), még 310 mili bent figyelt a hűtőben.

enikő: Medela elektromossal szívok, és annak a tájékoztatójában benne van, hogy az egyenletes tejtermelődés miatt, mi az ideális idő. Szóval én úgy fejek, hogy mindkét ciciből, és 7-7,5-5,3-3 perc, azaz egy cici negyedóra, de nem egyhuzamban, van hogy szószerint ömlik :shock: Ha nagyon tele vannak a cicik, akkor kicsit ráhúzok a 7 percesekre, de akkor lecsípem a maradékból. Én Milánom van, hogy beéri 90 milivel, az eddigi maximum 160 volt, de akkor a délutáni kajcsi nem kellett neki, az átlag, olyan 100-110, de mint kiderült az apja anno 80-90-eveket evett :roll: Gyarapodni meg gyarapszik a kölök, igaz kis nyúlánk a lelkem :D Szedni meg semmit nem szedek, még csak magzatvédő vitamint se. Lehet ez a titok?

manocskak: én is megkaptam a védőnénitől a megjegyzést a vércsoportomra, mert én is 0 negatív vagyok. Így hogy Milán az apjáét örökölte, még mindig az a szitu, hogy én mindenkinek adhatok a családban, de nekem senki. Persze ne legyen rá szükség!!!

Csöre, batkata: Nem semmik a középső jerkőcök!
Csöre Apa: :evil: Nem szép! Megmossuk a fejét???

Katuska: Máté :D

krisz: Tényleg csúcs a csajozós kép :lol:

Mágnes: nagyin, jót mosolyogtam... :D

Kaki sztori: Óóóó, nálunk apát tisztelte meg, keményen, bár múltkor már én is kaptam: a pelus már alatta volt, de még nem szereltem rá, amikor rottyantott egyet. Apánál én szakadtam a röhögéstől. Szóval apa szépen lekapta a gyerekről a cumót, de gyorsan alátette az új pelust, mert látszódott, hogy nagy koncentrálás van. Apa a régi pelust tette össze, amikor nagy hanghatással megjött a termés, és apa akkorát ugrott, hogy majd leestem az ágyról, úgy röhögtem. Utólag elmondta, hogy azért ugrott, mert 1. váratlanul értte, 2. már látta lelki szemei előtt, hogy olyan slunggal jön ki a történet, hogy kb. két méterre ellő, és így az ő pólóját kapja telibe az anyag :lol: Ez nem történt meg, így az "új" pelust kikapta a gyerek alól, de rutintalan volt, és ezzel egy időben jött még egy adag, egynesen a pelenkázóra... Kicseréltük a lapot a pelenkázón, pelusokat kivittem, és éppen került volna rá a még újabb pelus, amikor Milán feltette az i-re a pontot egy pisivel, mivel a ruhájának nem lett baja, ezzel sikerült azt is elintéznie, mivel hason pisilte magát, így a ruhacserét sem úszta meg Apa :lol:
Még nem használunk mosható pelust, mivel nincs meg a garnitúra sem, és még óriási ránk :roll: Nekünk a Libero jött be, a Babylove-ból többször kifolyt a pisi a derekánál, jó még a Tesco színese, meg a Háppy is bejött nekem, de Apának nem, amikor ő tette rá a pelust 3-szor is kifolytunk...

fogamzásgátlás: doki mondta spirált, de mivel tudja hogy szülni szertnék még, azt nem is javasolta, gyógyiból én meg a C betűset kaptam, de még nem váltottuk ki. Majd a héten, igazából Apa rendi volt, mert mondta, hogy ezt a hónapot kibírjuk még önmegtartóztatva, mert tudja, és látja, hogy a lenti dolgok bántanak így is, hát még ha.... (Szóval enyém Apa, tényleg hős!!! Minden értelemben!)

Cumisüveg: Avent Via átalakítóval, Nuk keskeny, és vastag, és van Chicco is (szintén a szélesebb), bár azt most épp nem használjuk, de volt már az is üzemben. Lehet, azért tudunk cicizni is, meg üvegezni is, mert mindegyik márka szívókája más, így nem tud egyet megszokni, de igazából nem tudom... :roll:

Cumi: Mam-ot vettünk még anno Szlovákiában, ezzel nagyon jól elvan, de pont ugyanilyet itthon még nem láttam, ezért beszereztünk másmilyen Mam-ot (éjjel világítóst), de az nem az igazi. Vettünk Chiccot, de az nagyon pici fejű, ezért szerintem nem nyerő Milánnak, viszont úgy néz ki a Nuk ebből is jó.
Annyira nem cumi függő, van, hogy simán elalszik nélküle, de van, hogy jó, ha ott van a szájában, menetközben úgy is kikerül.

Mindjárt teszek fel képeket (mert eddig még nem tettem eleget :roll:), lányos anyák reszekessetek, jön a kis sármos pasim :lol:

biga.csiga

Csöre!

Én így hordom Borcsát a mei tai-ban:
http://www.babakozelben.hu/hasznalat/meitai_elol.htm
Kipróbáltam már bundazsákkal is, úgy is tartotta a kis testét, de az egyik kezemmel én is meindig megtámasztom a kis hátát...

Teherbe esés szoptatás alatt: igen, lehet, nekem is sok ismerősöm van, aki így lett nagycsaládos... :)
Az egyikük mondta is a dokinak: "De hát doktor úr! Azt mondta, hogy nem lehet szoptatás alatt teherbe esni!" Válasz: "Tévedtem!" Jó kis doki lehetett... :shock:

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Batkata! Köszi szépen. :wink:

Pólya: mi kaptunk kölcsön. Olivérnek nem tetszett. Szerintem már "nagyok" nem érdemes bezárni őket.

Csöre! Igen, együtt fürödtünk. O. nagyon élvezte. Laca alig tudta kiszedni a vízből. :lol: :lol: :lol: :lol:

Biga.Csiga! Kakis sztorik jók. :)
Várjuk a képeket!!!!

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Bocs, Csöre, most látom, minden elölhordozós kötési mód fent van, az oldalon.
Szóval az első, 0-3 hónapos korig ajánlott kötést alkalmazom.

MELLÉKLET:
Hibajegyzék :)
meindig = mindig

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Serelmeim (a képet Apa hozzájárulásával tettem fel!) :D

Kép

Baby01, super cool ;)

Kép

Milán

Kép

Látlak, anya!!! :lol:

Kép

biga.csiga

Biga.csiga: nagyon édes! Milyen értelmes a tekintete! :D

krisz78

Pólya:
Nekem a nagyobbik fiamat 1-2 hétig tettem csak pólyába, de csak addig amíg szopizott.
De aztán találtam egy más módszert így már nem is kellett.
A középső fiam nem is volt pólyában, ha jól emlékszem, már régen volt
:D :D
A Joel is a kórházban csak az nap volt pólyában amikor megszületett az esti fürdés után már nem is adták rá a pólyát, de itthon nekem nincs is.

Ja a páromtól egy gyönyörű cserepes kulcsvirágot kaptam nőnapra.
A két fiam meg rajzoltak nekem.

Én is terhes lettem amikor még szoptattam a középső fiamat bár akkor ő már 1 éves volt (25 hónapos koráig szopott).
De azt a babát nem tartottuk meg, mert elég kicsi lakásban laktunk és nem volt rá akkor lehetőségűn, hogy nagyobbat vegyünk. :( :(

manocskak

Krisz, köszönjük szépen! :D

biga.csiga

Biga.csiga, nagyon édes Milán. :)

Csöre, én az elöl zsebes keresztezettet úgy kötöm, hogy a zseb alatt kihúzom a lábait, és a zsebet csak a testére húzom. Eddig nem tiltakozott.

Na, kipróbáltam szoptatáshoz a pólyát. Nem zavarja (ágyú is döröghet, csak a szájába legyen a cic)i, és nekem kevésbé csúszkál, mint amúgy.

Kép
gombócmakka

Batkata, Kisbogács: nekem az a hormontartalmú spirálom van. A 6 hetes kontrolon tette fel a dokim. MIréna a neve. 5 évig nyújt teljes védelmet a dokim szerint is teljesen biztonságos. Tényleg nagyon drága 40 ezer ft fölött van az ára.....bár itt jegyzem meg 5 év alatt a tabletta is meg az óvszer is kerül ennyibe, sőt.......

KépKép
peni

Terhességem elején, az első vérvételnél kérdezték meg:
Kismama, akkor a másik szett kell. Amúgy megtartja?

A körzeti orvosom meg, amikor mondtam, hogy terhes vagyok, azt mondta "ajaj".
Ami azért döbbentett meg, mert úgy kedztem, hogy írjuk át a kartonomat, mert májusban volt az esküvő, és már férjes asszony nevem van. Nem tudom, mit gondolt, hogy 31 évesen, férjezetten miért akkora meglepetés/csapás egy gyerek...

Kép
gombócmakka

Biga.csiga: gyönyörű Milán :) nagyon helyesek Apával :D

Köszi, Batkata!

Hanna: én, kegyetlen, meg rögtön egyedül "dobtam" a nagy vízbe :? :lol: Olivér igazi vagány pasi :wink:

Csöre
csöre74

Elmarad a nősziromföldi kirándulásunk délután :( esik az eső :(

Gombócmakka: ezek szerint "tömegesen" vannak ilyen dokik :(

Csöre
csöre74

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?