Pagika,
Szerintem az a 10% nagyon magas arány, el nem tudom képzelni. Ha igaznak veszem, az valahol 50-60.000 őssejt levételt jelentene a cikket megelőző 6 évben. Az, hogy egyetlen alkalommal se volt még felhasználva a szakértő szerint, az sztem elgondolkodtató.
007,
Hűha, azt hiszem, lepipáltad a leghosszab hsz-em is.
A legkisebb babaruha méret az 50 és 44

Mindkettő volt anno Szabin (kórháziak). Hazahozva is jó lett volna rá az 50-es, pedig közel 3 kg volt, a kórházban meg voltak babák mellettünk, akik 1 kg alatt születtek.
Kenguru G-ben és C&A-ban rentgeteg 50-es van.
Az őssejtek felhasználásának tudomásom szerint sincs időleges felhasználási korlátja, csak a tárolásnak. Max 20 év, ha jól tudom.
Az őssejt dobozkáját nem bontottam fel.

Igy pontosan nem tudom mi volt benne, de relatíve pici volt már a karton is. A szobában meg majd 30 fok, pedig épp, hogy csak elkezdődött a március. Nem volt hozzá túl sok bizadalmam, az biztos.
Nálunk a védőnőnél csak egy pelusban mérik a babákat és mindig ordítanak.
Amikor az őssejtekből elő tudnak állítani komplex szerveket, mi többségében még mindig Magyarországon fogunk élni.

Amikor egy magyar kórházban összefutnak az orvosok, hogy megnézzék, milyen térdízületet csináltak a szomszédos Ausztriában (ismerősnek lőtték szét a térdét és rakták össze a szomszédban) akkor nem bízok benne, hogy nálunk 15-20 éven belül elérhető lesz olyan kezelés, ami ma még az amcsiknál is csak álom.
4D - nem próbállak meggyőzni.

Mi nem megyünk.
Breki,
Az, hogy kiüríti a melleket, az nem mérvadó.

Nálam max 100 ml volt, de van akinél 300. Mégis mindkét gyerek jól fejlődött. Amikor meg bukik (Szabi sokáig, rendszeresen) akkor tippem sincs, hogy maradt-e benne. A kórházon kívül, itthon nem mértem a szopikat, max 4-5 alkalommal gyerekenként.
Dodi,
Én tudok vécéülőkét szerelni.

Van előnye, ha valaki évekig no pasi otthon módban él.
Sillia,
Pagika,
Három bébivel kell is az erő.

A hétvégén néztünk egy babakocsit 3 bébinek. Nem az ára volt a legjobb (180e leárazva), hanem a súlya.

Oldalról megpróbáltam felemelni és még csak nem is moccant.

Nektek már vannak bbkocsi terveitek?
Őssejt:
Tudom, hogy ez nem csak anyagi kérdés, de ha valaki nem tudja megengedni magának, hogy egyben kifizesse, akkor szerintem életveszély. Olyan összegű ktg-ek jöhetnek, ha valami félrecsúszik, hogy iszony. Egy magán gyógytornász elkér vagy 5000 Ft-ot alkalmanként. Ha van egy kisebb oxigénhiány a születés előtt/alatt, akár hónapokig is járhatunk heti 1-2 alkalommal terápiára, speciális fejlesztésre.