A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Neked 2 hónapja nem múlik??? :shock:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

bizony 2 hónapja ,mint a rühes macska, vakaródzom.... Oxitocin... Hülye ez az orvos... Ciki megmutatni dokinak, mert löttyedt has effektusban szenvedek még mindig.. :? Kicsit megnyugtattál, hogy nem vagyok teljesen selejtes....

Kép
Kép
Kép
mágnes

ó, pedig nem bánnám, ha legalább Te tudnád, hogy mi ez :wink:
Az oxitocin nem hülyeség, tényleg lehetsz rá allergiás, főleg, ha nagy dózisban kaptad szülésnél (én igen), az a baromság, hogy a gyerekorvos nem tudja, mi az...

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

én is giga adagban kaptam.... MIkor ürül ez a szervezetből????

Kép
Kép
Kép
mágnes

hmmmmmmm, akkor ezen a nyomon kell elindulni!
Ürülni meg nem hiszem, hogy fog, míg szoptatsz, termeled.

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

nem találni a neten semmi ezzel kapcsolatosat... :cry:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Csibb: Nagyon köszönöm, hogy elmagyaráztad, hogy mi a gond. Így azért jobb, hogy lehet érteni, hogy mi történik.... Próbálj fejni, hátha lesz egy kis tejcsi.... Nekem a 3. napig soha nincs semmi, de hátha Neked lejön egy kis kolosztrum és ha most még nem is, ha rendszeresen fejsz, akkor előbb indul a tejcsi és az Máténak biztos sokat számít. Hihetetlen erős nő vagy, nagyon jól helyt állsz egy ilyen embert próbáló helyzetben. Szuper, hogy Máténak ilyen anyukája van! Sok-sok erőt és energiát küldök és kívánok és nagyon köszönjük, hogy megsoztod velünk, amit megtudsz. Szorítunk értetek! +++++++++++++++++++

Vica: 20 perc alatt megszültél???? :shock: :shock: :shock: Hát nem vagy semmi!!! Még szerencse, hogy beértetek! 8) Én is ilyen szülést kívánok azoknak, akik még szülnek....
Képek nem tudom írtam-e :oops: ...., de mindhárom manó gyönyörű!!!! :P

Nemlajos: Ez a tejcsi szintkülönbség nagyon-nagy. Egy anya miatt ilyen különbség azért nem szokott lenni.... Nem lehet, hogy Döme lusta volt enni? :roll:
A kiütéseid nagyon csúnyák. Szerintem azért próbáld kenegetni ezzel-azzal, hátha valami használ.... Pl: körömvirág krém :roll:

Zazzy: Sajnálom a nehéz napokat és a sok fájdalmat, de ha kibújik a baba, akkor ezek elmúlnak és már nincs sok hátra! :)

Tegnap óta próbálkozunk a szoptanít eszközzel. Ez egy flakon, amiből kijön vékony cső, ami rá van ragasztva a cicimre és így plusz tejet kap a baba a flakonból, ami ösztönzi a szopira...
Eleinte nem láttuk a különséget, de ma már 2 olyan szoptatásom volt, ahol jól szopott a Peti. Igaz 80 perces szopik voltak, de egyszer 70-et, egyszer meg 60-at evett ki ciciből. Ezen nagyon fellelkesültem, de most megint volt egy gyenge szopija, ahol 60 perc alatt 30 milit evett ki (és még 100-at fejtem le). Ez olyankor van, amikor álmos, de hát már 4 és fél órája nem evett és nem értem, hogy miért nem éhes???? Végül (5 és fél óra után) adtam cumisüveget és meg evett hozzá 70-et és azóta durmol, na de miért nem ébred fel, ha éhes.... Egyszerűen nem értem.... :roll: :roll: :roll:

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

Sziasztok!

Közkívánatra itt a tábla. Bocsi, de elöbb nem tudtam jönni :)
Remélem mindent rendesen átírtam :)

Kép

Kép

Kép

Kép
rszg

katka, fogalmam nincs, de utána jót aludt.
Most a másik ciciből könnyedén lefejtem szopi után negyed órával 40-et.
Nem lehet, hogy az a plusz egy óra számít? :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

nemlajos:
azért kicsit megnyugodtam, ezek szerint an rá esély, hogy elmúlik egyszer.... :roll:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Hű már több baba van kint, mint bent! :shock: :D

Kép
Kép
zazzy

Mondom én... :wink:

Hú ezt a fánkot most én is megkívántam. Akik már megszültek, kívánosak maradtatok? :D

Vica, könnyű szülésed volt :o :!: Szuper

Bea, Maja

Kép
bea1978

bea, nem vagyok kívánós, csak zabagép :lol: :lol: :lol:

mágnes, reménykedjünk :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos, ma 3X vacsoráztam, szerinted :lol: :lol: :lol: ?
Nekem terhességem kezdete óta a két mellem között van egy bőrpír az anyajegy körül, igaz megnyomtuk, mert azt hittük kullancs, azóta olyan, hát....bosszantóak ezek az elváltozások. Javulást hozzá.

Nemlajos kukkoló :wink: megnéztem a blogodat, cukik a gyerkőcök, te is 41 hetesen még egyben voltál, nem semmi :o :o

Bea, Maja

Kép
bea1978

bea:köszönöm a bókot, hát igen... Azt hittem én leszek a világon a legtovább terhesen maradt nő... A blogon a bizonyíték, hogy van élet a 41. hét után is. :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes

:D

Jó ez a terhesség előnyei, hátrányai is :lol: :lol: , ezt én is szeretem, minél nagyobb a hasam, annál előzékenyebbek velem, és előre engednek a körzetinél is, amiért a nyugdíjas nénik nem harapják le a fejem, hanem megkérdezik, mennyi ideje van még kedves, nem fél? :lol: :lol:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Egy pocakfotó szerintem leszállt pocakról 38+5 :D

Kép

Bea, Maja

Kép
bea1978

Bea: Csini a pocakod. Igen, lejjebb van, mint korábban.... Olyan vékony vagy! 2 héttel szülés után olyan leszel, mint fénykorodban. ;)

Katka

katka22

Köszi Katka, én is úgy látom, hogy lejjebb ment, volt ma egy kósza fájásom is, lehet a hétvégére történik valami :D , de Gabkát mindenképp előre engedem :wink:
Néha késleltetném is az izgalom miatt, ha nyillal egyet, jaj csak ma ne :lol: máskor meg már mennék Maját megismerni, csak a szülés szó még mindig ott van :lol: :lol:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Bea ez nagyon lent van már :shock:

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Maja leköltözött :)

Bea, Maja

Kép
bea1978

hű bea :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Bea: nagyon jó, hamarosan te is Majázhatsz. :P Biztos már csak napok kérdése. Ne aggódj, nem lesz gond a szüléssel. Én semmi rosszat nem érzek körülötted.... :wink: 8)

Katka

katka22

Köszönöm Bea, hogy Te legalább nem akarsz beelőzni :)

Én most kívánok mindenkinek ismét magzatvízelfolyásos jó éjszakát, hátha bejön :)
Már apa is nagyon türelmetlen.

Kép

Kép
gabka77

Hajrá Gabka!!!!! :D :D :D :D Látom már nagyon szülnétek! Én megértem... Én is nagyon türelmetlen voltam a végére....

Katka

katka22

sziasztok, a szomszédból ugrottam át ide hozzátok (áprilisi), napok óta kukucskálok, izgi, h mindjárt szültök. Mindenkinek gyors és zökkenőmentes szülést kívánok, és kitartást.
Bea: tényleg nagyon lent van a pocakod, *kis irigy fej*, én még messze járok.

Reméljük holnap van a napja Mindenkinek aki szülni akar!

szép estét Nektek!

Kép

blogunk: http://bogyokank.bloglog.hu/
fotós blog:http://bogyokank.blogspot.com/
bogyó_beo

Hajrá Gabka!! Magzatvízelfolyásos szép éjszakát neked, reméljük bejön :wink:

Köszi Katka, örülök hogy jók az érzéseid :D

Üdv bogyó beo, hamarosan itt az Április is :wink:

Én is jó éjt kívánok mindenkinek! Lepihenek, picit nyillalgat a pocimba, túl sokat ültem :roll:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Sok álomkóros 8)
Na jó, akkor megyek, és nézem a Radiátort :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

ti tényleg péntek 13-án akartok szülni? :shock: :o :lol:

Bea: tényleg lent van a pocak..

Gabka: szorítok.... de ne holnaaaaaaaaaaaaap léciiiii.. vagy Neked szerencsés a 13?

na itt van egy-két tegnapi kép a kis szerelmemről

Kép pici szerelmem

Kép pici szerelmem 2

KépKép
KépKép
adryn

jaj, de szép kis lurkó!!! :lol: :lol: :lol:

És igazad van, holnap péntek, 13 :shock:
Bár (igaz, nem emlékszem, hogy mi történt) egy hónapja valamiért szerencsésnek tűnt a péntek 13... :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos: hát nekem nem sajna... nekem 13.-a fóbiám van... :lol:

KépKép
KépKép
adryn

Köldökcsonk-fóbia: Hát ettől igazán nem kell félni. Leesik magától is. Este fürdetés után alkoholos vattával körbe kell kenni. Ez nem fáj a babának bátran lehet csinálni, de szerintem húzogatni nem kell (nem kell ám mindent elhinni s védőnőnek). Utána meg be kell hintőporozni. Fokozatosan el fog vékonyodni a köldök és csonk közötti rész és egyszer csak elszakad. Utána, ha még vérezget, akkor kell kezelni. Napközben én akkor is lekezeltem, ha azt láttam, hogy vérzik neki.
Ágicának például csak 3 hét után esett le... Nem kell ezen aggódni....
Ha meg füretéskor víz éri, hát akkor sincs semmi. ugyan úgy le kell kezelni.... Nekem a rengeteg 'segédem' miatt rendszeresen elázott egy kicsit.... Mégis leesett....
Szóval ez tényleg apróság és ne aggódjatok miatta.

Katka

katka22

Adryn: Nagyon aranyos Nico! :P

Katka

katka22

Jó reggelt,

Semmi hír? :D Tehuti, Gabka, Gyöngyi :wink: ?

Katka, jó hogy így írtál a köldökcsonkról, azt hittem valami óriási baj történik, ha véletlenül víz éri. köszi

Adryn, nagyon édes Nico babád van! :D

Péntek 13, 13 órára kell mennem védőnőhöz, anyukámnak meg 13 órára a Rheumatológiára, még szerencse, hogy nem vagyok babonás :roll:

Még kérünk baba képeket :)

Bea, Maja

Kép
bea1978

Jó reggelt!

Hát a borzalmasan rossz alváson kívül nem tudok semmiről sem beszámolni. Levi is hathatósan besegített a nemalvásba :(
Most egy kicsit kivagyok.

Adryn, én is gondoltam már erre a péntek 13ra, de valahogy nekem ez semleges. bár úgy tünik ez a gyerek tényleg nem akar kijönni. Néha van egy-egy kósza fájásom, de ennyi.... tudom, hogy felesleges türelmetlenkednem, de ma megint depis is vagyok.

Na nem baj, majd jövő héten szülünk.
Nekem még az elköszönés sem jön be, szóval kellene valami új babona :)

Ja és ma én is megyek nst-re délre, ha nem szól a szülésznőm, hogy más szülése miatt nem ér rá :twisted:

Kép

Kép
gabka77

Gabka! Szülésznőknél előfordul, hogy szüléshez kell menniük. :lol: Azért remélem, rádér majd.

Erpé! Gratulálok a kis Katához! Ha otthon leszel, majd mesélj!

Csibb! Jó, hogy beidéztes a leírást, menyugtató, ha nem az ismeretlennel kell "harcolni".

Nemlajos! Elég rondák ezek a kiütések... amiket valaki beidézett oldalakat, ahol hasonló problémáról van szó, az annyiban megnyugtató, hogy másnál is előfordul, tehát nem vagy egyedüli eset, de azért én a helyedben megmutatnám orvosnak...

Masut
masut

Én is vagyok még :)

Gabka: bocsi elfelejtettem írni, István kh, de attól még mehetünk egyszerre :) Mit szólsz egy 19.-éhez, addigra mindenki tuti tiszta idegroncs lesz :)

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok!
Az én férjem újabban állandóan 26-át emleget, de hogy miért... :roll: Hiába mondom, hogy nem cseszhetünk ki vele ennyire, hogy a névnapján szülessen! :? Így is olyan gáz ez, hogy ez volt az egyetlen név, amiben meg tudtunk egyezni, mindkettőnknek tetszik, és pont ilyenkor van :?
Meg újabban mindenki azzal jön, hogy Schobertéknak is Larájuk van :evil: Tudom én is, amúgy én is olyan vagyok, hogy ha egy névről beugrik egy nem szimpi ismerős, akkor a név se tetszik, nyilván nem adnám a gyerekemnek sem, de mi közöm a Schoberték Larájához??? :x
Lehetne Lora, de az meg nekem túl komoly.Egyre többet agyalok valami néven, de tényleg baromi nehezen szültük meg ezt is, így hívjuk kb félidő óta, nekem tetszik, szerintetek mit csináljak???

Na ez jó kis eszmefuttatás volt...

Éjszakáim borzalmasak sorozatban, muszáj ilyenkor reggel ráhúzni egy kicsit reggeli után :lol:
Férjemnek ma névnapja van, pénzünk egy szál se :cry: sose volt még ilyen, hogy ne kapjon semmit, töröm az agyam, mivel kéne meglepni, éjszakás volt, még alszik, még van egy kis időm. :roll:

Kép
Kép
zazzy

Bea!
Én meg most megfordítódtam :lol: gyakorlatilag sosem vagyok éhes, semmi nem esik jól-ez sem jó! :?

Kép
Kép
zazzy

Na én állandóan éhes vagyok, azon lepődnék meg, ha nem lennék éhes :lol:

Zazzy, nem vagy biztos a névben? Vagy csak a Schorberték miatt? Ha csak amiatt akkor az szerintem semmit nem számít, minden gyerek külön egyéniség.
Én először Hannát szerettem volna, és éreztem, hogy ez a kislány nem Hannás, és valahogy amióta rátaláltam a Majára, ami elég hamar történt, nem is gondolkodtam többé máson...

Bea, Maja

Kép
bea1978

Na ez az, hogy szerintem az enyém meg olyan Larás :wink: Igazából nem tudok már mást elképzelni, hisz tényleg jó régóta így hívjuk.De hallottam most egy pár olyat. aki szülés előtti este döntötte el, hogy mégsem ez, hanem az.Szóval semmi se biztos.De mindenesetre sosem gondoltam volna, hogy ez ilyen nehéz ügy, és így feladja a leckét.

Kép
Kép
zazzy

Igen valahogy egy anya szerintem érzi ki a gyereke, és mi az ami illik hozzá, szerintem ez is olyan ösztönös dolog. Sosem gondoltam előtte, hogy én nevet tudnék választani egy embernek, hát hogyan és mi alapján??? és tessék, ez is valami olyan dolog, ami ösztönösen jön az anyasággal :wink:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Zazzy: nekem speciel a Lora még jobban tetszik mint a Lara. szerintem nem komolyabb. Egyébként nekem is egyből a Schoberték jutottak eszembe a Laráról :oops: :x . de ez most olyan hogy a Ti babátok a Ti Larátok lesz (ha emellett döntetek végül) és Schoberték meg mehetnek a sunyiba az övékével ;) meglepiügyileg meg valami apróság kellene hogy lássa gondoltál rá. nem hiszem hogy elvárja a nagy ajándékot ha tudja hogy nincs pénzetek...

Bea: Majának is eljön már szép lassan az ideje... 8 nap :D

Csajok én Banoklával álmodtam hogy megszült... mondjuk az tény hogy rég jelentkezett...

KépKép
KépKép
adryn

Adryn, jaja :D már csak 8 nap..

Tényleg Banoklával, Tehutival mi újság ? lehet sunyiban jól megszültek :lol: :lol:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Jó reggelt!
zazzy, a kórházban mellettem az ágyban a lány szombaton szült, és vasárnap éjjel döntötték el, hogy mi legyen a neve :lol:
Amíg nem jön az anyakönyvvezető, megváltoztathatod minden következmény nélkül :wink:

masut
, én is megmutatnám, de egy két hetessel nem tudok nekiindulni, pláne nem orvoshoz, ahol sok a beteg, olyan meg nincs, aki vigyázna rá...
Jövő héten talán a Zuram kivesz egy napot (bár nem hiszem).

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

zazzy: nekem a Lara névről inkább Lara Croft jut eszembe. Egy vadmacska :), valami harcias amazon. De szerintem ez mindenkinél más...
Nálunk is hasonló volt a helyzet, amikor tudattuk, hogy Soma lesz a kis manó neve. Hát mi is kaptuk bőven a megjegyzéseket... Mondjuk a legdurvább az volt, amikor múlt héten vmi. Storyban ilyet írtak egy baba horoszkópjához, akit szintén Somának hívnak, hogy jó üzletasszony válhat belőle áááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá, azért tájékozódjunk már előtte, mielőtt ilyen baromságot leírunk . :twisted:

KépKép
edina6

Sziasztok,

Csibb: Hogy vagy? Mi van Veletek? Ha tudsz, kérlek, jelentkezz!

Banloka: Nekem is eszembe jutottál éjszaka, hogy már biztos boldogan babázol.... :wink:

Zazzy: Szerintem azt a nevet válaszd, ami neked tetszik és tök mindegy, hogy mások mit gondolnak.... Szerintem a Lara teljesen jó név....

Reggel Peti 70-et szopott önállóan (Potom 80 perc alatt). Most először semmi pótlás nem volt a kaja mellé. Viszont, ha álmos lehetetlen megetetni. Az meg mégsem lehet, hogy 5-6 óránként egyen. De talán van remény, hogy elhagyjuk a cumisüveget, viszont rengeteg türelem kell még ehhez.... Igyekszem....

Katka

katka22

Katka: gratulálok Peti első 80 g-jához :D :D :D

eltűntek: tessék jelentkezni, mert lerágjuk a 20 körmünket!!! :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
adryn

Sziasztok!

Én nem tűntem el, csak Máté egész délelött nyügös volt. De most végre alszik :)

Kép

Kép
rszg

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?