A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Juji Hamar el fg telni ez a 3 hónap és megint jöttök haza! És nemsokára mi is sokat-sokat tudunk beszélgetni :)
Remélem minden rendben Nálatok!

Puszi

úúú

Kép

Kép
rszg

Ja! És a keresztelőt is június végére tervezzük. De a Balatonon! Majd beszélek a Plébivel :)

Kép

Kép
rszg

erpé: "Most mértem: 115cm-rel vonultam a szülőszobára, most 100 cm. Hát, arrébb van az a lapos has, van aki ennyivel sem szül."

Semmivel ne törődj, én 120-szal mentem szülni, és most 104, úgyhogy nem vagy egyedül! :wink:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

http://www.kismama.hu/baba/erintesmasszazs_kisbabaknak/2197/
Hasfájós babáknak
A felfújódásra, szélgörcsre hajlamos babáknál rendszeresen, naponta kétszer végezzük ezt a megelőző masszázst, de ne a hasfájás idején:
1. Fogjuk két kezünkbe a baba egyik combját, és masszírozzuk meg gyengéden a belső oldalát és a lágyéki részt, majd a másik combot ugyanígy.
2. A has masszírozáshoz hasonlóan körkörösen haladunk a köldök körül az óramutató járásával megegyezően, ám két tenyerünkkel egyszerre, folyamatosan és huzamosabb ideig.

Kép

Kép
rszg

köszi :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok!

Még mindig egyben. :wink:

Nemlajos: sajnálom a rossz éjszakát!!

Erpé: jó hogy jelentkeztél. Nagyon szép a picilány.

Gabka, zazzy: továbbra is kitartás!!

Gabka: nekem ilyen élménybe még nem volt részem. Jó hogy megnyugodtál.

Pocak ügyileg: 3,5 hete mértem a pocakom, akkor 102 cm volt, most meg "csak" 99cm. :shock: Volt valakinek ehhez hasonló ????

banokla

nekem. Nem mindegy, hol méred, mikor méred és a gyerek hogy fekszik.
NO PARA :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos ne aggódj, ez normális hogy néha kiakadunk, főleg ha az éjszakai alvásunknak tesz be egy ilyen hasfájás. Próbáld masszírozni a pocakját körkörösen ahogy rszg is leírta, meg fogd meg a két kis lábát és nyomd óvatosan a pocakjához, meg a pocakját még úgy is tudod masszírozni hogy mindkét tenyeredet ráteszed a pocakra és a balt balra a jobbot pedig jobbra húzod le, remélem érthető :roll:
Érdemes elmenni babamasszázsra, ott jó kis fogásokat mutatnak. :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

csibb:drukk, nagyon-nagyon!!!!!!
nemlajos: infacol, angol víz-gyógytárban, masszázs, pocakodon altatod, ugy h az ő pocija melenyomodik atiedbe-én ezeket próbálomn most
valamint meghőméröztük apopoját, kijött vagy 6 adag kaki, és 2 napja nincs olyan esti vísítás
az én kisfiam min. 9, de inkább 11szer eszik egy nap-nem ok nélkül vagyok zombi..és alkalmanként 70 mlt..a hülye koraszülöttön teletömték..és 2 óránként eszik általában...és nagyon hízik. duci, tokás. ezért ma terror van. csak mellből etetem. amit kisziv, kisziv, ha nem, éhen marad, és kész!!! reggel kómásan elégettem a kezem a cumisüveg melegotésnél-besokkaltam!!
nemlajos:lehet most mész át azon, amin műltkor én..soha nem fogod bántaniu, és mindentől védeni fogod, hidd el!!!

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

nemlajos: nyugi, igaza van mindenkinek aki azt mondta, hogy nem fogod bántani a gyereket. Egyszerüen meg kell edzödni. Nekem is volt olyanom, amikor nagyon csúnyát mondtam, amit persze nem gondoltam komolyan, de a párom megijedt akkor, kikapta a gyereket a kezemből én meg jól kiveszekedtem vele magam, hogy úgye nem gondolta komolyan, hogy meg is tenném, hogy feltételezhet ilyet. Elmagyaráztam neki, hogy ha kimondom, vagy kibeszélem magamból, az sokkal jobb (legalábbis nálam) mintha magambafolytanám a feszültséget és egyszer tényleg bántanám a gyerekt. Azóta is mondtam (sőt talán itt is írtam már), hogy kitekerem a nyakát, meg ijeneket, de sosem tudnám bántani, sőt az életemet adnám érte bárhol, bármikor, még egy hiszti után is közvetlenül!

tegnap néztétek a kékfényt?
Most került újra napirendre az a 2007 évvégi eset, amikor egy egyéves gyerek éhen halt. egy évesen alig volt 4 kiló. emlékszem akkor is hogy kibuktam az eseten meg most is.
Ránéztem a fiamra, aki 10 kiló körül mozgott akkor 1 évesen és megpróbáltam elképzelni, hogy milyen csont sovány lehetet az a szerencsétlen baba. Ja és a védőnőnek nem tünt fel, hogy gáz van, mondván, ő csak felöltöztetve látta gyereket.
bocsánat, tudom nem erről szól ez a forúm, de nagyon kiborított.

Asszem megpróbálok lenyugodni kicsit.
Ja és nem vagyok biztos benne, de lehet, hogy a nyákdugóm búcsut intett nekem :roll:

Kép

Kép
gabka77

Sziasztok!
Gyors bekukk.....köszönjük a sok gratulációt!!!!!! 2 órája értünk haza, minden oké, jól vagyunk....Szonja éppen alszik.
A szülés doki szerint pikk-pakk ment (7óra alatt), szépen tágultam, volt burokrepesztés, szegényke belekakilt a vízbe és a nyakára volt tekeredve a zsinor, de nem volt belőle baj.
Szóval túl vagyok rajta, majd írok szüléstörténetet is, egyébként érdekes volt, mert csak a derekam fájt, de az nagyon.....az nst nem is mutatott fájásokat csak a legvégén...... :roll: :shock:
Na megyek kipakolok!!!!!

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Gratula Tehuti és Szonja! :)

Üdv újra "itthon" :)
gabka77

tehuti
gratulűlok! Jó egészséget nektek!

Erpé
tünemény a lányod, grat. a gyors szüléshez+tejhez!

nemlajos
mindenki kiborul időnként, csak sokan nem vallják be :oops: Kérj bocsánatot Dömétől, magyarázd el neki, miért buktál ki, amit persze nem ért, de egy fél fokkal jobban érzed magad. És ha lehet, passzold le, bármilyen kis időre, ha mást nem, sétálj egyet a ház körül.

kukli, katka, vica
nem tudunk annyit foglalkozni a nagyobbakkal, nekik és nekünk is meg kell tanulni/szokni, hogy megoszlik a figyelem, és sajnos egyenlőre sok megszokott rítus nem úgy zajlik, mint szokott, nekem ezt nehéz megszoknom.

vica
férjem itthon, de ze csak annyit jelent, hogy nem külföldön :cry: gyakorlatilag tök egyedül vagyok a lányokkal, annyit melózik. Ilyen válságos időkben meg örülni kell, hogy foglalkoztatják. Ha szép idő lenne folyamatosan, egészen jól ellennénk, ovi ut. játszó, ott hanna is elalhatna a kocsiban, de ilyen ilyen időben csak módjával merem kivinni. Luca meg telve energiával...engem nem is a baba fárazt le, hanem hogy hogyan kössem le Lucát.
Neked sem lesz könnyű, ha férjed már dolgozni fog. Csak ne legyenek már betegek legalább, igaz? na, ez ERŐ legyen veled!!!!

Csibb
én félreértettem, amikor bemásoltad, hogy mi a baja Máténak, az utsó mondatból azt vettem ki, h. már megműtötték. :oops: De én is nagyon drukkolok neki holnap!!!

kukli
sztem normális, hogy Katád ilyen sokat alszik, még éppen, hogy csak egy hetes. Ne félj, nemsokára magához tér! 8) 8)

gabka
jön a hideg, megszülsz!!!

marq
Kép
Kép
marqueza

sziasztok :D

nagyon szuper éjszakán vagyunk túl. éjfélkor etettem kisherceget mielőtt mentem aludni, aztán 4-kor kelt félórás gyorskajára, aztán 8-kor ugyancsak fél órásra, aztán aludtunk fél 11-ig :D úgyhogy extrafriss vagyok ma :D

Tehuti: üdv itthon!! kérünk képet Szonjababáról !!!!!!!!!!!!

Csibb: holnap egész nap Veletek leszek gondolatban!!! jól fog sikerülni a műtét meglásd!!!

Erpé: üdv újra itt :D

KépKép
KépKép
adryn

nemlajos
folyt.:
elős gyereknél azt nehéz megszokni, hogy hogy ami addig term volt, nincs rá időd, szóval át kell állni arra, hogy a gyerek igényei irányítják az életet, és ez sokszor ellentétes a te igényeiddel. Köv. gyereknél ez már fel sem fog tűnni.
Vígasztalásul: a babák nagy része azért egész hamar kialakít egy rendszert, olyan három hós korára kb., sokkal tervezhetőbb lesz a nap, nem lesz ekkora a káosz, és ha megéheznek, már nem lesznek ennyire türelmetlenek, tudnak várni a kajára már vmennyit, nagyobb időközönként kérnek enni, hasfájás elmúlik, ahogy forgolódnak stb, büfi már magától is távozik, szóval minden gördülékenyebben fog menni, sokkal kevesebb lesz a sírás, nem sorolom. És még annyi, hogy a frontos időjárás, különösen a szél nagyon megviseli a piciket, ilyenkor sokuk egész másképp eszik, van, amelyik nem is úgy fogadja a cict (üveget) mint egyébként, de ez is hamar elmúlik. Az első három hónap a nehéz, utána meglátod sokkal könnyebb lesz!

marq
Kép
Kép
marqueza

Megírtam a szüléstörténetet :) Szokásomhoz híven kisregény lett, pedig aztán nem egy extra cucc...

Kata születésének kronológiája (március 12, 01.15 – 8.30)

01.15-01.30 Arra ébredek, h kényelmetlen a bal oldalamon feküdni, igyekszem „átdobni” magam a jobb oldalamra. Nehézkes, de többszöri nekifutásra sikerül. Közben valami nedvességet érezek, nem sokat, ippenhogy. Álmos vagyok, de elkezd „birizgálni” a dolog, néhány perc vívódás után úgy döntök, kiszaladok a WCre, utánanézek. Tisztasági betét átázva és folyamatosan szivárog valami. Csak nem?
01.35 Döntés: telefon a szülésznőnek – hú, de fog nekem örülni ilyenkor. Két csörrenés után felveszi, viszonylag élénk a hangja, szerencsére még nem aludt, vagy nem érezteti. Tanácsa: ha nincsenek fájások, csak magzatvízszivárgás, akkor maradjak otthon, pihenjek, várjunk. Akkor induljak csak, ha rendszeresen, kb 5 percenként érzek valamit. És akkor újra hívjam fel. Ha ez elmarad, akkor reggel CTG-n úgyis találkozunk.
01.40 Felébresztem a párom a hírrel, szegény teljes kóma, kb éjfélkor mentünk aludni. Bíztatom, h még aludjon, egyelőre csak várunk. Én is próbálok visszaaludni… Áh, esélytelen.
01.50-03.45 Zuhany, hajmosás. Közben a magzatvíz kitartóan szivárog. Zuhanyzás végére egy kósza fájást érzek. Rövid, erőtlen, de egyértelműen az. Felöltözöm, beülök a nappaliba, nézem az órát, várakozom, és közben végiggondolom a kórházi csomagból még hiányzó cuccokat. Fájások újra. 10 percenként, és max 10 másodperce. Ez kutyafüle. Elkezdek járkálni a lakásban, szedegetem össze a dolgokat, pakolászom. Fájások hosszabbodnak, és 8 percesek lesznek. Kb 3-kor ébresztem újra a párom, hogy lassan készülődjön ő is. Jó a hangulat, telefonálunk párom húgáéknak, ők az éjszakai ügyeletesek Samuvigyázás terén. Fél 4 után nem sokkal befutnak, fájások ekkor kb 5-8 percenként jönnek, de még mindig rövidek. Telefon szülésznőnek, lassan indulunk a kórházba (most már álmosabb a hangja…), bent találkozunk 4 óra körül.
03.45-4.05 A kórházba vezető út alatt 4 erőteljes és hosszabb fájás, amit már le is kell lélegezni. OK, haladunk.
04.15-04.30 Bejelentkezés, adminisztráció. Szülésznő is befut. Magas a vérnyomásom, kezdek izgulni. Átöltözöm, megyünk a szülőszobára.
04.35-06.20 Szülésznő megvizsgál, méhszáj bő 3 ujjnyi. Ejha, nagyon jól állunk, ez nem lesz hosszú menet. Borotválás, kicsi beöntés (napok óta hasmenésem van, nincs szükség sokra). A szülőszobában labdára ülök, CTG rámkapcsolva, párom masszírozza a derekamat, a fájások szüneteiben nézzük a napfelkeltét (a kórház 9. emeletén vagyunk, gyönyörű a kilátás). Kata szívhangja rendben, a gép sokkal gyakoribb fájásokat mutat, mint amit érzek. 5 körül a szülésznő hívja a dokit, aki fél 6 után meg is érkezik kócosan. Újabb vizsgálat. A burok Kata fején mint egy úszósapka feszül, ezért burokrepesztés. Méhszáj teljesen kinyílt, elsimult, már „csak” a tolófájásokra várunk. Ismét a labdán csücsülök, a fájások most nagyon beindulnak, szinte összefolynak, de tolófájás sehol. Szülésznő és a párom biztat. 6.20 körül doki felfektet a szülőágyra-székre, kezdődhet a menet, bár tolófájás nélkül én kissé bizonytalan vagyok.
06.20-06.56 Jó volt a megérzésem, nem megy a nyomás, csak két kósza próbálkozásra futja. „Veszekszem” a dokival, hogy még nem vagyok felkészülve :) Most már a szülőágyon vajúdok tovább, nagyon fáradtnak érzem magam, hiányzik az éjszakai alvás, a derekam sajog, le akar szakadni. 3-4 lelélegzett fájás után újabb kísérlet a nyomásra, most már jobban megy, Kata feje beilleszkedik a medencébe. No, mostantól kemény menet jön. Fájásonként 3 nyomás (néha csak egy sikerül), nagyon jól halad Kata előre, én meg vinnyogok, legyen már vége. Párom segít, fogja a fejem, vizes ruhával borogat. Szülésznő és a doki tanakodik, kell-e vajon gátmetszés. Egy picire a végén szükség van. De kb 6-7 fájás után 06.56-kor Kata megérkezik, felsír! Óriási megkönnyebbülés, megkapom csupa magzatmázasan, gyönyörűszép.
07.00-08.30 Megszületik a méhlepény is, kicsit fáj, de nem érdekel. Gátvarrást jobban megérzem, pedig nincs túl sok varratra szükség, méhszáj szerencsére sértetlenül megúszta, a gátvágás egy öltést igényel, a hüvely falát 3 helyen kell ölteni. Behozzák Katát felöltözve, pólyában. 3900 gramm, 56 centi, húha! Szülésznő segít cicire helyezni, és mint aki mindig is ezt csinálta, szopizni kezd, kitartóan, ügyesen. Egy bő másfél órát töltünk együtt hármasban a szülőszobán, és hogy teljes legyen a család, telefonon beszélünk Samuval. Én lebegek, Kata szopizik, párom alszik :)

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

Erpé, köszi, nagyon szép!
itt ülök a gép elött és sírdogálok :)
gabka77

erpé, köszi :D
Kicsi újraéltem a sajátomat most :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

tehuti üdv itthon!!!

Gabka
, és a végén fel is mentették az apát... :?

Lányok, köszi a vigasztaló szavakat, jól jött :oops: :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Felmentették???

Nem a fényevővel kevered? Őt asszem kényszer-gyógykezelésre itélték.
gabka77

ööö... de, én arra gondoltam. Volt más ilyen ügy? :shock:
Mondjuk igaz, a fényevő gyereke nem halt meg, most olvasom, hogy Te meg ilyen szomorú esetről írsz :(

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

jaj de csend van itt ma... na feldobjuk egy kamerábanéző Nicoval :D

Kép mit mondasz Anya?

KépKép
KépKép
adryn

:lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Gabka!
Holnap brutál hidegfront jön!!!Hétvégére állítólag hó is lesz :shock: Nem kéne, de hátha a babáknak jót tesz! :wink:

Erpé!
Köszi a szüléstörit, nagyon jó volt olvasni, és annak külön örülök, hogy te is ilyet éreztél szülés előtt!!! :D Nekem ma egész nap ezt csinálta.Férjem szerint keresi a kijáratot :lol:

Voltam szülésfelkészítőn, tökjó volt.Két baba-mama szoba van(egy 3ágyas meg egy 2 ágyas)összvissz, és képzeljétek a 2ágyas most üres volt.Mondtam a csajszinak, ha lehet maradnék is:))))))))))))))))))))))))))))))))Szülőszobával négyszemközt nem mondom, hogy nem szállt picit inamba a bátorság, de akkor is, ha választhattam volna, inkább maradok.De vígasztaltak, hogy holnap jön a brutál hidegfront, hóval meg mindennel, szóval hátha... ;)

Bocsi, hogy csak ennyi voltam, de kipurcantam.

Kép
Kép
zazzy

zazzy, gabka, drukkolok! :D

Nekünk kegyetlen éjszaka van kilátásban, most is négy óta nyűglődik Döme, fáj a hasa.
Bár lehet, hogy így éppen éjjelre dől majd ki... Ideje volna, mert ma déltől kettőig tudtam csak pihenni egy picit, és már nagyon fáradt vagyok :cry:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

dupláztam, bocsi
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gabka77 2009.03.17 18:56-kor.

Kép

Kép
gabka77

Hidegfront, idevele :)

Poén lenne, ha épp a kiírási napon születne a kicsikém :)

Fáj a derekam, is :)

Babásoknak azt kívánom, hogy a gyerkőcökre ne hasson a front :)

Látom majdnem mindenki kámfort játszik, ha valami történne még írok :)

Kép

Kép
gabka77

Nemlajos: Büfivel és kakival hogy álltok? Jön rendesen?
Sajnálom a rossz éjszakát, az bizony ki tudja borítani az embert.... Viszont nagyon fontos lenne, hogy ilyenkor megpróbálj higgadt maradni (nekem sem mindig sikerül), mert a babák (különösen a Halak) érzi a hangulatodat és esélyed sincs megnyugtatni, ha te sík ideg vagy....
Nekem egy barátnőm mondta annó az első gyerekemnél, hogy ne csodálkozzak, hogy eljön az a pillanat, amikor legszívesebben falhoz vágnám, csak arra vigyázzak, hogy ne tegyem meg. ;) Megjegyzem eddig a pontig egyikkel sem jutottam el, de amikor elegem volt, akkor jó volt tudni, hogy más is van így ezzel....

Erpé: Tök jó a sztori. Szerintem nagyon szép szülés volt és Kata nagy baba, szóval le a kalappal. :P Priviben küldök horoszkópot....

Pulcsi: Neked mekkora babád? Azt számoltam, ha 70-et adsz neki 9-szer, akkor olyan 630-at eszik egy nap. Az olyan 630x6=3800 grammos gyereknek felel meg. Ha ennél kisebb (vagy többször eszik), akkor nem csodálom, hogy gyarapszik... A helyedben én megpróbálnék 90-et adni Neki, ha abból adsz 7-szor, akkor az 630 egy nap, viszont kettővel kevesebb etetés, ami szerintem nem mindegy és lehet, hogy a pocakja is nyugodtabb lesz.... :roll: :roll: :roll: (Nekem anno úgy tanították, hogy naponta a gyereknek a súlyának az 1/6-át kell megenni, ezzel számolatam).
Egyébként Peti nálunk 100-110-et eszik egy etetésre....

Adryn: Nico nagyon édes! :P

Tehuti: Üdv újra köztünk! Majd gyere, ha van lélegzetvételnyi időd!

Marq: Hogy vagytok? Hogy bírod? Kell még pótolni?

Vica: Milyen a nagy üzem?

Nálunk pénteken lesz Ágicának kosárovi bemutatója, ahova el kellene mennem. Még nem tudom, hogy lesz megoldva, mert Petiapu pont akkor van 60 kilóméterre Danival... Petit nem tudom hova tegyem.... Ágica meg várja, hogy ott legyek.... Most keressük a megoldást...
Délelőtt itt szép idő volt, nagyot sétáltam Petivel. Délután meg aludtunk 3 órát, most tök kisimult vagyok.... 8)

Katka

katka22

Na megpróbáltam visszaolvasni. Babásoknak gratula, Csibbéknek megy a drukk!!!!!!!!!!!!!!! A kismamáknak meg kitartás!!! Könnyű mondani...nekem már nagy a szám. :lol: :lol: :lol:

Hát szpoival nekünk is vannak problémák. A bimbóm elég lapos és Szonja nem tudott szopizni....a csecsemősök segítettek, próbáltuk ülve, fekve, széken, bimbóvédővel, de nem jött össze. Aztán most az van, h fejek és cumisüvegből eszi. De majd megpróbálok itthon, nyugodt körülmények között kisérletezgetni.

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Csak kukk. :oops: Csibb holnap rátok gondolunk egész nap! Sok erőt, biztos nem lesz könnyű várni a műtét alatt! Várunk a jó hírekkel! Puszi nektek! Kukliék
kuklika
Budapest VIII. kerület

Kép

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Sziasztok!

Hiányoztatok már :D aludni akartam, de ti jártatok a fejemben, h kivel mi lehet :shock:

Gratula Tehutinak és Beának!!!

Tegnap hazajöhettünk, kierőszakoltam 8) és rögtön meg is indult a tejem, de nagyon! Szopik nélkül pluszba kell fejnem kb napi 100-at, hogy ne égjen és legyen csomós, kemény :oops:
Kis Lizám egy tünemény :lol: de az antibiotikum miatt még nehezen emészti a tejet, ugye tegnap evett előszőr és rengeteget, így az éjszaka 0-4-ig evés és ordítással telt :oops:

Na, olvasok!!!

Puszi :lol:

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

Tehuti: Nagyon szép Szonja! :oops: Lapos bimbóhoz a Csöpi bimbóvédőt ajánlom. Az nem annyira bimbóvédő, mint inkább egy adapter a cici és a baba közé. Pár száz forint. Nálunk Zsófi így tanult meg enni. Tegyél bele tejet, hogy jöjjön a tej és utána már valószínűleg szívni fogja. Könnyebb, mint fejni és üvegből adni....

Pappilon: De jó, hogy újra vagy! Kérünk fotókat, ha van időd! :P

Katka

katka22

papillon, tehuti, örülök Nektek (papillontól is várunk fotót!!!)

én is hoztam kettőt, míg vígan vagyok (6 óta megy a nyűgi...)
Kép Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

tehuti, Szonja vörös? :shock: :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Csibb megy a drukk holnapra!!!

Tehuti nagyon aranyos Szonja baba :) Sajnálom a szoptatási nehézséget, a lényeg hogy anyatejet kapjon :wink:

Adryn, Niconak milyen édes pofija van, asszem leveszi majd a lányokat a lábukról :wink: :D

Erpé köszi a szüléstörténetet, tényleg nagyon szép élmény lehetett :)

Nálunk szoptatás ügyileg minden ok :) Most már nem kell fejnem, úgy tűnik beállt a kereslet-kínálat aránya. Nimród elég nyugis, sokat nem kell kézben fogni.
Most éppen az jelent nagyobb problémát hogy du. és este nagyon nehezen alszik el Panna és Bulcsú, jobban mondva csak Bulcsú aki ezzel zavarja Pannát és ő sem tud elaludni. Egészen a szülés napjáig nem volt gond, de aztán aznap este ugye nem mi tettük le aludni őket és azóta Bulcsú majd egy órán keresztül nem tud elaludni :? felkel az ágyából mászkál a szobában, kijönni nem tud a szobából mert nem éri el a kilincset. Teljesen tanácstalanok vagyunk, hiába megyek be vagy húszszor, szépen lefekszik, jó éjszakát kíván, aztán mire visszamegyek a nappaliba már hallom hogy dumál, mászkál, dörömböl az ajtón. Na és a legújabb, hogy felmászik Panna ágyára és ott csücsül... Ha mérgesen rászólok az sem igazán hatásos :?
Most is már egy órája 5 percenként megyek be hozzájuk :( és még mindig hallom Bulcsú hangját :evil:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Tehuti: nagyon szép a kis modell Szonja!!!!

Papillon: üdv újra itthon :D :D kérünk képeket és bővített szülitörit :lol: :lol: naon kivi vok!!!!!

KépKép
KépKép
adryn

Most meg kiborította a játékait Bulcsú :twisted: :twisted: Most már nagyon mérges vagyok. Még a végén venni kell Bulcsúnak egy rácsos ágyat :roll: de akkor meg attól félnék hogy kimászik belőle.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Nemlajos: édes kis pufók Döme!!! és hogy lóg a keze lába a második képen!! nagyon aranyos!!

Vica: nem semmi lehet Bulcsú... :lol: aranyosan jóéjt kíván aztán csukódik az ajtó és ébred a kisördög benne... :lol: na jó.. bocsi.. gondolom ez csak nekem ilyen vicces.. próbáltatok ottmaradni vele amíg el nem alszik? gondolom az sem valami jó megoldás.. de talán addig amíg visszaszokik engedelmes nagyfiúvá alvástéren... :roll:

KépKép
KépKép
adryn

Na végre alszanak 8)

Adryn már lassan mindent kipróbáltam, volt simogatás, masszírozás, meseolvasás, éneklés, igaz addíg nem maradtam míg el nem aludt, lehet legközelebb ezt próbálom ki. Csak legyen türelmem addíg ott csücsülni amíg elalszik, bár lehet jobb mint ki-be szaladgálni. :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

na akkor búcsúzásul egy "nagyon szeretek fürödni" kép :lol: :lol:

Kép loving bath

egyébként nem ilyen ám fürcsi közben.. csak itt begurult... szép álmokat, magzatvizeseset, kevésébredéseset.. kinek milyet ;)

KépKép
KépKép
adryn

no, most jól meglestem Nico köldökét, Döméé kidudorodik, azt mondta a védőnő, lehet, hogy pár napra leragasztják, ha begyógyul teljesen, hogy ne pukli, hanem mélyedés legyen :shock:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Csibb: Holnap nagyon szorítunk Mátéért!++++++++++++++++++++++++ Várjuk a híreket és sokat gondolunk Rátok! ++++++++++++++++++++++

Katka

katka22

bizony, holnap szerda!!!
HAJRÁ MÁTÉ!!!
++++++++++++++++++++++++++++

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Na csajok, nem tudom, hogy van-e valaki fent, de úgy tünik, hoyg valami történik :)
Fájdogálok, de eléggé furcsán, olyan, mintha a gyerek egyszerüen feszegetne beülről.
Hol 2-3 percenként, hol nyugton van 20-30 percig. most jön egy újabb zuhany, aztán meglátjuk

majd még írok

Kép

Kép
gabka77

JA és persze drukkolok azért Csibb Máténak!
gabka77

Sziasztok Lányok!

Szívből gratulálok Erpének, Tehutinak, Papillonnak és Beának! Nagyon sok boldogságot a kis jövevényhez és sok-sok tejcit!
Nem tudok betelni a sok gyönyörű képpek, minden topik baba csodálatos.

Csibb, ez a nap Máté babáé!!! Egész nap rátok fogunk gondolni és mennek drukkok!!!+++++++++++++

Gabka, mi a helyzet!!!!! Nagyon szorítunk!!!

Látom, mindenhol akadnak kisebb-nagyobb problémák, de mi olyan ügyes anyukák vagyunk, hogy simán megoldunk mindent!!! :wink:

Vica, sajnálom, hogy Bulcsú ennyire "megzavarodott", de biztosan rendeződik pár nap alatt a dolog. Bár tudom, hogy ilyenkor ez a legkisebb vigasz. Hogy bírod fizikailag és pszichésen? Hogy zajlik nálatok az esti fürdetés-lefektetés mizéria? Mi kb 6-kor kezdjük Dáviddal a fürdést, aztán szopi és alvás, közben vagy utána attól függ meddig van cicin a legényke, mennek az ikrek is fürdeni. Aztán meseolvasás és alvás. Már két éjszaka is úgy volt, hogy Dávid simán fent volt, "végighallgatta" a meséket és csak aztán aludt el, míg a tesók már réges régen aludtak. Szerencsére az esti evés után 3-4,5 órákat alszik. Annyira szélsőségesen szopizik, mert van amikor 20 perc alatt lerendezi és elég neki egy cici, aztán meg simán elvan 1 órát és két cici is kell neki. Remélem lesz elég tejci.

Erpé, nagyon jó volt olvasni a te szüléstörténetedet is! Ügyes voltál nagyon és apa is, hogy végig segített és támogatott!!! Samu, hogy viszonyul a hugicához? Otthon van most?

Adry, gyönyörű Nico baba, gondolom apája amikor csak tudja lesi a kamerán!!!!!

Tegnap végre megküldték Dávid TAJ kártyáját és neki tudunk állni az ügyezésnek. Végignéztem a papírhalmot amit ki kell tölteni és még Gyes lemondó nyilatkozatot is kell kreálnom, szóval el leszek ma asszem.

Lányok, gondolt vki közületek arra, hogy spirált rakat fel? Én erősen töröm rajta a fejem. A 6 hetes kontrollon meg is beszélem a dokimmal.

Jövő héten pénteken megyünk csipő szűrésre és koponya és hasi uh-ra. Szerencsére sikerült mindegyiket egy napra tenni, más kérdés, hogy kismanóm hogy bírja majd és mennyi csúszás lesz.

Kép
Kép
Kép
tencsi

Egy két kép rólunk is!
Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
tencsi

Úgy jártam, mint Katka, már azt hittem, hogy lesz valami, aztán le is álltak a fájások :(

Kép

Kép
gabka77

Sziasztok,

csak gyors bekukk, mert a szabadidőmet igyekszem pihenéssel és/vagy takarítással tölteni ....

Csibb: tényleg Máté babáé ez a nap, mi is szorítunk nagyon!!!! +++++++++++++++++++++

Marq: remélem Nálad már sínen vannak a dolgok!? biztos nem volt egyszerű, sőőőőőt! Nálad pici a másik gyerek, így vele is sokat kellett foglalkoznod. az én fiam már 12 éves, így ő a segítségemre tudott lenni :)!

Gabka: mindig azt remélem, h amikor bekukkolok, a nagy hírre jövök! de eljön a Te NAGY napod is, csak nehéz kivárni!

Valaki kérdezte mi történt apával, bocsi már nem tom ki. apa nem vett észre egy közel 30 cm-es szintkülönbséget és olyan rosszul esett, hogy eltört a lába, de nem egyszerűen. pénteken este 9-kor műtőtték, beraktak neki egy sínt ami öszefogja a csontokat, ezt pedig 7 csavarral rögzítették. úgy volt, hogy hétfőn kiengedik. aztán hétfőn jött a meglepi amikor a főorvos ránézett, kiderült, h elszúrták a műtétet és kedden 5 percre "kiütik" és kicserélik az egyik csavart, majd nagy valószínűséggel ma hazajöhet. aztán jött a hidegzuhany. két órát volt megint a műtőben, mert kiderült, h olyannyira elszúrták először (az orvosa és fődoki is elismerte!!), h az összes csavar rossz helyen van. az éjszakája pocsék volt, nem tudott aludni annyira fáj a lába, szval ma sem jön haza ... totál kivagyunk mindketten, mert gyakorlatilag a szülőszoba óta nem fogta meg a fiát, péntek óta pedig csak képen látta ... hát ez van velünk. viszont a ma éjszakánk szuper volt, kismanó evett este 9-kor, aztán 2-kor kelt újra majd 1/2 6-kor :D! tudtam 4 órát egyhuzamban aludni :D:D:D!!!

puszi mindenkinek! majd jelentkezem (olvasni azért néha bekukkantok :D!!!)

Szép napot!
Vica
wicca

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?