A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Szerbusztok!

Én is vagyok csak egy kicsit mozgalmasak a napjaim.

Barti!
Mielőbbi gyógyulást kívánok.

Minden Névnaposnak és Szülinaposnak is sok egészséget és boldogságot kívánok.

Az 5 hetes babáról egyenlőre nem hallottam semmit, de majd ha lesz infó akkor üzenek.
A Fényevőt megérdemelné, hogy éheztessék.

Ma viszem a Joelt oltásra. :( :(

moffli82!
Nagyon édes a babó. :D :D

Amúgy minden rendben van velünk és a fiuk is jól vannak.
Milyen furcsa azért nekem, hogy hirtelen ennyi fiam lett.
De örülök neki, hogy a párom fia is jól érzi itt nálunk magát.

Most mennem kell éhes a Joel, majd lehet, hogy délután vagy este felé tudok jönni.
Mindenkit üdvözlök addig is és próbálom behozni a lemaradást és visszaolvasni amit írtatok.

manocskak

Moffli: örülök, hogy végre nem aggódsz Noémi súlya miatt :D a majdnem 6 kiló nagyon szép :D pont jó :) Nagyon szép kislány Noémi :)
Oltást mi combiba kaptunk. Oda szokták :roll:
Mi ez a könyves dolog? Megvan az 5 fő?

Móni: drukk az oltáshoz!

Rólunk: Saci egész jól alszik éjszaka, olyan 7-8 órákat. Ma 1/2 5-kor kelt, szopizott jó lelkesen, és szokás szerint mohón :? utána meg akartam büfiztetni, és bukott egy cifrát a mellkasomra... amin nem volt éppen pizsama. Nem szoktam pelust tenni a feje alá, mert szárazakat szokott büfizni. Most, mire a törölközőért nyúltam, addigra jól beleforgatta a kis buksiját, plusz teljesen összekent :?
Most éppen panaszkodik a méhecskéjének szomorú sorsára, hogy a földre tettem már meginten :roll: :) na megápolom a kis lelkét :wink:

Csöre
csöre74

Manocskak: kitartás az oltáshoz!

Moffli: bizony ám, nagyon szép babó! Hogy kiterült ott fürdés előtt- élvezi az életet, tud ám élni :D A füles overálos kép is nagyon-nagyon édes!!

Krisz: felkérjünk titeket tiszteletbeli fórum-télapónak? :D Jó kép!!! Amúgy is jellemzően nagyon jó beállításokat csináltok a fényképekhez, nagyon ötletesek- valaki esetleg profi fotós a családban?

Biga.csiga: Oké zsoké, kösz a lehetőséget! Légyszi, számolj be addig is a tapasztalatokról! Ma Apu hozza kipróbálásra a Chicco típusú kengurut (Soft and Dream), arról meg majd én számolok be.

Foltok: én Vanishben áztatok. Vajon melyik az olcsóbb, a Tide vagy a Vanish?

Esti etetés: mi fürdés után eszünk, a fürdés fél nyolckor van. Max Nagyi szokta a Megtömés á la Suttogót alkalmazni, és kap a kiscsaj egy kevés tejet 7 körül. Ezzel nyugodtabb a fürdés (az esti hisztit Viola 6-tól nyomja). Tegnap éjjel amúgy szinte Szupermanók voltunk: este nyolckor evett, és háromnegyed 5-kor kelt. Ez, akárhogy is számolom majdnem 9 óra egyhuzamban. A szép képet rontja, hogy csak fél tízkor aludt el (addig játszott a kiságyban, égnie kellett a lámpának) és 5 után sem aludt vissza (égnie kellett a lámpának) :? azért nem panaszkodom :D Viszont megevett 100ml tejet cumisüvegből, és utána szinte csontszárazra kiszívott egy olyan cicit, amiben rendszeresen 100ml feletti kajamennyiség van. Hova fért ez bele?!

Napirend: azt hiszem, nálunk van. A kiscsaj 8-kor vacsizik, és reggel fél nyolckor kel, innen 3-3,5 óránként éhes. Hajnalban valahol van egy felébredés, általában 4 és 5 között. De bármikor is, akkor is fél nyolckor kér enni. Sajnos a napirend része a délután 6 és 7 közötti nyűgös időszak is, de ez is javul.

Katuska: húú, jó hogy szóltál, erre a Babaexpora kinézek!

Isten éltesse a szülinaposokat és a névnaposokat!!!

Bevásárlóközpont: tegnap először shoppingolt Viola :D Elmentünk vele és a nagyival bevásárolni. Édesen aludt a hordozószékben, vagy nézegetett (ilyenkor elvárta, hogy mozgásban tartsuk). Ő is választott, mert két színes kifogópelusról megkérdeztem a véleményét, és amelyikre ránézett, azt vettem meg :lol: Nekem meg hízott a májam, mert többen megjegyezték a vásárlók közül, hogy "Milyen szép baba"- az egyik pasi már gyanús is volt, mert 2-szer is visszajött hozzánk :? Lehet, hogy ő a Tesco-cukrosbácsi? :wink:

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Sziasztok!

Noémi és Ádi baba édesek!!!!!!!!!!!!

Isten éltesse a szülinaposokat is!!!!

Bartika: biztos a takonykór miatt eszik Ádi kevesebbet. Szegény Ádi baba!!!!! Nagyon sokat szenved ezzel a fránya betegeskedéssel.

Én is el vagyok keseredve. Bianka másfél hete egyáltalán nem hízik, pedig eddig mindig produkálta a 30-35 dkg-okat egy héten.
Ma eldöntöttem, mérni fogom a kajcikat. Hát... már a reggeli etetésnél elkeseredtem, 90-et evett, pedig ilyenkor még van tejem. Azért megkínáltam a másik ciciből is, de nem kellett neki. Nem értem, mert az esti kajálásnál a tápszerből simán lenyom 140-et. Ráadásul régebben (már 1 hónapja is) 100 alatt sosem evett, csak ha már nem volt tejem. Egyrészt nem tudom, mi lehet az oka, másrészt félek, hogy így még evesebb lesz a tejem.

Másik: Bianka sokszor bebandzsít. Ez természetes??? Amikor a védőnő itt van, sosem csinálja, én meg mindig elfelejtem megkérdezni.

Kép
jandrea

Jó reggelt!
Atya világ mennyit számít egy átaudt éjszaka!!! :shock: Tegnap elaludtam fél 10-kor és egy fél 5-ös gyors megszakítással aludtam 7-ig...
Enyim gyerek rájöttem FÉNYEVŐ. Tegnap este csak 120 at evett, gondoltam is majd ébred éjfél előtt. Erre fél 5-kor is én keltettem, mert szét akart durranni a cicim. :roll: Jól bekajált és aludt 3/4 9-ig. Na ja van mit behoznia... :shock: Legalább ma éjjel már nem kellett porszívózni. Köszi csajok a gyógymanókat!

Moffli! De gyönyörű Noémi!!! Azt a kis husis combjait de megpuszilgatnám!!! :lol:

Csöre, érdekes,hogy Ádi sem szokott nyeleseket büfizni, csak ha
- már indulásra kész ruhában vagyok
- valaki vendég fogja
- nincs nálam elérhető közelségben pelus
- stb. stb. stb. :roll: :lol:

Manócska! Minden elismerésem a 4 fiúért... Ezek szerint nem hogy anyagi támogatást nem ad az édesanyja, de még ő is teszi el a pénzt??? Nagyon durva... :shock:

Hanna! Merre vagy???? Meggyógyultál? Akartam kérdezni, hogy mit kapsz vérszegénységre? Mert sajna én is gyanús vagyok, most várom a vérképet. :cry:

Ma megyek este dokihoz, félek a párom hogy bírja majd két gyerekkel. :oops: Még nem tette le a kettőt egyedül soha. Nekem is elég volt kétszer... :roll:

Szegény babim végre jót alszik és fel kell keltenem dokihoz, mert ugyan oltást nem kapunk tutti, de dokinéni meg akarja nézni. :?

Szép napot mindenkinek! Gyönyörű idő van, de csak bentről, annyira fúj a szél, hogy levitte a homokozónk fa tetejét... :x

Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Sziasztok!

Végre kimosakodtam. Kiss eláztam a kakiban. Annyira amatőr vagyok, megint hagytam magam megszivatni. Kibontottam, láttam, hogy még kevés. Visszacsomagolás...vártam.... Semmi. Jó. Törlőkendővel letisztogattam, felemeltem, hogy viszem a fürdőszobába fenékmosásra. Na, végig a mellkasomon! Mikor tanulom már meg, hogy valamit alá kell tennem??? :roll:

Zitocs: senki se profi fotós, csak én imádok fotózni. Mindent. De főként Ádámot. Már több, mint 1000 képet csináltam róla. A nagyik vidéken élnek, küldözgetem nekik interneten, hadd gyönyörködjenek. Meg sokat szoktunk előhívatni is. Jobban szeretem a papírképeket nézegetni.

Moffli: nagyon szép Noémi! Cukker a ruhája!!!!

Tegnap én is shoppingoltam. Annyira szép gyerekholmik jöttek a Váci úti Tesco-ba. Alig tudtam választani. (persze nem ezért indultam :oops: ) Vettem egy narancssárga kantáros gatyeszt, meg egy drappot, fehér bodykat (3db 530 Ft), meg pizsiket. Úgyis megjött a családi pótlék!!!!

krisz78

Jó reggelt!

Bartika: gyógyulást Ádinak!

Moffli, Krisz: édesek :)

Jandrea: ne aggódj! Egyforma ütemben nem hízhatnak, gondold el, mekkorák lennének 6 hónaposan!!! Bianka most biztos hosszra nő! Nóra is kevesebbet hízik vagy két hete (szinte semmit), viszont nőtt 5,5 cm-t! Reggel nekem is van tejem, mégis csak 70-80 gr-okat eszik. Úgy látszik, vigyáznak a vonalaikra :) Ha kiegyensúlyozott, jókat alszik, nem lehet baj!
magdolnasz

Barti: oltást azért nem kaptok, mert még nem betöltött 2 hónapos. Nekünk is ezért maradt el tegnap.
Ne parázz a kajáláson. Ha éhes lenne, biztos jelezné. Ádám naponta egyszer eszi meg a 100 feletti adagot. Este. Napközben simán elvan 90-100-zal 3és fél órát. Mégis olyan a feje, mint egy kishörcsögnek.

krisz78

Gyerekeim épp együtt játszanak, Máté tologatja Petrát a földön a hordozóban....kiscsaj meg vigyorog neki ezerrel. Látom már egy húron pendülnek!

Barti! Örülök, hogy jót aludtál! Tényleg olyan jó!
Petra 5-ször eszik egy nap. (reggel, délben, délután, este és éjjel egy)

Na tegnap jól kimostam a kakis ruhát! Tökre mérges lettem. Frissiben hideg vizzel lemostam róla a cuccot, majd beáztattam domestosba. Délután megsúroltam drefttel, majd bevágtam a gépbe és 60 fokon kimostam. AZtán kivettem ééééés kaki foltos! Bele a fazékba, szódabikarbóna és gondoltam kifőzöm. Eredmény semmi. Ment a kukába úgy felb...ott :twisted: :twisted: :twisted: nem ért annyit az a fehér vékony hálózsák...az áram, víz, mosószer többe került!
katuska79

Andi! Reggel én azt vettem észre sokkal kevesebbet eszik Ádi, mert az éjjeli és reggeli tej a legzsírosabb! Szóval ez nem mérvdó, mérd a többit is.
Most, hgy Ádi kevesebbet evett én is fejtem minden kaja után, szóval tedd ezt Te is, és akkor nem lesz baj. Az meg hogy cumisüvegből többet eszik, sajna normális... abból könnyebben megy. :roll:
Ádi is bandzsít, utánanéztem, fókuszálni tanulnak, szóval nyugi!!! :lol:

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Sziasztok!

Megyünk ma du.3-ra oltásra. Hát kíváncsi leszek hogyan viseli.
Főleg azért, mert 3 napja minden este iszonyatosan nyűgös. Bár ennek tegnap rájöttem az okára. Nyüszizet, gondoltam akkor egy fürdetéssel jót tehetek, akkor elhallgat. Betettem az ágyba, ha nyüszis ilyenkor még jobban rázendít. Erre elhallgatott. Nem akartam hinni a fülemnek. Rohanok be a fürdőszobából, hogy most akkor mi történt. É mit látok? Gyermekem békésen nézelődik. Én megnyugszom, vissza a fürdőbe vizetgyártani a fürdéshez. Közben még elintézek pár fontosnak tűnő dolgot, mint pl. a koszos pelenkák kukába tételét. Visszajövök még mndíg totálisan békés. Elkezdem vetkőztetni, és kiderült mi történt. Teletette a pelenkáját. Pedig reggel már termelt egy szép adagot.
Ezek után fürdés után azért folytatta nyüglődését a kajáig.

És ma úgy döntöttem, hogy valahogy át kell ütemeznem Zsófi alvását. ) körül kell elaludnia, mert ha 8 feé alszik el, akkor hajnali 1 körül ébred, utána még visszaalszik simán. De a következő kaja után már nem, és ez ma hajnali 4-kor volt. :cry: Meglétom ma mit tudok tenni így oltással egybekötve.

Kép
Kép
cs_erika

Nálunk is van bandzsítás, az apja olyankor imádja. :D

szopizás: nálunk is van szenvedés, amikor nem jön simán. Ráncigálja, harapja stb. Amikor meg elveszem, hogy áttegyem a másikra ordít. Amint megkapja lenyugszik. Ma én is újra fejek. Már kb 1 hete nem fejtem.

Kép
Kép
cs_erika

Biga.csiga! Köszi a mellszívóval kapcsolatos infót! Ezzel nem lehet egyszerre 2 mellből fejni? Te kb. hány perc alatt vagy kész?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Krisz, nem azért nem kap oltást, hanem mert betegen nem kaphat. :? Nem is értettem nálatok ez a 2-3 nap miért számít. Ádijaink 21-én születtek, az pont 3 nap. Szóval nem értem...
Itt sem töltötte be mindenki a 2 hót, amikor megkapta, nem?

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Sziasztok!

Nagyon édes babákat láttam.

Látom, néhányatokkal hasonló gondokkal küszködök.
1. Julcsi nem alszik egész nap. Van úgy, hogy reggel 7-kor végleg felébred, és estig egyetlen percet sem alszik. Ezzel még nem is lenne baj, viszont mire Apukája hazaér (6 körül), olyan hisztis, hogy bármit csinálunk vele, csak ordít. Szerintetek tudom valahogy erőltetni a nappali alvásra? Tegnap sétáltunk 1 órát, a babakocsiban aludt, de így is kidőlt késő délutánra.
2. Reggelre viszonylag több tejem van, akkor eszik 180-200-at, aztán estére van, hogy csak 30-at kér. Így estére alig érjük el a 700-at. Ezen nem aggódnék, viszont 2 hete egyáltalán nem hízott. A hossza lehet, hogy nőtt, de a súlyának akkor is emelkednie kellene. Próbáltam a délelőtt lefejtből pótolni délután és este, de kiköpi a cumisüveget. Szerintetek?

Ja, és persze az egész napos elfoglalás miatt én sem érek rá semmire, mert folyamatos törődést igényel. Estére annyira elfáradok, hogy alig állok a lábamon a fürdetéskor.

Kép
petne

Barti: mi sem töltöttük be a 2 hót az oltáskor, 1 napon múlt, de simán beadták.

Petne: Saci is akkorra dől ki, amikor hazaér az apja... ha nem látná hétvégén, azt hinné, kis hisztimanó :?

Csöre
csöre74

Petne! Én nem tudom elhinni, hogy egy ekkora babának nincs napközben szüksége alvásra...
Kérdés: el sem bóbiskol? Mert Pötyim azt csinálta, hogy fél órákat aludt, és mikor átesett a REM fázison (első mély ájulás babáknál 30 perc), akkor kipattant a szeme. Hetekig próbáltam visszaaltatni ilyenkor, nem hagytam annyiban, így elértem, hogy lett két nagyobb alvása, másfél-két órás. Szerintem KELL aludnia. Főleg, ha látod, hogy álmos. Szóval nézd meg, ha álmosodni látod, ásítozik, nyüglődik kb. egy órával az evés után, akkor leteszed aludni. Nálunk bávált a bebugyolálom, magamhoz ölelem és dúdolok neki. Vagy legalább nézd meg, tényleg nem látod álmosnak napközben? Mert én ismerek olyan gyereket, akinek elég ennyi alvás. Éjjel mennyit alszik?

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Nem akarok paramami lenni. Úgyhogy lenyugoszom, ma megmérem minden etetés után. Majd elfogadom az eredményt és megbeszélem a dokinénivel jövő héten az oltáskor. Na persze ez nagyon tudatos elhatározás, de hogy a tudat alattim mit fog csinálni az idegeimmel... az kérdés. :roll:

Petne: a fentieket tanácsolom neked is. :wink: Én azzal nyugtatom magam, hogy Bianka teljesen egészséges, jókedvű kisbaba, így nagyon nem lehet gond. Monjuk azt hiszem ő eddig "túl" sokat hízott (érdekes.... emiatt nem aggódtam :lol: ). Most 5700 gr. Bőven az "átlagosnak mondott" súly felett vagyunk. Dehát.... egy anyukát nem igen érdekli az átlagos, csak akkor, ha alatta van a baba. :oops:

Altatás: nekünk még nincs tuti recept. A bebugyolálást egyszerűen utálja. Viszont látom rajta, ha azért nyűgös, mert álmos (ez már azért haladás :wink: ), mostanában ilyenkor rázni kell a seggét.

Kép
jandrea

sziasztok,

csatlakozom a nappal nemalvó babák anyukáihoz :lol: délelőtt még befigyel 1-2 óra alvás, de délután csak 10 percek. Így az esti nyüszi és sírás is garantált :lol:

Viszont Levente már elvan akár egy órát is a játszószőnyegén, lelkesen magyaráz a játékainak és elkezdett tudatosan nyúlni utánuk. Persze aztán mindent a szájába pakol.

Bartika, Andi! Levente is ennyiket eszik, 80-90-100-akat! Két hetesen többet evett, akkor mértem 110-et is. Úgyhogy én nem mérem, csak heti 1x, hogy hízott-e.
Ja és mióta megkapta a rotát, rengeteget bukik, szerintem több kijön, mint ami bemegy.

Lehet ő is fényevő? Mert hízik ám rendesen, már majdnem megduplázta a születési súlyát, ami ha jól tudom, félévesen "elvárt". :lol:

Egyébként a tej minősége sem mindegy, pl nekem szerintem zsíros a tejem, ha lefejem és beteszem a hűtőbe, vastag zsírréteg lesz a tetején. Úgyhogy egyáltalán nem csak a mennyiség számít! Úgy látszik, mi a minőségre megyünk csajok! :wink: :lol:

Javaslom a mérlegek rituális megsemmisítését! Mindenkinek! (hallod Kata?) :wink: :lol: Gyönyörű okos egészséges ügyes babáink vannak, ez a lényeg, nem?

Moffli, Noémi gyönyörű! Milyen türelmesen várja a fürdést! Örülök, hogy pároddal alakultok. :lol:
Levus combba kapta a szurikat. Az alvás normális utána, ő is napokig sokkal többet aludt nappal.

Nekünk ki kellett várni a betöltött 2 hónapot, ezért csúszott 2 hetet az oltás, mert a doki elment szabadságra, és előtte héten még 1 nap híja volt a 2 hónak és akkor nem adta be... :roll:

Vaterán én is körülnézek mindjárt hordozóügyben!

Katuska, köszi a babaexpós tippet, lehet kimegyek, még babysitterem is lesz hétvégén nagyiék személyében :lol: ! 13 óra után ingyenes, azt írják.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vickybabe 2009.03.18 12:09-kor.

Kép
vickybabe

Halihó!

Én is jelen. Esélyem sincs visszaolvasni.
Otthon voltunk. Névnap, szülinap, stb..
Tegnap oltás.
Szóval egyszerűen ááááááááááááááá

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Barti: azt mondta a doki, hogy ő nem szereti beadni 4 nappal korábban az oltást a betöltött kor előtt.Gondolom, hogy biztos eredményes legyen, és ne kelljen ismételni. De ezt csak én gondolom. Majd beadja jövő héten. Én valahogy szeretem, ha gyakran látja orvos, így még jól is jött ki. Nem mintha bármi baja lenne Ádinak csak a paramamiságom miatt.

Hát nálam a zsíros tej, nem magyarázat Ádám hízására. Olyan, mint a szlovák dobozos tej (állagra, színre) Mégis mitől hízik ?:roll: Az esti tápszertől vagy az apja génjeit örökölte???

krisz78

alvás: Ádám délelőtt 10-12-ig beájul. 2 fele egy órás babakocsis alvás. Délután kb 6-ig éber, aztán szunyóka, majd este a fürdésig pörög. Utána kaja, fél óra nézelődés a kiságyban, és alszik is. Azt nem tudom ez sok vagy kevés, de kb minden nap ennyit alszik. Ha borús az idő, akkor mormotább.

krisz78

Megjöttünk a dokitól, ő nem látott szerencsére semmi bajt Ádámnál, csak taknyos... :? Persze még így is 6010 g és 62 cm. Mi lett volna még ha nem is fogyózik itt nekem két napot. :shock:
De én nem is a nem evés miatt aggódtam, hanem mert ő nagyon jó alvó.

Nem akarok senkit irigylésre késztetni :wink: , de nálunk az utóbbi időben ez volt a menetrend:

reggel fél 8-8 körül ébred, eszik, tiszta pelus, egy óra nézelődés (ilyenkor Pötyi még itthon van, ő szórakoztatja, együtt játszanak a hempiben).
9-fél 10 felé elájul, magától az ágyában, és alszik 2-3 órát.
Dél körül újabb kaja, megint egy-másfél óra nézelődés és újabb 2-3 óra alvás. :shock:
Aztán a 4-5 órás kaja után indulunk Pötyiért az oviba, ilyenkor fenn van egészen a fürdésig, de 6-tól már ő is seggrázást igényel... De nem bánom, mert csak a fürdésig tart és utána fél 8-8-kor kajál és újra elájul az ágyában.
Amióta 4x eszik csak, éjjel egyszer ébred 3-5 között. És alszik reggelig. :roll: Na szóval ezt két napig fél órás alvásra váltotta, gondolhatjátok az aggodalmamat.... :oops:
Mára helyreállt a rend, szerencsére... mert kezdtem azt gondolni, hogy ez a két hónap "minta" csak a beetetés volt... :lol:

Pötyi ennek a felét sem aludta le, szóval nekem ez az ujdonság varázsával hat... :roll: :lol: Szóval ahány baba, annyi szükséglet. :)

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Egy tegnapi kép...
Kép

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Jelen.

Már megint napokkal vagyok elmaradva, nem is tudom próbálkozzam-e a visszaolvaással... :?

Túl vagyunk a csípőszűrés UH-n is (fizikai szűrővizsgálaton már voltunk hó elején). Továbbra is minden eredményünk tökéletes, de azért visszatapsoltak rám való tekintettel kontrollra május 4-ére. Szegény Nyuszi cipelheti az én keresztem.

Találkoztunk Mágnesékkel, s ezúton hivatalosan is bejelentem, hogy le vagyok nyűgözve Anna szépségén! Beni pedig jöhet ráhajtani a lányomra, hátha legközelebb ébren lesz :)

Régebbi feltett képeket még nem volt időm meglesni, de közvetlenül itt a betűim felett látom Pötyit és Ádit ragyogni a kádban. Tündériek! Hihetetlen, hogy Ádinak milyen pasis arca van már ilyen pici babaként
:shock:
kisbogacs

Sziasztok!

Névnaposoknok, szülinaposoknak sok-sok boldogat. :)

És irigykedem az éjszakai alvás miatt. Mi 2-3 óránként kelünk. :)
Vendég

Katuska! Én már nemis próbálkozom áztatással, gépi mosással. Frissen mindig kimosom venish szappannal! Különben bennemarad!

Moffli, Krisz! Nagyo szépek a pincurok!

Bartika! Nálunk is hasonló a napirend! :lol:

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Bartika! De édesek a gyerekek! Együtt fürdeted őket rendszeresen? Pötyinek rövid a haja?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Sziasztok!

Barti:írtó édesek a gyerekeid a kádban!!! A pici hihetetlenül "férfias" már most....igazti pasi!

Zétény fiam ma kétszer ébredt éjjel...ilyet még nem csinált. Vagy egyszer ébredt vagy egyszer sem........most meg kétszer, nem sírt csak cuppogott órákon át.....érdekes nem is értettem miért csinálja szegény. Mindenesetre nem aludtam ki magam..........
Lehet, hogy ez az őrült szél az oka, erre gyanítok!
Olyan iszonyú éhes vagyok ma is.......rémes.........

KépKép
peni

Na, megjöttünk a turnéból: kiderült, hogy nekem kell elmenni Zazáért az óvodába, persze Apus reggel elvitte a kocsit (azt, amelyiket hajlandó vagyok vezetni). Kiszámoltam, hogy kb 1/2 óra séta az ovi Sacival a nyakamban (ok, kendőmben), hát, 11 perc alatt ott voltam :shock: utána hazajöttünk, szopi, kis sejhajrázás, aztán indulás az iskolába (másik irány) beíratni Zazát, meg rajzra is ment...
Végig süvített a szél, Sacit jól bebugyoláltam, de hazafelé egy jó kis hóvihar is befigyelt :evil: szép ilyenkor egyébként a légkör, szeretem nézegetni, de bentről, a meleg szobából :roll:
Vikinél a pont, csudába azokkal a mérlegekkel. Ha nem tudjátok, hogy nem nő, de látjátok, hogy kiegyensúlyozott, aggódtok-e? Ugye nem. Nem mindig nő a gyerek ezerrel :wink:
Jövök még, csak Sacira rájött, hogy ő szegény hátrányos helyzetű... :? :lol:

Csöre
csöre74

Ha nem alszanak a gyerekek akkor iylen fejük lesz vigyázzatok!!!!! :twisted: :twisted:

Kép

együtt pancsolós:

Kép
katuska79

Megjöttem én is.
Egy nagyon kicsit sírt csak az oltásnál, de a szájpenésze miatt még ott lekenték valami lila színű ecsetelővel neki.
Remélem nem fog belázasodni nekem.
5700g és 58cm.
Amit mért a védőnéni azt nem vették figyelembe ott.

bartika31!
Ahogy mondod.
De végül is az a lényeg, hogy kisfiú végre itt van velünk.

manocskak

Jaj, nagyon édesek a fürdős képek :) nekem nem fürdenek együtt, igaz, Mesi és Zaza is neccesen fér be együtt :roll:

Kriszti: teljesen normális, hogy visszahívják kontrollra :wink: mi is megyunk 3 hónap múlva :wink:

Hanna: mi van veletek? Hogy viselte Olivér a szurit?

Peni: hát, őszintén, én erősen filózom a különköltöztetésen :roll: :oops: egyszerűen én sem tudok aludni az álmában-műsortól :roll: nem ébred, csak forgolódik (egyelőre csak a feje hason), nyekereg, szuszmákol, duruzsol... ha felvenném, felébredne, és jönne az üvöltés...

Csöre
csöre74

Enikő! Pötyi haja rövidebb fazon, mert nem bírja elviselni a hosszú hajat, nem tűri se a csatot, se a hajgumit... meg olyan vékonyszálú a haja és nem áll sehogy. SZóval inkább rövidre vágattuk.
Enyim gyerekek nem mindig fürdenek együtt, csak ha Ádi bírja az estét, és elég ha 8-kor etetem. Ha nem akkor őt el kell kezdjük fürdetni 7-kor, az meg Pötyinek korai... SZóval mikor hogy...

Katus! De érdekes kádatok van!!! Tök szabályos kör alakú???

Csöre! Én is pont ma áldottam az Urat, hgy van kocsi a sejhajom alatt, mert a mai időben nem szívesen gyalogoltam volna dokihoz Ádival... Ilyen hülye időt! Mikor lesz már tavasz???

Március 29-én átállítjuk végre az órát is, de ha ilyen szar az idő, kinek lesz ledve tovább kint maradni???

Csajok! A lefejt tejet még oda lehet adni másnap, ha nem fagyasztottam csak rendes hűtőben állt?

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Csöre: megértem a költöztetéses elképzelést.....én is fent vagyok ha bármit csinál. Nem sírt de orákon át cuppogott, rágta az öklét. Én meg lestem a sötétben hogy mit művel...persze mindezt csukott szemmel. Lehet hogy aludt is közben a jóég tudja...az viszont biztos hogy én nem aludtam közben :cry: .

Lányok mennyire jönnek be nektek ez a hordozó kendők? Én most gondolkodom valami ilyesmin de nem tudom mi legyen kenguru vagy kendő........milyen személyes tapasztalataitok vannak? MEgosztanátok velem?
Köszi :wink:

KépKép
peni

Bartika! igen oda lehet adni, 24 órát lehet sima hűtőben eltartani az anyatejet. Kóstold meg nem vagy benne biztos!

Nem nem kör alakú, sima sarokkád, csak van neki két oldalt iylen beugró rész amitől inkább piskóta alakú.

Borzasztó idő van!!!! ráadásul egy falat kaja sincs itthon mert a párom minden nap későn jön haza és nincs aki bevásároljon. Itt csak egy kis közért van ahol aranyárban van minden és Máté oylan rossz, hogy messzebbre nem tudok elmenni boltba, a kocsi meg nála van.
Remélem ma be tud szaladni valahová vásárolni mert már nem tudok mit kitalálni enni. De legalább kitakarítottam a hűtőt ha már üres...
katuska79

Peni! nekünk nagyon bevállt! Nem sokat van benne de amikor magamra kötöm akkor egy kis nyűglődés, fészkelődés után gyorsan elalszik. így tudom csinálni a házimunkát, főzést simán meg sokszor Mátét is könnyebb így elvinni sétálni. A lényeg, hogy hosszú kendőt vegyél mert csak akkor tudod rendesen magadra kötni! Egy kicsit gyakorolni kell de könnyen bele lehet jönni.
katuska79

Sziasztok Csajok!

Folyamatosan olvaslak Benneteket, csak írni nem nagyon van időm sajnos...
Mi most vagyunk 5200 g és 60 cm, szerintek, ( ahogy itt olvasom a kg és cm ) nem vagyunk nagyon hosszúak???:)
gerike

Geri, még nem értük el az öt kilót (talán a ma esti tiszta súly mérésnél majd), de már bőven vagyunk 63 centisek. Minden baba más alkat... Az adataitok szerintem teljesen jók!
kisbogacs

Sziasztok!

Bartika, Katuska: ezek az együtt fürdős képek nagyon édesek! Már én is úgy várom, hogy legyen egy kistesó és így tudjanak együtt bohóckodni.

Csöre: nem semmi, mennyit csámborogsz Sacival! Persze 3 gyerek mellett már nehezebb, a harmadiknak alkalmazkodni kell a családhoz. A különköltözést épp a nyögdécselés miatt mi már 5 hete megejtettük, azóta szerintem Bálint is és mi is jobban alszunk

Bartika: én úgy tudom, egy napig hűtőben is eláll a tej.

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Vicky, én is pont most akarok a vaterán licitálni egy baby björn kengurura. Azt tessék békén hagyni :D

Megjöttünk oltásról. Csak egy picit sirdogált, azóta alszik. Dokibácsi azt mondta, hogy egy másfél óra múlva adjak neki lázcsillapítót. De nem akarom felébreszteni.

Kép
Kép
cs_erika

Különszoba: mi eyhónapos korától külön alszunk, mert iszonyú hangos tud lenni, és a férjemet nagyon zavarta.

A hordozóban nektek mennyit van a baba? Én most kezdtem el pihenőszék helyett használni. Kb fél órát nyugton van benne, nézelődik. Nem tudom mennyre jó a gerincének, de pihenőszeket nem akarunk venni...

Kép
gombócmakka

Gerike: Saci 2 hete volt 5200 g és 58,5 cm :wink: az majdnem ugyanaz :D

Kendő: nekem is nagyon bejött, dettó, mint Katuskáéknál: beleteszem, nyöszög egy picit, aztán elalszik... és közben telenyálazza a pólómat :? :lol:

Edit: ne is mondd :? szétmegy a derekam... ráadásul nyűgös tőle Saci... most aludt el, de már ébred, sír :?

Barti: szerintem is nyugodtan odaadhatod a tejet. Semmi baja nem lehet.

Csöre
csöre74

Ámulva olvaslak titeket,hogy elvan a kiságyban. Másfél órát játszik? Csoda lehet!

Nekem max. alszik benne, ha előtte bekómált a vállamon, és susogva elaltatom...
Igaz, ő csak hason van el a kiságyban, úgy nem nagyon lehet játszani...

Kép
gombócmakka

Ma mi is kint voltunk, a szélre való tekintettel kendőben.
Elkapott a hóesés is minket. Én elfáradtam, a gyerek végigaludta, a dm-ben nyüszögött egy kicsit, gondolom melege volt...

Kép
gombócmakka

Gombócmakka: nyugi, Saci sem játszik másfél órát a kiságyban :wink: nem mondom, hogy nem tudnék napi egy-két ilyen alkalommal kiegyezni, de ez van...

Hordozó: annyit nekem is szokott benne ülni, ha vacsizunk, abban "csatlakozik" hozzánk, ha főzök, abban "segít".

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Köszi a kendős tapasztalatokat. Nagyon gondolkodom mit vegyek, nekem is itt van Soma mennem kell vele (Bár leginkább kocsival járunk) de ha jön a tavasz mennénk sétálni és hát babakocsival nehezen tudok a bicikliző 5 évesem után eredni............
GOndoltam rá hogy elmegyek a brendonba és ott felpróbálok minden félét aztán megveszem na nem ott..........valami economy helyen :wink: .

KépKép
peni

Peni! Én a teszveszen vettem 1700.-forintért :)
katuska79

Peni: ha ragaszkodsz az újhoz (enyém Apus ilyen dilivel rendelkezik :?), akkor az Elefániban a legolcsóbb a Nandu tudtommal (4990 ft)

Csöre
csöre74

Katuska: tök ügyes vagy!!! Én is úgy gondoltam, hogy a teszveszen vagy a vaterán fogok venni....de előtte a brendonban felpróbálgatom őket...mit kell nekik tudniuk, hogy nem ott fogom megvenni..........
úgy legalább el tudom dönteni hogy mit is vegyek! Elviszem magammal Zéténykémet és belepróbálgatom mindenbe....hogy kényelmes legyen neki is meg nekem is....
1.700 ft az jó ár......

Katuska valahol olvastam (sajnos nem emlékszem pontosan hogy hol ) de talán a tescoban valami plakáton (ha nem a tescoban akkor corában vagy auchanban szóval valami multiban)) hogy lehet rendelni élelmiszert neten és van házhozszállítás is. Én magam még nem éltem ezzel a lehetőséggel...de ha ilyen helyzet van hogy későn jön a párod és nem tudsz kimozdulni a gyerekekkel talán időnként igénybe lehetne venni ezt a szolgáltatást....persze nem tudom hogy ez jelent-e felárat....vagy hogy mennyiért viszik házhoz az élelmiszert.......de talán olvass utána hátha rátalász , majd közben töröm a fejem hogy hol is láttam!

KépKép
peni

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?