A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Tencsi: nagyon szépek vagytok!!!!! :D:D

Szép napot!
Vica
wicca

Szép napot!

Csibb, nagyon drukkolok, h sikeres legyen Mátébaba mai napja! Biztosan ügyes lesz a kislegény és az orvoscsapat!

Wicca, ez elég rosszul hangzik, Remélem, h a párod hazajöhet nemsokára! Szegény!

Tencsi, gyönyörűek vagytok! Nekem még soha sem volt spirálom, így passzolok.

Dolog van, Kata ébredezik...

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

Sziasztok!
Csak gyors bekukk.

Csibb!
Mennek a drukkok innen is Máténak!+++++++++++++++

Gabka!
Lara is feszeget.Tegnap egész nap, este is folyamatosan.A nagylányunk ijedten kérdezte, mikor a hasamra tette a kezét, hogy "Úristen mi ez???" :lol: Mondom a keze meg a lába.Pedig eddig is figyelgette néha, de ilyeneket tényleg nem csinált eddig.
Majdcsak eljön a mi időnk is.
Bár nekem továbbra is gondot okoz, hogy fogalmam sincs milyen egy fájás.
Ja!Meg azt is akartam kérdezni, hogy ugye a magzatvíz azért (ha csak folydogál is)észrevehető mennyiségű?
Mert én napok óta olyan fura vagyok, egy darabig azt hittem csak izzadok(mert főleg éjszaka)aztán most az a tippem, hogy valmi vizeletféleség leht, vagy nem tudom... :oops: :roll: Nem folyik semmi, csak "ott" nedvesebb a helyzet :lol: Na ezt jól körülírtam...

Kép
Kép
zazzy

Erpé! Jó volt a szüléstörténetedet olvasni. Elég gyors volt. :)

Csibb! Én is gondolok ma Mátéra! Drukk!

Gabka! Azt hittem, tényleg lesz már éjjel nálad valami, és pont mára is vagy kiírva. De ami késik, nem múlik. :lol:

Zazzy! Szerintem az csak bővebb hüvelyváladék... nem tudom, hogy nálad eddig hogy volt, nálam jóideje van. A magzatvíz, még ha szivárog is, elvileg elég gyorsan átáztatja a ruhát, betétet. De akinek így indult, biztos megírja majd, hogy mikortól volt egyértelmű, hogy ez az.

Masut
masut

sziasztok
aki szülni szeretne, jó szülést!!mára mondjuk :)
nagyon szép minden baba!!!gyönyörűek :)
evés:
ha 80at adok Nándinak,kibukja az utsó 20 ml-t..ugye ő koraszölütt, lehet ezért kisebb a pocója még..de 70 a max amit kibukás-hányás nélkül megeszik.
Éjjel percre pontosan 2 óránként kért enni....9,11,1,3,5,7..mindegyik eltart / a cumizás/ 20 perc+40 perc büfinyűglődés.Egy óra "alvás"-közben sterilizálom a mellszivot, cumisüvegeket...egyszer éjjel fejek--és újra sír kajáért.
2550 g-mal született, most 3,3kg lehet kb.
Nem lesz gond, h ilyen gyakran etetem? néha 1,5 óra múlva kér, nappal azt nem hagyom neki, éjjel Apa alvása miatt adok neki...
majd átváltoztatom avonalzóm, meg teszek fel képet..de a vonalzót elfelejtettem., hol kell
megmost nincs időm...
mindenkinek alegjobbakat.
tehuti: nekem is lapi a bimbóm, ezért nem megy. de tegnapi 10 etetésből 5 cici volt, 5 cumi.sztem kiéheztettem, mert ciciből tutit csak max 40et tudott kiszivni,mindig lecsuszott...

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Köszönjük a dícséreteket!

Wicca, nagyon sajnálom a párodat, ez eléggé szörnyű. Mielőbbi teljes gyógyulást neki és kitartást mindannyiotoknak. Kiváncsi lennék, hogy hirtelen hogy jöttek rá, hogy vmi nem stimmel?!

Pulcsi, Dávid legénykém is van, hogy 1,5 óránként eszik, pedig nem volt koraszülött. Ilyen az igénye, majd alakul. Most már csak ritkán van ilyen, de az első héten folyamat 1,5 óránként evett.

Kép
Kép
Kép
tencsi

Jó reggelt!
Tencsi, nagyon szépek vagytok!
Jövő héten uh, meg csípőszűrés? Ez mindenkinek van? Csak mert Döme most 3 hetes lesz, a jövő hétig nem is jön a doki, de semmi ilyesmit nem mondott... :shock:
Mondjuk mit csodálkozzam, én meg a dokik :twisted: Döme, mióta kijött a kórházból, nem volt mérve... Jó, mondjuk látszik a gyarapodás, de hogy a védőnő nem tud szerezni egy mérleget :shock:
wicca, szegény párod, megszenvedi ezt a félrelépést :evil:

Jelentem, mi most jól aludtunk, úgy látszik, minden másnap este van a hiszti, és csak a többiben éjjel...

Hja és HAJRÁ MÁTÉ!!!

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

csak gyors bejelentkezés. Még mi se szülünk.Most itthon van Apa velünk, ezért sincs nagyon időm.Ha történés van sms-t nyomom. Gabka, szurkolok neked azért :)

Kép

Kép
pgyöngyi

csibb: sokat gondolok rátok,minden oké lesz

Kép

Kép
pgyöngyi

Nemlajos, köszi szépen! :oops:
Ezekre a szűrésekre nálunk kötelező elmenni (bár anno a gyerekekkel a csípőszűrést megcsinálták a kórházban, de most sajna ezután is menni kell). Nézd meg a kórházi zárójelentést, hogy van-e vmi javaslat bizonyos vizsgálatokra, oda szokták írni ezeket. Ráadásul most már nekem kellett időpontot kérni ezekre. 3 éve még a kórház tudta intézni ezt is, de időközben bezárták a Gyerekkórházat itt Pécsen, így most már csak a Gyerekklinikán megy az uh, gondolhatod mi mennyiségű gyerkőc van ott. Természetesen csípő szűrésre meg egy másik Klinikára kell mennünk. Szóval jó kis túra lesz az tuti.
Ja és persze ezekre pluszban még a gyerekorvostól kell beutalót is kérni..... szóval no comment. Egyedül a hallásvizsgálatot úsztuk meg, azt megcsinálták a kórházban.

Dávid sem volt mérve még mióta hazajöttünk, majd az egy hós tanácsadáson megméretkezünk.

Kép
Kép
Kép
tencsi

Sziasztok!

CSibbéknek továbbra is drukk ++++++++++++++++++++++

nálunk is kötelezőek ezek a szűrések, mi holnap megyünk ortopédiára és fülészetre.

Mi pont ma mentünk le a védőnőhöz és már 2800 g ok vagyunk :)

Remélem ez a front hatással lesz azokra akik szülni szeretnének! :wink: :wink: :wink:

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Sziasztok!

Csibb megy a drukk Máténak!!!!

Tencsi nagyon édes Dávid!!
Én még könnyen vagyok mert a párom itthon van még jövő héten is, úgyhogy ő tud foglalkozni Pannával és Bulcsúval. :) Nimród meg szerencsére jó gyerek.
Az esti fürdetés nálunk olyan fél 7- 7 óra körül kezdődik Nimróddal, van hogy én vagy hogy a párom fürdeti. Utána jön Bulcsú, ez a párom feladata mostanában - addig én általában szoptatok, és végül Panna jön akit most már én is bevállalok. Aztán van hogy Panna és Bulcsú együtt fürdik de csak ritkán, ha időben vagyunk még. A gyerkőcök vacsija meg mostanában egybefolyik az uzsonnával úgyhogy arra már nincs gond mert legkésőbb 6 körül lerendezik.
Jövő héttől meg megy Panna oviba úgyhogy napközben már csak két gyerkőc lesz itthon.
Mi most egyenlőre azzal vagy gondba, hogy hogyan legyen majd a séta, ha a párom már dolgozni fog és egyedül leszek itthon. Lehet hogy mégis beszerzünk egy tesófellépőt meg egy hordozókendőt is, az még itthon is jól jöhet.

Ennek a spirál dolognak én is utána fogok nézni mert nekünk is kellene valami megoldás. Egy negyediket már nem vállalok be :)
Párom pont ma reggel mondta hogy ő fent van a csúcson, mert megvalósult a nagy álma: Három gyerek :D

Szűrések: Nálunk a csipőszűrés 6 hetesen van. A koponya és hasi uh-ot meg megcsinálták a kórházban, de azért már fizetni kellett :?

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

no, úgy látszik, ezek Pesten nem trendik, nekünk semmi nincs a papíron (hál istennek, ekkora szélben - meg amúgy se - nem szívesen indulnék útnak).
Egy hós tanácsadás? Nekem 2 hós koráig sehová sem kell vinnem Dömét, ha jól sejtem :shock:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Moncsi, nagyon szépen gyarapodik a kisasszony! Ügyesek vagytok!

Vica, szuper jól kialakult nálatok is az este. Nálunk mindig együtt fürdenek a gyerkőcök, sőt tuti lesz olyan is, hogy hárman pancsolásznak majd....
Szombaton mi is kimentünk ötösben. Mindenki nagyon élvezte, de hogy egyedül nem tudnám egyelőre megoldani az is tuti. Ahogy kiértünk, manók motorra pattantak és már csak a port láttam mögöttük. Fél pillanat alatt az utca végében voltak, apa győzött utánuk menni. No de sebaj, ez is egy megoldandó dolog!!!!

Ja, nálunk egy hónapos korukban is vinni kell őket tanácsadásra, de ott csak méreckedés van és majd az oltásokat beszéljük meg. Ti már kapásból oltásra mentek 2 hósan.

Tök érdekes, mert nálunk a csípő szűrést kell 1 hós koráig, az uh-at meg 6 hetes korukig megcsinálni. Még jó, hogy egy országban élünk nem?

Kép
Kép
Kép
tencsi

Sziasztok!
Én is csak gyors bekukk, Mátétól egy percem nincs (még)

Csibb + Máté Mennek a drukkok, sokat gondolunk Rátok!!!

Kép

Kép
rszg

Sziasztok!
Boti míg hahózik az ágyban alvás helyett, írok. 8) El kell aludnia, és még mondja is. Vica megértelek, nem lehet egyszerű. Olyan kis csibészek. Nálunk szerencsére a rászólás hat, most még azt nem tettük meg. :roll:
Nemlajos simót küldünk Döme pocijára, rakjátok el a fájósabb napokra. Cukipofi a srác! Nektek a laksással minden ok? Csak nézünk újakat, és filózunk.
Tencsi gyönyörűek vagytok tényleg! :P A többi baba is természetesen. Nico pancsis képe is szuper! Imádom amikor kisbékaként terülnek a kezünkben a vízben. :lol:
Képzeljétek lakást keresünk. Ha találunk jót, költözünk is, van vevőnk. Jókor persze, de ez van. Tök lelkesek lettünk. Egy éve áruljuk ezt a vacakot.
Spirál: én nem hallottam jót róla. Én is azt akartam, de sok bnőm hónapokig vérzett, görcsölt mellette. Persze lehet csak olyanokkal voltam körülvéve, akinek nem jött be. Én maradok a tabinál. De csak szopi után.
Vica mesélj majd milyen volt az út ma. Az első nagy út! :wink:
Csípőszűrés nálunk 6 hetesen van. Akkor uh-s lesz. Csípő, szív, és koponya vizsgálat. Az bizti, hogy az alvásközpontunkkal nincs baj. :) Katka emlékszem tényleg Petire. Nem lehet, hogy a front az ami éberré teszi? Ha már a pocisokat is felzaklatta.
Gabka nagyon drukkolok, sztem jó lenne ha kiírt napon születne a bébi! Ilyen napsütésben, sosem felejtenéd el. :wink: Ha jól emlékszem Katkáék idejében pedig havazott. :roll:
Csibbéknek továbbra is nagy drukkok! Be fogok még kukkantani, bár nyílván nem mi vagyunk most az elsők.
Másra nem emlékszem. Kicsit fáradt vagyok (ma elmentem de. ügyet intézni én is, elvileg mindenhonnan jön a pénz).
Boti el is csitult. Megyek ledőlök a kiscsaj mellé, és pihegek vele kicsit.
Egy angyalka
Kép

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Jah és legény a gáton, mert az úszógumi tényleg kényelmes ilyenkor. :lol:
Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Köszönöm lányok!!!

Most hívott a férjem, mert kijött egy doki, hogy még tart a műtét, de úgy néz ki, hogy minden jól halad!!!

húúú, nagyon jól tettem, hogy a kislányommal töltöm a várakozást... annyira jó, hogy itt van velem!!!

még ne hagyjátok abba a drukkolást!!!! mert még nehéz napok jönnek a műtét után is, még egy napig nyitva is hagyják, mert még növekedhet a beavatkozástól a szíve, és addig ne nyomja össze a kis tér. szóval nem is látjuk még 1-2 napig.

jajjjj.... :?

olyan szépek a babáink!!! egytől egyig!!!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

innen a rejtekből is, ismeretlenül is megy a drukk!!

Kép

blogunk: http://bogyokank.bloglog.hu/
fotós blog:http://bogyokank.blogspot.com/
bogyó_beo

Csibb! Drukkok mennek ezerrel!!!!!! +++++++++++++++++

Babócák nagyon aranyosak!!!! Huuu, én örülök, h túl vagyunk a szülésen. 8) :lol:

Beának gratula!!!!!!!!

Szonja alszik, mint a bunda...éjszaka 4szer volt fent, evett és aludt. Remélem így marad! :wink:
És reggel sikerült bimbóvédővel szopizni. Egy 25 percet volt cicin. Utána meg azon filóztunk, h eleget evett- e. De nem, mert rá 1 órára megint éhes volt. Akkor üvegből kapott. Azóta alszik, de ha most felkel, akkor ciciből próbálom megint, majd előtte lemérem. Fene nem gondolta, h ilyen "macerás" a szoptatás.....

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Csibb köszi a fejleményeket és naná, hogy mennek a drukkok, ezt kérned sem kell!!!!!! Fanni hogy viseli, hogy fogja fel ezt az egészet? Na és persze, te hogy vagy???!!!

Kép
Kép
Kép
tencsi

Csibb: millió +++++++++++++++++++++ drukkok mennek folyamatosan!!!! Rengeteget gondulunk Mátéra!!! Ügyes kispasi, hamar felerősödik majd és mehet haza veletek!!!

Kukli: édes kisangyalkád van :D és Boti milyen vagányan elterül az úszógumiban!! :lol: :lol:

Tencsi: itt is nagyon szépek vagytok :P :D

Nemlajos: azt ami Döme köldökével van hívják köldöksérvnek. (még nem az de így kezdődik, úgyhogy figyelj rá) óvatosan nyomkodd vissza, tegyél rá gézt gombóccá hajtogatva, hogy nyomja vissza neki és úgy pelenkázd be.

Gabka: húzzál szülni!!! :lol: :lol: :lol: most már aztán tényleg!!! 8)

itt gyönyörű idő van ma, és apu jön haza pici fiához :D. délután 7-re megyek érte a reptérre. :D addig meg babasétáltatással egybekötött vásárlás, és kajagyártás a program. most épp a hálóban nyitott erkélyajtónál napozik a kishercegem :D

KépKép
KépKép
adryn

csajok... a felszívódós varrat mennyi idő alatt szívódik fel? mert nekem még mindig megvannak... :x

KépKép
KépKép
adryn

Kukli gyönyörűek vagytok!!!! Boti milyen nagylegény!!

Adryn, megy ám a készülődés nálatok. Te aztán nem bírsz megállni egy percre sem!!!! :wink: Gondolom apa is mennyire vár már titeket! Itt is gyönyörűen süt a nap, de eszméletlen hülye szél van, csoda, hogy a ház még áll. Fürcsis kép tüneményes!
Sajna nemtom mennyi idő alatt szívódik fel a felszívódós varrat, pedig anno az ikrekkel olyan volt nekem is..... ennyire érzed is a varratokat? az nem lehet kellemes. Rosszul emlékszem, hogy gátvédelemmel szültél?

Kép
Kép
Kép
tencsi

Tencsi: gátamnak semmi baja.. de a kisszeméremajkaim repedtek.. azok vannak összestoppolva... na meg a klitorisz :x ... néha érzem hogy szúr a varrat.. meg hát menjenek már a fenébe... hónapokig akar felszívódni? :lol: :lol:

KépKép
KépKép
adryn

nekem még 3 hét után potyogtak ki a felszivódós cérnadarabok..

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Csibb, drukkolok Nektek nagyon!!!!

Adryn, köszi, húznék én, de a kicsim nem ismeri sem a naptár, sem a frontok hatását.

(anyós ma felhívott, hogy na mivan? Dátum van!. mondtam, hogy tárgyaljon az unokájával, mert én már szülnék egy pár napja).

Itt egyik pillanatban süt a nap, a másikban szakad a hó.
Délelött volt pár fájásom, de azóta semmi.
Bosszúból elmentem vásárolni, aztán felproszívóztam és a kocsit is kitakarítottam. Most pihizek egy nagyon picit, aztán fel is mosok.
Ha ennyi minden nem üzi ki a kisördögöt belőlem, akkor Ő lesz az a baba, ami bent marad :)

Édesek a gyerkőcök, tegyetek fel még képeket!

Kép

Kép
gabka77

Csibb: Persze, hogy Máté teljes felgyógyulásáig megy a drukk! Nagyon örülök, hogy jól halad a műtét! :) Meddig lesz inzenzíven vajon? És utána még mennyit lesz kórházban? Előzetesen mondtak valamit?
Szorítunk nagyon! ++++++++++++++++++++++++++++

Kukli: Úszógumis kép nagon jó! :lol: Kata meg gyönyörű....

Tencsi: Dávid nagyon helyes (és remélem nem sértelek meg vele), de ezeken a képeken nagyon hasonlít az én Petimre.... :shock: 8) Amúgy biztos nem, de nagyon megkepődtem első ránézésre, hogy honnan van képed a fiamról.... :lol: :lol: :lol:

Nekünk most nehezebb éjszakánk volt és reggel megint nem evett jól ciciből a Peti, pedig tegnap már 3 jó szopija volt ciciből.... és úgy reménykedtem, hogy egyszer elhagyjuk végre. És ma reggel megint itt bömbölt a cicin 20 mili után, hogy neki nem jön, majd bealudt, hogy akkor inkább szundikál egyet.... De tegnap akkor miért ment neki? :shock:
Dani (Petiapu fia) tegnap kifejtette Ágicának (mert Ági nem akarta odaadni azt, amivel éppen játszott), hogy megmondja apukájának, hogy innen költözzenek el, mert ő itt nem szeret.... Szegény Ágicám teljesen a szívére vette, hogy nem szeret minket a Dani....
És végül könnyek között kérdezte tőlem, hogy miért mondd ilyeneket a Dani, amikor mi szeretjük és aranyos fiú-e a Dani, amikor ilyeneket mondd...... Most én ezt, hogy kezeljem? Tiszta csödnek érzem magam....
Dani valóban nem szeretne nálunk lakni, hanem azt szeretné, hogy az apja csak vele foglalkozzon..... Utálja, hogy nálunk szabályok vannak és nem ő a kiskirály (mint az anyukájánál), csak 1 a négyből.... Teljesen tanácstalan vagyok.... :(

Katka

katka22

Gabka: Tudom, hogy nagyon nehéz és már te is szívesen babáznál, de ez most már biztos sak napok/órák kérdése. Az, hogy a múlt éjszaka már fájtál, hogy erősebb a folyásod az mind-mind arra utal.... Szerintem onnan tudhatod, hogy magzatvíz szivárog (tud az keveset is, ha nem lent reped a burok), hogy színtelen és szagtalan.
Néhány nap és a te szüléstürténeteden sírdogálunk! Már én is alig várom! ;)

Katka

katka22

Katka, köszönöm, ezt remélem én is :)

A magzatvizet nem én kérdeztem, de az infó tökéletes :)
gabka77

Kukli, gratula a lakáshoz! Remélem hamarosan találtok olyan fészket amilyenre mindig is vágytatok!!!! Látod, új baba, új lakás!! :wink:

Gabka, annyira veled érzek és tényleg igaza van Katkának, most már csakis kifelé vezet az út, odabent nem fog maradni az tuti!!!! KITARTÁS!!!

Katka, semmi gond, egyáltalán nem sértettél meg vele, sőt én is néztem a képeiteken, hogy tényleg milyen nagy a hasonlóság. Meg Adryval is megállapítottuk, hogy emlékeztetnek egymásra a legénykéink!!!
Nehogy már csődnek érezd magad, hidd el, hogy nincs rá okod. Petinek ma ilyen napja van, gondolj csak bele, nekünk is van amikor simán megy minden, máskor meg még a legegyszerűbb dolgokat is a hátunk közepére kívánjuk, hátmég egy csecsemő. Peti baba nagyon ügyes és menni fog minden. Dani és Ágica ügyet nagyon sajnálom, ilyenkor olyan tehetetlen az ember. Gondolhatod mennyire megviselheti őt is, hogy most érkezett egy igazi "konkurencia". Apája sem tud minden figyelmet felé irányítani, te sem tudsz annyit foglalkozni vele, ezt neki is fel kell dolgoznia.

Adry, köszi az infót. No, akkor remélem hamar kilökődnek vagy felszívódnak azok a varratok.

Képzeljétek, annyira pozitívan csalódtam a bölcsinkben hogy csak na. Szerencsére eddig sem volt vele gondom, de ezek után. Aznap reggel amikor megszületett Dávid, szépen gratuláltak a gondozónők apának és másnap már a kezébe is nyomtak egy papírt, hogy töltsük ki, mivel nagycsaládosok lettünk, így jár nekünk az 50%-os gyermekétkeztetési kedvezmény, amiről hozzáteszem fogalmam sem volt. Aztán most volt befizetés márciusra és ma csörög a telefonom, hogy Bölcsi hív (na mondanom sem kell, hogy gombóc a gyomromban, hogy melyik gyerkőc beteg. De szerencsére csak a gazdaságis néni volt, hogyha beviszi jövő héten a párom a papírt és a születési anyakönyvi kivonatot (amúgy igazolás kell a MÁK-tól a családi pótlék kifizetéséről, de így ez ráér még egy kicsit, persze már intéződik), akkor már az ehavi befizetésből is visszakapunk. Olyan kedves volt a néni még ő mondta, hogy ami jár az jár. Máshol meg szeretik ezeket nem reklámozni.

Kép
Kép
Kép
tencsi

Negyed órája kaptam a hírt, hogy végeztek a műtéttel, és minden nagyon jól alakult, mondhatnánk sikeres!!! :D
most már csak lábadozni kell! még be is zárták, ami azt jelenti, hogy semmilyen kockázattal nem számolnak!

Katka
14 napot írtak a papírra, amit aláírtunk, de ez módosulhat mindkét irányban! most 2 napig nem is látogathatjuk, illetve holnap már monitoron láthatjuk. reméljük, mindenre jól reagál!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Nálam is megvolt az egész délelőttös főzés(hogy holnapra is legyen, mert délelőtt nst+uh meg egy sokáig utolsó nagybevásárlás)porszívóztam is, most még a szobában pakolászok.
Itt is hol hétágra süt a nap(de iszonyú széllel)vagy esik a hó :shock:

Köszi a felhomályosítást!Hát nekem nem szagtalan :evil: úgyhogy tuti nem magzatvíz

Nemlajos!
Ezek a vizsgálatok szerintem mindenhol kötelezőek :roll:

Kép
Kép
zazzy

Csibb: ez nagyon jó hír!!!! Örülök!!! Stramm legényke mamája vagy!!

KépKép
KépKép
adryn

Tencsi:
de jó, hogy jössz! :) nagyon szépek vagytok! Ikrek már bölcsiben?

Csibb
nagyon sok erőt Máténak és nektek is!

pulcsi
látod, klassz csaj vagy te!!!

Katka
el tudsz menni a kosársuliba? Nekem a holnap délutáni zeneovi a dilemmám, mert Luca imádja, de férjem dolgozik, anyu influenzás lett, egyenlőre fogalmam sincs, hogyan juttatom el Lucát. :roll:
Kérdésedre: Hanna szopizik is, talán több a tejem, mint néhány napja, de pótolni kell. nem lelkizem rajta, ez van, az igazság az, hogy inkább azon agyalok, hogyan tudnék többet törődni Lucával, így hogy szinte egyedül vagyok velük. Nem így terveztük az első időket, de ezt dobta ki a gép.

erpé
örülök, hogy neked is gyorsan ment! És nagyon klasszul megfogalmaztad a sztorit!

nemlajos
csípőszűrés úgytudom kötelező, mindenképpen kérdezz rá védőnőre, mert a csípőficamot szűrik vele, és ha estleg gond van, minél korábban kezelik, annál nagyobb az esély a tökéletes gyógyulásra!!! Kop. + hasi uh is mindenhol ajánlott, szerintem nektek a Heim Pál khba kell menni (nagyvárad térnél) kérj időpontot (tel 210-07-20), min. másfél hónappal később adnak, addig ráérsz a dokitól beutalót kérni.

esti fürcsi
hat körül nekiállok, Hanna pikk-pakk megvan, utána Luca strandol (legújabb: fürdőbugyiban, strandlabdával, napszemüveg a kád szélén 8) nagyon várja már a nyarat :lol: ) eközben Hanna felváltva ordít/nézelődik. Semmi nem jó, leginkább, mert este foly. ölben lenne, de ugye van egy másik gyerekem is. :roll:
Mire Luca pizsamába öltözik, Hanna többnyire beájul (én fellélegzek), rácsoságyba be, Lucának meseolvasás, mellébújás, ilyenkor jönnek elő az ovis élményei.
Nyolcra alszanak, én főzök egy mézes teát és tíz percig bámulok a semmibe.

marq
Kép
Kép
marqueza

Csibb ez nagyon jó hír!!! :D Továbbra is megy a drukk!!

Katka sajnálom az Ágica-Dani konfliktust :? biztos nekik is nehéz ez a helyzet, az meg pláne rossz hogy otthon mindent szabad nálad meg ugye a szabályok :roll: pedig szabályok kellenek. Remélem megoldódik ez a probléma is.
Nem lehet hogy nektek is az a gond a szoptatásnál, hogy sok levegőt nyel és büfiznie kell? :roll: Nimród is gyakran csinálja, hogy elkezd enni aztán utána csak sírdogál, keresi a cicit ami ugye ott van előtte... aztán felveszem, persze sír... de ha sikerül büfiznie jó nagyokat, akkor utána tud enni tovább nyugodtan.

Marq, milyen ügyi vagy hogy 8-ra már mindkettő alszik, így legalább után tudsz pihizni :wink:

Kukli nagyon jópofa Boti az úszógumival :) Kata pedig tündéri :)

Voltunk tanácsadáson. Gyorsan elintéztük, baromira fújt a szél úgyhogy siettem na meg nincs messze a doki. Érdekes módon Nimród súlyra nem gyarapodott, védőnő szerinte lehet hogy csak azért mert más a mérleg mint a kórházban :roll: hát remélem. Mindenesetre egy hét múlva újra súlymérés. Amúgy minden rendben Nimród lepisilte az egyetlen textilpelust ami nálam volt, aztán le is büfizte, bent a dokinál meg kakilt egy jó nagyot :lol: úgyhogy az összes tudományát bemutatta. :D

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Kép Kép Kép

képek a kisfiunkról...ugye, milyen kis pufi lett? :)

pulcsi

na és hol is kell ezt a vonalzót megváltoztatni? :)

pulcsi

most látom csak, hogy amit írtam nem került be :(

Csibb drukkolunk nagyon Nektek, kívánom hogy Máté mihamarabb gyógyuljon meg és hazamehessen Hozzátok.

Ha a kórházban nem tiltják a homeopátiát, akkor az Arnica Montana nagyon sokat segíthet a picurnak a gyógyulásban.

Nekem annó 6 hétig nem kellett Levit sehova sem vinni, mindig a védőnő jött hetente egyszer.
Csak a 2 hós oltásra kellett először vinni.
Tanácsadásra visznek néha nem egészséges gyereket is.

Kép

Kép
gabka77

Kép
bocsi, és mégegy kép.
csak egy kicsit büszke vagyok, mint mi mindannyian :D
a nemszülők tuti megszülnek. tiszta hidegfront van, érzem a csontjaimon. készüljetek az éccakára!!

pulcsi

A profilban tudod lecserélni a vonalzódat. Az oldal tetején a Társalgó mellett, van egy lenyiló nyilacska, ott tudod kiválasztani.

Nagyon cuki a kicsi fiad.
Én már tegnap éjjel is fel voltam készülve, de a gyerek nem akart kijönni :)
gabka77

csak gyorsan....

Csibb: Nagyon örülök! Bevallom elbőgtem magam a megkönnyebüléstől.... Fantasztikus kisfiú, hogy ennyire jól viselt egy ilyen komoly műtétet! A következő 2 naphoz sok-sok türelmet és utána már simizheted a kezecskéjét! :P

Viszont mellgyulladás kezdődőtt nálam.... :( :( :( megyek fejni...
Van valakinek ötlete a fejésen, melegzuhanyon és a disznózsír+folpackkon kívül?

Katka

katka22

Csibb Drága, annyira örülök ennek a jó hírnek!!!! Ügyes legény a kisfiatok, nagyon hamar hazamehet hozzátok!

Marq, szupi, hogy te is jelentkeztél. Irtó ügyes anyuci vagy, hogy egyedül így elboldogulsz a gyerekekkel. Nagyon tetszett, a mézes tea és a semmibe bámulás. Totál átérzem és remélem hamarosan itthon lesz a férjed is! Mikor jön haza?
Olyan rossz, hogy én sem tudok annyit foglalkozni az ikrekkel amennyit szeretnék, ráadásul amikor hazajönnek a bölcsiből, általában etetem a Dávidod, de most ma éppen most vagyunk túl a kajcin, így tudok a gyerkőcök elé szaladni!!!! Viszont jó, hogy ők ott vannak egymásnak, sokkal többet játszanak együtt mióta megvan Dávid!
Igen, az ikrek a héten már mentek bölcsibe, egy hetet voltak itthon velünk.
Tényleg nem semmi a 8kor alvás, nálunk 9kor lámpaoltás.

Pulcsi, nagyon édes a kisfiad! Tényleg kis husipofi! Én nem is tudom mennyivel született.

Vica, nem semmi, Nimród tényleg bemutatott mindent amit lehetett. Nektek hogyhogy már most menni kellett tanácsadásra?

Kép
Kép
Kép
tencsi

Húú Katka, nem irigyellek. Nekem az ikrekkel 3x is volt és velük antibiot is kaptam.
Hideg vizes borogatás is bejön, jó zsíros testápolóval masszírozd át!!! Remélem nem leszel lázas!!!!

Kép
Kép
Kép
tencsi

katka... :? Ötletem nincs, pont ezeket tudom én is. Remélem, nem gyullad be nagyon, és idejében ki tudod masszírozni a göböket!

csibb
, örülök, hogy minden jól alakul Mátéval!!!

Adryn
, csak nem sérv :shock: Azt mondta volna a védőnő, nem?

Bakker, lányok, ezekkel a szűrésekkel most elbizonytalanítottatok, hát erről valakitől kellene hallanom hivatalosan, nem? :shock:

kukli
, mi nagyon sokat szívtunk a lakással (mindenki csaknem, aki itt lakik), de még így is szerencsések vagyunk, mert a mellettünk lévő pl meg sem épült...
Ha új építésűt akarsz, akkor csak készet, és csak azután, hogy beszélsz olyanokkal, akik tervasztalról vették, és végigasszisztálták az építkezést (ők tudják, hogy milyen bajok vannak a lakással).
De ha van pénz a lakáseladásból, és nem akartok szocpolt (csak max. félszocpolt), akkor én a helyetekben nem újat vennék, hanem használtat, vagy újszerűt. Azokkal kevesebb a gond, tudod, mennyi a rezsi, mi a közös költség, stb. Mi most alakulgatunk meg, fogalmunk nincs, mi mennyibe fog kerülni, úgyhogy így nehéz tervezni :?

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

csibb nagyon örülök hogy jól vagytok!!!!

nemlajos : nekem is mondta a védőnő egy hete hogy van egy kis köldöksérve de ne foglalkozzak vele.. és már le is ment neki, mert ma voltam lent védőnőnél és mondta hogy szép már a köldöke is . sztem ne izgulj ha gond lenne ugyis mondaná a védőnő.

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Csibb Mi is szurkolunk tovább!

Varratok Nekem még mindig bent vannak, nem nagyon akarnak szívódni :(

Kép

Kép
rszg

Nemlajos!
Magyar eü-ből én személy szerint mindent kinézek! :evil: A vizsgálatok biztosan kellenek, de hogy kinek kéne ezt mondania, azt nem tudom.Nekünk tegnap is folyton azt hajtogatták, hogy kérdezzünk, kérdezzünk.Leginkább így megy.Ha nem is kérdezel,letojnak... :evil:
Nálunk április 1-től cserélődik a védőnő, gyerekorvos 30km-re legközelebb, de még nem is beszéltünk vele, hogy hogy működik ez így vidékről, és nincs egy normális körzeti orvos sem a környéken se!Talán a férjemé a legsegítőkészebb/normálisabb, de 70 és a halál között van, szódásüveg szemüveggel, ha belegondolok, hogy ő oltja be Larát...Hááááát....
Szóval hip-hip hurrá!Tökjó helyzetben vagyunk! :x

Pulcsi!
Tündéri!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Énisénisénis!!!!!

Kép
Kép
zazzy

Ti honnét tudjátok, hogy még bent vannak a varratok? :shock:
Én bevallom, nem érzek semmit, azt mondták, majd látom kipotyogni, de nem láttam :)
(és én ugyebár csak onnan sejtem, hogy felszívódó varratom van, meg kilökődő, hogy megkérdeztem egy viziten egy valakit, hogy mikor kell jönnöm varratszedésre - vagy nem is viziten, csak egy szobatárstól? :shock: - szóval én hivatalosan ezt sem tudom :?

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Tencsi: örülök, hogy a bölcsiben pozitív élményed volt. ;)
Azt nem tudom, hogy tudod-e, de 3 gyerek után SZJA visszatérítés is jár a 3. gyerektől kezdve és visszamenőleg a terhességed 3. hónapjától. Gyerekenként 4000 forint, azaz havi 12 ezer. Ez jár addig, amíg mindhárom gyermek 18 év alatt van. Jelenlegi jogszabályok szerint. ;)

Nemlajos: Szerintem érdemes csipőszűrésre elvinni és megmutatni. Nekünk sajnos kötelező, mert az egyik csipője kicsit merevebb, mint a másik, valszeg a pocakban elfeküdte Peti. Én minden nap tornáztatom (Zsófit is kellett). De lehet olyan gond is, amit mi nem veszünk észre és kell tepeszpelus vagy akár fel kell kötözni a lábait, hogy ne legyen csipőficamos. Szóval 6 hetes kora körük, ezt azért jó megnézetni. A gyerekorvostól kérhetsz beutalót.
Pénzbe nem kerül, csak időbe. Ha már jár, akkor viszont nagyon nehéz ezeket korrigálni....

Jövő héten valószínűleg én is beugrom 1 hónapos kontrolra. Kimozdulásnak jó lesz, bár szerintem minden rendben. Peti már 4200 gramm. :P

Katka

katka22

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?