A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

rszg, igen. Illetve szopi van, aztán jön a kínlódás, hirtelen felsír, elhallgat, húzgálja a lábait, stb. Aztán - órákkal később - végre bealszik, de akkor meg jön ez a moró-reflex, vagy mi (amikor kalimpál), erre felriad... stb...
Most mentem aludni, míg lehet! :roll:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Jaj lányok úgy látom, mindenkinek van baja bőven.
Még jó, hogy reggel panaszkodtam a kis legény nem alvására, erre már 3 órája alszik. Apukám meg sem tudta nézni ébren. A cickók meg már feszülnek. Közben egy csomó szoptatós oldalt elolvastam és úgy döntöttem, hogy márpedig van elég tejcim.

Rszg nagyon sajnálom az, tényleg elég nehéz amikor szinte rád van nőve a manó. Tutira változni fog ez, amikor már el tudja magát szórakoztatni. Hamar eljön ez az idő is!

Jó pihenést Nemlajos, nekem is jólesett egyet ejtőzni.

Kép
Kép
Kép
tencsi

Csibb nagyon örülök, hogy ilyen erős a kisfiad! Mennek tovább a drukkok, de bizti rendben lesz most már minden. Mit mondanak mikor mehet legkorábban haza? Puszi mindannyiotoknak!
Katka nagyon sajnálom a cicigondot. Én kaptam Botival antibiot, úgy tudom amit a dokid ad, azt tuti szedheted. Remélem segít a sok fürdő,a fejés, és a praktikák. Hajrá! Hajrá!!!!
Nemlajos nekem Boti mindig felkelt ezekre a „bemozgásokra”, megoldásként hason alvó lett. Pocinak is jó volt, meg alvásnak is. Remélem nemsoká jobbak lesznek az éjszakáitok.
Rszg Máténak megértelek, nem eccerűűű! Nekem a kiscsaj ugyanezt csinálja, de csak éjjel. Így velünk alszik, mert különben kelti Botit. Remélem hamar leszokik erről.
Vica pedig olyan kíváncsi lettem volna s étára, sajnálom. Nekünk holnap menni kell lakást nézni. Bnőm átveszi Botit, legalább talizik a kis bnőjével, én meg kenguruban viszem Katát. Azt meglátjuk.
Megvolt éjjel az első beavatásom (Boti sosem csinált ilyet): Katus simán lekakilt mikor az új pelu már rajta volt majdnem. Zsolti röhögött, aztán mondta, sikítva hívott volna ha vele történik mindez, és kijelentette, míg szoptatok nem nyúl peluhoz. Na persze….. Amúgy Kata is sűrűbben cuppan tegnap óta. Engem csak az borzol, hogy fejnem kell még mindig, hogy elfogadja. Este fél órán át terrorizáltam, ha éhes egyen teliből is. Akkor feladta, de éjjel ő nyert.
Papillon gyönyörűek vagytok! Remélem azért lejutsz majd néha hozzánk. Azért tényleg pihizz! Most ti vagytok az elsők.
Rszg amíg nincs másik, nincs szerződés, vagyis maradunk. A vevőknek ráér, befektetni veszik. Amit holnap nézünk mondjuk csak októberre lesz kész. De azt régen már néztük, nagyon szupi új építésű a 11-12. ker. határán. Csak nem tartottuk megfizethetőnek, most lehet azzá válik. Hitelt tuti nem veszünk fel.
Wicca mellszívót chicco foly.-al sterilizálom minden fejés után. Az tök egyszerűűűű! Párodnak jobbulást! Nem semmi!
Gabka sztem te is egyszer csak meglepsz egy sms-sel minket! Hajrá neked is! :wink:
Na menek lepihenni. Jövő héttől Zsolti dolgozik. Rá kell szoknom az alvásra, hogy ne purcanjak ki.
:roll:

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

nemlajos, adryn, katka, erpé, rszg és mindenki: nagyon köszi a jótanácsot és a dícséreteket is! Tegnap késő délután sikerült 1,5 órát aludnom, nem voltam jobban utána. Viszont Lizuskám annyira jókislány volt, 11-3-ig aludt, akkor 1,5 órás szopi, pelus csere, altatás, stb, aztán fél5-8-ig megint aludt és azóta ezt csinálja egész nap, alszik, 3-4 óránként kaja :D most is itt szundít a kis hodozójában, addig a kutya az ölemben :oops: ( szegény, elhanyagoltnak érzi magát :cry: )

Katka: jobbulást, pont most olvastam erről... igen, lehet szoptatni és fejjél is rendesen!!! Nekem is be van gyulladva az egyik nagyon, tiszta csomó, de nem vok még beteg tőle. Sztem azért van kicsit megfázva, mert tüsszög elég sokat és már bányásztam ki egy taknyit a nóziból is :x

gabka: kitartás!!!! Már tényleg nincs sok hátra!!! Jó lett volna, ha együtt szülünk :wink:

Csibb: annyira örülök!!!! Kívánom, hogy mihamarabb veled lehessen az egészséges kis Mátéd :P

rszg: még nem sikerült az anyakönyvezés, az MTA engedélyére várunk, remélem nem sokáig!!!

wicca: mi naponta egyszer főzzük a mellszívót

rosszul alvósoknak drukkolok nyugis éjszakáért! Ma végre így elég kipihent vok, ráadásul a saját ágyában aludt, így kényelmesen tudtam én is aludni :roll: [/b]

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

Jah, amúgy tegnap is és tegnap előtt is sírtam. Hormonok? Kimerültség? Vagy mindkettő??? Nektek volt ilyen?

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

hát, én sírok, de én ugye a kimerültségtől/tehetetlenségtől...

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Papillon Nyugi ezek a hormonok! Nekem is a 4-6 napon volt sírás. Bár én akkor láttam először Mátét. De a hormonok miatt is.

Kép

Kép
rszg

Rszg: csak most nézem! Boldog Hófordulót!!! :D

Papillon. ezek a hormonok!!! csakúgy mint a terhesség alatt, csak ez most nem fog olyan sokáig tartani ;)!!!

Szép napot!
Vica
wicca

Sziasztok!
Olvastam, de nem tudok reagálni, hulla vagyok, muszáj pihennem, de annyira drukkolok Gabkának, miatta jöttem.
Hát lányok,majdnem bentragadtam ma...Lara egyszerűen nem és nem akart mozogni, semmilyen terrorra.Meg kellett ismételni az nst-t, de előtte a doki rögtön uhuba vonult velem, ott minden jó volt, nem lesz óriás sem :wink: eltelt egy óra a két nst között(várakozáskor persze kint mozgott!Kos lesz a lelkem, ez már tuti!:))) de a másodiknál se akart csakazértse.A szülésznő mindent elkövetett, jéghideg (brrrrrrrrr)kezével mozgatta a hasam jobbra-balra, így nagynehezen a görbe 2.fele elfogadható lett és elengedtek...Kipurcantam, most megyek pihizni....

Katka!
Jobbulást!

Csibb!
nagyon örülök a jóhíreknek!

Kép
Kép
zazzy

A másik: sztem nagyon be lehettem kómázva, amikor írtam nektek szülés után, ugyanis 19:55 kor született (nem 18:55.kor) Majd olyan horoszkóposat én is kaphatok??? :P köszi

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Wicca Köszi a hófordulóst. Tök hihetetlen, hogy már 1 hónapos Máté :) Mindjárt felnőnek :shock:

Kép

Kép
rszg

Zazzy Pihenj, amennyit csak tudsz, nemsokára neked sem lesz rá sok alkalmad :)

Kép

Kép
rszg

Akkor egy kis szüléstörténet. Nem tom az sms-emet felrakta Kukli vagy Adryn? Na mindegy. Szóval, mentem a szokásos pénteki ambuláns vizsgálatra: ctg, pisi, vérnyomi. Minden frankó volt. Aztán mentem át a dokimhoz, kérdi hogy vagyok. Mondom jól vagyok, de fáj sokat a hasam. (nem volt vészes, de azt akartam, hogy végre megvizsgáljon!!!) Hát megvizsgált. Kvára fájt, mondtam is neki, erre ő: még jó hogy fáj, mert majdnem három ujjnyira nyitva vagyok. Ma délutánra vagy estére baba lesz. Iszonyat kétkedve nézhettem rá, mert behívott egy szülésznőt és bizonyíték képpen megvizsgáltatott vele is! Ő is hasonló örömhírrel kecsegtetett. Én meg azt sem tudtam, hogy mitévő legyek! Izgultam, örültem és feszült voltam egyszerre. Még jó, hogy anyum ott volt. Kint közöltem vele, hogy mi van. Ő is hasonló bután nézhetett, mert a doki olyan hangossan közölte a tágulási szakaszomat, hogy az egész folyósó hallotta :shock:

Mentem szülészobára, adatokat felvettük. Rengeteg kérdés. Még azt sem tudtam megmondani,. hogy hányas diopriám van és a kókuszomat is anyu közölte, nekem totál kihagyott az agyam. Közben írtam nektek is, meg mindenkinek. Férjemet riasztottam, eljött a mh-éről, haza a cuccokért és be a kórházba, de előtte ebédelnie kellett, különben baj lett volna, de tudtam, hogy van rá idő bőven. Az izgalomtól nagyvécéznem kellett, de ettől függettlenül megkaptam a rettegett beöntést, ami szinte kellemes volt!!!! Komolyan!!! Semmit nem éreztem, nem volt gáz! Aztán ctg + méhtevékenység nézés egyfolytában. Olyanom nem is volt :P Csak a 3 ágyas szülőszobán volt hely, ahol, paravánnal választották el egymástól a szülőnőket. Nem örültem neki! De aztán egyszer csak szóltak, hogy fáradjak át a 4-esbe!!!! AMi egy kőprofi vajúdó plusz szülőszobi, nagyon csini volt és egy személyes!!!! Megörültem neki! Doki kérdi, h mikor jön a férje, ekkor már negyed 2 volt, mondom, kb fél óra. Na akkor burokrepesztés. (NAGGGYON FÁJT) De csak nekem, állítólag ez nem fájdalmas. Sztem már nagyon érzékeny voltam ott lent. Infuzió: cukros lötty, mégsem nagyon ihattam, de anyu becsempészet nekem homeos tabit vízben feloldva. Azt kortyolgattam végig. A fájások csak nem akartak jönni. Kaptam oxitocint kb fél3-3kor. 1 órán keresztül picike, naon gyenge fájások voltak. 4-5 körül kaptam dupla adag oxitocint és végül végig kaptam, egy egész nagy zacsival. Olyan 6 körül kezdtem megérezni a fájásokat, ami egyre erősebb és intenzívebb lett. Kb 7-től már a falat kapartam, a labda és a fekvés sem esett jól. Férjem rengeteget segített és nagyon jól viselte. Az utolsó fájásoknál mondta a szülésznő, hogy ne tartsam vissza a tolási ingert, engedjem, én meg végig tartani akartam és ezért nem tudtam magam elengedni. Ezért mondta guggoljak le, de nem volt hozzá erőm, így térdeltem vagy 2-4 fájást, tolva. Na, akkor föl az átalakított ágyra és tolja ezerrel, ha jön a fájás. Márpedig az majdnem hogy egyfolytában volt! Nagyon feszültem és persze hangoskodtam, kértem, hogy mondják, h hogy toljam, mert azt is elfelejtettem, és akkor hasprés, és húzzam magam előre, a doki segítette a hátam emelni végig. És én nem emlékszem mennyi ideig tarthatott (kaptam kábszert :wink: ), de férjem szerint max 5-10 perc lehetett a kitolás, kb 4-7 tolással. Éreztem egy erős csípő érzést, szóltam is, mint később megtudtam, akkor kezdte a gátam felmondani a szolgálatott és ezek után metszettek kicsit. Lizu vállával jobban megküzdöttem, mint a fejével :D és akkor kint volt, és rámrakták!!! Persze minden fájdalmam elmúlt és amikor férjem mondta, h ott a feje, látom, akkor persze az hatalmas erőt adott (én sem értem ki hogy láthatta maga, nekem nem ment). És akkor ott feküdt rajtam :oops: (nem akatam melltartó nélkül szülni, ezért a piros melltartó :wink: a csomagomból kiesett a bekészített szopis) Szóval csodás volt! És úgy megvoltunk hatódva mindketten :cry: de nem volt sírás. A méhlepény simán kijött, meg sem éreztem. A varrás már kellemetlenebb volt, de kajákról dumáltunk közben :lol: addig a férjem és a szülésznő elvitte a bébit! Utána még kb fél órát együtt lehettünk, aztán a kókusz miatt lenyulták a kicsit! De még előtte a büszke apuka kivitte megmutatni a nagyszülőknek!!!

Hú, még tudnék írni, de feszül a mell és Lizikém éhes, és még én sem ebédeltem!!!!

(az esetleges elütésekért, elnézést, siettem :roll: )

Szóval fájt, igen, mert nagyon gyors szülés volt, összesen kb 2-3 órát fájtam, ezért nagyon felerősödött, de abszolút megérte, azóta csodálom a kis tüneményt, meg magát a folyamatot, hogy egyszer csak kint van és itt van velünk :oops:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

papillon, köszi :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Papillon Jó kis szüléssztorid van. Elképzeltem, tényleg hogy meglepődhettél, mikor közölte a doki, hogy szülsz. És az tényleg érdekes, hogy fájt a burokrepesztés. Én egyáltalán nem is éreztem.

Kép

Kép
rszg

Sziasztok,

Pappilon: Aranyos a szülősztorid. Petinél nekem is fájt a burokrepesztés, a többeiknél nem fájt....
A babád nem megfázott, hanem az anyatej megy fel a nózijába azért tüsszög.... Tök normális. ne aggódj!

Nemlajos: Sajnálom a sírásokat. Nagyon nehéz lehet...

Rszg: Mátét ráérsz később átszoktatni, csak rendszeresen próbálkozz. Szerintem azért ragaszkodik ennyire, mert szülés után egyszer már 'elveszített' téged. nem ártana ezt kineziológiával oldani nála.... :roll:

Tegnap fél éjszaka masszíroztam és fejtem. Megtaláltam a kritikus csomókat, mélyen a bimbóudvaros részben. Iszonyúan fájt, amíg kimasszíroztam. Még nem százas a helyzet, kicsit fáj a mellem, de már nem vagyok lázas, szorgalmasan fejek és masszírozok. Remélem holnapra már elfelejthetem ezt az egészet.... Nagyon köszönöm a sok jó tanácsot és ötletet!

Peti ma alig alszik, sokat van ébren, ezért nem nagyon tudok jönni. nem bánom, sak éjszaka majd aludjon.... Mostanában nekünk is nehezebb éjszakáink vannak.... De Nemlajoshoz képest egy szavam sem lehet.....

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

bakker, tényleg egy hónapos... ezek szerint Döme is 9 nap múlva az lesz (annyi van Máté és Döme között)??? :shock:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Csibb: Nagyon örülök a sok jó hírnek. :P Máté tényleg nem átlagos baba, hogy ennyire erős küzdőszelleme van... Voltál bent? Hogy van Máté? Majd mesélj, ha van időd! Várjuk a híreket és drukkolunk! +++++++++++++++++++
Fanni is biztos tudja, hogy gáz van. Leveszi ám simán. Mit mondtatok neki? Mit tud az egészről? Fontos, hogy az ő szintjén megbeszéld vele.... Az ismeretlentől való félelem a legrosszabb. De ahogy ismerlek biztos profin kezeled a helyzetet.... :)

Katka

katka22

katka, örülök, hogy jobban vagy!
És lehet, hogy nem nekem a legnehezebbek az éjszakáim, csak én viselem nehezen, nem? :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

sziasztok, csak bemásolom a másik forumból a hsz-met, mert a lányom macerál:
vagyok, egy gyors bekukkra. Hát a méhszájam szinte semmit nem változott, éppen, hogy nyitva vagyok, viszont elég rendesen beindultak a jósló fájások. Tegnap du.5-től este 10-ig szinte folyamatosan keményedtem, görcsöltem. A délelőtti ctg-n is jó kis hullámokat csináltam, de ez még kevésnek bizonyult. Szombaton megint kell menni vizsgálatra, talán addigra kicsit előrébb leszünk...meglátjuk

próbálok később visszaolvasni, puszi

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok Lányok,

napok óta kómában vagyok, így csak olvasgatlak benneteket, de nem merítek erőt az íráshoz.

Erpé köszönöm a gratulációt, mi is gartulálunk pici lányodhoz!!! :-)

Csibbnek végig drukkoltam az utóbbi napokat, és nagyon vele voltam, le a kalappal a pici előtt, örülök, hogy ilyen erős!

Nálunk a napok jól telnek, inkább közepesen, vannak nagyon jók és nehezebbek. Ki kell tapasztalnom mi az amit ehetek, mert vannak dolgok amik alaposan megviselik Viktor pocakját, és nem csak a K betűsök, ahogy tapasztaltam.... nincs vkinek vmilyen tiltólistája a fogyaszttndó ételekről...? Köszi előre is.

Vik éjszakánkén 2x ébred, sokan azt mondják, ha az ember ügyes 1 hónaposan már végigalussza az éjszakát, hát nemtom....de majd utánaolvasok hogy lehet ezt elérni, gyakrabban etetni estefelé?...

Hmm, szóval nem egyszerű...Nem, Nemlajos én sem vagyok túl fitt, szóval én is nehezebben viselem a dolgokat, de hát ehhez hozzá kell szokni...nem engedhetjük meg a depit, asszem....

Ha picit összekaptam magam, Pappilonhoz hasonlóan, (tök jó a szüléstörténeted!) leirom a mi storynkat. A szt Imrével közepesen voltam megelégedve, azt hiszem masut szül még ott, majd priviben kivesézem a dolgokat.

Küldök Viktorrol egy képet, ....
ahh nem megy túl nagy a mérete, nah jön a férjem lebutítjuk, és küldöm.

addig is sok puszi

A.
anna**

rszg:Lili 3 hós koráig ugyan ezt csinálta. Akkor aludt órákat, ha a hasamon volt, ha betettem a kiságyba 5 perc után ordított. Vannak érzékenyebb babák, akik 24 órás gondoskodást igényelnek, ami valahol érthető, hisz 9 hónapig együtt voltatok :) . Ha fárasztónak érzed állandóan kézben, esetleg megpróbálhatod kendőbe tenni, hátha az segít.

Katka: remélem megoldódik a mellgyuszid. Nekem tejkövem volt, az is jó sz@r.

papillon: nagyon szépek vagytok :) Tényleg pihenjél. Én is maximalistaként mindent meg akartam csinálni. A végén már szinte hisztériás rohamaim voltak és teljesen kimerűltem. Fel a fejjel, lesz ez jobb is :)

Kép

Kép
pgyöngyi

Anna, én is a szt imrében fogok szülni, szóval szívesen fogadnám az infókat.

Köszi
Gabi

Gyöngyi, még Te is egyben vagy? Pedig azt hittem, hogy legalább már Te ...
Én holnap megyek nst-re és dokihoz. kíváncsi vagyok.

iszonyat depis vagyok még mindig, és bár nem sírtam a gyerek megkérdezte, hogy "anya mé szír?" :)
Nagyon cuki ilyenkor :)

Na eldugulok. mindnekinek kellemesebb éjszakát!

Kép

Kép
gabka77

sziasztok!
bejelentkezek, jönni nem tudok sokat, 2 gyerkőccel izgalmas az élet, dehát ezt többen tudjátok :)
köszönöm a gratulákat és jókivánságokat!
ugyanitt gratulálok az időközben született babákhoz!
és drukkolok a még szülés előtt állóknak :)

szt imréről én is tudok irni, gabka ha érdekel vmi, privi.
a szülésről nem irnék sokat, 22,5 óra vajúdás után császár lett. jól vagyunk, 2,5 nap után hazajöttünk.

sirdogálás teljesen normális ilyenkor, elég nagyok a hormonális változások. csak nyugodtan elő a zsepiket, ne szégyelljétek! senki sem profin kezdi az anyaságot, mindenkinek nehéz, kinek mi, sokmindent úgy érzünk, elrontunk, és mégsem :) felhasználóbarátak a babák :)

éjjel 2 evés szuper, ne akarjátok erőltetni hogy átaludja az éjszakát! úgyis át fogja, mikor eljön az ideje a számára. inkább, ha csak lehet, legalább egyszer, dőljetek le mikor a kicsi is. hamar bele lehet jönni abba, hogy 1 óra alvás is pihentessen :)

Kép
Kép
mamacsibe

Csibb: Nagyon erős legénykét hoztál a világra!!!!:D :D Szuper hogy már be is mehettek hozzá!!! várunk a további hírekkel!!!

Papillon: nem semmi a szüléstörténeted, örülök hogy Te is szépnek élted meg a fájdalmak ellenére is :D

Katka: gyulladt cici a mumus nálam.. remélem nem lesz ilyennel bajom.. nagyon ügyes vagy hogy már majdnem ki is masszíroztad!!! akkor lehet nem is kell antibibi :D

Gabka:
a depi is szülésre utaló jel.... :roll:

Wicca: bocsi hogy elfelejtettem párodra reagálni: természetesen jobbulást kívánok neki!

és ugyancsak bocsi Kukli: gratula a lakáseladáshoz :D ilyenkor tök jól jártok újat venni :D :D jól leestek az árak :D a lekakilós eset vicces lehetett.. én még "csak" az arcomba kaptam egy kis Nicopisit :lol: :lol: és utána vigyorgott mintha tudta volna mit csinált... :lol: :lol:

Anna: hol az a kép? 8)

KépKép
KépKép
adryn

RSZG: Nekem Zsófi nem volt el kiságyban kiskorában. Nekem az ültetű szék jött be, amikor ébren volt. És abban vittem magammal és mindig úgy tettem le, hogy lásson. Fél órákat elüldögélt benne, ha tele volt a pocakja, én meg két kézzel rengeteget haladtam.
A 'B' verzió, amit első gyerekkel én sem tettem meg, hogy ha pisilnem kell vagy fejni vagy valami nagyon alapvetőt, akkor gyereket berakom a kiságyba, ha sír, hát sír. 10-15 percet kibír. Bevallom Petivel már ez van.... És van, hogy sír, van hogy nem. Ő már tudja, hogy sokan vannak és időnként várnia kell.

Mamacsibe: Jó, hogy beugrottál! Nekem is 2 év van a lányok között, szóval tudom, hogy ez most neked igazi nagyüzem.... Még emlékszem. ;)

Anna: Éjszaka átalvást nem szabad erőltetni. Úgy lehet megtanítani, hogy éjszaka hagyod ordítani és akkor megtanulja, hogy ilyenkor kár túrázni. De ez nagyon kemény módszer és tényleg még gyakrabban kell nekik a kaja.... Szerintem reálisabb a 6-8 hónap körüli éjszaka átalvás...., de hidd el utána is sokszor fogsz éjszakázni és reggel felkelsz és elmész dolgozni és délután, meg este meg a család.... Mindent meg lehet szokni...

Kukli: Nem kicsi még a kengurúhoz Kata? :roll:

Pgyongyi: Azért ezek a fájások nagyon ígéretesek....

Gabka: terhesség végén én is depiztem. A lányokat én is túlhordtam és emlékszem, hogy mennyire megviselt, hogy lejárt a 'határidőm' és még mindig egyben voltam. Nagyon sokat sírtam és szintén meg voltam győződve, hogy értettségiig nem jönnek elő. De aztán a szülésindítás segített. Szóval nem maradsz egybe. Kitartás!

Katka

katka22

Csibb! Szuper, hogy már ma meglátogathattátok Mátét! Majd mesélj kérlek, mi volt!

Erpé! Köszi az érdeklődést, kezdem érezni, hogy közeleg az idő, legalábbis már előfordulnak valami kis nyilallgatások odalent, néha meg kell állnom egy pillanatra. De nem gyakori. Egyelőre barátnőzők, találkozókra megyek, úszok, szóval telik az idő, elég gyorsan.

Gabka! A depi már jó jel, voltak páran, akik így kezdték. :lol:

Papillon! Köszi, hogy leírtad, hogy szültél. Próbálj te is pihenni, amíg a babád alszik.

Anna, Mamacsibe! Kíváncsi vagyok, milyen élményeitek voltak a Szent Imrében, éppúgy, mint Gabka. He nem akarjátok itt, természetesen priviben is jó. Előre is köszi!

Masut
masut

csajok.. egy drogos rappergyerekem van :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép belőve

KépKép
KépKép
adryn

adryn :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Adryn
de édi!!!! :lol:

Katka
Fanninak elmondtuk, hogy Máté beteg, és amíg meg nem gyógyul, nem tud hazajönni. ma ő is jött velünk a kórházba, és monitoron nézte apával a kicsit, míg én benn voltam. simogatta a tv-n keresztül! küldött neki játékot is már, és nagyon várja haza. Máté is küld neki apróságokat! 8)

nagyon édesen aludt a kisfiam, jól van, stabil továbbra is!

elintéztük az anyakönyvi kivonatát és a taj kártyát is!

kitartás lányok! én sokat adnék, ha egy kicsit éjszakázhatnék a fiam miatt! :wink:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Sziasztok, jó reggelt!

Igazatok lehet, az éjszaka átalvásával kapcs. és azzal is hogy napközben kell ledölni, és rájönni, egy egyórás alvás is pihentető lehet.
Erre át kell állni. Ma kevésbé vagyok fáradt, anyum itt van, szombaton megy haza, ma este apum is feljön megnézni a picit. Ők vidéken élnek.

Tegnap este, nem neteztünk már, így nem méreteztük a képet. Hogyan kell? Milyen formátumban mentsem le? Sorry lányok, azt hiszem ezt már többünknek leírtátok, nem vagyok egy cyber guru.

A szt. imrében a szülés szép volt, de ezt leginkább a szülészorvosomnak és a szülésznőmnek köszönhettem, meg szerencsés is volt az egész, nagyon gyorsan történt hüvelyi úton, és tényleg nagy öröm volt. :-)

Sajnos az osztály túlterhelt, a reggeli vizitek viccesek, nem igazán néznek az emberekre, ill. csak végigfutnak rajtuk, a csecsemősök szintén túlterheltek.
Figyelni kell arra, hogy ha lehetőség van rá inkább kerüljük a cukros vizes etetést, mert ha az ember éjszakára leadja a picit, aki sír könnyen megtörténhet, hogy megtömik vele. Ez történt többször a szobatársammal is, aki nagyon kifáradt a szülés közben és az első 2 éjszakára leadta a babát. Persze, ha nincs tejci akkor az is eg ymegoldás, nem szeretnék sznobnak tűnni, de sajnos ott nem csak akkor kapnak a bébik.
Sajnos tényleg rengeteg a baba, és kevés a csecsemős...

Az ágyak olyan magasak, hogy gátsebbel alig lehet ráülni, (172 cm vagyok, de nem ért le a lábam) négykézláb kell felmászni rá, és akkor esetleg sikerül az elhelyezkedés rajta.

Szóval, messze nem voltam megelégedve az ellátással, lehet azt mondjátok ez mindenhol így van, és persze tudom a másodiknál már sokkal jobb lesz, mert ismerjük-ismerem a helyzetet. De azt kell mondanom, a régi szuper szt. imrének már csak a híre a régi. :-(

Ennek ellenére a másodikat is az orvosomnál és ugyanannál a szülésznőnél szülném, mert ők profik voltak. :-)

Masut, Katka ha van kérdésetek irjatok privit, megpróbálok válaszolni. 4,5 napot töltöttünk bent, sok mindnet láttunk.

Szép napot mindenkinek!!

Rem. jövök még!

puszik
anna**

Masut és Gabka (sorry, nem Katka)
anna**

Katka Örülök, hogy megtaláltad a probléma csomóját :) Ügyes voltál

Nemlajos Igen, 9 nap van a két nagyfiú közt :)

Gyöngyi Nem érzem fárasztónak (még). De azért remélem később el lesz kicsit egyedül is.

Katka Azért pisilni én sem viszem magammal. 15-20 percekre le szoktam tenni. Annyit elvan.

Adryn Milyen nagyfiúnak látszik itt Nico :)

Csibb Hamarosan fogsz Te is éjszakázni. Máté gyorsan gyógyul. De továbbra is szorítunk értetek!

Anna Jó, hogy neked is pozitív volt a szülés, a kórház meg szinte mindenhol ilyen :(

Kép

Kép
rszg

Sziasztok!

Papillon, jó, hogy tudtál jönni kicsit bővebben is. Szüléstörténetet jó volt olvasni, örülök, hogy szép élményként maradt meg neked is! És annak is örülök, hogy kipihentebb vagy egy kicsit.
Én Samu születése után két hétig tök K.O. voltam, most meg az első pillanattól pörgök... Ki érti ezt?

Nemlajos, húzós éjszakákat sajnálom. Remélhetőleg Döme a hasfájós akciókat átteszi inkább nappalra. Samu volt borzasztóan hasfájós, szóval ismerem az éjszakába nyúló bömbiket... Kata ebből a szempontból még kérdőjel, nagyon kicsi, ki tudja mi lesz néhány hét múlva. Most konkrétan 5 órája alszik a picilány - ilyen sem volt még. Az előbb fejnem kellett, mert a cicik épp szétdurrannak...

Katka, örülök, hogy Peti már éberebb. Annak még inkább, hogy megtaláltad a csomókat és sikerült a masszázs. Láztalanság jó jel!

Gyöngyi, mi az a tejkő? elég szörnyen hangzik...

Anna, te kérdezted a kerülendő ételeket, italokat, én egy ilyen listát találtam:

"Bizonyos ételeket eleinte óvatosan együnk, és ha hasfájást tapasztalnánk a hatására érdemes teljesen elhagyni.
Ezek az ételek/italok:
- K-betűsek: kelbimbó, kelkáposzta, karfiol, karalábé, stb... egészen extrém esetben akár a krumpli is
- Száraz hüvelyesek: bab, borsó, lencse, sárgaborsó, stb...
- Hagyma - ez egyben általános hashajtó hatással is bír a kicsire, módjával fogyasztva székrekedésre kiváló lehet
- Citrusfélék: narancs, citrom, grapefruit, stb... hashajtó hatása is van, ha érzékeny rá a babánk nézzük meg mindig a gyümölcslevek dobozát, szinte minden vegyes gyümölcsös lében (pl multi) van valami citrusféle
- Cseresznye, esetleg sárgadinnye
- Tejtermelést serkentő szerek - főleg a laktoherb-bel és az UU-val érdemes vigyázni - gyakran hasfáját okoz a babáknál
- Tej - ebből maximum napi fél liter iható, ám ha kisbabánk szűnni nem akaró hasfájással küzd, átzokogja az éjszakákat, gyanakodhatunk laktóz-intoleranciára is esetleg
- Tojás - allergiát válthat ki
- Aprómagvasok: eper, szeder, málna, ribizli stb...- igen komoly allergizáló hatásuk lehet, ezektől jó darabig óvakodjunk

Amit lehet, és tejszaporító is:
- Tészta - lehetőleg jó sok
- Édesség - napi 1-2 túrórudi megteszi
- Dinnye - minden fajtája, lévén jóformán cukros víz, tehát ideális
- Csülök pékné módra - azaz fehérjében (zsírban), energiában gazdag ennivalók.
- Rántott leves - állítólag nem is annyira jó, mint ahogy azt a néphit tartja

Innivalók:
víz, víz, víz, teák, alkoholmentes sör, baracklé, birsalmalé, macikávé

Mamacsibe, jó hogy jelentkeztél! 22 és fél óra vajúdás? Hú, az kemény lehetett! Ha lesz időd, energiád, majd meéséljed el, mi is történt, és persze, hogyan telnek a napjaitok négyesben.

Gabka, továbbra is drukkolok, hogy mielőbb jöjjön a picur! Depit sajnálom, ha segít, akkor gyere és "panaszkodj" - sokat segít, ha kiírod magadból.

Csibb, örülök, hogy továbbra is minden jól alakul Mátéval. Fanni nagyon tündér lehetett, hogy megsimogatta monitoron keresztül. Nálunk is hozott ajándékot Kata Samunak, és minden nap voltak bent apjával a kórházban látogatni. Tudom, hogy teljesen más szituációban, de úgy láttam, ez nagyon sokat jelentett Samunak. A kapott ajándékot azóta is mindenkinek mutogatja :)

Lépek, meglesem a kiscsajt és megkérdezem tőle, h egész nap akar-e eludni...

erpé

hasfájósság:én most nem eszem tejterméket, semmit, semmi fűszerest,kaja előtt picinek infacol csepp-utána néha angol víz, a pocija alá gyapjút tettem, mert ált. hason fexik, meg ugye hőmérözzük, ringatjuk, hajszáritózzuk a pockóját. és már alig van "roham".
engem mostanában kezd megismerni a fiam.ugy értve h elkezdett kicsit megnyugodni nálam. eddig nem tett kölönbséget más és énköztem.
és éjjel most csak 3szor kelt fel, nem 4 szer!!:)tiszta kipihent vagyok:)

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

ja, és beléptem a dm baba-bónusz programjába
kezdetnek kapok egy ingyen laktoherb teát, egy cumit, meg még vmit,amit elfelejtettem
ja és cumi.....
hihetetlen, de a ringatás, ölbevétel stb nem nyugtatta meg, 4 hét és elveiunkről való lemondás után adtunk neki cuclit..azóta sírás helyett sziv-szopogat kétségbeesetten..megszakad a szivem, mikor éjjel9-11között csak cummog....de legalább apa tud aludni:S

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Máté miután letettem a kiságyba, 25 perc kegyetlen visítás után csendben van. Nagyon rossz érzés volt hagyni így sírni :cry: , de meg kell neki szoknia, hogy egyedül alszik el a kiságyában. Remélem most már nem fog sírni, és elalszik.

Kép

Kép
rszg

Pulcsi Én is feladtam a cumis elveim, de nincs rá szükségünk, mert Máté kiköpi a cumit. Nekem is majd megszakadt most a szívem. De hányszor lesz még ilyen :cry:
Annak viszont örülök, hogy Te jobban vagy! Majd szépen lassan kialakulnak a dolgok mindenkinél.

Kép

Kép
rszg

Azért szegénykém még mindig nyöszörög :cry: :cry:

Kép

Kép
rszg

:cry: JAAAAAAAAAAAAAJ! Megszakad a szívem!!! Meddig lehet ezt bírni? :cry:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára rszg 2009.03.20 11:23-kor.

Kép

Kép
rszg

Sziasztok!

Papillon: köszi a szüléstörténetet. Örülök, hogy a fájdalmak ellenére is szép emlékként maradt meg benned.

Katka: jó hír, hogy megtaláltad a csomót. Remélem már nem is fáj annyira.

Adryn: nagyon édi Nico. :lol:

Csibb: nagyon erős kisfiad van!!!! Szerintem tőled örökölte!!! Tovább is sokat gondolok rátok.

Tegnap voltam nst-n. A görbém nem mondható görbének, mert a papíron egyenes visszintes csík maradt. :cry:
Már nagyon szülnék, akár ma is, vagy holnap...
Lehet, hogy kinevettek, de én most azért imádkozok, hogy ha mindenkinek jó(kisbabámnak, szülésznő, doki elérhető), akkor vasárnapig induljon be spontán a szülés., mert ha nem vasárnap be kell feküdnöm, amíg nem lesz meg a kistesó + 6 napig bent lenni.

banokla

Kép Hú! Ez kemény volt, de megérte! Én bírtam tovább! Kép Máté elaludt! Kép

Kép

Kép
rszg

Rszg: HURRÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
adryn

Sajnos nem örülhettem sokáig, délben már ébredt is Máté, mert addigra már éhes volt. Most megint küzdünk a sírással/elalvással.

Kép

Kép
rszg

Sziasztok!
rszg, együtt küzdünk, az én taktikám is ez, megvárom, míg jó mélyen elalszik rajtam, aztán leteszem, és utána alkalmi siketté válok. Persze, ha nagyon sírna, kivenném, de rájöttem, hogy ez nem igazi sírás (persze bizonyára hat az infacol, mert kisebbek a görcsei láthatóan).
Szóval volt egy jó éjszakám, este 9 és reggel fél 11 között kétszer ébredt, 2-kor és 6-kor, úgyhogy azt hiszem, most befogom a szám jól :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Rszg, de a te fiad legalább nem mászik ki az ágyból mint az én kétévesem :lol:
Nimród szerencsére elfogadta a cumit, különben én is hallgathatnám az órákíg tartó sírást.

Pulcsi mintha magamat hallanám :) mi is ugyanígy voltunk Pannával, egy darabíg hallgattuk a sírást aztán mi is feladtuk az elveinket :D

Anna az ágy nálunk is hasonló volt a kórházban, szinte fel kellett rá mászni. :?

Képzeljétek ma vitte vissza a párom Pannát az orr-fül gégészetre, 9:20-ra mentek a dokihoz, utána fel a hallásvizsgálatra ahol annyian voltak hogy inkább hazajöttek egy órára és visszamentek 12-re és egyenlőre még nem értek haza :? Azt hiszem legközelebb maszekba megyünk mert ez szörnyű hogy ennyit kell várni. És persze mindenféle ismerős meg az eü-ek befurakodnak elénk, szegény gyerek meg csak várjon.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Vica Időpontot nem lehet kérni?

Nemlajos Reméljük továbbra is ilyen jó éjszakáitok lesznek!

Kép

Kép
rszg

Rszg, a dokihoz kell időpont, ő megvizsgál, aztán felküld az audológiára (hallásvizsg.) de ott már nincs időpont :? szóval jó kis rendszer :evil:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Ja és után még vissza is kell menni a hallásvizsg. eredményével a dokihoz. És mindez persze nem egy épületben van.

Nemlajos reméljük lesznek még ilyen éjszakáid :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

mi még álljuk a sarat a cumi ellen, de van itthon három vagy négy is, ha netalántán :twisted:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?